fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US | FORUM | BETTING
Medlem
Besökare: 112610 | Medlemmar: 183746

Kom ihåg mig
Brynäsbloggen "AIK stoppar hockeyfest"

Brynäsbloggen: "AIK stoppar hockeyfest"

Jag tänker inte ge mig in i något hockeybråk men visst är det förbannat konstigt att inte AIK hockey bjuder in Leksand Superstars till Globen på annandag jul när AIK och Leksand möts i ett häftigt möte? Man stoppar någonting som skulle blivit en hockeyfest.


Vem sätter egentligen stopp för det här? Att det är AIK har jag redan förstått men vem sitter och stoppar en hockeyfest? 150 biljetter tilldelades Leksand och supporterklubben Superstars till annandagens drabbning mellan AIK-Leksand. Man tänker dessutom flytta matchen till Globen. Har man tänkt en fest utan gäster? 150 Leksandssupportrar mot cirka 12 000 AIK-fans. Det är sjukt hur man ens kan tänka så. Det gäller att ge och ta även i Hockeysverige, jag förstår Leksands ilska över detta. Jag förstår att man lämnar tillbaka de där 150 biljetterna man har blivit tilldelad, Leksand är det mest folkkäraste lag i Sverige och drar otroligt mycket folk på matcherna, och skapar den där stämningen som de folktomma läktarna behöver just nu.

Brynäsare jag är så är det är ett otroligt tråkigt beteende av AIK. Jag var på plats i Tegera arena under premiärmatchen Leksand-Brynäs. Stämningen gick inte att beskriva. Det är alla hockeysupportrars dröm att stämningen skulle vara som den var i premiärmatchen varje match i SHL. Brynäs supporterklubbar tilldelades hundratals biljetter, vi var cirka 1000 Brynässuppotrar i Tegera arena den kvällen, vilket skapade den stämning alla supportrar vill uppleva.

Att nu AIK stoppar denna hockeyfest är så otroligt sorgligt. Är man rädd att Leksandssupportrarna tar över Globen? Hur det än är så är det förbannat tråkigt. Jag hoppas AIK hockey tänker över detta, för beter man sig så här så förstör man hockeyn, iallafall läktarkulturen. Man måste kunna bjuda bortasupportrar till sin egna arena, och då kunna bjuda lite på sig och inte bara erbjuda 150 biljetter. Det här hade vart en fest för hela Hockeysverige att följa på annandag jul, men nu är det AIK:s fest och vi andra är inte bjudna, eller rättare sagt Leksandssupportrarna.


Det är nog många som har tagit sig för huvudet och undrat vad AIK håller på med

Jag vill iallafall tacka Leksand IF för ett fantastiskt mottagande av oss Brynässupportrar i Tegera arena den 14 september, nu välkomnar vi er Leksingar till Läkerol arena den 3 november, då kan vi snacka hockeyfest!


130 KOMMENTARER      8822 VISNINGAR
ALEXANDRA EGERFÄLT
egerfalt_alex@hotmail.com
2013-10-08 14:19:00


Artikelkommentarer

CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

Michanek:
Chrille: För att lägga till angående malmö så är malmö ff och malmö if två helt olika föreningar.
Tumme upp 2013-10-09 23:28:01
Malte:
Tror nog att många lag ska vara glada att Sveriges folkkäraste lag är tillbaka, biljettpriser höjs samt överlägset bäst bortastöd runt om i landet.
Tumme upp 2013-10-09 21:59:42

Michanek:
Chrille: Men ni får ju 150 biljetter som alla andra, problemet för er är att ni vill ha fler. Haha men ni klagar ju över biljetterna, så lite (kanske inte du) motsäger ni ju er själva om ni säger att skiter i matchen. Jo, ni må vara den populäraste föreningen inom svensk hockey, något som talar emot det har jag aldrig sagt. Precis som bortamatcher förvandlas till hemmamatcher för er stämmer för oss (om inte mer) i många fotbollsmatcher likväl hockeymatcher när vi gör en bortasatsning, och som jag tidigare nämnt finns passionen för oss inom fotbollen. Haha kom tillbaka när ni dragit över 1000 pers till exempelvis Neapel och Eindhoven. Det roliga om kommunen är att det stämmer, och så vitt jag har hört strider det er kommun gjort tidigare mot bestämmelser i kommunallagen. Du nämner nästa grej ganska bra. Merparten (ca 90 % skulle jag uppskatta) av alla gnagare går på matcherna för att se laget, inte för att orsaka skadegörelse. Därför borde det vara underförstått även för dig att vad som sägs om AIK-supportrar i media är väldigt uppförstorat och av egen erfarenhet är det aldrig så illa som de skriver. Därför får din kommentar att låta som att du drar alla supportrar över en kam. Stockholm har tre lag som drar mycket publik, varav i AIK's fall de flesta som sagt drar sig endast till fotboll. Visst, hockeyn går dåligt publikmässigt och kan inte annat än att gå bättre. Men att komma och prata om publiksiffror när ni inte har samma situation som oss borde ni inte göra, trots att Stockholm har en större befolkning. Min kommentar i slutet var inte riktat som ett hot, mer att du får det att låta som att alla gnagare är benägna att ta till våld, vilket jag blev irriterad över, och att jag ansåg din kommentar vara rent av onödig.
Tumme upp 2013-10-09 21:50:10
Chrille:
Michanek: Du är ju patetisk, fått storhetsvansinne eller!? Punkt 1-2. Nä vi vill inte särbehandlas, bara behandlas på samma sätt som alla andra supportrar, till alla andra hemmamatcher utom de mot Leksand har ni ju släppt biljetterna sen långt tillbaks. Hur kommer det sig? Rädda för LIF-invasion gissar jag!? Möjligheten att köpa biljetter på ett tidigt stadium är ju öppen för er när ni kommer till Tegera, bara att boka biljetter om ni känner för det. Men skit samma, ni kan ha er "svartgula fest" för er själva. Grinar inte det minsta över det, skulle aldrig åkt till Globen ändå (framförallt ALDRIG tagit med barnen) och riskerat livhanken. Åker mycket hellre och ser LIF möta andra lag (som Skellefteå i helgen t.ex.). Du fortsätter också med "Ni är ingenting jämfört med oss som förening". Nä kanske inte i antalet medlemmar (även om vi är ca 10000) men i form av stöd till laget/föreningen hemma som borta slår vi er med hästlängder (underförstått att vi pratar hockey här). Att vi inom hockeyn är det populäraste laget och svenska folkets lag är ju inget nytt precis, har ju i princip alltid varit så. Exempelvis så förvandlas ju många bortamatcher till hemmamatcher tack vare alla leksingar som är på plats överallt (som igår mot HV t.ex. där ca 1500 leksingar var på plats). Så på vilket sätt ni är "finare" som förening förstår jag inte riktigt, inte precis så att folk vallfärdar för att se AIK, tvärtom.
Punkt 4. Fel, de flesta matcher går att köpa biljetter till två månader i förväg.
Punkt 5. Nä men den om vår kommun var ju ny, applåd till dig! Glad att vår kommun ställer upp för hockeylaget, du önskar säkert att er gjorde detsamma. När vi ändå är inne på ämnet ekonomi så är alla vi skattebetalare innerligt trötta på att betala dyra polisnotor, skadegörelse mm som ni AIK:are orsakar.
Återknyter till ditt tidigare inlägg riktat till mig. När nämner jag AIK som ”smålag? Vet mycket väl att AIK absolut inte är något ”smålag”, tvärtom. Ber om ursäkt om du uppfattade det så. Så du blir förvånad att jag (och flera andra) nämner våldet när man pratar om AIK:s supportrar, borde du inte bli. Är ju vardagsmat i tidningar och annan media efter många av AIK:s matcher, händer ju tyvärr ganska ofta något negativt som inte hör idrotten till i samband med dessa matcher (så även under matchen i lördags, läs DT). Har kompisar som är ”skötsamma” AIK:are som skäms över de ofta förekommande bråken, skadegörelse, misshandel mm i samband med att AIK supportrar är inblandade. Vet mycket väl att merparten sköter sig, men tyvärr inte alla och långtifrån alla gånger. Sorgligt att det ska behöva vara så (vilket även mina AIK-kompisar håller med om).
Förvånad jag blir, NOT, när du tar upp fotbollen i sammanhanget. Vet mycket väl att AIK (tillsammans med Malmö) har bäst publiksnitt där men nu var det ju hockey vi pratade om jag tycker AIK:s publiksiffror är bedrövligt dåliga. Storstockholm har ett invånarantal på ca 2,1 miljoner (Wikipedia), som jämförelse har Leksands kommun ca 15000 invånare, och att då ha så låga publiksiffror inom hockeyn är ju riktigt dåligt (vilket jag gissar att du egentligen också håller med om). Men du säger alltså att det beror på att ni har ”dubbla” elitsporter (grattis till det) och AIK:are ”av tradition” väljer bort hockeyn till förmån för fotbollen. Så det är alltså för att ni under 90-talet blivit ”illa behandlade” (säkert utan anledning...) inom hockeyn (herregud det är ju 2013 nu), det har alltså inget att göra med att fotbollen går bättre? Man kan ju jämföra med Malmö som också har ”dubbla elitsporter” och där har man ju inom hockeyn ett högre publiksnitt än er fast man lirar i Allsvenskan, hmmm. Visst kan det vara en ekonomisk fråga också, självklart, men typ säsongskort på ståplats brukar ju inte kosta så mycket så jag vet inte om det förklarar så mycket heller. Men snart är ju fotbollssäsongen slut (och börjar inte förrän ca början av april ngn gång) och då borde väl AIK:arna sluta upp bakom sitt hockeylag och stötta dem såväl sportsligt som ekonomiskt…men så brukar det ju tyvärr inte bli (men kanske i år vad vet jag). Luktar lite medgångssupportrar om du frågar mig men kanske är det helt enkelt så att många (de flesta) av AIK:s supportrar helt enkelt inte är så hockeyintresserade utan föredrar fotboll. Fine i så fall.
Riktigt trist avslutning på ditt (förra) inlägg riktat till mig, ”Gör en tjänst och skjut dig själv, tack!” Pinsamt och otroligt omoget av dig att lägga in ett sånt "hot", känns inte speciellt skoj. Ser att även andra AIK:are uttryckt hot i kommentatorsfälten, det är ju bedrövligt att behöva läsa sånt, säger ju tyvärr en hel del om (vissa av) er AIK:are…
Lycka till med er svartgula annandagsfest, ni får säkert skoj och vinner garanterat "klackkampen"! Nu lämnar jag dig och detta ämne och fokuserar istället fullt ut på att stötta "mitt" Leksand under säsongen, härnäst väntar ny "hemmamatch" mot Frölunda imorgon.

Tumme upp 2013-10-09 21:07:43

Michanek:
Tillägg: Då vi pratar läktarkultur står ni chanslösa mot oss. Ni är förmodligen den mest överskattade klacken i Sverige.

Till att börja med: Att ställa upp vår klack i samma uppslutning som under en fotbollsmatch (vår primärsport) och ett antal matcher på Hovet (exempelvis slutspelsmatcherna) mot er klack i hockey är inte ens jämförbart och det vore en skam för oss att ens behöva jämföras med er. Både vad gäller fantasi bland ramsor, röststyrka och tifoarrangemang. Det är ingen slump att många ultras i det europeiska toppskiktet anser oss som ledande inom svensk läktarkultur.

Tumme upp 2013-10-09 19:55:47
Michanek:
Till er leksingar som påstår att vi grinar kan jag ju bara säga så här:

1. Det är NI som grinar för att ni inte, i er mening, får tillräckligt mycket biljetter.

2. Tro inte att era supportrar kan särbehandlas och få fler biljetter. Ni är ingenting jämfört med oss som förening.

3. Matchen är ett samarbete mellan Black Army/Smokinglirarna och AIK som i första hand är till för AIK Fotbolls årskortsinnehavare, AIK Ishockeys årskortsinnehavare och medlemmar i AIK.

4. Det finns inte många matcher man kan köpa biljett till ca två månader innan den spelas.

5. Med andra ord, håll käften, sluta grina och var glada över de biljetter ni får.

Då ni ändå tagit upp frågan om vårt publiksnitt tänkte jag ställa en motfråga: Har ni tre lag (fotboll, hockey och innebandy) i respektive sports högsta serie varav två av dem (fotboll och hockey) är de mest publiklockande sporterna i landet? Fotbollen har högsta prioriteringen hos större delen av oss gnagare där vi har det överlägset högsta publiksnittet (9000 som lägst och 42000 som högst i år). Därför kan det bli så att hockeyn flyttas åt sidan då de flesta i första hand planerar in fotbollen i kalendern. Således, kom inte och snacka då ni inte har samma situation.

Om ni nu väljer att dyka upp på Globen kan ni ju alltid höra med kommunen om de är villiga att sponsra resan. De brukar ju vara duktiga på det där med att fiffla med pengar ;)

1 Tumme upp 2013-10-09 19:28:16

Sawl:
Alexandra: Enligt min ordbok betyder inte förtur att "förbjuda". Kan man som leksing inte vänta två månader på att beställa en biljett till matchen så förstår jag inte heller hur man ska kunna vänta tills pucken släpps om dryga 2 ½ månad.

Enda anledningen till att Leksingarna grinar är ju för att de nu inte får möjlighet att försöka dra AIK:arna under näsan genom att lägga vantarna på så många biljetter som möjligt, likt kvalserien 2002. Försöker man gång efter annan ta över hemmalagets hemmamatcher så praktiskt taget ber man ju om att få den här särbehandlingen.

1 Tumme upp 2013-10-09 16:36:35
Alexandra Egerfält :
Jag tycker bara det är så otroligt roligt att så många vill diskutera saken, sen går vissa kommentarer överstyr kan jag tycka.

Min åsikt är att ju mer publik det är i arenorna desto roligare blir hockeyn på isen! Därför tycker jag att det är konstigt att AIK "förbjuder" den hockeyfesten. Men kan vara så att den matchen ska tydligen vara nå jippo för AIK-fansen. Men ändå, dåligt beteende i alla fall från AIK:s sida. Det är ju faktiskt en match som ska spelas också mellan AIK-Leksand. Men tack för ert tyckande, och fortsätt gärna!

1 Tumme upp 2013-10-09 15:27:52

Skalle Skalman:
Funderar lite på att AIK fans säger att vi fyller arenan utan LIF fans...min fundering är varför fyller ni inte arenan när ni möter andra lag då.. Enkelt svar beror ju så klart på motståndet....så oavsett hur mycket skit ni vräker ur er mot LIF så verkar ju ändå ni vill se oss...Så fattar inte erat snack...jo egentligen gör jag ju det....ni är ju AIKare
1 Tumme upp 2013-10-09 14:20:24
rickard:
jag är stolt gnagare och detta är sorgligt, till er småbarn som skriver här
- väx upp och bli realist,

när ett intresse som e så stort från borta suportrar så tycker jag man ska tilldela
dem mer biljetter så trycket på läktarn blir oförglömligt,
lite av derby känsla.


3 Tumme upp 2013-10-09 14:09:43

Nagge:
Upplandsmas

Vi fyller Globen utan er självgoda muppar.... skönt å slippa er !!

1 Tumme upp 2013-10-09 14:04:03
Upplandsmas:
Ni får väl fylla globen med era vanliga 3600, om mina pengar är mindre värda behöver ni inte mina pengar alls. Med tanke på de komentarer som gnagare lämnat här är det väl dags att alla arenor införskaffar länken tills ni kommer på besök.

Länktips: http://www.petco.com/product/106171/Petc....
Tumme upp 2013-10-09 13:30:23

nicke08:
Vilka riksbönder här inne vi fyller arenan själva sveriges största idrottsklubb.
Vi vill inte ha något med fuskarna att göra.

Schaas bönder

1 Tumme upp 2013-10-09 13:09:12
Mr Q:
Varför ska myglarföreningen ha mer biljetter?? Dom släpper ju bara själva 150 biljetter..
Sälj en trottoar vet jag. Myglarföreningen, Trottoarkantens IF hoppas ni åker ur SHL.

1 Tumme upp 2013-10-09 13:03:07

tattare:
kommentaren från "solnastad" är för mig ett lysande exempel på hur en gnagetsupporter beter sig.

"Akta så du inte blir skjuten din lilla slyna.."

Ett jävla pack hela bunten. Varje gång jag hör någon säga att den håller på aik börjar jag direkt fundera på vad som är fel på människan.

3 Tumme upp 2013-10-09 12:09:41
T-sportblogg:
Brynäsredaktionen är heta Darjee! :)
2 Tumme upp 2013-10-09 11:10:06

Darjee:
Haha! Viktor Alner brukar ju annars beröra med sina krönikor, men det här var en underbar överraskning!

Väl skrivet Alexandra! Bry dig inte om all råttskit här i kommentarerna, de förstår inte bättre!

4 Tumme upp 2013-10-09 10:56:49
Sawl:
Upplandsmas: Är ej AIK:are.

Upplandsmas och leksing: Anledningen till varför AIK ska agera så här mot just Leksand är för att förhindra ett scenario som signatur leksing själv beskriver, där säkert flertalet AIK:are blev utan biljett till fördel för leksingar. Man vet i förväg att det förmodligen kommer bli hårt tryck om biljetterna från Leksands supportrar, så för att gynna sina egna supportrar får de förtur och Leksingar får snällt vänta ett tag. Man vet även i förväg att det inte kommer bli lika hårt tryck på biljetterna mot ex. Växjö från Växjösupportrar, därför kommer de AIK:are som vill se matchen få göra det - även utan förtur.
Är det verkligen så svårt att begripa varför just ni särbehandlas?

1 Tumme upp 2013-10-09 10:37:28

T-Sportblogg:
Bra skrivet Alexandra! Skit i råttskapen, dom tål ju ingenting!
Tumme upp 2013-10-09 10:21:22
Tomas:
Mora fick stå som arrangör, varför? Leksand var AB o hade fått stå för polisbevakning i detta fall. Så snälla, sluta upp med detta gullande nu.

Är du helt slut i huvudet eller?
Vad är det du inte förstår, MORA valde att lägga SIN match i Globen då LIF inte var intresserade att ge upp en av sina hemmamatcher, MORA ville tjäna pengar på LIF och då valde LIF att tacka ja tack vare att de fick en del av kakan. Sen kan du lägga ner ditt jävla snack om poliskostnader, som att det var det som hade någon betydelse? 2 gripande under matchen, ena killen var berusad och den andra trodde de var drogpåverkad men det visade sig att han var nervös så honom släppte dem. Hade inte ens behövts polis till den matchen. Sluta tro att ni vet saker ni inte vet ett skit om!

Tumme upp 2013-10-09 10:12:12

Solnastad:
Akta så du inte blir skjuten din lilla slyna..
Tumme upp 2013-10-09 09:27:22
BI:
Leksand får ju köpa biljetter även om det är mest förbehåll. Hur många kan inte köpa dessa som julklappar till sina nära o kära och verkligen planera en resa.

Ni som är så duktiga på att kritisera kan ju se hur Leksingarna själva har behandlat andra lag som har velat ha biljetter. Senast fick dom biljetter till en match mot dif där dom gapade o skrek o gjorde samma vända i media. Sen var det något ljushuvud som kom på att matchen spelades en måndag o då kunde dom helt plötsligt inte planera?!

En vecka innan den 26/12 är den 19/12. En onsdag. Man hinner alltså gå in o köpa, få biljetter o planera en tripp till Stockholm på annandagen när man är ledig. Är detta så svårt för Leksand?

Är det inte upp till varje lag att se om sitt egna arrangemang? Förra året spelade Leksand mot Mora. Mora fick stå som arrangör, varför? Leksand var AB o hade fått stå för polisbevakning i detta fall. Så snälla, sluta upp med detta gullande nu. Leksand är som vilken klubb som helst o som också får planera sina matcher, precis som vi alla andra gör.

2 Tumme upp 2013-10-09 09:22:04

Michanek:
Chrille: Men snälla du, tagga ner. Att du ens börjar prata om AIK som ett "smålag" visar din stora brist på intelligens. Vi har överlägset störst publiksnitt i fotboll. Ja, jag väljer att blanda in fotboll i det hela då den råkar vara prio 1 för gnagare. Innan du ens yttrar dig om publiksiffror vill jag se ditt lag i två publikkära sporters högstaliga så kanske du fattar hur det är att få matcher att gå ihop. Dessutom väljer många gnagare bort hockeyn av traditionella skäl då många blivit dåligt behandlade under 90-talet. Som vanligt tar du upp våldet också, så förvånad jag blir...

Gör en tjänst och skjut dig själv, tack!

1 Tumme upp 2013-10-09 09:13:00
Tomas:
Är det någon person i gnagar-leden som överhuvudtaget förstår varför det kritiseras? Jag vet att supporterkulturen samlar alla olika typer av människor vilket är fantastiskt men va fan, är 99% av gnagarna helt bakom flötet? Läs igenom vad som diskuteras innan ni skriver för ni gör ju bort er själva.
3 Tumme upp 2013-10-09 07:20:36

fiskmat:
1. vågar nån chansa att leksand verkligen betalar för alla biljetter?
2. leksand har gjort samma sak.
3. en bra markering mot ett myglarlag
4. varför ska leksand särbehandlas av andra lag? räcker inte det med att förbundet gör det?
5. chrille, jo du sade det, "som man bäddar får man ligga" synd att självinsikten är så liten så du inte inser att det gäller åt båda håll.

3 Tumme upp 2013-10-09 02:13:53
Chrille:
Bra skrivet Alexandra, eloge!!
Emil, Egon, Michanek, Dynk, DIF Johan m.fl. m.fl. Vad är det ni inte fattar!? Precis som flera andra redan skrivit har det ända sen (sittplats)biljetterna släpptes till Leksands hemmamatcher varit fritt fram för ALLA, alltså ÄVEN AIK:are, att boka biljetter till matchen i lördags. Ni kunde bokat massor med biljetter om ni velat det. Samma sak till matchen LIF-AIK 14 nov, ”fritt fram” för er AIK:are att boka biljetter. Viss skillnad mot ert ”hanteringssätt” va!? Vi leksingar får ju inte den möjligheten (däremot alla andra lags fans till deras bortamatcher mot AIK...) till matcherna på Hovet och i Globen. Pinsamt, kan ju bara tyda på att ni är rädda för (ytterligare) en invasion av LIF-fans som förvandlar Hovet/Globen till en bortamatch för er. Och visst det kan vara ett skäl för er att inte släppa så många biljetter till oss leksingar. Men säg att vi leksingar skulle fått typ 1000 biljetter till Globen så skulle ni ändå varit dryga 12500 AIK:are på plats vilket borde räcka för att det skulle bli som en hemmamatch/fest för er ändå...eller!?
Möjligt att ni fyller Globen 26/12 (oj vad stolta ni kommer vara då) men till vilket pris!? Som det är nu får man väl (om jag förstått det rätt) minst en (två?) hemmamatch(er) gratis om man köper biljett till Globenmatchen. Vart går gränsen, ska ni erbjuda tre, fyra, fem...(andra) matcher gratis bara för att fylla Globen och slippa "prestigeförlusten" att inte fylla Globen på eran "svartgula fest"? Blir lite kul och se hur långt ni ska sträcka er för att fylla JUST Globenmatchen. Sen ska det bli "kul" att se ert hemmasnitt på övriga matcher också...3600 idag, bra jobbat! Många medlemmar som inte är hockeyintresserade?
Johan-DIF, som sagt, AIK:arna hade möjlighet att köpa hur mycket biljetter som helst till matchen i lördags, har bara varit att boka, frågor på det? Du skriver också att AIK:arna på ståplats blev "inburade", jag var på plats och visst var det någon form av kravallstaket runt deras ståplats (precis som i många andra arenor de kommer till så det var väl inget speciellt i Tegera). Sen kanske du har hört talats om ordspråket "som man bäddar får man ligga"...finns ju liksom en anledning till "staketet" och att det är ungefär fem ggr så många poliser på plats när AIK fansen (och DIF fansen också för den delen) kommer på besök. Var ju inte precis alla som skötte sig den här gången heller....kanske nästa gång, eller inte!
Men skit samma, AIK:arna kan gått få ha sin annandagsfest för sig själva. Hade mina barn med mig på matchen i Tegera men skulle ALDRIG ta med dem till en bortamatch mot AIK (eller DIF), man vet aldrig vad som kan hända när deras så kallade fans är i farten.

2 Tumme upp 2013-10-08 23:52:47

Henke:
Låt den glest besatt AIK-publiken ha sin lilla julafton mot Leksand på ett ödsligt Globen. De tål helt enkelt inte att Leksands supportar klassar ut dem liksom i kvalseriemötet 2002 med 11 000 leksingar på plats. Leksands IF kan istället betrakta AIK:s agerande som oerhörd merit för den massiva/trogna uppslutningen som finns kring föreningen.
Tumme upp 2013-10-08 22:53:10
leksing:
Ajk är nog rädda för att det ska bli som i kvalserien 2002 då det var mer än 10 000 lekisängar på plats i globen och verkligen krossade dom på läktarna i sång, men vill sålna ajk Ha en halvtom, om dom ens får ihop det, globen så är det upp till dom.
1 Tumme upp 2013-10-08 22:41:04

Acke :
AIK är tyvärr rena skämtet. Men. men.. vem bryr sig, den fåtaliga AIK-publiken drabbar bara dem själva. Leksands fans agerar helt riktigt och i deras kläder skulle jag aldrig mer besöka Hovet/Globen. AIK har inte fattat att laget har noll attraktionsvärde och att de bara sabbar för sig själva, Pinsamt är ordet.
1 Tumme upp 2013-10-08 22:34:28
Upplandsmas:
Sawl, om ni värnar om hemmafansen på samma sätt när Lakers kommer på besök en tisdagkväll, så kan jag acceptera det när vi kommer på besök. Era försök att mjölka LIF kon kommer att rendera er en klövspark på koddarna.
Tumme upp 2013-10-08 22:03:08

Sawl:
Flerfa: ja just det, det är därför det finns en ensam tråd om detta på superstars forum, det är därför leksandsfans planerar att agera utåt både genom eget evenemang och genom att få med medier så som Aftonbladet, Expressen och Hockeysverige att promota deras bojkott.. Leksands fans bryr sig absolut inte det minsta. Det är heller inte därför det dräller av leksingar som försöker kräva sin rätt överallt. Bra jobbat, ni har lyckats med det mesta, men respekt i Hockeysverige har ni knappast fått.
1 Tumme upp 2013-10-08 20:39:50
Sawl:
Upplandsmas: Nej, det värsta av allt är att det inte verkar finnas någon Leksing som kan acceptera när AIK värnar om sina egna fans och sätter de i första hand på deras egna hemmaplan.
2 Tumme upp 2013-10-08 20:33:16

Fqye:
Ferfa: Alltså, tycker det är sjukt konstigt att du drar in "hat" i det hela. Det är nåt som alltid förekommit i sport särskilt till & från STORA klubbar, så visst, spela du mot någon bondlag men räkna inte med samma stämning heller i publiken.
1 Tumme upp 2013-10-08 20:07:15
Ferfa (LIF):
Ja, herregud, AIK, gynna vilka ni vill. Ingen som säger att ni inte FÅR stänga ute Leksand.

Besvikelsen i Leksandsleden är dock mycket liten. Underhållningsvärdet i att se SHL:s två sämsta lag mötas, ackompanjerat av ett gäng snorungar som står i grupp och bara HATAR så att överläppen darrar och moppemuschen är på väg att ramla av, fjun för fjun? Mycket litet.

Går inte att jämföra med en match i Scandinavium eller Läkerol, eller någon annan arena.

Tumme upp 2013-10-08 19:53:40

Ferfa (LIF):
Rent trams från AIK:s sida. Man borde inte tacka nej till publik när man drar under 3500 mot Örebro.

Känns dock som att det kvittar. Inget kul att se AIK ändå. Bara hat och skit från de få som är där. Lägger hellre den tiden på att åka och se en annan match, t ex Brynäs borta.

4 Tumme upp 2013-10-08 19:44:39
sneijket:
Frågan är väl om Leksand har betalat de 150 biljetter de beställde av djurgårn förra säsongen än? Leksand är helt enkelt inte kreditvärdiga,
4 Tumme upp 2013-10-08 19:38:50

Upplandsmas:
Det mest patetiska man kan tänka sig är väl ett storstadslag med mindervärdeskomplex....
4 Tumme upp 2013-10-08 19:29:49
Emil:
Patetiskt och tråkigt att dom bara släppte 150 biljetter till borta stå på tegera arena när vi var där senast.. tycker att AIK gör helt rätt i frågan att bara ge tillbaka 150 biljetter till dem.. Sen kan man väl säga vad man säga vill om saken.. Leksand blir ändå inte långvariga i SHL tack och lov då dom är inlånade bokstavligt talat av banken..
Tumme upp 2013-10-08 19:18:29

Malul:
Den dagen ett hemmalag inte själva får göra vad de vill så är det dags att lägga ner,bra aik.
11 Tumme upp 2013-10-08 19:00:42
Robban:
Tror att den största andledningen till att AIK "bara" fick 150 till borta stå på Tegera. Är att 150st AIKåare kräver lika mycket bevakning som 15000 Leksands eller Brynäs supportrar. Sen ska vi inte glömma att det stod vilken AIKåare fritt att köpa hur många biljetter som helst till matchen i lördags.
5 Tumme upp 2013-10-08 18:58:35

Pierre:
Vad är det ni inte förstår ? AIK vart utslängda från elitserien för en skuld på 1,5 miljoner Leksand har skatteplanerat och fuskat sig till SHL med 155 miljoner. Leksand tävlar inte på samma villkår som alla andra lag. Tur att det är någon som säger i från alla lag borde bojkotta Fusk kommunen från dalarna
5 Tumme upp 2013-10-08 18:41:44
Narrow:
Att folk kan lipar så mycket för en match... är helt otroligt.

kom igen nu... väx upp.

3 Tumme upp 2013-10-08 18:37:59

Egon:
Är det ett hot eller ett löfte?
1 Tumme upp 2013-10-08 18:30:49
Der Löwe:
Alla icke läskunniga ajkare, har ni inte förstått att det som utmärker ert agerande är att det BARA är SolnAIK medlemmar som får köpa biljetter fram till en vecka kvar av globenmatchen. Ni behöver inte GE oss några mer än de 150 som är den överenskommelse som finns i SHL, släpp bara de övriga biljetterna fritt så det går att planera resor och senjulsaktiviteter lite före julfirandet. Men eftersom ni blev märkta av globenmatchen när ni hade bortaplan hemma så fegar ni ur, fine, men då ska ni inte räkna med att någon med LIF hjärta lägger en krona på era evenemang för en lång tid framåt.
2 Tumme upp 2013-10-08 18:24:15

Egon:
Du verkar inte förstått pudelns Tjerna: Matchen på annandagen (förövrigt min födelsedag) är inte tänkt att bli någon hockeyfest utan en AIK-fest!
2 Tumme upp 2013-10-08 18:10:54
Nisse:
Tycker bara att AIK visar sig från sin rätta sida...dom är patetiskt rädda för att bli en minoritet i sin egen arena som dom blev i kvalmatchen där tom deras tränare stig och grät i tv och tyckte det var orättvist.
Patetiska gnagare....hoppas ni står där på annandagen med en halvfull Globen när ni kunnat få en hockeyfest med fullsatt arena...

4 Tumme upp 2013-10-08 18:09:58

Ulla:
haha att ni ens orkar...alla hatar oss men helt jävla ärligt? va fan gör det?

Länktips: http://vembryrsig.se
Tumme upp 2013-10-08 17:59:49
Gnagarlunga:
Trist Alexandra att du nu byggde på fördomen om att tjejer inte hänger med.

Som många här nedan noterat är tanken att AIK-medlemskap skall hyllas o att medlemmar får förtur till annandagsfesten. En vecka släpps biljetter som inte bokats fria till alla.

Ang stämning. Om du inte upplevt ett fullsatt Hovet där AIK:are dominerar så fattar du inte vad stämning innebär.

Jag var med mot Boden o mot Växjö så jag vet vad vi AIK:are kan åstadkomma på egen hand.

Vi var bergis 90% av publiken o behövde ej ngn jämbördig klack för att skapa magi.

1 Tumme upp 2013-10-08 17:59:19

Michanek:
Hur resonerar du egentligen?

1. Det är vår hemmamatch, matchen är i första hand till för gnagare.

2. Leksand gav oss minimalt med biljetter till bortamatchen i lördags, trots att trycket på biljetter bland AIK-supportrar var högt, det här är mer än vad de förtjänar.

4 Tumme upp 2013-10-08 17:55:06
PH:
Jag är inte Leksands-supporter men en hockeyintresserad Östersundare som också blir utestängd. Får jag en biljett veckan före match är det ändå försent för att få ett hotellrum
3 Tumme upp 2013-10-08 17:37:07

Johan_DIF:
Alexandra du vet väl att skandinavium endast rymmer 1800 personer mindre... Då kan väl Leksand ha sin jävla fest där nere... Scandinavium rymmer över 12 000 vid sportevenemang men ingen grinar när Frölunda endast ger alla sina motståndare 150 biljetter? Tycker att om AIK e en så dålig värd så kan ni flytta er fest ner till GBG och ge fan i att besöka huvudstaden!

Vad jag har hört ska AIK ha en dag för sina supportrar och skiter helt i att leksand vill ha en fest för det hör inte hemma då AIK som hemmalag har rätt att lägga sin hemmamatch i den arena de anser passar bäst till evenemanget och de valde att ta en annan arena i staden för att deras supportrar ska få en festlig-dag inte att leksand ska ha nå förtur...

Hade det däremot varit ett ömsesidigt beslut gemensamt utav AIK och Leksand att de ville skapa en "fest" Så hade detta inte varit så sportsligt men vad jag hört är denna match till hemmalagets supportrar inte bortalaget.

7 Tumme upp 2013-10-08 17:35:19
DynK:
Leksand ska inte ha ett skit!! Du har fått tillräckligt av allt! De ska hålla käften och vara glada att de ens är i SHL!
10 Tumme upp 2013-10-08 17:30:20

Alexandra :
Men Johan_DIF fortfarande är det ett undantag i denna match! matchen spelas i Globen, det ryms hur mycket folk som helst, än i lilla Tegera arena som "bara" rymmer 6000. Jag fattar väl också att man inte kan ge AIK flera tusen biljetter i Tegera. Men nu är det ett undantag för en rejäl hockeyfest och då tycker jag att man kan bjuda lite på sig själv och bjuda in Leksandssupportrarna!
3 Tumme upp 2013-10-08 17:24:04
Thomas:
Folk pratar om fotboll här, vad har det med saken att göra? Fotboll är ointressant på alla sätt. Frågan var alltså vad Aik skulle tjäna p å att ge superstars 2000 biljetter.. Tja, vad sägs om 2000 fler biljetter sålda, en och annan extra såld korv och lite trevligt folk på plats som höjer stämningen... Men det är klart, 3000 Aik fans om kliar varann på ryggen är säkert bättre.
Tumme upp 2013-10-08 17:23:47

Johan_DIF :
Men säger vi så här då? Spelar det en sådan stor roll om det är 7500 vs 150 eller om det är 13000 vs 150 ? De som är 150 har ju ändå ingen chans att överrösta... Ska det bli någon klackkamp lär borta laget iaf ha tillgång till 1500-2000 biljetter och det ger inte leksand sina motståndare för att de vill ha sina hemmamatcher!! Men när de spelar borta ja då vill de ha en massa biljetter ...
Tumme upp 2013-10-08 17:17:34
DynK:
Thomas

Suck, läs på innan du uttalar dig. Matcherna mot Leksand kommer vara fulla ändå. 10 dagar innan matchen är det 5500 biljetter sålda redan.

1 Tumme upp 2013-10-08 17:05:31

DynK:
Alexandra

Snälla, förklara varför det då är rättvist att Örebro och Frölunda måste ge bort lika många biljetter då Scandinavium är mer än dubbelt så stor?

Du tror inte att 13000 AIK:are kommer skapa stämning? Du borde ha varit på AIK-Växjö när vi gick upp till ES. Inte en enda smålänning på plats, bara AIK:are. Rent struntprat att det behövs två supporterskaror.

AIK-Boden när vi gick upp till ES på 90-talet. 11111 personer i Globen. Googla vad Wikegård har sagt om den tillställningen... Snubben som skulle slå straffen med två minuter kvar var en gammal rutinerad räv som har sagt att han var knäsvag inför den uppgiften! Taket höll på lyfta!

Så AIK och DIF behöver inga motståndare för att skapa tryck! Det behöver alla andra klubbar. KLart som fan att Leksand vill uplleva en stämning de aldrig får i övrigt, helt förstående, men det är just därfölr det finns hemmaplan! Där ska man regera!

3 Tumme upp 2013-10-08 17:03:49
Thomas:
Folk pratar om fotboll här, vad har det med saken att göra? Fotboll är ointressant på alla sätt. Frågan var alltså vad Aik skulle tjäna p å att ge superstars 2000 biljetter.. Tja, vad sägs om 2000 fler biljetter sålda, en och annan extra såld korv och lite trevligt folk på plats som höjer stämningen... Men det är klart, 3000 Aik fans om kliar varann på ryggen är säkert bättre.
Tumme upp 2013-10-08 16:58:12

DynK:
HS

Nu var det jag som skrev igen... Va fan:)

Tumme upp 2013-10-08 16:57:52
Thomas:
Folk pratar om fotboll här, vad har det med saken att göra? Fotboll är ointressant på alla sätt. Frågan var alltså vad Aik skulle tjäna p å att ge superstars 2000 biljetter.. Tja, vad sägs om 2000 fler biljetter sålda, en och annan extra såld korv och lite trevligt folk på plats som höjer stämningen... Men det är klart, 3000 Aik fans om kliar varann på ryggen är säkert bättre.
Tumme upp 2013-10-08 16:56:59

HS:
Nu kommer AIK att fylla dessa matcher även utan hjälp av Leksand, så jag förstår inte varför vi måste ge bort mer än de nödvändiga 150. Annandag jul matchen är tänkt som en AIK-dag, en fest som ska vara något utöver det vanliga! Inte så konstigt väl?

Det är väl en roligare fest om det är fullt av sina egna vänner än fiender?

Tumme upp 2013-10-08 16:56:45
Hedblad:
BB
det är inte de 150 "borta-stå" platserna det handlar om! AIK säljer ENDAST biljetter på sittplats till de som är medlemmar i AIK fram tills sista veckan innan match då övrigt folk får ta det som blir över.... Man känner sig riktigt välkommen...

1 Tumme upp 2013-10-08 16:56:43

Alexandra :
BB: Ne men du förstår ju inte, detta är ett undantag då matchen spelas i Globen, och man vill såklart skapa en stämning likt en hockeyfest, men då måste man även bjuda in bortasupportrar vilket inte AIK vill, för 150 leksingar skapar inte stor stämning, om de i alla fall hade fått ca 1000 biljetter. Det handlar om STÄMNING och skapa den hockeyfest alla vill ha!
1 Tumme upp 2013-10-08 16:54:04
HS:
DynK: Återigen, inte det det jag pratade om. Men ja jättekul för dig att du följer flera sporter. Själv har jag inget jätteintresse i fotboll, handboll osv och det är något jag nog aldrig skulle tänka mig att gå på. Det jag menar med AIK:s publiksnitt är att då man just har denna siffran så borde man ändå bjuda lite på sig själv och ge möjligheten för samtliga personer i samhället att köpa biljetter för att se en match i Globen. Och då inte en vecka innan.
Tumme upp 2013-10-08 16:48:54

Anders:
Tack för en nyanserat och genomtänkt inlägg, och tack för stämningen i Tegera i premiären som vi hjälptes åt att skapa, tyvärr inte en chans att alla s.k. supportar och fans fattar vad det ska gå ut på :)
3 Tumme upp 2013-10-08 16:48:02
BB:
Alexandra.

Vad är det det svåra att förstå?!
Jag tar det igen: Vad får AIK ut av att ge bort, låt oss säga 2000 ståplatsbiljetter till LIF? Ska AIK få tillbaka lika många till en returmatch i Dalarna? Hur tänker du?

Tumme upp 2013-10-08 16:44:14

GF:
Äh låt AIK göra som dom vill. Att dom behöver locka sin mäktiga klack med gå på två matcher betala för en säger det mesta dom
5 Tumme upp 2013-10-08 16:42:45
DynK:
Med facit i hand, lite onödig artikel :)

FAst Alexandra jagade väl antal "klick" antar jag...

Tumme upp 2013-10-08 16:41:35

Alexandra :
Man behöver inte bara tilldeles fler biljetter för att det är ett derby? grejen här var att matchen kommer att spelas i Globen. 150 Leksandsupportrar på "ståplats" och resten AIK:are...det är hur fånigt som helst. Där borde man klubbarna emellan komma överens om att kunna ge Leksand fler biljetter. Och det för undantag för den matchen i Globen sen gäller 150 biljtters-regeln.
2 Tumme upp 2013-10-08 16:40:16
DynK:
Återigen, det var jag som skrev det inlägget:)

Men, tänk omLeksand hade spelat i Allsvenskan i fotboll som du hejade på. Bortamatch Göteborg måndag, hemmamatch LHC tisdag, bortamatch hockey torsdag och derby samma dag i fotboll på torsdag, hemmamatch hockey på lördag. Hur skulle du göra????

1 Tumme upp 2013-10-08 16:39:50

BB:
ALEXANDRA!

Det är skillnad på DIF-AIK och AIK-LIF, det finns en överenskommelse mellan STHLMs klubbarna. Varför ska AIK dalta med Leksand? Ponera att AIK ger bort 2000 ståplats biljetter till LIF fansen, vad får AIK tillbaka, 2000 biljetter i returmatchen uppe i Dalarna eller? Du måste själv se logiken, dvs att det du skriver inte är logiskt.

Att DIF och AIK skulle ha en övernskommelse gällande antal biljetter är bara logiskt för att det är ett derby, det behövs inte mer argument där.

I din lilla artikel låter det som att AIK-LIF är samma som ett derby, att biljetterna borde behandlas på samma sett. Hur tänkte du där? AIK får som sagt inte ut ett skit på att ge fler biljetter till LIF. Ska du använda "folkfest" som argument så kan du lika gärna lägga ner, folkfest+hockeymatch= cirkus.

3 Tumme upp 2013-10-08 16:36:41
HS:
Till den som skrev 16:24:36 som jag inte såg nåt namn på: Mm, jättebra att du/ni stöttar inom andra sporter, fast nu gäller ju just detta kring hockeyn och det är de som diskuteras. Det som det rör är ju just att ni kanske skulle bjuda till lite och låta andra supportarar se matchen på plats också (kunna köpa biljetter på Ticnet som vilken AIK:are som helst) och inte påstå att man är bäst när man i vanliga fall har en så pass dålig publiksiffra. Jag anser då inte er som störst och bäst på grund ut av det, vilket är min åsikt..
Tumme upp 2013-10-08 16:33:38

DynK:
HS

Det var jag som skrev inlägget 16:24 :)

Tumme upp 2013-10-08 16:30:17
Der Löwe:
När AIK inte vågar släppa alla biljetter till allmänheten av rädsla för att få uppleva en till hemmamatch inför bortapublik bevisar dom sin egen svaghet. Om mina pengar är mindre värda än andra pengar kommer jag självklart att spendera dom i Tegera, jag växlar helt enkelt dessa två AIK matcherna borta mot en hemmamatch, ungefär samma pengar och mycket säkrare.
4 Tumme upp 2013-10-08 16:29:07

DynK:
Alexandra

Varför ska vi ha en dialog med Leksand? Vi har inte 3000 AIK:are som bor i Leksand som vill gå på bortamatch. Så det går inte att säga så. Att ni byter 1000 plåtar Leksand/Brynäs betyder inte att alla andra ska göra det, det är olika förutsättningar alla klubbar emellan.

1 Tumme upp 2013-10-08 16:26:25
HS:
aafastnä: Vad i det jag skrev till "dig" fick det att framstå som att jag skulle vara självgod? Jag svarade bara på dina frågor gällande biljettupplägget mellan Brynäs och Leksand, hur AIK-supportrarna betedde sig under matchen, hur upplägget på biljettsystemet ser ut mot AIK samt att jag inte har några problem med att kommentera Brynäs på ett logiskt och rättvist sätt. Snälla svara på det istället för att komma med någon icke-relevant fakta..

Om du kände mig så skulle du nog inte påstå att jag hyllar Leksand i allt vad dem gör, utan är kritisk både positivt och negativt i vad som sker.

Tumme upp 2013-10-08 16:25:57

Johnny:
Alexandra du skriver att du måste få skriva om andra lag, är du medveten om att det är från Brynäs Svenskafans-sida du skriver artikeln? Du för indirekt talan för Brynäsare här...
Inte så långsökt att texterna borde beröra Brynäs va. Tror leksand klarar att hylla leksand på sin sida själva, så kan Brynäs-sidan bestå av, håll i hatten nu: Brynäs

1 Tumme upp 2013-10-08 16:25:20
Alexandra :
150 ska stå med där också.
Tumme upp 2013-10-08 16:25:05

HS:
Vad är ditt problem? ALLA vet att AIK är den största föreningen i Sverige, det handlar inte om att jag hejar på de utan det är ett allmänkänt faktum. AIK utövar elitidrott i flera sporter. Hockey, fotboll, innebandy, dambandy. I samtliga av dessa är AIK ett topplag! Visst, inte i hockeyn rent tabellmässigt, men vi går till slutspel allt som oftast om man bortser från de åren vi var i HA. Det kostar pengar att gå å se AIK VARJE DAG!!! Men bönder fattar inte det eftersom deras liv är upptaget av sport endast 27 kvällar av ett år och AIK spelar i minst det dubbla då vi har europacupspel, vi har massinvasion av fansen på bortaplan, vi har svenska cupen i fotboll. Det är en jävla skillnad! Folk i dagens samhälle är inte gjorda av pengar!
3 Tumme upp 2013-10-08 16:24:36
Alexandra :
BB: Så under derbymatcherna fick ni Djurgårdare ståplatsbiljetter? och hemmalaget fick alla andra platser? nog för att Djurgårdarna kunde köpa lösa biljetter på sittplats men på ståläktaren?
Tumme upp 2013-10-08 16:24:08

Johan_DIF:
Jo Alexandra, DIF och AIK hade ett liknande uppläg då vi också hade ett lag representerat i högsta ligan. Dock gav vi bort en hel kortsida till "bortalaget" så att det ändå skulle vara hemmastöd på matcherna.

Jag skiter i denna match men blir så ledsen när alla ska klaga på att en klubb bryr sig om sina egna supportrar... Man ska alltid ge allt till alla andra men man får inte ge något till sina egna...

1 Tumme upp 2013-10-08 16:22:27
LTJD:
Vi får hoppas att rötäggen AIK åker ur SHL så det bllir lite ordning ;)
2 Tumme upp 2013-10-08 16:19:02

BB:
Vad fan är det för sjukt jag sitter och läser? Kan vara det dummaste jag läst på väldigt länge!
En gång i tiden när mitt kära Djurgården låg uppe i dåvarande Elitserien blev inte vi tilldelade några extra biljetter av Aik, och inte fan tilldelade vi Aik extra biljetter när vi hade hemma match. Derbyna blev fortfarande helt underbara med massa fans från båda sidor och man kunde fortfarande känna hat, kärlek och passion - precis som ett derby ska spelas!!

Oavsett hur mycket jag föraktar Aik så förstår jag dem, varför ska dem gulla med Leksand? De är något med Leksand och storstadskomplex.

Ryck upp er!

7 Tumme upp 2013-10-08 16:17:51
Alexandra :
Micke: Ska man inte kunna skriva om andra hockeylag än Brynäs?
2 Tumme upp 2013-10-08 16:16:38

Sätraåsen:
Jag är också brynäsare, men varför bry sig om hur många biljetter leksand får i en match som inte ens berör oss?

Sen när började vi ryggdunka vår rival?

11 Tumme upp 2013-10-08 16:16:37
aafastnä:
HS
Din attityd är som de flesta leksingars, självgoda till tusen och tror att man är guds gåva till hockeysverige. Efter allt er klubb gjort på sistone kunde man tro att lite ödmjukhet var på sin plats.

1 Tumme upp 2013-10-08 16:16:30

HS:
DynK: Menar du den där "största klubben" som har sämst publikskitt i SHL då eller? Som så många vill se i varje match? Sluta intala dig om att AIK skulle vara så mycket bättre än alla andra när ni knappt kan fylla eran arena till hälften. Var glada för att det finns ett lag som ger er möjligheten till att för en gångs skull ge möjligheten till en fullsatt arena och då inte behandla dem som skit. Ska det vara så svårt att ha en dialog där båda klubbarna blir nöjda, istället för att bete sig som ni gör. Ett tips på vägen hade ju då varit att låta samtliga supportrar, om du så håller på AIK, Leksand, Luleå, New York Rangers, Dynamo Riga, kunna gå på matchen och köpa biljetter. Och då inte släppa dessa en veckan innan.
3 Tumme upp 2013-10-08 16:10:35
Micke Brynäs:
Vafan är det här för skitartikel!? Jävla pinsamt gullande med leksand från din sida Alexandra. Dom jävla skattefuskarna kan skriva sånt här skit på sin sida!
13 Tumme upp 2013-10-08 16:10:02

Alexandra :
För genom att Brynäs och Leksand har haft en bra dialog med varandra så har man kunnat lösa det så att Brynäs får 1000 biljetter i Leksand och Leksand får 1000 biljetter i Läkerol arena. Vilket är ett mycket smart drag! önskar att fler klubbar hade kunnat komma så bra överens.

Jag kan inte göra så mycket åt saken, utan jag kom bara med en åsikt om detta och att jag tycker det är fel, men det hela ligger i att klubbarna inte har kunnat haft en bra dialog med varandra.

2 Tumme upp 2013-10-08 16:04:29
HVBlå:
Vad är det för fel på AIK:are egentligen?
Tumme upp 2013-10-08 16:01:34

Alexandra :
Det handlar om att ha en bra dialog mellan klubbarna, det verkar tyvärr inte AIK och Leksand ha, hade de haft en bra dialog hade nog detta kunnat lösas.
Tumme upp 2013-10-08 16:01:01
Joel:
Alexandra: Då förväntar jag mig att ni hädanefter erbjuder bortalagets fans minst en 1000 platser då ni själva har uppenbara problem att ens fylla 50 % av eran hall.
1 Tumme upp 2013-10-08 15:59:54

DynK:
Alexandra

Din logik är beklämmande. Du skriver att eftersom AIK spelar i Globen istället för Hovet så borde vi ge bort fler biljetter. Svara då gärna varför det är rättvist för Örebro att ge bort 150 biljetter i sin lilla hall och Frölunda samma antal i sin stora hall? AIK spelar efter reglerna som är lika för alla! Varför kräver inte Superstars 2000 biljetter i Luleå eller Jönköping? Var finns rättvisan?
Bara för att det är AIK, bara för att det är en nära bortamatch, bara för att det är huvudstaden, bara för att vi är den största klubben av alla så vill LIF ha massa biljetter.

3 Tumme upp 2013-10-08 15:59:15
HS:
aafastnä: Ja precis, Brynäs ger tillbaka precis lika mycket vilket är det som är bra i relationen mellan klubbarna. Ni får närmare 1000 biljetter att förfoga över i Tegera (samt även möjligheten till att köpa biljetter i övriga arenan) och vi får garanterat ett likvärdigt upplägg hos er. Skitbra!

Av vilken aneldning tror du att man satte upp gallerstaket under denna matchen mot AIK? Jo just på grund ut av att dessa har förmågan att ställa till med problem i arenan. Vilket man tydligen även lyckades med även denna gången. Se länktips ifrån "Fredrik" här. AIK:arna hade precis samma möjlighet som er att köpa biljetter, men där det inte var någonting man utnyttjade till fullo. Alltså man kunde köpa biljetter i hela arenan, något som inte Leksand kan i Globen och på Hovet. Där ligger problemet!

Så du menar alltså att en Brynäsare aldrig kan hålla men om vad Leksand tycker gällande en sak (och viceversa)? Det känns väldigt trångsynt. Själv har jag inga problem gentemot Brynäs men du får väl tycka hur du vill men onödigt att gnälla på Alexandra här som tydligen har en annan åsikt, även fast hon håller på samma lag som dig..

1 Tumme upp 2013-10-08 15:56:03

Sawl:
Jag ser det som en självklarhet att man ska gynna sina egna supportrar framför motståndarfansen, det är ju inte så att Leksands supportrar inte kommer få möjlighet att se matchen. Hade man som leksandssupporter inte lyckats få tag på en av de 150 biljetterna (som nu LSS hellre kastar i sjön) så hade man haft en ny chans veckan innan match.

För mig handlar detta om respekt till sina egna, förväntar man sig att trycket från bortalagets supportrar kommer bli stort får man ju agera därefter. AIK gör rätt som ger sina egna den här förmånen - UTAN att för den delen helt stänga ute Leksands supportrar som vissa verkar tro.

2 Tumme upp 2013-10-08 15:55:58
Johan_DIF:
Alexandra tror du att om ni skulle ner till Malmö och spela där eller i Skandinavium att ni får så mycket mer biljetter för att de tar in fler personer? Det kan du ju glömma! Det e endast för att alla ska gulla med Skattefuskarna och att de ska ha biljetter hit och dit... Tror du att förr i tiden då AIK och Djurgården spelade globen att de gav bort mer biljetter än de va tvungna till andra lag?

Sedan Fredrik så kan vilken människa som hellst köpa biljetter till globen matchen 1 vecka innan match då de släpper biljetterna. Så att vi inte ger leksand chans att köpa mer än 150 biljetter är inte sant. (om inte AIK redan fyller hela arenan)

Sedan fattar inte jag detta... Hade ni tyckt det varit kul om du som hemma supporter inte skulle kunna köpa biljetter till matchen om du inte sitter och spammar ticnets hemsida vid biljettsläpp? Nej, tänkte väl det då gör ju AIK en superduper service till sina egna medlemmar som får möjlighet att köpa biljetter i lugn och ro och inte behöver låsa upp hela sitt liv för ett biljettsläpp som gamar från leksand annars hade tagit... Spelar man hemma ska man ha ett övertag! Annars kan ju samtliga arenor släppa fler biljetter till alla lag för borta stå är fullt i allt för många matcher och det gäller alla lag!

1 Tumme upp 2013-10-08 15:51:22

Mattias:
Varför det? AIK vill väl vinna matchen och det är ju lättare inför 13700 och 150 bortafans hemmafans än 8500 hemmafans och 5350 bortafans.
Tumme upp 2013-10-08 15:50:35
DynK:
Svar till "Storhetsvansinne"

Din pajas, om du skulle ha någon fakta istället för damm i ditt huvud så skulle du veta att AIK har MEDLEMMAR som uppgår till din siffra 14000. Störst i hela Sverige! Mindervärdeskomplex är vad som stör er andra!!!

1 Tumme upp 2013-10-08 15:50:30

A:
Varför bryr sig en jävla brynäsare om det för?
2 Tumme upp 2013-10-08 15:49:26
Lars:
Vad jag menar med beteendet från AIK senast i Leksand...supportar som spottar och skriker könsord mot den del av publiken där barnfamiljer sitter.
2 Tumme upp 2013-10-08 15:48:54

Lasse:
Spelar ingen roll om AIK nu ändrar sig och tilldelar Leksand 1000-2000 biljetter, jag sätter inte min fot där efter ett sådant beteende. Dessutom betedde sig AIK som svin när de var i Leksand senast.

Annat är det med ett lag som Brynäs, ni vet hur man har skoj oavsett vilket lag man hejar på!

Hoppas det går att få till en storbilds TV i Tegera arena så slår vi publiksiffran mot ett svart folktomt Globen.

4 Tumme upp 2013-10-08 15:47:10
Fredrik:
..Men ändå, välkommna tillbaka till Tegera arenan i nästa match AIK:are

Länktips: http://www.dt.se/sport/lif/1.6358439-lif....
1 Tumme upp 2013-10-08 15:45:27

Erik:
Skamligt att en brynäsare skrivit denna texten, det är fan inte okej, låt AIK och Leksand sköta det dem emellan! Jag är inte intresserad av att läsa nått om Leksand på Brynäs sida på svenskafans! Nästan så att man kan tro att du är smygleksing!
10 Tumme upp 2013-10-08 15:40:10
Salve:
Frågan är väl om AIK får tillbaka lika mycket som de ger ifall de skulle dela ut fler biljetter till knätofsarna. Jag har svårt att tro det.

Jag är inte heller speciellt förtjust i allt gosande och kramade med Läxand, framförallt inte när det är vår största rival det handlar om.

/Brynäsare

6 Tumme upp 2013-10-08 15:39:51

aafastnä:
HS: I grund och botten är det som gynnar supporterkulturen bra, ja. Men man ger och tar, i vårt fall ger ju Brynäs tillbaka samma antal biljetter. Aikarna blir typ inburade i Tegera, får ej samma antal biljetter. Du måste ju kunna se den skillnaden.
Sen rent allmänt är många riktigt less på gullandet med leksand och hyser ingen sympati alls.
Kolla bara på kommentarerna här.

Och jo det är relevant vad man hejar på. Vi snackar knappast värsta manifestationen för supporterkulturen, utan en Brynäsare som sitter och ryggdunkar leksand i en fråga Brynäs inte har något med att göra, jag tycker det är löjligt.

3 Tumme upp 2013-10-08 15:37:17
Alexandra Egerfält :
Aafastnä: Det jag inte förstår är varför kan inte jag som skribent, skriva om andra lag, jag tycker att AIK gör fel i den här frågan mot Leksingarna. För hade det vart vi Brynäsare som inte hade fått fler än 150 biljetter till AIK i globen så hade det vart ett himla liv från oss också, nu är det dock inte så, men man måste få ha en åsikt i det hela i alla fall.
3 Tumme upp 2013-10-08 15:35:38

Fredrik:
Johan_DIF: Du verkar ju inte ha någon jättekoll direkt. AIK hade vilka möjligheter som helst att köpa biljetter i arenan, precis som vilken leksing som helst. Även fast AIK har historia av sig att inte kunna sköta sig som en normal människa, utan måste stå och hoppa sönder stolar så gavs den möjligheten. Det är ju där problemet ligger. Fattar du inte det, så är det ju något fel.
1 Tumme upp 2013-10-08 15:33:05
Alexandra Egerfält :
Nu menar jag att supporterklubben Leksand Superstars inte har fått mer än 150 biljetter till matchen, det är där felet ligger. Matchen ska dessutom spelas i Globen och inte på Hovet, vilket är STOR skillnad. Man borde erbjuda en mer mängd biljetter till Leksand på grund av att matchen spelas i en arena som rymmer 12000-13000 personer.
1 Tumme upp 2013-10-08 15:31:36

HS:
Aafastnä: Man kan väl ha en åsikt om någonting även fast man inte håller på laget. Det vi har gemensamt med varandra ( jag är leksing) är väl att vi båda tyckte att upplägget kring evenemanget i Tegera var bra, där detta skapade en bra stämning i arenan mellan två klackar. Något som det tyvärr inte kommer att bli på Globen. Sen om jag inte håller på Brynäs och du inte håller på Leksand hör ju inte till saken.
3 Tumme upp 2013-10-08 15:29:12
Johan_DIF:
Fy fan gör en lika äcklig grej som Alexandra men e tvungen att gå in och försvara den största rivalen..

Varför i hela fridens namn ska AIK ge bort fler biljetter till Leksand för när de inte får någonting tillbaka? Leksand burade in AIKarna i Tegera och inte gav dem några fler biljetter fast de tydligen fyllt den och fler ville med.... AIK gör helt rätt att eftersom detta blir en "jippo" match så ger de sina BETALANDE medlemmar förtur till dessa biljetter och sedan släpper de för resterande AIKare och Leksingar som inte är medlemmar i klubben.

16 Tumme upp 2013-10-08 15:25:21

Aafastnä:
Som BIFare känns det inte helt behagligt att läsa en krönika från Brynäs sida som öser beröm och lovord över vår, av många inom våra led hatade rival. Folkkära? Varför sitta och promota leksand?
Låt berörda parter bråka om detta istället, herregud. Lågvattenmärke.

15 Tumme upp 2013-10-08 15:24:32
Fredrik:
Tommy: Precis. Men likfan så ger man AIK möjligheten till att köpa biljetter i hela arenan. Vilket självklart även är rätt i detta fallet.
1 Tumme upp 2013-10-08 15:21:40

Storhetsvansinne:
Inte en chans att råttorna fyller Globen själva. Finns det ca 14000 pers i Sverige som gillar det laget? Knappast.
4 Tumme upp 2013-10-08 15:20:17
HS:
EXTRA EXTRA EXTRA (för AIK:are)

"Köp biljett till matchen mot Leksand i Globen och gå sedan gratis på samtliga matcher under säsongen"

AIK-logik

3 Tumme upp 2013-10-08 15:19:26

till Tommy:
Leksand har visst "välkomnat" ajk, Kommer ihåg när Leksand senast erbjöd ajk en hel kortsida. Då slutade det som i länktipset. Kanske ingen skräll förvisso när det handlar om ajks fans.

Länktips: http://www.svenskafans.com/hockeyzon/270....
1 Tumme upp 2013-10-08 15:19:25
LH89:
Tack för hockeyfesten i Tegera Arena under första omgången. En bra dialog mellan föreningarna skapade denna stämningen, vilket det i detta fallet inte gör. Typiskt storhetsvansinne från en storstadsklubb, där man endast tror att det är ens egna AIK som lockar publik. Sen står man där i nästa omgång med max 3000 på läktarna. Pinsamt!

Hoppas man inte lyckas få fullsatt under denna matchen

3 Tumme upp 2013-10-08 15:17:09

Tommy:
Haha det gäller att ge och även ta i hockeysverige, Leksands IF är ett hån mot övriga hockeySverige och har aldrig välkomnat AIK själva
8 Tumme upp 2013-10-08 15:14:07
Ludvig:
Laes på lite mer innan du yttrar dig. Vi stanger inte ute någon. Vi ger bara förtur till medlemmar.
3 Tumme upp 2013-10-08 15:08:39

Watson:
Det är inte många gånger jag är överens med Solna, men i det här fallet är jag helt med. Leksand/bajen ska ut ur elitserien omgående. Fuskande lag ska straffas hårt. Helt rätt agerat av aik.
6 Tumme upp 2013-10-08 15:04:04
1912:
Svart och Gul:
Vi är många som inte gillar klappor, vi har i högsta grad en supporterkultur utan pappersbitarna på sittplats även om vi inte på något sätt ska slå oss för bröstet. Men onödigt att blanda in det när man själv spelar inför de närmast sörjande i ett halvfullt Hovet (i bästa fall).

I övrigt förstår jag inte alls meningen med att som Brynäsare lägga sig i detta, och ta parti för vår största rival på detta sätt. Men det är väl stor skillnad på metaliteten , jag avskyr gulligullande av detta slag.
/Brynäsare

10 Tumme upp 2013-10-08 15:01:46

AerIK:
Alexandra/
Du och alla andra Leksand-vänner är hjärtligt välkomna att köpa hur många biljetter som hels veckan innan match.

4 Tumme upp 2013-10-08 14:59:39
AerIK:
Varför kommentera något man uppenbarligen inte begriper?
6 Tumme upp 2013-10-08 14:57:47

Svart och Gul:
Herregud. En person vars lags hela supporterkultur bygger på klappor ska bara tyst.


9 Tumme upp 2013-10-08 14:52:15
Davemaster:
Tack för inbjudan - ser fram emot ett nytt häftigt möte mot er!
2 Tumme upp 2013-10-08 14:41:17

Nicke:
Precis. Det vitala i den här frågan är att man låter medlemmar och hemmasupportrar få FÖRTUR till biljetterna. Det är väl egentligen inget konstigt. Att Leksand "bara" blir tilldelade sin kvot, gör ju egentligen inget då vem som helst får köpa biljetter en vecka innan matchen.

Dessutom bor de flesta bortasupportrarna redan i Stockholm...

7 Tumme upp 2013-10-08 14:39:05
Krutov:
Vafan ska AIK låta massa motståndarsupporters invadera deras hemmaplan för? Alla bortalag får 150 biljetter. Lyxfällans IF tror dom ska särbehandlas i allt och få precis som dom vill. Fuck that, dom får rätta sig i ledet precis som alla andra.
16 Tumme upp 2013-10-08 14:34:52

DynK:
Lovar du att bjuda in hela Gävle till din privata julfest hemma istället för endast dina nära och kära?

Bedrövlig artikel. Sköt era egna affärer i tablettasken!

19 Tumme upp 2013-10-08 14:27:47
8687:
Humor att en brynäsare skriver om läktarkultur...
14 Tumme upp 2013-10-08 14:25:48

8687:
Hur många biljetter fick AIK i leksand?
Svar 150.
Däremot kommer alla kunna köpa biljetter vid ett senare datum så jag tror inte riktigt du har koll här. Matche spelas dessutom om ett par månader.

17 Tumme upp 2013-10-08 14:24:26
Egon:
På annandagen har väl ändå inte bajarna vaknat efter julfyllan på Katarina Bangata så det här är ett icke-problem.
7 Tumme upp 2013-10-08 14:22:43


Tidigare blogginlägg

Brynäsbloggen: "Bland den snyggaste designen på en matchtröja"
Brynäs

Brynäsbloggen: Upp och nicka Bockens dricka, Rallarbo… Brynäs!
Brynäs

Brynäsbloggen: Ishockeyns samhälleliga ansvar – En ihålig ambition eller verklig kraft?
Brynäs

Brynäsbloggen: Dackell kan liknas vid vår tids "Mr.Brynäs"
Brynäs

Brynäsbloggen: Jag blir stolt när Brynäs tar kampen för det goda
Brynäs

Brynäsbloggen: Fansen har rätt i målvaktsfrågan
Brynäs

Brynäsbloggen: Nej, allt behöver inte höjas till skyarna
Brynäs

Brynäsbloggen: Det är inte svårt att promota damerna
Brynäs

Brynäsbloggen: Brynäs gör det Brynäs alltid har gjort
Brynäs

Brynäsbloggen: The Core Business is… En bra start?
Brynäs Viktor Alner resonerar kring Brynäs färska hållsbarhetsrapport.

Brynäsbloggen: Sjödin blev offer i ett felkonstruerat Brynäs
Brynäs Den väntade jordskredet dånade över Sätraåsen denna måndagsmorgon med beskedet om att huvudtränaren Tommy Sjödin och trotjänaren Janne Larsson lämnar sina poster. De nya männen vid rodret är som bekant Magnus Sundquist och Mikael Holmqvist.

Brynäsbloggen: Morgondagens Brynäsare spelar inte i Brynäs
Brynäs Hur ser Brynäs på arbetet kring Morgondagens Brynäsare? En satsning som successivt ser ut att hamna i skuggan av onödigt värvande ifrån Hockeyallsvenskan menar Brynäsredaktionens nya bloggare Viktor Alner som är tillbaka på SvenskaFans.

Brynäsbloggen: #ShameonyouAaron
Brynäs Så… Aaron Palushaj valde Örebro. Vi var många som nära på kliade ögonen ur ögonhålorna igår kväll när nyheten släpptes. Men jag kan inte förstå hur vissa kan se detta som Bengtzens fel.

Brynäsbloggen: Brynäs har spelat färdigt för säsongen
Brynäs Växjö hade total kontroll över ett svårt sargat Brynäs. Att Brynäs lyckades vinna en match mot seriesegrarna ser jag faktiskt som ett godkänt betyg.

Brynäsbloggen: Tysta experterna nu
Brynäs Ok… att i förra bloggen jämföra Brynäs med min bil var kanske lite väl mycket. Brynäs visade att de minsann inte har något problem med tändningen.

Brynäsbloggen: Brynäs är som en bil
Brynäs Jag har en bil som driver mig till vansinne. En diesel som, när den köptes, var planerad att vara den pålitliga bilen för familjen.

Brynäsbloggen: Brynästränare genom åren: Del 5.
Brynäs Vi avslutade senaste historielektionen när Czarnecki lämnade Brynäs för lockropen från Färjestad.

Brynäsbloggen: Brynästruppen kommande säsong
Brynäs Det här är sannerligen en säsong där vi har nått höga höjder och mörkerdjupa dalar. Men tack och lov så ligger vi inte illa till. Tänk på de tappra själarna som håller på MoDo… en klubb som matat sina supportrar med ångest ända sedan deras SM-guld 2007.

Brynäsbloggen: Brynästränare genom åren: Del 4.
Brynäs I del tre kom vi fram till Leif Boorks sista säsong (07/08) med Brynäs. Han assisterades i kvalserien av kommande headcoach Niklas Czarnecki.

Brynäsbloggen: Brynästränare genom åren: Del 3.
Brynäs Vandringen genom minnenas allé fortsätter. I del tre kommer vi återse Olof Östblom och Wayne Fleming

Brynäsbloggen: Brynästränare genom åren: Del 2.
Brynäs Vi hade i första delen kommit fram till december 1995. Tommy Sandlin hade fått lämna sitt uppdrag som headcoach för Brynäs A-lag.

Brynäsbloggen: Brynästränare genom åren: Del 1.
Brynäs Brynäs är en klubb fylld med spelarprofiler som genom åren gjort sig känd som stjärnor och så finns det de som floppat rejält. Vi har alla pratat om dem. Men hur är det med huvudtränarna? Vilka kommer vi ihåg som gjorde det där extra för laget? Eller vilka floppar kommer ni ihåg?

Brynäsbloggen: Andreas Dackell
Brynäs Andreas Dackell hyllades idag. Dackells tårar grep tag i mitt hjärta när hans vepa lyftes. Kommer ihåg säsongen 95-96 då jag fick prata med honom inför mötet mot Luleå. Jag har förmodligen redan berättat det här men det känns på något sätt… passande att åter berätta denna historia.

Brynäsbloggen: Halleluja Wikegård
Brynäs Det är inte ofta jag håller med Leksand. Men jag förstår de Allsvenska klubbarnas oro och funderingar om det nya tv-avtalet.

Brynäsbloggen: Så arg så jag skakade
Brynäs Jag har suttit och hållit mina tankar i nästan en vecka. Jag har helt enkelt varit allt för arg för att kunna skriva ner dem.

Brynäsbloggen: Växlarna kommer ta oss ur det här svarta hålet
Brynäs Med en lättnadens suck sätter jag min nu ner och plitar ner lite tankar. Jag hade en god känsla inför den här matchen. Det kändes i hela kroppen att den här matchen skulle inkassera tre poäng.

Brynäsbloggen: Jag blickade österut
Brynäs Det som man knappt kunde drömma om har hänt. Brynäs har fullständigt blivit en cirkus den här säsongen. Jag vänder på mig av ren oro att plötsligt höra François Bronett säga sin välkända ”Får jag be om största möjliga tyssstnad”.

Brynäsbloggen: Som stjärnorna en klar vinternatt
Brynäs Krisstämplar, värvningar och sparkande duggar tätt bland åsikterna från fansen. Brynäs försöker istället, i värsta stormen jobba fram en trygghet.

Brynäsbloggen: Sveriges Don Cherry
Brynäs Roger Melin hade en önskan om att få avsluta sin aktiva karriär som coach i Brynäs. Ett två år långt kontrakt skrevs där han hade förhoppningen om att få göra något riktigt roligt de sista åren som tränare. Nu kan vi se att det i verkligheten bara blev åtta matcher.

Brynäsbloggen: Inställningen
Brynäs Brynäs har börjat riktigt dåligt. Några har tagit upp det faktumet att den här säsongens usla start är klubbens näst sämsta sedan Elitserien startades 1975. Jag tror det beror på spelarnas inställning. Roger Melin slog nämligen huvudet på spiken då han, inför matchen mot Djurgården, sa att spelarna trodde de kunde köra på från finalspelet i våras. Ett klassiskt fall av övertro på sig själv med andra ord. Just på grund av det så skulle jag vilja säga detta till spelarna.

Brynäsbloggen: Brynäs
Brynäs Jag erkänner att jag var en av dem som tyckte det var ett bra val av Brynäs när de tog in Roger Melin som coach i Brynäs igen.

Brynäsbloggen: Mos på korven
Brynäs Så var vi igång. I dessa årstider så är det nästan bara ishockeyn som kan få mig att dra på smilbanden. Regn och rusk och semester som tog slut allt för fort. Nej, tack och lov för ishockeyn och Brynäs.

Brynäsbloggen: Rödins vara eller icke vara
Brynäs Nyheten om att Anton Rödin kan komma tillbaka i vinter fick mig att hoppa av lycka. Men hur troligt är det och vad skulle det innebära för Brynäs?

Brynäsbloggen: Små tankar en torsdagskväll
Brynäs Mikael Johansson är alltså klar för Brynäs. Senast jag gladdes över en Färjestadare i Brynäs…

Brynäsbloggen: Tveksam till CHL
Brynäs Aaron Palushaj har börjat säsongen riktigt målfarligt och vi kan nog enas om att hans start på säsongen ser riktigt lovande ut. Renberg var t.ex alldeles salig över honom i matchen mot Comarch Cracovia.

Brynäsbloggen: Ge järnet
Brynäs Jag har en dålig känsla inför den sjunde matchen. Det är som att det ilar genom ryggraden. Snälla rara Brynäs… visa hur fel jag har.

Brynäsbloggen: Nej det är inte över än
Brynäs Jag sitter och räknar på fingrarna. 2-2 i matcher får jag det till. Femte matchen spelas ikväll. Hur kan det då vara över?

Brynäsbloggen: Bara att bryta ihop och komma igen
Brynäs Det här var inte en förlust på grund av att Hv71 var bättre. Det här var en fullständigt onödig förlust orsakad av Brynäs.

Brynäsbloggen: Final
Brynäs Roger Rönnberg steg rejält i mina ögon efter det att Brynäs slagit ut Frölunda i semifinalen. Han började sin semester med att hylla Brynäs. Under pågående semifinal så ska inga vänliga ord yttras… men sedan som den gode förloraren han är så hyllar han Brynäs.

Brynäsbloggen: Rumble in the Sätraåsen
Brynäs Wow… jag kan bara säga wow. Pressad i underläge med 3-2 i matcher. Förlust och det är semester. Hemmaplan med en hop nervösa supportrar som håller tummar och stortår. Fingrarna är dessutom så korsade att de blir stora rosetter. Med det som bakgrund så går Brynäs ut och vinner. Inte bara vinner… de Förnedrar Frölunda.

Brynäsbloggen: Spelande hockey
Brynäs Jag trodde de skulle värva Jeremy Colliton som coach. Men istället blev det en Gävlebo

Brynäsbloggen: Ingen mellanmjölk här
Brynäs Går det för fort för Brynäs? Vad ska till då för att ändra på matchserien? Kämpa för emblemet på bröstet.

Brynäsbloggen: Öka takten busschaufför
Brynäs En semifinal i SHL är nästan som att likna det hela med ett krig. Jag ryser bara av tanken på vad som väntar.

Brynäsbloggen: Vinnarskallar vinner matcher
Brynäs Jag ber så mycket om ursäkt David. Jag är dock inte ledsen utan jag sitter här och njuter av att jag hade så fel. Vinnarskallen hos denna norrlänning verkar vara av rekordnivå.

Brynäsbloggen: David mot Goliat
Brynäs När ett lag börjar ”lattja” mer med pucken än att spela den så vinner man sällan några matcher. Man vinner definitivt inte en slutspelsmatch.

Brynäsbloggen: Det är dags
Brynäs Känner ni lukten? Mmmmmm… det luktar så vansinnigt gott. Vad är det för något som luktar så underbart? Men… är det du som luktar så gott Le Mat?

Brynäsbloggen: Tankar om det som väntar
Brynäs Att se Kevin Clark etta i skytteligan känns riktigt bra. Att se Oskar Lindblom på andra plats känns ännu bättre.

Brynäsbloggen: Starkare nu än då
Brynäs Rekord är alltså ett faktum. Åtta raka segrar har inte hänt Gävlelaget sedan svensk hockey tog steget och skapade Elitserien. De attans rivalerna Färjestad sitter på 12 segrar i rad… Jag skakar på huvudet och blickar upp mot himlavalvet. Hur… hur är det möjligt att de kan vara värst? Men sedan är det väl Brynäs, va? DJURGÅRDEN??? Jag knyter näven så hårt att den skakar. Med klingande norrländska så muttrar jag ”nog är det väl gud förb…..”.

Brynäsbloggen: Det här är sjukt
Brynäs Sjuka ungar här hemma. Sjuka siffror i poängprotokollen. Sjukt så bra juniorerna lirar i laget.

Brynäsbloggen: Vem ska man tro på
Brynäs Är vi ibland lite för snabb att döma en spelare? Borde vi inte ibland vänta lite med att kritisera en spelare som kommer till klubben?

Brynäsbloggen: Kärleken för hockeyn
Brynäs Jesper Jensen borde aldrig ha fått komma tillbaka i matchen borta mot Luleå i torsdags. Med tanke på smällen han fick av Craig Schira så borde de inte ens ha tänkt tanken på att låta honom komma tillbaka i samma match.

Brynäsbloggen: Omöjliga räddningar
Brynäs Jag tycker många är onödigt hård över förlusten mot Malmö. Det var inte någon dålig match av Brynäs. Det var heller ingen dålig match av Malmö. Men det som stack ut var den otroliga match som Oscar Alsenfeldt hade. Sällan har jag sett sådana solklara mål blivit nekad av en målvakt. Problemet är bara det att det här är vardagsmat för honom den här säsongen. Om en målvakt sitter på över 95 i räddningsprocent efter 24 matcher så …

Brynäsbloggen: Verkligheten kan göra ont
Brynäs När man blir så glad över en seger att man av misstag råkar slita tag i frugans ömma fot… då vet man att det var en efterlängtad seger.

Brynäsbloggen: Inte glad just nu
Brynäs När jag sitter här, halvt nersjunken i stolen med 0-3 förlust stämplat i pannan likt en hästspark, så kommer funderingarna likt en huvudvärk.

Brynäsbloggen: Spända trådar
Brynäs Det är inte mer än självklart av Bengtzén att sätta krav på när ”Bulan” senast ska ge svar angående sin framtid i klubben.

Brynäsbloggen: Det finns saker som går före allt annat
Brynäs Just nu så går mina tankar till Oscar Möller och hans familj. Jag har full förståelse att han tar en timeout från hockeyn.

Brynäsbloggen: Ursäkta snoret
Brynäs Förkylningens klor sitter djupt i familjen och jag tänker på den gamla reklamfilmen om Echinagard. Den där skådespelaren Roland Jansson, med handduk över huvudet jämför förkylning med att föda barn.

Brynäsbloggen: Nyårskarameller
Brynäs Vi har passerat ännu ett år. Ibland häpnar jag över hur fort ett år kan gå. Eller, hur fort det kan kännas att ett år går. Tiden rusar förbi utan minsta tanke på att stanna. Varken du eller jag kan stoppa det och det enda vi kan göra är att luta oss tillbaka och se vart åren tar oss.

Brynäsbloggen: Göteborg HC
Brynäs När jag läser artikeln om Göteborg HC på GP.se så undrar jag om Frölundas styrelse just nu sitter och funderar ”Hur fasen kunde vi rulla ut röda mattan åt Brynäs… här i GÖTEBORG?”.

Brynäsbloggen: Åh vad jag är stolt att vara brynäsare
Brynäs Varje gång jag ser sargen i Gavlerinken så fylls jag av varma känslor. Det budskap som Brynäs sänder ut till samtliga som ser deras match, på plats eller framför tv-rutan är så viktigt.

Brynäsbloggen: Tankar om förstärkningar
Brynäs Med Blake Shelton i högtalarna och en stärkande kopp kaffe så tar jag nu ton. Det är dags att rensa luften lite tycker jag. Ni behöver inte oroa er, jag tänker inte vara otrevlig. Men det har kommit upp några saker runt Brynäs den senaste tiden som jag tänkte ta upp.

Brynäsbloggen: Peppa och hylla
Brynäs 2016… vad innebär det för er? För mig så känns det som att vi borde ha nått en punkt där den mänskliga utvecklingen hindrar oss från att inta stadiet grottmänniska. Men… tyvärr så är vi inte där än.

Brynäsbloggen: Störa eller inte störa
Brynäs Snön vräker ner och jag kan inte känna den glädje över det som många gör. Många i min närhet jublar just nu då de har lidit hela sommaren av ”kan inte köra skoter” syndrom. De jublar just nu då flingor, stora som folkvagnar faller ner. Jag sitter med min kaffekopp och muttrar likt en sur gammal gubbe. Ungarna jublar och går med huvudena böjda bakåt och tungan ut för att fånga så många snöflingor som möjligen går. Jag sitter här och muttrar ”man kan få mask i magen”.

Brynäsbloggen: Tårfyllda ögon
Brynäs ”Hello darknes, my old friend I´ve come to talk with you again Because a vision softly creeping Left its seeds while I was sleeping And the vision that was planted in my brain Still remains within the silence”

Brynäsbloggen: Spela ordentligt
Brynäs Jag vet faktiskt inte hur jag ska börja… Jag får inte riktigt fram mina tankar till ord. Det är så många tankar att jag inte riktigt vet var jag ska börja. Vi gör väl ett försök i alla fall.

Brynäsbloggen: Halmbockar och knätoffsar i Gavlerinken
Brynäs Om man lyssnar noga så kan man riktigt höra stämningen som ligger i antågande. En stämning som blir mer och mer spänd för varje minut som går. Leksandsfansen har triggat igång den genom att mena att vi brynäsare blir dryg, så väldigt dryg när Brynäs vinner. Derbymatcherna har, i media fått epitetet isens El classico. Skillnaderna mellan lagens kaptener synas… Ollas eller Blomqvist, vem av dem är bäst?

Brynäsbloggen: Några tankar
Brynäs En seger mot Luleå innebär alltid en viss höjning på mysfaktorn, det medger jag. Men var fanns mysfaktorn på arenan?

Brynäsbloggen: Mästerkocken Bengtzén
Brynäs Ett sällan skådat sug efter en seriepremiär som denna. Både spelare och supportrar gnylar och skakar i längtan att få slå igång säsongen. Och alla verkar de vara eniga… det är länge sedan Brynäs såg så här intressant ut.

Brynäsbloggen: Pessimistkonsulten anropar
Brynäs Jag sitter just nu och tänker ”Brynäs har ett dåligt utgångsläge inför premiären”.

Brynäsbloggen: Ledarskap
Brynäs Som coach är det viktigt att kunna ta och ge kritik. En ledare måste kunna kliva ett steg bakåt ibland och fundera på hur man utvecklar sig själv på bästa sätt.

Brynäsbloggen: Händerna innanför vagnen så åker vi
Brynäs Jag tror att produkten Brynäs kommer att kliva i värde den här säsongen. Och det är verkligen på tiden att de gör det.

Brynäsbloggen: Marc Zanetti
Brynäs Ryan Gunderson, vem? Jaha… jajajaaaa, du menar den Ryan Gunderson. Nej vi har ju Marc Zanetti.

Brynäsbloggen: Laget 2016-17
Brynäs Stefan Bengtzén arbetar nog nu så pass intensivt att svettens pärlor sitter på pannan. Telefonerna är säkert glödande varm av alla samtal. Vem ska få äran att få ta på sig Brynäs matchtröja nästa säsong.

Brynäsbloggen: Retro del 3 av 3
Brynäs 2012… vilket år det var. Min älskade son såg världen och Brynäs tog sitt 13.e SM-guld. Jag kan fortfarande komma på mig själv sjungandes ”guldet ska hem”.

Brynäsbloggen: Retro del 2 av 3
Brynäs Året 1999 var, för mig ett dystert kapitel i livets bok. Jag var ung och oerfaren om livet. Jag bodde i en liten källarvåning utan dusch, ordentliga fönster eller någon vettig form av ventilation.

Brynäsbloggen: Retro del ett av tre
Brynäs Jag vet att jag inte borde bry mig. Jag vet det men det bränner till i mitt hjärta varje gång och jag kan inte hjälpa det… jag blir arg.

Brynäsbloggen: Bit inte för hårt
Brynäs Nu är det bara dagar kvar innan transferfönstret slår igen framför näsan på den sportchef som inte hunnit fram och vifta med sedlarna (vi har ju ganska fina sedlar nu för tiden). Supportrarna står på tå och biter sig i läppen i förhoppning om att just deras sportchef, likt påven, ska ställa sig vid balkongen och ropa ut den nya messias.

Brynäsbloggen: Mindre snack och mer verkstad
Brynäs Hur ska hockeyn någonsin kunna putsa bort smutsen från kostymen och kalla sig en ren sport, så länge som man aldrig går från ord till handling?

Brynäsbloggen: Guldkorn sökes
Brynäs Rödin skadad. Vi saknar alltså vår lagkapten och hela ligans poängkung. Hur ska vi ställa oss till det här? Är det nu som någon vi knappt hört av, längst bak i ledet, som kommer att kliva fram och frälsa oss?

Brynäsbloggen: logik kontra hjärta
Brynäs Backarnas vara eller icke vara i Brynäs… det är frågan.

Brynäsbloggen: värvningsdregel
Brynäs Så sitter vi här igen med en efterlängtad seger. Ögonen svider lite så man kliar sig i ögonen samtidigt som man tänker ”när var det senast vi vann nu igen?”. Det känns lite så och man blir nästan lite irriterad över de ”onödiga” förluster som laget dragit på sig den senaste tiden.

Brynäsbloggen: Beska nyårskarameller
Brynäs Jag börjar fundera på hur väl ledarskapet fungerar för tillfället.

Brynäsbloggen: Julskinkan som försvann
Brynäs Segerns sötma skapar en trygg filt som täcker den bubblande sörja av irritation.

Brynäsbloggen: Myspys vid brasan
Brynäs Julens nobla dag närmar sig. Ett lag firar julafton redan och presenterar tillskott. En spelare är arg och menar nog att tomten inte borde komma hem till en viss någon.

Brynäsbloggen: TLC
Brynäs Det närmar sig jullov och jag tror det är något som spelarna verkligen behöver.

Brynäsbloggen: Motarbeta sig själv
Brynäs Ibland så blir man tvungen att stanna upp och fundera. Fundera på om man kunde ha gjort saken annorlunda. Reflektera över om något kan vara värdefullt att behålla, speciellt om ämnet inkluderar andra än en själv.

Brynäsbloggen: En inställning jag inte vill se igen
Brynäs Nej, nej, nej och åter nej. Det var inte det här jag menade med att vara totalt respektlös mot hemmalaget.

Brynäsbloggen: Målen som räknas
Brynäs Ishockey… denna underbara sport. Ishockey… denna fantastiska sport som kan vara så horribelt orättvis. Hur kan det vara så oerhört omöjligt att hitta ”hålen” på en målvakt? När man varit framme vid tv-apparaten så många gånger och pekat. Alltså, jag är glad att jag inte tryckte fingret genom skärmen.

Brynäsbloggen: Pajen var i alla fall god
Brynäs Både jag och Brynäs var uppe i den nordligaste SHL-staden på lördagen, men det var nog bara jag som hade det trevligt.

Brynäsbloggen: Ta en kaffe du "Starky"
Brynäs Brynäs vinner och vinner. Brynäs gör mål likt en eldare kastar kol i pannan för att hålla trycket i ångloket. Men jag sitter här, likt en bortskämd unge, och surar. Brynäs gjorde säsongens sämsta match när de bortaslog Malmö med 3-0.

Brynäsbloggen: Vi har ju i alla fall Vancouver
Brynäs Ibland händer det att man som brynäsare blir, nära på mallig. Man bröstar upp sig och tittar lite överdrivet glad på de andra i rummet.

Brynäsbloggen: Underbara Brynäs
Brynäs Det är inte många lag i SHL som ger mig sådan total glädje när de förlorar hemma mot Brynäs som Frölunda. Antar att det beror på att det inte tillhör vanligheten. Ungefär som då Färjestad åker ur slutspelet mot Brynäs. Fantastiskt underbart men ganska ovanligt om man ser till historien.

Brynäsbloggen: Det fungerar aldrig att gena
Brynäs MoDo på besök. Tidigare under säsongen så smålogs det hos deras motståndssupportrar "blir kul att se alla transatlanter i alla fall". Nu, matchen efter Frölunda så verkar några leenden ha sloknat. Varför vet jag inte riktigt.

Brynäsbloggen: Dags att tugga taggtråd
Brynäs Hur ska man börja det här med att försöka få in en positiv anda? Vi förlorar ju bara!!! Är det dags att sparka ”Bulan” eller göra som MoDo och värva?

Brynäsbloggen: Fokus är A och O
Brynäs Det brukar sägas "välj dina strider". Det är bättre att gå vidare i stället för att slå huvudet blodigt.

Brynäsbloggen: Gobbel gobbel säger kalkonen
Brynäs Vilken vecka det har varit. Det har rullat in nyheter från alla håll. Saker som tyvärr inte gynnar sporten. Jag tycker det mer och mer blir en enda stor klump som skapar huvudvärk. Det är, just nu, inte lika kul med hockey som tidigare.

Brynäsbloggen: Vad har ni ställt till med?
Brynäs Titta nu vad ni har ställt till med. Nu har ni allt gjort bort er. Experterna i media vågar ju knappt gå hem nu på grund av er. De är ju rädd att ha fel i var det är de bor. Ni har skakat om Hockeysverige så väldigt att Roger Rönnberg väljer att doppa sina egna spelare i den värdelösa grytan istället för att se sanningen.

Brynäsbloggen: "Bulan" genar aldrig
Brynäs Jag måste erkänna att jag känner en viss oro inför dagens möte med Frölunda. Som inställningen Brynäs visat de två senaste matcherna så borde vi alla vara oroliga.

Brynäsbloggen: Fullt kaos med diving som krydda på moset
Brynäs Kaosteori eller kaologi som det också kallas. Kaotiska system där små förändringar i begynnelsevillkoren på sikt ger stora och oförutsägbara skillnader. Eller kaos i mönsterbildning, där system som börjar i enkla/slumpmässiga tillstånd producerar regelbundna eller komplexa beteenden.

Brynäsbloggen: Jag purrar när Brynäs morrar
Brynäs Jag biter mig i läppen för att inte svära. Men ibland kanske Hockeysverige borde peka sitt finger och säga "SKÄMS PÅ ER".

Brynäsbloggen: En avstängning som känns
Brynäs Sitter och funderar på lämpliga ord att skriva. Lämpliga ord som man kan sätta på Karalahti och hans tilltag. Men tyvärr så är det bara barnförbjudna ord som gör sig till känna. Ilskan sitter fortfarande kvar fast det har gått tre dagar sedan händelsen. Visst, han har gett sin syn på det hela men… jag hoppas verkligen att han kontaktar Petr och ber om ursäkt.

Brynäsbloggen: Mot Hovet för 3 poäng
Brynäs Med dåliga vibbar som fladdrar och slår likt tjädervingar så ställer jag mig trotsande i motvinden och försöker vråla som en tiger.

Brynäsbloggen: Lyssna på sensei och håll fingrarna i styr
Brynäs Sitter och sörplar på en kopp Gevalia. Mmmmm det smakar som en 6-3 seger.

Brynäsbloggen: ÄNTLIGEN!!!
Brynäs Så är det då äntligen dags för premiären av SHL 2015-16. Ikväll smygstartar ligan med Linköping mot Djurgården och nykomlingen Karlskrona mot Färjestad. Imorgon, torsdag startar det äntligen. Som vi alla har väntat. Som vi har längtat efter att se hur Brynäs står sig mot de övriga. Blir det moll eller kommer vi att gå i ständigt berusande falsett?

Brynäsbloggen: Var det inte en back vi skulle ha?
Brynäs Mitt i den stekheta augustivärmen så släpper Bengtzén den stora bomben. Alcén. Johan. 27 år gammal, återvänder till Brynäs. Många skakar, frågande, på huvudena så att kinderna fladdrar. Var det inte en back vi skulle ha?

Brynäsbloggen: Det är sommar (på papper).
Brynäs Vare sig man har ett brandtal som coacherna på film eller präntar in Cassius Clay (Mohammed Ali) "I shook up the world" för laget så ser det tunt ut enligt media.

Brynäsbloggen: "Vi kan inte bara lägga oss ner och dö"
Brynäs Spelare försvinner från klubben och några börjar oroa sig över tystnaden från sportchefen. Inga värvningar och vi är "klara" för Allsvenskan. Jag säger som vår lagkapten Andersén "Vi kan inte bara lägga oss ner och dö". Ha tålamod och vi kommer få se spelare presenteras. Jag sitter som på nålar för att få se vad det blir.

Brynäsbloggen: Kvartsfinal med Calskrove
Brynäs Bloggaren tar kaffekoppen och sätter sig i fåtöljen. Det knarrar gott i skinnet på pallen när fötterna landar. Det är dags för ”en himla massa goa funderingar”.

Brynäsbloggen: Karamell som värmlänningar inte tycker om.
Brynäs Gameday!!! Jag sitter och suger på en karamell som smakar så gott att jag knappt vill att det ska ta slut. Vad den heter? Färjestad missar kvartsfinal. Absolut inte ett försök till spådom utan det är en karamell tagen ur burken önskemål.

Brynäsbloggen: 1 av 3 klar.
Brynäs NÄÄÄÄJE!!! Brynäs gjorde, i stort, en kanonmatch. Media hoppar upp från stenarna de gömt sig bakom. Brynäs vann!!! De rubbade Färjestad… i värmlänningarnas ishall dessutom. Nu kan inte Färjestad vinna två matcher. Nu kommer Brynäs få möta ”omöjliga Skellefteå”.

Brynäsbloggen: Historia kan lära oss mycket
Brynäs Än en gång ställs vi mot Färjestad… Än en gång så tvingas vi försöka tämja vargar… Än en gång måste vi vandra i de mörka skogarna av Värmland… Kommer vi få se solens strålar på andra sidan?

Brynäsbloggen: Nu är det dags att trimma motorerna.
Brynäs Då var det klart! Jublet vet inget slut och det låter nästan som Brynäs vunnit ett mästerskap. Jag kritiserar ingen för jag har samma känsla. Stenen som vi alla har haft på axlarna har varit äckligt tung. Stenen har heller inte varit jämn utan det har varit vassa kanter som tryckt och skurit i en under hela den här säsongen. Tänk er då hur tung och hemsk stenen som killarna på isen har haft att bära…

Brynäsbloggen: I drömmarnas värld.
Brynäs Fem omgångar kvar innan slutspel och allt vad det heter. Leksand och MoDo har ett svårare spelschema än Brynäs och jag kan inte, hur jag än vrider och vänder på det, se att Brynäs inte ska klara sig. Det borde rent av, vid vinst ikväll, vara klart. Men nu tänker jag inte jinxa det här mer utan drömma om något annat.

Brynäsbloggen: Så efterlängtat
Brynäs Det händer inte ofta den här säsongen. Det är så ovanligt att man rent av kan räkna dem på en hand. Det är så ovanligt att jag nog vågar påstå att en lortgris byter underkläder oftare. Brynäs vann… på BORTAPLAN!!!

Brynäsbloggen: Bertilsson
Brynäs Likt ett filmklipp på internet känns det som att jag skulle kunna gå, bredbent och med armarna brett utsträckta, och vråla "Vem var det som slog in nödstoppen? Vem var det?".

Brynäsbloggen: Går hissen upp?
Brynäs Lagen toppar formen för slutspel och Brynäs vägrar ge bort sin "plats". Men räcker det till för att ha en chans till slutspel?

Brynäsbloggen: Vad är ok?
Brynäs Likt en okontrollerbar elefant kliver jag nu på den tunna tråden och undrar vad som är ok för en elitidrottare i sitt privatliv.

Brynäsbloggen: Transferfönstret
Brynäs Det berömda transferfönstret är stängt. Brynäs satsade inte på några "sista minuten värvningar". Den stora frågan är väl snarare om det tilläts att slå knock på lagbudgeten och ta en ekonomisk risk för att säkra SHL-kontraktet.

Brynäsbloggen: Mot soluppgången med hissade segel
Brynäs Näsan är tjock och halsen stakar sig. Nej, det är inte gråten över ännu en förlust. Ännu en bitter sa... förlust där vi inte får ut det spel vi ska kunna presentera. Förkylning verkar ha hittat mig och det är näst intill lika irriterande som Brynäs, rakt igenom, usla spel.

Brynäsbloggen: Sveriges bästa derbymatch spelas ikväll
Brynäs Med trubbig spets blir det inte snyggt på papperet. Bloggen tar Rocky Balboa till hjälp om tankarna inför kvällens heta derby.

Brynäsbloggen: Brynäs söker frälsning i norr
Brynäs Likt en science fiction film där astronauter på Mars i panik letar efter syrgastuber i ett okänt rymdskepp, letar nu Brynäs ny luft väldigt nära Luleås björnar.

Brynäsbloggen: Glöm SM-guld, nu gäller överlevnad!
Brynäs Förlust med 2-7 i Gavlerinken igår mot ett inspirerande Skellefteå AIK, men vad ska vi då kalla Brynäs spel? Det var iallafall under all kritik, jag förstår att supportrar är besvikna på säsongens Brynäs IF.

Brynäsbloggen: Tänk vad fort man kan glömma efter en seger.
Brynäs I försök att sjunga som Alice Cooper så tar bloggen sig vatten över huvudet. Men först lite funderingar på veckans händelser så här långt

Brynäsbloggen: Felsteg är aldrig bra
Brynäs Bloggen sliter sitt tunna hår och funderar på varför ett så viljelöst Brynäs åkte till Örebro

Brynäsbloggen: Hockeyns slumkvarter, inget för Gävle?
Brynäs När förlusterna radar upp sig och både supportrar och klubb börjar visa frustration. Hur ska man då lösa problemet? Här kommer bloggens tankar om ämnet Brynäs IF.

Brynäsbloggen: Nu får det vara nog!
Brynäs Ikväll kom sjätte raka förlusten och Brynäs har totalt läckt in mål, hela 30 insläppta mål på sex matcher. Brynäs vägrar kalla det kris men det börjar bli lite väl mörkt nu. Hur långt får det gå innan något händer inom föreningen?

Brynäsbloggen: Wow för Brynäs första period, men sen...
Brynäs 6800 personer hade äntligen fattat att Brynäs behöver publikstöd och att ishockey är bäst på plats i arenan. Handklapporna var tillbaka och tillsammans skapades det en fantastisk hockeyfest om det inte vore för HV71:s effektiva målproduktion som drog ner firandet en aning, HV71 vann matchen med 7-4.

Brynäsbloggen: Supportrarna ställer höga krav på sitt Brynäs!
Brynäs - Avgå Tommy! - Kvalserien nästa! - Värva nya spelare nu, innan det är försent! - Visa hjärta!

Brynäsbloggen: Brynäsfansen skänker kläder
Brynäs Läsarna på Brynässidan har varit givmilda och skänkt pengar till Kenyaprojektet som ingår i kampanjen Brynäsare för UNICEF. Jag vill nu redovisa det ni har ger till barnen i Afrika i Brynäsandans namn.

Brynäsbloggen: Målskyttar, var är ni?
Brynäs Brynäs åkte igår på ännu en snöplig förlust, ett Luleå som avgjorde matchen med sitt 2-1 mål i slutet av tredje perioden. Jag börjar fundera och grubbla lite över Brynäs, det ser trögt och målfattigt ut.

Brynäsbloggen: Brynäs startar med blandade resultat!
Brynäs En förlust, en vinst och en förlust efter straffar. Det är Brynäs säsongsinledning av SHL. En inledning där juniorerna har tagit för sig ordentligt och dessutom levererat. Hur långt kan Brynäs ta sig i vinter?

Brynäsbloggen: Brynäs IF skänker kläder till Brynäsare För Unicef
Brynäs I samband med Brynäs arbete kring UNICEF startades kampanjen Brynäsare för Unicef som handlar om att få så många fans som möjligt att skänka till insamlingen. I detta projekt ingår också en klädinsamling till barnhemmet i Komotobo i Kenya som leds av Brynäsredaktionen här på SvenskaFans. Nu har Brynäs IF valt att stötta projektet.

Brynäsbloggen: En lyckad Brynäsdag på Rådhustorget!
Brynäs Idag var det äntligen dags för alla Brynässupportrar att möta sina idoler på riktigt nära håll i Gävle. Alla spelare från Brynäs dam och herrlag var på plats på Rådhustorget under lördagen för att skriva autografer och fotograferas tillsammans med supportrar.

Brynäsbloggen: Hjärtan sträcker sig över klubbmärkena
Brynäs Viktor Alner bloggar om kampanjen Brynäsare för Unicef.

Brynäsbloggen: Tillsammans gör vi skillnad
Brynäs Viktor Alner bloggar kring kampanjen Brynäsare för Unicef.

Brynäsbloggen: Dags att visa stolthet Gävle!
Brynäs Det är inte bara vädret som är trist i Gävle just nu, Gävle kommun tar tillbaka det avtal som var meningen till Brynäs IF för att utveckla samarbetet med UNICEF och tillsammans starta upp någonting som heter "En bra start". Någonting som får mig att reagera starkt, varför? Varför Gävle kommun?

Brynäsbloggen: Jag saknar hockeyunderhållning!
Brynäs Alla pratar om Skellefteå AIK, det finns inget bättre lag och att de är ett nummer för stora för SHL. Visst är det ett lag många lag ser upp till, men vi har ett problem inom svensk ishockey just nu. Vart är underhållningen i SM-slutspelet?

Brynäsbloggen: The game is over
Brynäs Det blev inget 14:e guld i Gävle den här säsongen, Färjestad visade sig vara lite bättre. Igår slog Karlstadslaget ut Brynäs ut SM-slutspelet och därmed är säsongen över för Brynäs del. Det gör ont i ett supporterhjärta att säsongen nu är över för denna gång.

Brynäsbloggen: "Plötsligt händer det"
Brynäs En måstematch för Brynäs och ett Färjestad som hade chansen att avgöra med fyra raka vinster och ta sig till semifinal. Men det här var Brynäs kväll, 2-0 vinst och nu går serien till en femte match i Läkerol arena på måndag.

Brynäsbloggen: Brynäs är laget vi aldrig ska räkna bort!
Brynäs Slutspelet 2014 har börjat, Brynäs och Färjestad drabbades samman i Läkerol arena igår för kvartsfinal 1. En tuff och jämn match som slutade 1-2 till Färjestad och som vann den så viktiga första matchen. Ny match på tisdag i Karlstad och Brynäs vet vad som gäller...VINST!

Brynäsbloggen: SM-slutspelet 2014!
Brynäs Den bästa tiden på året är när hockeysäsongen går mot slutspel och helt avgörande matcher. Åtta lag kommer vara med i kampen om SM-guldet, men det kommer bara vara ett vinnande lag på isen när den här kampen är över. Vilket lag och stad som får jubla högst återstår att se. Låt kampen om Le Mat pokalen starta!

Brynäsbloggen: Positivt överraskad av Brynäs IF!
Brynäs Grundserien är över för den här gången och Brynäs slutar på en fin fjärdeplats i tabellen och kvartsfinalmotståndare blir Färjestad BK. En härlig matchserie att vänta då dessa två lag snart kan skriva en hel bok om lagens historia mot varandra. Vi kommer få se en härlig kamp mellan två stora lag i svensk ishockey, det vinnande laget blir Brynäs IF.

Brynäsbloggen: Säsongens viktigaste match väntar!
Brynäs Idag väntar den viktigaste matchen den här säsongen för Brynäs IF. Blir det en direktplats till SM-slutspelet? Eller kommer laget att missa det och istället försöka spela sig en plats dit, i ett play-in? Hur klarar sig Brynäs utan sin backstjärna Ryan Gunderson? Frågorna är många, men svaren har jag! Klart Brynäs tar en direktplats in i SM-slutspelet!

Brynäsbloggen: SHL-tåget går mot en tuff avslutning och det sista Gävledaladerbyt väntar
Brynäs Uppehållet är över och det regnar OS-medaljer över Sverige, vilken härlig insats av alla svenskar som slet och kämpade in i det sista. Tillbaka till SHL och avslutningen, nu är det Brynäs som måste slita och ge järnet de sista omgångarna om man ska nå en topp sex placering. På onsdag väntar den första matchen och det sista Gävledaladerbyt, oerhört viktiga poäng står på spel. Ge järnet nu Brynäs!

Brynäsbloggen: Inför slutspurten, Det här fixar ni Brynäs!
Brynäs Det är snart dags för ett OS-uppehåll och i Brynäs finns det en hel del att rätta till i spelet men också spelare att hylla. Det är nu SHL går in i en slutspurt och hur kommer det gå för Brynäs? Tar man en direktplats till slutspelet? Eller finns det nerver kvar sen förra säsongen då man tappade rejält efter nyår?

Brynäsbloggen: Slarvigt spel i veckans två matcher
Brynäs Bedrövligt spel mot Leksand i torsdags och en helt okej insats under lördagskvällen mot Örebro, dags att summera veckans insats och blicka framåt mot en av säsongens viktigaste veckor där Brynäs riktar blicken mot toppen av tabellen.

Brynäsbloggen: En Brynäsklack som inte hörs
Brynäs Det eviga tjatet om att Brynäsklacken är Sveriges sämsta klack börjar nu även jag inse. Jag vill självklart att Brynäsklacken ska vara Sveriges bästa klack istället men dit är det en lång väg att gå. Vem har ansvaret för klacken? vem/vilka organiserar hemmastå i Läkerol arena? Självklart förstår jag att supporterklubbarna har mycket med det här att göra, det arbetas säkert med det här hela tiden. Men jag börjar känna mig lite orolig, vart är supportrarna?

Brynäsbloggen: Julledigt väntar och i Brynäs är det lugn och ro
Brynäs Dags att förbereda sig för juletider, gratinera julskinkan, sätt upp den vackra julgranen och slå dig till ro, för nu tar även SHL lite julledigt. Men kan verkligen alla lag slå sig till ro?

Brynäsbloggen: Många är kritiska mot Robin Rahm
Brynäs Tung förlust ikväll, Modo vann matchen med hela 5-2. I Gävle sitter nu människor och kastar kritik mot målvakten Robin Rahm. Jag tar det ändå lite försiktigare, här kommer mina åsikter kring den kritiserade målvakten.

Brynäsbloggen: Nu väntar en tuff och viktig tid för SHL-lagen
Brynäs Ett välbehövligt speluppehåll för Brynäs och övriga lag i SHL är snart slut. Dags att återigen ta på sig matchtröjorna och skridskorna och ge järnet i varje närkamp ute på isen.

Brynäsbloggen: "Ishockeyn blir tråkig utan stämning i arenan"
Brynäs Igår var en sådan kväll då ingenting gick Brynäs väg, och dessutom inte ens 5000 på läktarna. Vad är det som händer med publiken? Det här måste SHL se allvarligt på!

Brynäsbloggen: Toppen och botten!
Brynäs Dags att ge Örebro hockey beröm för sin energi, samtidigt som man börjar fundera vart energin i HV71 är. Tankar och funderar kring båda lagen bjuder jag på i detta inlägg.

Brynäsbloggen: "AIK stoppar hockeyfest"
Brynäs Jag tänker inte ge mig in i något hockeybråk men visst är det förbannat konstigt att inte AIK hockey bjuder in Leksand Superstars till Globen på annandag jul när AIK och Leksand möts i ett häftigt möte? Man stoppar någonting som skulle blivit en hockeyfest.

Brynäsbloggen: 100 procent arbete + mannen med mustaschen = 3 poäng!
Brynäs Det ska tydligen krävas ett speciellt tema i matcherna för att Brynäs ska ta 3 poäng. Igår var det tema "mustaschpower" och då vann Brynäs med 3-1 mot topplaget Luleå. I en match där publiken ska hyllas tillsammans med Brynäs på isen.

Brynäsbloggen: Publiken sviker!
Brynäs Ännu inte över 6000 personer i Läkerol arena. Det är tyvärr folktomt på läktarna i SHL än så länge. Många väljer att se matcherna på TV istället. Detta är ett problem, hur ska fler besökare lockas till arenorna?

Brynäsbloggen: Stark inledning av Brynäs!
Brynäs Två vinster och två förluster, så ser Brynäs inledning ut i SHL. Både ojämna matcher men också stundtals riktigt fint spel. Det finns självklart saker att förbättra men med vinsten mot Växjö senast så ser laget ut att vara riktigt på hugget.

Brynäsbloggen: Stämningen alla vill uppleva!
Brynäs Äntligen var det dags, 7650 personer hade tagit plats i Tegera arena i Leksand för att se ett mycket hett Gävledaladerby i säsongens första SHL-match. Förväntningar hade byggts upp, nervositeten var med som vanligt och stämningen var på topp i det glödheta mötet där Brynäs vann med 3-1.

Brynäsbloggen: Wikegårds åsikter väcker tankar hos oss supportrar
Brynäs Hockeyexperten Niklas Wikegård delade med sig av sina åsikter kring Brynäs IF på sin videoblogg idag och det här får upp tankeverksamheten även för oss supportrar. Alexandra delar med sig av sina tankar och åsikter kring det han säger och tycker.

Brynäsbloggen: Veckans alla Träningar med Brynäs IF!
Brynäs Brynäs har påbörjat säsongen 13/14. I måndags gick laget på is, i onsdags tränades det och i fredags trappade Tommy Jonsson upp träningen rejält.Skribenten Alexandra har följt veckans Brynäs och vill dela med sig av lite tankar och åsikter.

Brynäsbloggen: Brynäs har spelartruppen klar!
Brynäs Två målvakter, åtta backar och fjorton forwards ingår nu i Brynäs IF spelartrupp inför säsongen 13/14. Har sportchefen Michael Sundlöv stängt igen plånboken för den här gången? Är det den här truppen som ska återuppleva drömmarna från säsongen 11/12? Jag heter inte Michael Sundlöv men jag tror faktiskt att han och föreningen börjar känna sig ganska nöjda, eller vad tycker vi supportrar?

Brynäsbloggen: Det blir ett tufft och fysiskt Brynäs kommande säsong
Brynäs Vi är många som längtar till sommarlovet och semestern redan nu, vi lite mer hockeytokiga människor längtar mest av allt till den 14 september då Elitseriesäsongen 13/14 går av stapeln. Men hur ser egentligen Brynäs IF spelartrupp ut inför säsongen? Det ska vi ta reda på.

Brynäsbloggen: Välkomna!
Brynäs Att få en liten bakgrund på vem det är som skriver inläggen känns viktigt för både mig som skribent och även för er som ska läsa inläggen. Jag kommer att göra en liten presentation av mig i det här första inlägget. Vem jag är och varför jag sitter här och skriver för Svenskafans. Hoppas ni följer med på resan!

Brynäsbloggen: Klart - Sundqvist förlänger!
Brynäs Som så många gånger förr visade det sig att bloggaren Mrmadhawk var rätt ute när han avslöjade att Jörgen Sundqvist blir kvar i Brynäs ytterligare några säsonger.

Brynäsbloggen: Sundlöv håller ögonen öppna
Brynäs

Brynäsbloggen: Äntligen
Brynäs Vi har varit lite sega här i redaktionen men nu är forumet äntligen omgjort och det är bara börja diskutera! Men kom ihåg att vårda ditt språk :)

Brynäsbloggen: Du har väl inte missat?
Brynäs Du har väl inte missat att Brynäsredaktionen finns på Facebook också?

Brynäsbloggen: Fyra Brynäsare i landslaget
Brynäs Pär Mårts presenterade i dag truppen som ska representera Sverige i Karjala Cup och med i truppen finns inte mindre än fyra Brynäsare.

Brynäsbloggen: Ekholm spelklar
Brynäs

Brynäsbloggen: Markström gör succé
Brynäs Efter en tung debutsäsong i Nordamerika så går det nu bättre får Jacob Markström.

Brynäsbloggen - Elitserien lag för lag: MoDo
Brynäs Dött, döare dödast. Så kan man utan överdrift beskriva läget i hockeysverige just nu. Därför fortsätter jag att kika på elitserielagen där MoDo står på tur i alfabetisk ordning.

Brynäsbloggen - Elitserien lag för lag: Luleå
Brynäs Norrlands björnar med norrlands och hela Sveriges guld i sikte nästa säsong.

Brynäsbloggen - Elitserien lag för lag: Linköping
Brynäs Dags att kolla in LHC-presidenten Mike Helbers lagbygge.

Brynäsbloggen - Elitserien lag för lag: HV71
Brynäs HV71 - Den blåa maskinen.

Brynäsbloggen - Elitserien lag för lag: Färjestad
Brynäs Regerande svenska mästarna Färjestad

Brynäsbloggen - Elitserien lag för lag: Västra Frölunda
Brynäs Spelaromsättningen rekordstor och "Dragkedjan" återförenad hos Göteborgs goa gubbar.

Brynäsbloggen - Elitserien lag för lag: Djurgården
Brynäs Stockholms stolthet Djurgården blir nästa lag att ta en närmare titt på när elitserielagen fortsätter att prickas av.

Brynäsbloggen - Elitserien lag för lag: AIK
Brynäs Här kommer så småningom att följa en genomgång av samtliga elitserielag och konkurrenter till Brynäs. Först ut blir AIK.

Brynäsbloggen: Reflektioner av nyförvärven
Brynäs Sex nya spelare och tankarna kring dessa är ämnet som står i fokus när jag här försöker mig på att göra en lite närmare analys utav var och en av årets nyförvärv.

Brynäsbloggen: Silfverberg står över
Brynäs

Brynäsbloggen: Inför kvällens match
Brynäs

Brynäsbloggen: Dixon avstängd
Brynäs

Brynäsbloggen: Hietanen till landslaget
Brynäs

Brynäsbloggen: Ingen "Bom-Bom"
Brynäs

Brynäsbloggen: Jonsson borta till februari
Brynäs

Brynäsbloggen: Träna power play!
Brynäs

Brynäsbloggen: Kudroc till Frölunda!
Brynäs

Brynäsbloggen: Böter för Bertilsson
Brynäs

Brynäsbloggen: Sju spelare med i småkronorna
Brynäs

Brynäsbloggen: Kudroc kvar
Brynäs Slovaken blir kvar ett tag till i Brynäströjan.

Brynäsbloggen: Kudroc lämnar?
Brynäs

Brynäsbloggen - Elitserien lag för lag: AIK
Brynäs Här kommer så småningom att följa en genomgång av samtliga elitserielag och konkurrenter till Brynäs. Först ut blir AIK.

ANNONS:

Fler artiklar om Brynäs

Chans till revanch i dubbelmötet med Djurgården
Brynäs Det vart förlust med 1-2 för Brynäs i den första back-to-back-duellen mot Djurgården När vi nu vänder till Stockholm och Hovet går Brynäs naturligtvis för revansch. Ett formstarkt Djurgården går och sin sida för sin fjärde raka seger.
2019-01-19 11:28:50

Brynäs pressade mot slutet, men kvitteringen uteblev - Lämnade isen poänglösa
Brynäs Brynäs pressade framåt för en kvittering i den sista perioden, men matchklockan slog alldeles för snabbt under slutminuterna och trots möjlighet i numerärt överläge så lyckades man aldrig kvittera. Inför de 6616 personerna i Gavlerinken fick se sig besegrade och därmed lämna isen poänglösa mot Djurgården.
2019-01-18 21:59:06

Grinighet + Surskallighet + Spelskicklighet = Nicklas Danielsson
Brynäs
2019-01-18 18:25:51

Brynäsbloggen: "Bland den snyggaste designen på en matchtröja"
Brynäs
2019-01-18 12:20:00

Klassiskt rivalmöte mellan Brynäs och Djurgården
Brynäs I ett härligt back to back möte mot Djurgården, kommer Brynäs under hemmamatchen att spela i retrotröjor från SM-guldet -99. Dessutom kommer man att hylla kaptenen Jacob Blomqvist - vars hjärta alltid klappat för Brynäs.
2019-01-18 12:00:00

Stora starka Djurgården – Brynäs historiska värdemätare
Brynäs Brynäs och Djurgården är två storlag med flest SM-guld i hela Sverige. Nu till helgen väntar ett back-to-back möte klubbarna emellan och vad vore inte bättre då att ladda upp med stora ögonblick i den historia som Brynäs faktiskt delar med sin rival?
2019-01-17 12:00:00

Många fans är missnöjda med introt i Gavlerinken
Brynäs Brynäs intro för den här säsongen delar Brynäslägret. Trots det anser en majoritet bland fansen att introt inte höjer stämningen i Gavlerinken som man önskar.
2019-01-15 12:56:00

Visste du att – ett nörderi av #brynäsfakta
Brynäs Vi på Brynäsredaktionen älskar Brynäs IF och vi är stolta över att vara SvenskaFans största hockeyredaktion och kan erbjuda så mycket Brynäs det bara går till dig som inbiten brynäsare.
2019-01-15 11:19:39

Stark bortamatch men bara en poäng!
Brynäs En av säsongens bästa bortamatcher ger bara en poäng. Säger bara för att det luktade länge tre poäng till Brynäs.
2019-01-12 17:58:52

Inför: Växjö - Brynäs - Hemma bra men borta bäst
Brynäs Tur i oturen. Så kan man konstatera när Brynäs får tillbaka två spelare när Gävlelaget åker ner till Växjö.
2019-01-12 10:40:00

ANNONS:
SENASTE NYHETERNA OM BRYNÄS IF
ANNONS:
SERIETABELLEN
1Luleå3416992062
2Färjestad34159101759
3Frölunda35141011459
4Djurgården3315992557
5Linköping34131110856
6Växjö3415811456
7Skellefteå34139121052
8HV713415613352
9Malmö33111012151
10Brynäs34121210-1150
11Rögle3413714-1048
12Mora348917-2240
13Örebro3471017-1736
14Timrå337719-3233
>> Visa hela tabellen
ANNONS:
SENASTE NYTT FRÅN SHL
ANNONS:
Svenska Fans
START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US | FORUM | BETTING
Derby direkt i omstarten av ligan
Higuain en man för Chelsea?
Silly Season:   Higuain en man för Chelsea?
VAR – så här kan vi inte ha det
Villa vann på födelsedagen
Så lottades CL:s åttondelsfinaler
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies