fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
Besökare: 110700 | Inloggade: 416 | Antal medlemmar: 183747
  START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Vad innebär det att vara medlem i HBK?
  Låt oss fylla Sannarpshallen med engagerade medlemmar.

  Vad innebär det att vara medlem i HBK?

  Tycker du att kraven på sig som medlem i en föreningen är stora? Bra, för det är dem. Föreningsdemokratin bygger på en engagerad medlemsbas.

  Superettan är slutspelad för mer än en månad sedan. Innebär detta att vi supportrar kan gå i ide fram till mitten av februari när cupen drar igång? Absolut inte. För en demokratiförespråkare så anser jag att det är nu som vi supportrar och medlemmar ska bli som mest aktiva. Det är nu som vi ska analysera säsongen och föreningen. Det är nu som vi ska knåpa ihop våra tankar om förändring och förbättring och få ihop motioner till årsmötet. Nedan kommer jag att lista lite rättigheter vi, som medlemmar, har i Halmstads Bollklubb.

  Rösträtt på årsmötet
  Som medlem är det du som sitter på avgörandet. Ska sittande styrelse få ansvarsfrihet? Ska en motion bifallas eller avslås? Vem ska få uppdraget i att sitta i kommande års styrelse? Vilka ska utgöra valberedning?

  Rätt att föreslå styrelse
  Till ett årsmöte så åligger det valberdningen att sondera terrängen bland medlemmar för att få fram kandidater till styrelsen. Som medlem är det ditt uppdrag att kontakta valberdningen och ge din syn på årets styrelse, samt att ge förslag på nya personer till styrelsen om du har någon.

  Rätten att inkomma med motioner
  Vilken fråga gällande föreningens styre tycker just du är viktig? Finns det något som du tycker att föreningen ska ta ställning om ? Skriv i så fall en motion om detta. Ingen fråga är för liten eller stor. Hur föreningen styrs är vi medlemmars ansvar. Det är vi som är föreningem och inte styrelsen. Styrelsen har bara föreningen på lån mellan årsmötena. Tycker du att kommitéer ska införas? Skriv en motion. Ska vi bestämma vilken färg vi ska ha på våra strumpor i hemmadressen? Skriv en motion. Ska årsmötesordföranden ha hatt och monokel ? Skriv en motion.
  Motionsstopp, sista dagen som du måste lämna in motion på, är 31/12.

  Min högst personliga åsikt är att HBK genom många år har gått bakåt i sin medlemsdemokrati. För tio år sedan så hade vi ett årsmöte där vi skulle behandla ett år där föreningen backat 17 miljoner. Året efter så gick vi samma summa back igen. Båda dessa årsmötena behandlades med tystnad. Det var väldigt få medlemmar, om ens någon, som ställde sig upp och ställde en kritisk fråga. Och så här har det fortsatt. Man gå till årsmötet för att säga ja på styrelsens förslag och i övrigt är man tyst. Detta är en kultur som har gjort att föreningen idag är toppstyrd. Styrelsen driver föreningen åt ett håll. Ute bland medlemmarna så gror ett missnöje men på årsmötet är det tyst. Nu måste detta få ett stopp. Är du missnöjd med situationen är det din plikt som medlem att ställa dig upp på årsmötet och yttra din åsikt. I annat fall så kommer vi bara att köra på i samma spår som innan.

  Vi är många nu som är missnöjda över den situation som HBK befinner sig i. Det är vår sämsta placering sedan 1970 och första gången sedan 1960 som vi inte studsade direkt upp till Allsvenskan efter en degradering. Vems felet här är finns det inget enkelt svar på. Man kan skylla allt på Igor Kruljs som misslyckades som huvudtränare. Man kan skylla allt på styrelsen som inte gett tränarstaben rätt verktyg för att lyckas. Man kan skylla allt på fd klubbchefen som misslyckades med att skapa publikdragande evenemang. Man kan skylla allt på Bollklubben Supports ordförande som inte lyckades få BKS att fylla Sektion 51 varje match. Man kan skylla säsongen 2018 på många och problematiken ligger inte på en enskild instans. Dock åligger det oss medlemmar nu att ta tagi detta problemet. Att vi på demokratiskt vis visar vårt missnöje och tar steg framåt och uppåt som en förenad enhet. Som en förening.

  Som ledamot i Svenska Fotbollssupporterunionen, SFSU, är ett av mina största uppdrag att jobba för föreningsdemokratin, att bejaka medlemmars rättigheter och att vurma för 51%-regelns bevarande. Därför är 2015-12-03 det datum som jag håller högst i HBKs historia. Det var den dagen som vi medlemmar på allvar slog fast att det är föreningsdemokratin som är styrsättet i vår förening. Vi beslutade då på det extra årsmötet att vi kunde upprätta ett Idrottsaktiebolag men att föreningen MÅSTE äga 100% av aktieinnehavet. En medlem = en röst är fastslaget i våra stadgar.

  Som hjälp på vägen för att vi bättre ska kunna utnyttja vår rätt som medlem och vad det innebär har SFSU tagit fram en hemsida, http://foreningsdemokrati.se/, där allt du behöver veta om årsmöten och medlemsmakt finns. Så ta er en titt och samla dina vänner och inkom med motioner till årsmötet. För nu är det dags att vi medlemmar tar tag i Halmstads Bollklubb. Den förening i Sverige som har starkast stadgar för föreningsdemokratin. Så låt oss inte bara ha det i teorin utan också i praktiken. Väl mött på årsmötet till våren.  0 KOMMENTARER      1269 VISNINGAR
  JESPER BERNHED UHLÉN
  2018-12-16 19:14:00


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  ANNONS:

  Fler artiklar om Halmstads BK

  Vintersilly 18/19: Kinoshita till Belgien
  Halmstads BK
  2019-01-18 14:00:00

  Bollklubbsbloggen: Vid regnbågens slut
  Halmstads BK Därför lämnar Gudmundsson ändå till slut?
  2019-01-17 07:59:26

  HÄB notiser: Årets första träning och veckans HBK bild
  Halmstads BK Här samlar redaktionen alla mindre nyheter som vi känner att ni läsare vill ta del av. Det är allt som inte är stort nog för att få en egen artikel. Detta är en uppdaterad version.
  2019-01-06 11:15:00

  Krönika: Bortom Karl-Bertil Jonssons faders julfryntlighet.
  Halmstads BK Vi botaniserar i Tonys granplantering för att se om vi kan finna någon stjärna till toppen.
  2018-12-28 08:56:45

  Bollklubbsbloggen: Tro, jag kan känna tro
  Halmstads BK Landskrona BoIS gamla mittbacksklippa ville ha en stunds stillhet mitt i julstressen. Så vad kunde jag annat göra än att hänga med på julbönen i Felestads kyrka? För med en sådan här julafton kom ju tron på Halmstads Bollklubb verkligen tillbaka.
  2018-12-25 13:49:28

  Malles julhälsning till HBK:arna
  Halmstads BK Malkolm Nilsson ger oss en härlig julhälsning med en dag kvar till julafton
  2018-12-23 11:58:00

  Bollklubbsbloggen: Ring en vän!
  Halmstads BK Därför kan HBK trots allt tappa ”Gabbe” till HIF.
  2018-12-23 09:02:26

  Bollklubbsbloggen: Oh balla Kujtim Bala!
  Halmstads BK I en allt längre väntan på Allansson.
  2018-12-21 20:54:00

  Bollklubbsbloggen: Karim – kanske inte Benzema, men visst kan det bli bra!
  Halmstads BK Vi tog en lite närmare titt på HBK:s senaste nyförvärv.
  2018-12-20 21:15:36

  Ny operation väntar för Alexander Arvidsson
  Halmstads BK Vi ringde upp för att kolla läget med skadan och framtiden i HBK.
  2018-12-19 21:40:00

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Svensk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US | FORUM | BETTING
  Leicester föll mot borta Wolves
  Slutspelståget tuffar vidare
  Nya året inleddes med viktiga poäng
  Formen fortsatt svajig för Deportivo
  Nu börjar allvaret i Asian Cup!
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies