fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
Medlem
Besökare: 83575 | Medlemmar: 184381

Kom ihåg mig

Verksamhetsberättelse för SFSU 2013

Ja, just det: verksamhetsberättelsen för SFSU under 2013

Kort sammanfattning (för den late):
 
På det stora hela måste man säga att SFSU har haft ett framgångsrikt år. Samtliga tre tunga fokusfrågor – 51 % -regeln, Ståplatsreduceringen, möjligheter till legal pyroteknik – har fått positiva svar. Det lyckosamma demokratiska arbetet med 51 % -regelns bevarande är självfallet SFSU:s största stund under året.

I övrigt kan nämnas ett styrelsearbete i god anda, fler anslutna medlemsföreningar än någonsin tidigare, en klart förbättrad relation med SEF (och, i viss mån, SvFF), medverkan vid två större europiska supportermöten, samt en större synlighet i media.
 
Året i helhet (för den lite mer intresserade):
 
SFSU:s 2013 började redan i november 2012 då vi höll vårt årsmöte på ännu inte helt färdigställda Friends Arena. Där valdes undertecknad till ny ordförande och styrelsen såg i övrigt ut så här: Gustav Gelin (Hammarby IF), Susanne Lundberg (Malmö FF), Lena Gustafsson Wiberg (Djurgårdens IF), Eric Sjölin (IF Elfsborg), Mathias Schwarz (IFK Göteborg), Linus Jensen (Helsingborgs IF), Michael Kihlman (IFK Norrköping), Jimmi Johansson (IFK Norrköping), Victor Capel (AIK), Michael Andersson (IFK Göteborg). På det första konstituerande styrelsemötet valdes Victor Capel till vice ordförande, Lena Gustafsson Wiberg till kassör och Eric Sjölin till sekreterare.

På detta årsmöte fastslogs också vilka våra tre fokusfrågor skulle vara, nämligen ett bevarande av 51 % -regeln, ett slopande av Ståplatsreduceringen samt en möjlighet att anordna legala pyroteknikarrangemang. Årsmötet var tämligen enat i valet av dessa tre frågor som våra allra viktigaste.

Det är med djupaste tillfredsställelse som vi kan konstatera att vi uppnått utmärkta resultat i alla våra tre fokusfrågor: tester för att kunna utföra legala pyroteknikarrangemang har inletts och Ståplatsreduceringen är visserligen inte helt död, men bordläggningen i SEF till nästa år ser ut att vara en formsak. Den allra största segern är givetvis bevarandet av 51 % -regeln. Vi räddade gemensamt svensk folkrörelseidrott och såg till att devisen »en medlem – en röst« även framgent kommer att gälla.

Under året har SFSU haft två fysiska styrelsemöten, ett i Stockholm och ett i Malmö. Till detta kan läggas tre styrelsemöten per telefon. Vi har – inom ramen för vårt samarbete med våra europeiska företrädare SD och FSE – ordnat en välbesökt och intressant workshop i Malmö i mars. Vi har också deltagit i två europeiska kongresser utomlands: en i St Georges i England och en i Amsterdam i Holland. Det europeiska samarbetet har också inneburit att vi, med hjälp av EU-pengar, tagit fram en supporterhandbok, som under 2014 ska tryckas och distribueras till våra medlemmar.

Vi har vid ett par tillfällen varit extra behjälpliga när våra medlemsföreningar behövt hjälp och eldunderstöd. Det ena fallet gällde IFK Göteborgs match mot IF Elfsborg borta, när göteborgssupportrarna nekades att ta in tifomaterial. Det andra fallet var i efterspelet till publikbråket i mötet mellan Hammarby IF och GAIS när SvFF:s Disciplinnämnd utdömde spel utan publik.

En väldigt viktig aspekt under året har varit att stärka banden till SEF. Detta arbete påbörjades redan under 2011 då undertecknad och SEF:s ordförande Lars-Christer Olsson träffades några gånger, helt informellt, för att se om de bägge föreningarna kunde tänkas närma sig varandra. Under 2013 har SFSU:s och SEF:s ordförande haft flertalet möten, de flesta på Café Mäster Hans i Malmö, där vi diskuterat gemensamma strategier. Vi är mycket med nöjda med hur Lars-Christer Olsson och SEF driver svensk elitfotboll framåt och vi har under året visat oss vara en värdig samarbets- och samtalspartner till SEF.

SFSU har under året varit synliga såväl i media som i maktens korridorer. Det är tydligt hur man idag ser på oss som de organiserade supportrarnas talesperson. Vi tas på allvar. Bland flertalet olika arrangemang där vi medverkat kan nämnas exempelvis Almedalen, Fotbollsgalan och hearingen på Rosenbad rörande Björn Erikssons utredning om det idrottsrelaterade våldet.

Under det gångna året har vi också alltmer fått grundstrukturerna inom SFSU på plats. Vi har arbetat hårt för att dels säkerställa att vi har en vettig ekonomisk grund för 2014 att stå på och dels se till att vårt mandat är tillräckligt kraftfullt ute i supportersverige. Vi är stolta över vad vi åstadkommit: nästa år kommer med största sannolikhet att innebära ett ekonomiskt uppsving för SFSU och vi närmar oss snart trettio anslutna medlemsföreningar.
 
Vid datorn, på tåget mellan Malmö och Göteborg, 2013-11-15


0 KOMMENTARER      2219 VISNINGAR
TONY ERNST
2013-11-26 14:51:37


ANNONS:

Fler artiklar om SFSU

Valberedningens förslag till styrelse inför verksamhetsåret 2015
SFSU
2014-11-23 23:48:52

Klargörande i pyrofrågan
SFSU Igår drog en vild och rätt förvirrad debatt om pyrofrågan igång igen. Polisen och SEF gick ut med motstridiga uppgifter kring hur illegal pyroteknik ska hanteras, med kaos på sociala medier som följd. När man rotar lite i frågan verkar det emellertid inte vara mycket nytt att faktiskt snacka om – i alla fall inte ännu. Vi reder ut begreppen.
2014-11-14 15:40:00

Kallelse till årsmöte för SFSU samt information om helgen
SFSU Svenska Fotbollssupporterunionen kallar till årsmöte söndagen den 30 november 13.00 i mediacentret på Nya Malmö Stadion.
2014-11-02 22:01:00

PROGRAM – SFSU:s supporterträff 28-29 juni
SFSU Här kommer programmet för SFSU:s supporterträff i Stockholm 28/29 juni.
2014-06-18 02:41:42

SUPPORTERTRÄFF I STOCKHOLM
SFSU Mer info om SFSU:s supporterträff i Stockholm den 28/29 juni.
2014-06-09 23:10:41

PRESSMEDDELANDE
SFSU Pressmeddelande från SFSU
2014-04-02 14:51:30

Verksamhetsberättelse för SFSU 2013
SFSU Ja, just det: verksamhetsberättelsen för SFSU under 2013
2013-11-26 14:51:37

ÅRSMÖTE I SVENSKA FOTBOLLSUPPORTERUNIONEN 2013
SFSU Här är årsmötesprotokollet från SFSU:s årsmöte 2013, i transparensens och föreningsdemokratins namn.
2013-11-26 14:47:21

REDOGÖRELSE AV SFSU:S ÅRSMÖTESHELG
SFSU Helgen den 15-17 november organiserade SFSU en förlängd årsmöteshelg i Göteborg. Det var på alla plan en väldigt lyckad tillställning. Här följer en kortare redogörelse.
2013-11-26 14:37:27

Inför SFSUs årsmöte, motioner
SFSU Inför årsmöteshelgen 16-17 november i Göteborg. Styrelsen i SFSU har fått in 2 motioner till 2013 års årsmöte. De kommer härunder, tillsammans med styrelsens svar till motionerna.
2013-11-11 15:22:22

ANNONS:
SENASTE NYHETERNA OM SFSU
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Svenska Fans
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
Säsongen är över för Örebro
Glada miner efter Zidanes återkomst
Postpartita #28: Juves svit bruten
”Arenan har en stolt historia”
Vieirinha visar vägen för sitt PAOK
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies