fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher VM 2018 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
Besökare: 42330 | Inloggade: 483 | Antal medlemmar: 182494
  START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
   Mikael Johansson ”Vi har ett mycket bättre utgångsläge”
  Örebro Hockey presenterade idag en förlust på totalt 3,9 miljoner för 2017/18.

  Mikael Johansson ”Vi har ett mycket bättre utgångsläge”

  Örebro Hockeys Mikael Johansson i en intervju med SvenskaFans om klubbens årsresultat, det ekonomiska läget i klubben och om hans första år som VD för Örebro Hockey.

  Örebro Hockey presenterade idag sin ekonomiska årsredovisning för 2017/18. Där redovisades en förlust på totalt 3,9 miljoner kronor. Den största anledningen till årets förlust ska ha varit att styrelsen tillsatte ett tillskott på 3,6 miljoner kronor till A-laget under januari. Detta då man förstärkte med Nick Ebert, Ari Gröndahl, Anton Hedman samt Jeremy Williams. Detta för att försöka klara SHL-kontraktet i ett läge när klubbens läge i tabellen var prekärt.

  Klubben valde också under året att avveckla verksamheten i dotterbolaget Säljbolaget i Örebro AB (telefonförsäljning) p.g.a. svag lönsamhet.  

  Vad säger du om det ekonomiska årsresultatet som slutar på totalt -3,9 miljoner kronor?
  -Den enskilt stora anledningen till att vi backar är vi investerade i några nyförvärv i januari för att säkra SHL-kontraktet. Det är den enskilt stora anledningen. Sedan är det att vi lade ner vårt dotterbolag Säljbolaget som vi hade budgeterat en liten vinst på men det visade sig att de inte blev så vilket gjorde att vi lade ner det. Det är de två åtgärderna tillsammans som gör att vi avviker från budgeten. Vi hade siktat mot ett nollresultat.

  "Många har ställt upp"
  Klubben kunde dock meddela att man har stärkt sitt egna kapital i nu med en ny emission som har skett i dotterbolaget Örebro Hockey Holding AB. Klubbens egna kapital har gått från -3,8 miljoner som rådde den 1a maj 2017 till att den 20 april 2018 ha +6,1 miljoner kronor. Genom nyemissionen fick klubben in hela 13,8 miljoner kronor i kapital.  

  Ni stärker ändå ert eget kapital från -3,8 miljoner till +6,1 miljoner vad betyder det?
  -Det är en förutsättning för att kunna bygga vidare och för att klara licenskravet på 4 miljoner i eget kapital som vi måste ha till sista april. Och vi grejar ju det via den nyemission som vi har jobbat med under året. Många har ställt upp och vill hjälpa till för att vi ska ha ett SHL-lag i Örebro. Det är ju nästan 14 miljoner i nyemissionen där.

  Hur har ni arbetat med denna nyemission för att få in mer pengar till klubben?
  -Vi har gjort en sådan modell. Vi har gjort en lista kan jag säga med potentiella aktieägare och sedan har vi betat av den med bland annat presentationer och träffar bland annat. Mycket jobb har det varit runt omkring detta. Sedan är det väldigt många som vill att Örebro Hockey ska spela i SHL och vi vill undvika att hamna i någon form av kontrollår eller vad det kan kallas. Vi ville ha rent bakåt och sikta framåt vilket var målsättningen.

  -Och det är fantastiskt bra att så många ville göra det. Sedan så vill jag säga att det inte bara är de som har gått in med pengar utan tittar vi på våra företagspartners och vår publik och våra fans så har alla ställt upp på det på ett fantastiskt sätt under hela året. Det finns en stor vilja att vi ska fortsätta att leverera och gå högre uppåt i tabellen. Det är vår målsättning.       

  "Jag blev inkastad i en torktumlare ifjol"
  Mikael Johansson, 54 har nu gjort sitt första år som VD i klubben efter att ha tagit över posten från Pontus Gustavsson som ifjol avgick. Och starten var allt annat än enkel där klubben ifjol redovisade en förlust på totalt 12,6 miljoner kronor och där Pontus Gustavsson inte beviljades ansvarsfrihet för förlusten ifjol på klubbens minst sagt uppmärksammade årsmöte.

  Hur skulle du säga att det här året har varit efter turbulensen med -12,8 miljoner ifjol och ditt första år som VD?
  -När jag kom in förra året så med det läget som rådde då och som läget är nu så känns det som att vi har tagit många stora kliv framåt. Vi har en betydligt bättre koll på läget än vad vi hade då kan jag säga. Det känns förhoppningsfullt och vi har koll på läget. Vi går starkare ur det här året på alla plan egentligen.

  Har ni känt att ni har tagit mycket lärdomar av tiden som har varit?
  -Ja jag tror att jag sa det någon gång, jag blev inkastad i en torktumlare ifjol och den är vi väl på väg ur nu. Jag har lärt mig massor. Även om jag har drivit företag och tidigare spelat hockey men nu är man igenom det första året. Det klart att det har gett massor med erfarenhet. Både bra och dåliga erfarenheter men allting är bra för framtiden. Det känns som att vi har ett mycket bättre utgångsläge nu än vad vi hade när vi startade för ett år sedan.

  "Lite mer pengar på juniorverksamheten"
  Och till kommande säsong så höjs SHLs TV-avtal rejält där ligabidraget till klubbarna ökar från 29 miljoner till 45 miljoner enligt uppgifter till Sportbladet.

  Nu höjs TV-avtalet i SHL, vad betyder det för er som klubb?
  -Vi kommer att fortsätta att vara försiktiga med våra pengar. Det är inte så att vi ska göra en nyemission det här året igen. Utan nu ska vi klara oss på de pengar som vi har där vi ska hålla i pengarna så att säga. Förra året var det rätt så många ingångna avtal och så vidare när jag kom in i organisationen. Nu jobbar vi på ett tydligare sätt med styrning runt budgetar och så vidare.   

  Hur kommer dessa pengar att fördelas om man ser på A-lagstruppen, ungdomssidan och organisatoriskt?
  -Det som vi vill långsiktigt är att satsa på att utveckla vår juniorverksamhet för att fortsätta att utveckla den. Vi lägger lite mer pengar på juniorverksamheten. Jag vill inte gå in på några exakta summor. Vi kommer också att ha en som vi i alla fall bedömer, en konkurrenskraftig A-lagstrupp där målsättningen är slutspel vilket där vi siktar mot.

  -Förutom det så organisatoriskt så har vi inga planer på att utveckla själva kontorsorganisationen utan det är i sporten som vi ska investera med både junior och A-lagsverksamhet. Men inga direkta summor. Vi delar ut ansvar för budgetar och sedan får de följa de både med sport, junior och kontorsorganisationen. Vi driver det här lite mer som ett företag kan jag säga. Det gäller att ha koll på läget och vi ska göra rätt för oss. För ett år sedan så gjorde vi inte det där vi släpade med en del betalningar. Nu ligger vi helt i fas med allting där vi har koll på likviditeten under hela sommaren. Det känns fantastiskt bra.      

  Örebro Hockey har årsmöte nästa onsdag som är den 20e juni klockan 18:00. Hela årsredovisningen i sin helhet finner du här.
   


  0 KOMMENTARER      4668 VISNINGAR
  ANDREAS LUNDSKOG
  2018-06-13 16:44:00


  ANNONS:

  Fler artiklar om Örebro

  ”Flest EPA-traktorer i hela världen”
  Örebro Äntligen är det dags för att se den nya upplagan av Örebro Hockey. Säsongens första match mot ärkerivalen BIK Karlskoga. Äntligen är hockeysäsongen här gott folk!
  2018-08-07 21:08:41

  Jonathan Andersson inför säsongen” Jag tycker att jag kan bevisa ännu mer här i SHL”
  Örebro Örebros spelskickliga back i intervju till SvenskaFans om vad han vill utveckla, dörren till Tre Kronor och kontraktserbjudandet från Nashville.
  2018-08-01 00:18:47

  Provspelande Boucher ” Jag spela en viktig roll i laget”
  Örebro SvenskaFans tog pulsen på Örebros provspelande forward Jordan Boucher för att höra hans åsikter och tankar om laget, att spela på try-out och hur vilken typ av spelare han är.
  2018-08-01 00:00:43

  Aaron Palushaj"Det var ett av huvudskälen till att jag valde Örebro"
  Örebro Han är värvad som Örebro Hockeys stora spetsspelare. SvenskaFans har träffat nyförvärvet Aaron Palushaj för att höra hans tankar om övergången, ilskan bland Brynässuportrarna och intresset från KHL.
  2018-07-31 20:11:51

  Det är vi som är Örebro: Del 3, Nicklas Nyselius
  Örebro Vi är flera tusen!, från Rynninge till Karlslund, Runt hela vårt avlånga land. Det röda står för hjärtat i varje kamp och det vita står för isens klara glans. Gamla som unga, Det är vi som är Örebro. Nu är det dags att höra supportranas röster från Örebro Hockey, minnen, favoritspelare och vad som egentligen gör att man håller just Örebro Hockey kärt. Idag hör vi supportern och funktionären Nicklas Nyselius supporterhistoria.
  2018-07-30 15:17:00

  Det är vi som är Örebro: Del 2, Markus Eklund
  Örebro Vi är flera tusen!, från Rynninge till Karlslund, Runt hela vårt avlånga land. Det röda står för hjärtat i varje kamp och det vita står för isens klara glans. Gamla som unga, Det är vi som är Örebro. Nu är det dags att höra supportrarnas röster från Örebro Hockey, minnen, favoritspelare och vad som egentligen gör att man håller just Örebro Hockey kärt. Idag har det blivit dags att höra Markus Eklunds fina supporterberättelse.
  2018-07-27 11:40:51

  Det är vi som är Örebro: Del 1, Jesper Ricklund
  Örebro Vi är flera tusen!, från Rynninge till Karlslund, Runt hela vårt avlånga land. Det röda står för hjärtat i varje kamp och det vita står för isens klara glans. Gamla som unga, Det är vi som är Örebro. Nu är det dags att höra supportrarnas röster från Örebro Hockey, minnen, favoritspelare och vad som egentligen gör att man håller just Örebro Hockey kärt. Vi börjar med supportern Jesper Ricklunds tankar.
  2018-07-26 15:09:22

  Sillybloggen Örebro : Vem kan bli Örebros förstacenter?
  Örebro SvenskaFans listar tillgängliga centrar på marknaden som kanske skulle kunna vara aktuella för Örebro Hockey.
  2018-07-26 00:05:00

  Örebro Hockey tar in provspelande kanadensare
  Örebro Forwarden Jordan Boucher är klar för provspel med Örebro Hockey.
  2018-07-25 21:51:00

  Mikael Johansson ”Vi har ett mycket bättre utgångsläge”
  Örebro Örebro Hockeys Mikael Johansson i en intervju med SvenskaFans om klubbens årsresultat, det ekonomiska läget i klubben och om hans första år som VD för Örebro Hockey.
  2018-06-13 16:44:00

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Hockeyzon - Svensk Hockey

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US | FORUM | BETTING
  ”Har skrikit länge efter stabilitet”
  ”Storhetstiden ser ut att vara förbi”
  ”Sociedad höjer sig från fjolåret”
  ”Inget lag har varit så favorittippat”
  260. Robert Tennisberg: "Äntligen"
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies