fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
Besökare: 101870 | Inloggade: 302 | Antal medlemmar: 183505
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Behrn Arena, 2018-01-13 18:00
  Örebro - Skellefteå
  4-1


  ”Där satt den”
  Örebro spelade propagandahockey med sitt nya flygvapen

  ”Där satt den”

  Det var dags för den andra rondfighten i back to back mötet mot Skellefteå. Efter ett sömnigt och oengagerat möte upp i Västerbotten bjöds vi istället på en propagandahockey som fick hela Behrn Arena att gunga och Bert Robertsson att gå i taket. Det här var en magisk lördagskväll.

  Dags för rond 2 
  Det var dags för andra mötet i ringhörnan mellan Örebro-Skellefteå där första matchen uppe i Västerbotten var ungefär lika rolig som att kolla på när vit färg torkar. Därför vandrade man ned till Behrn Arena med en viss skepsis inför lördagskvällens föreställning. Vart står Örebro Hockey, var finns identiteten? Var trendbrottet mot Luleå endast en engångsföreteelse?
   
  Örebro valde inför matchen att satsa på att ställa Kilpeläinen även i denna match medans man i Skellefteålaget valde att ersätta Gustav Lindvall med Joni Ortio. Örebro tvingades också till en förändring då Jere Sallinen insjuknat inför matchen. Sundblad valde då att placera in en Daniel Viksten som vikarie till finländaren vilket skulle visa sig vara ett genidrag men det återkommer vi till.
   
  Tuff start i första 
  Matchens domare Mikael Sjöqvist nyss hemkommen från ett JVM mästerskap och Patric Bjälkander slängde pucken i isen och rond 2 var igång. Skellefteå kom ut hårt och satte ett rejält tryck mot Örebrokassen där Joakim Lindström testade lyckan direkt med ett skott som Kilpeläinen hade bra koll på. Örebro hade dock i inledningen svårt att spela sig ur egen zon med många omständliga försök till uppspel. Man skulle också hamna i uppförsbacke när Johan Wiklander åkte ut för en tripping efter att ha fällt Skellefteås Sebastian Ohlsson redan efter 2:20.  Örebro fick faktiskt ett direkt ett bra läge i boxplay när Gustaf Franzén försökte med en offensiv räd efter att tagit inspiration av juniorkronornas spel i den spelformen.
   
  Skellefteå satte sedan in en massiv press med trion Lindström/Möller/ Lindholm som började parkera i örebrozonen. Närmast att hitta nätet var backen Mark Katic med ett skott som gick tätt utanför Kilpeläinens vänstra stolpe. Joakim Lindström var också nära att raka in en ruter men räddades av ett uppoffrande spel från Ekbom som störde Lindström i avslutsläget. Örebro lyckades att hålla ut mycket tack vare ett uppoffrande spel från Ekbom och Mastomäki.

  Mycket högre tempo än gårdagskvällen  
  Spelet blev sedan böljande där Libor Hudacek fick ett bra läge i en snabb spelvändning men där Ortio kunde rädda med lite möda och besvär. Marcus Weinstock försökte sedan med ett bra avslut som gick Ortio kunde axla bort. Wiklander försökte med ett klassiskt fotbollsinlägg som Kalle Olsson var ytterst nära att kunna styra in. Det saknades långt ifrån chanser från båda lagen och matchbilden var i ett mycket högre än under gårdagskvällen. Det var nästan som att samtliga spelare hade blivit utrustade med jetpacks på ryggarna.
   
  Örebro fortsatte tyvärr att dra på sig utvisningar när Tyson Spink onödigt crosscheckat en Skellefteåspelare när klockan stod på 12:11. Det var dock Örebro som fick den bästa chansen när Gustaf Franzén försökte med en offensiv räd efter att tagit inspiration av juniorkronornas spel i den spelformen. Pucken räddades dock av en trygg Ortio. Skellefteå lyckades dock inte få samma tryck mot Örebrokassen efter ett superbt och gediget arbete av återigen Mastomäki. Han är Örebros egna boxplayspecialist.
   
  Även Örebro skulle få chansen att få spela ett numerärt överläge efter att Pontus Petterström försökt att ta en tango med Wandell när klockan stod på 14:43. Men Örebros spel i numerärt överläge var allt annat än något skolbokexempel. Det var omständliga passningar och där det såg ut att saknas en tydlig plan för hur man ska spela. Örebro skapade inte några större möjligheter i numerärt överläge vilket skulle bli en följetång matchen igenom.

  Alexander "Hulken" Hellström  
  Vi fick sedan i slutskedet av perioden se matchens roligaste duell när Skellefteås junior Albin Eriksson hamnade i ett rejält gurgel med Alexander ”Hulken” Hellström vilket resulterade i att båda fick sätta sig och spela kort med funktionärerna i utvisningsbåset. Hellström är inte den Örebrospelaren som man ska reta upp sig mot i första taget.
   
  Vi gick till pausvila med en period som var jämn med en stor portion kamp från båda lagens sida där det inte saknades chanser från båda hållen,  skotten de slutade 8-8.
   
  Kritat ett sponsoravtal med Duracell 
  Örebro kom inför den andra perioden ut som om man hade kritat på ett sponsoravtal med energiföretaget Duracell när man tog i taktpinnen direkt. Och vilken drömstart man skulle få. Matchuret stod på 2:44 när Wiklander slängde iväg en puck från blålinjen som ställde till bekymmer för Ortio. Han boxade bort pucken med sin stöt men endast till Viktor Ekbom som drog iväg ett rappt skott som letade sig in bakom Ortios bortre gavel efter en mycket bra skymning av Kalle Olsson som ställde sig likt ett torn framför Ortio. Bra saker inträffar när man får in folk mot kassen.
   
  Örebro fick en rejäl energi av målet och fortsatte på den inslagna vägen och bara fyra minuter senare var det dags igen. Örebros rappaste kedja för kvällen placerades på isen där Tom Wandell åkte med eleganta skär in i offensiv zon och frispelade kedjekamrat Manninen. Han gjorde ingen besviken förutom Skellefteåfansen när han elegant pricksköt in 2-0 från tekningscirkeln likt en jägare. Örebro hade dubblerat ledningen och Behrn Arena började gunga av glädje. Örebro visade upp ett mycket mer effektivt spel med ett rakare spel mot kassen.
   
  Propagandahockey 
  Och Örebro fortsatte med att lira propagandahockey genom att komma i kavalkad efter kavalkad av chanser. Spinkbröderna lekte med Skellefteås backar genom ett elegant klapp klapp spel där Tyson var nära att hitta nätmaskorna med en isande puck som gick tätt utanför. Manninen fick också ett ytterligare läge att hamna i målprotokollet när han frispelats genom en delikat passning från egen zon men avslutet blev tyvärr mindre lyckat.
   
  Örebros egen JAS39-gripen 
  Men Örebros egen JAS39-Gripen skulle leverera igen. I ett flygande anfall lurade han först bort Linus Lindström och frispelade Viksten som genom en briljant diagonalpass. Öppet läge för Viksten som bara kunde placera in 3-0 efter 12:18. Örebro visade upp ett spel som man nästan inte vågade drömma om. Allt bara satt där med ett rakt och snabbt spel mot motståndarkassen. Inte det omständliga med obeslutsamma och slarviga passningar hit och dit. Man vågade ta chansen samtidigt som man visade upp en effektivitet som jag inte har skådat sedan min lokala ICA-butik började med snabbkassor. Skellefteå såg till synes chockade och oerhört frustrerade ut när man blev fullständigt avklädda av ett flygande Örebro.

  Örebros bästa period för säsongen 
  Skellefteå hade oerhört svårt att få tag i Örebro och fick endast under perioden till ett mindre tryck under den sista minuten med ett antal halvchanser. Men i målet stod han som så många gånger förut lugn och trygg likt en filbunke Eero Kilpeläinen. Vi gick till pausvila med kanske Örebros bästa period den här säsongen där man var klasser bättre än Skellefteå. Också förmågan att ta avslut var imponerade då man mäktade med hela 15 skott mot Skellefteåkassen till skillnad mot motståndarna som bara satte Eero på prov 5 gånger under perioden.
   
  Rejäl hårtork 
  Skellefteå steppade sedan upp lite mer i den tredje perioden efter att med största sannolikhet fått en rejäl hårtork av tränaren Bert Robertsson. Undrar om inte proppen till och med gick i omklädningsrummet. Örebro var dock oerhört följsamma med ett tryggt försvarsspel. Närmast att hitta nätmaskorna var backen Kotska som fick till ett farligt närskott mot Kilpeläinen som dock stod upp tryggt och lugnt. Joakim Lindström försökte för egen fabrik men lyckades inte hitta målet. Det var mer som att Skellefteå inte spelade som ett lag utan försökte med individuella lösningar till största del.
   
  Libor sätter Örebro i problem 
  Man skulle dock få en biljett in i matchen när matchuret stod på 51:13. Jimmie Ericsson grävde fram en puck direkt på tekning efter att fått tre örebrospelare på sig. Han fick in pucken mot kassen där Jonathan Pudas kunde stöta in den mellan Kilpeläinens benskydd. Det var match igen. Örebro var ändå skickliga genom att behålla det trygga försvarsspelet när Skellefteåspelarna började känna vittring. Kalle Olsson var nära att avgöra med drygt 8 minuter kvar sedan Ortio varit ute och fladdrat bakom mål men fick inte till avslutet. Istället skulle den ifrågasatte Libor Hudacek dra på sig en onödig utvisning efter att han dragit en hooking på Adam Pettersson med fem och en halv minut kvar av den tredje akten. Här blev jag faktiskt lite orolig, skulle Örebro släppa in motståndarna i matchen igen som så många gånger förut. Och nära var det för Per Lindholm som fick ett superläge rakt framför kassen men som inte fick till avslutet. Örebro höll ut efter ett nytt gediget jobb i boxplayspelet.
   
  "Ett genidrag" 
  Man kunde sedan sätta den sista spiken i kistan när Johan Wiklander stötte in Manninens puck i ett övergivet mål med minuten kvar att spela. Behrn Arena i eufori med dans till klassiska dängan Samba De Janeiro. En topprestation när den behövdes som mest. En match där Örebro lyckades göra en näst intill perfekt prestation med en jämnhet som tidigare varit ostabil med svackor mellan perioderna. Jag är också mycket imponerad av lagets kapacitet att stänga matchen i den tredje perioden näst intill kassaskåpssäkert. Något som man har haft oerhört svårt för tidigare matcher. Och speciellt är jag mycket imponerad av effekten av spela Viksten med Manninen och Wandell. Viksten som har hat det ganska tungt med poängproduktionen i år såg ut som Örebros eget flygvapensflotta tillsammans. Ett genidrag signerat Niklas Sundblad.
   
  "Lovar att gå till Karlskoga" 
  Återigen visar man också att man har en har en högstanivå lika hög som Turning Torso. Nu gäller det bara att få till jämnheten i spelet speciellt när man möter sämre motstånd så som Rögle och Karlskrona. Vi har i dagsläget 6 poäng ner till kvalstrecket och Rögle med två matcher mindre spelade också. Och jag vet att det kan gå fort i hockey men om det här laget får spela kval lovar jag att promenera från Örebro till Karlskoga iklädd BIK- tröja. Det här laget har en mycket högre kapacitet än lagen under. Den saken är säker.
   
  En skogstokig Bert Robertsson 
  Roligast för kvällen var ändå Bert Robertsson som fick ett utbrott och blev utkastad från domarrummet av huvuddomare Mikael Sjöqvist efter att ha varit skogstokig. Det var nästan som att domare Sjöqvist hade meddelat att Bert hade fått restskatt. Bert som kan gå över lik för att hans lag ska vinna hockeymatcher. Jag säger bara snälla ynkliga Bert, inse att ditt lag förlorade mot ett bättre motstånd ikväll. Den här förlusten var långt ifrån domarnas fel. Allt ljus ska istället läggas på Örebros prestation det här var kvällen då vi sa ” Där satt den” topprestationen som vi väntat så länge på.  


  0 KOMMENTARER      4530 VISNINGAR
  ANDREAS LUNDSKOG
  2018-01-13 23:55:00


  ANNONS:

  Fler artiklar om Örebro

  Eriksson inför Färjestad ” Han har varit sjuk”
  Örebro SvenskaFans ringde upp Örebros huvudtränare inför morgondagens SHL-omstart där laget ställs mot Färjestad borta. Allt om Palushajs möjlighet till att medverka, detaljer man har slipat på under uppehållet och Färjestad som motståndare
  2018-12-18 18:13:12

  Sportpodden möter: Niklas Eriksson
  Örebro Rille & Tommy möter nya huvudtränaren Niklas Eriksson och pratar om spelsystem, ledarskap och vad Örebro Hockey behöver göra för att bli en framgångsrik förening
  2018-12-12 17:26:31

  Sportpodden analyserar Örebro-Malmö
  Örebro Rille & Tommy analyserar Örebros förlust.
  2018-12-10 22:25:30

  Eriksson inför Malmö "Ett lag som verkligen spelar för varandra"
  Örebro Det nya tränarteamet med Niklas Eriksson i spetsen fick verkligen en drömstart som huvudansvariga när Örebro fullständigt pulveriserade Frölunda hemma i Behrn Arena. SvenskaFans fick under fredagen ett samtal med Eriksson om succédebuten, de taktiska justeringarna och hur han ser på morgondagens match mot Malmö.
  2018-12-08 00:09:13

  Sportpodden analyserar Örebro-Frölunda
  Örebro Rille & Tommy analyserar den fantastiska segern över Frölunda samt intervjuar Niklas Eriksson efter matchen.
  2018-12-07 16:01:20

  Palushaj om att Sundblad får lämna” Det är bara tufft”
  Örebro SvenskaFans ringde upp lagets stjärnspelare Aaron Palushaj för att höra hans tankar kring att Niklas Sundblad får lämna.
  2018-12-05 01:08:51

  ”Idrotten är hård men det här var tvunget”
  Örebro En skilsmässa med en tränare mitt under pågående säsong är alltid ett misslyckande. Så enkelt är det. Men jag kan nog aldrig säga mig att jag någon gång stött på en person som har varit så hängiven, dedikerad och hockeyälskande så som Niklas Sundblad. Eller som han sade själv i podcastintervjun ”Det är det roligaste som finns sedan man växte upp”. Men idrotten ishockey är mycket hård och tuff vilket vi fick erfara idag.
  2018-12-05 00:09:00

  Eriksson om att ta över huvudansvaret” Tråkigt att skiljas från två vänner”
  Örebro SvenskaFans fick en längre intervju med Örebros nyutsedda huvudtränare Niklas Eriksson om dagens besked att Sundblad får lämna, Rollfördelningen mellan Jönsson och Löwdahl och vilka förändringar som behövs göras i spelet.
  2018-12-04 21:09:33

  Kapten Sallinen” Något har gått fel om man behöver sparka tränaren”
  Örebro Örebros kapten, Jere Sallinen om beskedet till SvenskaFans att Niklas Sundblad och Petri Liimatainen får lämna laget.
  2018-12-04 19:26:17

  Extra: Niklas Sundblad lämnar Örebro Hockey
  Örebro Örebro Hockey gör förändringar på ledarsidan där huvudtränare Niklas Sundblad får lämna.
  2018-12-04 18:06:13

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Hockeyzon - Svensk Hockey

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
  ”Tack för allt, D-Wade”
  Lekande lätt seger för Villa
  Pontus Farnerud: ”Mini-julafton”
  ”Blir det sorti för Leicester?”
  ”Mourinho är en kapitalförstörare”
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies