fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhornan
Besökare: 12580 | Inloggade: 41 | Antal medlemmar: 179231
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Stor oreda när Hammarby föll mot Häcken

  Stor oreda när Hammarby föll mot Häcken

  Efter att Prideveckan kulminerat i fest över hela Stockholm på lördagsnatten var tanken att Hammarby skulle ta över stafettpinnen idag. Det blev istället en match full av frustration som sedan slutade i ett kaos.

  Det finns en hel del saker man skulle kunna, och vilja diskutera efter den här matchen. Hammarbys tunna trupp som skriker efter att breddas och stärkas på flera positioner, att spelet under första halvlek hade positiva tendenser defensivt hos båda lagen men där Hammarby skulle behöva visa mer offensiva idéer och effektivitet när lägen väl dyker upp. Eller Häcken till skillnad från hemmalaget effektivt och kyligt kan styra matchen dit de vill ha den, som i slutändan blev avgörande för slutresultatet.

  Istället faller fokus på den situation i slutet på matchen som innebar att Hammarby kvitterade till 1-1. Hamad bröt den oskrivna regeln som säger att laget ska spela tillbaka bollen till motståndaren när en spelare har legat nere för skada. Häckenspelarna blev fullständigt rasande, de studsade som antiloper och rev sig i håret av ilska - och helt säkert hade hammarbyspelarna gjort samma sak om situationen varit omvänd. 

  Michelsen tog sina spelare i försvar, och menade att Häckens spelare låg nere för kramp och inte en riktig skada, och att situationen visserligen var kontroversiell men inte osportslig. Om gråzoner ska diskuteras tycker både Hamad och Michelsen att det även ska diskuteras hur Häckens spelare maskade under matchen, filmade och att Birkir möjligtvis skulle haft en straff. 
  – Om vi ska prata om moral. Var är moralen när (Ahmed) Yasin går 60 meter av planen så långsamt när han byts ut? Om vi ska prata om moral och gråzoner kan vi prata om det också, säger Michelsen efter matchen. 
  Det är inte ett helt solklart fall, och när frustrationen är så pass stor hos både publik och spelare så faller det sig logiskt att en vinnarskalle som Hamad har väljer att nyttja alla möjligheter till att göra mål. Att han efter matchen berättar att han fick ta emot slag i ansiktet från Häckenspelarna är oacceptabelt, oavsett hur mycket fel man anser att Hammarby agerade i situationen. 

  Hammarby måste försöka visa tydligare vad man ska göra offensivt, det saknas fortfarande mycket. Michelsen bygger laget bakifrån, när Wiland kommit in och bidrar med en trygghet som inte Kirstinsson kunde erbjuda så behöver det egna offensiva spelet förbättras och de lägen som skapas förvaltas mer effektivt. Om inte det händer så kommer Hammarby ha mycket svårt att hota på riktigt. 

  I slutändan vinner ändå Häcken matchen för att man spelar smartare än Hammarby. De hade kylan som de grönvita saknade i ett upphetsat läge av matchen. Med spelare som Kennedy, Hamad och Wiland på planen borde man kunna kräva mer. Från den här matchen är det första halvlek som Michelsen får ta med sig, för där såg det åtminstone defensivt bra ut. 


  41 KOMMENTARER      7837 VISNINGAR
  ALEXANDER KONSTANTIS
  alexander.konstantis@gmail.com
  2017-08-06 19:18:00


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  Bror Bäst:
  Bror Duktig: Allt för att du inte skulle kunna kommentera. Solnablå
  2 Tumme upp 2017-08-08 19:20:17
  Bror Duktig:
  Likt Nordkorea så intalar ni er att det hif gjorde är rätt, fegt att man inte kan kommentera er gästkrönikörs ordbajsande.
  Syltryggar som inte fattar att skämmas.
  Pinsamma bajen

  5 Tumme upp 2017-08-08 14:17:57

  Mats:
  Ted: Ja de bröt mot en oskriven regel, något som Hamad står för. Var är Ojala som fejkade en skada för att laget skulle få andrum när pressen var total? Var finns den oskrivna regeln om Fair play i dessa lägen?

  Det var inte maskning, det var ett medvetet och cyniskt "taktiskt" spelavbrott som BK Häcken aldrig förväntade sig skulle synas. Imponerande rush av en spelare som sägs ha haft kramp må jag säga.

  Skit från båda om du frågar mig.

  Dock klarar sig Häcken utan ifrågasättande och kritik, vilket är högst märkligt och osunt om vi ska få bukt med fotbollsförtörande moment inom den sport vi älskar.

  Även du avstår från att kommentera det som föranledde att man inte gav tillbaka bollen.

  Hur ser du på den situationen?

  Vill du fortsättningsvis (inte första gången) ha spelare som lägger sig ner, få till ett taktiskt avbrott, dricker lite vatten, skrattar och joggar motvilligt av från plan?

  Jag vill få bort beteeendet omedelbart.

  5 Tumme upp 2017-08-08 07:14:01
  Ted:
  Hur svårt ska det vara;

  Regelbrott som tacklingar, maskning etc bestraffas och tid (ska) läggas på dessa regelbrott. Det sköter domaren.

  Bajen bröt inte mot några regler, men mot en oskriven sådan. Som inte kan bestraffas och därmed kompeneras. Betydligt värre. F.ö. fegt av er senaste gästkrönikör att inte tillåta kommentarer.

  4 Tumme upp 2017-08-07 22:52:21

  Kalle :
  Berra-Bus: Se andra halvlek och ja det har inträffat tidigare i Allsvenskan, dock inte med mål som följd. Det är fakta.
  1 Tumme upp 2017-08-07 22:09:54
  Jan Johansson:
  Man kan undra hur det kan gå så relativt ""snett" för Hammarby? Allt borde tala för framgång. Min bestämda uppfattning. Skaffa folk som begriper något om Fotboll. Ge dom makten och låt någon Fotbollsintresserad ekonom sätta gränserna för spenderandet. Kärnfysik?
  Tumme upp 2017-08-07 18:48:54

  Berra-Bus:
  Vilka lag maskar vid ledning på bortaplan? Alla

  Vilka lag filmar? Alla

  Vilka lag tar möjligheten att göra mål när motståndarna väntar på att få tillbaks bollen? Enbart Hammarby. Har aldrig sett detta, i alla fall inte i Allsvenskan.

  Kom inte och snacka om gråzoner för det finns inget grått i det. Ovanstående är fakta.

  10 Tumme upp 2017-08-07 18:14:19
  Björn:
  Oavsett om det är en "riktig" skada eller inte är det praxis,allmänt vedertaget att man ger tillbaka bollen,så ja visst var d et osportsligt.
  Tyvärr är filmningar och maskningar vanliga från i princip, mer eller mindre alla lag, det påverkar ju inte denna praxis.

  Emellertid finns det ju direktiv som säger att domaren ska blåsa av spelet vid svår skada benbrott /huvudskada) denna händelse kanske får spelare att tänka till mera, och låta spelet fortgå tills domaren blåser av det,eller det blir nåt naturligt spelavbrott.
  Det är ett litet ofog att bollen alltför ofta spelas av planen av spelare vid ja småskavanker då spelet borde fortsätta istället .då skulle det kanske bli mindre lockande för spelare att ja "känna efter" så väl vilket skulle leda till färre spelavbrott förhoppningsvis.

  4 Tumme upp 2017-08-07 17:44:42

  Arne:
  Gillar hur bajarna försöker rättfärdiga deras spelares vidriga aktion. Whatever makes you sleep at night. Men ni vet innerst inne att det var osportsligt fusk, och att era spelare är riktiga low-lifes.
  9 Tumme upp 2017-08-07 17:01:15
  Fotboll och mindre skit:
  Lägg ner - se presskonferensen så ser ni en Stahre som är fullt medveten om att BK Häcken gick för långt denna gång. Har ni sett Stahre säga point taken med korsade armar förr? Nej, tänkte väl det. Inte första och jag hoppas inte sista gången ett lag inte ge tillbaka bollen när det är uppenbart vad syftet är - jag betalar för att se fotboll oavsett, inte fejkade kramper och spelförstörelse.

  Hamad stor nog för att stå för vad han gjort - skulle vara intressant att höra vad Ojala säger om då han sprang iväg med bollen (gult kort) och sin kramp.

  Maxrushen efter Hamad implementerade dock :-)

  7 Tumme upp 2017-08-07 16:35:16

  Tvilling:
  Bror Duktig #grindif
  3 Tumme upp 2017-08-07 16:26:48
  Bror Duktig:
  Tänk att Leksandsfasonerna sitter i, först mygla och sen skylla på allt och alla, precis som småungar "men handå".
  7 Tumme upp 2017-08-07 15:58:39

  Mr hbk:
  Bara att erkänna att Bajen gjorde fel i går typisk en föra detta MFF som gnäller som lite barn

  Länktips: http://Hbk
  2 Tumme upp 2017-08-07 15:52:38
  Glennfika:
  Narcissist-Bajen: Diagnosen på dig - du önskar att du höll på Bajen och inte ett lag som inte vinner derbyn
  4 Tumme upp 2017-08-07 15:40:48

  Narcissist-bajen:
  Dr. Hamad och dr. Michelsen ställde diagnosen på avstånd och därför fuskade bajen till sig ett mål?
  Ohederliga efterkonstruktioner som bara drar er än mer i smutsen.


  9 Tumme upp 2017-08-07 13:57:26
  Matte:
  Rövenspelaren fejkade kramp när Bajen öste på.
  10 Tumme upp 2017-08-07 13:49:51

  Glennfika:
  Narcissist-Bajen: Du undviker din egen smuts, lågt och fegt. Kramp? Inte en chans, utstuderat och långt ifrån Fair-play.
  4 Tumme upp 2017-08-07 13:18:47
  Sune:
  Henrik:

  Uppenbarligen tillräckligt för att du ödslar energi på något som du hävdar inte berör dig!

  Hmmmm....

  4 Tumme upp 2017-08-07 13:14:35

  Henrik:
  Vi: Hammarby försöker desperat hitta på alla möjliga dumheter för att kunna säga att dom berör.
  6 Tumme upp 2017-08-07 13:07:52
  Vi:
  Hammarby berör??????
  Tumme upp 2017-08-07 13:04:04

  Narcissist-bajen:
  I vårderbyt mot gnaget blev en spelare i smutsbajen varnad för maskning, ni kan aldrig gissa vem...
  11 Tumme upp 2017-08-07 12:17:33
  sportnisse:
  Så framöver när bajen leder med 1-0 och det är 15 minuter kvar, Hur kommer deras spelare agera? Hur kommer motståndarna agera om bajen spelar ut bollen med flit? Flera bajenspelare plus tränare går ut och försvarar deras agerande med att Häcken maskade?!?! Ska bli intressant att följa bajens matcher framöver.
  14 Tumme upp 2017-08-07 11:40:35

  Glennfika:
  Narcissist-Bajen: Skönt att se att inte ens du tror på kramp, satte sig ner - ta med filt nästa gång .. finnen gjorde sin snabbaste på 120 minuter. Jag har redan glömt, sitt ner ta en kaffe så känns det bättre ska du se.
  2 Tumme upp 2017-08-07 10:40:03
  Narcissist-bajen:
  Domaren var väldigt tydlig med att han stoppade tiden när Ojala satte sig ner.
  Vi ser framemot att ni lever upp till era egna riktlinjer fortsättningsvis, t.ex. era spelare ska sprinta av planen vid byten i framtiden.
  Ert äckliga beteende kommer inte glömmas!

  15 Tumme upp 2017-08-07 10:29:48

  Sekt 336:
  Host host...i matchen mot Elfsborg tog det Ögat 30 sekunder att sparka in bollen, då var vi inne på övertid.
  Hade vart bättre att skicka tillbaka skalet vi är ju sköna Bajare, så kan bönderna fortsätta maskandet.

  Ah...solen gick upp i dag oxå.
  Skål!

  Tumme upp 2017-08-07 10:08:45
  Sims:
  Exil-Jesper:

  Jag är fullkomligt med på det du skriver, dock finns det en fråga som jag tycker är obesvarad i ditt inlägg:

  Vart går gränser för vara ok att utnyttja det du kallar den heligaste av alla Fair Play regler för att vinna fördelar?

  I detta fallet var det inte maskningen, dvs de gånger som bollen kastades bort eller sparkades bort (varav två renderade gult för Häcken) eller när spelaren som ska byta, springer medvetet över till andra sidan när hans nummer kommer upp, som ska vara i fokus.

  I situationen när backen får "kramp" och målvakten kastar ut bollen på strategiskt valt ställe är uppenbart och ska ifrågasättas. Det har hänt vid andra tillfällen i årets allsvenska och då har motståndaren inte gett tillbaka bollen. Denna gång blev det mål, varav "den oskrivna regeln" kommer mer i fokus, då den utnyttjas allt mer i en allt mer cynisk fotbollsvärld och där vi många fall inom fotbollsvärlden sett fall på lag som nej till att ge tillbaka bollen i liknande situationer. När den "oskrivna regeln" kidnappas och utnyttjas till att vinna egna fördelar, vad ligger ramen för Fair play då?

  Ta ytterligare en titt på andra halvlek och situationen, - när, hur och var lägger han sig ner?Då kommer du även se backens ansiktsuttryck och motvilja att behöva gå ut och ofantligt pigg han blir i benen efter målet.

  På presskonferensen är det uppenbart att Stahre vet och sett med egna ögon allt. Jag anser att Stahres agerande och point taken till Jakob M, säger det mesta och hedrar Stahre.

  Jag hoppas verkligen det kommer något positivt ut ur detta. Inom puckey tog man bort medveten blockering, ett sätt för återhämtning och time-out. Se du var var Häckenspelarna springer vid avbrottet, vet du vad jag menar.

  Vi har nästan fått bort utstuderad press på domaren, det som den gode Sir Alex var först med att sätta i system för att vinna fördelar. Hoppas verkligen detta kan vara startskottet på att ta bort uppenbart och utstuderat utnyttjade av en "Fair play"-regel.

  4 Tumme upp 2017-08-07 09:58:41

  L.:
  Jääävlar vad folk gråter....

  De som spelade osportsligt igår var Häcken i hela 30 minuter. Spelförstörande och drog på sig 2 gula kort på att antingen springa iväg med bollen eller skjuta iväg den, lägger sig ner var tredje minut för att köpa tid - Har väldigt svårt att köpa att bajen eller något annat lag skulle göra som de gjorde om inte Häcken betett sig illa majoriteten av halvleken.

  Att maska och köpa tid är tyvärr en del av fotbollen och det är som det är, men en gräns finns och att försöka "stänga" matchen på ett sånt fult sätt kommer tillslut bita dig i röven. Nu vann Häcken ändå och jag tycker personligen att alla som verkligen försöker att svartmåla Hammarby borde gå och lägga sig. Särskilt när majoriteten inte ens såg matchen. Båda gjorde osportsliga grejer denna match och bara för att de bajen gjorde inte är lika vanligt betyder det inte att det var värre än vad Häcken gjorde. Häcken vann, Hammarby torska. Livet går vidare.

  8 Tumme upp 2017-08-07 09:26:18
  Glenn:
  20ende guldet i år: Tur för Hamad, den före detta Malmö Nöff Nöff kaptenen som inte togs tillbaka, att Hammarby finns. Vad han hade gjort tidigare var liksom oväsentligt för MFF, kassan större, girigheten och hybrisen i blom. MFF kastade ut damerna ut ur klubben, så ingen är förvånad.

  Tumme upp 2017-08-07 09:16:47

  Malmens Rike:
  Fan vad jag njuter när allehanda drägg hatar oss. Ingen är likgiltig inför Hammarby. Tvilling är messmör och Port Salut!
  5 Tumme upp 2017-08-07 05:12:29
  20ende guldet i år:
  Hammarby finns där för utfyllnad bara..
  Postat via SvenskaFans-appen
  12 Tumme upp 2017-08-07 04:53:29

  Stockholm:
  Bajen är Svensk Fotbolls varböld.
  Ingen kommer sakna er, försvinn ner till de lägre divisionerna där ni hör hemma.

  15 Tumme upp 2017-08-07 00:29:21
  Exil-Jesper:
  Hur kan Alexander försöka jämföra en kille som såsar när han skall gå av plan, eller en som ligger och "krampar" i slutet av matchen, men att inte ge tillbaka bollen. Alla lag - inklusive Bajen - maskar på olika sätt. Det finns till och med Hammarbyare och andra som filmar. Tycka vad man vill om dessa tilltag (jag avskyr dom och välkomnar en debatt i ämnet), men det finns grader i helvetet och när man inte respekterar den heligaste av alla Fair Play regler, då går det inte att försvara oavsett hur frustrerande det är med folk som maskar.

  Vad gäller maskning har jag alltid förespråkat att folk som av olika anledning lägger sig ner för behandling skall tas av plan och skall stanna utanför plan i "X" antal minuter (2? 3? 4?). 4e domaren kan hålla reda på tiden. Detta borde hålla maskarna borta från att få kramp. De som eventuellt skadas (på riktigt) behöver hjälp utanför plan ändå (eller kan bytas ut). Det finns absolut saker att jobba på för att få till en mer detaljerad regel, men visst måste de här ständiga avbrotten i slutet av matcherna tas bort.

  Folk som går långsamt av planen är det väl svårare att få bukt med. Domaren lägger ju till tid (även om rytmen i matchen förstörs) och kan i extremfall varna den utkrypande spelaren.

  Med det sagt. Man lägger inte beslag på en boll som motståndarna har spelat ut över linjen för vård av spelare, även om man själv inte tycker att spelaren behövde vård.

  24 Tumme upp 2017-08-07 00:21:52

  Bror Duktig:
  Bortförklaring efter bortförklaring, ni verkar inte ha ryggrad eller vett att skämmas!
  26 Tumme upp 2017-08-07 00:04:39
  Mollberg:
  Fotbollspelare som får kramp när dom spelar i Allsvenskan, skall nog börja med segling.
  6 Tumme upp 2017-08-06 23:58:01

  Sims:
  M: Att ta poäng i en sådan här situation är likt konstapeln som anmälde Borg. Ganska patetistisk och genomskinligt. Skärpning, ge instället din bild på hela situationen, från backens sk. skada till det skyndsamma utkastet, direktiven vid sidlinjen och tills det att Hammarby satte igång spelet och kvitterade.

  Vad är fair play och inte?

  Mer intressant att höra det istället för din iver att smutskasta och hämta billiga poäng på Hammarbys bekostnad.

  4 Tumme upp 2017-08-06 23:48:16
  M:
  Att inte Hammarby och deras svans kan erkänna att man uppträdde fruktansvärt illa är nästan värre än att 2-3 spelare i laget gick hjärnblödning och fuskade. Supportrar och klubb skall f-n skämmas över sitt uppträdande och det är extra illa att det är just Hammarby som ofta setts som någon form av förebilder för andra supporters. Nu försvann all den respekt de tidigare hade. Ett gäng fuskare som försvarar fusk och agerar som små barn istället för att stå upp och be om ursäkt.. Skäms!
  34 Tumme upp 2017-08-06 23:35:16

  Storebror Duktig:
  Fy fan vad nödigt att komma in och tycka. Påminner mycket om hemlösa grin-Ollar :-)
  5 Tumme upp 2017-08-06 23:19:18
  Bror Duktig:
  Fy fan va fult att mygla och skita i gentlemens agreements och sen skylla på alla andra, väldigt likt ett hockeylag från Dalarna
  36 Tumme upp 2017-08-06 23:07:44

  Matte:
  Äckligt och cyniskt myglande Ni pysslade med i 30 min. Fotbollsmördare!
  2 Tumme upp 2017-08-06 23:01:09
  Sims:
  Jag rättfärdigar inte det Hammarbyspelarna gjorde, utan välkomnar istället den nödvändiga debatten: om domaren utdelat kort för den uppenbara och tidsfördöjande handlingen av Häckenspelaren - vad hade hänt då? Inte en chans att inte de brutit mot den oskrivna regeln.

  Jag hoppas detta skapar en nödvändig debatt för att motverka liknade händelser. Att det inte är uppenbart för samtliga hur mittbacken (inte ens nära att vara skadad) och målis i Häcken agerar endast i ett syfte är en gåta. Ska domaren straffa för liknande i fortsättningen oavkortat och direkt?

  Svaret är Ja!

  7 Tumme upp 2017-08-06 22:57:51

  GG:
  Äckliga fuskare, skönt att ni torskade. Rättvisa!
  41 Tumme upp 2017-08-06 22:28:07
  ANNONS:

  Fler artiklar om Hammarby

  Gästkrönika: Vilket Hammarby förtjänar sin publik?
  Hammarby Efter matchen i Måndags så har det vridits och vänts på insatsen och om matchen är det inte så mycket att säga mer än det som redan sagts.
  2017-10-20 13:53:00

  En identitetslös prestation – rättvis seger för Kalmar
  Hammarby Hammarby kommer till spel med nästintill ordinarie startelva i bortamötet mot Kalmar FF. I övrigt är ingenting att betrakta som normalt eller som alla bajare vill ha det. Spelet från i våras är som bortblåst och Hammarby famlar i mörkret efter sin identitet som sken som starkast under vårsäsongen.
  2017-10-16 21:57:00

  Inför KFF borta - Dags att vinna nu Bajen!
  Hammarby Ett långt landslagsuppehåll äntligen till ända. Måndagsmatch i Småland. Läge att åka hem med tre poäng nu Bajen.
  2017-10-15 20:47:39

  Spelarbetyg Peking hemma
  Hammarby Here we go! Betygsskala: 5: Episk 4: Grym 3: Stabil 2: Hyfsad 1: Keff
  2017-10-01 22:23:00

  Hammarby - Norrköping: Grönvit soppatorsk
  Hammarby Norrköping besegrade Hammarby på Tele2-arena med 2-0 efter två mål i första halvleken. Målskyttar för gästerna var Jakobsen och Thorarinsson.
  2017-10-01 20:52:00

  Inför Peking hemma
  Hammarby Omgång 26. Mellanlandsmatch i Allsvenskan. 23.000 sålda biljetter något dygn innan match. Inga konstigheter. Ingen Junior denna gången heller. Han krigar på med sin rehab. Nog smart att inte spela honom om det är gränsfall då ett landlagsuppehåll står för dörren. Jiloan Hamad är avstängd.
  2017-09-30 19:24:00

  Djurgården 1-1 Hammarby: Spöket lever vidare
  Hammarby Årets sista derbyupplaga bjöd på en bitter eftersmak, oförklarliga domslut, och en hel del post game-utspel. Men också ett faktum som får kvarstå: derbyspöket lever vidare.
  2017-09-25 00:30:09

  Spelarbetyg dif away (fast hemma)
  Hammarby Here we go! Betygsskala: 5: Episk 4: Grym 3: Stabil 2: Hyfsad 1: Keff
  2017-09-24 22:34:00

  Inför derbyt: Låt derbyspöket leva vidare
  Hammarby Vi befinner oss i slutskedet av säsongen, och går imorgon in i årets sista Stockholmsderby. För Bajen fortsätter Jacob Michelsens byggande, medan Djurgården kämpar för sin placering såväl som att hitta en exorcist för sitt derbyspöke.
  2017-09-23 16:50:19

  "Ni kunde varit mördare idag"
  Hammarby Leffe Grimwalker, vars vän befann sig på en krog som blev attackerad av motståndarhuliganer i veckan, reagerade på detta genom att skriva följande rader. En mycket tänkvärd text.
  2017-09-23 09:18:00

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Svensk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Röda Bollens 20-årsjubileum
  Jimmy Briand ute på hal is
  Dynastin som kom av sig
  Halmstads dröm lever vidare
  Oakland vann viktiga mötet
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhörnan Leovegas
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies