fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher VM 2018 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US | FORUM | BETTING
Medlem
Besökare: 46430 | Medlemmar: 182542

Kom ihåg mig

Hoyzer Boyz – skandalernas lag

Hoyzer Boyz är ett lag man förmodligen, om än motvilligt, älskar eller hatar. Med anledning av den sk Örebreohändelsen vill vi med sentimentalt tonläge påminna läsarna om de senaste årens lag- och spelarskandaler, en uppräkning som stärker myten om det notoriska lag som i sann holistisk anda är mer än summan av individerna.

Det kan knappast ha frångått någon att Hoyzer Boyz, frånsett den sensationella seriesegern 2008, mest utmärkt sig vid sidan av gruset och inte alltid på ett positivt vis. Popularitet, publicitet och medialt strålkastarljus har som de flesta vet en baksida, framför allt i ett lag som engagerar. Den här artikeln handlar inte om domarskandaler, uruselt spel eller annat som försiggår sig i sportens tecken. Denna artikel är en hyllning till vissa medias ofelbara förmåga att alltid nosa upp skandaler som inte har med själva fotbollen att göra. Ändrade spelplaner i sista stund, poängstölder, illegitima avanmälningar från träning, mer eller mindre bryska avvisanden från plan, styvmoderlig behandling från förbundet, handgripligheter och personangrepp inom laget? Det är också vardagsmat (med tillhörande maltdryck) för ökända Hoyzer Boyz.

En samling väna herrar med en osviklig förmåga att hamna i knipa

Nej, det som kännetecknar detta lag är en osviklig förmåga att ständigt hamna i prekära situationer, ofta genom alkoholpåverkan, men också genom nån sorts inneboende, förmodligen undermedveten strävan mot ett problematiskt och ickekonformistiskt leverne. För en Hoyzer gör det i princip detsamma eftersom fotboll bara är en pytteliten del i en holistisk version av det sant hoyzerska. Summa summarum är Svarta Gamens gäng skvallerblaskornas våta drömlag, minus kändisskap. Livsbejakande parat med en rock’n’roll-anarkistisk utopi satt i realitet? Jag vet inte det…

Som medlem i Hoyzers Grusplansredaktion har jag haft nöjet att följa laget på nära håll, i med- och motgång, i regn och rusk, på grus och makadam, på krog som ölsjapp, och alltid händer det något kring klubbens minst sagt karaktärsrika spelare. Vägen har varit kantad av skandalösas fylleslag, svindlerier, interna stridigheter, beslag av vapen, skadegörelse, störande av ordning, gråt och svartsjuka, hot, myndighetsingripanden och andra gärningar av smått kriminell art. Men som Mr Wolf säger; det är skillnad mellan att vara en karaktär och att ha karaktär. Frågan är var herrarna i Hoyzer Boyz kvalar in? Hur som helst listar vi några av de större skandaler som härjat laget under mina år på redaktionen:

General Managern fängslad
En Hoyzervän på besök är i färd att bli avhyst från rockklubben Debaser Medis. General Managern försöker tala utkastarna till rätta och det hela urartar i att vakterna byter fokus från att avvisa vännen till att vilja kasta ut GM, som naturligtvis tvärvägrar. Det hela slutar i polisiärt ingripande.
» Hoyzers General Manager Bakom lås och bom

Det hotfulla kravet på avgång

Hoten mot General Managern
Under 2007 lockade Hoyzer storpublik, vilket naturligtvis också innebar en del problemsupporters. Efter en poängmässigt skral inledning av serien utsätts klubbens GM för ett anonymt hot. Det mesta tyder på att firman Kommando Hoyzer ligger bakom den hotfulla post-it-lappen.
» General Managern hotad – men försvarar supportrarna
»
Upptrappning i ordkriget – Kommando Hoyzer bakom hotet?

Hoyzergate
Mitt under brinnande säsong rycker Hoyzer Boyz i ärkerivalens lagkapten och skyttekung Emil Kaneko Bertz. Emil fotograferas i Hoyzertröjan och ses mer eller mindre som klar för klubben, men det hela faller på kontraktsvillkoren och Emil ansluter först efter avslutad säsing i Erasure. Den skandalartade affären väcker upprörda känslor i bägge läger.
» BOMBEN: Erasure-Emil i Hoyzertröjan
»
Hoyzergate: kommentarer till Erasureaffären 
»
Hoyzergate: Erasure-Emil kommenterar ryktena
»
Hoyzergate: General Managern ger svar på tal

Nykteristskandalen
En icke namngiven Hoyzerspelare ertappas av en hängiven supporter, spritt språngande nykter mitt i Södermalms krogtätaste distrikt. Supportern försöker tala vett med spelaren, t o m få sans i denne med ett par öl, men spelaren flyr fältet. Skandalen som rullas upp skakar klubbens identitet i grunderna.
» Spelarskandal skakar Hoyzer Boyz
»
Spelarskandalen i Hoyzer: ”Han mår jäkligt dåligt just nu”
» Spelarskandalen i Hoyzer: ”Jag skäms nåt fruktansvärt”

Vegetarianskandalen
Skandalen är ett faktum då lagkaptenen Carlis Fridlund öppet medger att han är vegetarian. I en klubb som hyllar kött i dess mest förädlade former, såsom plankstek, kebabpizza och picknick-bog är detta naturligtvis inget man tar lätt på.
» Lagkaptenens chockbesked: ”Jag är vegetarian” 
»
Spelarskandalen: Är Kapten nästa Judas?
»
Spelarskandalen: General Managern tar Kaptenen i försvar

Micke Ek utslagen utan skägg

Skäggskandalerna
Lagets rivige mittfältare Micke Ek får dipens av lagledningen för att idka höghöjdsträning i Alperna. Dock läcker skandalbilder på spelaren ut, där denne rakat av sig skägget under sitt träningsläger, vilket naturligtvis inte är acceptabelt i Hoyzer Boyz, där man värnar ansiktsbehåring i alla dess former. En liknande skandal uppstår då lagets kapten några månader senare tar till kniven och rakar av sig det begynnande helskägget.
» Skandalbilderna som skakar Hoyzer Boyz
»
Micke Ek kommenterar skandalbilderna 
»
Kaptenens nygamla look skakar Hoyzer 

Voltarenskandalen
Skandalen är ett faktum då det avslöjas att Bjornar Berger spelat under inverkan av otillåtna preparat. I Hoyzer Boyz har man förbjudit användning av den smärtlindrande och antiinflammatoriska dödsdrogen Voltaren, då denna innehåller ämnen som är skadliga för klubbens totemdjur gamen. Berger stängs av från klubben och förs bort i en sk "intervention." 
» Spelarskandal i Hoyzer - använde otillåtet preparat
»
Spelarskandalen i Hoyzer - lagkamraterna ingrep 
»
Spelarskandalen i Hoyzer – locket på från klubbledningen 
»
Spelarskandalen i Hoyzer - Skandalspelaren talar ut

Dödsdrogen Voltaren inte ok i Hoyzer Boyz1 KOMMENTARER      3606 VISNINGAR
SVARTA GAMEN
red@hoyzer.se
2009-11-27 15:45:00


Artikelkommentarer

CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

Hoyzer4ever:
jag tycker nog att det saknas några skandaler, vilket är en skandal i sig!
2 Tumme upp 2009-11-28 11:18:19
ANNONS:

Fler artiklar om Hoyzer Boyz

Ett farväl från Hoyzernytt
Hoyzer Boyz Tyvärr blir detta Hoyzernytts sista artikel, åtminstone i den form vi har vant oss vid. Sajten SvenskaFans avvecklar den sektion för lag i de lägre divisionerna och korplag där Hoyzerredaktionen har publicerat sina artiklar sedan 2007.
2017-04-30 10:02:00

Försäsongskollen: Helena Malm
Hoyzer Boyz En av få spelare i Hoyzer Girlz som varit med från starten är nummer fem, Helena Malm, som har gjort så många säsonger i Svarta Gamens lag att hon nästan har tappat räkningen. Hoyzernytt kontaktade Girlzveteranen för en kort intervju inför seriepremiären nästa onsdag.
2017-04-28 15:41:36

Viralgranskaren: Nej, Hoyzer har inte blivit bandyklubb
Hoyzer Boyz Vi kan lugna alla arga, oroliga och besvikna Hoyzerspelare och fans som hört av sig till redaktionen. Artikeln om att fotbollsklubben Hoyzer bildat förening under bandyförbundet var inget annat än ett tarvligt spratt, den första dagen i april till ära!
2017-04-02 09:46:00

Hoyzer bildar förening – under bandyförbundet
Hoyzer Boyz Hoyzer är äntligen även på pappret en klubb! Men i ett lag som inte räds kontroverser är det kanske föga förvånande att man formellt i första hand inte kommer att ägna sig åt fotboll.
2017-04-01 09:32:00

Prislappen på målkungen avslöjad!
Hoyzer Boyz Förhandlingsbordet är dukat, men Dragonerna IF vill av allt att döma ha det dukat för fler än två ifall de ska släppa Klas ”Frälsarn” Jonsson till Hoyzer Boyz. Mycket vill ha mer och fantasisumman som Svara Gamens lag lär ha varit beredda att betala för en spelartransfer räcker knappt halvvägs.
2017-03-26 21:34:00

Externa finansiärer bakom rekordsumman
Hoyzer Boyz Hoyzer Boyz intresse för att åter knyta till sig sin forne målkung Klas ”Frälsarn” Jonsson är måhända fotbollsvärldens sämst bevarade hemlighet , men när astronomiska transfersummor kom på tal var det nog många som satte frukostölen i halsen. Hoyzernytt kan avslöja nya uppgifter om finansieringen bakom vad som kan bli den största spelaraffären i Korpens historia.
2017-03-22 07:51:51

Blir han den dyraste transfern någonsin?
Hoyzer Boyz I fredags vaknade en dittills ganska sömnig silly season till liv med något som skulle kunna bli den största värvningsbomben i Korpen någonsin. Det har figurerat uppgifter om fantasisummor för att Hoyzer Boyz ska värva målkungen Klas "Frälsarn" Jonsson från Dragonerna IF. Nu uttalar sig Jonsson om spekulationerna.
2017-03-20 17:01:00

Uppgift: Hoyzer Boyz lägger rekordbud på målkungen
Hoyzer Boyz Är Hoyzer Boyz främsta målskytt genom tiderna på väg tillbaks till Svarta Gamens lag? Enligt obekräftade uppgifter förbereder Hoyzer Boyz ett rekordbud på sin forne målkung Klas Jonsson.
2017-03-17 20:03:00

Försäsongskollen: Niclas Josefsson
Hoyzer Boyz Förberedelserna inför Hoyzers fotbollssäsong är i full gång, trots att utomhusträningarna inte startat riktigt ännu. Med utepremiären runt hörnet har vi kollat läget med några av de som representerar Hoyzers spelartrupp under 2017. Inför säsongen har åtminstone Hoyzer Boyz i och med Niclas Josef Josefsson en urstark duo som ska konkurrera om positionen som lagets sista utpost!
2017-03-01 17:48:00

Korpens mest klassiska grusfotbollslag lägger ner
Hoyzer Boyz Uppgifter gör gällande att fotbollslaget Hoyzer Boyz efter 12 år på grus bestämt sig för att lägga ner. Enligt en anonym källa med god insyn i klubben kommer Svarta Gamens herrlag med stor sannolikhet att inför den stundande säsongen byta underlag till plastgräs!
2017-02-24 21:32:00

ANNONS:
SENASTE NYHETERNA OM HOYZER BOYZ
ANNONS:


Sveriges snyggaste klubbmärke:
» Hoyzers har det snyggaste klubbmärket
» Hoyzer - laget med snyggaste klubbmärket
» De har Korpens snyggaste lagmärke
» DN: Stockholmsklubb har vinnarmärket
» Här är det snyggaste Korpenmärket
» "Vi är snyggast i Sverige!"
» Hoyzer har Sveriges snyggaste lagmärke
» Gamemblemets skapare talar ut

Vi tackar våra sponsorer:


Hoyzers seriematcher, resultat och tabell
» Hoyzer Boyz
» Hoyzer Girlz


Hoyzer Södermalms coolaste korplag
» Hoyzer knep inte helt oväntat tung titel:
"Här är Söders coolaste korplag"

» Nomineringen i Södermalmsnytt:
"Ett korpfotbollens Nirvana"Hoyzer blev Årets Lag på Svenska Fans
» Årets lag firade med skandalöst sjöslag
» Det är ingen örn – det är en gam!


Hoyzer tar strid för gruset:
» Hoyzers plastprotest förstasidesstoff
» Hoyzer rasar mot Johan Esks plastutspel
» Rör inte vår grusplan - Artikel i Södermalmsnytt
» Hoyzer rasar mot kommunens planer
» Hoyzer rasar på nytt!
» Stockholms korplag förlorare på plastgräs
» Med grus i hjärtat - en liten film om Hoyzer
» Grus für alle - ur Korpen Sthlms magasin Grus


Skandalernas lag
Hoyzer är inte bara Svarta Gamens, utan även
skandalernas lag. Här kan du hitta ett axplock
av de skandaler som skakat klubben genom åren.


Läs även:
» Skandalbild skakar Hoyzer Boyz
» Sorg och besvikelse i Hoyzer
» Storvinst för Hoyzer i skandalös slutomgång
» Läktarskandal på Girlz-matchenSeriesegrare 2012
» Hoyzerdrömmen blev till guld
» Nerver nära att grusa Hoyzers guldfirande
» Hoyzertriumfen ur ett ståplatsperspektiv
» Frälsarn talar ut om Hoyzers succé
» Coach Edgren kommenterar seriesegern
» Kapten Fridlund om Hoyzersuccén

Seriesegrare 2008
» Hoyzer Boyz osannolika seriesegrare
» Utsikt från en grästuva - en materialares betraktelser
» Hoyzer Boyz seriesäsong i siffror
» Hoyzers målkung talar ut om säsongen

Hoyzer Cup
» Hoyzer tog hem Hoyzer Cup
» Hoyzer Boyz försvarade cuptiteln
Intresseklubben antecknar
Klubbhistorik, kuriosa och annat gammalt
mög ur de hoyzerska annalerna.

ANNONS:
ANNONS:
Svenska Fans
START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US | FORUM | BETTING
Enkel premiär för Real Madrid?
Lazio gav bort premiären
Calcio Amore #2: Kejsarens nya kläder
Chelsea vann sevärt Londonderby
Stuttgart – ett drömmande Schwaben
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies