fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher VM 2018 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
Besökare: 51105 | Inloggade: 445 | Antal medlemmar: 182530
  START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Vi kommer aldrig att glömma, Daradic

  Vi kommer aldrig att glömma, Daradic

  Fotbollsdomare arbetar i en utsatt position, och mycket av hatet som riktas mot dem bör försvinna från läktarna. När Robert Daradic nu håller fast vid domslutet som i torsdags förstörde en av Superettans hetaste matcher finns emellertid all anledning att försvara reaktionerna.

  Fotbollssverige rasade. Fotbollssverige skrattade. Vi ÖIS:are, vi har inte kunnat släppa det där som hände ungefär halv åtta i torsdags kväll. De flesta vet förmodligen redan vad som inträffade, hur William Atashkadeh fick ett avslutsläge och med ögonen på bollen råkade sparka till en framrusande GAIS:ares ben istället för bollen. Knappt någon, inte ens de grönsvarta på läktarna, förutsåg därefter det röda kort som domare Robert Daradic därefter halade fram. Där och då var det ett absurt beslut. Av reprisbilderna att döma var det ett ännu orimligare beslut.

  Nu stannar det inte där, utan Daradic har tagit absurditeten till en ny nivå, rapporterar GP idag. Han vidhåller, trots att han nu sett precis de bilder som vi andra sett, att Atashkadehs regelbrott ska tolkas som en allvarlig förseelse. Därmed yrkar han också på att anfallaren inte straffades nog genom att få sin derbyupplevelse spolierad. Han vill också se honom avstängd såväl imorgon mot Falkenberg som mot Syrianska på söndag.

  Svenska Fotbollsförbundets disciplinnämnd har fortfarande möjlighet att ta bort Atashkadehs felaktiga avstängning, då de efter en skrivelse från ÖIS håll kommer att ta upp ärendet på tisdagskvällen. Deras beslut kommer att meddelas under onsdagsförmiddagen, men utsikterna för en frikänning ser inte ljusa ut med tanke på Helsingborgs-domarens ofattbara ställningstagande.

  – Jag vill inte föregripa beslutet, men det är enklare att ta bort en utvisning om domaren erkänner att han har gjort fel, säger nämndens vice ordförande Göran Nilsson nämligen till Fotbollskanalen.

  En annan av derbyts domarrepresentanter ska ha beskrivit det som att 42-åringen befann sig i en bubbla vid tidpunkten för beslutet, en bubbla som han nu alltså tycks vara kvar i. Den ånger som man som ÖIS:are på något konstigt vis ändå hoppades att han kände ser aldrig ut att ha existerat. Istället verkar han njuta av tillvaron som svensk fotbolls för tillfället mest hatade domare.

  Drygt 9 000 åskådare fick sitt vårderby till stora delar förstört av Robert Daradic. Nu kan han förstöra för ÖIS ytterligare. Förhoppningsvis tar disciplinnämnden sitt förnuft till fånga, och låter William vara med och sänka Falkenberg fylld av revanschlusta.

  Och alldeles oavsett, Robert, så kommer vi aldrig att glömma.


  20 KOMMENTARER      9070 VISNINGAR
  FILIP PERSSON
  filip.persson97@gmail.com
  På Twitter: @persson1887
  2017-05-16 17:20:00


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  boko haram:
  Alla är förlorare i denna soppan. Största är väl diciplinnämnden och Daradic där hela Sveriges fotbollsintresserade skrattande tappar förtroende för slätstrukna ynkryggar som skall försvara nåt omöjligt för att rädda eget skinn. De hade straffspark på att visa styrka o pondus i det dom är till för - justera direkta felaktigheter. Usch ryser av obehag fy skäms.
  3 Tumme upp 2017-05-17 18:04:32
  Kim:
  Ironiskt hur alla dessa "Cry me a river, get over it" kommentarer kommer från icke Öisare, hade det gällt "erat" lag hade ni pissat blod av tårar, men när situationen inte gäller erat lag så är det jävligt lätt att tycka och tänka.

  Skulle detta hänt någon gubbe från det lag ni håller på, skulle det vart jävligt skoj att se era kommenterar gentemot dessa!

  Rött kort? Nej
  Men sluta älta detta, gå vidare och ta 3 jävla poäng mot Falkenberg ikväll!

  2 Tumme upp 2017-05-17 18:04:00

  Ep:
  Disciplin nämnden OooooAHaHa. Säg att en katt är en hund o denna nämnd skulle försynt titta ner i marken och säga - Jaha
  2 Tumme upp 2017-05-17 17:44:20
  TW:
  Hade det gällt någon i Djurgården istf i ÖIS hade det kanske blivit en annan dom fr nämnden

  1 Tumme upp 2017-05-17 17:39:32

  Martin:
  Inget annat än ett stort skämt och en skandal. Bort med domaren från eliten för alltid.
  Han kunde stått rak i ryggen om han erkänt att det gick fort, och att det från hans position såg ut som att Atashkadeh gick in fult och sent, men om han efter att ha sett reprisbilderna står på sig, då har han inte på fotbollsplan att göra igen.
  Två matcher för Atashkadeh är en liten sak i sammanhanget. Förtroendet för disciplinnämnden är i stort sett obefintligt nu.

  7 Tumme upp 2017-05-17 15:08:07
  Anders:
  Och där kom det inte oväntade beslutet från förbundet.
  Man kan bara hoppas att fotbollsklubbarnas representanter vid kommande möten ser
  till att avskaffa eller avsätta de som sitter och fattar dessa beslut.

  2 Tumme upp 2017-05-17 11:05:10

  Anders:
  Självklart kan domare göra fel och det slipper vi aldrig undan. Det märkliga börjar när han i efterhand ser situationen och vidhåller sin åsikt, vilket för Öis del rent sportsligt kan komma att kosta väldigt mycket. Om nu förbundet när de ser situationen inte har förmåga/vilja/ kunskap att ändra detta horribla misstag av denne domare, ja då är det en ren katastrof för fotbollen.
  Avvaktar med spänning.......

  2 Tumme upp 2017-05-17 10:54:58
  peterolof:
  Har sett sekvensen säkert 50 gånger.Wille har påbörjat sitt skott när Leksell hoppar in bakifrån och bryter.Han har ju inte ögon i nacken.Skulle någon haft gult kort för farligt spel så är det Leksell.Sedan måste domare få göra fel-men också kunna erkänna.Daradic är för prestigebunden-det utstrålar hela hans hållning-ingen bra domare.
  4 Tumme upp 2017-05-17 09:07:03

  Kjell:
  Idiotisk utvisning - visst. Konstiga avblåsningar i övrigt var det också men lägg av med att överdramatisera det hela så förbannat. Domare är också människor och människor gör fel. Så är det bara. Värre med detta idiotiska eldande på läktarna. Skall matcher behöva fördröjas för att maskerade pajasidioter håller på med detta vansinne. Aldrig mer Ullevi för min del så länge detta tillåts. Kom inte och snacka om att det är ofarligt för hälsan. Fick oerhörda andningsproblem av röken.
  3 Tumme upp 2017-05-17 08:09:42
  Sören:
  Alltså, nu får ni sansa er. Han spakar ju trots allt ner sin motståndare!! Va fan, man kan ju inte skylla på att man inte ser någon, att det inte var meningen typ... Det här flockbeteendet till hets för ett domslut där öisarn sparkar ner gaisarn med full kraft är ju patetiskt. Aldrig mer döma, katastrof mm. Haha
  2 Tumme upp 2017-05-16 22:02:24

  Olle :
  Haha, vilken dagisnivå. Cry me a river.

  Och Dr Gniden: Oavsett vad man tycker om Daradic är det väl just att han pallar trycket han visar? Backar inte för tyckare och självutnämnda experter. Starkt.

  2 Tumme upp 2017-05-16 21:13:57
  epdilon:
  En publik som älskar fotboll och förväntar sig underhållning vill inte se en sådan markabelt galen utvisning. Inte heller vansinniga avblåsningar när laget kontrar o har bollen men måste avbryta attacken för att ta egen frispark. Detta Derby blåstes sönder o samman på många sätt. Elände
  8 Tumme upp 2017-05-16 20:33:36

  Spelskandal:
  McDrive: Det är inte för sent än. Att vara utan en av våra två forwards i drygt 2,5 match kan möjligen resultera i att vi åker ur.
  Tumme upp 2017-05-16 20:22:23
  Dr. Gniden:
  Kan man inte erkänna att man har gjort fel, när alla är överens om det, så förtjänar man skit.

  Daradic har inte bara visat att han är en domare som inte pallar trycket. Han har dessutom visat sig vara en idiot i efterhand. Skicka ner fanskapet till de lägre divisionerna!

  25 Tumme upp 2017-05-16 19:54:04

  Bongo_Boy:
  UllaBulla, jag tror knappast det är sådana så vi som gör att svensk fotboll dör. Alla, spelare som domare gör mängder av misstag varje match, i vissa fall vill man inte erkänna dom efteråt. Life sucks, get a helmet...

  De som däremot kommer göra så att svensk fotboll dör på sikt är idioterna som kastar saker mot spelare, skriker en massa skit åt domare och motståndare, föräldrar på junior- och barnmatcher som skriker på domarna och puckon som bränner av pyroteknik så att barnen inte vågar gå matcher. Jämfört med det så är Daradic, trots sina brister, inte ett problem - var istället tacksam för att det överhuvudtaget finns folk som fortfarande vill ställa upp och döma...

  5 Tumme upp 2017-05-16 19:15:31
  Altermark:
  Tycker artikeln sätter fingret på precis vad det handlar om. Att Daradic vidhåller sin bedömning och föreslår två matchers avstängning visar att han inte ska döma på elitnivå. Om förbundet går på hans linje visar det att det inte är seriöst.
  20 Tumme upp 2017-05-16 19:00:46

  Johan:
  Hej,
  Är öisare sen födseln och håller med tidigare kommentarer. Dömt är dömt å visst var det ett för jäv.a dåligt beslut av domaren, både då och nu. Men nånstans måste vi släppa detta och fokusera på rätt saker. Att protestera hit och dit tycker jag är dagisnivå. Dessutom skulle Wille vara stängd även om det bara blivit gult.

  6 Tumme upp 2017-05-16 18:33:07
  Ullabulla:
  Till er som kommenterade under. Det är sådana som ni som gör att svensk fotboll dör, dag för dag.
  Postat via SvenskaFans-appen
  17 Tumme upp 2017-05-16 18:20:53

  Bongo_Boy:
  Instämmer med föregående talare, vad är det här för dravel? Buhu-buhu, glömmer aldrig....

  Vad fan tror du att ni är det enda laget genom tiderna som råkat få ett domslut mot er, dessutom med (faktiskt) ganska begränsade konsekvenser? Väx upp och skämmes tamejfan!!!

  10 Tumme upp 2017-05-16 18:01:48
  McDrive:
  På er ÖIS:are verkar det som att jorden gått under och att ni kastats till lejonen där de sliter er i stycken. För fan, ni fick 0-0 mot GAIS. Ni förlorade inte. Ni spelade oavgjort. Överreagera delux? En sak om ni åkt ur serien p.g.a. detta men kom igen....
  8 Tumme upp 2017-05-16 17:35:14

  ANNONS:

  Fler artiklar om Örgryte

  Spelarbetyg: "Allt slit gav utdelning"
  Örgryte ÖIS såg länge ut att bli överkörda i gårdagens möte mot Helsingborgs IF, men laget reste sig och skapade spänning i matchen som slutade 3-4. Här är spelarbetygen från matchen.
  2018-08-15 16:00:00

  Öis föll i galet klassikermöte
  Örgryte Öis förlorade klassikermötet på Ullevi. Matchen slutade 4-3 till Helsingborg efter en målrik andra halvlek.
  2018-08-14 21:08:00

  Krönika: Symboliskt för vad ÖIS kan men ändå inte kan
  Örgryte De heter Andreas Granqvist, Rasmus Jönsson med mera. De håller allsvensk klass. Men fyra mål ska inte behövas släppas in för det. ÖIS är bättre än så – och det måste snart börja synas även på resultaten.
  2018-08-14 20:59:00

  Öis tar sig an nästa topplag
  Örgryte Senast var det topplaget Falkenberg som stod för motståndet. Imorgon kväll är det dags för Öis att möta nästa topplag när Helsingborg kommer till GU.
  2018-08-13 21:30:00

  Alibek Aliev ut, Allan Mohideen in
  Örgryte Öis fortsätter att vara aktiva i transferfönstret. På söndagsmorgonen blev det klart att Öis gör ytterligare förändringar i truppen.
  2018-08-12 13:07:00

  Paulson & Ludwigson förlänger
  Örgryte ÖIS fortsätter bygga inför kommande år. Nu står det klart att även Daniel Paulson och Gustav Ludwigson förlänger sina kontrakt.
  2018-08-10 16:28:10

  Spelarbetyg: "Bästa matchen på länge från honom"
  Örgryte Öis fick med sig oavgjort hem från Falkenberg, en stark insats som sånär resulterade i fler poäng. Här är spelarbetygen från gårdagen.
  2018-08-08 11:05:00

  Öis kryssade mot Falkenberg
  Örgryte Öis spelade 1-1 borta mot Falkenberg och fick med sig en poäng. Men sett till spelet i andra halvlek hade det kunnat bli mer än så.
  2018-08-07 21:38:00

  Öis gästar tabelltvåan Falkenberg
  Örgryte På tisdag kväll spelar Öis en mycket svår, men ack så viktig match borta mot tabelltvåan Falkenberg i kampen om en kvalplats till Alsvenskan.
  2018-08-06 21:34:00

  Öis värvar mittfältare
  Örgryte Öis fortsätter att värva. Idag blev det klart att förredetta Bajenspelaren Lars Mendonca Fuhre skriver på för Sällskapet. -Det är ett jättefint nyförvärv vi får in, säger tränare Thomas Askebrand.
  2018-08-01 14:54:00

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Svensk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US | FORUM | BETTING
  ”Offras för att Pogba ska stanna kvar”
  Reseskildring från Mestalla
  Fortuna Düsseldorf – underdogs
  ”Hans tid i Ottawa är över, väl?”
  ”Inget lag har varit så favorittippat”
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies