fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
Medlem
Besökare: 75400 | Medlemmar: 184064

Kom ihåg mig

Brynäsbloggen: Damhockeyn är inget välgörenhetsprojektDamhockeyn går just nu, på många fronter, åt rätt håll.
Fler och fler klubbar lyfter fram sitt damlag på dagordningen och fler sponsorer sätter också den typ av press på våra elitföreningar.

Det är på många sätt mycket positivt. För ska ishockeyn ha en chans att utmana andra idrotter i såväl socialt- som ekonomiskt kapital även i framtiden måste sporten få växa på bredden. I den frågan blir just damhockeyn en mycket viktig pjäs.
Vi är fortfarande i en tid då damhockeyn inte ses som en självklarhet. Den nyttjas och brukas snarare som en välgörenhet och hamnar därför i en viss särställning. I sak är det bra och hanterar klubbarna frågan på rätt sätt är det fantastiskt.

Men det är ofta som en damhockeyspelare och hela damsatsningen används i symboliska sammanhang. Istället för att se spelarna som en sportslig produkt vars utveckling ger föreningen sportslig framgång att skryta med blir spelaren istället en symbol för att locka andra finansiella aktörer.

Ni som läst mina texter under en längre tid vet hur allergisk jag är mot symbolarbete om det inte finns någon praktisk kunnighet och/eller strategi bakom symbolen.

En elitidrottsförening i svensk hockey ska inte bara kunna säga ”titta vad bra vi är för att vi har ett damlag!”. Det i sig betyder inte per automatik att den föreningen satsar något alls på vare sig jämställdhet eller hållbarhet även om många, till en viss mån en och annan sponsor, kan tro det.

Däremot om en förening säger ”vi har ett damlag och vår ambition är att inom en viss period ska vi ge spelarna de här förutsättningarna och vår strategi är såhär för att nå dit”. Då talar om vi ett helt annat språk. Bättre blir det dessutom om det så kallade ”flaggskeppen” (elitföreningarna) i sina respektive hockeydistrikt också kan redovisa en praktisk strategi där mindre hockeyföreningar uppmuntras och stöttas i sina satsningar på flickhockey.

Jag vet att detta görs på många platser i Sverige men det är långt ifrån överallt.

Jag vill inte se klubbar exponera sitt damlag som någon form av välgörenhetsprojekt. Damhockeyn ska vara en naturlig och självklar del i vår sport. Lika självklar som när både herrar och damer tävlar i längdskidor idag – och då var det inte särskilt länge sedan som kvinnor förbjöds att åka t ex Vasaloppet.

Brynäs känns vara på rätt väg

Brynäs, trots föreningens vilja, höll på att halka jäkligt snett när det kommer till sitt SDHL-lag. Men klubben rätade upp sig och vi har i dagsläget något stabilare tillvaro vad det verkar.

Brynäs har ambitionen och det tycks finnas en ganska så klar strategi både på hur man längre fram vill bli en maktfaktor i SDHL men också att locka fler flickor till att spela ishockey.

Precis som för alla SDHL-lag idag har inte alla spelare i Brynäs samma förutsättningar trots detta.

Några spelare pendlar från längre avstånd från hemmet till Gävle för att få spela hockey i Brynäs, vardagen ser också olika ut beroende var för typ av jobb eller skola/utbildning man har på sidan om hockeyn medan några få spelare har hela sin vardag i Gavlerinken då man är anställd av Brynäs.

Det är inte rättvist.

Men det är så det ser ut.

Det känns som Brynäs tycks vara på någorlunda rätt väg. Jag hoppas att den känslan också stämmer överens med verkligheten.  
Viktor Alner
2019-02-11 12:30:00

Brynäsbloggen: Trots öppenheten finns det frågor

Jag tror att du som läser detta är precis som jag inte särskilt nöjd med vad Brynäs presterat den här säsongen. Visst har det låtit väldigt negativt runt om på sociala medier och jag kan bara tänka mig vilken mängd meddelanden kansliet på Gavlerinken får var och varannan dag av missnöjda brynäsare.

Det är tufft att leda Brynäs och någonstans har det väl alltid varit så sedan tiden då föreningen blev den stora klubb som den är idag. Det finns mellan 500 000 – 700 000 sympatisörer och lika många åsikter.

Att då ha en klubbdirektör som är aktiv på sociala medier och som gärna svarar upp på det han kan och visar på intresse för fansen är något vi ska vara väldigt glada och stolta över. Likaså gäller kommunikationschefen Kevin Johansson som jobbar under samma filosofi, särskilt på Twitter där han är både snabb och vass med svara upp. 

SvenskaFans Brynäsredaktion har uppmärksammat mycket runt om Brynäs och jag tycker det är viktigt att vi lyfter fram när någon som har en större roll i föreningen gör fansen, vad vi anser, orätt utifrån den roll man har. Men det är lika viktigt att lyfta fram när klubbens frontfigurer gör fansen väldigt mycket rätt. 

Visst kan jag tycka att det är mycket som jag önskar att Brynäs kunde svara på mer tydligt. Jag hade gärna sett att någon av Brynäs kommunikationsteam sätter sig ner i ett längre inslag med sportdirektören Andreas Dackell och på riktigt reder ut tankar, strategier och vad man har för ambitioner framåt.

Någonstans skulle jag önska att få höra; ”Såhär ser det ut idag, vi är inte helt nöjda, vi ska nå dit och såhär ska vi göra och vi tänker preliminärt att såhär långsiktigt ska vi arbeta” etc…

Jag tror att vi fans behöver få höra något sådant snart. 

Lättare sagt än gjort såklart, men klubben har samtidigt förespråkat öppnare dialog med sina fans sedan nytt folk tillsattes. Och i mitt tycker finns det snart ett behov av att genom föreningens egna kanaler reda ut ett och annat. Annars föds konspirationsteorier och sådant tar bara onödig skada och har allt som oftast tendens till att gå från osanning till "sanning". 

Det var kanske inte rätt läge som sportdirektör att försöka sig på en ironisk kommentar till Mittmedia om corsi-statistiken. Fansen vill ha lugnande besked och inte bli aningen förvirrade. 

Precis som det har sagts många gånger tidigare är Brynäs i en omorganisation i det sportsliga arbetet. Vi har hört några tränarnamn florera samt en fd sportchef som sägs vara på väg tillbaka. Det finns delade åsikter om allt och det är okej så länge vi kan respektera varandras olika synpunkter. Jag själv väljer att avvakta med synpunkt i den frågan tills vi faktiskt vet hur det kommer att se ut. Här och nu måste Brynäs klara av den nuvarande säsongen, sedan bygger vi vidare där ifrån. 

Med i slutändan.

All heder till Campese & Co som svarar upp på det mesta. 

***

Klubbdirektören kommenterar i Brynäsredaktionens Facebooksida: 

 


Kommunikationschefens på Twitter till Brynäsredaktionens Twitter: Färre besöker Brynäs på nätet

Viktor Alner
2019-02-06 12:54:00

Brynäsbloggen: Vi #jantefjantar bryr oss

Det kan tyckas beklagligt när anställda, framförallt i ledande positioner, i Brynäs IF inte är mer mån om föreningens fans än vad man visar. Arbetar man i den här branschen är människors åsikter något man får ta och kan man inte hantera det så ska man nog byta jobb.
 
Det är fansen som äger Brynäs IF, det är fansen som är anledningen till att varje anställd i föreningen får ut sin lön varje månad och fansen har all rätt att tycka precis vad de vill om varje insats som föreningen gör såväl på och utanför isen så länge det inte rör sig om hot eller kränkning av en enskild individ. 
 
Vi så kallade brynäsare, eller "jantefjantar" bryr oss om vår klubb. Ingen blir gladare än vi över att Brynäs vinner.
 
Men många av oss tyckte inte att matchen mot Malmö var särskilt bra. Brynäs spelade dåligt och Malmö hade där och då en ännu sämre dag.
 
Sätt det perspektivet och lägg till alla parametrar av det vi sett av Brynäs den här säsongen är det fullt begripligt att många har åsikter och att det , trots en eller två segrar, fortfarande finns en viss oro.
 
En ordentlig krigarinsats utöver det vanliga – absolut. Det uppskattas och det finns väl inget bättre än att se spelarna på isen kämpa med näbbar och klor för en seger istället för att de åker runt och ser ointresserade ut. Men Brynäs kan slita som de mest ilskna tigrar som finns där ute men ser spelet ändå inte bra ut så är det så. Och det är ofta som det tämligen inte ser bra ut. 
 
Niklas Wikegård har i sin yrkesroll förväntan att komma med sitt tyckande. Ibland håller man med honom, ibland inte. Jag tyckte han sa en hel del i lördags som vi fans funderat på under längre tid. Särskilt i fråga om Brynäs brist på identitet de senaste åren trots att man pratat väldigt mycket om det. 
 
Att Brynäs är det lag som täcker flest skott är fantastiskt. Men precis som Wikegård är jag inne på samma tanke. Det är något fel när utespelare tvingas täcka så ofantligt mycket skott hela tiden. Uppoffrande hockey i all ära, men det ska inte behövas så ofta som Brynäs tvingas göra det. Då är det något annat som är fel i systemet. 

Det är självklart att de ansvariga i Brynäs ser samma sak som "vi andra" gör. De ser också bristerna och problemen och innanför Gavlerinkens väggar så analyseras det, diskuteras och alla vet att något måste göras. 

Men som supporter till sin förening har man all rätt att tycka till om exakt allt. Det kan de flesta som jobbar med Brynäs hantera, det är en del av vardagen. Men det blir oerhört fel när någon med ledande position skriver "så kallade brynäsare" och haschtaggar jantefjant för att man inte håller med för stunden i den kritik som finns. Lika illa är det när två andra som haft de två största ledande rollerna i klubben tidigare tycks heja på det. 

Vi jantefjantar bryr oss för att vi älskar Brynäs. 

Viktor Alner
2019-02-04 12:59:00

Brynäsbloggen: En frustrerande känsla

Brynäs gör minst mål i SHL
Brynäs har sämst form i SHL

Endast 3669 åskådare kom till Gavlerinken när Mora besökte. Många av dessa 3669 är säsongskort och jag kan lova att alla inte var på plats.
 
Men jag är inte förvånad.
 
Brynäs är tråkiga. Fruktansvärt tråkiga.
 
Det må hända att jag nu låter väldigt negativ men det är precis så här man känner för säsongen 2018/19.
 
Det är en frustrerande känsla. Brynäs är inte Mora, Örebro, Rögle eller Timrå. Brynäs har en större organisation, bättre ekonomi och en spelarbudget tillräcklig för att slåss i toppen.
 
Vi ska inte vara så jäkla ödmjuka.
 
Vi ska ställa krav.
 
Men de ansvariga många vill beskylla finns inte längre kvar i organisationen. Istället ser jag en del arga blickar riktats mot Andreas Dackell. Jag förstår frustrationen. Dackell har rensat i lägret rätt rejält utan att ersätta.
 
Samtidigt måste Dackell fokusera på såväl att överleva våren för att Brynäs ska byggas till ett slagkraftigare lag till hösten. Och det finns en sportsligt plan framåt. Problemet är att något måste göras här och nu och inte sen.

På torsdag väntar serieledande Luleå med finaltränaren Thomas ”Bulan” Berglund. Det kommer att bli disco som alltid i Luleå. Men som det ser ut nu kommer det inte att bli någon trevlig dans för Magnus Sundquist & Co.
 
Jag vet ärligt talat inte hur Brynäs ska lösa det här. Någonstans måste man i sin enkelhet försöka hitta tillbaka till grunderna. Säkra upp försvarsspelet och nöta sig in i matcherna för att skramla ihop tillräckligt med poäng för att slippa negativt kval (att man ens skulle behöva skriva det…).
 
Under tiden får vi hoppas på att Dacke & Inge scoutat upp någon som kan få den mojnande vinden att ta fart. Det låter lite desperat att tänka så men bara den naive kan tro att Brynäs står i lugnande vatten.
 
Brynäs gör minst mål i SHL
Brynäs har sämst form i SHL
Viktor Alner
2019-01-30 12:30:00

Brynäsbloggen: Släpp in den äldre generationen när legender ska hyllas!

Jag har länge önskat att Brynäs ska införa ett event där man hyllar sin unika historia som innehåller så många legendarer och viktiga personer i överflöd. Jag har velat haft ett event där man får läsa om de många personer som betytt något för föreningen och som också lagt den grund till varför Brynäs IF är den förening man är idag.
 
Men det är egentligen inte historien i sig som egentligen varit det viktiga. För med det här eventet skulle Brynäs också kunna öppna portarna för den äldre generationen brynäsare.
 
Den här föreningen har generationer av fans. Allt ifrån de familjer vars gammelmor- och farföräldrar hejade på vid den gamla Islandsplan på Brynäs till Isstadion på Nynäs fram till föräldrar och farföräldrar som följt laget sedan Gavlerinkens ungdom på Sätraåsen.
 
Ett event där Brynäs omfamnar sitt förflutna på ett äkta sätt.
 
Den 20 juni 2018 skrev jag senast en krönika om detta. Jag hade då fem konkreta förslag:
 
  • Pensionärer kommer in i arenan till ett extremt billigt pris (varför inte gratis om du är +75 år, eller gratis för alla pensionärer?) Bjud in de äldre för att få uppleva hockeyn!
  • Bredda eventet med att lyfta fram Brynäs historia i entréhallen. Då menar jag hela Brynäs historia. Varför inte en längre beskrivning om samtliga spelare som hänger i veporna som folk kan läsa? Lägg till Sop-Åke Andersson och Thure Wickberg och än mer än så!
  • Spelarna spelar med äldre versioner av den klassiska Brynäströjan (varför inte någon 60-tals version?)
  • Bjud in gamla Brynäsveteraner och intervjua dem inför fans och medlemmar. Exempelvis vid såväl entréer och barer.
  • Ta in någon som exempelvis Börje Salming (eller någon annan med ”legendstämpel”) som snackar i periodpauserna och varför inte göra det tillsammans med Brynäshistorikern Ulf Kriström? 

Nu på lördag tycks Brynäs ändock ta ett litet kliv fram till min idé. I matchen mot Linköping kommer föreningen att lyfta fram sina största legender i ett event så kallad Legends Night, och en av mina önskningar går faktiskt i uppfyllelse; Börje Salming ska komma och prata i studion!

Visst kan jag tycka att man borde ha börjat marknadsföra ett dylikt event tidigare. Men jag hoppas att Legends Night blir ett återkommande event – och att det i sådant fall byggs på.

Däremot efterfrågar jag fortfarande att Brynäs öppnar Gavlerinken för den äldre publiken. Visst, det finns pensionärer som tar sig till Gavlerinken i alla fall och ja, det är billigare matchbiljetter för pensionärer redan. Men en match per säsong hade ju varit fantastiskt om klubben sänkte priserna ytterligare för den här målgruppen. Det hade kunnat vara allt ifrån uppmuntran till att ta med mor- och farföräldrar till familjeläktaren till att alla pensionärer får gå för billigt pris eller nästan gratis på nedre etage. Det går att brainstorma fram massor med kreativa lösningar runt detta. 

Grundidén är ju ett event där alla generationer tillsammans får kika på elithockey och bli påminda om varför vi brynäsare kan göra det än idag. 

AIK fotboll har vad jag fått höra haft event där pensionärer kommit in gratis. Något för Brynäs att ta efter?

I min gamla krönika skrev jag:

”…jag höjer ett slag för de gamla hockeytokarna med brynäshjärtat i barm!”

Jag står kvar vid det.
Viktor Alner
2019-01-24 12:00:00

Brynäsbloggen: ”Alla” såg det redan i somras: Brynäs är inte bättre än såhär

Den som tänker att Brynäs kommer att få uppleva en längre vår får allt tänka om. Jag har satt på mig säkerhetsbältet och hjälm och är beredd på en direkt störtdykning till sommaruppehållet.
 
Anledningen?
 
Brynäs har inget i ett slutspel att göra.
 
Sedan Magnus Sundquist tog över har spelet någorlunda förbättrats i en del olika moment på isen, samt att Joakim Eriksson är tillbaka efter långtidsskadan, vilket jag egentligen ser som den största anledningen till att Brynäs har fixat en och annan poäng på sistone.
 
Precis som jag skrev när Tommy Sjödin och Janne Larsson fick avgå hävdar jag lika mycket idag att truppen är felbyggd från början. Magnus Sundquist är en duktig tränare och absolut ett namn som kan jobba i SHL under längre tid. Men han kan inte trolla.

Läs också: Sjödin blev offer i ett felkonstruerat Brynäs
 
Brynäs är SHLs absolut sämsta offensiva lag i spel fem mot fem. Laget har gjort minst mål i ligan och legat där i botten under en längre tid. Att ha ett bra Powerplay (bortsett från fem mot tre senast...) räcker inte till att försvara sig med. Det historien har lärt oss så många gånger förut är att ett lag som brister i offensiven åker ut ur slutspelet lika snabbt som en blinkning – det förväntar jag mig också att Brynäs gör, om vi ens kommer dit så att säga.
 
Problemet med det spel Brynäs har, där mycket kraft läggs på ett defensivt system, är att det blir väldigt profillöst och tråkigt. Det finns ingen profil som leder laget, som kliver fram när det går tungt, som orkar ta de där extra avgörande skären eller vågar gå in i bataljerna framför motståndarmålet. Det blir tråkigt att kolla på matcherna och jag börjar förstå att ni som kallar detta i något likt med ”Mellanmjölksäsong” har rätt i det. 
 
När Hockeylabbet redovisade Brynäs skottkarta efter den senaste matchen mot Djurgården var det mer eller mindre en tragisk syn. Brynäs spelsätt skapar alldeles för få – eller knappt några alls – farliga lägen och då blir det lätt för motståndaren, som i det här fallet råkade vara Djurgården.
 
Brynäs har till synes sökt/söker med ljus och lykta efter en poänggörare. Någon som kan göra något för att vässa till det här trubbiga tillståndet Brynäs befinner sig i just nu. 
 
Jag tror dock inte att en till spelare på något sätt skulle bidra och vara avgörande för att förändra den situation vi befinner oss i dagsläget. Det finns så mycket annat sett till helheten som inte stämmer på isen och visst börjar man känna av en frustration när man följer detta på läktaren. Vi ser aldrig något Brynäs som lyfter. Vi ser ett lag som med nöd och näppe tagit poäng trots förluster, men där tre-poängarna lyser alldeles för ofta med sin frånvaro än vad som skall anses vara godkänt. Vi ser ett Brynäs som aldrig för spelet utan istället tvingas anpassa sig efter motståndet och hela tiden tvingas till att jaga pucken istället för att kontrollera den. 
 
”Alla” såg att Brynäs var ett felbygge redan i somras. Alla utom de ansvariga… Men så fick en viss sportchef avgå tidigt av en anledning också. Det är grunden som är felkonstruerat i det här laget. Tommy Sjödin och Janne Larsson föll på grund av det och nu står Magnus Sundquist på samma tabellplacering som när han tog över rodret.
 
Brynäs är inte bättre än såhär 2018/19.
Viktor Alner
2019-01-21 12:00:00

Tidigare blogginlägg

Brynäsbloggen: "Bland den snyggaste designen på en matchtröja"
2019-01-18 12:20:00 - Viktor Alner
Brynäsbloggen: Upp och nicka Bockens dricka, Rallarbo… Brynäs!
2019-01-09 18:00:00 - Viktor Alner
Brynäsbloggen: Ishockeyns samhälleliga ansvar – En ihålig ambition eller verklig kraft?
2019-01-07 12:30:00 - Viktor Alner
Brynäsbloggen: Dackell kan liknas vid vår tids "Mr.Brynäs"
2018-12-12 14:00:00 - Viktor Alner
Brynäsbloggen: Jag blir stolt när Brynäs tar kampen för det goda
2018-12-08 18:42:45 - Viktor Alner
Brynäsbloggen: Fansen har rätt i målvaktsfrågan
2018-11-28 18:00:00 - Viktor Alner
Brynäsbloggen: Nej, allt behöver inte höjas till skyarna
2018-11-21 12:45:00 - Viktor Alner
Brynäsbloggen: Det är inte svårt att promota damerna
2018-11-19 12:54:00 - Viktor Alner
Brynäsbloggen: Brynäs gör det Brynäs alltid har gjort
2018-11-09 19:00:00 - Viktor Alner
Brynäsbloggen: The Core Business is… En bra start?
Viktor Alner resonerar kring Brynäs färska hållsbarhetsrapport.
2018-11-06 19:30:00 - Viktor Alner
Brynäsbloggen: Sjödin blev offer i ett felkonstruerat Brynäs
Den väntade jordskredet dånade över Sätraåsen denna måndagsmorgon med beskedet om att huvudtränaren Tommy Sjödin och trotjänaren Janne Larsson lämnar sina poster. De nya männen vid rodret är som bekant Magnus Sundquist och Mikael Holmqvist.
2018-11-05 12:48:00 - Viktor Alner
Brynäsbloggen: Morgondagens Brynäsare spelar inte i Brynäs
Hur ser Brynäs på arbetet kring Morgondagens Brynäsare? En satsning som successivt ser ut att hamna i skuggan av onödigt värvande ifrån Hockeyallsvenskan menar Brynäsredaktionens nya bloggare Viktor Alner som är tillbaka på SvenskaFans.
2018-10-31 19:06:00 - Viktor Alner
Brynäsbloggen: #ShameonyouAaron
Så… Aaron Palushaj valde Örebro. Vi var många som nära på kliade ögonen ur ögonhålorna igår kväll när nyheten släpptes. Men jag kan inte förstå hur vissa kan se detta som Bengtzens fel.
2018-06-06 10:51:27 - Staffan Nyblom
Brynäsbloggen: Brynäs har spelat färdigt för säsongen
Växjö hade total kontroll över ett svårt sargat Brynäs. Att Brynäs lyckades vinna en match mot seriesegrarna ser jag faktiskt som ett godkänt betyg.
2018-03-26 21:22:23 - Staffan Nyblom
Brynäsbloggen: Tysta experterna nu
Ok… att i förra bloggen jämföra Brynäs med min bil var kanske lite väl mycket. Brynäs visade att de minsann inte har något problem med tändningen.
2018-03-17 22:01:18 - Staffan Nyblom
Brynäsbloggen: Brynäs är som en bil
Jag har en bil som driver mig till vansinne. En diesel som, när den köptes, var planerad att vara den pålitliga bilen för familjen.
2018-03-10 12:05:03 - Staffan Nyblom
Brynäsbloggen: Brynästränare genom åren: Del 5.
Vi avslutade senaste historielektionen när Czarnecki lämnade Brynäs för lockropen från Färjestad.
2018-02-27 21:01:21 - Staffan Nyblom
Brynäsbloggen: Brynästruppen kommande säsong
Det här är sannerligen en säsong där vi har nått höga höjder och mörkerdjupa dalar. Men tack och lov så ligger vi inte illa till. Tänk på de tappra själarna som håller på MoDo… en klubb som matat sina supportrar med ångest ända sedan deras SM-guld 2007.
2018-02-06 22:01:57 - Staffan Nyblom
Brynäsbloggen: Brynästränare genom åren: Del 4.
I del tre kom vi fram till Leif Boorks sista säsong (07/08) med Brynäs. Han assisterades i kvalserien av kommande headcoach Niklas Czarnecki.
2018-02-03 13:39:44 - Staffan Nyblom
Brynäsbloggen: Brynästränare genom åren: Del 3.
Vandringen genom minnenas allé fortsätter. I del tre kommer vi återse Olof Östblom och Wayne Fleming
2018-01-22 21:40:00 - Staffan Nyblom
Brynäsbloggen: Brynästränare genom åren: Del 2.
Vi hade i första delen kommit fram till december 1995. Tommy Sandlin hade fått lämna sitt uppdrag som headcoach för Brynäs A-lag.
2018-01-13 17:09:34 - Staffan Nyblom
Brynäsbloggen: Brynästränare genom åren: Del 1.
Brynäs är en klubb fylld med spelarprofiler som genom åren gjort sig känd som stjärnor och så finns det de som floppat rejält. Vi har alla pratat om dem. Men hur är det med huvudtränarna? Vilka kommer vi ihåg som gjorde det där extra för laget? Eller vilka floppar kommer ni ihåg?
2017-12-22 23:20:41 - Staffan Nyblom
Brynäsbloggen: Andreas Dackell
Andreas Dackell hyllades idag. Dackells tårar grep tag i mitt hjärta när hans vepa lyftes. Kommer ihåg säsongen 95-96 då jag fick prata med honom inför mötet mot Luleå. Jag har förmodligen redan berättat det här men det känns på något sätt… passande att åter berätta denna historia.
2017-12-09 16:42:18 - Staffan Nyblom
Brynäsbloggen: Halleluja Wikegård
Det är inte ofta jag håller med Leksand. Men jag förstår de Allsvenska klubbarnas oro och funderingar om det nya tv-avtalet.
2017-11-25 23:14:48 - Staffan Nyblom
Brynäsbloggen: Så arg så jag skakade
Jag har suttit och hållit mina tankar i nästan en vecka. Jag har helt enkelt varit allt för arg för att kunna skriva ner dem.
2017-11-12 21:40:10 - Staffan Nyblom
Brynäsbloggen: Växlarna kommer ta oss ur det här svarta hålet
Med en lättnadens suck sätter jag min nu ner och plitar ner lite tankar. Jag hade en god känsla inför den här matchen. Det kändes i hela kroppen att den här matchen skulle inkassera tre poäng.
2017-11-04 22:01:00 - Staffan Nyblom
Brynäsbloggen: Jag blickade österut
Det som man knappt kunde drömma om har hänt. Brynäs har fullständigt blivit en cirkus den här säsongen. Jag vänder på mig av ren oro att plötsligt höra François Bronett säga sin välkända ”Får jag be om största möjliga tyssstnad”.
2017-10-27 20:11:02 - Staffan Nyblom
Brynäsbloggen: Som stjärnorna en klar vinternatt
Krisstämplar, värvningar och sparkande duggar tätt bland åsikterna från fansen. Brynäs försöker istället, i värsta stormen jobba fram en trygghet.
2017-10-23 22:25:58 - Staffan Nyblom
Brynäsbloggen: Sveriges Don Cherry
Roger Melin hade en önskan om att få avsluta sin aktiva karriär som coach i Brynäs. Ett två år långt kontrakt skrevs där han hade förhoppningen om att få göra något riktigt roligt de sista åren som tränare. Nu kan vi se att det i verkligheten bara blev åtta matcher.
2017-10-15 17:17:00 - Staffan Nyblom
Brynäsbloggen: Inställningen
Brynäs har börjat riktigt dåligt. Några har tagit upp det faktumet att den här säsongens usla start är klubbens näst sämsta sedan Elitserien startades 1975. Jag tror det beror på spelarnas inställning. Roger Melin slog nämligen huvudet på spiken då han, inför matchen mot Djurgården, sa att spelarna trodde de kunde köra på från finalspelet i våras. Ett klassiskt fall av övertro på sig själv med andra ord. Just på grund av det så skulle jag vilja säga detta till spelarna.
2017-09-30 13:29:00 - Staffan Nyblom

» Alla blogginlägg

SENASTE NYHETERNA OM BRYNÄS IF

ANNONS:
SERIETABELLEN
1Färjestad42219123277
2Luleå421813112776
3Frölunda42171213871
4Djurgården421810142468
5HV714220616867
6Skellefteå42161214665
7Växjö42171114-165
8Rögle42171015-465
9Malmö41151115164
10Brynäs42161313-963
11Linköping42141315062
12Örebro42111219-1851
13Mora4291221-2948
14Timrå418825-4537
>> Visa hela tabellen
ANNONS:
SENASTE NYTT FRÅN SHL
ANNONS:
Svenska Fans
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
Pizarro visade att gammal är äldst
Briand visade vägen för Bordeaux
”Vi förväntar oss faktiskt mycket mer”
Vinnare och förlorare i traden
Arvidsson: ”Det är alldeles för dåligt”
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies