fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhornan
Besökare: 56120 | Inloggade: 345 | Antal medlemmar: 179235
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Krönika "Boforshockeyn" för sporten bakåt
  Nicklas Czarnecki.

  Krönika: "Boforshockeyn" för sporten bakåt

  Har just suttit och gått igenom den senaste matchen mot Brynäs i huvudet. Det är ingen vacker hockey att se, den där så kallade "Boforshockeyn". Sträng defensiv, låsa puck vid sarg och eventuellt krydda med en och annan spelvändning. Även anrika Sportklubben har spelat efter denna mall ett antal säsonger och därför vill jag aldrig mer se den. Den för aldrig hockeyn framåt, utan lär snarare stå och låsa sig själv.

  Jag har full förståelse för de som är supportrar till lag som spelar under just denna mall och som otvivelaktigt anser att målen helgar medlen. Jag vet att det är en resultatinriktad verksamhet man bedriver men jag anser att med denna variant av hockey, sitter man snart i en ranglig, ytterst sliten roddbåt över Styx. Ni som har några år på nacken minns kanske Lasse Falks mytomspunna 1-3-1 variant i slutet av 80-talet. Den ärvdes i rakt nedstigande led från ingen mindre än nestor Boork. Den hånades och bespottades runt omkring i detta rike, den var trist och tråkig men oj så effektiv. Falkens Djurgårdsmodell har nu finhackats och kokats ner till en effektivare variant av dekadenshockey. Uppgifter om att ryggsäsckshockeyns tid är över och förbi kan alltså härmed dementeras.

  Ett antal klubbchefer sitter på sina kammare och funderar på, hur lockar vi mer publik, för vi ligger ju bra till? Är det bara så enkelt att publiken inte kommer för att det är ekonomiska permafrosts vindar som genomsyrar samhället? Kanske är det på grund av att hockeyn på flera håll är en sådan trist underhållning som jämförs med att se målarfärg torka? Kanske en kombination av båda? Vad vet jag, men det jag VET är att skulle SSK ens fundera på att återgå till den hockeyn som spelades av representationslaget för något år sedan, då har jag sett min sista match.

  Denna lilla överblick från mig är mina egna enkla synpunkter på vad jag ser vore en tillbakagång för hockeyn i stort. Kanske ser ni läsare en bitter SSK:are som lägger fokus på andra istället för att se "sitt" lags tillkortakommanden. Icke så. Jag är mycket väl medveten om SSKs brister och har aldrig blundat för det. Det jag definitivt vill blunda för och se som en fara är om herrar Strömberg och Czarnecki står för framtidens hockeyfilosofi. Kanske är det så att det är framtidens plikt att vara farlig? Så frågan jag ställer mig är, vad har jag att vänta mig av den riktning jag inte går i?


  108 KOMMENTARER      3234 VISNINGAR
  KENT FREDRIKSSON
  2010-02-05 21:29:00


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  abc:
  Kent: Som synes, det går inte att föra en diskussion med Brynäsare. Lås kommentatorsfunktionen nu. Som Stenmark sa: Det är ingen ide att förklara för en som ändå inte kan förstå.
  Tumme upp 2010-02-07 18:11:52
  Krobbe:
  KKKKENTA FFFFREDRIKSSON:

  Var nu inte så j-vla SSK-dum! Jag förklarade just att det går att turnera med sanningen:

  "När SSK går bra, går svensk hockey uselt. När SSK går dåligt, går svensk hockey bra."

  Det går att göra en linjär funktion (slå upp) mellan sambanden, dvs det är bevisat.

  Och jag flyttade inte fokus till SSK vs Brynäs. Jag flyttade det till SSK vs svensk hockeys framtid.

  SSK - ett hot mot svensk hockey!

  Tumme upp 2010-02-07 17:35:09

  Krille:
  John:

  Visst, det är ditt eget val. Absolut. Men då får du förstå att pajkastningen mot er kommer ta rejäl fart också, eftersom att alla inte kan förstå ironin genom ett par svarta tecken som dessa.

  Att du såg SSK som elitseriens mest underhållande lag, det är förståeligt att du, som skkare, ser det så. Men för andra så är det oförståeligt. Då börjar genast pajerna flyga, och det övergår mer och mer till en sandlåda och tillslut sitter vi alla där i sandlådan tillsammans och kastar paj på varandra i en meningslös artikel där diskussionen inte leder någon annanstans än djupare ner i den mörka sanden.

  Nu orkar jag inte fördärva mitt tangentbord och ta död på det snabbare än behövligt. Ha det bra, allihopa.

  Tumme upp 2010-02-07 17:26:53
  John Wikberg:
  Krille:

  Herregud. Du måste ju förstå att vissa inslag är skrivna med glimten i ögat och har en klar ironiprägel för att piffa upp texterna. Alltså när det gäller mina inför matchen-artiklar. Ett flertal sajter levererar i princip samma grundinformation, därför så gäller det att sticka ut lite och agera lite småraljant emellanåt för att skapa ett större intresse för dessa texter.

  Ta således inte ALLT som skrivs gravallvarligt och ordagrant till 100 procent. Inse att vissa inslag handlar om att driva med de som smutskastar och kritiserar SSK.

  Tumme upp 2010-02-07 16:53:36

  Krille:
  Kent

  Din käre kollega John Wikberg eller vad storhetskillen kallar sig på er redaktion skriver sånt, inte du. Det var inte riktat till dig, utan John och de "andra" SSkarna som kommenterar liknande i hans artiklar.
  Tumme upp 2010-02-07 16:16:49
  KENT FREDRIKSSON:
  Sista replik från mig!
  Krille, jag ser inte SSK som nån storhet. Vad har du fått det ifrån? Var står det att JAG tycker att SSK spelar mest underhållande? Vinklingar som dessa är dina egna, blanda inte in min artikel i det.

  Sen en kommentar till Krobbe. Hmm Krobbe Lundberg spelade en annan sorts BIF hockey. Nåväl, din analys 13:32 är inget man åker runt i folkparkerna med och visar en graf i powerpoint. Med kommentarer som dessa så flyttas ju fokus på fel saker.

  Vissa får ju detta till att vara SSK vs Brynäs.
  Tumme upp 2010-02-07 15:19:06

  Krille:
  Mentala nivån?

  Svara gärna på följande;

  1. Ett lag som ligger nästsist, som ser sig själva som Sveriges storhet inom ishockeyn och är "elitseriens mest underhållande lag", klagar på ett lag som gått som tåget sedan årsskiftet och är Sveriges bästa lag detta år?
  Dessutom har "tråklaget" skottat in mycket fler mål än SSK, dessutom har "tråklaget" gjort nästan mest mål sedan årsskiftet.

  Det var i HÖSTAT ett tag Brynäs spelade fruktansvärt defensivt. Det är fortfarande defensivt tänkande. MEN VAD FAN VILL NI ATT MAN MAN SKA GÖRA? ATT BYGGA LAGET RUNT ELITSERIENS BÄSTA MÅLVAKT ÄR VÄL EN SJÄLVKLARHET?!

  Plus att vi under stora delar av säsongen saknat två av våra med offensiva backar, och fyllt på med defensivt inriktade backar då transfermarknaden inte hade några offensiva att erbjuda.

  Sedan December har offensiv tilltagit och Brynäs är ett av de lagen som gjort mest mål i serien i ÅR. Och dom ÄR Sveriges bästa ishockeylag år 2010. Så jag förstår inte hur du kan klaga på det sättet att spela ishockey, när man med så oerhört små resurser, lyckas bli Sveriges bästa lag.

  Tumme upp 2010-02-07 15:04:58
  abc:
  Kent: Är det något du avslöjat så är det den mentala nivån på de som håller på Brynäs, skrämmande låg. Stäng kommentatorsfunktionen nu, tror inte vi kommer längre?
  Tumme upp 2010-02-07 14:53:38

  Fredrik:
  Vad är det med brynäsarna? Kan de inte ta att laget spelar förstörarhockey vilket med all sannolikhet inneburit fler poäng. Kan redan se vad Strömbergs hockey betytt för Leksand, äckligt defensivtänk och epitetet spelförande lag existerar till och med inte längre i allsvenskan. Debatten viktigt och håller helt med Kent att den typ av hockey som både strumpan och Czarnecki företräder är grymt tråkig att bevittna. Ok, säger några: ändamålet helgar medlen, men ska detta ske till vilket pris som helst och resultera i dödgrävarhockey?
  Tumme upp 2010-02-07 13:54:50
  Krobbe:
  När jag kollar närmare så är sambandet snudd på statistiskt säkerställt! När SSK går bra, går svensk hockey uselt. När SSK går dåligt, går svensk hockey bra.

  Sverige har vunnit VM 5 ggr sedan 1980. 3 av ggr har SSK åkt ur Elitserien.
  Sverige har placerat sej sämre än 5:a tre ggr. En gång vann SSK SM, en gång gick SSK upp i Elitserien.

  SSK - ett hot mot svensk hockey!

  Tumme upp 2010-02-07 13:32:05

  Krobbe:
  Seriös? Varför det? Jag tänker lägga mej på din nivå.

  Varje säsong SSK har varit topplag, har svensk hockey varit som sämst. 1986 är ett lysande exempel.

  SSK - ett hot mot svensk hockey!

  Tumme upp 2010-02-07 12:36:18
  KENT:
  Vill ni vara seriösa så maila mig på poppen63@live.se eller besök min blogg sargut.se

  Tumme upp 2010-02-07 12:26:46

  Krobbe:
  KENT FREDRIKSSON: Opåläst, oseriös, okunnig
  Tumme upp 2010-02-07 12:18:27
  KENT FREDRIKSSON:
  Herregud, vissa fattar inte debattens innehåll.

  Jag vet inte hur läskunnighetens status är här inne men, det ser onekligen mörkt ut.

  Jag har INGET EMOT Brynäs, de får gärna vinna guld.
  Krobbe, oroa dig inte, jag orerar på min O´blogg istället.
  Pecka, ehh..jaha? Vad har det med artikeln att göra?
  Krille, det vet vi senare i vår.
  Slutligen BIF Väst, du menar att i tex bandy så betyder det inte att flest segrar vinner? Förklara gärna din vinkling.

  Tumme upp 2010-02-07 10:06:16

  Andy:
  Helt rätt, Kent! Brynäs är ett skämt som riskerar hela Elitseriens framtid. Tala om ett fegt och ynkligt grislag.
  Tumme upp 2010-02-07 00:31:19
  Krille:
  Brynäs är Sveriges bästa ishockeylag år 2010, vare sig ni vill det eller inte. Och ni klagar på tråkigt spel... haha.
  Tumme upp 2010-02-06 23:45:12

  Pecka:
  Jag skulle kunna sätta vad som helst på att pucken var mer i SSKs försvarszon än i Brynäs försvarszon i SSK-BIF.
  Tumme upp 2010-02-06 22:23:06
  Johan:
  Kent: Jag håller nog med dig och är Brynäsare om det spelar nån roll. Bara att kolla på Bif-Luleå idag
  då Brynäs spelade i försvarson typ halva matchen. Jag vet inte vart jag har Brynäs ibland spelar dem sjukt defensift men sen nästa match kan dem vara riktigt offensiva. Sen ska man väl säga att Elitserien i sig inte är en offensiv liga, om jag ska va helt ärlig är den ganska tråkig att kolla på, kollar jag på tex timrå mot Hv så är det inte rolig hockey att kolla på. Så de är inte bara Brynäs det är fel på utan hela ligan.

  Tumme upp 2010-02-06 22:11:40

  BIF Väst:
  Flest segrar vinner, detta oavsett hur man vinner. Den som inte inser det får gå på bandy elr konståkning
  Tumme upp 2010-02-06 22:06:50
  Sonny:
  Det finns väl inget lag som kan spela glad-hockey med alla dessa skador som Brynäs har dragits med! Nej, Brynäs har gjort det mycket bra med tanke på förutsättningarna. Pengarna styr hockeyn om ni inte fattat det,amatörer!
  Tumme upp 2010-02-06 21:49:18

  Krobbe:
  KENT O´FREDRIKSSON
  O som i opåläst, oseriös, okunnig och O dig kan jag aldrig mer ta på allvar.

  Tumme upp 2010-02-06 21:45:37
  KENT FREDRIKSSON:
  Glömde lägga till i förra inlägget, att detta uttryck "Boforshockey" har inget med hur Bofors spelar idag. Hotpants Strömberg och Czarnecki har sin historia i den klubben. Båda har samma filosofi, där av namnet. Det är ganska vedertaget detta uttryck. Trodde att de flesta kände till det. Om jag varit otydlig så var det inte meningen att stöta mig med supportrar till just Bofors.
  Tumme upp 2010-02-06 19:12:06

  Nattsvart (ljusblå optimist):
  Kent F: Jag ser Strömberg som en fara för svensk hockey eftersom han är väldigt begränsad i både sin kunskap och syn på spelare. Men han är en ohyggligt skicklig teambuilder, som kan ta Leksand upp till ES.
  Czarnecki är ingen fara - han förespråkar en offensiv och publikvänlig hockey, även om han som sagt vill att den ska baseras på att man har en trygg defensiv. Men man jobbar med det material man har. Czarnecki är en fantastisk ledare, och kan mycket väl vara en framtida förbundskapten.

  Tumme upp 2010-02-06 19:10:31
  Nattsvart (ljusblå optimist):
  Bofors av idag och när Strömberg coachade är två skilda saker, och Czarnecki är en tredje;
  Strömberg införde en aggresssiv, småful hockey som tog Bofors långt, menn som inte alla vi supportrar gillade heller. Czarnecki kom sedan och införde en hockey som bygger på disciplin och styrspel - en trygg defensiv ger utrymme att anfalla med både fart och finess. Nu har vi Hallam som tränare, som förespråkar en mycket mera offensiv hockey, med hög fart och mycket teknik. Tråkigt att du inte sett det när du sett Bofors på TV. Om fult spel: Bara att titta i fairplay-ligan - bara fyra lag har klarat sig med färre utvisningsminuter än Bofors i år. I botten Örebro och AIK, skuggade av "smålandshockeylagen" Växjö och Troja. Need I say more?

  Tumme upp 2010-02-06 19:01:55

  KENT FREDRIKSSON:
  Som skribent till denna krönika så ser jag hur vissa tolkar mina tankar till att det handlar om Brynäs, allena! Jag är SSKare och har sett denna typ av filosofi alldeles inpå knuten. JAG vill inte mer se den typen av hockey alltså.

  Jag har full förståelse för att vissa triggas av det jag skrev, men märkligt nog så är det ingen rusning från LIFs supportrar i kommentarsfältet.

  Jag är varken en sopa eller pinsam, utan jag belyser ett, som jag ser det, framtida scenario. Om jag varit en LHC supporter eller HV dito, hade kommentarerna varit de samma? Nej knappast.

  Man glömmer snabbt sin egen historia, minns hur Brynässupportrarana skrek sig harmynta på Leif Boork under hans tid i klubben. Det slutade i kvalserien. Skillnaden på då och nu är att man har några fler spetsspelare numera. Spelmässigt..ett målfoto.

  Det viktigaste i en diskussion näst efter att få rätt, är att låta en dörr stå på glänt för motparten, så att han lätt och elegant kan byta sida utan att tappa ansiktet.

  Tumme upp 2010-02-06 18:54:31
  Klas!:
  BIK// Har sett dom matcher som visats på tv samt varit där ett par ggr då min systers man av någon anledning håller på dem och det räcker för mig det jag sett!
  Tumme upp 2010-02-06 18:33:55

  Trojan:
  Marcus b:
  Så alla som klagar på bofors måste vara örebroare? Vad är det som är roligt med att ni åker skridskor? Det gör alla lag men skillnaden är att ni använder klubban som tillhyggen och spelar fult?

  Tumme upp 2010-02-06 18:09:28
  BIK:
  Klas: Eftersom du bor i Norrköping förstår jag att du sett mycket av Bofors det här året ?
  Tumme upp 2010-02-06 17:18:31

  Klas!:
  Måste man vara Örebroare för det? Nej, jag bor i Norrköping! För övrigt tycker jag Örebro gjort det jäkligt bra första året i allsvenskan och kan säga att jag hellre ser dom än Bofors alla dar i veckan!
  Tumme upp 2010-02-06 16:38:01
  Olsson:
  Det sägs att "Det är inte lätt att vara ödmjuk när man vet att man är bäst". Fast senast jag kollade så låg SSK på en kvalserieplats?
  Tumme upp 2010-02-06 16:19:08

  Sopa:
  Haahaha vilken pinsam människa denne Kent Fredriksson är!!
  Tumme upp 2010-02-06 16:10:39
  Krille-tvilling:
  Som ni kanske inte vet så brukar det emellanåt dyka upp idiotiska och omogna kommentarer från i stort sett alla lags supportrar. I just den här spalten var det b.l.a några få Brynässupportrar som kände för att skriva ihop något provocerande på några sekunder.
  Om ni saktar ner scrollandet någon sekund så ser ni Brynässupportrar som skriver vettigt, fast dom är ju inte lika enkla att håna såklart.

  Tumme upp 2010-02-06 16:08:14

  BÅG:
  Lite kul är det allt att när väl en SSK-artikel har hela 75 st kommentarer så handlar den om Brynäs.

  Södertälje SK måste vara det lag som berör minst antal personer. Helt i samma liga som Huddinge, Trångsund och Arlanda Wings. I staden man huserar i har befolkningen knappt sett en hockeymatch (av naturliga skäl då denna sport ej finns i dessa länder). SSK har ju inte direkt supportrar utanför staden heller... Var finns dessa? Nykvarn?

  Tumme upp 2010-02-06 16:07:42
  Mordor:
  Leksands kännetecken är att man är hela hockeysveriges största skämt. Inget annat.

  Vad gäller Brynäs hade jag gärna sett att mitt Luleå anammat deras effektiva spel.

  Och hur fan kan "110%-igt j-vlar anamma" vara något negativt? Beundrar Brynäs för deras uppoffrande spel!

  Sedan att detta kommer från en skribent för brunkarlaget nummer 1 gör det hela mer tragiskt än komiskt...

  Tumme upp 2010-02-06 15:50:47

  Marcus b:
  Klas!//

  Jaså, det är där skon klämmer? Du håller på Örebro alltså. Tungt att ha 2-7 i poäng mot oss? Förstår det. Inte roligt när man har satsat så FRUKTANSVÄRT mycket mer pengar och har tänkt att, "nu jävlar ska vi bli storebror", men ändå inte lyckas!

  Tumme upp 2010-02-06 15:32:06
  "köplunda":
  Nån mupp här nere nämde att DIF spelade den tråkigaste hockeyen..ett stort HAHA är det enda jag kan säga! DIF spelar offensivt och fysiskt med många tacklingar..lätt roligst i Sverige IMO.
  Tumme upp 2010-02-06 15:29:53

  Klas!:
  Rolig hockey?? Marcus, Ja ibland lyckas ni med ett par passningar! Men det är klart att du och Gällivarebikarn och west och övriga raggare gillar det!
  Tumme upp 2010-02-06 14:20:22
  Hockey4Life:
  Till Carl-Henrik: Bra sagt där! Huvudet på spiken!
  Tumme upp 2010-02-06 14:09:14

  Marcus b:
  Klas!//

  Alltså...det där biter inte på oss BIKare. För vi som ser varje match vet hur vårat lag spelar. Det vill säga en rolig hockey med mycket skridskoåkning. Inte tråkig deffhockey.

  Antingen har du ingen koll på det eller så var det ett taffligt försök till provokation.

  Tumme upp 2010-02-06 14:06:36
  Mats:
  Är bara att hålla med föregående talare till punkt och pricka! Brynäs var det laget som stod för showen i Scaniarinken i torsdags!
  Tumme upp 2010-02-06 14:05:40

  Jag var där i Torsdags...:
  Jag var i Scania rinken i torsdags, och hörde hur SSK publiken beklagade sig över att pojkarna i SSK inte kunde spela hockey, hur utspelade de blev av Brynäs. Syntes oxå på Popovic kropspråk att han inte heller var glad att det snrrades som det gjorde med SSK killarna. De var inte med alls i andra perjoden. Samma sak första halvan av tredje, innan tyvär Brynäs backade hem. Då tog SSK tag i tacktpinnen och höll et bra tempo. Kviteringen, kommer om jag får säga det så, men det var lite turligt. Dels att målet, men framför allt att det blev en kvitering. Det hade lika gärna kunnat ha varit reducering till 3-6. Brynäs hade ett par chanser som Helenius gjorde värdsklass räddningar på. Det var inte Markan som var den stora målvakten i denna batalj, där fick han i Torsdags bara lyfta på hatten.

  Nej du.. Brynäs spelar iaf just nu efter jul en betydligt roligare hockey än SSK

  Tumme upp 2010-02-06 13:53:40
  E_Kane:
  För övrigt kan jag bara hålla med om som skrivits tidigare att brynäskommentarerna är löjligt omogna.
  Tumme upp 2010-02-06 13:50:21

  Klas!:
  Bofors i kvalserien?? Var nog det korkaste jag läst på länge!
  Tumme upp 2010-02-06 13:49:07
  Klas!:
  Benkebikare// Bofors ett attacklag?? Ett riktigt SKITLAG som spelar SKITHOCKEY ala slå och slag!
  Tumme upp 2010-02-06 13:47:01

  E_Kane:
  Benke Bikare:
  Jag tror att Kent med "boforshockey" menar den hockey som BIK spelat de senaste åren, under coacherna Strömberg och Czarnecki. Nu har dessa herrar vandrat vidare med sin destruktiva filosofi till andra klubbar, och resultatet av detta är kanske för tidigt att uttala sig om men om brynäs och leksands fans är nöjda så får dom väl fortsätta titta på eländet.

  Tumme upp 2010-02-06 13:46:35
  wiiow:
  hahaha avundsjuka lilla äckel från en jävla skitstad där publiken sviker med knappt 3000 på läktarna!
  inte undra på att man vill gnälla lite när Brynäs är tre gånger bättre än SSK, titta bara på tabellen. Ljuger den?
  JÄVLA TÖNTAR

  Tumme upp 2010-02-06 13:42:00

  leksand:
  Vi ses i kvalserien :) SSK


  Tumme upp 2010-02-06 13:31:43
  Benke Bikare:
  Ja du Kent det märks att du inte kan eller tittar så mycke på hockey för hur fan kan du säga att Bofors spelar defensiv hockey...tillåt mej skratta dom spelar ju för fan en attack hockey,dom mal ner motsåndarna åker skridskor som aldrig förr..som sagt det märks att du inte kollar så mycke eller kan så mycke om hockey... förhoppningsvis ses vi i kvalserien o då kommer ni få se
  Tumme upp 2010-02-06 13:19:31

  Marcus:
  E du dum på riktigt Kent Fredriksson? Ska man inte spela efter vad man har för matrial, inte vad DU vill se?
  Men de klar du tar väl fram dom miljoner som de är värt att spela i elitserien ur egen fick och betalar till dom som inte spelar glad hockey när dom åker ur va?
  Sitt och var bitter på nått annat istället.

  Tumme upp 2010-02-06 13:17:14
  MAO:
  Finns och har alltid funnits lag som exempelvis Brynäs i ES, och de spelar ju bara efter sina resurser och gör det bra. Tror inte detta är något som kommer att påverka svensk hockey då detta spel må bidra till att hålla ett lag kvar, men knappast mycket mer.

  Dock tror jag att Strumpans defensiv i Leksand kommer att se till att laget missar ytterligare ett återtåg. Att tvinga en gäng offensivt skickliga spelare att agera defensivt är inget bra recept. Leksand är som bäst när de får spela ut offensivt och Strumpan kommer att se till att det inte sker.

  Tumme upp 2010-02-06 13:14:37

  Y:
  Brynäs speltaktik är inte till för att tillfredställa fans i andra klubbar utan att spela utifrån sina resurser och vinna poäng. Det har lyckats bra än så länge.
  Tumme upp 2010-02-06 12:25:16
  Carl-Henric:
  Vissa verkar tro att ishockey är en så kallad bedömningssport i stil med isdans eller liknande där spelarnas mönsterformeringar och rörelsescheman avgör vilket lag som vinner.. så är inte fallet utan det hela handlar om att kötta in pucken i motståndarnas målbur. Det lag som gör flest mål vinner! Svårare än så är det inte.

  Brynäs spel är intelligent och framgångsrikt vilket jag kan förstå väcker irritation i motståndarlägren. SSK däremot har, likt många andra lag, övertro på sig själva och spelar en frejdig anfallshockey som det inte behärskar vilket resulterar i att de harvar i botten av tabellen.

  Kontentan i det jag vill ha sagt är att jag hellre ser mitt lag vinna och klättra i serien än att dem dansar omkring på isen i en naiv anfallshockey som bara genererar förluster. Något som VERKLIGEN skulle skada hockeyn är om smartness och vinsthunger får stiga åt sidan för tvångstanken att anfalla i parti och minut.

  PS. Jag läste någonstans bland kommentarerna att Brynäs inte står för en utvecklande hockey.. jösses.. vilket lag är det som ställer upp med närmare en tredjedel juniorer per match egentligen?

  Tumme upp 2010-02-06 12:20:44

  Krobbe:
  Heja Timrå! Mot tre poäng i eftermiddag!

  (Vem kommer sakna SSK?)

  Tumme upp 2010-02-06 12:16:20
  jan:
  om man använder sin hjärna kan man kanske konstatera att brynäs spelar smartaste hockeyn
  Tumme upp 2010-02-06 12:07:47

  Max:
  hahaha kan "yy" pajasen bara va tyst....
  Tumme upp 2010-02-06 12:05:53
  hahaha:
  men hahahahhaa snacka om att de någon som är nära att grina xD. Det är ganska konstigt då att brynäs har gjort fler mål än tex färjestad...... asså seriöst yttra dig när du har lite kött på benen...
  Tumme upp 2010-02-06 12:02:28

  ...:
  Det jag har sätt av Brynäs iår så tycker jag inte att dom spelat tråkhockey.. Dom backar hem när dom leder men i tredje brukar det oftast bli bra drag!
  Tumme upp 2010-02-06 11:43:50
  abc:
  Nu har jag läst igenom denna "debatt" och frågan måste ställas: Är det bara idioter som håller på Brynäs?
  Tumme upp 2010-02-06 11:41:36

  Krobbe:
  Ännu en "expert" som gör sin tolkning av vad som stod att läsa i media i höstas. Under inledningen av serien när Brynäs spel inte fungerade. Efter juluppehållet har Brynäs gjort mest mål i serien och stundtals spelat helt lysande hockey.

  Nu har "experten" sett en brynäsmatch och vågar dra en tvärsäker slutsats. Amatörmässigt och genant att inte ha bättre koll av en skribent på denna sajt. Besviken och bitter? Ja, men pyssla med nåt annat då!

  Förresten, kul slutsats av en som har SSK som favoritlag. Där kan vi snacka om historiskt skitlag.

  Tumme upp 2010-02-06 11:34:51
  Marcus:
  "Boforshockeyn"?! Har du kollat på Bofors i år eller? Ge dej nu för fan. Släpp sargen och kom in i matchen.
  Tumme upp 2010-02-06 11:09:31

  heidi:
  håller absolut med. tror ändå hockeyn "överlever" så länge det bara är ett fåtal lag som spelar denna tråkiga defensiva hockey. och ja jag köper argumentet att man inte har truppen för att spela på annorlunda sett, ifall man ändrar spelide när truppen ser annorlunda ut.

  angående publikdebatten, ingen som slagits av tanken att det faktum att ssk spelat denna tråkhockey tidigare gjort att folk tröttnat? och att man därför har svårt att dra folk? (självklart finns det fler anledningar men jag tror helt klart att detta är en av de större)

  den hockey man spelat i år är så mycket mer underhållande och har tom fått brorsan som egentligen är aik:are att gå på flertalet matcher.

  och personligen så ser jag hellre att man spelar som ett lag, kämpar för varandra och spelar offensivt. då kan jag ta att man får spela i ks. hellre det än att lägga ut pengar på att se ett lag som har en tråkig "spelide" och vinner. det kan väl vara kul o se på ett par gånger....

  Tumme upp 2010-02-06 10:37:14
  Johan:
  Så länge dem vinner matcher så e det bra för dem. Men jag kan dock hålla med att det e lite fartsnålt och sånt. Men nu har dem inte pengarna till att värva stjärnor så det e bara att gilla läget.
  Ändå kul att det går bra för Brynäs i nuläget ! keep going

  Tumme upp 2010-02-06 10:32:59

  Gurra:
  Av Matchen i Torsdags att dömma är ju knappast SSK roligare att se än Brynäs iaf. Snacka om kasta sten i glashus. Artikelskrivaren har säkerligen inte sett Brynäs mycket. T.ex inte mot Timrå hemma senast :) ...Kanske skulle göra en artikel om det. Men jag behöver inte för vi ligger på klar slutspelsplats.
  Tumme upp 2010-02-06 10:21:09
  Anders J:
  Mycket bra skrivet Kent F.
  Tumme upp 2010-02-06 10:00:35

  Blomma:
  Djurgården spelar den tråkigaste hockeyn.
  Tumme upp 2010-02-06 09:49:22
  VESA:
  BRYNÄS SPELAR TILLKNÄPPT FÖR ATT DOM HAR INTE EN SPELARTRUPP OCH EKONOMI SOM HV71 ELLER FÄRJESTAD. INSE DET FÖR HELVETE.
  Tumme upp 2010-02-06 09:42:30

  Higginz:
  Jag ska erkänna att trots att jag är både född och uppvuxen i Södertälje så var jag i mycket ung ålder Brynäs-fan! (Början på 70-talet). Jag vet inte varför men jag gillade Brynäs över alla andra lagen. Bland annat spelare som Tord Lundström, Inge Hammarström, Lars Göran Nilsson, Stig Salming, Börje Salming och Wille Löfqvist (målvakt). Dessa hade man som "filmisar", eller hockeybilder kanske är det mer rätta namnet.
  Brynäs spelade en frejdig rolig hockey då.

  Sedan vaknade man väl upp och insåg att man faktiskt bodde i Södertälje och därmed borde hålla på SSK. Jag gick på några matcher och blev helfrälst. Sedan kom SM-Guldet i mitten på 80-talet och staden var då en riktig hockeystad!.

  I dag ser allt annorlunda ut. Brynäs spelar en defensiv tråkhockey där målvakten är den viktigaste spelaren. SSK har inte ekonomin, heller inte spelarna för att kriga bland dom bästa. Det var många år sedan man hade det.
  Idag är väl Södertälje mer en fotbollsstad i.o.m. Assyriskas och Syrianskas framgångar. Basketen har också fallit tillbaka till en undanskymd tillvaro.

  Jag är lite orolig att tendensen går åt fel håll för Södertälje. Det finns stor risk att hockey&#39n också kommer att falla tillbaka ännu mer än nu och likt basketen vara en sport för några få entusiaster.

  SSK&#39s framtid avgörs nog till stor del av hur den här säsongen slutar. Nytt ES-kontrakt - eller nedflyttning till HockeyAllsvenskan.

  Tumme upp 2010-02-06 06:00:23
  Dennis:
  Rubriken jag syftar till är inte den du ser på artikeln ovanför utan den som är i utrymmet mellan artikeln och seanste nyheter, behagligt nog så verkar det ju som om någon ändrat rubriken från Brynäs fördärvar elitserien till Brynäs spelar tråkhockey....patetiskt...
  Tumme upp 2010-02-06 02:43:17

  yy:
  Dyslexin har fått en huvudstad och den heter Gävle!
  "Boforshockeyn" för sporten bakåt
  blir alltså "Brynäs fördärvar elitserien". Bra jobbat där! Om ni Brynäsare läser alla kommentarer så inser ni att ni har:
  1. Tolkat en artikel helt fel
  2. Hittat på saker
  3. Missförstått saker
  4. Kallat SSK:s supportrar araber och äckliga
  5. Kallat SSK för skitlag
  6. Lagt fram faktafel
  7. Lagt fram en lögn kring att det igår var nästan 2000 Brynäsare i Scaniarinken
  8. Dragit till med "kebabrepubliken", oklart vad som menas?

  Inte någonstans har någon SSK:are sagt något nedlåtande om Brynäs. Jag själv har iofs sagt att Brynäsare har svårt för läsförståelse och att de inte är hockeykunniga, vilket den här debatten bevisar.

  Ni har startat en konflikt från ingenstans. Grattis, det är fan en bedrift.

  Tumme upp 2010-02-06 02:28:46
  Andreas:
  Finns ingen sådan rubrik någonstanns Dennis.

  Jaja hur som helst lycka till med Brynäs IF i framtiden, ni behövs inom svensk elithockey och det menar jag verkligen. Med det sagt så "borde" väl Brynäs en av landets mest meriterande hockeyföreningar alla kategorier vara en god ambassadör. Tyvär för svensk hockey spelar Brynäs i skrivande stund ingen utvecklande ishockey och det oroar säkert många hockeyfantaster i vårat avlånga land. //MVH

  Tumme upp 2010-02-06 02:12:21

  Dennis:
  Någonstans måste man väl ha förståelse för båda sidor. Men man borde nog kunna räkna med känslomässiga reaktioner om man skriver "Brynäs fördärvar Elitserien" som rubrik...
  Tumme upp 2010-02-06 02:00:48
  Andreas:
  Nej Dennis men man ska hålla sig till fakta.

  Om det är några känslorna svallat över för här inne så är det ni brynäsare själva som stått för den tändvätskan. Kul dock att se skriveriet berör men vissa "kaffegubbar" bör väl se över sina inlägg innan man gör bort sig ?

  Tumme upp 2010-02-06 01:54:17

  hej:
  klart att man ska hacka på andra lag när man själv spelar som nötter och åker ur...
  Tumme upp 2010-02-06 01:40:03
  Dennis:
  Andreas:

  Jadu Andreas, förmodligen finns det två orsaker till detta oförlåtliga faktafel.
  1. Jag kan möjligtvis vara fullständigt dum i huvudet..
  2. Jag, precis som du sa ville vända saker till min fördel då jag precis som Kent Fredriksson är extremt partisk. Men faktum kvarstår:

  SSK drar 3681 hemma och 5934 borta
  BIF drar 5698 hemma och 6201 borta.

  Hur man än vänder och vrider på det så är det fortfarande 2000 personer fler som föredrar defensiva Brynäs framför SSK's gladhockey.

  Ps, ursäktar alla mina faktafel. Verkar som om känslor tog överhuvudet lite...

  Tumme upp 2010-02-06 01:28:29

  KK:
  "Boforshockey", du kan inte ha sett nån match med BIK på ett bra tag, pajas
  Tumme upp 2010-02-06 01:23:17
  A:
  I södertälje kan man verkligen ingenting
  Tumme upp 2010-02-06 01:20:33

  Andreas:
  Brynäs IF 22 (hemma-matcher) 125361 (totala siffran) 5698 (publik-snitt)

  Kan någon själ så snällt berätta hur man kan få detta till 5800 åskådare per match?. Snacka om att försöka vända på saker till sin fördel utan att ha täckning och ryggen fri för det.

  Tumme upp 2010-02-06 01:20:22
  Dennis:
  Jabu:

  Du får ursäkta mig, det bara flög ur mig. Men som du kan se så är det ju fortfarande 2000 pers skillnad. Men fortfarande, mitt fel. Förresten så bor jag som de flesta Brynäsare inte i Gävle.

  Men som man säger, för att bekämpa pajkastning. Börja pajkasta själv!

  Tumme upp 2010-02-06 01:16:10

  Jabu:
  Dennis/ SSK har ett hemmasnitt på 3700 hittils denna säsongen. Eller fungerar inte stats.swehockey.se i Gävle ... ?
  Tumme upp 2010-02-06 01:08:54
  Jabu:
  Håller detta året oxå för Brynäs. Hur framgångsrikt czarneckis touch på laget är och har varit återstår att se när Markström sticker. Ett par matcher kan Läck eller nuvarande Leksands-målvakten jocke Eriksson täcka upp bra. Håller detta en hel säsong om tex dessa båda skulle bilda målvaktspar i ES för Brynäs? . Min tanke är ytterst tveksam men den som lever får som bekant se.Markström är faktiskt enligt de flesta experterna hyllad som Elitseriens bästa målvakt, så nog smyger sig väl oroligheten in lite hos det klassiska kaffelaget från Gävle ändå?. Vad kommer hända med Molin och Dackell? den dagen är här snart då även dom tvingas mata ankorna i parken.
  Tumme upp 2010-02-06 01:04:28

  BIF:
  Jag tycker artikeln är intressant och förstår båda lägren. Jag tycker personligen mitt kära brynäs inte spelar den roligaste hockeyn i elitserien. Men som Krille säger jag vill hellre att mitt Brynäs går till slutspel än försöker spela efter ngt system som man inte behärskar och förlorar på det. Samtidigt så tror jag att publik dras till lag som spelar attraktiv hockey så är det väl ialla ligor, ett exempel som är på tapeten nu är väl Atlanta i NHL? Men som sagt jag vill gärna att brynäs spelar mer offensiv hockey men inte på bekostnad av resultat. Det är vinna som det i slutändan handlar om?
  Tumme upp 2010-02-06 01:03:30
  Dennis:
  Jag förstår helt ärligt inte vad allt detta kommer ifrån. Spelar SSK en sprudlande offensiv anfallshockey? Såg vi samma match igår? Men jo, det är som ni säger. Vi spelar förmodligen tråkigast i elitserien, jag är beredd att hålla med om det. Men... och lyssna nu, för att nå framgångar som ett nedergångs tippat lag så måste man lära sig att spela efter sina resurser. Vi går på en budget som är tre gånger så liten som topplagens. Med tanke på de skador vi haft i år så är jag oerhört stolt som Brynäsare över vad vi har presterat i år. Vi har 5800 i snitt i vår arena. Ni lyckas knappt dra dit 3000.

  Och vartifrån kommer all denna pajkastning mot oss Brynäs-supportrar. Vilka uttalande är det ni tycker vi kommer med som ni finner stötande,omogna eller okunniga?

  Angående "rasistinlägget" så kan det vara orättvist att kalla alla Tälje-bor för Araber. Men det är väl inte okännt för någon vid det här laget att Södertälje är en av de städerna i Sverige med högst andel invandrare.

  Tumme upp 2010-02-06 01:00:24

  yy:
  Och Ante är jättetydlig med att han INTE är något SSK-fan så....FEL AV DIG!!!! Så varför är ni då arga på SSK? Än en gång visar du att Brynäs och läsförståelse ej hör ihop.

  Sov gott nu Krille

  Tumme upp 2010-02-06 00:57:46
  Krille:
  Svar till YY:

  Ante | 2010-02-05 22:22, där står det att Brynäs inte drar "speciellt mycket publik". Fel av dig.

  Sen så vet vi att vi spelar defensivt, som jag sagt 10 gånger på några dagar. Och nu säger jag det här igen; HELLRE DEFENSIVT, OCH SEGRAR. ÄN FÖRSÖK TILL OFFENSIVT OCH FÖRLUSTER!

  Nu är det alla älskar Raymond, godnatt!

  Tumme upp 2010-02-06 00:50:38

  yy:
  Vad är det frågan om? Ingenstans i artikeln står det nåt om Brynäs publiksiffror. Ingenstans bland kommentarerna har någon SSK:are kommenterat Brynäs publiksiffror. Ni lyckas starta en konflikt på egen hand, bra jobbat! Undrar hur läsförståelsen är bland Brynäsare? Dessutom, maken till otrevlig ton har jag aldrig stött på hos några andra supportrar.

  Kent, du har skrivit en bra artikel som belyser en viktig fråga. När vi spelade tråkigt, destruktiv hockey så visste vi åtminstone om det. Jag är överlycklig att SSK har tagit ett beslut att försöka spela roligare hockey. Möjligt att det blir kvalserien men det är bra mycket roligare att se ett lag som försöker anfalla. Sedan att kompetensen inte alltid räcker till, det är en annan sak.

  Hockeykunskapen bland Brynäsare verkar vara på samma nivå som läsförståelse och vett och etikett.

  Sov gott nu Brynäs!

  Tumme upp 2010-02-06 00:43:43
  The Duke:
  "brynäsare"/Tagga ner lite, ta ett par varv runt huset så ska du se känslorna lägger sig lite.
  Tumme upp 2010-02-06 00:42:49

  JB:
  Man ska inte bita den hand som föder en. Ni är ett ES-lag fortfarande tack vare er jävla skithockey. Tyvärr...
  Tumme upp 2010-02-06 00:35:42
  brynäsare:
  nån som är sur för att man kommer hamna i KS. för ni kom aldrig gå om Timrå. dom är klasser bättre än er.
  ni SSKare är så himla kaxiga, ni tror att ni är bättre än vad ni är.

  Tumme upp 2010-02-06 00:34:23

  The Duke:
  ....och naturligtvis ska naturligtvis vara naturligtvis... ;-)
  Tumme upp 2010-02-06 00:24:44
  The Duke:
  lite trött :O ... ska naturligt vis stå "brynäsare"
  Tumme upp 2010-02-06 00:23:30

  The Duke:
  "Konstruktiva"
  Tumme upp 2010-02-06 00:22:25
  The Duke:
  Kontruktiva inlägg från bränasare som verkligen lyfter debattens intelligens-nivå. Man känner sig faktiskt ett par iq dummare varje gång man läser dom.

  Höj nivån nu Tack!

  Tumme upp 2010-02-06 00:21:45

  brynäsare:
  dra åt helvete era jävla idioter. ska komma från es tråkigaste lag. vi har gjort mer mål än er. spelar bättre offensivt. mer fantasi. kan ni inte ÅKA UR så vi slipper er?! är så jävla trött på det är nu!!!!!!!!!
  äckliga sskare!!

  Tumme upp 2010-02-06 00:01:54
  haha:
  "drar inte speciellt mycket publik till arenorna"?

  hehe ska en södertälje supporter säga haha. Det kommer vara över 6000 imorgon brynäs hemmamatch.

  Tumme upp 2010-02-05 23:57:20

  Skellefteå:
  Verkar vara en del "aktiva" här inne ikväll ändå. Är bara lite nyfiken på konfronterade tankar kring det jag skrev innan i mitt inlägg. Tar gärna emot kritik av alla dess slag, intressant med lite "debatt" kring sånt här .
  Tumme upp 2010-02-05 23:49:24
  Krille:
  yy

  Vad har jag sagt som är "rasistiskt"? Svara gärna på det.

  Tumme upp 2010-02-05 23:38:28

  yy:
  08: Nä, det var inte 50 % Brynäsare, det var kanske 3-400, MYCKET färre än det brukar vara. Snacka inte skit! Dessutom, kan du inte föra fram en åsikt utan att kalla folk som håller på ett annat hockeylag för "araber" så behöver du inte skriva något alls. Nu tror jag ju inte att ALLA Brynäsare är rasister men med tanke på ditt och Krilles ordförråd kan man ju börja undra.
  Tumme upp 2010-02-05 23:35:48
  Fredrik:
  Håller helt med. Är LIF-supporter och mycket negativt inställd till Strumpans förstörar hockey. Egna offensiva spelidéer finns ej och allt går ut att defensivt köra slut på motståndarna. Med den här typen av tråkhockey kommer publiken till slut att svika. Ishockey handlar om att våga tänka kreativt och spela finessrik anfallshockey, vilket var Leksands kännetecken innan förstörarstrumpans inträde.
  Tumme upp 2010-02-05 23:17:52

  Krille:
  Ante

  Snacka inte skit. Brynäs ligger på femte plats i bortasnittet har jag för mig.

  Dom lär väl spela efter det material dom har? Dom har inte de bästa materialet, men dom gör det jävligt bra genom att spela som dom gör.
  Som jag tidigare sa, jag ser hellre att laget spelar tillknäppt och vinner... Än att försöka spela mer underhållande och åka på en torsk.

  Tumme upp 2010-02-05 23:14:41
  Skellefteå:
  Som SAIKare och neutral läsare förstår jag vart du vill komma. Om fler och fler hockey-klubbar "sadlar om" sin hockey filosofi likt Brynäs variant, kommer både ES och landslaget sakta men säkert tappa intresse och plana ut på en (hemska tanke) väldigt medioker nivå. Införandet av mindre rinkar är nog det mest effektiva antivirus-kropparna mot detta destruktiva tänk. Innan landslaget, framtida svenska talanger med unik talang och potential i ett litet längre perspektiv tappar slagkraft bland yttersta världseliten. Fortsätter Elitserien se ut så här som den gör idag kommer detta problem att accelerera. Klyftan mellan Elitseriens TV-avtal kontra HockeyAllsvenskans ser inte ut att närma sig eller stagnera, tvärt om. I dagens läge är det viktiagste att hänga kvar för ES-lagen och det mer än någonsin. Åker man ut finns det inga garantier klubben någonsin ser Elitseriens dagsljus. Brynäs verkar tyvär efter det senaste deceniets skrala insattser annammat detta på fullaste allvar. Varje gång (inget illa menat, man gör det förbaskat bra på sitt vis) man slår på TV-n och ser Brynäs spela ser det mer eller mindre ut som man ligger färbaskat illa till i tabellen. Destruktiv, gnetande och 110%-igt j-vlar anamma, samt målvakten Markström med tungan på vågen. Kort och gott Brynäs spelar i det stora hela (av det jag sett) kvalserie-ishockey i Elitserien....som sagt vad beror detta på, tror NI? . Stämmer min lilla tes eller är jag helt ute på hö loftet å cycklar mån tro ? .
  Tumme upp 2010-02-05 23:13:19

  08:
  "drar inte speciellt mycket publik till arenorna"?

  Tillsammans med Leksand är vi det folkkäraste laget i landet. I lilla Bagdad igår var det 50-50 Brynäsare - Araber. Gör om, gör rätt!

  Tumme upp 2010-02-05 22:55:09
  kent:
  är det bättre att åka ur?
  Tumme upp 2010-02-05 22:34:31

  Ante:
  Krille: Haha, väntad kommentar. Är inte något SSK fan men tycker att han har en bra poäng i artikeln. Brynäs spelar en väldigt tråkig ishockey. Visst dom vinner men är knappast rolig att se på och drar inte speciellt mycket publik till arenorna.

  Martin: Tyvärr har det blivit så, kom väl i samband med Boorkens intåg. En ny tränare med en annan spelide skulle definitivt inte skada. Tur Dixon sticker ut från mängden, en riktig lirare.

  Tumme upp 2010-02-05 22:22:56
  yy:
  Krille: Om du läser om artikeln en gång till, och den här gången försöker att förstå så kanske du kan ta till dig vad som står där? Försök, kanske kan du överraska?
  Tumme upp 2010-02-05 21:58:02

  Martin:
  Du har en poäng, och det säger jag i egenskap av Brynäsare. Fast Brynäs har väl inte karaktäriserats av publik-hockey på många år.
  Tumme upp 2010-02-05 21:54:38
  Krille:
  Med det sagt så menar jag inte att ni spelar underhållande, för det gör ni definitivt inte.
  Tumme upp 2010-02-05 21:50:54

  Krille:
  Ledsen för att ni är på väg bort från ES?

  Visst, laget kanske inte spelar den roligaste hockeyn. Men dom vinner. Jag ser hellre en match där laget spelar uselt men vinner, än en match där dom spelar bra men torskar.

  Brynäs spelar jävligt bra med tanke på alla skador. Dom har ett grundspel som alla förstår och tror på, och alla har det lätt att ta sig in i grunderna, vilket gör att Brynäs inte påverkas så enormt mycket av skadorna.

  Brynäs, Skellefteå och Djurgården får enligt mig anses som Elitseriens positiva överraskning i år.

  Sen så har vi gjort fler mål än er, och ni har släppt in ungefär 50 mål till... Så jag ser inte riktigt vad du vill komma fram till?

  Spela en underhållande hockey, och riskera kvalserie. Eller spela tillknäppt och slåss om femte platsen? Säger väl sig självt.

  Kebabrepublikanen till allsvenskan!

  Tumme upp 2010-02-05 21:50:02
  steffe:
  det var några år sedan Bofors spelade sådan hockey. men man spelar ju efter matrial i år har vi ett bättre spelande lag och för några år sen ett tyngre lag som man dumpade puck och körde... man kan ju inte spela mer hockey än vad matrialet tillåter eller?? precis som att SSK spelar så jäkla rolig hockey ala washington capitals.. Lycka till i kvalserien vi ses då ;)
  Tumme upp 2010-02-05 21:44:20

  ANNONS:

  Fler artiklar om Södertälje

  Blytung förlust i Mora
  Södertälje Efter målkalaset senast mot Rögle gör SSK återigen en dålig bortamatch där man viker ner sig totalt i den andra perioden. Dalmasarna vinner matchen relativt enkelt med 5-2.
  2013-10-26 11:53:00

  SSK körde över Rögle
  Södertälje Med en David Pastrnak i högform kunde SSK ikväll inkassera säsongen andra seger mot Rögle. Sportklubben gör sin bästa insats för säsongen och matchen slutade med hela 7-1.
  2013-10-23 22:43:01

  SSK vann dragkampen om DeSimone
  Södertälje SSK gjorde igår klart med en riktig klassspelare, och vann dragkrampen mot DIF och VIK som också ryckte i den snabbe centern. Philip DeSimone kommer närmast från finska Jokerit och stannar säsongen ut.
  2013-10-18 08:15:45

  SSK:s nystart gav tre poäng mot VIK
  Södertälje Tränarbytet gav effekt direkt. SSK ville mest och spelade med mycket energi i kvällens bortamatch mot VIK. Sportklubben vann rättvist med 2-4.
  2013-10-16 21:23:00

  SSK bryter med Strömvall
  Södertälje Efter en svag säsongsinledning meddelade klubben idag att Johan Strömvall inte får fortsatt förtroende i SSK. Ny tränare blir istället Anders Sörensen, som tidigare varit assisterande tränare.
  2013-10-14 11:53:41

  Bedrövligt spel av SSK
  Södertälje SSK blev överkörda av DIF i årets första länsderby. Bortalaget vann alldeles för enkelt med 4-0 inför en frusterad hemmapublik.
  2013-10-09 22:44:33

  Inför: SSK - DIF
  Södertälje Då har det blivit dags för säsongens första länsderby, som spelas i Axa Sports Center. SSK har statistiken i ryggen, men DIF har bättre form. Det lär bli en tät match att vänta i Templet i morgon.
  2013-10-08 23:20:07

  Viktig SSK-seger på bortais
  Södertälje Efter tre matchers måltorka på bortais tog SSK ikväll en efterlängtad och viktig seger. Oskarshamn besegrades med klara 4-1.
  2013-10-05 23:11:30

  Mardrömsstart sänkte SSK
  Södertälje SSK hade 0-3 i baken när matchen bara var tre minuter gammal. Det blev ett försprång som SSK aldrig hämtade in, trots stort spelövertag och många målchanser. Matchen slutade 2-3.
  2013-10-03 23:11:00

  Fortsatt dåligt bortaspel
  Södertälje SSK:s dåliga trend på bortais forsätter att hålla i sig. Igår blev Sportklubben på nytt nollade när Malmö vann med 5-0.
  2013-10-01 10:05:39

  ANNONS:
   ANNONS:

   Senaste nytt om Hockeyzon - Svensk Hockey

   ANNONS:
   ANNONS:
   Svenska Fans
   START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
   Hubocan flyttar till Trabzonspor
   Motalas premiär närmar sig
   ”Givetvis en hel del Messi”
   Två mål av Robinho vände derbyt
   ”Nu är det kris i Brynäs”
   fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhörnan Leovegas
   Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies