fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher VM 2018 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US | FORUM | BETTING
Medlem
Besökare: 46095 | Medlemmar: 182542

Kom ihåg mig

Utsikt från en grästuva – en materialares betraktelser del 5

Hyllningskörerna har än inte tystnat efter Hoyzer Boyz overkliga serieseger. Dramatiken kring de avgörande matcherna inspirerade också lagets materialare Bubblan till att dyka ner i existentiella funderingar kring denna succésäsong för Svarta Gamens lag.

Med nervdallrande benpipor satt jag och tryckte vid Hoyzers internradios sändning från Gubbängen där seriesegern skulle bärgas hem till Södermalm. Anledningen till att jag inte var på plats på grusets sidlinjer, i egen hög person så att säga, berodde på mindre lyckade omständigheter där Östermalmspolisen var en stor bidragande faktor. Men radarparet Dietisten och Taktikern gjorde sitt yttersta för att stämningen skulle nå ut i etern. Till och med plitarna satte sig i slutminuterna bredvid min lilla kortvågsradio för att lyssna ut pärsen. När det var över bjussade de på röka och hämtade in en plunta Lord Calvert som vi broderligt delade på. Segern var säkrad, Boyzen hade gjort det omöjliga, vunnit division 11 södra med minsta möjliga marginal! 

Är bollen rund? En fråga om inre tryck eller yttre omständigheter?

Segern, och storleken på min cell där jag befann mig, fick mig osökt att tänka på filosofen Rene Descartes kända formulering ” Jag spelar korpfotboll, alltså finns jag till”. Och sannerligen, finns inte Hoyzer Boyz i allas medvetande efter triumfen i Gubbängen, ja då kan vi inte hävda att någonting överhuvudtaget existerar. Hoyzer Boyz har satt Södermalm på kartan och därmed är cirkeln sluten för denna gång. Jag förväntar mig inget mindre än att grabbarna och laget får ett torg eller en valfri gata uppkallat efter sig på någonstans på Söder (samt att mina överhängande böter och domar stryks från alla polisregister).

Descartes var ett tvivlets man och Hoyzerskutan med skador, alkoholstinna excesser och fräcka stölder från lagkassan har gjort att det under säsongen funnits flertalet stunder då tvivel gällande förmåga och uthållighet ansatt fansens omdömen om laget. Men efter sista visselblåset från domaren skingrades alla eventuella tvivel – Hoyzer stod pall för trycket, yttre såväl som inre sådant. När masten var nerblåst från Hoyzerskutan och havet stormade som aldrig förr satte sig alla i laget tillsammans och började ro likt hårt ansatta krigsfångar på ett spanskt galärskepp på väg mot Eldorado.

Hoyzer Boyz - losers 2007

Descartes sökte premisser i tillvaron som inte gick att betvivla och han genomgick tre stadier på sin väg mot detta mål. Jag ser relativt tydliga paralleller i Hoyzer Boyz väg mot seriesegern och varför vi just i år vann. Descartes undersökte först den erfarenhet som bygger på direkta och omedelbara observationer. Hoyzer Boyz gjorde detsamma efter fjolårets snöpliga placering i tabellen. Fanns det någonting i vårt spel som inte var tillräckligt vinnande? Man anlitade Taktikern som med sträng blick synade lagbygget under hela vintersäsongen. Han förde protokoll, nedskrev mystiska formler med rötter i medeltidens esoteriska sällskap och rev under tystnad upp den fasta grund som laget trodde sig stå på.

Likt Descartes kom han fram till att detta inte är tillräckligt, dvs direkta iakttagelser är inte nog för att dra säkra slutsatser. Speciellt inte över så komplexa företeelser som ett hårdsatsande korplag. Det behövdes mer för att komma fram till en ABSOLUT säker slutsats. Taktikern sökte i gamla skrifter och fann en möjlig fortsättning i sitt sökande då han stötte ihop med Descartes ide om en ondskefull demon som vilseleder människan och som kan utöva övermänsklig makt över oss, som kan få oss att tro att vi är vakna fastän vi i själva verket sover osv.
Hoyzer Boyz - vinnare 2008

Vi kan aldrig vara säkra på att det vi upplever är verkligt. Men att vi spelar korpfotboll är någonting vi med relativ säkerhet kan faställa menar Descartes och, här drog taktikern en slutsats, skulle Hoyzer Boyz vinna ligan kan vi med ABSOLUT säkerhet säga att vi existerar då ingen i laget i sin vildaste fantasi skulle kunna vare sig drömma eller tänka sig att Boyzen skulle kunna vinna någonting.

Efter mycket om och men fastslog Taktikern (för sig själv) att laget måste vinna serien för att vi ska kunna fastställa att Hoyzer Boyz existerar. Att det hela blev till ett förvirrat cirkelresonemang brydde vare sig Taktikern eller General Managern om. Taktikern tog fram ett framgångsrecept som han smög in i Hoyzerbieren ty han visste att det var den enda vätskan killarna intar frekvent. Resultatet blev, uttryckt med en litotes, mycket lyckat. 

Mot nya segrar och lagerkransar!! 
1 KOMMENTARER      2016 VISNINGAR
BUBBLAN
red@hoyzer.se
2008-10-21 11:25:00


Artikelkommentarer

CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

emil:
a det är lika underbart att läsa varje gång
1 Tumme upp 2008-10-25 13:20:27
ANNONS:

Fler artiklar om Hoyzer Boyz

Ett farväl från Hoyzernytt
Hoyzer Boyz Tyvärr blir detta Hoyzernytts sista artikel, åtminstone i den form vi har vant oss vid. Sajten SvenskaFans avvecklar den sektion för lag i de lägre divisionerna och korplag där Hoyzerredaktionen har publicerat sina artiklar sedan 2007.
2017-04-30 10:02:00

Försäsongskollen: Helena Malm
Hoyzer Boyz En av få spelare i Hoyzer Girlz som varit med från starten är nummer fem, Helena Malm, som har gjort så många säsonger i Svarta Gamens lag att hon nästan har tappat räkningen. Hoyzernytt kontaktade Girlzveteranen för en kort intervju inför seriepremiären nästa onsdag.
2017-04-28 15:41:36

Viralgranskaren: Nej, Hoyzer har inte blivit bandyklubb
Hoyzer Boyz Vi kan lugna alla arga, oroliga och besvikna Hoyzerspelare och fans som hört av sig till redaktionen. Artikeln om att fotbollsklubben Hoyzer bildat förening under bandyförbundet var inget annat än ett tarvligt spratt, den första dagen i april till ära!
2017-04-02 09:46:00

Hoyzer bildar förening – under bandyförbundet
Hoyzer Boyz Hoyzer är äntligen även på pappret en klubb! Men i ett lag som inte räds kontroverser är det kanske föga förvånande att man formellt i första hand inte kommer att ägna sig åt fotboll.
2017-04-01 09:32:00

Prislappen på målkungen avslöjad!
Hoyzer Boyz Förhandlingsbordet är dukat, men Dragonerna IF vill av allt att döma ha det dukat för fler än två ifall de ska släppa Klas ”Frälsarn” Jonsson till Hoyzer Boyz. Mycket vill ha mer och fantasisumman som Svara Gamens lag lär ha varit beredda att betala för en spelartransfer räcker knappt halvvägs.
2017-03-26 21:34:00

Externa finansiärer bakom rekordsumman
Hoyzer Boyz Hoyzer Boyz intresse för att åter knyta till sig sin forne målkung Klas ”Frälsarn” Jonsson är måhända fotbollsvärldens sämst bevarade hemlighet , men när astronomiska transfersummor kom på tal var det nog många som satte frukostölen i halsen. Hoyzernytt kan avslöja nya uppgifter om finansieringen bakom vad som kan bli den största spelaraffären i Korpens historia.
2017-03-22 07:51:51

Blir han den dyraste transfern någonsin?
Hoyzer Boyz I fredags vaknade en dittills ganska sömnig silly season till liv med något som skulle kunna bli den största värvningsbomben i Korpen någonsin. Det har figurerat uppgifter om fantasisummor för att Hoyzer Boyz ska värva målkungen Klas "Frälsarn" Jonsson från Dragonerna IF. Nu uttalar sig Jonsson om spekulationerna.
2017-03-20 17:01:00

Uppgift: Hoyzer Boyz lägger rekordbud på målkungen
Hoyzer Boyz Är Hoyzer Boyz främsta målskytt genom tiderna på väg tillbaks till Svarta Gamens lag? Enligt obekräftade uppgifter förbereder Hoyzer Boyz ett rekordbud på sin forne målkung Klas Jonsson.
2017-03-17 20:03:00

Försäsongskollen: Niclas Josefsson
Hoyzer Boyz Förberedelserna inför Hoyzers fotbollssäsong är i full gång, trots att utomhusträningarna inte startat riktigt ännu. Med utepremiären runt hörnet har vi kollat läget med några av de som representerar Hoyzers spelartrupp under 2017. Inför säsongen har åtminstone Hoyzer Boyz i och med Niclas Josef Josefsson en urstark duo som ska konkurrera om positionen som lagets sista utpost!
2017-03-01 17:48:00

Korpens mest klassiska grusfotbollslag lägger ner
Hoyzer Boyz Uppgifter gör gällande att fotbollslaget Hoyzer Boyz efter 12 år på grus bestämt sig för att lägga ner. Enligt en anonym källa med god insyn i klubben kommer Svarta Gamens herrlag med stor sannolikhet att inför den stundande säsongen byta underlag till plastgräs!
2017-02-24 21:32:00

ANNONS:
SENASTE NYHETERNA OM HOYZER BOYZ
ANNONS:


Sveriges snyggaste klubbmärke:
» Hoyzers har det snyggaste klubbmärket
» Hoyzer - laget med snyggaste klubbmärket
» De har Korpens snyggaste lagmärke
» DN: Stockholmsklubb har vinnarmärket
» Här är det snyggaste Korpenmärket
» "Vi är snyggast i Sverige!"
» Hoyzer har Sveriges snyggaste lagmärke
» Gamemblemets skapare talar ut

Vi tackar våra sponsorer:


Hoyzers seriematcher, resultat och tabell
» Hoyzer Boyz
» Hoyzer Girlz


Hoyzer Södermalms coolaste korplag
» Hoyzer knep inte helt oväntat tung titel:
"Här är Söders coolaste korplag"

» Nomineringen i Södermalmsnytt:
"Ett korpfotbollens Nirvana"Hoyzer blev Årets Lag på Svenska Fans
» Årets lag firade med skandalöst sjöslag
» Det är ingen örn – det är en gam!


Hoyzer tar strid för gruset:
» Hoyzers plastprotest förstasidesstoff
» Hoyzer rasar mot Johan Esks plastutspel
» Rör inte vår grusplan - Artikel i Södermalmsnytt
» Hoyzer rasar mot kommunens planer
» Hoyzer rasar på nytt!
» Stockholms korplag förlorare på plastgräs
» Med grus i hjärtat - en liten film om Hoyzer
» Grus für alle - ur Korpen Sthlms magasin Grus


Skandalernas lag
Hoyzer är inte bara Svarta Gamens, utan även
skandalernas lag. Här kan du hitta ett axplock
av de skandaler som skakat klubben genom åren.


Läs även:
» Skandalbild skakar Hoyzer Boyz
» Sorg och besvikelse i Hoyzer
» Storvinst för Hoyzer i skandalös slutomgång
» Läktarskandal på Girlz-matchenSeriesegrare 2012
» Hoyzerdrömmen blev till guld
» Nerver nära att grusa Hoyzers guldfirande
» Hoyzertriumfen ur ett ståplatsperspektiv
» Frälsarn talar ut om Hoyzers succé
» Coach Edgren kommenterar seriesegern
» Kapten Fridlund om Hoyzersuccén

Seriesegrare 2008
» Hoyzer Boyz osannolika seriesegrare
» Utsikt från en grästuva - en materialares betraktelser
» Hoyzer Boyz seriesäsong i siffror
» Hoyzers målkung talar ut om säsongen

Hoyzer Cup
» Hoyzer tog hem Hoyzer Cup
» Hoyzer Boyz försvarade cuptiteln
Intresseklubben antecknar
Klubbhistorik, kuriosa och annat gammalt
mög ur de hoyzerska annalerna.

ANNONS:
ANNONS:
Svenska Fans
START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US | FORUM | BETTING
”Avgjordes efter en knapp halvlek”
Chelsea vann sevärt Londonderby
”Inget lag har varit så favorittippat”
Mattisson om tiden med Afonso
Frankrike är världsmästare!
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies