fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher VM 2018 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US | FORUM | BETTING
Medlem
Besökare: 40940 | Medlemmar: 182567

Kom ihåg mig
Kapten Fridlund om Hoyzersuccén

Kapten Fridlund om Hoyzersuccén

Hoyzer Boyz säsong blev en klang-och-jubelföreställning där laget vann allt man kunde vinna. För legendaren, veteranen och lagkaptenen Carlis Fridlund innebar det såväl den andra seriesegern som cupvinsten. Hoyzernytt fick en detaljerad utläggning kring hans tankar om den gångna säsongen och framtiden för Svarta Gamens lag Hoyzer Boyz.Grattis till dubbeln, samt utnämningen till Årets Kapten i Hoyzer Boyz!
– Tack! Konkurrensen om titeln var ju stenhård så jag är glad och stolt över att ha förärats just den utnämningen. Det är alltid högtidligt att dra på sig kaptensbindeln, kliva på gruset och representera det Hoyzer står för!

Har du hunnit smälta seriesegern?
– Det var magiskt, även om jag direkt efter slutsignalen faktiskt kände ett sting av besvikelse över att inte ha vunnit avslutningsmatchen inför rekordpublik och allt. Vi hade tillräckligt med lägen för att avgöra och jag själv missade en riktig kanonchans på en av årets få offensiva raider, men det var en sån kväll då måslyttet inte funkade. Men när man väl svalt förtretet kom glädjen över seriesegern och överskuggade allt annat. Samtidigt var det ett guld vi gjort oss förtjänta av genom hårt kollektivt arbete i toppmötena som föregick serieavslutningen och jag tror faktiskt jag var ännu mer uppslupen efter att vi besegrat guldkandidaterna GorgonZola och Zodiac.

Du tillhör ju de som varit med och vunnit Hoyzer Boyz båda seriesegrar 2008 samt 2012. Hur värderar du dessa jämfört med varandra?
– Det går inte att förneka att nyhetens behag gjorde det snäppet roligare att vinna första gången. Nu kände jag mig mer som en gammal ärrad veteran som gladdes extra mycket för de yngre spelarna som inte fått vara med och vinna med Hoyzer förut. Men 2008 var också lagets förvandling av en helt annan sort. Vi hade under de tre första åren legat i botten, under eller precis över nedflyttningsplats, på nåt vis ändå avancerat i systemet och plötsligt vann vi den tuffaste serie vi spelat i - det var otroligt! Men årets vinst är resultatet av den utveckling vi haft i laget sedan dess. Att vi satsat på att spela som ett lag med tydliga idéer, något som krävts för att vi ska kunna mäta oss mot bättre motstånd. Guldet blev på så vis ett kvitto på att vi tänkt rätt och att alla kan bli bättre fotbollsspelare sent i livet, genom personlig utveckling, men framför allt genom att stärka kollektivet, både i form av klubbkänsla och att spela in oss enligt en gemensam spelplan.  

Varför tror du att Hoyzer Boyz vann serien?
– Att vi äntligen lyckades vi vinna täta matcher! Då inte spelet funkade fullt ut kunde vi bita ihop och kämpa oss till poäng på ren, rå vilja. Men som sagt – framför allt är vi ett bättre lag än någonsin tidigare, med bättre bredd, spets och balans. Det glädjande är att vi är det trots att stommen av laget är intakt. Visst har vi fått in några duktiga nyförvärv som kunnat göra skillnad, men framför allt har alla, färskingar som veteraner, blivit bättre och mer medvetna om den hoyzerska spelmodellen! Samtidigt kan vi fortfarande höja oss ännu mer, slipa på positionsspel, minimera misstag genom att bli säkrare på de enkla detaljerna, gnugga fasta situationer och bli bättre på att kommunicera. För detta krävs övning och ska jag sätta en punkt på önskelistan för framtiden är det att vi får till fler gemensamma träningar där alla i laget deltar. Det är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta utvecklas positivt.

Du har ju successivt de senaste säsongerna spelat in dig som back, från att ha varit en utpräglad mittfältare. Hur känner du kring din omskolning?
– Kanske är det lite typiskt, något som kommer med åldern, men vi har också haft ett stort underskott på backar och eftersom jag ändå var en relativt defensiv mittfältare kändes steget ganska naturligt. Men det är trots allt en stor omställning, ett annat tänk. Som back är ju första prio alltid att balansera defensiven och säkra hemåt. Därefter kan man ägna sig åt offensiva utflykter, vara kreativ i uppspelsfasen och försöka göra tekniskt avancerade nummer. Då jag spelade mittfält var det inte hela världen om man stötte bort sig eller tappade boll förutsatt att det fanns täckning bakom dig. Nu måste man vara smart på ett annat vis, vara följsam, tänka ännu mer på positionsspelet och djupledslöpande motståndare. Varje situation kräver ett ställningstagande om man ska stöta, dra på sig en frispark eller bara falla och täcka yta eller spelare. Det duger inte att bara titta boll och duktiga motståndare vet att utnyttja om du är ouppmärksam. Så visst har det vart svårare än jag först föreställde mig och jag har fortfarande mycket att jobba med där, men gillar att utvecklas och tänker jobba stenhårt för att bli bättre på alla vis!

Hur ser du på framtiden för Hoyzer Boyz och dig själv?
– Jag tror att det är viktigt att också fortsättningsvis sätta upp mål, både för sig själv och för laget. Det behöver inte nödvändigtvis vara sportsliga, men det ska vara sådana som stärker jaget, laget, klubbkänslan och som ger positiv återkoppling när man når resultat. Lite som i år! Ibland måste man påminna sig om varför man spelar fotboll, att det är en lagsport och att man aldrig kan underskatta kollektivets betydelse. Hoyzer ska fortsätta vara störst, bäst och snyggast, åtminstone inför oss själva - Hoyzer! Engagemanget för klubben är ovärderligt, det som tagit oss hit och det som för oss framåt. Det finns hur många klubbar som helst på alla nivåer som enbart bryr sig om att vara bäst på match, att värva spelskickliga halvproffs, men som skiter i allt runtomkring. Jag hoppas att vi inte blir ett av dem utan fortsätter värdera just vilja och engagemang högt. Sen är det såklart roligare att vinna matcher än att förlora dem, men inte på bekostnad av vad Hoyzer står för.

– Personligen vill jag såklart köra på så länge kroppen håller. Att komma tillbaks efter korsbandsskadan har egentligen bara gjort mig mer motiverad, men också fått mig att inte ta fotbollen för givet. Det har varit oerhört tufft, men också lärorikt. Jag har fått lära mig vissa saker på nytt, för benet är inte riktigt vad det en gång varit, men ibland är det bara bra att lägga gamla olater bakom sig. Och som sagt, jag tränar gärna för att bli bättre! Det tror jag också är nyckeln till att laget ska fortsätta utvecklas i en positiv riktning. Personligen älskar jag att träna med Hoyzer – det tillhör veckans höjdpunkter, oavsett om vi intervalltränar i backe eller spelar tvåmål. Hoyzer är fotboll, glädje och kamratskap och ska så förbli!
0 KOMMENTARER      1792 VISNINGAR
SVARTA GAMEN
red@hoyzer.se
2012-10-16 10:10:00


ANNONS:

Fler artiklar om Hoyzer Boyz

Ett farväl från Hoyzernytt
Hoyzer Boyz Tyvärr blir detta Hoyzernytts sista artikel, åtminstone i den form vi har vant oss vid. Sajten SvenskaFans avvecklar den sektion för lag i de lägre divisionerna och korplag där Hoyzerredaktionen har publicerat sina artiklar sedan 2007.
2017-04-30 10:02:00

Försäsongskollen: Helena Malm
Hoyzer Boyz En av få spelare i Hoyzer Girlz som varit med från starten är nummer fem, Helena Malm, som har gjort så många säsonger i Svarta Gamens lag att hon nästan har tappat räkningen. Hoyzernytt kontaktade Girlzveteranen för en kort intervju inför seriepremiären nästa onsdag.
2017-04-28 15:41:36

Viralgranskaren: Nej, Hoyzer har inte blivit bandyklubb
Hoyzer Boyz Vi kan lugna alla arga, oroliga och besvikna Hoyzerspelare och fans som hört av sig till redaktionen. Artikeln om att fotbollsklubben Hoyzer bildat förening under bandyförbundet var inget annat än ett tarvligt spratt, den första dagen i april till ära!
2017-04-02 09:46:00

Hoyzer bildar förening – under bandyförbundet
Hoyzer Boyz Hoyzer är äntligen även på pappret en klubb! Men i ett lag som inte räds kontroverser är det kanske föga förvånande att man formellt i första hand inte kommer att ägna sig åt fotboll.
2017-04-01 09:32:00

Prislappen på målkungen avslöjad!
Hoyzer Boyz Förhandlingsbordet är dukat, men Dragonerna IF vill av allt att döma ha det dukat för fler än två ifall de ska släppa Klas ”Frälsarn” Jonsson till Hoyzer Boyz. Mycket vill ha mer och fantasisumman som Svara Gamens lag lär ha varit beredda att betala för en spelartransfer räcker knappt halvvägs.
2017-03-26 21:34:00

Externa finansiärer bakom rekordsumman
Hoyzer Boyz Hoyzer Boyz intresse för att åter knyta till sig sin forne målkung Klas ”Frälsarn” Jonsson är måhända fotbollsvärldens sämst bevarade hemlighet , men när astronomiska transfersummor kom på tal var det nog många som satte frukostölen i halsen. Hoyzernytt kan avslöja nya uppgifter om finansieringen bakom vad som kan bli den största spelaraffären i Korpens historia.
2017-03-22 07:51:51

Blir han den dyraste transfern någonsin?
Hoyzer Boyz I fredags vaknade en dittills ganska sömnig silly season till liv med något som skulle kunna bli den största värvningsbomben i Korpen någonsin. Det har figurerat uppgifter om fantasisummor för att Hoyzer Boyz ska värva målkungen Klas "Frälsarn" Jonsson från Dragonerna IF. Nu uttalar sig Jonsson om spekulationerna.
2017-03-20 17:01:00

Uppgift: Hoyzer Boyz lägger rekordbud på målkungen
Hoyzer Boyz Är Hoyzer Boyz främsta målskytt genom tiderna på väg tillbaks till Svarta Gamens lag? Enligt obekräftade uppgifter förbereder Hoyzer Boyz ett rekordbud på sin forne målkung Klas Jonsson.
2017-03-17 20:03:00

Försäsongskollen: Niclas Josefsson
Hoyzer Boyz Förberedelserna inför Hoyzers fotbollssäsong är i full gång, trots att utomhusträningarna inte startat riktigt ännu. Med utepremiären runt hörnet har vi kollat läget med några av de som representerar Hoyzers spelartrupp under 2017. Inför säsongen har åtminstone Hoyzer Boyz i och med Niclas Josef Josefsson en urstark duo som ska konkurrera om positionen som lagets sista utpost!
2017-03-01 17:48:00

Korpens mest klassiska grusfotbollslag lägger ner
Hoyzer Boyz Uppgifter gör gällande att fotbollslaget Hoyzer Boyz efter 12 år på grus bestämt sig för att lägga ner. Enligt en anonym källa med god insyn i klubben kommer Svarta Gamens herrlag med stor sannolikhet att inför den stundande säsongen byta underlag till plastgräs!
2017-02-24 21:32:00

ANNONS:
SENASTE NYHETERNA OM HOYZER BOYZ
ANNONS:


Sveriges snyggaste klubbmärke:
» Hoyzers har det snyggaste klubbmärket
» Hoyzer - laget med snyggaste klubbmärket
» De har Korpens snyggaste lagmärke
» DN: Stockholmsklubb har vinnarmärket
» Här är det snyggaste Korpenmärket
» "Vi är snyggast i Sverige!"
» Hoyzer har Sveriges snyggaste lagmärke
» Gamemblemets skapare talar ut

Vi tackar våra sponsorer:


Hoyzers seriematcher, resultat och tabell
» Hoyzer Boyz
» Hoyzer Girlz


Hoyzer Södermalms coolaste korplag
» Hoyzer knep inte helt oväntat tung titel:
"Här är Söders coolaste korplag"

» Nomineringen i Södermalmsnytt:
"Ett korpfotbollens Nirvana"Hoyzer blev Årets Lag på Svenska Fans
» Årets lag firade med skandalöst sjöslag
» Det är ingen örn – det är en gam!


Hoyzer tar strid för gruset:
» Hoyzers plastprotest förstasidesstoff
» Hoyzer rasar mot Johan Esks plastutspel
» Rör inte vår grusplan - Artikel i Södermalmsnytt
» Hoyzer rasar mot kommunens planer
» Hoyzer rasar på nytt!
» Stockholms korplag förlorare på plastgräs
» Med grus i hjärtat - en liten film om Hoyzer
» Grus für alle - ur Korpen Sthlms magasin Grus


Skandalernas lag
Hoyzer är inte bara Svarta Gamens, utan även
skandalernas lag. Här kan du hitta ett axplock
av de skandaler som skakat klubben genom åren.


Läs även:
» Skandalbild skakar Hoyzer Boyz
» Sorg och besvikelse i Hoyzer
» Storvinst för Hoyzer i skandalös slutomgång
» Läktarskandal på Girlz-matchenSeriesegrare 2012
» Hoyzerdrömmen blev till guld
» Nerver nära att grusa Hoyzers guldfirande
» Hoyzertriumfen ur ett ståplatsperspektiv
» Frälsarn talar ut om Hoyzers succé
» Coach Edgren kommenterar seriesegern
» Kapten Fridlund om Hoyzersuccén

Seriesegrare 2008
» Hoyzer Boyz osannolika seriesegrare
» Utsikt från en grästuva - en materialares betraktelser
» Hoyzer Boyz seriesäsong i siffror
» Hoyzers målkung talar ut om säsongen

Hoyzer Cup
» Hoyzer tog hem Hoyzer Cup
» Hoyzer Boyz försvarade cuptiteln
Intresseklubben antecknar
Klubbhistorik, kuriosa och annat gammalt
mög ur de hoyzerska annalerna.

ANNONS:
ANNONS:
Svenska Fans
START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US | FORUM | BETTING
”Ett arv som är få förunnade”
Frankrike är världsmästare!
Kodro fortsatt mållös i Danmark
”En annan dimension i offensiven”
”Inget lag har varit så favorittippat”
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies