fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhornan
Besökare: 19820 | Inloggade: 229 | Antal medlemmar: 179232
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Elitserien blir bara jämnare och jämnare
  Joakim Eriksson måste höja sig om Södertälje ska till slutspel.

  Elitserien blir bara jämnare och jämnare

  Som rubriken lyder så blir bara elitserien jämnare och jämnare för varje säsong som går, så är känslan i alla fall. Södertälje ligger näst sist på sina 27 poäng men ändå har man gjort den bästa starten efter 23 omgångar sedan säsongen 04/05 då man gick till slutspel. Men jag är inte alls orolig över tabelläget för Södertälje har visat tidigare under säsongen att man kan spela en riktigt bra hockey, det gäller bara att visa det lite oftare.

  Elitserien blir jämnare och jämnare för varje år. Södertälje har den här säsongen gjort sin poängmässigt bästa säsong efter 23 omgångar sedan lockoutsäsongen som var 04/05 då laget gick till semifinal. Många SSK supportrar fruktar att det kommer bli en precis lika jobbig säsong som den förra var, men jag tror inte på det. Det är bara att kolla på spelarmatrialet, vi har ett mycket bättre lag nu än vad vi hade förra säsongen.

  Att vi inte ligger bättre till i tabellen beror ju på att elitserien har blivit jämnare, men jag är ganska så säker på att tabellen kommer att ändra sig rejält när vi spelat 55 omgångar. AIK kommer till exempel inte ligga så högt uppe som de gör nu, jag tror de får det tufft att undvika kvalserien trots allt. Sedan så tror jag också att Luleå kommer sjunka i tabellen, dock inte så mycket som AIK. Men det är kul att det har kommit nya lag som har legat i toppen av elitserien men det kommer inte att hålla för AIK, bara att kolla på Rögle för några säsonger sedan, de ledde elitserien ett bra tag för att sedan sjunka som en sten.

  Hur går det för de lagen som ligger under kvalstrecket då? Södertälje och Frölunda. Ja ärligt talat, inget av de lagen kommer att få spela kvalserien i vår nästa år tror jag. Frölunda kommer att revanchera sig trots att det går riktigt dåligt för de just nu, slutspel tror jag inte att de når, men vem vet. Att klättra några placeringar i dagens elitserie är inte speciellt svårt när det är så jämnt, likaså att falla ner några placeringar. Det går fort.
  Södertälje då, ja det är ju mitt lag. Många säger att man ska tippa mer med hjärnan än hjärtat. Nu tippar jag bara med hjärnan. Södertälje kommer inte att nå slutspel, vilket de gärna får göra. SSK kommer placera sig på nionde plats efter 55 omgångar, Södertälje har ett mycket bra lag som bara kommer att växa och växa under elitseriens gång och det laget är inte byggt för någon kvalserie utan det är byggt för att försöka kriga sig till slutspel. Men OM Södertälje ska lyckas med att ta sig till slutspel så krävs det att Riku Helenius spelar riktigt bra säsongen ut och spikar igen kassen. Sedan måste våra stjärnor börja leverera, då tänker jag främst på Markus Seikola, Joakim Eriksson. Tänkte också skriva Linus Videll men han har faktiskt levererat men för att gå till slutspel så måste han höja sig ytterliggare ett snäpp. Det säkert några spelare jag har missat som skulle varit tänkta att leverera mer än vad de har gjort hittills.

  Så här tror jag elitserien slutar säsongen 10/11.
  1. Skellefteå
  2. HV71
  3. Färjestad
  4. Linköping
  5. Djurgården
  6. Luleå
  7. Brynäs
  8. Timrå
  9. Södertälje
  10. Frölunda
  11. AIK
  12. MODO

  Jag vet att jag kastat om många lag men jag vet att mycket kommer hända på de 32 omgångarna som är kvar. Nu återstår det att se om jag är en bra tippare eller inte; )

  Ni får gärna kommentera och skriva hur ni tror tabellen kommer att se ut efter 55 omgångar.


  34 KOMMENTARER      1912 VISNINGAR
  VICTOR HENRIKSSON
  mauri.ssk@hotmail.com
  2010-11-26 10:53:52


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  Björn:
  Håller med om en del i ditt resonemang men serien slutar så här:
  1. HV71
  2.Skellefteå
  3. Färjestad
  4. Linköping
  5. Luleå
  6. AIK
  7. Frölunda
  8. Djurgården
  9. Timrå
  10.MODO
  11.Brynäs
  12.Södertälje

  Kort: Luleå tappar då andra lag förstått hur man ska spela och då materialet i Luleå är alltför klent. Spelsättet har triumferat men inte längre i alls samma omfattning. De etablerade storlagen kommer successsivt att klättra i tabellen där Skellefteå svarar för kontinuitet och blir livsfarliga i slutspelet. Såg Joakim som junior och han var outstanding. Övriga norrlandslag får slåss med Södertälje och Djurgården om slutspelsplatser.

  Tumme upp 2010-11-29 13:56:18
  Lazlo:
  Många ord men INGEN analys.
  Tumme upp 2010-11-28 11:25:36

  Aikman:
  Ser att du Tippat med (hjärtat)Det jag sett av SSK,BIF,TiK och Frölunda är att dem är klart mkt sämre än AIK, Men det måste vara skönt att tänka på Rögle som föll som en sten i tabellen, Att använda det som (räddningsplanka) känns naivt..
  Historia är historia, och framtiden är ljus för AIK.

  Tumme upp 2010-11-27 09:42:00
  FB:
  MAO: Helt rätt!
  Tumme upp 2010-11-27 01:25:17

  MAts:
  AIK// Ja jag är Djurgårdare men jag tycker fortfarande det är helt fel av alla andra bönder i sverige att jämföra er med rögle! Sjukt! Så att Örebro! också tänker rätt!! Bra där hoppas fan att Örebro går samma väg som AIK gjorde!! Med ´deras nya hall och fahlander och han den där Scandic VDn som tog över ledningen så tror jag att de skulle kunna få ett riktigt grymt lag till ES!!!


  HOPPAS ATT ÖREBRO GÅR UPP!!!!! Skiter i Leksand de åker ur iaf... för liten stad!!

  Tumme upp 2010-11-26 22:30:27
  nikke08:
  AIK är klasser bättre än tälje i år åker tälje ur sen stundar konkursen
  Tumme upp 2010-11-26 22:10:54

  ssk p12:
  HIGGINZ// ja jag spelar ishockey i ssk p12
  Tumme upp 2010-11-26 21:55:25
  A.I.K.:
  Ut med tråk-tälje och in med Leksand så blir ES rolig.

  Alla som inte ville ha AIK i ES för alla 'huliganer'....
  Gå och göm er under en sten.

  Tycker det är underbart att bottentippade Luleå och AIK ligger i toppen och gör ES lite roligare. AIK i DIF i slutspel är det hetaste som finns i Hockey-Sverige.
  Släng er i väggen Färjestad och frölunda

  Tumme upp 2010-11-26 21:41:24

  Higginz:
  ssk p12 - är p12 en defenition av din ålder?
  Tumme upp 2010-11-26 20:15:49
  ssk p12:
  Smart Higginz alla lag kan vell klara sig kvar om dom börjar vinna matcher
  Tumme upp 2010-11-26 19:39:49

  AIK:
  8786// Det är därför det är så underbart att vara AIKare man behöver aldrig va ensam, alltid drag på alla forum och alla artiklar allt är AIK, AIK är allt.

  Tumme upp 2010-11-26 19:38:47
  Higginz:
  SSK kan visst klara sig från Kvalserien. Men då måste man börja vinna mer matcher, och höja sin lägsta-nivå enormt!.
  AIK är tillsammans med Luleå säsongens största utropstecken. Vem hade trott det innan serien drog igång?.

  Tumme upp 2010-11-26 19:33:00

  8786:
  Känns att det snackas AIK på varenda forum och varje artikel.
  Tumme upp 2010-11-26 19:31:16
  MAO:
  Att ES blir jämnare och jämnare är ju bara att tecken på att den blir allt risigare med internationella mått mätt. Pengarna är för små i Sverige och de riktigt bra spelarna väljer NHL, KHL och NLA före ES. Även tyska DEL har råd med en eller två riktigt dyra spelare som då väljer Tyskland före Sverige. ES består av resterna från dessa ligor och idag är det nästan viktigare att ha en bra scout än mycket pengar när det gäller att hitta guldkornen i en grå massa. Det gör även att skillnaden mellan ES och AS minskat och det är AIK ett tecken på så här långt. Summa summarum så är det kul med en jämn serie men kvaliteten på ishockeyn är låg rent internationellt sett. Man måste ändra skattereglerna i Sverige så att svenska klubbar inte behöver betal dubbelt så mycket som utländska klubbar för sina stjärnor...annars kommer det att ta en ände med förskräckelse.
  Tumme upp 2010-11-26 19:12:07

  aik:
  Kul att en som håller på dif går in och skyddar AIK och säger helt rätt, det bevisar bára mer och mer hur pinsamma ni sskare är. Ut med er pinsamma klubb och in med Leksand så kommer Es snitt höjas med 20k till nästa sässong
  Tumme upp 2010-11-26 18:38:40
  Örebro! :
  Tror faktiskt man måste hålla med MAts där! Tycker de e förjävligt att jämföra AIK med Rögle! 2 helt olika lag! Men tror dock inte att DIF vinner SM-Guld! Svårt att förstå att en sån förståndig person kan tro något så galet ;) Ne, SM-guldet går väl som alltid till FBK, HV, Frölunda eller LHC.... Ni skriver att de spelar dåligt o bla bla bla... Men vänta bara till Slutspelet drar igång! Ett helt annat lag går in på isen! Spela en hel serie så kan man inte kräva max av alla spelare och man har formsvackor och formtoppar... Men i ett Slutspel e de så mkt för de stora lagen att spela om så att de höjer sig ett par snäpp och kan slå lag som de förlorade stort mot i serien! Luleå kommer ha det otroligt svårt i ett slutspel! Som ni alla andra jämför AIK med Rögle Kan ju ja lika gärna jämföra Luleå med leksand! Leksand vinner 2 siffrigt varje match och leker igenom allsvenskan men i Kvalserien möter de lag som går ut och spelar en helt annan hockey! Så är luleå verkligen så bra som placeringen säger? Jag tror inte det men hoppas att de kan vara det så de inte blir de "tråkiga alltid i final" lagen! Tror starkt på SAIK men som ja sa höjer sig alltid de 4 starka klubbarna!
  Tumme upp 2010-11-26 18:01:45

  Alex:
  Håller med dig MAts :)
  Tumme upp 2010-11-26 17:38:28
  MAts:
  Förstår inte hur fan folk kan jämföra AIK med Rögle? De har inte samma spelare? De har inte samma ledare? De har inte samma spelsystem? De har inte samma supportrar? Vad e de som de har lika? Jo att de kommer från Allsvenskan? Jaha och? Om frölunda åker ner och sen kommer upp igen då ska alla säga att frölunda inte kommer hålla för de gjorde inte Rögle? Fattar inte hur man resonerar? AIK e AIK, Rögle e Rögle! That's it! De har inte ens samma förutsättningar? Liten klubb från Ängelholm mot storstockholmsklubb? Ne, tycker de börjar bli tråkigt att höra alla spekulera i att AIK och Rögle är jämlika! Sen att en viss "expert" trodde att AIK var lika dåliga som Väsby e ju en annan sak! Ne AIK kommer att vara me o kampas om slutspelsplats! Och Stockholms stolthet Tar SM-Guld!! Väl mött uppe i Sthlm! Heja DIF!!
  Tumme upp 2010-11-26 16:54:05

  Sluttabellen:
  1.Luleå
  2.Skellefteå
  3.Färjestad
  4.Linköping
  5.Hv71
  6.DIF
  7.AIK
  8.Timrå
  - - - - - - - - - - -
  9.Brynäs
  10.MoDo
  ------------------
  11.Frölunda
  12.SSK

  Tumme upp 2010-11-26 15:02:06
  AIK:
  Rögle hade inte Viktor Fasth!
  Tumme upp 2010-11-26 14:05:43

  Wise:
  Tycker din tabell inte ser så tokig ut. Jag personligen hade tycker Djurgården och Brynäs är lite för högt upp medan Luleå kanske borde ligga nån placering högre.
  Tumme upp 2010-11-26 13:43:11
  en tanke:
  nej jag fattar inte, hade serien varit ojämn så hade ssk varit kvalserieklara redan...men set står ju att skk hade varit högre upp i tabellen om det varit ojämnare!!!!!!!
  Tumme upp 2010-11-26 13:01:37

  Thomas:
  En tanke: Tänk du en till tanke så kanske du kommer på det!!
  Tumme upp 2010-11-26 11:56:37
  8776:
  dif är ett sjukt överskattat lag.
  Tumme upp 2010-11-26 11:52:01

  en tanke:
  du skriver: Att vi inte ligger bättre till i tabellen beror ju på att elitserien har blivit jämnare. ssk hade ju legat toksist med frölunda om den hade varit ojämn??!!! så där förstår jag inte hur du tänker
  Tumme upp 2010-11-26 11:51:50
  8776:
  Hur kan du skriva att aik:s spel sjunker när det är tätt matchande när de vann 6 i rad tror jag....Då var det ju tätt matchande.
  Tumme upp 2010-11-26 11:51:32

  Stora Norrland:
  Det vi kan konstatera är att alla lag har chansen att slå alla . Det som kommer att skilja agnarna från vetet är att de lag som spelar sitt eget spel med framgång och inte behöver anpassa sig tll motståndarlaget hela tiden kommer att dra det längsta strået . Ett eget spel som har flexibilitet att möta olika spelstilar är AoO . Alla lag vet tex hur Djugården spelar och de som har förmåga att störa det spelet får framgång mot dem . AIK och Luleå är friska fläktar i årets elitserie och motståndarna försöker nog hitta ett motdrag och en del lag kommer nog att lyckas.
  Tumme upp 2010-11-26 11:27:52
  Tok!:
  Nej aik sjunker för deras spel funkar inte när det är genomskådat eller för tätt matchande. Sen hur långt är svårt att sia om. Kommer vara otroligt jämnt i botten och skador avgör det mesta. Timrå om dom får sonnenberg eller om amerikanen lyckas är väldigt farliga framåt ..

  Men som man såg redan innan säsongen är det antagligen aik brynäs timrå modo och SSK det handlar om. Frölunda lyfter ...

  SSK kan bara höja sig om den siste spelaren värvas, eller pakaslahti blir mirakulöst hel. Annars kommer man fortsätta på detta spåret till plats 9-12..

  Tumme upp 2010-11-26 11:25:51

  bakom flötet:
  Mycket om och men för att profetian skall slå in. Solna slipper kvala, tror inte de rasar så långt. De har ett tryggt grundspel som räcker långt. Tror de missar slutspel dock.

  Modo känns iskalla just nu, och även Brynäs har problemas. SSK, Modo, Brynäs. Där ligger mitt tips till kvalkandidater.

  Tumme upp 2010-11-26 11:23:36
  Lasse Anrell:
  Ja självklart kommer AIK sjunka som en sten för att Rögle gjorde så.
  Tumme upp 2010-11-26 11:16:54

  8776:
  Se det så här då. Södertälje har gjort det bra men kommer sjunka som en sten!
  Tumme upp 2010-11-26 11:15:31
  Tok!:
  Serien är jämn och intressant, det lär bli en fight till slutet helt klart. SSK måste inte röra många pusselbitar för att få till ett slutspelslag. Tyvärr gäller detsamma för brynäs timrå och modo, många lag är ungefär jämnbra/dåliga.

  RickardHBG>
  Modo och Brynäs har ju sett komplett usla ut ? SSK har bara varit helt ur matchen 3 gånger så här lånlgt, och då pga stora skadeproblem. Med fullt manskap visar man att man kan slå alla lag i serien. Frölunda kommer höja sig, solna kommer sänka sig och missa slutspel.

  7 SSK
  8 timrå
  9 köplunda
  10 modo
  11 solna
  12 brynäs

  Tumme upp 2010-11-26 11:10:31

  Hej:
  Rickard: Det är ju det tips går ut på! Rena spekulationer.
  Tumme upp 2010-11-26 11:10:31
  RickardHBG:
  Seriöst!!
  Om du ska göra en seriös bedömning av var lagen ska hamna i slutet på serien får du ju se vad dem har presterat tills nu. Vad framtiden ger är bara rena spekulationer.....
  Nä, ser man till hur spelet varit fram tills nu så är det Timrå/Frölunda/Södertälje som får slåss om att inte hamna i kvalserien efter 55 omgångar.

  (Fast jag har sett en hel del matcher från allsvenskan i år och där är inga lag som imponerar så mycket att något av elitserielagen ska behöva åka ur.

  Tumme upp 2010-11-26 11:02:14

  ANNONS:

  Fler artiklar om Södertälje

  Blytung förlust i Mora
  Södertälje Efter målkalaset senast mot Rögle gör SSK återigen en dålig bortamatch där man viker ner sig totalt i den andra perioden. Dalmasarna vinner matchen relativt enkelt med 5-2.
  2013-10-26 11:53:00

  SSK körde över Rögle
  Södertälje Med en David Pastrnak i högform kunde SSK ikväll inkassera säsongen andra seger mot Rögle. Sportklubben gör sin bästa insats för säsongen och matchen slutade med hela 7-1.
  2013-10-23 22:43:01

  SSK vann dragkampen om DeSimone
  Södertälje SSK gjorde igår klart med en riktig klassspelare, och vann dragkrampen mot DIF och VIK som också ryckte i den snabbe centern. Philip DeSimone kommer närmast från finska Jokerit och stannar säsongen ut.
  2013-10-18 08:15:45

  SSK:s nystart gav tre poäng mot VIK
  Södertälje Tränarbytet gav effekt direkt. SSK ville mest och spelade med mycket energi i kvällens bortamatch mot VIK. Sportklubben vann rättvist med 2-4.
  2013-10-16 21:23:00

  SSK bryter med Strömvall
  Södertälje Efter en svag säsongsinledning meddelade klubben idag att Johan Strömvall inte får fortsatt förtroende i SSK. Ny tränare blir istället Anders Sörensen, som tidigare varit assisterande tränare.
  2013-10-14 11:53:41

  Bedrövligt spel av SSK
  Södertälje SSK blev överkörda av DIF i årets första länsderby. Bortalaget vann alldeles för enkelt med 4-0 inför en frusterad hemmapublik.
  2013-10-09 22:44:33

  Inför: SSK - DIF
  Södertälje Då har det blivit dags för säsongens första länsderby, som spelas i Axa Sports Center. SSK har statistiken i ryggen, men DIF har bättre form. Det lär bli en tät match att vänta i Templet i morgon.
  2013-10-08 23:20:07

  Viktig SSK-seger på bortais
  Södertälje Efter tre matchers måltorka på bortais tog SSK ikväll en efterlängtad och viktig seger. Oskarshamn besegrades med klara 4-1.
  2013-10-05 23:11:30

  Mardrömsstart sänkte SSK
  Södertälje SSK hade 0-3 i baken när matchen bara var tre minuter gammal. Det blev ett försprång som SSK aldrig hämtade in, trots stort spelövertag och många målchanser. Matchen slutade 2-3.
  2013-10-03 23:11:00

  Fortsatt dåligt bortaspel
  Södertälje SSK:s dåliga trend på bortais forsätter att hålla i sig. Igår blev Sportklubben på nytt nollade när Malmö vann med 5-0.
  2013-10-01 10:05:39

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Hockeyzon - Svensk Hockey

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  ”Det är bara att ta nya tag”
  Kommer Lasse Nilsson få starta?
  Jimmy Briand ute på hal is
  Ska Montella få sparken?
  En speciell lördag för Frölunda
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhörnan Leovegas
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies