fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhornan
Besökare: 27510 | Inloggade: 288 | Antal medlemmar: 179207
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Jag har mycket att skriva om

  Jag har mycket att skriva om

  Ingen har nog missat att det blev Modo som spelar i Elitserien nästa säsong. Södertälje är det laget som just har åkt ur Elitserien och kommer befinna sig i Allsvenskan nästa säsong. Mycket, mycket sorgligt för en klubb som Södertälje. Men SSK kommer komma tillbaka, frågan är bara NÄR?

  Som rubriken lyder har jag väldigt mycket att skriva om. Det är många funderingar och tankar kring det här som har hänt. Jag har ingen jätte lust att skriva ett matchreferat över den match som det blev klart att SSK åkte ner till Allsvenskan och det hoppas jag ni har förståelse för. För jag är inte anställd på något sätt och skriver ideelt och är en otroligt stor supporter för SSK. Så jag känner att jag avstår från matchreferatet. 

  Ni alla här på SF, jag har respekt för er och jag hoppas ni visar mig respekt och inte förpestar denna artikel med en massa hån i kommentarsfältet, tack. Jag vill kunna ha ett öppet kommentarsfält för att man ska kunna diskutera saker och ting.

  Men det är fortfarande mycket jag vill ha skrivit och jag vet faktiskt inte riktigt var jag ska börja i den här stora soppan som det varit hela säsongen. Jag är en stor SSKare och jag känner en väldigt stor besvikelse inombords. Det laget man följer dygnet runt har just degraderas ner till Allsvenskan och det är ingen skön känsla man har i kroppen efter en sådan händelse. 

  Alla ni SSK-supportrar som åkte upp till Örnsköldsvik för att stötta laget är stora hjältar. Väldigt synd att ni ska behöva sitta på bussen hem i 7-8 timmar och veta att ni är på väg mot en stad som inte har ett hockeylag i den högsta serien längre. 

  **************************************

  Inför säsongen kände man att Södertälje lyckats få ihop ett bra lag men så är det varje år. Man tror alltid så och det är inte så konstigt, man vill sitt lag det bästa hela tiden. Man vill att laget ska lyckas och man sprider positivitet kring hela klubben men sedan startade säsongen. Och jag insåg ganska snabbt att vi inte hade ett så bra lag som många hade trott på förhand. Trots att det har varit svårt att erkänna i många fall. 

  Det är flera nyckelspelare som inte levt upp till förväntningarna. Jag skulle kunna nämna ett tiotal spelare som varit genomruttna hela säsongen men jag vill inte hänga ut spelarna. Man vinner och förlorar som ett lag. 

  Skandaler inom spelartruppen är givetvis en sak som har påverkat hela föreningen under säsongen på ett negativt sätt. Men vad finns att göra nu? Det är försent. 

  ****************************************

  SSK är alltså i Allsvenskan och jag har nog fortfarande inte riktigt förstått det. Men vi kommer komma tillbaka till Elitserien, det är bara en tidsfråga. 

  Jag har aldrig upplevt en storhetstid med Södertälje och ändå har jag nu följt laget flitigt i 7-8 år. Visst är det jobbigt men det går inte att lägga sig ner och dö. Man måste stå upp för klubben i alla lägen och visa att man har hjärta för klubben. 

  Det är svårt att förklara för er som inte bor i Södertälje hur mycket hockeyn betyder för den här staden. Ni som surfar runt här, framförallt här på SF stirrar er blinda på statistik. Ni stirrar er blinda på publiksiffror. Lagets publiksiffra är inte allt. Visst, jag kan hålla med er om att det är bra att ha en bra publiksiffra. Men innan ni börjar ifrågasätta mig så vill jag att ni letar upp ett lag som har haft det tufft i lika många år som Södertälje har haft det. Då kan vi jämföra publiksiffrorna med det laget och se. Men tyvärr, ni kommer nog inte hitta något lag att jämföra med.

  När man snackar med folk ute på stan så vet självklart alla vilka SSK är. Det är många som har förutfattade meningar om invandrarna som bor i Södertälje men, invandrarna vill laget väl men det är väldigt många med dålig ekonomi som bor i Södertälje därav de dåliga publiksiffrorna. De flesta man pratar med är otroligt hockeyintresserad. Ni som inte bor i Södertälje, ni som inte håller på dem, ni som aldrig har varit här. Ni kan omöjligt säga att vi inte är någon hockeystad. SSK är en klassisk förening. 

  Det ni gör fel är att kolla på vad vi har publiksiffror nu. Faktum är att om vi hade varit ett topplag i Elitserien hade vi fyllt våran ishockeyrink till bredden varje match. Men det är svårt för er att inse det när ni aldrig har upplevt det. På 80-talet då SSK var störst kan ni kolla hur mycket publik vi hade då. Då var det laget som förde hockeysverige framåt, det var vi som drev hela hockeyn i Sverige. Det var vi som var STÖRST. Vi hade de största hockeyprofilerna. En liten stad utanför Stockholm dominerade hela hockeysverige. En stad där det bodde drygt 50 000 invånare. Det är imponerande. Eller tycker inte ni det?

  *******************************************

  Nu är vi nere i ett djupt, djupt hål och vi ser heller inte ljuset. Hockeyn har blivit totalförstörd och nu är vi bara en skit klubb som alla ser ner på och pissar på. Men någonstans, långt där inne, så finns kulturen kvar i staden. Det är jag säker på. Om vi får framgång kommer intresset explodera och ni där ute i övriga hockeysverige kommer inte riktigt förstå hur det i hela friden är sant. 

  Mycket inkompetens har förstört föreningen under många år och...

  ...som sagt, nu är vi nere i ett djupt hål. Jag hoppas vi kommer tillbaka för vi är en klassisk förening som hör hemma i Elitserien. Kan vi få ihop ett bra hockeylag och bygga om och bygga rätt kan vi kanske komma tillbaka dit där vi var för 25-30 år sedan men det krävs hårt jobb och det kommer ta X antal år att genomföra. För det är ingen tvekan om att föreningen och staden har kapacitet för att ha ett hockeylag i den absoluta toppen av Elitserien. 

  Tack, nu har jag fått skriva ner lite tankar och det kommer förmodligen bli mer skrivande. Kanske imorgon. Kanske på söndag, jag får se. 

  För er som sitter på väg hem i bussen nu från Örnköldsvik, jag hoppas ni har tagit er tid och läst var har skrivit. Ni är hjältar!

  Jag skriver det igen: Ni alla här på SF, jag har respekt för er och jag hoppas ni visar mig respekt och inte förpestar denna artikel med en massa hån i kommentarsfältet, tack. Jag vill kunna ha ett öppet kommentarsfält för att man ska kunna diskutera saker och ting.

  Jag kommer svara på seriösa frågor och vara med och diskutera i seriösa diskussioner.


  78 KOMMENTARER      4056 VISNINGAR
  VICTOR HENRIKSSON
  mauri.ssk@hotmail.com
  2011-04-08 23:05:51


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  söder gnagare:
  Ni har legat i botten ett bra tag. Det va bara en tidsfråga innan ni åkte ner.

  Tumme upp 2011-04-10 23:10:39
  Stefansson:
  Är du lika lugn nu som du var inför kvalserien Victor Henriksson? Ni skulle ju va klasser bättre än AS-lagen... Du har varit rätt så respektlös i dina kommentarer emellanåt men nu inför fullbordat faktum ber du oss andra visa respekt .?? Alltså, sticker man in näsan i byket får man räkna med att fet hamnat skit på den då och då.. Du är inte undantagen tyvärr.
  Tumme upp 2011-04-10 21:46:49

  ultraz:
  Kan förstå dina tankar "mats" det blir en trygghet för Es-föreningarna men vet du vad jag tror det skulle ta döden på intresset kring sporten för gemene supporter runt om i landet. Den där sista lilla drömmen existerar inte på världskartan längre.
  En annan oroande detalj är att en liga som Es kommer sjunka i kvalitet om du garanterat inte kan åka ut. Befinner sig ett par föreningar i ett vakuum ett par år där top-placering och slutspel är otänkbart så spelar man av säsonger med massvis av juniorer (som egentligen inte skulle platsat i dagens Es) enbart för att ingemansland är totalt meningslöst....du kan ju ändå inte åka ur. Den kvalitetsutvecklingen vill de flesta av dagens åskådere absolut INTE vara med om.
  Mindre uppmärksamhet=mindre intresse=färre publik=färre intäkter från TV-avtalet(vem vill betala i den utsträckning för att se på Elitseriehockey med massa ofärdiga spelare)=mindre pengar överlag=sämre kvalitet (i de allra flesta fall)
  Finns massvis med parametrar som skulle stjälpa snarare än hjälpa svensk hockey.

  Tumme upp 2011-04-09 20:49:33
  mats:
  Vill först säga att det har varit bra inlägg här. Jag har gått på SSK matcher sedan 1973 men har flyttat till Malmberget och nu blir det mest genom TV. Jag tror att SSK:s problem började när man sparkade Särkijärvi som tränare, minns inte vilket år det var, men SSK låg 6:a när han fick sparken. Hallin tog över och började med legoknekt verksamheten då. Jag tror att hade man behållt Säcken hade SSK varit i en annan situation nu. Jag tror att svensk hockey skulle tjäna på en helrenovering. Jag säger inte detta för att jag är ssk:are men jag tror att man skulle stänga ES. Det är vad jag vet bara sverige och schweiz som har systemet med nedflyttning. Svensk hockey har halkat efter övriga nationer. Jag tror på en utökning till 20 lag i ES. Det finns fler lag i AS som har organisationen för ES. Tex Leksand, Mora, Malmö, Rögle. Man skulle har två conferenser med 10 lag i varje, fyra första går till slutspel. Lag som vill flyttas upp till ES skulle ansöka och bevisa genom ekonomi och organisation att man är värdig. Lagen skulle då våga släppa fram talanger och sponsorer skulle våga satsa mer pengar eftersom ingen skulle åka ur. NHL är bästa ligan i världen och har den bästa organisationen varför kan inte sverige ta efter dem.
  Tumme upp 2011-04-09 18:15:31

  quality:
  Luleå vinner ju iaf matcher, till skillnad från SSK. Det är ju vad det hela handlar om, trots allt. Ska man försöka spela offensiv gladhockey med ett gäng amatörer går det som det går helt enkelt. Nu vet jag dock inte vad SSK har för spel riktigt, målen man gör är ju individuella prestationer, och man spelade verkligen inte som ett lag, utan lite mer onemanshow som slutar i intet. Eller varför inte bara dumpa pucken i anfallszon och så sticker hela laget och byter, det funkar ju det också. Tacka vet jag att bygga från en stabil,defensiv och jobba därefter. Tråkigt? Whatever. Vinn matcher.
  Tumme upp 2011-04-09 14:50:00
  gurra:
  Kenken skönt att när popovic tillsattes så hyllade tidningarna ssk för våran nya offensiva frejdiga hockey och sen när vi ställs mot modo då är vi tråkiga och destruktiva?!
  Har också sett att det blivit mer styrspel under sässongen men knappast värre än andra.

  Luleå hyllas för vad? dom vinner sina matcher med 2-1. Men slicka uppåt, sparka nedåt det är ju så det funkar.

  Tumme upp 2011-04-09 13:22:46

  Kenken:
  Tråktälje är äntligen borta från elitserien. Tack och lov för det. Jag hoppas innerligt att Peter Popovic har tränat sitt sista elitlag. Han höll inte måttet i Västerås, Han höll inte måttet i Södertälje. Det är dags för honom att inse att han valt fel bana. Tränare som honom som förespråkar tråkig ishockey förstör mer än tillför och hans ständiga gapande förstör också mer än det tillför.

  Jag välkomnar gärna Södertälje tillbaka till elitserien men då vill jag se ett lag som spelar rolig och attraktiv ishockey. Inte tråk-hockey som fallet varit denna säsong.

  Tumme upp 2011-04-09 12:10:57
  Holmis:
  Kriss: Klart som fan att man inte vill spela kvalserien om man lirar i elitserien och lika självklart är det ju att man vill lira i kvalserien om man spelar i allsvenskan! Eller tror du att alla lag i allsvenskan är nöjda med det och hellre spelar dåligt för att undvika kvalserien???????
  Kom inte och snacka om att vi är ombytliga!!!!!
  Kommer alltid att hålla på ssk, det är nu klubben behöver stödet från oss supportrar!!!

  Tumme upp 2011-04-09 12:06:48

  Kriss:
  Hoppas ni inte gör samma misstag som ni gjorde inför kvalserien och tror att hockeyallsvenskan blir en lätt resa. Se på Leksand som har inbillat sig det i hur många år som helst nu och vad som hänt med dem.

  Och sen tycker jag ni ska bestämma er: Den senaste säsongen var kvalserien ett skällsord. Till nästa säsong är det något ni hoppas på att hamna i läser jag av flera på ssk-hemsidans forum. Hur fan ska ni ha det? Bestäm er. Är kvalserien en serie ni vill itll eller inte??? SSK-supportrarna måste vara de mest ombytliga anhängare jag varit med om.

  Nästan värre än VIK:arna som dömde ut Växjös kanadensiska satsning och ett par månader senare stod de själva med en massa kanadicker i laget. Snacka om att vända kappan efter vinden. Och just den obeslutsamheten har gjort att gurkorna heller inte har lyckats. Bestäm er för en sak och håll den i stället för att vela fram och tillbaka! Det är det bästa råd jag kan ge er

  Tumme upp 2011-04-09 11:25:46
  GurkOlle:
  Jaha! SSK åkte ur. Inte mycket att säga om. Det ingick i den riskkalkyl som gjordes inför säsongstarten. Alla inblandade visste om att just denna risk fanns. Supportrar, spelare och ledare. Nu står man med brallorna nere och bedrövelsen är monumental. Det är förståeligt. Men samtidigt är det bara att inse fakta. SSK var inte tillräckligt bra för att undvika kvalserien. Inte tillräckligt bra för att överleva kvalserien. Men varför gråta över spilld mjölk? Detta är ju trots allt själva grunden till den idrottsfilosofi som vi har i Sverige. Att lag ska kunna gå upp eller åka ned i olika divisioner. Det är det som är själva hjärtat och drivkraften i all vår lagidrott. Det är det som skapar en extra dimension i idrotten. Det är det som skapar möjligheter till anrika framgångssagor likt det "Vilda Väsby" en gång gjorde.

  Med andra ord har SSK inget mer att förlora - bara massor att vinna kommande säsong. Det kan bli en rolig, spännande, underhållande säsong med ett lyckligt slut där allt blir förlåtet och ny drömmar föds!

  SSK kan plötsligt bli ett vinnande lag igen. Och det vore inte det sämsta för alla luttrade supportrar:)

  Så upp med hakan. Allsvenskan är faktiskt är riktigt trevlig och underhållande serie att spela i.
  Tumme upp 2011-04-09 10:41:23

  AIK Sthlm:
  Jag tvivlar på att fotbollen stjäl någon publik från hockeyn i Södertälje. Att fotbollsklubbarna har namn som anspelar på något exotiskt land gör att deras matcher lär bli en intern angelägenhet för syrianerna i Södertälje.
  Om jag bodde i en en valfri svensk stad skulle jag aldrig kunna ta till mig stadens lag om de hette Syrianska. Inget rasistiskt bakom det, bara ett faktum.

  Vad gäller SSK så kan se såklart komma tillbaka. Man har en ny chans varje säsong och ES-lagen kan klappa ihop, vilket vi sett de två senaste säsongerna. Men det gäller ju att komma igenom nålsögat som det svenska seriesystemet erbjuder de allsvenska klubbarna.

  Tumme upp 2011-04-09 10:37:22
  Kronoberg:
  SSK tillför väl inte mindre än andra elitlag som köper, köper och åter köper. För det andra är det inte många svenska ishockeyföreningar som är lika anrika och klassiska. Och det där med tråkiga är väldigt relativt, i allsvenskan kommer SSK vara rena rama lyxgänget jämfört med lag som sundsvall, borås, oskarshamn, bofors osv osv.....sålägg ner det imbecilla nu.
  Tumme upp 2011-04-09 10:07:44

  S:
  För mycket medelmåttor som är precis på gränsen till elitseriespelare plus dessa finnar. Ingen bra mix! Jag blir alltid oroad när tränaren pratar engelska under timeouten. Challe Berglund och Popovic är två tränare som måste göra det.
  Tumme upp 2011-04-09 09:20:35
  Synd!:
  Som Frölundasupporter har jag faktiskt med åren kommit att gilla Södertälkje, personligen tycker jag att de känns som ett elitserielag!

  Men det är bara att bryta ihop och komma igen!!

  Hoppas vi ses i Elitserien nästnästa säsong!

  Tumme upp 2011-04-09 09:00:44

  gurra:
  Lärking, att man hackar på poppe är av helt andra anledningar.

  Det finns ett antal moment som ej har fungerat i spelet och har heller inte blivit bättre.

  1. uppspel
  2. boxplay
  3. powerplay

  Faktum är att det fungerade ju knappt mot AS lagen föränn Nygårds ändrade pp linan till Fredd, Lasch, Putte, Seppännen, Heed

  Grattis modo.
  Kom igen telge

  Tumme upp 2011-04-09 08:44:36
  Lärking:
  Många sskfan verkar vara besvikna på poppes insats, kan ni utveckla? Som jag ser det: Truppen är kass, tycker Kilström är ok Latikainen bra och Videll bra om än något loj, i övrigt inte mkt... Givetvis inte sett alla matcher men en del iaf. Man plockar 71 poäng, tycker det är riktigt bra jobbat av poppe. I KS pressar man MoDo in i kaklet. Ett MoDo som jag håller som mkt bättre än ssk. En liten fadäs att bli förnedrade av lakers men annars ok även där
  Tumme upp 2011-04-09 08:26:08

  Modoit:
  Tror jag förstår hur ni känner er idag, jag vet i alla fall hur jag skulle må OM vi hade åkt ur. Gårdagen var en av dem jobbaigaste dagarna jag upplevt. Från lunch till 2-0 målet, en enda stor klump i magen.

  Spontant känns det väl som att det var inte denna fight mot Modo som var avgörandet. Kan tänka mig att Örebro hemma måste vara en sådan fight som ni gärna hade fått ett resultat med er.

  Bryt ihop, kom igen. Lycka till

  // En otrolig nöjd Modoit idag...

  Tumme upp 2011-04-09 08:16:34
  Glenn Andersson:
  Samtidigt är det väl ändå så att när SSK var i den absoluta toppen så fanns inga elitlag i fotboll i Södertälje. Nu har du ju minst två som därigenom "stjäl" mycket av intresset för ishockeyn.

  Då mycket av fokus och uppmärksamheten har gått från SSK till Syrianska och Assyriska så leder ju det till ännu knappare resurser (förutom pengar för TV-avtalet). Sponsorerna vill ju naturligtvis synas hos de lag som tilldrar sig ett större intresse.

  Jag tror att ha två elitlag i fotboll och ett i ishockey (våra två största sporter) i en stad av Södertäljes storlek hade varit väldigt svårt i övriga landet men tack vare närheten till Stockholm så går det nog.

  Förhoppningsvis så kommer mera av syrianerna och assyrierna att få ett större intresse även för ishockeyn och därigenom öka den ekonomiska basen för SSK. Då tror jag att SSK i framtiden kommer att slåss om SM-guldet.

  Kanske snackar jag goja men jag lever och verkar på västkusten och är inte helt insatt om hur det ser ut i Södertälje.

  Tumme upp 2011-04-09 07:09:09

  Zacharias Baerenius:
  Hoppas ni bara går ner och vänder tillbaka.Lycka till!.
  Tumme upp 2011-04-09 06:42:23
  Hasse:
  Faaaan Flopaa-Toffeln blev kvar
  Tumme upp 2011-04-09 06:05:21

  palle:
  Lycka till där nere
  Tumme upp 2011-04-09 04:45:04
  johan:
  Donten // Det är inte på försäsongen man ska vara som bäst och när brukade försäsongsresultat säga någonting egentligen?
  Tumme upp 2011-04-09 03:38:05

  Pelle:
  Det som kommer bli ruggigt intressant är uppstyckningen av Södertäljes lag. Det känns som om det bara blir 5-6 spelare kvar av nuvarande trupp. Spelare som antingen är för gamla som Pierre Hedin och Stefan Bemström eller för orutinerade och fjuniga som Tim Heed, Blaz Gregorc och Andreas Gröndahl eller helt enkelt för dåliga som Pontus Sjögren som blir kvar, övriga lär nog försvinna snabbare än nästa avlöning. Almtorp sägs ju vara klar för Dif, Kilström och Videll för AIK, Fredric Andersson till Brynäs, Mattias Carlsson till HV, Patrik Carlsson för Frölunda. Dessas sorti lär ju bara vara början på en stor och rejäl spelarflykt.
  Tumme upp 2011-04-09 02:48:37
  Tugga taggtråd:
  Menade förstås 2010/2011 .....
  Tumme upp 2011-04-09 02:47:45

  Donten:
  Jag var och såg träningsmatchen i tumba under hösten när ni mötte Luleå. Den matchen var ni flera klasser bättre och jag var helt säker på att ni skulle vara före oss i tabellen.
  Tumme upp 2011-04-09 02:44:20
  Tugga taggtråd - gör det som behövs !:
  Som dom säger. Den svåra biten är inte att hitta ishockeyspelare som är bra eller åtminstone duger, utan det svåra pusslet ligger i att få ihop en grupp med bra killar som trivs tillsammans och gärna vill dra åt samma håll, även om inte allt glider som på en räkmacka, läs personkemi. Det är ju för fanken människor precis som vilken Karlsson eller Muhammed som helst du snackar med på stan, saker som är viktiga för gemene man och kvinna eller pojke och flicka. Det handlar om enhetlig glädje, allmän trivsel och medmänsklighet och det verkar inte finnas mycket av den varan i SSKs lagbygge anno 2011/2012. Därför är man nu en allsvensk hockeyklubb.

  Håller med gå tillbaka till de rätta färgerna och klassiska ställen nu, det behövs och det kommer i rättan tid nu också.


  Tumme upp 2011-04-09 02:40:28

  Tony:
  Anser att vi fans har en skuld i detta. Det fanns många tecken på att laget var felbyggt med en främlingslegion av halvskadade finnar, och att Poppe inte är en bra tränare, och att sportchefen var alltför sent inkommen och gjorde ett slarvjobb. Vi som har släkt och vänner inne i kärnan av klubben har också vetat vilken dålig stämning det varit i laget med två, och senare tre olika falanger som knappt snackade med varandra. Och sen rattfylla och internbråk och Lehouxfiaskot på slutet... det var ovärdigt, förnedrande, och vi bar skuld i alltihop för att vi försvarade skiten hela säsongen, vi spydde skit på domare och en "konspiration" med SHL och domare och journalister som vlille "ha bort SSK"... herregud. Vi borde ha varit vuxna i detta istället, rannsakat oss själva, vänt tvivlet mot lagbygget och ledningen i stället.

  Nu är det slut. Vi är åratal ifrån att kunna göra en Växjö eller AIK. Tyvärr.

  Tumme upp 2011-04-09 02:06:26
  Back to the roots:
  Gå tillbaka till rötterna - där den vackra själen har sin plats - vad vore bättre än de blågulvita matchställen?
  Dra ett streck över det röda och svarta, se det som en ganska misslyckad era och in med Södertäljes rätta själ, låt den genomsyra hela organisatioen. Det mesta kommer kännas lite lättare och gladare.

  Tumme upp 2011-04-09 02:02:00

  Christoffer Eriksson:
  Matte: Det är ju klart som korvspad att vi kritiserar hur klubben sköts, antalet möten med diverse styrelsefolk visar väl på ett ganska utbrett missnöje.Vi är inga viljelösa nickedockor som bara passivt ser på när vår klubb missköts ner i avgrunden, oavsett vad du har för bild.
  Problemet är att styrelsen/ledningen/organisationen är immuna mot allt som innehåller ens ett uns av kritik mot hur klubben sköts och de väljer att slå dövörat till när någon utomstående part har synpunkter på ändringar eller felaktigheter.


  Tumme upp 2011-04-09 01:54:52
  John W, Dragskott.nu:
  Bra skrivet, Victor!

  Anrika Södertälje SK kommer ALLTID igen. Frågan är alltså inte OM, utan NÄR.

  SSK har många starka grundförutsättningar, ta exempelvis det fantastiska näringslivet i Södertälje i form av till exempel gigantiska Scania och AstraZeneca.

  Hockeykulturen måste naturligtvis också nämnas i sammanhanget och det finns faktiskt - det dåliga publiksnittet till trots - en stor (läs: på allsvensk nivå) kärna med supportrar som följer laget i alla väder. Det handlar om uppskattningsvis 2.500 supportrar, som kommer vara på plats i hallen även nästa säsong, och ger klubben en bra grund att stå på.

  En annan fördel utgörs av att Södertälje med allra största sannolikhet kommer bli ett "vinnande lag" igen som slår ur underläge och kämpar uppåt, istället för att bli "jagade" och kan agera mer avslappnat i allmänhet.

  Tumme upp 2011-04-09 01:44:33

  Kimm:
  Om vi ska dra en parallell med Malmö, där jag bor så bryr sig inte invandrarna om hockeyn särskilt mycket.. De flesta vet väl att Mif finns, men går knappast på matcherna eller följer laget engagerat..

  Fotbollen är nummer ett här, så har det nästan alltid varit. Tyvärr har Malmö förmågan att sällan vara bra i båda sporterna samtidigt. Att vara dåliga samtidigt är desto vanligare.
  Folket är också väldigt splittrat, antingen är man Mifare eller Mffare. Att vara både och går sällan ihop. En del anser att hockey är lite finare och väljer därför Mif. Men det går oftast i trender, och för stunden är det väl klart trendigare att vara Mffare.

  Själv går jag väl mer på Mff också, eftersom fotboll i mitt tycke är en aningen roligare sport. Tackar dock inte nej till en hockeymatch i arenan. Minns när jag var 15 år och skrek och skällde på Andreas Hadelöv i gamla Malmö Isstadion.
  Eller vilket kålhuvud jag tyckte Percy var som bytte Lillis/Wikegård mot gaphalsen Bäckman.

  Hur som helst, anser jag att du har helt rätt i att SSK är ett klassiskt hockeylag. Lika klassiskt som MFF är i fotboll. Gällande publiksiffror har ingen större betydelse, utan mer vad laget har åstadkommit genom historien..

  Önskar lycka till nästa säsong. Med största sannolikhet är ni tillbaka innan Mif (om det är till någon tröst).

  Tumme upp 2011-04-09 01:42:23
  Växjö:
  Något lag måste åka ur så är det. Och så är livet. Som humanist lider man med människor som lägger förbannat mycket energi på ett lag i form av långa resor och stora kostnader. I år fick SSK niten på lotten. Kan inte vara en tillfredsställande helg inte.. måste kännas riktigt tungt.

  Lycka till i allsvenskan. Serien med riktigt mycket passion.

  Tumme upp 2011-04-09 01:14:26

  #35:
  Jahapp och nu tappar ni förstås alla spelare.. Kanske lika bra det och börja om..

  Men jag fattar inte varför ni inte får till det.
  jag menar,ni har ju inte så dåligt lag på pappret.
  Måste säga att jag trodde ni skulle gå till slutspel.

  Men hockeyintresset verkar inte vara så stort i tälje. I alla fall om man tittat på publiksiffrorna! BEDRÖVLIGT!!!
  Kan ju iof vara så att man faktiskt bryr sig även fast man inte ser på matcherna aktivt.. Man följer med laget på andra sätt.

  Jaja,lycka till i framtiden. Ni kommer säkert tillbaka nån gång.
  Lider med er supportrar!

  //Luleåsupporter

  Tumme upp 2011-04-09 01:13:01
  Stoke supporter:
  Aik Supporter//// Ni gick upp igen så var förskulle inte tälje kunna gå upp? 2004 spelade ni i div 1 och SSK spelade Semifinal, förra året höll ni på å konka, Elitserien räddade er. Så sväva inte iväg, Aik har överpresterat hela säsongen. Vill absolut inte ta eran prestation ifrån er, MEN litetidigt för dig som Aikare att leka storklubb. Det går fort i hockey. Se till att etablera er först. Tror södertälje har minst lika stora möjligheter som AIK att gå upp igen.
  Tumme upp 2011-04-09 01:01:49

  Jonas V:
  Det stavas givetvis supporter och inget annat.
  Tumme upp 2011-04-09 00:55:37
  Victor Henriksson:
  Jonas V: Tack.
  Tumme upp 2011-04-09 00:43:37

  Jonas V:
  SSK förtjänade att åka ur efter tre raka kvalserier. Med detta sagt, ovanstående artikel är en av de bästa jag läst från en supporter vars lag precis ramlat ur.
  Du förtjänar stor respekt som suporter.

  Tumme upp 2011-04-09 00:41:10
  Mathias:
  Matte: Helt rätt.
  Sparka folk, ta obekväma beslut och börja om.
  Kolla på vad Frölunda håller på att bygga, ett lag av majoritet egenskolade spelare, bredare trupp och billigare löner.
  Bra spel föder intresse för övrigt.

  Tumme upp 2011-04-09 00:38:28

  Christer S:
  Perspektiv: Visst gör det ont att åka ner en serie, men hur många lag finns det inte under den serien? Jag har stor respekt för fansen i SSK, men kanske man måste sansa sig lite nu. Det finns ju två sidor av detta mynt också, tycker kvalserien visat att det finns underlag för en utökad elitserie, samtidigt som SSK kanske har varit lite för dåliga just i kvalet. Många utifrån som inte gjort sitt jobb, utan att gå in på namn, så borde kanske den som ansvarar för värvningar haft lite bättre koll, men som sagt, Allsvenskan är fortfarande en ruggigt bra serie att spela i, om man nu inte bara tittar på tv-inkomsterna förstås, utan även lånar ett öga till själva hockeyn.
  Tumme upp 2011-04-09 00:34:38
  iK Oddevold.:
  Jag vet att ni kommer igen.
  Älskar man sitt lag så står man vid ens sida i alla väder!

  Tumme upp 2011-04-09 00:34:09

  Victor Henriksson:
  Matte: Jag har redan kritiserat klubben i tidigare inlägg och det kommer komma fler artiklar framöver där jag kommer kritisera klubben rätt rejält men nu kändes det inte riktigt läge för det.

  Men klart som fan jag är besviken på hela SSK, hela föreningen. De dödar vår klubb långsamt, inkomptensen inom ledastabben är enorm och det är helt sjukt.

  Tumme upp 2011-04-09 00:32:56
  Matte:
  Kan inte tycka synd om SSK, trots ellitavtal fyra senaste säsongerna hamnar klubben ändå alltid i kvalserien. När klubben dessutom åker ur skulle jag som supporter bli rejält förbannad ocjh ifrågasätta misskötseln av klubben. För mig ,hockeyoberoende, är det uppenbart att klubben satsat på spelare med feta löner som inte presterat och saknat hjärta för klubben. Att Månsson ala 50 föregående klubbar står som frontfigur för "SSK-hjärta" är ett stort j-a skämt. bara att konstatera att lagbygget/värvningarna varit åt skogen och dags att börja om från grunden. Tom du, Victor, måste väl för i h-e undra vad klubben håller på med? Våga kriitisera egan klubben som med en spelarbudget som vida överstiger de allsvenska lagen kan misslyckas kapitalt.
  Tumme upp 2011-04-09 00:27:37

  Anton:
  Tuben: Det är väll klart hockeyintresset är större i inavlade städer som Karlstad och skellefteå??????? Och då menar jag inte antal, utan procentmässigt.
  Tumme upp 2011-04-09 00:27:15
  Victor Henriksson:
  Larry: För det första var jag inte den som kallade er idioter eller vad du skriver. Visst hade ni rätt.

  Men Larry, du måste förstå oss också. Försök dig sätta dig in i samma situation som mig, om någon säger inför säsongen att det laget du håller på kommer gå åt helvete. Håller man med då? Det är klart man inte gör. Hur det än ser ut i laget. Man tror alltid att det kommer gå bra. Eller hur?

  Tumme upp 2011-04-09 00:16:29

  John:
  Klar det är tungt för SSK, och jag tror att Ni kommer tillbaka till elitserien. Men, klart att SSK betyder mycket för fansen, men det är ju på tok för dåligt att ha gratis inträde mot Mora och sen ha 1500 platser lediga, det är för dåligt, så jag tvivlar på att det betyder så jädra mycket för Tälje!! Modo, som ni mötte ikväll hade 0 platser gratis och fullsatt.
  Tumme upp 2011-04-09 00:16:00
  Mathias:
  Jag vill inte håna, men varför beundra ett felbyggt lag sedan ett antal år tillbaka pga gamla meriter???
  Tumme upp 2011-04-09 00:12:39

  Örebro!:
  Ni var så nära både slutspel och slippa kvalet och så åker ni ur! Lider verkligen med er idag!
  Tumme upp 2011-04-09 00:11:45
  Larry:
  Victor, det här var den första vettiga text jag läst av dig denna säsong. Bravo :-) Det känns som om du sent omsider fått upp ögonen för verkligheten. :-) Men tänk att det skulle krävas en degradering för det. ;-) Vi var många utomstående som före säsongen ifrågasatte varför SSK värvade sopor som Seikola och Saarinheimo och som hade synpunkter på att ni höll fast vid samma målvaktspar och att ni hade för svaga ledare i båset. Vi var också många som skrattade åt ert tips att ni skulle komma nia och ni kallade oss idioter och pajasar och gud vet vad. Vad säger du idag? Var vi som gnällde inte rätt ute då? Är du så storsint så att du kan ge oss rätt? Ibland kanske ni borde ha lyssnat mer på oss utomstående som betraktade laget utifrån med andra ögon än era egna så hade inte smällen och besvikelsen blivit lika tung, eller hur?
  Tumme upp 2011-04-09 00:08:57

  FBK'are:
  Som supporter känner man ju givetvis med folket som håller på SSK. Men samtidigt är det svårt att tycka synd om laget. Kvalserien tre år i rad borde straffa sig. Nu blir det till att bygga om och bygg starkt för att sen ta sig upp och etablera sig på riktigt.
  Tumme upp 2011-04-09 00:01:12
  Victor Henriksson:
  Tuben: Ja, det är säkert så. Jag säger inte att Södertälje är den hetaste hockeystaden men hockeyn betyder betydligt mer i Södertälje än vad många tror.

  Men det går inte riktigt att jämföra med Leksand. Det är dalarnas lag. Det är bara hockeyn och Leksand som exitsterar i dalarna, konstigt vore väl annars.

  Tumme upp 2011-04-08 23:56:07

  Tuben:
  Bodde i Tälje några år i början av 2000-talet och känner flera i stan. Visst, finns ett hockeyintresse men inte speciellt hett i jämförelse. Är bördig från Borlänge (några mil från leksand) kan konstatera att engagemanget i regionen/kommunen betydligt hetare för Leksand än intresset i Södertälje. LIF har trots degrederingen för fem år sedan under merparten av säsongerna haft högre hemmasnitt än flera elitlag. Inget annat allsvenskt lag har varit i närheten av dess siffror. Har även släkt i skellefteå och har varit i stan vid flera tillfällen och kan bara konstatera att det finns ett genuint brinnade intresse för klubben hos många invånare. Visst, SSK har supportrar men intresset förefaller inte vara på någon högre nivå.
  Tumme upp 2011-04-08 23:50:19
  aik:
  tråkigt men hoppas ni kommer upp igen hellre ssk än växjö faktiskt
  Tumme upp 2011-04-08 23:49:21

  VIKPelle:
  AIK-supp: lite konstigt att just du slår på den som ligger. Hade ni inte gått upp för ett år sen hade ni inte existerat som klubb nu. Konkursen var svindlande nära.
  Vad gäller att ha det tungt så känner jag igen mig när det gäller min egen klubb. Sen konkursen 2000 så har man suckat mer än en gång kan jag säga. Som tröst kan jag säga att Allsvenskan blivit en väldigt bra och rolig serie med kul hockey. Baksidan är ju förstås de ekonomiska förutsättningarna som känns orättvisa med TV-pengar etc.

  Tumme upp 2011-04-08 23:49:05
  mm:
  Med andra ord ingen HOCKEYSTAD när folk väljer fotbollen.
  Tumme upp 2011-04-08 23:44:15

  Victor Henriksson:
  Jirki88: Ja, självklart är det så. De konkurrerar bara inte med Syrianska och Assyriska utan också Hammarby, AIK och Djurgården.
  Tumme upp 2011-04-08 23:43:32
  Jirki88:
  Victor: Skillnaden mellan Södertälje och Leksand är ju bl.a. att Leksand haft derbyn med Mora plus att konkurrensen med fotbollen är oerhört mycket lägre där. I Södertälje får SSK konkurrera med både Assyriska och Syrianska, medans Dalarna har... har de några fotbollslag ens?
  Tumme upp 2011-04-08 23:41:10

  mick:
  Ni kommer igen det tror jag. Jag är modo supporter så visst är jag glad att modo vann. Men som jag sa till en jobbarkompis på mitt jobb på ett företag i södertälje så hoppades jag att både modo och ssk skulle klara det. Nu blev det tyvärr inte så. Men ni kommer igen.
  Tumme upp 2011-04-08 23:40:29
  Leksing:
  Hockeyn är alltid ett samtalsämne i Leksand, visst siffrorna sjönk en del detta år men det är för att vi är bortskämda med en massa avdankade transatlanter, men nu när vi satsade ungt så tvekade folk, men våran publiksiffrar denna säsongen var trots allt inte dålig, matchade eran iaf. sen att påstår att hockeyn inte är het i Leksand vilket jävla skitsnack, välkomna ner i skitet där ni hör hemma, lag som hamnar i kvalserien år efter år hör inte hemma i elitserien. Grattis Växjö och Modo ni är värda platserna, defensiv hockeyn har förlorat en gång för alla.
  Tumme upp 2011-04-08 23:37:37

  till AIK-supporter:
  "ni kommer aldrig gå upp igen" - är inte det lite att ta i kanske? Jag vågar inte tro att vi går upp igen direkt. Men kan Växjö som är 14 år gammalt gå upp i elitserien så kommer Södertälje kunna göra det tusen gånger om.
  O sen kan ni ju sluta med den där ramsan "alla hatar oss.." för det är ju ren o skär lögn. Syns i kvalserien nästa år!

  Tumme upp 2011-04-08 23:37:03
  Henke:
  SSK har tyvärr för många legoknektar, råder SSK att börja om och satsa pengar/resurser på att utveckla egna spelare. Med egna påfyllningar av spelare kommer klubben också klara att hålla sig kvar i elitserien. Känla av att SSK varit för mycket främlingslegionär och det blir aldrig bra i slutändan. Skellefteå är ett mönsterexempel på satsning av egna talanger som gjuter olja på vågorna, även Leksand har börjat satsa ordentligt och tog J-20 guldet förra säsongen. Satsning på egna talnger med spetspelare är enda utvägen för att undvika jojoåkandet mellan serierna. Ihopköpt lag fungerar kanske på kort sikt men inte i längden. Hjärtat måste vara med, annars är det kört. Lär av detta, SSK.
  Tumme upp 2011-04-08 23:34:03

  Victor Henriksson:
  AIK-supporter: SSK har två oerhört stora sponsorer. Astra och Scania. Kommunen kommer självklart vilja bidra med så mycket som möjligt. Alla i Södertälje vill ha laget i högsta serien.

  Stöttning från publiken, ja det tycker jag man har. Men det kunde varit bättre. Precis som jag skriver i texten, det är många som har gett upp men samtidigt har SSK många supportrar som gör vad som helst för klubben. Men visst, kan delvis hålla med dig. Vår ungdomssektion är framgångsrik, där har du faktiskt fel. Vi har en bra ungdomverksamhet men SSK vågar inte plocka upp de i A-laget, de är för fega. Kolla hur många från SSKs J-lag som spelar i NHL nu så får du se.

  Tumme upp 2011-04-08 23:29:39
  Pep:
  Lider med er och önskar er lycka till till nästa säsong bara att kriga!

  Vem vet vi kanske syns nästa säsong i KS

  Tumme upp 2011-04-08 23:27:26

  Victor Henriksson:
  Tuben: Under vilken tid bodde du Södertälje då? Nu är det ingen het hockeystad. Det beror på när man bor här. Säsongen 04/05 var otroligt, då var det bara hockey som snackades i den här staden, det var hockey hockey hockey! Kan inte tänka mig att Leksand är en speciellt het hockeystad nu när det gått dåligt för de. Men jag kan ha fel.
  Tumme upp 2011-04-08 23:25:28
  AIK-supporter:
  Vad talar för att SSK kommer tillbaka? Har ni en kommun som backar upp er? Nej, det har ni väl inte. Har ni en framgångsrik ungdomssektion? Nej, det har ni inte. Har ni en massiv stöttning från publiken? Nej, det har ni inte.

  Ge mig konkreta argument till att ni kan överleva HA och ta er upp igen, för jag kan inte se ett enda. Det finns för lite intresse för hockey i Södertälje, helt enkelt, och det kommer knappast bli större i HA direkt.

  Tumme upp 2011-04-08 23:23:48

  Tuben:
  Förstår din besvikelse. Har dock bott i Tälje och det finns betydligt hetare hockeystäder. Hockeyn betyder inte alls lika mycket som i exempelvis Skellefteå, Leksand, Karlstad där invånarna verkligen lever med hockeyn. Visst, SSK har fina anor och med tanke på det borde hockeyn vara betydligt hetare. Tror dock att SSK måste spela roligare hockey och satsa mer offensivt, ofta försvarinriktat utan spelare som kan göra det lilla extra, undantag Linus Klasén. Förånansvärt att SSK under sina fyra säsonger i eltiserien lyckats hamna i kvalserin vid tre senaste tillfällena. Har spelarna verkligt utvecklats och som supporter skulle jag verkligen ifrågasätta tränarna/värvningarna.
  Tumme upp 2011-04-08 23:21:35
  Higginz:
  Jag håller med dig i det du skriver Victor. Jag var själv med under "guldåret" 1984/85. Det var då jag som pojkspoling började gå på hockey. Det var då jag rotade mitt SSK-hjärta. Sedan följde några år då man "nästan" var lika bra, men det skulle visa sig att det var en rutschkana rakt ner i skiten (så att säga).

  Men SSK har alltid rest sig upp på 10 och kommit tillbaka. Så kommer man också NU att komma tillbaka. Men det kanske kommer ta et par, tre år innan dess. Men låt det ta den tid det tar. Låt oss icke bli ett nytt Leksand...

  Stå på dig Victor!

  Tumme upp 2011-04-08 23:17:38

  AIK-supporter:
  Ni ska ha respekt för att ni lyckats hålla er kvar i elitserien så länge, men nu kom verkligheten ikapp SSK. Ni är ingen hockeystad längre och ni kommer nog aldrig mer att spela i högsta serien igen.

  De jag tycker mest synd om är den lilla trogna skara SSK-fans som stöttar sitt lag i vått och torrt, de måste ha det tufft nu.

  Anledningen till SSK:s nedgång är er trupp, som är fylld med massa legoknektar som bara spelar för pengarna. Titta på AIK och DIF och lär er något - skola era egna produkter och lita på dem! Bygg en SSK-identitet runt laget och våga köra det racet.

  Men det ser som sagt oerhört mörkt ut nu för er och ni går nog aldrig upp igen. Men oerhört få kommer sakna er.

  Tumme upp 2011-04-08 23:16:37
  ANNONS:

  Fler artiklar om Södertälje

  Blytung förlust i Mora
  Södertälje Efter målkalaset senast mot Rögle gör SSK återigen en dålig bortamatch där man viker ner sig totalt i den andra perioden. Dalmasarna vinner matchen relativt enkelt med 5-2.
  2013-10-26 11:53:00

  SSK körde över Rögle
  Södertälje Med en David Pastrnak i högform kunde SSK ikväll inkassera säsongen andra seger mot Rögle. Sportklubben gör sin bästa insats för säsongen och matchen slutade med hela 7-1.
  2013-10-23 22:43:01

  SSK vann dragkampen om DeSimone
  Södertälje SSK gjorde igår klart med en riktig klassspelare, och vann dragkrampen mot DIF och VIK som också ryckte i den snabbe centern. Philip DeSimone kommer närmast från finska Jokerit och stannar säsongen ut.
  2013-10-18 08:15:45

  SSK:s nystart gav tre poäng mot VIK
  Södertälje Tränarbytet gav effekt direkt. SSK ville mest och spelade med mycket energi i kvällens bortamatch mot VIK. Sportklubben vann rättvist med 2-4.
  2013-10-16 21:23:00

  SSK bryter med Strömvall
  Södertälje Efter en svag säsongsinledning meddelade klubben idag att Johan Strömvall inte får fortsatt förtroende i SSK. Ny tränare blir istället Anders Sörensen, som tidigare varit assisterande tränare.
  2013-10-14 11:53:41

  Bedrövligt spel av SSK
  Södertälje SSK blev överkörda av DIF i årets första länsderby. Bortalaget vann alldeles för enkelt med 4-0 inför en frusterad hemmapublik.
  2013-10-09 22:44:33

  Inför: SSK - DIF
  Södertälje Då har det blivit dags för säsongens första länsderby, som spelas i Axa Sports Center. SSK har statistiken i ryggen, men DIF har bättre form. Det lär bli en tät match att vänta i Templet i morgon.
  2013-10-08 23:20:07

  Viktig SSK-seger på bortais
  Södertälje Efter tre matchers måltorka på bortais tog SSK ikväll en efterlängtad och viktig seger. Oskarshamn besegrades med klara 4-1.
  2013-10-05 23:11:30

  Mardrömsstart sänkte SSK
  Södertälje SSK hade 0-3 i baken när matchen bara var tre minuter gammal. Det blev ett försprång som SSK aldrig hämtade in, trots stort spelövertag och många målchanser. Matchen slutade 2-3.
  2013-10-03 23:11:00

  Fortsatt dåligt bortaspel
  Södertälje SSK:s dåliga trend på bortais forsätter att hålla i sig. Igår blev Sportklubben på nytt nollade när Malmö vann med 5-0.
  2013-10-01 10:05:39

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Hockeyzon - Svensk Hockey

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Röda Bollens 20-årsjubileum
  Tredje på raken för Chelsea?
  Fem framgångsfaktorer för Ottawa
  Skadeskjutet Roma i London
  Simeone & co jagar första segern
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhörnan Leovegas
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies