fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhornan
Besökare: 33665 | Inloggade: 218 | Antal medlemmar: 179211
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  SSK-panelen Expertutlåtanden av Hockeyzons experter
  Leif "Strumpan" Strömbergs manskap har presterat över förväntningarna hittills enligt panelen.

  SSK-panelen: Expertutlåtanden av Hockeyzons experter

  Mitt under landslagsuppehållet är det dags för den fjärde utgåvan av SSK-panelen. I denna utgåva är det SvenskaFans största hockeyexperter som svarar på frågor och tycker till om Södertäljes säsong hittills och även hur de tror det kommer att gå för Södertälje i fortsättningen av Elitserien.

  I panelen medverkar John Wikberg, redaktionschef för hockeyn, bandyn och innebandyn på SvenskaFans, Torbjörn Hägglund, assisterande hockeyredaktör på SvenskaFans och Modo-redaktör, Jonas Gustavsson, assisterande hockeyredaktör på SvenskaFans, Per Qvist, hockeybloggare på SvenskaFans och Brynäs-redaktör samt Johan Widell, hockeykrönikör på SvenskaFans.

  Södertälje ligger för närvarande på åttonde plats i elitserietabellen med 57 inspelade poäng efter 44 omgångar. Hur ser du på Södertäljes säsong hittills?

  John Wikberg
  Redaktionschef för hockeyn, bandyn och innebandyn på SvenskaFans.
  – Sportklubben har svarat för en gedigen insats i överlag så här långt. Leif Strömberg har fått ut mycket av sitt manskap och det faktum att SSK håvat in så många poäng - med tanke på alla jobbiga skadeproblem samtidigt som truppen är relativt tunn - får ses som en bedrift. SSK har varit stabila och gjort många kanonmatcher rent spelmässigt som inte resulterat i poäng, det är inte fel att påstå att laget borde ha fått med sig minst ytterligare 7-8 pinnar om man betänker hur det har sett ut på isen i vissa matcher. SSK har saknat det rätta flytet och haft en del otur med domsluten i avgörande lägen.

  Torbjörn Hägglund 
  Assisterande hockeyredaktör på SvenskaFans och Modo-redaktör.
  - Över alla förväntningar – både medias och klubbens egna, skulle jag tro. SSK har fyra etablerade Elitserielag bakom sig och är på väg mot slutspel. Tror att Leksand lyckades med det i återkomsten 2002/2003, men annars är det en mycket sällsynt bedrift av en nykomling.

  Jonas Gustavsson
  Assisterande hockeyredaktör på SvenskaFans.
  – Jag tycker att man har gjort det mycket bra med tanke på förutsättningarna. Leif Strömberg känns som en idealisk tränare för en nykomling med sin täta och tuffa hockey, och det är också hans defensiva filosofi som har gett SSK poäng under vintern – man släpper ju in minst mål i hela Elitserien. Att man skulle vara ett topplag var det knappast någon som trodde – trots att man har ett koppel intressanta spelare i truppen – och en åttondeplats är med beröm godkänt för Södertälje.

  Per Qvist
  Hockeybloggare på SvenskaFans och Brynäs-redaktör.
  – Jag tycker att de har varit oväntat jämna och bra rent spelmässigt, de har nästan alltid varit med i matcherna, även om det finns undantag där 2-10-förlusten mot Brynäs är det mest anmärkningsvärda exemplet. 
  – Som alla vet har SSK haft stora problem med målskyttet, speciellt i början av säsongen och det har helt klart varit lagets stora Akilleshäl. Detta problem är till stora delar löst, delvis på grund av ett gediget värvningsarbete. Måste även kommentera backsidan som jag tycker ser oerhört medioker ut på pappret, men som har varit oväntat bra och jag skulle påstå att Kudroc är en av elitseriens mest underskattade spelare. 

  Johan Widell
  Hockeykrönikör på SvenskaFans.
  – Helt okej faktiskt. Sedan elitserien drog igång har man spetsat till truppen ytterligare och nu finns det ett par intressanta namn i laget som Dragan Umicevic, Linus Videll, Stefan Petterson och Linus Klasen. Sen får man inte glömma målvaktsduon i Jhonas Enroth och Björn Bjurling som håller mycket hög standard. 

  ***

  Om vi utgår från att Södertälje kniper någon av slutspelsplatserna, hur långt tror du laget kan gå i ett slutspel?

  John Wikberg
  – Jag tror att SSK kan bli en obehaglig överraskning för motståndarna i ett eventuellt slutspel. Södertälje har många karaktärsspelare som passar bra i slutspelssammanhang och besitter kvaliteterna för att kämpa ner motståndarna. Mycket talar för att det blir respass i kvartsfinalen med 1-4 eller 2-4 i matcher, men det vore helt fel att räkna bort laget helt och hållet. Det är något magiskt med årets upplaga av SSK, lagmoralen är fantastisk, spelarna är hungriga och tar ett enormt ansvar oavsett aktuellt matchresultat.

  Torbjörn Hägglund
  – Känslan är att det i så fall blir HV71 som laget får möta, och att vinna fyra matcher mot ett HV med hemmaplansfördel låter i dagsläget som en övermäktig uppgift även för lag som Linköping, Färjestad och Modo.
  En eller två hemmasegrar kan SSK säkert sno åt sig, men någon semifinalplats bör det helt enkelt inte räcka till.

  Jonas Gustavsson
  – Att allt kan hända i ett slutspel är en välkänd klyscha, och stämmer på Södertälje. Faktum är att laget känns uppbyggt för att passa i ett slutspel, där det kommer att tätt, tufft och målsnålt. Man har en bra defensiv kryddad med ett par finesslirare främst personifierade av Linus Videll och Linus Klasen som kan avgöra matcher. Dessutom har man ett koppel spelare som var med i Kvalserien ifjol, och som är vana vid att spela med kniven på strupen. Södertälje blir en tuff motståndare i slutspelet, och jag skulle inte bli förvånad om man tar sig till en semifinal. Längre än så räcker dock inte laget.

  Per Qvist
  – På den här frågan "ska" man väl egentligen svara att de kan skrälla och gå långt, men det tror jag inte att de har kapacitet. att göra. Det tar slut i kvarten för SSK om de kommer till slutspel, tror jag.

  Johan Widell
  – Om nu Södertälje efter mycket om och men, skulle knipa en slutspelsplats, vilket jag fortfarande tvivlar på att de klarar av, så tror jag att de kommer på en 7-8:e plats. Det skulle i så fall innebära att de får möta HV71 redan i kvartsfinalen och då är säsongen dessvärre över. 

  ***

  Om vi omvandlar ovanstående fråga och utgår ifrån att Södertälje hamnar i Kvalserien efter att Elitserien är färdigspelad. Skulle man i så fall klara sig kvar i finrummet eller skulle man åka ur?

  John Wikberg
  – Kvalserien är en kort och lurig serie som är förenad med en del risker. Det är inte alltid de två mest namnkunniga lagen som hamnar i topp, utan andra faktorer kan avgöra. Det handlar mycket om självförtroende och tillfälligheter, men om SSK tvingas kvala så talar det mesta för ett lyckat resultat, mycket på grund av lagets karaktär, som skapar goda förutsättningar i både kvalserie- och - som jag var inne på tidigare - slutspelssammanhang.

  Torbjörn Hägglund
  – I så fall lär det ju vara Mora som man gör sällskap, och på förhand känns det åtminstone som om man har betydligt bättre utsikter än dalmasarna. Tipset hade blivit att SSK slutar tvåa bakom Leksand, men Malmö och Mora i hasorna.
  Den fara jag kan se skulle väl vara att en del av luften går ur laget om grabbarna, efter en kanonsäsong där de hela tiden haft en slutspelsplats för ögonen, abrupt kastas in i en kamp för sin överlevnad i kvalserien.

  Jonas Gustavsson
  – Jag är tämligen övertygad om att Södertälje har ett för bra lag för att åka ur Elitserien. Om det blir Kvalserien kommer man inte med svansen mellan benen efter en katastrofal säsong, utan man har gjort det bra, och man lär ha en del självförtroende. Dessutom har man ett bättre lag än i fjol då man avancerade. Defensiven är nyckeln, och är bättre än alla lag i HockeyAllsvenskan. Och med en bra defensiv kommer man som bekant långt så nej, det blir inte HockeyAllsvenskan igen.

  Per Qvist
  – Södertälje har egentligen ett alldeles för bra lag för att kunna åka ur, men samtidigt vet man aldrig i kvalserien. Enstaka matcher kan bli helt avgörande för utgången av hela serien och som vi alla vet kan vad som helst hända i enstaka matcher, men utgångstipset blir ändå att SSK stannar kvar om de (mot förmodan) skulle tvingas kvala.

  Johan Widell
  – Det beror givetvis på vilka lag som kommer från allsvenskan samt vilket lag SSK får med sig från elitserien. Men jag tror redan nu att SSK har mycket att säga till om i en eventuell kvalserie mot lag som Leksand, Malmö, Rögle, Mora osv. Jag har tidigare sagt, bland annat här på SvenskaFans att Leksand spelar i elitserien nästa år och det tror jag fortfarande – på Moras bekostnad. 

  ***

  På vilken plats tippade du att Södertälje skulle sluta på innan säsongen, och vilken tabellplacering tror du i dagsläget att laget kommer att inneha efter 55 omgångar?

  John Wikberg
  - Jag tippade Sportklubben på nionde plats och står fast vid mitt tips. Konkurrensen är stenhård och lag som Brynäs, Luleå och Skellefteå - som i dagsläget är placerade under slutspelsstrecket - har det bättre ställt på pappret än Södertälje och besitter mer potential. Det är mycket som talar för att SSK kommer ha minst ett av dessa lag ovanför sig i tabellen efter 55 omgångar.

  Torbjörn Hägglund
  – Om jag inte missminner mig var jag inte ett dugg bättre än någon annan utan tippade laget sist. "Visst kan entusiastiska SSK skrälla, men på papperet ska laget inte kunna hota vare sig topp- eller mittenlagen i tabellen" skrev jag tydligen… så helt tokigt ute var jag kanske inte ändå. På papperet har Södertälje varken någon Bartecko, Renberg, eller Brendl – men laget SSK har visat sig vara bättre än summan av de enskilda namnen.

  Jonas Gustavsson
  – Jag trodde att Mora och Södertälje skulle parkera på de två sista platserna i tabellen, men nu tror jag inte längre på Södertälje så långt ner. Jag tippar att Södertälje får en platserna mellan Kvalserie och slutspel, och det tycker jag man ska vara ganska nöjda med.

  Per Qvist
  – Jag trodde att Södertälje skulle komma elva och Mora tolva. Som tur är verkar jag få rätt med Mora, därför att jag lär inte få det med Södertälje. Egentligen är jag inte extremt imponerad av SSK på något sätt, men det finns helt klart fler lag än bara Mora som är sämre än Strumpans gäng och därav bör de inte hamna i kvalserien. Jag tror att de kommer att sluta där de ligger nu, det vill säga åtta.

  Johan Widell
  – Jag satte SSK i ingenmansland tillsammans med Luleå faktiskt. Efter 4-4 borta mot Färjestad så ser det betydligt ljusare ut än vad det gjorde tidigare och om man nu fortsätter knipa poäng såväl hemma som borta så kan det mycket väl leda till en slutspelsplats. Men jag tror fortfarande på en 9-10:e placering, tyvärr. 


  0 KOMMENTARER      2615 VISNINGAR
  JONNI INGVARSSON
  2008-02-07 23:10:00


  ANNONS:

  Fler artiklar om Södertälje

  Blytung förlust i Mora
  Södertälje Efter målkalaset senast mot Rögle gör SSK återigen en dålig bortamatch där man viker ner sig totalt i den andra perioden. Dalmasarna vinner matchen relativt enkelt med 5-2.
  2013-10-26 11:53:00

  SSK körde över Rögle
  Södertälje Med en David Pastrnak i högform kunde SSK ikväll inkassera säsongen andra seger mot Rögle. Sportklubben gör sin bästa insats för säsongen och matchen slutade med hela 7-1.
  2013-10-23 22:43:01

  SSK vann dragkampen om DeSimone
  Södertälje SSK gjorde igår klart med en riktig klassspelare, och vann dragkrampen mot DIF och VIK som också ryckte i den snabbe centern. Philip DeSimone kommer närmast från finska Jokerit och stannar säsongen ut.
  2013-10-18 08:15:45

  SSK:s nystart gav tre poäng mot VIK
  Södertälje Tränarbytet gav effekt direkt. SSK ville mest och spelade med mycket energi i kvällens bortamatch mot VIK. Sportklubben vann rättvist med 2-4.
  2013-10-16 21:23:00

  SSK bryter med Strömvall
  Södertälje Efter en svag säsongsinledning meddelade klubben idag att Johan Strömvall inte får fortsatt förtroende i SSK. Ny tränare blir istället Anders Sörensen, som tidigare varit assisterande tränare.
  2013-10-14 11:53:41

  Bedrövligt spel av SSK
  Södertälje SSK blev överkörda av DIF i årets första länsderby. Bortalaget vann alldeles för enkelt med 4-0 inför en frusterad hemmapublik.
  2013-10-09 22:44:33

  Inför: SSK - DIF
  Södertälje Då har det blivit dags för säsongens första länsderby, som spelas i Axa Sports Center. SSK har statistiken i ryggen, men DIF har bättre form. Det lär bli en tät match att vänta i Templet i morgon.
  2013-10-08 23:20:07

  Viktig SSK-seger på bortais
  Södertälje Efter tre matchers måltorka på bortais tog SSK ikväll en efterlängtad och viktig seger. Oskarshamn besegrades med klara 4-1.
  2013-10-05 23:11:30

  Mardrömsstart sänkte SSK
  Södertälje SSK hade 0-3 i baken när matchen bara var tre minuter gammal. Det blev ett försprång som SSK aldrig hämtade in, trots stort spelövertag och många målchanser. Matchen slutade 2-3.
  2013-10-03 23:11:00

  Fortsatt dåligt bortaspel
  Södertälje SSK:s dåliga trend på bortais forsätter att hålla i sig. Igår blev Sportklubben på nytt nollade när Malmö vann med 5-0.
  2013-10-01 10:05:39

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Hockeyzon - Svensk Hockey

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Hubocan flyttar till Trabzonspor
  ”Det europeiska misslyckandet”
  Höstmörkret i Dalarna
  Hockeyzon:   Höstmörkret i Dalarna
  Man City ett nummer för stort
  El Super Clasico – toppen mot botten
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhörnan Leovegas
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies