fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
Besökare: 64285 | Inloggade: 47 | Antal medlemmar: 184059
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Renberg gör "comeback"

  Renberg gör "comeback"

  Han är en av Luleås mest omdebatterade spelare de senaste åren. Ja, Mikael Renberg rör upp många känslor än idag. Karriären som spelare på elitnivå är över. Men skridskorna ligger inte helt på hyllan. En gång i veckan när han inte kommenterar Elitserien från en varm studio i Stockholm är tanken att han ska spela korphockey. Mikael Renberg besökte idag Luleå tekniska universitet, och jag passade på att få en intervju.

  När man pluggar på ett universitet får man varje vecka inbjudningar till en rad olika föreläsningar. Större delen mailen slänger man på en gång. Men när jag såg Mikael Renbergs namn i ämnesfältet kunde jag inte låta bli. Renberg var min stora idol, och nu snackar vi verkligen idol. När min pappa åkte upp till Luleå från Mariestad tvingade jag honom att stanna till i Coop Arena. Jag skulle tvunget ha en matchtröja med nummer 19 på ryggen. Jag minns att pappa ringde upp och sa att det inte fanns några sådana tröjor kvar. Då svarade jag att antingen får de trycka upp en sådan tröja eller så fick det vara. Som tur var kom pappa hem med en vackert röd matchtröja med nummer 19 på ryggen. Och den bar jag med stolthet under många år. Både i skolan och på innebandyträningarna. För jag såg verkligen upp till Renberg. Han stod för allt det där ”norrländska” som jag gillade. Jag kan hålla på i evigheter att snacka om hur han präglade min uppväxt och hur nummer 19 var mitt lyckonummer. Men som för många andra förändrades allt den 15 maj 2007 då Renberg skrev på för Skellefteå AIK. Då förstod jag inte varför, då kände jag mig sviken. Men idag vet jag bättre, idag återuppstod en legend.

  Expertkommentator
  Numera är Mikael Renberg expertkommentator hos SVTs hockeykväll och det är ett jobb som han trivs med.
    - Det är kul tycker jag, men det är ganska svårt. Det är inte så lätt som jag trodde att det skulle vara. Framför allt de här direktsändningarna tycker jag är svåra. Men på något sätt är det som en mjuklandning efter min karriär. Jag får ju vara kvar i ishockeyn men på ett annat sätt. Men samtidigt är det inte något som jag vill hålla på med för evigt, säger Renberg som tidigare under föreläsningen berättade om sina studier och viljan att få jobba med människor.

  Att Renberg är norrlänning och därmed håller dem norrländska lagen om hjärtat är inget som Renberg döljer. Så för Renberg är det svårt att vara neutral.
    - Jag är ju inte det, och det sticker jag inte under stolen med. Jag håller ju på Luleå och Skellefteå, det är ju mina lag. Men jag är ju inte heller rädd för att kritisera dem och inte heller rädd för att berömma andra lag.

  Imponerande inledning
  Renberg har som sagt ett förflutet i både Luleå och Skellefteå och nu när han står vid sidan om gläds åt lagens framgångar i serien.
    - Det går riktigt bra för lagen, båda två kommer att hamna topp sex. Jag skulle tippa att dem hamnar på plats fyra, femma, sexa. Det ser riktigt bra ut. Luleå har lite bättre topp, men Skellefteå har en bättre bredd. Så lagen har olika styrkor.

  För några år sedan var Luleå inne i en djup kris, men Renberg upplevde den inte från första parkett eftersom han då spelade i Skellefteå. Men han tror sig ändå veta vad som skiljer dagens Luleå från det Luleå som stod på ruinens brant.
    - Nu har Luleå ett jämnare lag, då hade de en för tunn trupp. Nu har de två bra offensiva femmor och två hyfsade defensiva kedjor, men på backsidan tycker jag att de saknar lite grann. Och målvaktssidan är lite upp och ned, berättar Renberg.

  När det gäller vem som ska vara Luleås förste målvakt är det solklart för Renberg.
    - Nilsson är en klar etta, Modig är en duktig målvakt men han är för ojämn. Det känns mycket stabilare med Nilsson.

  Comeback
  För många idrottsprofiler är det svårt att lägga av helt och hållet. Så också för Renberg. Skridskorna må ligga på hyllan. Men inte allra högst upp.
    - Jag ska faktiskt börja spela NHL igen, berättar Renberg.
    - Fast Piteås NHL, och det är en korpserie. Så jag tänker ta fram dem, åka upp till hallen och slipa upp dem. Men det är bara på skoj. Det är en gång i veckan, fortsätter han.

  Bästa tiden var i Luleå
  Renberg har spelat ett antal år i Elitserien och när han ser tillbaka på åren så minns han ett speciellt år med värme.
    - Det tredje året i Luleå, var lyckat. Då fick jag göra landslagsdebut. Det var en fantastisk säsong. Sen också det år då jag kom hem till Luleå och vann guldpucken, det är det absolut bästa året. Det enda som känns som ett misslyckande var då jag försökte spela en halv säsong i Skellefteå. Annars är jag ganska nöjd rakt över.

  Obol-affären
  Ingen har väl glömt den stora storm som blossade upp då Renberg skrev på för Skellefteå? En av de saker som gjorde fansen mest upprörda var den stämningsansökan som Renberg hotade med. Men någon sådan har ännu inte sett dagens ljus.
    - Det har aldrig varit inlämnad någon stämningsansökan. Utan däremot pågår ett arbete där det utreds hur Obol-affären är skött. Sen om det blir en stämningsansökan i slutändan och mot vem det blir, det vet jag inte. Och det har jag vidhållit solklart att valet av Obol som pensionsförvaltare inte var mitt val. Därför tycker jag att någon ska träda fram och ta ansvaret, berättar Renberg.

  Vidare berättar Mikael om den tunga övergången till Skellefteå. Enligt honom var det långt ifrån hela föreningen som genom sitt bemötande fick honom att välja Skellefteå. Enligt Renberg var det ett gäng med Hans Chrunak i spetsen som fick honom att lämna föreningen.
  - Jag var för stolt för att stanna kvar vid deras sida helt enkelt. Jag var tvungen att ta steget hur jobbigt det än var.


  Har inte besökt nya Coop Arena
  Än har Mikael Renberg inte besökt nya Coop Arena. Hans första besök blir under elitseriens hetaste derby. Luleå mot Skellefteå den 16 november.
    - Jag ska dit och göra ett jobb för SVT, jag tänkte åka dit lite tidigare så jag hinner se omklädningsrummen och allt det nya.

  Så den 16 november är han alltså tillbaka i Luleå och tillbaka i hetluften. Sen idag är han på nytt min idol. Låt oss hoppas att han någon gång under säsongen får den hyllning han förtjänar.


  36 KOMMENTARER      7918 VISNINGAR
  JONAS IVARSSON
  2009-11-04 13:52:00


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  Alle:
  Tyvärr svek Renberg oss, men varför håna honom och pissa på honom? Han älskar klubben, alla vet mycket väl varför han lämna, att han gick till Skellefteå har ingen med saken att göra, det var väl det bästa alternativet när han inte längre ville va kvar hos oss.. Han är bland de bästa spelarna vi haft och förtjänar ett bättre öde. Som Luleå-Supporter så anse jag att han tröja mycket väl ska upp i taket.
  Tumme upp 2009-11-06 08:28:11
  K:
  Moderator : Tror dom menar fostrat så som i att dom blivit stora i just luleå och fått sina genombrott där som dom inte hade fått om dom spelade i piteå. Visst att dom tränat med piteå osv, men utan att spela i elitserien med luleå hade dom aldrig fått den matchning dom behöver för att utvecklas som hockeyspelare.
  Tumme upp 2009-11-06 04:11:57

  pissa på obolrenen:
  Upp med tröja nr 19 i taket till skellefteåmatchen men på den ska det stå TORBJÖRN KÖHLER
  Tumme upp 2009-11-06 00:01:53
  LuleåFan:
  mycket bra svar conny.j mfl. Vissa här ser mer på sitt ego och inte på spelarnas bästa! Någon skrev att ett riktigt fan hatar. Bland det mest idiotiska jag läst, gör man det är man inget riktigt fan för då ser man då definitivt inte till spelarnas bästa. Bua ni åt micke när han kommer till arenan, kommer säkert att höja statusen för luleå hockey och locka nya spelare till klubben. Riktigt bra initiativ! Man kan vara missnöjd med viss rätt men en del verkar sjukligt agressivt hatiska. Var går gränsen?
  Tumme upp 2009-11-05 23:56:46

  moderator:
  Vem minns inte när Jonte valde oss istället för Skeå och ni hånade alla fans där som kallade honom för Judas.. Att Renberg valde bort er hade väl mest med Obolaffären och Chrunaks gäng att göra.. Bara att inse att spelare byter klubb och det är mycket affärer.. Sen är det väl inte Luleå som fostrat Renberg, Holmström, Ölund, Strömvall, Hurtig mfl.. utan Piteå! Men ni tar gärna åt er äran för det ändå.. märkligt!
  Tumme upp 2009-11-05 22:38:49
  conny.j:
  Mycket skit snack på sidan nu,klart Renberg ska hyllas,en av dom bästa spelare luleå haft,sen att han valde skellefteå vad gör det.Det är bara sport inget världskrig,jag är också ett äkta luleåfan och då vill man spelarnas bästa,så sluta snacka om judas mm.Heja Luleå
  Tumme upp 2009-11-05 19:40:39

  Manga:
  vem fan bryr sig Renberg är inte välkommen i CoopArena ser vi han ska ha få det varmaste buropet han någonsin upplevt
  Tumme upp 2009-11-05 18:33:45
  Alex:
  Hur mycket han än kommer försöka få mig att byta sida från att "hata" honom, till att bli min hockeygud igen kommer det alldrig att hända. Han är ett stort jävla svek, och ingenting kommer ändra vad som hänt.

  Tumme upp 2009-11-05 18:16:44

  Luleåå:
  "Låt oss hoppas att han någon gång under säsongen får den hyllning han förtjänar"
  Haha!

  Tumme upp 2009-11-05 16:46:13
  rocco:
  Såg renberg på step in i piteå igår, han sprang på löpband i 40 min, sedan såg han rejält trött ut
  Tumme upp 2009-11-05 13:29:28

  Tekarn:
  Jag tror nog att båda sidor hade sin beskärda del i att det blev en uppslitande skilsmässa mellan Luleå Hockey och Renberg.

  Kombinationen att Renberg är mycket känslomänniska och att Luleå Hockeys ledning på den tiden inte kanske hade alla korten på bordet och kunde framstå som rakryggade gjorde nog att det inte höll.

  Renberg är den störste och bäste spelare Luleå Hockey fostrat, i alla fall hittills, och det är så trist att den här incidenten skulle rasera hans rykte så kapitalt häruppe där han annars redan var en legend.

  Tumme upp 2009-11-05 11:36:55
  Pitepalt´n:
  Herman mfl bittra lappar!
  Var väl Luleå hockey som svek Renberg !
  Sen byter spelare klubb rätt ofta.. även dom som har sk hjärta för klubben (eller påstår det) Finns bara en spelare i Sverige som verkligen står för uttrycket klubbhjärta och det är Kenny Jönsson

  Tumme upp 2009-11-04 22:55:44

  Svenskt Stål:
  Intressant läsning, synd bara att han aldrig avslutade här men förstår att han lämnade om dom ej kom överens.

  Dom övriga affärerna vet ingen något om och därför är det bara korkat att anta saker och smutskasta, lågvattenmärke.

  Tumme upp 2009-11-04 22:17:34
  Judas:
  Håller med Herman och Galle!

  Sviker man Lule på det sättet blir man inte förlåten för att man bjuder på kaffe och bulle över en pratstund (oj glömde att det var Renberg vi pratade om, bjöd på ett glas utspätt vatten menar jag förstås!)

  Ett äkta Lulefan glömmer inte detta SVEK över, nä fyfan. "Stjärnglansen" verkar ha smittat dig!

  Tumme upp 2009-11-04 21:37:26

  Raimo:
  Haha, ganska roligt att folk fortfarande är bittra utan att egentligen veta sanningen. Skulle han ha rätt i sak så förstår då jag hans irritation och ilska. Micke var en riktigt bra spelare, bland dom största när han var på sin absoluta topp och har gjort mycket bra i luleå under alla år han spelat. Bra artikel ur din synvinkel.
  Tumme upp 2009-11-04 21:34:43
  Pekka (M), Lidingö:
  Mikael Renberg, en hyvens kille. Synd att han inte avslutade karriären i Luleå HF.
  Tumme upp 2009-11-04 20:45:40

  Galle:
  Håller med Herman, antingen är han en bra hjärntvättare Renberg eller så är du väldigt lättövertalad... Men bra artikel
  Tumme upp 2009-11-04 20:32:32
  Jazzuffe:
  Dax för mitt orginal "nick" att återuppstå. Lysande skriveri. Mikke var faktiskt "bara" enHockeylirare som nu måste göra annat och en av de kanske 6 bästa forwards som spelat i LHF. Han får ingen tröjja i taket men bra var han. Linus kan däremot få en.
  Tumme upp 2009-11-04 19:22:10

  Nicke:
  Trevlig läsning. Tummen upp för en bra intervju.
  Tumme upp 2009-11-04 18:40:24
  Herman:
  Det där var ju riktiga kappvändar fasoner, bara för att du fått en pratstund med honom så har du förlåtit honom? Han svek Luleå, här uppe förtjänar han ingen hyllning.
  Tumme upp 2009-11-04 18:32:49

  Niklas:
  Härlig läsning! :) Du gör ett super jobb!
  Mycket man inte vet om Obol affären, men det kommer man nog inte göra heller.


  Tumme upp 2009-11-04 18:26:23
  Michael Ek:
  Haha girigbuken Renberg... Undra om han fick bra pröjs av Universitetet?

  Skön artikel men du skulle citerat Renberg och satt rubriken "Renberg: - Jag ska faktiskt börja spela NHL igen", då hade vi snackat Aftonbladet rubrik.

  Tumme upp 2009-11-04 17:33:04

  eriksson:
  hört att renberg är en girig lirare hehe
  Tumme upp 2009-11-04 16:52:30
  Tekarn:
  Härlig intervju Jonas! Intressant. Tack för den!
  Tumme upp 2009-11-04 16:50:20

  Jonas I:
  luleee, så där ja. Nu tror jag hittat felen (måste bli bättre på att korra).
  Tumme upp 2009-11-04 15:40:03
  luleee:
  du borde lära dig att skilja på de och dem! annars kul läsning. :P
  Tumme upp 2009-11-04 15:24:31

  The Bear:
  Intressant läsning, Jonas! Stor eloge.
  Tumme upp 2009-11-04 15:14:28
  Daddeh:
  PEN: Luleå rebels kanske vill ha honom?
  Tumme upp 2009-11-04 15:13:51

  micke:
  En av mina absoluta favoritspelare.RBK
  Tumme upp 2009-11-04 14:53:33
  PEN:
  Förvånad NOT!
  Misstänker att han något annat i sikte den gode Renberg ska ni allt se....
  Kan vara något som stavas till Luleå efter jul och nyår!

  Tumme upp 2009-11-04 14:50:21

  Daddeh:
  På tiden han gör något för någon annan än sig själv. Någon som för övrigt tror han spelar gratis? :P
  Tumme upp 2009-11-04 14:44:45
  conny.j:
  Go renberg.Heja Luleå
  Tumme upp 2009-11-04 14:30:31

  Intamin AG:
  Kanske något för Leksand...? Han har ju åldern inne.
  Tumme upp 2009-11-04 14:13:41
  cG:
  haha, kan nästan tro det är aftonbladet på rubriken :P
  Tumme upp 2009-11-04 14:13:09

  Dbw:
  Mikael vem?
  Tumme upp 2009-11-04 14:12:46
  Smootharello:
  Haha, skön nyhet.
  Tumme upp 2009-11-04 13:55:13

  ANNONS:

  Fler artiklar om Luleå

  Härligt publikstöd - men plump i protokollet..
  Luleå Det var upplagt för tre sköna poäng - publiken var där och Luleå hockey som förening firade 40år. Men nåt gick snett........ igen!
  2017-10-13 11:52:29

  Det är något på gång i Luleå...
  Luleå Första perioden mellan Luleå och Frölunda hann knappt bli 5 minuter gammal innan Einar Emanuelsson hittade Emil Larsson med kvällens näst läckraste passning.. Och firma Olausson - Cehlin börjar ha något stort på gång...
  2017-10-06 08:43:01

  Luleå hockey - inte bara ett lag..
  Luleå Har Du någon gång funderat över Vad som krävs för att en Shl match skall kunna genomföras? Jag törs knappt tänka på hur många kedjor som måste "kugga i " för att det ska funka...
  2017-10-04 12:23:58

  Snälla Luleå - inte igen!
  Luleå Det kan inte vara möjligt? Inte igen!! Tre säkra poäng blev en... Publiken var där och alla vittrade säsongens första trepoängare. Vad hände?
  2017-09-30 18:19:21

  Inte direkt någon fart och fläkt..
  Luleå HV71 gjorde processen kort med Luleå hockey, trots en mållös första period där motståndarna stod för anfalls spelet. Luleå blixtrade till emellanåt men fick se sig besegrade med hela 0-3 när matchen var slut.
  2017-09-29 10:28:47

  Två poäng in på kontot - Kachiing!
  Luleå Det var inte vackert, det var inte effektivt, men det gav två nya poäng och en hemmaseger!
  2017-09-24 00:22:40

  Premiär nerver??
  Luleå Det var så nära förnedring man kan komma, tre säkra poäng blev två.. och Luleå kom undan med blotta förskräckelsen. Från 3-0 till 3-3 och ett darrigt försvarsspel som ställde till det var nära att fälla Luleås premiär match.
  2017-09-17 10:27:30

  "Stormötet" som kom av sig
  Luleå På lördag är det seriestart i Shl, Luleå hockey tar emot Örebro hemma i Coop arena, och på tisdagskvällen möttes två rivaler som finslipar på formen inför säsongen 17/18. Luleå mot Skellefteå, det klassiska "stormötet" i norr gav inte riktigt det styrkebesked jag hoppats på. Det var en jämn match med bra målchanser åt båda hållen och det small på bra i sargerna, inget lag ville vika ner sig på den punkten.
  2017-09-13 12:32:00

  19 årig pingvin
  Luleå Luleå hockey tog emot Modo i en av försäsongsmatcherna i Coop Arena under torsdagskvällen. Det bjöds inte på något skönspel direkt utan Luleå fick jobba för sina lägen och efter halva första perioden stod det 0-1 på tavlan till gästernas fördel. Efter första periodens slut hade vi 1-1 genom Isac Lundeström, som tillsammans med kedjekamraten Einar Emanuelsson stod för det konstruktiva anfallsspelet matchen igenom. Einar gjorde två mål under ordinarie speltid och var också den spelare i Luleå som
  2017-08-19 15:17:00

  Luleå hockey 17/18 - Ispremiär!
  Luleå Då har säsongen 17/18 påbörjats, ispremiären är avklarad. Och vi gillade det vi såg. Personligen försökte jag fokusera lite extra på de nya transatlanterna, Hishon och Johnston. Den förstnämnda ansluter till laget i början på denna vecka och kommer att delta i onsdagens träning. Ryan Johnston visade dock prov på en härlig skridskoåkning och tillsammans med landsmannen Brendan Mikkelson var de båda kanadensarna riktigt pigga ute på isen.
  2017-08-08 20:30:47

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Hockeyzon - Svensk Hockey

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
  AIK inledde cupen med hemmaseger
  Foden sköt City vidare i FA Cupen
  Griezmann, el rayo rojiblanco
  ”Bra drag, mycket öl och sköna sånger”
  Dags att visa upp ungdomarna
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies