fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
Besökare: 76870 | Inloggade: 141 | Antal medlemmar: 183076
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig

  Tabelltips plats 14-12: Lund byter toppen mot botten

  Ifjol slutade de trea, men efter närapå en konkurs och påföljande spelarflykt går Lunds BK en högst annorlunda säsong till mötes. Tillsammans med två andra Skånelag placeras de i botten när det såhär med cirka två veckor till ÖIS seriepremiär är hög tid att syna våra motståndare och spå en utgång av tidernas kanske bästa Söderetta.

   14. Eskilsminne IF
   Bildat: 1928
   Arena: Harlyckans IP (naturgräs)
   Tränare: Stefan Jansson
   Hemsida: Länk
   
  2014
  I den näst sista omgången hade Eskilsminne chansen att säkra avancemanget. Nervositet? Bendaller? Icke. Istället gick man ut och körde över Jonsereds IF med 7-0. Därmed var förstaplatsen deras, utan möjlighet för andra att komma ikapp. 78 gjorda mål och 29 insläppta är siffror som påtalar Eskilsminnes excellens under 2014. Rätt lag vann division 2 Västra Götaland.
   
  Silly Season
  In: Måns Lagmark (mv, Helsingsborgs IF), Alexander Zaim (b, Nybergsund IL), Peter Milata (mf, Hittarps IK), Mathias Unkuri (mf, Nybergsund IL), Robin Kacaniklic (mf, Örgryte IS), Erik Kronholm (fw, Helsingsborgs IF Akademi),

  Ut: Nikola Stojilkovic (mv), Daniel Andersson (b), Emmanuel Manix Esam (b, FC Höllviken), Jakob Nilsson (b), Markus Svensson (mf), Daniel Ander (fw), Hassan Chahrour (fw)
   
  Tänkbar startelva
  Måns Lagmark
  Mikael Berglund-Bengtsson, Daniel Björnberg, Marcus Andersson, Rasmus Ewertz
  Mathias Unkuri, Philip Petersson, Robin Book, Robin Kacaniklic
  Emil Åberg, Niklas Hermansson

  Försäsongen
  Kristianstads FF - Eskilsminne IF 0-1
  Eskilsminne IF - Malmö FF U21 3-3
  Eskilsminne IF - Helsingborgs IF Akademi (division 2) 2-0
  IS Halmia - Eskilsminne IF 0-2
  Eskilsminne IF - FC Rosengård (division 2) 3-0
  Ängelholms FF - Eskilsminne IF 0-2
  Eskilsminne IF - FC Höllviken 0-2
  Eskilsminne IF - Tvååkers IF (division 2)

  Fem vinster, en oavgjord, en förlust. 13-5 i målskillnad.
   
  Kommentar
  Så sent som 2008 kvalade Eskilsminne från division 6 - nu är man i division 1. Skåningarnas resa är onekligen imponerande, men man kommer också närmare att stöta på ett farthinder. Jag tror det kommer i år. Man må ha imponerat stort ifjol, och man må ha vunnit mot och fått beröm från exempelvis Ängelholm, men jag skulle akta mig för att värdera det för högt. Vi ÖIS:are vet ju hur lite en bra försäsong som nykomling kan betyda. Eskilsminne har kvalitéer. Absolut. Emil Åberg och Niklas Hermansson är ett anfallspar som vi kommer få höra en del av under säsongen. Men det räcker sannolikt inte. Motståndet i år är av en så mycket högre klass att man hade behövt förstärka laget betydligt mer än vad man har gjort. Istället är det bestående intrycket av deras Silly Season ett litet frågetecken rörande hur man kommer klara en hel säsong utan den mångåriga förstemålvakten, benämnd av många som division 2:s bästa, Nikola Stojilkovic och istället förlita sig på unge Måns Lagmark. Jag är ledsen Kacaniklic, men det blir ingen rolig säsong för dig i år heller.

    13. Lunds BK
    Bildat: 1919
    Arena: Klostergårdens IP (naturgräs)
    Tränare: Georg Eterovic
    Hemsida: Länk
   

  2014
  Lunds BK 2014 är ett tudelat ämne. Dels det rent fotbollsmässiga, dels det ekonomiska. Om vi börjar med det sportsliga så stod Lund för en ny fin säsong utan att nå hela vägen. Anförda av skyttekungen Salif Camara-Jönsson som dundrade in 27 mål på 24 matcher så slutade man till slut på en tredjeplats - endast fyra poäng från att nå positivt kval. Tränare Nils-Erik Persson basade över ett offensivt lag, seriens målgladaste, men släppte även in 1,73 mål per match vilket stjälpte dem i slutändan. Den största kampen för Lund var emellertid inte den om topplaceringar, utan den vid sidan av planen. Under många år har Lunds BK brottats med ekonomiska problem och ifjol var det värre än någonsin. Konkurshotet var överhängande, främst på grund av en stor skatteskuld, men räddades till slut av ett långsiktigt lån från kommunen. Lunds BK lever vidare.
   
  Silly Season
  In: Kristoffer Jeppsson (b, Valdres FK), Hannes Cederholm (b, Malmö FF U19), Valentino Srpcanski (b, Östers IF U19), Filip Liljekvist (fw, IF Lödde), Cimon Lydén (fw, Landskrona BoIS),

  Ut: Andreas Persson (b, IFK Malmö), Adam Svensson (b, Österlens FF), Viktor Svensson (b, Landskrona BoIS), Fritiof Björkén (b, Östers IF), Óskar Sverrisson (b, Kvik Halden), Robin Andersson (mf, Trelleborgs FF), Noraollah Amiri (mf, Trelleborgs FF), Admir Osmancevic (fw, do), Salif Camara-Jönsson (fw, do)
   
  Tänkbar startelva
  Peter Nilsson
  Tobias Malm, Hannes Cederholm, Valentino Srpcanski, Jonathan Engdahl
  Tobias Lewicki, Martin Johansson, Emil Pedersen, Kristoffer Jeppsson
  Jesper Rindmo, Cimon Lydén
   
  Försäsongen
  Lunds BK - Torns IF (division 2) 4-2
  Prespa Birlik (division 2) - Lunds BK 2-5
  Högaborgs BK (division 2) - Lunds BK 4-2
  FC Rosengård (division 2) - Lunds BK 2-0
  Helsingborgs IF Akademi (division 2) - Lunds BK 0-1
  Trelleborgs FF - Lunds BK 2-0
  Lunds BK - BW90 (division 2) 2-2
  Kvarnby IK (division 2) - Lunds BK

  Tre vinster, en oavgjord, tre förluster. 13-14 i målskillnad.
   

  Lunds BK 2015 - ett lag i skuggan av de senaste årens upplagor.

  Kommentar
  Kan du koka soppa på spik, Georg Etorovic? Det är frågan som kommer att avgöra utfallet för Lunds BK. Att sätta fjolårets trea som trettonde lag kan ses radikalt, men det är bara att titta på spelarförlusterna för att förstå varför. Praktiskt taget en hel startelva har försvunnit. Skyttekungen Camara-Jönsson, pådrivaren Andersson, teknikern Osmancevic, flexible Björkén, mittbacksesset Sverrisson. Borta. På grund av ekonomin har bara unga, oprövade spelare kunnat tas in som ersättare, men än är truppen tunn och bräcklig. Att ens få ihop lag till försäsongens matcher har inte varit helt enkelt. För att den verklighet Lunds BK nu lever i inte ska leda till degradering så krävs något utöver det vanliga, men det tror jag inte att vi kommer få se. En ny tränare med ett nytt tänk med ett nytt, högst begränsat material? Det kan bara sluta på ett sätt.
   
    12. FC Höllviken
    Bildat: 1933 (namnbyte från Höllvikens GIF till FC Höllviken 2011)
    Arena: Höllvikens IP (naturgräs)
    Tränare: Anders Grimberg
    Hemsida: Länk
   

  2014

  Som nykomlingar i i en serie är det brukligt att säsongen går lite upp och ner, men det gällde inte FC Höllviken 2014. Efter att ha avancerat från division 3 gjorde man sejouren kort i division 2 Östra Götaland och vann sin serie med två poängs marginal ned till FC Rosengård. En succésäsong på alla sätt och vis, där inlånade anfallare Erik Pärsson spelade en stor roll med tolv gjorda mål på åtta matcher.


  Skånskt segerjubel i höstas efter att andra seriesegern på två år blivit ett faktum.
   
  Silly Season
  In:
  Viktor Catenacci (b, Enskede IK), Emmanuel Manix Esam (b, Eskilsminne IF), Francis Mensah (b, LB07), Ali Burrniku (mf, FC Rosengård), Kamal Barny (mf, Högaborgs BK), Jonathan Asp (mf, Trelleborgs FF), Dawda Ngum (mf, do), Marcus Hortén (mf, Malmö FF U19), Egzon Sekiraca (mf, do), Erik Pärsson (fw, do), Besemir Faniq (fw, FC Rosengård), Freddy Borg (fw, Nybergsund IL)

  Ut: Yousef Fakhro (b, IFK Trelleborg), Peter Eriksson (b, do), Daniel Jovanovic (mf, do), Alexander Nuñez Coña (mf, do), Alvaro Olguin Maldonado (mf, do), Henrik Ewald (fw, do), Tibor Cica (mf, BW90)
   
  Tänkbar startelva

  Marcus Eskilsson
  Michel Hansson, Magnus Carlsson, Sebastian Sköld, Francis Mensah
  Niklas Kronström, Anton Viklund, Jonathan Asp, Fredrik Nilsson
  Erik Pärsson, Freddy Borg
   
  Försäsongen

  FC Höllviken - AB Gladsaxe (danska andraligan) 1-1
  FC Höllviken - BK Olympic (division 3) 0-0
  Kristianstads FF - FC Höllviken 2-2
  IFK Trelleborg (division 3) - FC Höllviken 0-1
  FC Höllviken - Torns IF (division 2) 2-0
  FC Höllviken - Holbæk (danska tredjeligan) 0-0
  Trelleborgs FF - FC Höllviken 3-2
  FC Höllviken - BW 90 (division 2) 1-0
  FC Höllviken - IFK Malmö (division 2) 5-2
  Eskilsminne IF - FC Höllviken 0-2
  FC Höllviken - FC Rosengård (division 2)
   
  Fem vinster, tre oavgjorda, en förlust. 16-8 i målskillnad.
   
  Kommentar

  Likt Eskilsminne så är Höllviken givetvis svårbedömda, men utifrån vad som är praktiskt möjligt för en utomstående att observera, så landar det i en känsla att Höllviken kommer att gå bäst av de två. Jag grundar det tipset på ett flertal saker, där man bland annat ska nämna den positiva spiral laget är inne i och den starka tro man bevisligen har på sig själva. Med ett antal välscoutade värvningar som med hög sannolikhet kommer att leverera finns visst fog för att man inte bara kommer talk the talk, utan även walk the walk. En bottenstrid känns självklar i och med den faktiskt stora skillnaden kontra division 2, men om man vinner rätt matcher och Erik Pärsson fortsätter att leverera så finns möjlighet att klättra över nedflyttningsstrecket. Ursprungstipset får emellertid bli en plats precis därunder.

  * * *
  1.
  2.
  3.
  4.
  5.
  6.
  7.
  8.
  9.
  10.
  11.
  12. FC Höllviken
  13. Lunds BK
  14. Eskilsminne IF

  Nästa del publiceras på torsdag 2/4.


  4 KOMMENTARER      4330 VISNINGAR
  ANDREAS KRISTENSSON
  andreaskristensson@live.se
  På Twitter: ankristensson
  2015-03-31 18:00:00


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  Lanslarke:
  Jag är inte övertygad om att båda nykomlingarna hamnar där nere. De här två lagen har jag i och för sig ingen koll på alls, men ibland glömmer man bort att man är i en högre serie och fortsätter vinna av bara farten.

  1 Tumme upp 2015-04-02 13:14:18
  Andreas Kristensson:
  För att spä på Lunds elände än mer så blev Noraollah Amiri, deras kvarvarande kanske bästa spelare, klar för Trelleborg i går precis innan deadline.
  3 Tumme upp 2015-04-01 16:57:51

  Andreas Kristensson:
  Den som väntar på något gott vettu! Men för din skull så tar jag väl och ändrar till 2 april istället.
  3 Tumme upp 2015-03-31 21:34:36
  Omnio:
  Lite trist att få vänta ända till 2:a februari på nästa text. Väl mött 2016! ;)
  1 Tumme upp 2015-03-31 20:49:37

  ANNONS:

  Fler artiklar om Örgryte

  Fortsatt fin rödblå höstform – inför stark ÖIS-klack
  Örgryte Uppbackade av ett starkt bortafölje tog ÖIS andra raka segern, när Norrby besegrades med 1–0 på fredagskvällen. Daniel Paulsons mål efter knappa halvtimmens spel blev matchavgörande.
  2018-10-19 21:13:27

  Inför Norrby-ÖIS: Engström tillbaka för spel
  Örgryte Superettan är tillbaka efter ett uppehåll och först ut i omgång 27 är Norrby-ÖIS. Två lag med god form, men i olika delar av tabellen.
  2018-10-18 20:30:00

  Hannes förlänger över 2020!
  Örgryte Spelarbygget fortsätter att ta form inför 2019. Ännu en pusselbit, vid namn Hannes Sahlin, är nu säkrad.
  2018-10-16 18:45:00

  Lirarbloggen: Säsongen blev vad vi hoppades på
  Örgryte
  2018-10-13 17:00:00

  Spelarbetyg: "Så fin han är, kapten Paulson"
  Örgryte ÖIS tog tre skön poäng mot Degerfors under tisdagskvällen. Flera spelare stod för bra prestationer - här är spelarbetygen.
  2018-10-09 22:08:00

  Krönika: ÖIS anno 2018 är svåra att bli riktigt klok på
  Örgryte Tre poäng mot Degerfors och en femteplats i tabellen. Det svänger snabbt i år, och ibland blir man inte riktigt klok på ÖIS.
  2018-10-09 21:00:00

  Inför ÖIS-Degerfors: Klassikermöte på Gamla Ullevi
  Örgryte Imorgon gästas ÖIS av Degerfors på Gamla Ullevi. Ett klassikermöte mellan 6:an och 7:an i tabellen.
  2018-10-08 18:32:26

  Spelarbetyg: "Planens bästa spelare"
  Örgryte Spelarbetyg från gårdagens 2-2 match mot Jönköping Södra.
  2018-10-03 11:00:00

  ÖIS tappade segern i slutsekunderna
  Örgryte 2-1 ledning med en minut kvar. Men när domaren blåste av stod det 2-2 efter ett kvitteringsmål i slutsekunderna av J-Södra.
  2018-10-02 21:33:00

  Inför Jönköpings Södra-ÖIS: ÖIS tar sikte mot topp fem
  Örgryte Nio poäng på de fyra senaste matcherna. Inför morgondagens drabbning mot Jönköpings Södra har därför ÖIS häng på topp fem.
  2018-10-01 20:00:00

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Svensk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
  Villa fick slita hårt i premiären
  ”Kommer inte få mycket gratis”
  Ingen kan stoppa Todd Gurley
  ”Ett Arsenal jag inte sett på länge”
  Irriterande poängtapp av Hertha
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies