fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher VM 2018 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US | FORUM | BETTING
Medlem
Besökare: 46095 | Medlemmar: 182542

Kom ihåg mig

Hoyzers målkung talar ut om säsongen

Svarta Gamens lag Hoyzer Boyz har en säsong utan dess like bakom sig, en säsong vilken som bekant slutade med serieseger. Ola Wiklander, en av lagets verkliga veteraner, tillika prenumerant på titeln målkung, delger oss sina reflektioner kring året som gått och framtiden.Mål- och poängkung också i årets upplaga av Hoyzer Boyz med ett målsnitt nära ett per spelad match. Grattis - hur känns det?
På samma sätt som när man i barndomen fick det man krävde till julklapp. Ingen överraskning, men ändå tillbörlig tillfredsställelse och en diger, medföljande, självgodhet.

Hur känner du själv inför din insats den här säsongen?
Det gick okej. Sämre än vad jag kräver av mig själv, utifrån föutsättningar och kvalité. Vi tog trots allt vårt efterlängtade och rättfärdiga guld, så missnöjd kan man inte känna sig.

Vad är du mest respektive minst nöjd med i år?
Jag är mest nöjd med lagets framfart och att vi faktiskt inte vek ner oss i några matcher, bortsett från de två sista där alla – i synnerhet jag – var för tagna av stundens allvar och underpresterade kraftigt. Dessa två matcher får symbolisera allt det dåliga med Hoyzer anno 2008. En annan sak som föll mig på läppen var det sätt vi med rak rygg och vuxen ton skällde ut varann, för att projicera ens personliga missöden på plan. Dålig stämning är en bra grogrund för ilska, som i vårt fall oftast omvandlas till något positivt på plan. 

Hoyzer Boyz blev som bekant seriesegrare. Vad skiljer årets lag från de tidigare trupper som parkerat i bottenskiktet?
Det som avgjorde var vårt positionsspel och vår konsekvens. Vi behövde aldrig bryta några mönster, eftersom de mönster vi målade var vackra. Dessutom gav vår försäsongsträning, som inleds direkt efter avslutande höstmatch, oss ett stort försprång den första halvan av säsongen. Bottenlagen knappade in en hel del när försäsongen efter sommaren slog tillbaka i form av skador, alkoholism, allmän skörlevnad och depressioner. Detta är helt naturligt och ingår i taktiken.

Som en oundviklig följdfråga till detta, hur har du själv och lagets utvecklats till denna säsong?
Jag har nog inte förändrats nämnvärt då jag alltid lidit av hybris och självgodhet. En Ikaros som skiter i att vingarna bränns. Laget i sig kommer förmodligen att bli än mer odrägligt och genom högfärdighet hälsa på färre gamla bekanta på stan.

Vårsäsongen var något av sensationell då man endast förlorade poäng i det oavgjorda toppmötet mot Countryside Alliance. Andra halvan var betydligt sämre med en blygsam 50-procentig poängskörd. Hur förklarar du detta?
Detta är ett klockrent resultat av vår hårda försäsongsträning. Mest på gott, fast även lite på ont.

Vad är mest minnesvärt från Hoyzers säsong 2008?
Vi vann. Det räcker så gott så. Ett och annat blått öga och någon sargad själ på det kryddar en nästintill felfri stuvning.

Något du känner gärna får försvinna i glömskans mörka gräsplansmylla?
De två avslutande matcherna tänker jag högst ogärna på.

Vad måste bli bättre inför nästa säsong?
Jag måste göra fler mål. Försvaret måste släppa in färre.

Du passade ju på att passera 30-sträcket under säsongen. Hur länge tänker du fortsätta i Hoyzer Boyz?
Jag fortstätter så länge jag känner mig bäst. När den lågan falnar är det dags att byta roll till sportchef.

Som poängkung i ett vinnarlag måste jag fråga hur mycket proffslivet utomlands lockar? Har du några konkreta erbjudanden?
Nej, jag ser ingen poäng med att spela för något annat lag. Det enda som skulle kunna locka var om det dyker upp något hungrigt lag i Amsterdam, som dessutom kan inhysa mig i en gratis bostad med lyxmakepengar som veckopeng.

Hoyzer Boyz vann under fjolåret titeln Årets Lag och har 2008 redan lagt under sig titeln Söders koolaste korplag, samt vunnit serien. Vad krävs för att man ska kunna trumfa detta i framtiden?
Fortsätter vi i inslagna spår kommer ingenting att kunna stoppa vår – i andra människors ögon – brutala och relativt ovälkomna framfart.

Vad är din personliga målsättning inför 2009?
Jag tänker göra lite fler mål. Slå lite fler målgivande passningar. Dessutom planerar jag att byta peppninglåten innan match från Is There a Better Way till The Ultimate Prophecy. Det borde räcka. 
0 KOMMENTARER      2030 VISNINGAR
SVARTA GAMEN
red@hoyzer.se
2008-10-31 10:24:00


Artikelkommentarer

CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

ANNONS:

Fler artiklar om Hoyzer Boyz

Ett farväl från Hoyzernytt
Hoyzer Boyz Tyvärr blir detta Hoyzernytts sista artikel, åtminstone i den form vi har vant oss vid. Sajten SvenskaFans avvecklar den sektion för lag i de lägre divisionerna och korplag där Hoyzerredaktionen har publicerat sina artiklar sedan 2007.
2017-04-30 10:02:00

Försäsongskollen: Helena Malm
Hoyzer Boyz En av få spelare i Hoyzer Girlz som varit med från starten är nummer fem, Helena Malm, som har gjort så många säsonger i Svarta Gamens lag att hon nästan har tappat räkningen. Hoyzernytt kontaktade Girlzveteranen för en kort intervju inför seriepremiären nästa onsdag.
2017-04-28 15:41:36

Viralgranskaren: Nej, Hoyzer har inte blivit bandyklubb
Hoyzer Boyz Vi kan lugna alla arga, oroliga och besvikna Hoyzerspelare och fans som hört av sig till redaktionen. Artikeln om att fotbollsklubben Hoyzer bildat förening under bandyförbundet var inget annat än ett tarvligt spratt, den första dagen i april till ära!
2017-04-02 09:46:00

Hoyzer bildar förening – under bandyförbundet
Hoyzer Boyz Hoyzer är äntligen även på pappret en klubb! Men i ett lag som inte räds kontroverser är det kanske föga förvånande att man formellt i första hand inte kommer att ägna sig åt fotboll.
2017-04-01 09:32:00

Prislappen på målkungen avslöjad!
Hoyzer Boyz Förhandlingsbordet är dukat, men Dragonerna IF vill av allt att döma ha det dukat för fler än två ifall de ska släppa Klas ”Frälsarn” Jonsson till Hoyzer Boyz. Mycket vill ha mer och fantasisumman som Svara Gamens lag lär ha varit beredda att betala för en spelartransfer räcker knappt halvvägs.
2017-03-26 21:34:00

Externa finansiärer bakom rekordsumman
Hoyzer Boyz Hoyzer Boyz intresse för att åter knyta till sig sin forne målkung Klas ”Frälsarn” Jonsson är måhända fotbollsvärldens sämst bevarade hemlighet , men när astronomiska transfersummor kom på tal var det nog många som satte frukostölen i halsen. Hoyzernytt kan avslöja nya uppgifter om finansieringen bakom vad som kan bli den största spelaraffären i Korpens historia.
2017-03-22 07:51:51

Blir han den dyraste transfern någonsin?
Hoyzer Boyz I fredags vaknade en dittills ganska sömnig silly season till liv med något som skulle kunna bli den största värvningsbomben i Korpen någonsin. Det har figurerat uppgifter om fantasisummor för att Hoyzer Boyz ska värva målkungen Klas "Frälsarn" Jonsson från Dragonerna IF. Nu uttalar sig Jonsson om spekulationerna.
2017-03-20 17:01:00

Uppgift: Hoyzer Boyz lägger rekordbud på målkungen
Hoyzer Boyz Är Hoyzer Boyz främsta målskytt genom tiderna på väg tillbaks till Svarta Gamens lag? Enligt obekräftade uppgifter förbereder Hoyzer Boyz ett rekordbud på sin forne målkung Klas Jonsson.
2017-03-17 20:03:00

Försäsongskollen: Niclas Josefsson
Hoyzer Boyz Förberedelserna inför Hoyzers fotbollssäsong är i full gång, trots att utomhusträningarna inte startat riktigt ännu. Med utepremiären runt hörnet har vi kollat läget med några av de som representerar Hoyzers spelartrupp under 2017. Inför säsongen har åtminstone Hoyzer Boyz i och med Niclas Josef Josefsson en urstark duo som ska konkurrera om positionen som lagets sista utpost!
2017-03-01 17:48:00

Korpens mest klassiska grusfotbollslag lägger ner
Hoyzer Boyz Uppgifter gör gällande att fotbollslaget Hoyzer Boyz efter 12 år på grus bestämt sig för att lägga ner. Enligt en anonym källa med god insyn i klubben kommer Svarta Gamens herrlag med stor sannolikhet att inför den stundande säsongen byta underlag till plastgräs!
2017-02-24 21:32:00

ANNONS:
SENASTE NYHETERNA OM HOYZER BOYZ
ANNONS:


Sveriges snyggaste klubbmärke:
» Hoyzers har det snyggaste klubbmärket
» Hoyzer - laget med snyggaste klubbmärket
» De har Korpens snyggaste lagmärke
» DN: Stockholmsklubb har vinnarmärket
» Här är det snyggaste Korpenmärket
» "Vi är snyggast i Sverige!"
» Hoyzer har Sveriges snyggaste lagmärke
» Gamemblemets skapare talar ut

Vi tackar våra sponsorer:


Hoyzers seriematcher, resultat och tabell
» Hoyzer Boyz
» Hoyzer Girlz


Hoyzer Södermalms coolaste korplag
» Hoyzer knep inte helt oväntat tung titel:
"Här är Söders coolaste korplag"

» Nomineringen i Södermalmsnytt:
"Ett korpfotbollens Nirvana"Hoyzer blev Årets Lag på Svenska Fans
» Årets lag firade med skandalöst sjöslag
» Det är ingen örn – det är en gam!


Hoyzer tar strid för gruset:
» Hoyzers plastprotest förstasidesstoff
» Hoyzer rasar mot Johan Esks plastutspel
» Rör inte vår grusplan - Artikel i Södermalmsnytt
» Hoyzer rasar mot kommunens planer
» Hoyzer rasar på nytt!
» Stockholms korplag förlorare på plastgräs
» Med grus i hjärtat - en liten film om Hoyzer
» Grus für alle - ur Korpen Sthlms magasin Grus


Skandalernas lag
Hoyzer är inte bara Svarta Gamens, utan även
skandalernas lag. Här kan du hitta ett axplock
av de skandaler som skakat klubben genom åren.


Läs även:
» Skandalbild skakar Hoyzer Boyz
» Sorg och besvikelse i Hoyzer
» Storvinst för Hoyzer i skandalös slutomgång
» Läktarskandal på Girlz-matchenSeriesegrare 2012
» Hoyzerdrömmen blev till guld
» Nerver nära att grusa Hoyzers guldfirande
» Hoyzertriumfen ur ett ståplatsperspektiv
» Frälsarn talar ut om Hoyzers succé
» Coach Edgren kommenterar seriesegern
» Kapten Fridlund om Hoyzersuccén

Seriesegrare 2008
» Hoyzer Boyz osannolika seriesegrare
» Utsikt från en grästuva - en materialares betraktelser
» Hoyzer Boyz seriesäsong i siffror
» Hoyzers målkung talar ut om säsongen

Hoyzer Cup
» Hoyzer tog hem Hoyzer Cup
» Hoyzer Boyz försvarade cuptiteln
Intresseklubben antecknar
Klubbhistorik, kuriosa och annat gammalt
mög ur de hoyzerska annalerna.

ANNONS:
ANNONS:
Svenska Fans
START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US | FORUM | BETTING
”Avgjordes efter en knapp halvlek”
Chelsea vann sevärt Londonderby
”Inget lag har varit så favorittippat”
Mattisson om tiden med Afonso
Frankrike är världsmästare!
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies