fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhornan
Besökare: 133635 | Inloggade: 390 | Antal medlemmar: 184713
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Snabba cash
  Efter #Slutsåltörjans väntar nu nya uppdrag?

  Snabba cash

  Nya uppdrag väntar för HBK:s egen JW?

  För att få ihop sin budget för 2019 behöver HBK öka sponsorintäkterna med 43 procent, från 14 till 20 miljoner. Är det möjligt? Sponsringsexperten Uno Grönkvist svarade med viss tvekan "ja" i en artikel i Hallandsposten nyligen.

  Av de 14 miljoner som HBK förra året fick in på sponsring och reklam återstod bara hälften när olika omkostnader var betalda. HBK:s säljare Glenn Silverholt säger i HP:

  ”Fotboll är idag en affärsdrivande verksamhet och jag tror folk har förståelse för att bra säljare kostar pengar. Jag sitter på mycket kontakter och sedan 2012 har vi ökat sponsorintäkterna från 8,7 till 13,9 miljoner, så vi har gjort ett hyfsat jobb."

  Men det finns de som har en helt annan bild. Nyligen var elitklubbarnas ekonomiska läge på tapeten runtom i Sverige och landets mest omtalade expert på fotbollsekonomi Kristof Vogel gästade bl. a podcasten 3-5-2 för att diskutera ämnet. Men han hade även tid att för Himlen är Blå:s räkning ta sig en titt på Bollklubbens två senaste årsredovisningar. På sin blogg den osynliga handen har Vogel tidigare skrivit om HBK:s ekonomi. Här är hans utlåtande om utvecklingen sedan dess:

  ”Det framgår att det stått helt stilla vad gäller ökningen av de kommersiella intäkterna som HBK själva kan påverka (publik och sponsorer). Jag har jämfört med 2012 som också var ett superettanår. Det som sticker ut är de “övriga kostnaderna”. De verkar alltid ha varit höga i förhållande till intäkterna. Det begränsar utrymmet för det man kan spendera på spelartruppen och försvagar resultatet avsevärt. Om HBK fortsätter drivas som klubben har gjorts de senaste tio åren så kommer det rimligen se ungefär likadant ut igen om sex år. Med skillnaden att intäkterna från sändningsrättigheterna är högre då. Men det är de ju för alla lag.”

  HBK:s senaste säsonger i Superettan - kommersiella intäkter i Mkr
   2012  2016  2018
   Komersiella intäkter  18 808  17 724  17 270
   Varav publik    5 208   5 048   4 222
   Varav sponsring  13 600  12 676  13 048
  Källor: osynligahanden.com, HBK:s årsredovisningar

  Enligt årsredovisningarna har de kommersiella intäkterna tvärtom minskat jämfört med 2012 och den rena sponsringen var under fjolåret närmare 13 Mkr än de 14 som Silverholt uppger. Tar man hänsyn till inflationen under tidsperioden (ca 4,5 %) så blir skillnaden så klart ännu större än vad tabellen visar.

  Uno Grönkvist räknar i HP upp en rad ingredienser som ökar förutsättningarna för att locka publik och sponsorer, såsom underhållning och inramning vid matcherna, aktivare marknadsföring, en förbättrad hemsida och större aktivitet i sociala medier.

  "Inte minst är det viktigt att ledningen är öppen och transparent mot supportrar och sponsorer. Det behövs också lidelse och engagemang från Halmstadbornas sida, vilket ofta saknas. Finns det en lokal uppslutning så kommer både publiken och sponsorerna, men då måste förstås klubben leverera. Det är trots allt fotbollsresultaten som är avgörande”

  Här berörs två faktorer som jag tagit upp ett flertal gånger genom åren, senast i förra veckan: Klubbens kommunikation och Halmstadsbornas engagemang, så klart tätt förknippade. Här har HBK stor förbättringspotential vad gäller att ge supportrarna den information som de mest efterfrågar. ”I vått och torrt” ska inte bara gälla när man behöver stöd och hjälp. Däremot har en ökad aktivitet märkts av i sociala medier under våren, framför allt kopplat till satsningen på BLÅ. Men tittar man på HBK:s hemsida så saknas t ex lista över sponsrande företag. I Hallandsposten säger Glenn Silverholt att detta ska redovisas men att det fallerat på grund av att man gjort om webben. En märklig argumentation då denna förändring skedde redan under fjolåret.

  I HP framgår också att det inte är troligt att nationella företag ska sponsra HBK, med tanke på att det finns flera klubbar i närområdet som ligger i Allsvenskan och som har både större publik och nyare arenor. Och även om det på senare år framkommit att nya arenor också kan dra med sig kraftigt ökade kostnader så är arenafrågans hantering för mig själva symbolen för HBK:s sportsliga nedgång under det senaste decenniet.

  Kommer då HBK att lyckas hitta de nya sponsormiljonerna under året och dra in cashen som behövs? Jag tror det blir tufft, för just den kreativitet som Uno Grönkvist talar om i Hallandsposten tycker jag till stor del har saknats under ganska lång tid. En fördel kan dock vara att man breddat sin verksamhet utöver herrlaget i fotboll. Men besöket på Örjans vall i lördags gav också en indikation på att det saknas en effektiv säljorganisation när det väl är dags för evenemang. Dålig koll på priser och för få kortterminaler gjorde att köerna redan timmen innan match växte, trots att det var ganska få kunder på plats.

  Då är det nog troligare att det hittas andra lösningar, vilket klubbchefen Tony Karlsson också menar i HP:

  "Vi överväger att aktivera Snöbollen igen. Det kan antingen göras genom att vi säljer befintliga aktier eller genom nyemission, men vi behöver ha ett innehåll som kan attrahera till att satsa på klubben"

  Han berättar vidare att flera nya långsiktiga samarbeten börjar ta form. Ett handlar om ett förlängt och utökat samarbete med Puma, som sträcker sig över perioden 2020-2025. Från 2020 inleds också nya samarbeten med privata fastighetsbolaget Cityfastigheter i Halmstad och sportkedjan Sportringen (vilket ersätter dagens avtal med Intersport).

  "Denna typ av större samarbetsavtal kommer att vara avgörande för att HBK över tid ska kunna vara konkurrensmässiga och ett stabilt lag i Allsvenskan"

  Det är så klart bra. Men som jag förstår det är det bara avtalet med Cityfastigheter som är helt nytt och ganska rejält ökade sponsorintäkter blir nog en absolut nödvändighet om HBK på allvar ska kunna öka sin konkurrenskraft gentemot andra föreningar - och inte bara kämpa för sin överlevnad.


  16 KOMMENTARER      2701 VISNINGAR
  HÅKAN ERICSSON
  hbk.ericsson@gmail.com
  På Twitter: HBKericsson
  2019-04-10 19:16:00


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  mr hbk:
  nytt företag kommer att göra reklam på Örjansvall inom kort

  Länktips: http://Hbk
  Tumme upp 2019-04-12 16:14:04
  Tempofattig sidledsfotboll:

  Igor Kruljs fotbollsfilosofi verkar vara: "Tempofattig sidledsfotboll som avslutas med att oftast Berntsson, på måfå, tåpajjar bollen upp på offensiv planhalva".

  4 Tumme upp 2019-04-11 18:23:56

  Vince Neill:
  Här dubbelmackar "JW" och Texas "party Bosse" från Djurgården. Matchtröjorna sitter som ett andra skin!

  Länktips: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=....
  Tumme upp 2019-04-11 17:16:51
  Mikael Karlsson:
  Finns det något sätt där man genom årsredovisningen kan se vad Silverholt och Texas har fakturerat klubben?
  Stämmer summorna nedan, vilket jag inte betvivlar så borde herr Silverholt få lämna med omedelbar verkan, och därmed även Tony som är högst medveten om vad som pågår.
  Vad det gäller publiken så kommer dom om det spelas en rolig fotboll som genererar resultat,
  det har vi inte varit bortskämda med de sista åren. Igor verkar sprida osäkerhet i laget, som blir passivt och räddhågset.

  Tumme upp 2019-04-11 14:23:00

  Nepotism:
  Att her Silver som en bondskurk lyckats byta till sig detta uppdrag är ganska sjukligt. Hans bolag troligen (enmansbolag)där han i form av 25% tjänst alltså hjälpt HBK till att nå sin stadardmässiga höjd på sponsorintäkter på runt 13-14 milj.
  Problemet är att vinstmarginelen för HBK ligger på dryga sju. Riktiga omkostnader som uthyrning av inventory, hospitality kostnader (catering, uppluppna biijetter special jippon), samt design kan max ligga på 1,5milj (då tar jag i. Det betyder att det återstår runt 4,5-5milj till Silfverholt för säljet.

  Inte illa "hustlat" på 25% fakturerar en årskostnad på 4,5-5milj 30% bolagskatt på det betyder att han kan få ut över 3milj rakt ner i fickan.
  Inte illa med drygt 250 000 netto för att jobba 25% i HBK

  Bäst betald i Halland?

  6 Tumme upp 2019-04-11 12:36:58
  Rolf Zetterlund :
  Jag tycker att ni skall anställa mig som tränare. Jag är rutinerad, vet hur en slipsten skall dras och är lagom luttrad sedan många år tillbaka. Jag kommer dock att göra HBK till ett storlag igen. Mvh Roffe
  4 Tumme upp 2019-04-11 10:32:08

  mr hbk:
  Tony får ringa mej om han vill se några spelare från Mali eller Kenya har alltid erbjudet mina tjänster behöver ej betala miljoner bara

  Länktips: http://Hbk
  Tumme upp 2019-04-11 01:34:41
  Anita:
  Man kan ju inte låta bli att tänka bra TV
  Tumme upp 2019-04-10 22:50:17

  Henke:
  Om det stämmer så får man heja på Brage i helgen
  Tumme upp 2019-04-10 22:48:54
  Taylor Silverholt :
  "Säljaren" Glenn sålde väl ut sina söner för en spottstyver?
  Eller fick Glenn bra betalt under bordet av Jingblad när Oliver "den långhårige silverholten" gick till Hammarby?

  2 Tumme upp 2019-04-10 21:53:21

  Masse:
  Glenn - 13år som ideell kraft i Astrio, det är så starkt! Dom har väl bara 100 ledare eller nåt.
  Men vetitusan om han ändå inte fick en pytteliten provis när sönerna sedan gick vidare. Eller sålde han på deras lagkompisar några kontantkort kanske? Maseratin ska ju trots allt rulla och
  spanska lyan får inte damma igen.

  7 Tumme upp 2019-04-10 21:46:56
  Anonymt rykte :
  Enligt surr i korridoren så kommer ett extrainsatt styrelsemöte aktiveras vid förlust mot Brage. Antar att tränarens framtid skall diskuteras som enda punkt på dagordningen och att Igor kommer få sparken med omedelbar verkan. Inte en dag för tidigt i så fall. Keith går in som huvudtränare med Ante G som assisterande.
  4 Tumme upp 2019-04-10 21:42:36

  Henke:
  Publiken lär inte bli fler iallafall och jag kommer inte mer så länge Igor är tränare!!

  1 Tumme upp 2019-04-10 21:25:16
  Johan1986:
  Väldigt bra skrivet. Alltid haft en bilf av silverholt att det är mycke snack men lite verkstad. Tony och hans undermannar är inte rätt personer att leda hbk. Ponera att vi inte går upp i år så måste ju hela skiten bytas ut. Bedrövad över att hbk underpresterat de senaste åren. Igor har inte lyckats och bör gå ner några divisioner o skaffa erfarenhet. Lyser igenom i viktiga matcher
  Postat via SvenskaFans-appen
  4 Tumme upp 2019-04-10 21:00:58

  035:
  Inför årsmötet 2019 lämnades en motion in av Håkan Widepalm "Förslag på medlemsforum" där han berör många av dem punkter som nu HBK gråter ut om i hp! Som ni kan anta blev denna motion avslagen av styrelse... varför skall vi supportrar lyssna på hbk, när dem inte vill lyssna på oss? Blir så frustrerad av att några få kan förstöra så mycket!
  3 Tumme upp 2019-04-10 20:40:38
  Hans Jansson:
  Väldigt bra skrivet!
  5 Tumme upp 2019-04-10 19:29:28

  ANNONS:

  Fler artiklar om Halmstads BK

  HÄB notiser: Simon Andersson vinnare och stannar Igor Krulj kvar?
  Halmstads BK Här samlar redaktionen alla mindre nyheter som vi känner att ni läsare vill ta del av. Det är allt som inte är stort nog för att få en egen artikel. Detta är en uppdaterad version.
  2019-04-18 09:12:00

  Utblick Super1:an
  Halmstads BK Rena vilda västern, matlagning och Wikström.
  2019-04-17 06:43:00

  Brage - Halmstad: Sviten bruten
  Halmstads BK 1-2, 0-1 och 2-3 är senaste resultaten på Domnarvsvallen innan gårdagens match. Så på så sätt är ju sviten med uddamålsförluster nu bruten. Tyvärr inte på rätt sätt då vi nu förlorade med två mål.
  2019-04-14 20:56:02

  Boakye går in i startelvan
  Halmstads BK Och det är dags för Gudmundsson att kliva fram.
  2019-04-13 08:12:00

  Inför Brage - HBK
  Halmstads BK Säsongen inleddes med fågel borta mot J-södra. Därefter blev det fisk i den laddade hemmapremiären mot Örgryte. Ska det bli ”mittimellan” mot Brage? Halmstad behöver minimera de individuella misstagen och hitta tillbaka till sitt kreativa och starka kollektiv snarast om klivet mot allsvenskan ska tas år 2019.
  2019-04-12 16:43:04

  Utblick Super1:an
  Halmstads BK Koll på läget och resultaten från omgång 2.
  2019-04-11 17:00:00

  Snabba cash
  Halmstads BK Nya uppdrag väntar för HBK:s egen JW?
  2019-04-10 19:16:00

  Krönika: jag behöver inga väckarklockor
  Halmstads BK Jag vaknar alldeles för tidigt ändå.
  2019-04-07 08:59:58

  Bildspel från dagens hemmapremiär
  Halmstads BK Ja vad var det som hände egentligen i eftermiddags? Vi kommer med en summeringsrapport så snart som möjligt. Men medan ni väntar in den så får ni ta en titt på bilderna från dagens kamp om ni känner för det.
  2019-04-06 23:12:14

  Inför hemmapremiären: HBK -ÖIS
  Halmstads BK Med en stabil seger i tisdags i ryggen tar vi nu avstamp i säsongen även på hemmaplan. Äntligen får vi beträda Örjans Valls gröna matta. Nu är det till slut dags för hemmapubliken att få heja fram sina blåsvarta spelare till seger.
  2019-04-06 09:00:00

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Svensk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
  ”Sånt händer bara en gång”
  Champions League:   ”Sånt händer bara en gång”
  Londonderby stundar på Emirates
  Djurgården till SM-final
  Yzerman får stort förtroende i Detroit
  Hertha måste vända trenden
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies