fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhornan
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
Medlem
Besökare: 20110 | Medlemmar: 179180

Kom ihåg mig

Brynäsbloggen: Sveriges Don CherryDet tråkiga i sådana här situationer är att det alltid börjar florera rykten. Rykten som inte gör någon gladare eller klokare. Jag vägrar t.ex tro att spelarna valde att spela som de gjorde under 2-8 förlusten mot Skellefteå. Att de skulle ha valt att spela så för att bli av med Melin. Läs det högt för er själv och hör hur illa det låter. Det låter helt befängt i mina öron i alla fall. Har det nu varit sådana problem med Roger kan jag inte se mer än att lagkaptenen (och även assisterande kaptener) knackat på hos Bengtzén och förklarat läget och därmed agerat i klubbens bästa. Det är nämligen så det fungerar i verkliga livet om något är galet på arbetsplatsen.
Jag är fullt övertygad om att spelarna har varit missnöjda. Det ser man även med förbundna ögon. Men frågan är ju, om det egentligen är så mycket Rogers fel. Att det skulle bli en annorlunda styrning från den nya coachen kan ju knappast ha varit en överraskning. Jag kan förstå att man kan ha åsikter om det taktiska, hur detaljerna ska sättas. Är man van vid att förra coachen pekade med hela handen och sedan får en som mer vill bjuda in spelarna till ”detaljbordet”… det kan bli svårt.
Men jag blir inte riktigt klok på det Blomqvist menade i en intervju att de är van vid att någon ska skrika på dem i båset. Kontrasten blev för stor mot för hur Thomas Berglund styrt i båset. Vuxna människor som behöver någon som tar dem i örat och säger åt dem när de gjort fel?
Lag där spelarna har tappat förtroendet för sin coach är inget nytt. Men det finns tillfällen där spelarna har handlat i klubbens bästa. Där har lagkaptenen pratat med spelarna hur de ska spela.
Det har till och med förekommit att spelarna har låst ute coachen från omklädningsrummet under matcher.

Det är väldigt sällan som ett mynt bara har en sida så Roger Melin får även han kritik.
Marcus Ersson som fick veta att han skulle bli utlånad till Almtuna. När han kom dit så fanns det ingen plats för honom i truppen så han fick snällt vända hem igen. Kommunikation mellan klubbarna?
Spelare kastades omkring i kedjorna i sådan frenesi att jag tvivlar på att de ens hann säga hej till varandra. När Roger kom till laget så hade han en trupp med ett grundspel som satt i ryggmärgen. Att spela in de nya killarna i laget borde ha varit lättare än att börja flytta runt varenda en av dem.
Som coach handlar det om att sälja in sin spelidé till laget. Det gäller att bygga upp en förtroendebank mot spelarna.
Men de som tror att Roger Melin står ensam i skuld till det som hänt borde sätta sig ner och fundera igen. Samtliga spelare och ledare har skuld i det här. Den som pekar finger på Roger Melin ska även peka finger på Jacob Blomqvist. Fingret ska gå rakt igenom hela truppen.
Jag blir inte klok på det här. Det känns som att något saknas i den här soppan och vi lär inte få veta vad det är heller.
Det enda jag hoppas nu är att vi efter det här får vad vi beställt, nämligen en härlig inställning med viljan att vinna varje sekvens i matcherna.  
 
Direkt efter Rogers avsked efterfrågades en ny coach bland fans och media. Mr. Madhawk listade svenska coacher som är ledig. Jag tycker man snabbt kunde kassera den listan då inget namn bör vara av intresse. Eller, jo faktiskt ett namn. Men lika snabbt som Jonas Rönnqvist namn listades så hade man ett utlåtande från honom. Han var inte intresserad. Mer än så behövs inte för att jag ska gå vidare. Jag kan inte för mitt liv se en enda av de listade som möjliga kandidater till Brynäs. Min gissning är (om nu inte raset fortsätter) att Tommy och Janne kommer fortsätta som coacher den här säsongen för att sedan lämna plats till en ny. Då hoppas jag på ett väl scoutat tränarnamn som kan fortsätta att utveckla Brynäs.

Niklas Wikegård nämndes även i media som någon som skulle kunna föra Berglunds hockeyfilosofi vidare i Gavlerinken. Wikegård var dock snabb med att säga nej. Jag är inte direkt förvånad att han säger nej och jag tvivlar att Bengtzén ens tänkt tanken på att fråga honom. Wikegård tränade senast Djurgården i Elitserien säsongen 2004-05. Han har alltså varit borta från den rollen i 12 år. Jag tror inte Niklas har någon direkt lust att ställa sig i båset i SHL och bli synad i minsta lilla detalj. Jag tvivlar inte ett dugg på att han inte skulle klara av rollen… men han har bekantat sig med tv-tyckande och få ställa coacher och spelare mot väggen när de missköter sig. Han har funnit sitt kall och jag brukar skojfriskt kalla honom för Sveriges svar på Don Cherry. En man vars kritiksvador kan sänka den bäste av hockeyspelare.
ArtikelkommentarerStaffan Nyblom
2017-10-15 17:17:00

Brynäsbloggen: Inställningen

Det har kommit nya killar till laget. Det tar ett tag att få in spelet för dem och även för dig. Du måste jobba hårt för att ens komma nära det ni hade förra säsongen.
Det är en ny tränare du ska lyssna på. Det krävs att du ger järnet för att visa att det förtroendet som förra tränaren hade på dig även följer med till den nya.
Det är nya förväntningar från alla. Supportrar, media och motståndare. Du kan inte göra samma saker som du lyckades med under serielunken förra säsongen. Tror du det tror du vansinnigt fel. Motståndet kommer vara än mer taggad inför mötet med Brynäs den här säsongen. De kommer ta varje chans de får att trycka ner ”finalisten”. Speciellt om du glider runt på en skridsko och tror att backarna på andra sidan mittlinjen kommer vara lika enkel att runda som förra säsongen.
Ni var i final förra säsongen. Ni kunde känna lukten av metallen som pokalen är gjord av. Ni gjorde en fantastisk säsong som så nära avslutades som mästare. Ni var så nära att lyfta klubbens fjortonde SM-guld. Så nära… Vilken fantastisk säsong.
Men allt det betyder noll… inte ett dyft.
Allt det ni gjorde då betyder ingenting den här säsongen. Det är bara ännu en flik i historieböckerna som läggs i bokhyllan och samlar damm.
Det ni ska göra nu är att visa om fliken i historieboken bara är en enkel notis eller början på ett kapitel. Det hela hänger på hur mycket ni vill jobba för framgången. Gå nu ut på isen och visa vad ni kan.

Vi övriga kan nu konstatera att laget är i en formsvacka. Matchen mot Djurgården var, trots förlusten ett fall framåt i alla fall. Defensiven fungerade bättre. Spelet i sig var fantasilöst men varje komponent på isen visste vad de skulle göra. Det enda som förstörde var tålamodet som inte räckte rakt igenom. Man började varje period ok men tappade mot slutet.
Jag gissar på att vi kommer se ett lika ”tråkigt” spel från Brynäs mot Örebro. Brynäs har gått ner på grunderna i spelet och det krävs för att ta sig ur den här formsvackan.
Vad är det för skillnad på en formsvacka i början av säsongen mot en under säsongens gång?
Det är en ganska stor skillnad faktiskt. Om du får en djup formsvacka under säsongens gång så har du ändå något att luta dig mot. Man vet att spelet fungerar för man har vunnit tidigare under säsongen. Det gäller bara att hitta tillbaks till det spelet. Det finns hos spelarna ett rotat förtroende för den spelmodell som coachen tagit till bordet.
Vid en formsvacka i början av säsongen så kommer lätt tvivel. Tvivel på sig själv och på coachen. Spelidén som man gått med på under sommarens träning fallerar lätt. Man har inte hunnit samla på sig vinster som ger laget en cementerad grund att stå på när det blåser. Coachen har heller inget konkret att peka på vid enskilda samtal om vad spelaren behöver gå tillbaka till. Man kan bara säga vad spelaren måste förbättra.
 
Jag hoppas och tror att Brynäs kan vinna idag. Om så på förlängning eller straffar så vore en vinst i kolumnen så skönt för spelarnas välmående.
Jag tror Brynäs vinner med 3-2.
Staffan Nyblom
2017-09-30 13:29:00

Brynäsbloggen: Brynäs

Missförstå mig inte, jag gillade det arbete som ”Bulan” Berglund gjorde med laget. Hans spel innebar en mycket enklare och snabbare väg mot mål i anfallet. Rakt på och en stor bit Gävlar anamma. Gillade du att tråckla med pucken och undvika kroppskontakt så var du inte direkt rätt person för hans spel helt enkelt. Men Bulan hade problem om matchbilden inte gick hans väg. Jag tror inte han hade allt för många ess i rockärmen om han behövde bryta en trend i matchen.
Roger är erfaren och har genom åren visat att han är ett veritabelt tränargeni. Jag jämför ofta honom med Tommy Sandlin ”Han är inte hockeyprofessor som Sandlin var men rätt nära ändå”. Men på samma sätt som tiden kom ikapp Tommy så kanske tiden har kommit ikapp Roger.
”Skärp dig nu… det har bara gått tre matcher än.”
Absolut min vän du har helt rätt. Det är på tok för tidigt att börja kritisera Roger än. Det är spelarna som ska ha kritiken just nu. Men jag kommer till dem lite längre ner här.
 
Roger är en tränare som har så mycket erfarenhet som coach. Allt från bottenskrapet till absoluta toppen du kan få inom den svenska proffshockeyn har han coachat. Bäst har han nog lyckats där de har varit klart borträknade. SM-guldet med Brynäs 1999 var omöjligt enligt alla experter. Han tog AIK till semifinal två säsonger i rad (2010-11 och 2011-12). Båda åren med en trupp som kanske höll för en fjärdekedja i Färjestad eller Skellefteå. Han lyckades med det omöjliga på grund av att han har så många ess i rockärmen. Ett veritabelt geni inom ishockeyn helt enkelt. Så nära hockeyprofessorn Tommy Sandlin du kan komma.

Tommy Sandlin studerade konstant ishockey. Allt som kunde implementeras i ishockey studerade han och sög i sig. Det fanns inget problem som han inte hade en lösning på. Fanns det inte någon klar lösning så fixade han lösningen.
Men… tiden är ostoppbar och kom till slut ikapp Tommy. Efter tiden med Brynäs så tog han upp Mora från Division 1 till Allsvenskan. Leksand såg sin chans att få ta del av hans expertis och anlitade honom som coach inför säsongen 00-01.
Jag minns dagarna inför den säsongen, hur man funderade vad som skulle hända om Leksand blev en vinstmaskin. Hur olidligt otrevligt det skulle bli att träffa släktingarna i dalarna som hejade på Siljans stolthet. Men jag minns framförallt sorgen jag kände då Tommy fick lämna efter den misslyckade hösten. Jag led oerhört med Tommy då han, för mig, var en hjälte. Må låta fånigt men för mig var han hjälten som pushade fram spelarna till stordåd. Som gav trygghet till alla i laget när det blåste och stormade som hårdast.
Så då kanske man kan förstå hur högt jag värderar Roger Melin. Det är inte vem som helst som jag nämner i samma mening som min hjälte.
Men med det kommer också krav. Som det ser ut nu så måste Roger kliva in och ge trygghet till alla i laget. Allt från spelare och ledning till oss supportrar, för det börjar blåsa rätt mycket just nu och stormen är på väg.     
 
Under de här tre matcherna så har Brynäs tappat spelet under matchens gång. Det såg väl inte topp ut i början mot Hv71 men Brynäs tog ledningen. De har satt första målet i samtliga tre matcher. Men de har inte kunnat styra matchen. Spelet i egna zonen är värre än den var under förra säsongen. ”Experter” i media och vi supportrar pratade om att Brynäs har ligans bästa backuppsättning. Just nu undrar jag om det finns någon plan i det defensiva spelet. Malmö hade öppen gata fram till Rautio.
Jag tyckte synd om David i målet. Goliath (alla tre lagen Brynäs mött än så länge) behöver inte ens värja sig för att drämma till mot vårt mål. Brynäs backar öppnar upp fullstora gator åt dem.
Det spelar ingen roll vilken målvakt vi skulle ha i målet. Om vi så skulle sätta två målvakter där så hade vi släppt in mål ändå. Backarna och det defensiva spelet håller riktigt låg nivå just nu. De hjälper inte sin målvakt när motståndet går på mål. Varför?
De föser iväg puckarna i egna zonen så illa att de rent av serverar motståndet med lägen. Varför?
Det borde finnas ett grundspel präntat i ryggraden om stressen blir för stor. Om motståndet pressar för hårt så ska de ha grundspelet bakom ögonlocken.
Ska vi börja säsongen med en formsvacka? Då tror jag det kan bli riktigt svårt att ta sig ur den. Tre raka förluster där delar av spelet varit under isen stärker inte lagmoralen direkt.
Vi kände lukten av SM-guldet förra säsongen. Låt inte den här säsongen bli en punchline i ett skämt åt våra motståndare.
Staffan Nyblom
2017-09-24 12:15:08

Brynäsbloggen: Mos på korven

Vill börja med att notera lite från premiärmatchen. Jag tyckte det var en riktigt bra match med ett bra tempo. Tycker annars att första matchen för säsongen brukar vara lite trevande och försiktig. Men här var det full fart från början. Allt satt inte där det skulle spelmässigt men… på det stora hela en bra match. Rautio fick också visa sina absolut bästa sidor i början av matchen. Han gjorde det riktigt bra mot Växjö. Bevis på det var att han hade strukit stolparna medhårs för de hjälpte till att mota puckar (en bra målvakt har tur med stolparna).
Viktor Fasth däremot får av mig ett rejält minuspoäng när han, i tredje perioden filmade horribelt illa. När Kilström tacklade en Växjöspelare som föll ner Bakom Fasth, så dök Viktor och spelade den döende svanen.
Jag stör mig så mycket på sådana fasoner. Det är för bövelen inte Italiensk fotboll de sysslar med. I mina ögon är Viktor Fasth på tok för bra för att ägna sig åt sådant.  
 
Huvudtacklingar är ämnet för dagen i Finska Liiga. Det har delats ut rekordmånga avstängningar i början av säsongen. Efter fem omgångar så har det delats ut hela 37 matcher i avstängningar. Största straffet har Matti Lamberg fått med 13 matcher. Brynäsbekante Markus Kankaanperä fick i veckan 12 matchers avstängning.
Ligan gick tidigare ut med information till klubbarna att det skulle dömas hårdare på tacklingar mot huvudet från och med den här säsongen. Infon gick tydligen inte in för nu ska ligan åter igen informera klubbarna om vad som gäller.
Det här är ett viktigt arbete där det krävs att klubbarna förstår allvaret för att det ska kunna bli en ändring. Det är ingen bra reklam för sporten med flera spelare på skadelistan med hjärnskakning. Ett sådant facit lockar inte spelare att vilja spela i ligan. Det lockar knappast några nya åskådare till sporten. Men framför allt… föräldrar blir att tänka fler gånger än två om deras barn verkligen ska spela en sådan sport där huvudskador florerar så ofta.
 
Gavlerinken fyller fina 50 år och det ska man fira imorgon, torsdag innan matchen mot Hv71. Byggnaden vittnar om den ishockeykultur som staden Gävle bär på. Denna byggnad har, i sin ungdom gett tak åt stjärnor som William Löfqvist, Tord Lundström, Lennart ”Tigern” Johansson och Hans ”Virus” Lindberg. Otaliga SM-guld har placerats här med start redan då byggnaden stod sin första säsong 1967-68.
Gavlerinken borde vara lika självklar för Gävlebon som moset till korven i Sibyllakön.
Men så verkar det inte vara om man ser till publikintresset inför matchen. 4500 förbeställda biljetter varnar för många tomma stolar. Visst kan det komma fler till imorgon och det lär säkert dyka upp folk vid biljettkassorna innan match också. Men 4500 när man firar en så pass, för klubben viktig 50 åring… Det känns unket faktiskt.
Jag uppmanar er alla… Alla ni som har möjlighet, åk till Gavlerinken och sjung högt och högtidligt för födelsedagsbarnet.
Det förtjänar Gavlerinken.
Staffan Nyblom
2017-09-20 21:09:07

Brynäsbloggen: Rödins vara eller icke vara

Tja först och främst så kan vi ju säga att det spelar ingen roll om Mikael Johansson gör succé i laget. Bengtzén kommer inte ha de ekonomiska medlen för att förlänga hans vistelse i Brynäs om Rödin finns med i bilden. Rödins lön kommer helt enkelt äta upp de möjligheterna. Några av er kanske tycker ”Hellre Rödin än Johansson”. Givetvis så har Rödin ett större känslovärde i Brynäs än Mikael Johansson. Men om vi skulle få in Rödin, som då inte är tillräckligt återställd för Vancouver. Mikael, som kanske gjort fullständig succé… får då lämna för Rödin, som kanske inte kan spela fullt ut på ett tag. Det kan bli succé och det kan bli …
Sedan kan vi fråga oss om det räcker med Mikael. Om Mikael får gå… kommer klubben Då ha de medlen för att plocka in Rödin. Tänk på det att han faktiskt har ett år kvar på sitt 3-årskontrakt med Brynäs. Med tanke på hans status i SHL så kan vi lätt konstatera att det, mest troligt inte är ett dåligt kontrakt han sitter på. Vad händer om det efter att Mikael lämnat, fortfarande saknas medel för Rödins kontrakt?  
Vad händer då, vilka får lämna då?
Låt mig bara säga som så att, jag skulle inte vilja vara i Bengtzéns sits här.
 
Men om vi tänker lite längre. Det här scenariot kan bara hända om Vancouver fortfarande anser att Rödin inte är helt återställd för att kunna spela i NHL. Det är endast då, och om Rödin vill tillbaka till Brynäs. Många verkar ha tagit nyheten som att han Ska återvända till Brynäs om det inte fungerar i Vancouver. Det stämmer inte riktigt då det ordagrant är skrivet att Rödin kommer få välja själv om han vill åka tillbaka till Sverige. Nu har Rödin sagt att han fokuserar på att ta en plats i Vancouver Canucks. Om det innebär att han först måste spela i Utica så är det så det får bli.  
 
Jag tvivlar starkt på att vi kommer få se Anton Rödin i Brynäs den här säsongen. Faktum är att det är väldigt lite som talar för att han skulle välja att återvända till Brynäs just nu.
Jag förstår Anton, det är hans dröm att få spela i NHL och han har visat att han har kapaciteten till att bli en viktig kugge i sitt lag. Kör hårt och satsa på din NHL karriär. Brynäs kommer nog att klara sig bra i alla fall. När du känner för att komma tillbaka så kommer vi alla stå där och välkomna dig med öppna armar.
Staffan Nyblom
2017-09-17 10:54:07

Brynäsbloggen: Små tankar en torsdagskväll

Måste ha varit när Eero Somervuori lämnade Färjestad för Brynäs. Bara tanken på den killen ger mig ett konstigt leende på läpparna. Jag gillade Eero skarpt. Jädrar så synd att de inte lyckades behålla honom längre än de två säsongerna han var med oss.
 
Nåväl… Mikael var det ja. Inte den största spelaren ska väl erkännas men han har riktigt fint handlag med pucken och kan servera riktigt läckra lägen för den målhungrige kedjekamraten.
32 år så det är ingen ungdom längre. Men tillräckligt gammal för att fortfarande vara hungrig på framgång. Och får vi till en riktig dream team kedja för honom så kanske Bengtzén serverar honom ett kontrakt för hela säsongen. Som det är nu så gäller kontraktet i 7 veckor för att ersätta en skadad spelare (Boqvist).
Kanske han (Mikael) hoppas på att få 7 fantastiska veckor i Brynäs så att Färjestad blir fullständigt lyrisk och kastar hela klubbkassan efter honom.
Eller så kliver Mikael in i Brynäs omklädningsrum med viljan att få lyfta bucklan med Gävlelaget.
Det är upp till honom nu att visa var skåpet ska stå.
 
Felix Sandström ska göra ett titthålsingrepp och blir borta en kortare tid. In hoppar då, blott 17 år, Samuel Ersson från J20 laget. Lite kul är det att vi får två stycken Ersson i A-laget under en period.  
Jag kan inte tycka att vi behöver känna någon större oro till det här. Brynäs är idag en välkuggad maskin som har förmågan att mala ner sitt motstånd. Då kan det vara rent ypperligt att låta en junior få testa stolparna i SHL någon gång.
Staffan Nyblom
2017-09-07 22:08:56

Tidigare blogginlägg

Brynäsbloggen: Tveksam till CHL
Aaron Palushaj har börjat säsongen riktigt målfarligt och vi kan nog enas om att hans start på säsongen ser riktigt lovande ut. Renberg var t.ex alldeles salig över honom i matchen mot Comarch Cracovia.
2017-08-28 20:11:19 - Staffan Nyblom
Brynäsbloggen: Ge järnet
Jag har en dålig känsla inför den sjunde matchen. Det är som att det ilar genom ryggraden. Snälla rara Brynäs… visa hur fel jag har.
2017-04-29 14:59:32 - Staffan Nyblom
Brynäsbloggen: Nej det är inte över än
Jag sitter och räknar på fingrarna. 2-2 i matcher får jag det till. Femte matchen spelas ikväll. Hur kan det då vara över?
2017-04-24 10:47:03 - Staffan Nyblom
Brynäsbloggen: Bara att bryta ihop och komma igen
Det här var inte en förlust på grund av att Hv71 var bättre. Det här var en fullständigt onödig förlust orsakad av Brynäs.
2017-04-22 21:18:01 - Staffan Nyblom
Brynäsbloggen: Final
Roger Rönnberg steg rejält i mina ögon efter det att Brynäs slagit ut Frölunda i semifinalen. Han började sin semester med att hylla Brynäs. Under pågående semifinal så ska inga vänliga ord yttras… men sedan som den gode förloraren han är så hyllar han Brynäs.
2017-04-16 10:24:07 - Staffan Nyblom
Brynäsbloggen: Rumble in the Sätraåsen
Wow… jag kan bara säga wow. Pressad i underläge med 3-2 i matcher. Förlust och det är semester. Hemmaplan med en hop nervösa supportrar som håller tummar och stortår. Fingrarna är dessutom så korsade att de blir stora rosetter. Med det som bakgrund så går Brynäs ut och vinner. Inte bara vinner… de Förnedrar Frölunda.
2017-04-13 11:03:19 - Staffan Nyblom
Brynäsbloggen: Spelande hockey
Jag trodde de skulle värva Jeremy Colliton som coach. Men istället blev det en Gävlebo
2017-04-10 20:21:20 - Staffan Nyblom
Brynäsbloggen: Ingen mellanmjölk här
Går det för fort för Brynäs? Vad ska till då för att ändra på matchserien? Kämpa för emblemet på bröstet.
2017-04-08 13:29:40 - Staffan Nyblom
Brynäsbloggen: Öka takten busschaufför
En semifinal i SHL är nästan som att likna det hela med ett krig. Jag ryser bara av tanken på vad som väntar.
2017-04-02 20:44:54 - Staffan Nyblom
Brynäsbloggen: Vinnarskallar vinner matcher
Jag ber så mycket om ursäkt David. Jag är dock inte ledsen utan jag sitter här och njuter av att jag hade så fel. Vinnarskallen hos denna norrlänning verkar vara av rekordnivå.
2017-03-25 13:45:53 - Staffan Nyblom
Brynäsbloggen: David mot Goliat
När ett lag börjar ”lattja” mer med pucken än att spela den så vinner man sällan några matcher. Man vinner definitivt inte en slutspelsmatch.
2017-03-23 09:40:13 - Staffan Nyblom
Brynäsbloggen: Det är dags
Känner ni lukten? Mmmmmm… det luktar så vansinnigt gott. Vad är det för något som luktar så underbart? Men… är det du som luktar så gott Le Mat?
2017-03-17 17:45:01 - Staffan Nyblom
Brynäsbloggen: Tankar om det som väntar
Att se Kevin Clark etta i skytteligan känns riktigt bra. Att se Oskar Lindblom på andra plats känns ännu bättre.
2017-03-10 16:24:19 - Staffan Nyblom
Brynäsbloggen: Starkare nu än då
Rekord är alltså ett faktum. Åtta raka segrar har inte hänt Gävlelaget sedan svensk hockey tog steget och skapade Elitserien. De attans rivalerna Färjestad sitter på 12 segrar i rad… Jag skakar på huvudet och blickar upp mot himlavalvet. Hur… hur är det möjligt att de kan vara värst? Men sedan är det väl Brynäs, va? DJURGÅRDEN??? Jag knyter näven så hårt att den skakar. Med klingande norrländska så muttrar jag ”nog är det väl gud förb…..”.
2017-02-26 11:36:07 - Staffan Nyblom
Brynäsbloggen: Det här är sjukt
Sjuka ungar här hemma. Sjuka siffror i poängprotokollen. Sjukt så bra juniorerna lirar i laget.
2017-02-23 22:01:37 - Staffan Nyblom
Brynäsbloggen: Vem ska man tro på
Är vi ibland lite för snabb att döma en spelare? Borde vi inte ibland vänta lite med att kritisera en spelare som kommer till klubben?
2017-02-11 11:01:19 - Staffan Nyblom
Brynäsbloggen: Kärleken för hockeyn
Jesper Jensen borde aldrig ha fått komma tillbaka i matchen borta mot Luleå i torsdags. Med tanke på smällen han fick av Craig Schira så borde de inte ens ha tänkt tanken på att låta honom komma tillbaka i samma match.
2017-02-04 16:59:00 - Staffan Nyblom
Brynäsbloggen: Omöjliga räddningar
Jag tycker många är onödigt hård över förlusten mot Malmö. Det var inte någon dålig match av Brynäs. Det var heller ingen dålig match av Malmö. Men det som stack ut var den otroliga match som Oscar Alsenfeldt hade. Sällan har jag sett sådana solklara mål blivit nekad av en målvakt. Problemet är bara det att det här är vardagsmat för honom den här säsongen. Om en målvakt sitter på över 95 i räddningsprocent efter 24 matcher så …
2017-01-29 17:12:08 - Staffan Nyblom
Brynäsbloggen: Verkligheten kan göra ont
När man blir så glad över en seger att man av misstag råkar slita tag i frugans ömma fot… då vet man att det var en efterlängtad seger.
2017-01-28 12:47:00 - Staffan Nyblom
Brynäsbloggen: Inte glad just nu
När jag sitter här, halvt nersjunken i stolen med 0-3 förlust stämplat i pannan likt en hästspark, så kommer funderingarna likt en huvudvärk.
2017-01-21 19:29:43 - Staffan Nyblom
Brynäsbloggen: Spända trådar
Det är inte mer än självklart av Bengtzén att sätta krav på när ”Bulan” senast ska ge svar angående sin framtid i klubben.
2017-01-19 11:22:46 - Staffan Nyblom
Brynäsbloggen: Det finns saker som går före allt annat
Just nu så går mina tankar till Oscar Möller och hans familj. Jag har full förståelse att han tar en timeout från hockeyn.
2017-01-09 13:35:40 - Staffan Nyblom
Brynäsbloggen: Ursäkta snoret
Förkylningens klor sitter djupt i familjen och jag tänker på den gamla reklamfilmen om Echinagard. Den där skådespelaren Roland Jansson, med handduk över huvudet jämför förkylning med att föda barn.
2017-01-07 14:01:09 - Staffan Nyblom
Brynäsbloggen: Nyårskarameller
Vi har passerat ännu ett år. Ibland häpnar jag över hur fort ett år kan gå. Eller, hur fort det kan kännas att ett år går. Tiden rusar förbi utan minsta tanke på att stanna. Varken du eller jag kan stoppa det och det enda vi kan göra är att luta oss tillbaka och se vart åren tar oss.
2017-01-01 00:33:58 - Staffan Nyblom
Brynäsbloggen: Göteborg HC
När jag läser artikeln om Göteborg HC på GP.se så undrar jag om Frölundas styrelse just nu sitter och funderar ”Hur fasen kunde vi rulla ut röda mattan åt Brynäs… här i GÖTEBORG?”.
2016-12-20 11:55:00 - Staffan Nyblom
Brynäsbloggen: Åh vad jag är stolt att vara brynäsare
Varje gång jag ser sargen i Gavlerinken så fylls jag av varma känslor. Det budskap som Brynäs sänder ut till samtliga som ser deras match, på plats eller framför tv-rutan är så viktigt.
2016-12-12 08:00:00 - Staffan Nyblom
Brynäsbloggen: Tankar om förstärkningar
Med Blake Shelton i högtalarna och en stärkande kopp kaffe så tar jag nu ton. Det är dags att rensa luften lite tycker jag. Ni behöver inte oroa er, jag tänker inte vara otrevlig. Men det har kommit upp några saker runt Brynäs den senaste tiden som jag tänkte ta upp.
2016-11-29 14:49:20 - Staffan Nyblom
Brynäsbloggen: Peppa och hylla
2016… vad innebär det för er? För mig så känns det som att vi borde ha nått en punkt där den mänskliga utvecklingen hindrar oss från att inta stadiet grottmänniska. Men… tyvärr så är vi inte där än.
2016-11-13 14:51:56 - Staffan Nyblom
Brynäsbloggen: Störa eller inte störa
Snön vräker ner och jag kan inte känna den glädje över det som många gör. Många i min närhet jublar just nu då de har lidit hela sommaren av ”kan inte köra skoter” syndrom. De jublar just nu då flingor, stora som folkvagnar faller ner. Jag sitter med min kaffekopp och muttrar likt en sur gammal gubbe. Ungarna jublar och går med huvudena böjda bakåt och tungan ut för att fånga så många snöflingor som möjligen går. Jag sitter här och muttrar ”man kan få mask i magen”.
2016-11-07 09:48:32 - Staffan Nyblom
Brynäsbloggen: Tårfyllda ögon
”Hello darknes, my old friend I´ve come to talk with you again Because a vision softly creeping Left its seeds while I was sleeping And the vision that was planted in my brain Still remains within the silence”
2016-10-28 09:24:54 - Staffan Nyblom

» Alla blogginlägg

SENASTE NYHETERNA OM BRYNÄS IF

ANNONS:
SERIETABELLEN
1Färjestad97201924
2Växjö96211522
3Djurgården95221118
4HV7110514117
5Skellefteå95041215
6Örebro8332714
7Frölunda8323-212
8Linköping10253-412
9Malmö8242111
10Luleå9063-410
11Brynäs9315-1410
12Karlskrona 10226-99
13Mora9216-167
14Rögle7034-175
>> Visa hela tabellen
ANNONS:
SENASTE NYTT FRÅN SHL
ANNONS:
Svenska Fans
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
Det måste finnas en viss kreativitet
Diego sänkte Chapecoense
Nabil Fekir mot en VM-plats?
En bra halvlek räckte inte
Eastern Conference Preview
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhörnan Leovegas
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies