fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
Besökare: 87055 | Inloggade: 36 | Antal medlemmar: 183741
  START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Behrn Arena, 2018-09-27 19:00
  Örebro - Linköping
  3-2


   En vrålstark vändning
  Örebro stod för en makalös upphämtning i slutminuterna mot Linköping.

  En vrålstark vändning

  Örebro stod ikväll för en vrålstark vändning mot serieledande Linköping efter en högdramatisk avslutning där Aaron Palushaj klev fram när laget behövde det som mest.

  Örebro kom till spel med Kilpeläinen i mål trots en mindre bra insats senast mot Djurgården. Forwarden Jordan Boucher kom trots allt till spel efter att ha åkt på en mindre släng av magsjuka under veckan. Men man valde ändå att byta plats på honom och Kalle Olsson vilket gjorde att Olsson fick gå in tillsammans med spinbröderna och Boucher fick lira med Glenn Gustavsson och Viktor Lodin. Detta gjorde att Anton Johansson blev uppsatt som extraforward. Linköping kom till spel med princip samma lag som i övertidsegern mot Växjö i lördags men valde att ställa Jacob Johansson i kassen som fick göra säsongsdebut.
   
   
  "Första aktens absolut bästa chans"
  Pyrot var upptänt, borgen framställd och arenan kokade med Det är vi som är Örebro. Det var dags för en torsdagskväll i tryckkokaren Behrn Arena.
   
  Domarparet Magnusson/Persson släppte pucken på den oljiga isen och vi var på väg.
   
  Och det var gästerna från Östergötland som inledde piggast där förstakedjan med Little, Roy och Whitney satte in en tryckpress mot Örebromålet och lyckades skapa ett antal halvfarliga lägen. Under inledningen så sköt också Bibic ett skott från halvnära håll men Kilpeläinen var med på noterna. Men Örebro lyfte sedan upp spelet ju längre perioden gick. Framför allt var det Tom Wandell som kan åka skridskor likt en konståkare som drog upp anfallen men utan att man skapade de där riktigt giftiga lägena. Båda lagen kände mycket på varandra under inledningen av perioden. Med fem minuter kvar av den första akten var det dags för matchens första utvisning efter att Eddie Larsson i Linköping valt att försöka ta en tango med Palushaj. Men Örebros spel i detta numerära överläge var inte mycket att hänga i julgranen. Passningarna var ofta otajmade liksom uppspelen. Istället var det Linköping som fick den bästa chansen genom forwarden Filip Karlsson.

  Den ack så skickliga Nick Sörensen hittade fram med en passning som skar igenom hela Örebrosförvaret vilket gjorde att Karlsson blev sopren mot mål. Men Kilpeläinen var lugn och trygg likt en filbunke och lyckades parera.     

  Det var den första aktens absolut bästa chans. Perioden i sig var annars ganska så händelsefattig där båda lagen kände mest på varandra. I Linköping var det främst förstakedjan samt kedjan med Södergran och Brodecki som skapade oreda för örebroförsvaret. Hos hemmalaget var det mycket härligt att se junioren Viktor Lodin ta för sig där han skapade lite oreda med ett rappt skott i mitten av perioden samt stod för en riktig garageportstackling på en motståndare som for in i planket. Skotten vanns av Örebro i den första akten med hela 11-6. Vi gick till pausvila med fyra mazariner och en Coca Cola.

   "Lika underhållande som att se en föreläsning med pensionsmyndigheten"
  Och efter den brakfikan så gick vi startade vi igång den andra akten. Och även här så var det gästerna som inledde något piggare. Främst så fick Nick Sörensen ett jätteläge efter ett fint klapp klapp spel med Andersson och trampade in med hög fart in mot målet. Men Kilpeläinen kom återigen upp bra med en högerbensräddning som hade tvingat mig till sjukgymnastik om jag hade försökt mig på något liknande. Spelet blev sedan böljande med lägen för båda lagen där främst kedjan med tvillingarna Spink ackompanjerad av Olsson skapade mest. Örebro fick sedan chansen att spela återigen i PP efter att Dan Pettersson slagit mot Tom Wandells handskar.

  Jag vet inte om Dan Pettersson kallas för ”Danne” men vi säger det. Men Örebros PP var ungefär lika underhållande som att se en föreläsning med pensionsmyndigheten. Det var slarviga passningar som skickades oftare till fel adress än när PostNord ska skicka paket.  Och bara minuter efter det första numerära överläget så fick man ytterligare ett läge efter att Brodecki snackat till sig en utvisning från båset. Här fanns det tendenser till kombinationer och ett snabbare passningsspel men det var alldeles för dålig trafik framför kassen.
   
  Linköping växte av att klara de numerära underlägena och fick till längre anfall mot Örebromålet. Och med drygt 4 minuter kvar lekte Södergran kurragömma med Örebrobackarna och smet upp framför mål. Där blev det ett jätteläge när han fick pucken men misslyckades med avslutet.     
   
  Mot slutet så slarvade sedan Tom Wandell med pucken i egen zon vilket gjorde att han drog på sig en utvisning för fasthållning med 46 sekunder kvar. Och Linköping satte omgående in ett bombardemang mot Örebromålet med farliga skott från backplats och med en Nick Sörensen placerad i Tomas Holmström position framför mål. Men Kilpeläinen kom upp stort med några riktiga paradräddningar. Bland annat på en farlig styrning från Sörensen. Vi gick till pausvila med ett 0-0 resultat i en mycket jämn match som verkligen stod och vägde.  
   

  "Blytungt för Örebro"
  Linköping fick sedan inleda i spel i powerplay i dryga minuten men Örebro lyckades freda sitt mål bra efter ett hårt jobb av bland annat Backström. Men drygt fyra minuter in i matchen så skulle vi få det första nätrasslet i matchen. Örebro gick bort sig i offensiv zon och i omställningspelet kunde Linköping sätta ledningspucken efter ett rappt skott av Sörensen. Ett dåligt Örebrobyte gav också upphov till målet. Och inte skulle det bli bättre när Rissanen åkte ut för en onödig fasthållning på junioren Södergran. Och i Linköpings PP så spelade man upp ett klapp klapp spel mellan Roy och Little öppnade upp för en öppen målbur för Sörensen som kunde sätta sitt andra mål för kvällen. Blytungt för Örebro.
   
  Men de rödvita hade inte gett upp utan försökte få till en forcering där Palushaj inte var långt ifrån att överlista Johansson. Det såg dock ut att bli en rejäl uppförsbacke när Sallinen drog på sig en crosschecking med 5:38 kvar av den tredje akten. Men Örebro jobbade på bra i det efterföljande boxplay och lyckades freda sitt mål.

  "LHC-spelarna började gå på knäna"
  Med 2:24 kvar valde Örebro att ta timeout och man satte allt på rött.  Kilpeläinen uttagen i en offensiv tekning och man fick till ett riktigt mastodontbyte i anfallszon. Och när LHC-spelarna började gå på knäna så kunde Marcus Weinstock sätta en reducering med 1:05 kvar av tredje. Detta efter ett utmärkt jobb av Hedman bakom mål som stressade en back likt en björn.

  Pucken gick då till Wandell som elegant lirade in den till Weinstock framför mål som satte kvitteringen. Och Örebro fick verkligen vittring av målet. Linköping försökte avgöra genom Whitney som kastade en puck mot mål. Men den gick utanför och istället fick vi en offensiv tekning. Den gick Örebro segrande ut och man fick till en massiv press samtidigt som arenans fans ångade på. Och på en retur från ett backskott så kunde Aron Palushaj genom en backhand som till och med Roger Federer hade blivit avundsjuk på, sätta kvitteringen med 14 sekunder kvar. Arenan i fullständig extas. Örebro hade räddat en poäng, vrålstarkt.

  "Ful tackling på Sallinen"
  Förläggningspelet var sedan Linköpingspelarna på dåligt humör där Sörensen drog till med en riktig ful tackling på Sallinen som gick högt i huvudhöjd. Han belönades med en tvåminutare och Örebro började känna vittring igen. Och för en gång skull så fick man ordning på spelet i numerärt överläge Ebert sköt nära, Näkyvä sköt nära och Aaron Palushaj sköt, i mål. Örebro hade lyckats stå för en vrålstark vändning när läget såg ut att vara en rejäl uppförsbacke. Men två pinnar inkasserade mot serieledaren måste man vara riktigt nöjda med. Detta var ändå vrålstarkt.
   
  Matchens lirare
   
  Aaron Palushaj: Klev fram när det betydde som mest som den stjärnspelare han är värvad som. Oerhört elegant avslut vid kvitteringen med en backhand som till och med Roger Federer. Sedan smällde han in avgörandet med ett kliniskt avslut mot första stolpen. Stekhet i slutet med andra ord men skapade också bra med chanser under hela matchen.
   
  Nick Sörensen
  : Stod för två vassa mål och var inte långt ifrån ett tredje. Är nu uppe i ledning i SHL:s skytteliga. Stod dock för en dumdristig tackling under förläggningen.
   
  Marcus Weinstock:
  Påbörjade Örebros vändning med att påpassligt gå in mot kassen och ta sig undan från markering. Hade också chanser under matchens gång.
   
  Analys: Örebro lyckades vända matchen vrålstarkt när läget såg ut som tuffast. En viktig moralseger efter förlusten mot Djurgården. En match som visade på en rejäl kämpanada från hela laget och som fick Behrn Arena i extas.

  Matchfakta 
  Första perioden: Inga mål
  Andra perioden: Inga Mål
  Tredje perioden: 0–1 (03.52) Nick Sörensen (Mattias Bäckman, Derek Roy). 0–2 (10.01) Nick Sörensen (Broc Little, Derek Roy). 1–2 (18.26) Marcus Weinstock (Tom Wandell), 2–2 (19.46) Aaron Palushaj (Nick Ebert, Kristian Näkyvä).
  Förlängning: 3–2 (01.11) Aaron Palushaj (Kristian Näkyvä, Nick Ebert), spel fyra mot tre.

  Skott: 35–22.  
  Matchbetyg ***
   
   
   
    


  0 KOMMENTARER      1131 VISNINGAR
  ANDREAS LUNDSKOG
  2018-09-27 22:16:21


  ANNONS:

  Fler artiklar om Örebro

  Sportpodden analyserar Linköping-Örebro "Hur är det möjligt Örebro Hockey?"
  Örebro Rille och Tommy analyserar Örebros kollaps mot Linköping.
  2019-01-18 17:07:31

  Videoblogg: Örebrosupporter reagerar "Fadersfigur"
  Örebro Örebros redaktionsnyförvärv, Niclas Drugge ger sin videoanalys av Örebros förlust mot Linköping.
  2019-01-18 17:02:00

  "Det är helt enkelt upp till spelarna nu"
  Örebro En gång är ingen gång, två gånger och ett spår kan lämnas, tre gånger och du har ett case. Så brukar den eminenta fotbollsexperten Jens Fjellström uttrycka det hela. Alla onda ting är tre brukar man väl säga?
  2019-01-18 16:36:00

  En trumslagares tankar:"Linköping, Into the fire"
  Örebro SvenskaFans bloggare Markus Eklund bloggar om insatsen mot Linköping, Domarna och om en drake som hoppas lyfta i motvind.
  2019-01-18 06:56:00

  Uppgifter: Mitell till Örebro
  Örebro Uppgifter till MrMadhawk, Tomas Mitell aktuell som kommande huvudtränare för Örebro.
  2019-01-17 17:12:00

  Örebroredaktionen presenterar ytterligare ett nyförvärv
  Örebro Youtubebloggaren Niclas Drugge förstärker Örebroredaktionen med videobloggen "Örebrosupporter reagerar".
  2019-01-17 15:08:00

  "Ett par tankar"
  Örebro SvenskaFans nya Örebrobloggare, Markus Eklund delar med sig av sina tankar om supporterskapet och läget för Örebro Hockey just nu
  2019-01-17 07:13:00

  Sportpodden analyserar Örebro-Luleå
  Örebro Rille och Tommy analyserar den tunga förlusten och analyserar målvaktspelet hos laget.
  2019-01-15 05:29:58

  Nyförvärv till Örebroredaktionen
  Örebro Örebroredaktionen presenterar ett nyförvärv till redaktionen.
  2019-01-15 05:26:00

  Sportpodden analyserar Luleå-Örebro
  Örebro Rille & Tommy analyserar där misstagen sänkte Örebro.
  2019-01-12 00:06:51

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Hockeyzon - Svensk Hockey

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US | FORUM | BETTING
  Barcelona vidare i cupen
  Nyförvärvet klev fram för Djurgården
  VAR – så här kan vi inte ha det
  Poddario #38: Konst & arbete
  Dyster fortsättning väntar Devils
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies