fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
Besökare: 109285 | Inloggade: 345 | Antal medlemmar: 183799
  START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Styrelsen sitter kvar efter hektiskt årsmöte

  Styrelsen sitter kvar efter hektiskt årsmöte

  Flera olika styrelseförslag, dokument som försvann, misstänksam närvaro från hela truppen, sluten tight omröstning, valberedning som satte sina platser till förfogande. Under gårdagskvällen höll ÖIS fotbollssektion sitt årsmöte – och det blev ett livat sådant.

  Det var trångt om platserna när mötet var till att starta. Totalt 99 stycken röstberättigade hade hittat till ÖIS-gården och efter ryktena under dagen om styrelsevalet så låg en spänd stämning i luften från start. Noterbart är att hela spelartruppen var på plats vilket inte hör till vanligheterna.

  Mötet inleddes med ett anförande av Benny Rosén. Vår hedersordförande betonade vikten av samhörighet mellan supportrar och styrande. Medlemmarna i styrelsen ska synas – på träningar, på matcher. Något som han inte ansåg nuvarande styrelsen ha lyckats med, kunde man läsa mellan raderna. Asserståhl fortsatte sedan med att gå igenom verksamhetsberättelsen.

  Målsättningen rent sportsligt är att A-laget ska ligga i en elitfotbollsserie 2015. En uppflyttning är med andra ord målet vilket också upprepades flera gånger under mötet. De sportsliga målsättningarna innehöll också att två-tre A-lagsspelare ska flyttas upp från U-laget varje år samt en förbättrad organisation.

  På ungdomssidan så har akademien förbättrats och ska fortsätta att göra så. Man har även letat extern efter ledare för att säkerställa en hög nivå på utbildningen. Vad gäller ekonomin så har arbete skett för att få in fler inkomstkällor och, som alltid, nämndes LED-skylten på ÖIS-gården som exempel. Man har också jobbat, och ska fortsätta med, att minska likviditetssvackorna under året – det vill säga att få ett jämnare flöde. Resultatet för 2013 landade till slut på plus 56 000 kronor vilket får anses vara mycket bra i sammanhanget. Budgeten för 2014 är satt något högre än utfallet 2012 med ett resultat på plus 20 000 kronor.

  Under hela verksamhetsberättelsen så var Asserståhl väldigt tydlig med självberöm och att lyfta fram de positiva sakerna. Även Jean Raymond, som hoppade in i presentationen, kopplade på säljsnacket och för första gången anades det på riktigt av kvällens val av styrelse skulle bjuda på ett dramatiskt skede. Berättelsen fortsatte dock ett tag till, och man förklarade att man har som målsättning att ta tillbaka ÖIS-gården i egen ägo – något som såklart kommer kosta, men också skulle frigöra 1-1,5 miljoner kronor att fördela om. Gällande ÖIS-gården så finns det också en hyresskuld på cirka 1 miljon kronor som det pågår förhandlingar om kring hur den ska hanteras.

  Mötet fortsatte med lite sportsligt fokus från Carlzon och Lantz där det mest anmärkningsvärda som framkom var att ersättningen för Johan Lundgren var ytterst knapphändig, och att Emil Karlsson fortfarande är under kontrakt men inte har någon motivation för att spela. I övrigt var Lantz nöjd med försäsongen och det arbete som han och Carlzon genomfört på transfermarknaden.

  Därpå var det dags för kvällens stora punkt: val av styrelse. Valet inleddes något okonventionellt med att Benny Rosén återigen fick ordet och lanserade ett eget förslag på styrelseuppsättning. Bennys variant var likadan som valberedningens med tilläggen att Mattias Asserståhl, Ulf Larén och Henrik Pettersson. Anförandet möttes med kritik om att valberedningen borde få presentera sitt förslag först vilket de då tilläts göra.

  Dan Cameras som ordförande (ett år), Matz Thorsson, Niklas Agroth, Jonas Dahl (två år), Peter Björnram, Ulf Dermark, Gunilla Svanström (ett år)som ledamöter lydde deras förslag. Därpå följde förvirring, oklarheter och irritation. Valberedningen hade ett förslag klart med delar av den gamla styrelsen (de som hade ett år kvar) och nya personer som presenterades. Enligt valberedningen valde då de att hoppa av varpå en helt ny föreslagen styrelse var tvungen att tas fram och årsmötet fick skjutas upp.

  Denna version delades inte av framförallt Peter Samuelsson som var kritisk till hur valberedningen presenterat sitt ursprungliga förslag. Det rådde också oklarhet kring huruvida platser hade ställts till förfogande eller ej. Om blickar kunde döda hade vi säkerligen varit några ÖIS:are färre i dag.

  Efter en paus för att bringa klarhet i de olika alternativen, som var fem som max, kokades det hela ner till två alternativ. Ett förslag togs ändock upp om att skjuta upp mötet på grund av knapphändig information kring alternativen och proceduren. En del i detta härrör i att ett dokument från valberedningen med förklaring på hur de tänkt kring deras val ”försvann” innan praktiskt taget någon hade dykt upp.

  I dokumentet, som vi dock kunde få tag på, stod att de personer som föreslogs i den nya styrelsen är de som ansågs vara bäst lämpade att leda ÖIS igenom året som inkluderar processen att övergå till en alliansförening. Var och en av personerna skulle bidra med spetskompetens inom nödvändiga områden. Valberedningen misslyckades något med att förklara detta muntligt vilket medförde en viss skepsis hos många kring varför ett byte vore nödvändigt. När den slutna röstningen till slut var att börja stod det mellan två alternativ.

  1) Valberedningens förslag ovan.
  2) Den sittande styrelsen med tilläggen Matz Thorsson och Niklas Agroth.

  Av de 99 röstberättigade som vi var från start så röstade 82 stycken. Utfallet blev 44 röster på den sittande styrelsen, 35 på den nya och tre blanka röster. Således sitter styrelsen kvar men får tillskott av Matz Thorsson och Niklas Agroth. Medlemmarna röstade alltså emot valberedningens förslag. När en valberedning sedan skulle utses ställde, föga överraskande, de sina platser till förfogande. Ny kunde inte utses utan sköts upp till ett föreslaget informationsmöte längre fram.

  Det två och en halv timme långa mötet var sedan över och vi på plats lämnade ÖIS-gården med tunga skallar och frågetecken hopande över oss efter många märkliga företeelser. Dokument som togs bort, mobilisering av spelartruppen, genomgående säljsnack, vägrat samarbete mellan ledamöter i den sittande styrelsen och valberedningens nya förslag i den ursprungliga konstellationen, plus andra historier är trådar som tillsammans verkar bilda ett helt nät av oegentligheter.

  Min förhoppning är att detta i någon form kan bringa lite klarhet i vad som skedde på mötet för er som inte var på plats trots alla turer och den förvirring som rådde och gjorde det väldigt svårt att hänga med. Fler direkta tankar och åsikt kring hela situationen följer.

  Än är inte det sista sagt. Det är det enda som är klart i den här grumliga soppan.


  7 KOMMENTARER      4296 VISNINGAR
  ANDREAS KRISTENSSON
  andreaskristensson@live.se
  På Twitter: ankristensson
  2014-04-02 21:58:00


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  GFA:
  Som om Asserståhl skulle ha ngn koll på det...
  Hans tid går åt till att försöka hitta godsaker till nästa styrelsemöte.
  Ryktet går att Asserståhl var på A-lagets match häromdagen, kan ngn bekräfta? 1a matchen för säsongen om det stämmer, inte illa för att vara ordförande ;)

  GFA

  3 Tumme upp 2014-04-04 21:26:49
  Rude Boy:
  D: En bra fråga att passa till Asserståhl.
  1 Tumme upp 2014-04-03 13:31:26

  D:
  Antar att Emil med det inte heller tar ut någon lön då han inte är på några arbetspass...
  2 Tumme upp 2014-04-03 08:15:48
  Rude Boy:
  Jösses vad det här stinker.
  3 Tumme upp 2014-04-03 00:21:15

  Andreas Kristensson:
  @Hocus: Ja. Han är under kontrakt men har ingen motivation att spela i ÖIS eller spela fotboll öht. Så sades. Kontraktet lär väl brytas om Emil inte skulle hitta någon klubb han vill spela för och en övergång dit löses.
  1 Tumme upp 2014-04-02 22:44:54
  In med Johnny Hägerå!:
  Tack för bra redogörelse. Verkar ha varit svårt att hänga med i alla turer.
  4 Tumme upp 2014-04-02 22:29:23

  Hocus Focus:
  Har läst artikeln flera gånger men fattar inte riktigt - Emil Karlsson står fortfarande under kontrakt men har ingen motivation att spela... .???
  3 Tumme upp 2014-04-02 22:24:09
  ANNONS:

  Fler artiklar om Örgryte

  ÖIS premiärtränade inför storpublik: "Riktigt skönt att vara igång"
  Örgryte På lördagsförmiddagen premiärtränade ÖIS på ett kylslaget ÖIS-gården. Träningen följdes av ett hundratal Öisare på plats. – Det var en hård träning, säger Jakob Lindström efter träningen.
  2019-01-05 14:23:00

  Lirarbloggen: Rätt hemvändare i fel tid
  Örgryte Grämer mig över att Johan Elmanders återkomst i klubben var under fel tid, hur jag kan se honom i dagens ÖIS och hur slutet kunde varit annorlunda. Drömmen av att se Ailton Almeida göra en återkomst - och förhoppningsvis få ett lyckligare slut på karriären.
  2019-01-05 12:00:00

  SM-vinnaren återvänder till ÖIS
  Örgryte Fredrik Andersson är tillbaka i ÖIS. Den tvåfaldige SM-vinnaren ansluter till ÖIS från Malmö FF.
  2019-01-04 20:58:51

  Lukic lägger handskarna på hyllan - får ny roll
  Örgryte Igår blev det klart att Fredrik Björck lämnar sitt uppdrag som assisterande tränare i klubben. Idag blev det klart att Stojan Lukic ersätter och går från spelare till tränare.
  2019-01-04 20:08:11

  Träningspremiär för ÖIS – nu ska nya truppen svetsas samman
  Örgryte Calle Wede, Freddie Brorsson, Victor Sköld... Listan över ÖIS nyförvärv kan göras längre, och nu har det äntligen blivit dags för dem alla att presentera sig på planen för första gången. På lördagen är det träningspremiär.
  2019-01-04 14:42:21

  Bomben: Fredrik Björck lämnar Rödblått
  Örgryte På lördag sparkar ÖIS igång säsongen 2019, detta utan assisterande tränaren Fredrik Björck. Idag kom beskedet att Björck lämnar sin roll i Sällskapet för att istället satsa på sin civila karriär. – Arbetet med att hitta en ersättare till Fredrik startar direkt och vi hoppas kunna presentera en ersättare inom det närmsta, säger ÖIS klubbchef Niklas Allbäck till ÖIS hemsida.
  2019-01-03 16:49:00

  Silly Season 18/19: sammanställning
  Örgryte ÖIS 2018 var positivt på många sätt, där fjärdeplatsen i Superettan var klubbens bästa placering på nio år. Nu rustas det inför ett 2019 med hopp om ännu mer. Här sammanställer vi samtliga bekräftade övergångar, samt redaktionens Silly Season-texter.
  2018-12-31 12:52:00

  Efter fyra år i ÖIS – Björk lämnar för Oddevold
  Örgryte Speltiden har blivit sparsam för Kristoffer Björk, sedan han anslöt till ÖIS 2015. På årets sista dag presenterades målvakten av IK Oddevold.
  2018-12-31 12:42:00

  Stort bildextra: Se 37 glädjefyllda ÖIS-bilder från 2018
  Örgryte Från premiärsegern och David Engströms härliga målfirande, via mängder av Montiel-poäng och Paulson-eufori, till en skön storseger i slutomgången. Upplev glädjen från ÖIS-året 2018 genom den matiga bildkavalkaden nedan – vår julklapp till dig.
  2018-12-24 07:15:00

  ÖIS spelschema fram till juli spikat - hemmapremiär 30 mars
  Örgryte Tidigare idag spikades superettans spelschema fram till juli. ÖIS premiärspelar hemma mot Norrby lördag 30 mars klockan 16.00.
  2018-12-21 16:23:00

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Svensk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US | FORUM | BETTING
  Villas segerrad är bruten
  Hansa kryssade mot Holstein Kiel
  Så lottades CL:s åttondelsfinaler
  ”Nu börjar cupen på riktigt”
  SHL-Podden: ”De har växlat upp”
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies