fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhornan
Besökare: 32625 | Inloggade: 319 | Antal medlemmar: 178992
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig

  Black Snappers - Kramp

  Det var ett decimerat Snappers som skulle ta sig an sin gamle nemesis från förr: Kramp. Ett Kramp som alltid bjudit på tufft motstånd i tidigare möten med Snappers, och dessutom inlett årets serie oerhört starkt, med fyra raka segrar och hela 18 mål i gjorda mål-kolumnen. Spelbolagen var eniga i sitt sättande av Kramp som favoriter inför söndagkvällens stora drabbning, och det var inte mycket som talade för Snappers innan matchen blåstes igång i regnet i Tegelhagen.

  De interna diskussionerna som föranlett matchen hade mest cirkulerat kring hur man skulle formera laget med tanke på de många bortfallen av spelare. Tidigt stod det klart att tre av fyra försvarspjäser – Henke, Pierre och Fröberg – skulle missa matchen av anledningar av olika grader av godtagbarhet. Under dagen klargjordes dessutom att den fjärde pjäsen, Tollesson, otillgängliggjorts av extrajobb Mors Dag till ära. Vidare uteblev flertalet snapprar för att istället bege sig till Friends Arena och bevittna en match i en turnering som ingen brydde sig nämnvärt om (även om det för sakens skull bör påpekas att det ryktas om att det blev en blåvit, eller kanske snarare svart-rosa, seger i den bataljen), och flera utlovade förstärkningar lämnade dystra besked under dagen. Räddningen blev att Viksten lyckades få med sinn yngre bror Dennis – som är ett välbekant ansikte för snappersfansen (inte bara för dennes likhet med nämnde äldre bror) – så att antalet snapprar som skulle försvara de stolta färgerna uppgick till åtta, klart lägst antal hittills i år, och väldigt lågt med tanke på den bredd som truppen ändå stoltserar med.

  Startsjuan som formerades på det regntunga konstgräset i Tegelhagen var som följer:
                             Stockeld
            Viksten Jr                  Samba
  Joel                    Viksten Sr               Ludde
                                Alex

  I frånvaro av ordinarie försvarare intog alltså Samba sin gamla försvarsposition, flankerad av Dennis. Övriga fick mestadels spela på vana positioner. Det ska påpekas att framförallt Ludde välkomnade Martin tillbaka mellan stolparna efter sin en match långa frånvaro. Vidare intog Mini ödmjukt platsen på bänken inledningsvis, men där skulle han inte bli långvarig.

  Ett ut-och-in-vänt preludium

  Strax innan matchstart upptäckte Kramp att Snappers hade bytt färg på tröjorna inför säsongen, och att båda lagen nu stoltserade med matchställ i huvudsakligen lika färger. Detta var Snappers självfallet medvetna om sedan tidigare, men då Kramp stod som bortalag var det alltså deras problem att lösa. Dock fanns inga västar att tillgå, och domaren föreslog – försynt som vanligt – att det nog skulle gå bra ändå, men att han ville ha sina pengar för matchen (lagets handelsstudenter föreslog förstås en till stor del prestationsbaserad, rörlig ersättning, men detta förslag ogillades av den enväldige domaren). Det såg således ut som att spelarna hade 40 minuters förvirring framför sig, tills någon vis människa kom på att Snappers nya matchställ var vitt på insidan. Det storslagna hemmalaget vände alltså ut-och-in på sina redan blöta matchtröjor, och såg därigenom till att matchen kunde spelas utan förvirring kring huruvida spelaren som hade bollen var en lagkamrat eller inte.

  Bra start av Snappers

  Det för dagen nederlagstippade och vitklädda hemmalaget inledde väldigt positivt, med många löpningar med och utan boll, bra passningsspel och härlig kämpaglöd. Man förde spelet under långa perioder, och anfallsspelet rullade på på ett sätt som endast kunnat anas glimtvis tidigare under säsongen. Man kom dock inte igenom till alltför många rena avslutslägen inledningsvis, men hade ändå ett par farliga chanser framför Kramps målvakt, både efter vackra kombinationer ofta signerade Mini, Rasmus och Joel, och efter längre bollar från backlinjen riktade mot Luddes panna eller bringa. Dock tilläts Kramp vid ett par tillfällen rinna igenom på snabba kontringar, och Martin tvingades till ett par räddningar – en på ett friläge, bland annat – för att förhindra att det spelförande Snappers skulle åka på ett snöpligt baklängesmål.

  Så efter knappt halva första halvlek uppstod en tämligen oklar situation på en längre boll slagen från högerkanten upp mot Alex på bortre stolpen. Bollen var något missriktad, och Alex såg inte alls ut att kunna nå den, varför de flesta av hans lagkamrater i tankarna redan börjat vända hemåt mot egen planhalva inväntandes den kommande insparken från Kramps målvakt. Dock görs Alex ner av sin bevakare i straffområdet, och låter hela Tegelhagen höra att det sker. Efter en lång tvekan blåser domaren och pekar på straffpunkten, och varken Snappers eller Kramp verkar riktigt förstå vad som hänt (Alex frågar till och med säkert 20 sekunder efter avblåsningen om det verkligen blev straff). Efter att ha hämtat bollen mellan staketet och en buske långt ifrån sidlinjen lägger Samba upp bollen på den av domaren preliminärt utmärkta straffpunkten, och placerar sedan in bollen stensäkert vid målvaktens vänstra stolprot, medan nämnda målvakt befinner sig betydligt närmre den högra – precis som på den gamla goda tiden, med andra ord! Snappers hade alltså tagit ledningen mot serieledarna, och den äldste av bröderna Ström hade äntligen fått spräcka sin målnolla för säsongen.

  "Det är ju klart att det ska ske när jag för vad som numera är ovanligheten skull får spela back! Nu får jag väl aldrig spela på mittfältet igen", säger han efter matchen i en kommentar.

  Resten av halvleken blev jämn, men utan några farligare chanser åt någotdera håll, annat än några missriktade skott från båda lagen, samt några pressade situationer vid Krampfrisparkar- och hörnor. Försvarsspelet fungerade bra över hela planen, och det nykomponerade backparet fick allt bättre kontroll på motståndarnas giftiga anfallsvapen.

  En snöplig kvittering

  Matchbilden ändrades inte nämnvärt i den andra halvleken, med undantaget att Kramp började ligga på mer i jakt på en kvittering. Försöken att få till stånd en sådan var dock länge fruktlösa, och det var istället Snappers som var närmast ett mål under den första halvan av den sista akten. Bland annat brände Ludde en fin målchans, Rasmus missade ett jätteläge efter en monsterräddning av Krampkeepern, och ett flertal fina skott stannade något för tidigt för att gå de öden tillmötes som de förtjänade. Snappers höll i flera sekvenser framgångsrikt bollen inom laget, mycket tack vare Joels bollkonster och öppnande passningar i både sid- och djupled, och man hade bra kontroll på matchen. Framförallt Joel och Ludde utmärkte sig med snygga kombinationer på vänsterkanten, men dessa resulterade dock dessvärre inte i några mål för hemmalaget. Kramps anfallsförsök renderade allt som oftast i täckta skott och brutna passningar i närheten av offensivt straffområde, och hemmalagets stabila försvarsarbete på egen planhalva satte ständigt snapperskäppar i Kramphjulet.

  Men så med drygt fem minuter kvar av matchen erövrar Kramp något turligt bollen på mittplan, och får till stånd en kontring med numerärt överläge. Det hela går snabbt, och trots att flera snapprar till sist når hela vägen ner i sitt hemjobb lyckas Kramps anfallare hitta in med ett instick till en vid straffpunkten helt fristående lagkamrat, som placerar bollen otagbart vid sidan av en utrusande Martin. Detta var oerhört snöpligt och knappast rättvist, då serieledarna gjorde mål på sin första riktiga chans i andra halvlek. Just då kändes det surt i snapperslägret, som stått upp så bra under matchens första 35 minuter.

  En förlösande segernick

  Kvitteringen följdes av en kortare svacka i Snappers, som nu tillät ett friläge och ett par andra farligheter, som Martin dock vaket avvärjde. Och på en inspark efterföljandes en sådan farlighet når Martin Ludde med en utspark, och Ludde skarvar bollen till sig själv och hamnar i löpduell med sin försvarare. Denne är på väg att täcka ut bollen, men Ludde ger honom en ”diskret” knuff i ryggen så att han snubblar till och råkar klacka ut bollen till inspark för Snappers. Kramp protesterar och vill ha frispark, men besvaras endast med ovilja att blåsa hos domaren. På den efterföljande insparken vaskar Ludde farm en hörna efter en språngnick som styrs ut av en försvarare. Hörnan slås från höger, och rensas ut till en ny hörna av bortaförsvaret, denna däremot från vänster. Joel går ut för att slå hörnan och hittar Ludde helt ensam några meter utanför bortre stolpen med vad som på avstånd ser ut att vara en marginellt för hög boll. Den når dock Luddes panna alldeles perfekt, och bollen seglar i en hög båge över målvakten in i den bortre burgaveln. Glädjen i snapperslägret är total, och solkas inte ens av att Ludde misslyckas med att ta av sig tröjan i ett försök att efterlikna Mario Balotellis berömda målgest i fotbolls-EM i somras.

  Historien upprepar sig

  Ludde må ha undkommit ett gult kort tack vare en genomblöt matchtröja, men det dröjde inte länge förrän verkligheten kom ikapp honom. Redan direkt på den efterföljande avsparken går han in med en klumpig glidtackling som sätter stopp för motståndarnas spelfördelare inte långt från mittcirkeln. Domaren är snabb upp med det gula kortet, som innebär att Ludde får spendera det resterande hundratalet sekunderna vid sidan av, och att Snappers får avsluta matchen med en man mindre på planen. Under matchens sita långa, skälvande sekunder får Kramp två frisparkar i farliga lägen, och det uppstår ett par tilltrasslade situationer i och kring Snappers straffområde, men hemmalaget reder precis som i seriepremiären – vem minns inte Luddes röda kort med halvminuten kvar vid ställningen 2-1 till Snappers – ut situationen, och kan hålla undan till seger, 2-1. Kramps första poängtapp för säsongen är ett faktum, och Black Snappers fortsätter att klättra i en haltande tabell, med ett tangerat årsbästa för antal gjorda mål i en ligamatch. En fantastisk kämpainsats av samtliga snapprar på planen, och ett styrkebesked till de som inte deltog i dagens match. Dessa får nu kämpa för sina platser i laget!

  Matchens stjärnor

  Självklart var laginsatsen den starkast bidragande orsaken till Snappers seger denna söndagsafton. Anfallsspelet bjöd på bolltrillande och rörlighet som det endast synts glimtar av tidigare under säsongen, och försvarsspelet var oerhört stabilt över hela planen matchen igenom, vilket värmde alla snappershjärtan i regnet. Dock vill redaktionen framhäva vissa spelare och deras insatser lite extra.

  *** Dennis Viksten, även kallad Viksten Jr ovan, ryckte in som en riddare i vit rustning och iklädde sig kapten Fröbergs tröja i dennes frånvaro. Denna frånvaro gick dock närmast obemärkt förbi, då ersättaren gjorde en fullständigt fenomenal insats i backlinjen. Hela matchen bidrog Dennis med resolut försvarsspel, många närkampsvinster och säker bollbehandling. Oerhört imponerande att bara kliva in och briljera direkt – all heder!
  ** Joel Ström. Lagets mest självkritiske spelare klev idag upp på en under året aldrig tidigare skådad nivå – en nivå som vi alla vet att han både kan hålla och överträffa – och bidrog till snappers fina spel över hela planen från sin mittfältsposition. Förutom oförtröttligt arbete i försvaret vårdade denna boll i alla möjliga och omöjliga lägen, och såg till att snappers bollinnehavssiffror hamnade betydligt högre än vad de annars skulle göra. Var med sin kreativitet ett hot mot Kramps försvarare matchen igenom. Nu väntar fansen bara på att han ska sluta visa motståndarna nåd och avlossa sin fruktade kanon lite oftare, så kommer målnollan snart att omvandlas till högre siffror.
  * Niclas Ström. Motvilligt tillbaka i backlinjen visade han varför han hållit till i försvaret under så stor del av sin karriär, både iförd och utan snappersmundering. Med lugn, pondus och brytsäkerhet styrde han försvarsspelet snett bakom Dennis, och fångade upp de bollar som Viksten den yngre inte fick undan. Slog ett flertal långa bollar upp mot anfallande snapprar som orsakade oreda i motståndarlägret. Fick dessutom äntligen spräcka sin målnolla för säsongen, något som redaktionen vet betyder mycket. Synd bara att Sparven inte var på plats för att bevittna det…
   


  0 KOMMENTARER      8190 VISNINGAR
  REDAKTIONEN
  2013-05-27 00:34:25


  ANNONS:

  Fler artiklar om Black Snappers

  Om att vinna ett silver - Del 1
  Black Snappers Korpen National Cup som avgjordes på Kärrtorps IP under årets första julihelg blev en riktig succé för Snappers. Efter att ha tråcklat sig igenom gruppspelet under lördagen tog man sig an slutspelet dagen därpå på klassiskt snappersmanér och straffade det ena laget efter det andra, tills endast en alldeles för skicklig motståndare återstod. Men trots en tung finalförlust är det här inte en svidande berättelse om ett förlorat guld, utan en hyllning till ett heroiskt gäng som vann ett silver.
  2015-07-30 21:45:53

  Det ryktas...
  Black Snappers Det är alltid rörelse runt Snappers och dess medlemmar. En ständig aktivitet både på och utanför fotbollsplanen. "Det ryktas..." är vår nya spalt där du får höra alla sanningar och i vissa fall kanske även en del osanningar. Syftet är att ni ska förstå att Snappers är ett lag det ständigt viskas om och detta är vårt sätt att ge er allt ni vill och inte vill veta.
  2015-03-29 11:36:00

  Ord från Kaptenen
  Black Snappers Ännu en säsong är avslutad och dessvärre inte med guld denna gång. Förutsättningarna inför sista matchen var långt ifrån optimala då seger med 12 måls marginal krävdes mot mesta mästarna All the way. Att matchen i sig slutade 4 - 4 avspeglade inte riktigt matchbilden då Snappers spelade otroligt fin fotboll sina stunder. Det var individuella prestationer och misstag som gjorde att All the way fick med sig en pinne från kvällens match.
  2013-09-29 21:09:00

  Snappers upp i serieledning
  Black Snappers Det var en kylig augustikväll som skulle bjuda på dubbla matcher för Black Snappers del. Den första mot ett gammalt bekant lag vid namn Jörgenz och den andra mot fjolårsmästarna Los Merenques. Det skulle visa sig vara två matcher med helt olika karaktärer.
  2013-08-26 22:52:05

  Black Snappers – 192 FU
  Black Snappers Återstart efter ett långt sommaruppehåll inleddes med ett prestigemöte i Sollentunakorpen. Med flera rivaler mellan lagen gick stämningen att ta på inför matchen. Den annars så vänskapliga attityden gemtemot varandra var som bortblåst då spelarna för de olika lagen knappt hälsade innan matchstart. Den dåliga stämning skulle bara fortsätta då domaren innan matchen drog igång anklagade flera av spelarna för att ha fuskat med sommarträningen.
  2013-08-18 23:26:00

  Sommarcupen 2013
  Black Snappers Det finns tillfällen då man bara vill stanna tiden, njuta av stunden och sedan kastas tillbaka rakt in i glädjeyran. Detta är precis ett sådant tillfälle. Snappers har vunnit sommarcupen och Fröberg är bara millisekunder från att få lyfta de bägge pokalerna i luften. Framför honom står 15 helt fantastiska människor som under kvällen tillsammans slitit och krigat för att vara precis där man är nu.
  2013-06-10 00:38:00

  Black Snappers - Kramp
  Black Snappers Det var ett decimerat Snappers som skulle ta sig an sin gamle nemesis från förr: Kramp. Ett Kramp som alltid bjudit på tufft motstånd i tidigare möten med Snappers, och dessutom inlett årets serie oerhört starkt, med fyra raka segrar och hela 18 mål i gjorda mål-kolumnen. Spelbolagen var eniga i sitt sättande av Kramp som favoriter inför söndagkvällens stora drabbning, och det var inte mycket som talade för Snappers innan matchen blåstes igång i regnet i Tegelhagen.
  2013-05-27 00:34:25

  Black Snappers – Cranked U
  Black Snappers Klockan var 20:30, hela världen höll andan, nu var stunden inne. Människor överallt hade hela dagen laddat inför denna kamp. Det hade spekulerats om slutresultat, målskyttar och vem som skulle stå i mål. Segervana och rutin mot uppstickande blåbär. Hockey VM final tänker du och du har aldrig haft mer fel. Naturligtvis syftas det på Black Snappers mot Cranked U.
  2013-05-19 23:14:19

  Korpencup 2013 Gruppspel
  Black Snappers Som Svenskafans tidigare meddelade var det cupdags i Sollentuna korpen. Black Snappers var lottade till grupp A tillsammans med fjolårets seriesegrare Los Merengues samt Jörgenz. Det var alltså ingen lätt uppgift som väntade Snappers om man ville stå som seriesegrare efter gruppspelet.
  2013-05-12 22:01:37

  Korpencup 2013
  Black Snappers Ikväll kl 17.00 drar gruppspelet i Korpencup igång på Tegelhagen och Snappers jagar revansch sedan deras tidiga sorti förra året. För motståndet i gruppen står Los Merengues samt Jörgenz, två lag som trots en svag inledning aldrig skall underskattas. Något glädjande för motståndarna är att Marängslaktaren Tobias Eriksson inte finns med i truppen. Tobias är som bekant iväg och rehabtränar i Taiwan och är inte alltså aktuell för spel under cupen.
  2013-05-12 12:03:00

  ANNONS:
  ANNONS:
  Senaste nytt på SvenskaFans.com
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Svår sits för Sedin & co
  Hubocan flyttar till Trabzonspor
  Lynch tillbaka där allting började
  Tre bekväma Roma-poäng
  Hattrick av Dolberg i cupen
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhörnan Leovegas
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies