fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhornan
Besökare: 131280 | Inloggade: 412 | Antal medlemmar: 184713
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig

  Krönika: Mål och drömmar - Vi vill se AIK!

  Vi har alla olika mål och drömmar i livet, något vi vill uppleva eller klara av. Det kan vara olika svårt beroende på våra förutsättningar, mål och drömmar är en viktig del av livet för att ta oss igenom den gråa vardagen. Vad som är lätt för mig kan vara svårt för dig och tvärtom, vi kan båda sträva efter tillfredställelsen att klara av samt nå våra respektive mål och drömmar.

  Vart vill jag komma, det är vad det handlar om inom idrottens värld också och vårt AIK står inför mängder av utmaningar. Drömmar och mål är olika svårt att uppnå där målet ligger närmare och kommer före drömmen. För AIK måste målet naturligtvis i första hand vara en stabil ekonomi och samtidigt ta sig till högsta serien, med många fällor på vägen. Drömmen som ligger längre bort bör vara att skapa ett av de bästa lagen i landet, som ni alla förstår ligger det ännu längre bort med större risker att snubbla.

  Utan mål och drömmar kommer vi ingenstans!

  Det är svårt att släppa känslan att det fortfarande känns som AIK verkligen kastade bort en bra chans att ta steget upp i högsta serien via dåligt och framför allt svagt ledarskap, extra tungt blir det när de båda SHL-lagen Mora respektive Timrå var så mycket sämre än man ens kunde gissa. Den kommande säsongen blir förutsättningarna tuffare men just det att båda de Allsvenska lagen gick upp i år gör att drömmen alltid kommer att finnas där, med rätt grupp, moral och inställning kan det gå även om truppen inte är den dyraste och mest meriterade när säsongen startar.

  Utan mål och drömmar kommer vi ingenstans!

  Drömmar och mål, kravbilden är enkel. Vi vill se AIK, en grupp ledare och spelare som jobbar för klubbmärket och ger sig själva chansen att bygga något stort tillsammans, bryter trender, jobbar hårt samt sedan är bäst när det gäller som mest och inte viker ner sig som ett lätt fallande korthus. Tänker att se AIK överraska motståndarna med att åka mer skridsko och jobba hårdare över hela isen, allt för varandra där slitet kan ge resultat som ingen väntat sig och att visa att AIK är att räkna med igen

  Utan mål och drömmar kommer vi ingenstans!

  Jag vill hävda att det är målen och drömmarna som skapar stora delar av spänningen inom idrotten, det är en ultimat upplevelse när det går bra för ditt lag eller någon i din närhet – för mig handlar laget om AIK och ingenting annat. Jag minns senast AIK tog SM-guld 1984, ja då förstår ni genast att jag har varit med ett tag. Vilken otrolig känsla och glädjerus, visst har det funnits även vid andra tillfällen men SM-guldet är något alldeles extra. Jag önskar alla AIK:are får uppleva det en dag igen, jag hoppade från vår balkong och landade i en stor snödriva.

  Utan mål och drömmar kommer vi ingenstans!

  Vägen dit är lång just nu med en osäker ekonomi, det enda vi vet och kan vara säkra på till 100% är att vägen dit inte kommer att vara lätt. Av någon anledning är det i dessa lägen klubben kan och får chansen att växa sig starkare, det handlar om att inse att vi alla behöver varandra för att uppnå våra mål och drömmar. Alla måste vara medvetna om att resan kommer att gå upp och ner som en vild berg- och dalbana, är det inte just det som är njutningen med idrott. Ett viktigt steg kan vara att backa lite och inte stressa fram resultaten, på något vis låta det ta den tid det tar och på så vis vara ärliga och få publiken med sig på tåget.

  Utan mål och drömmar kommer vi ingenstans!

  Se framför er de senast kvalframgångarna, när händer det igen? Jag hade turen att vara på plats vid två unika tillfällen som alltid kommer att finnas på plats i mitt hjärta, lyckan med alla AIK-vänner. Det första var i Globen mot Boden, AIK var tvingade att vinna med tre mål och ledde med 3-0 när motståndarna får straff. Jag kan erkänna så här långt efter åt att jag knappt vågade titta, jubelexplosionen när Rolf Ridderwall räddade och skrev in sig i AIK-historien visste inga gränser. Samma lycka upplevde vi närmare i tiden vid segern mot Växjö på Hovet, när laget tog sig upp i högsta serien efter en laginsats som var av absolut bästa märke.

  Drömmar av guld!

  Anders Gozzi - tabloiderna skrev att han tvekade, till och med att han vara aktuell för andra klubbar men jag tvivlar på detta för att tabloiderna bara söker texter som lockar läsare. Det har blivit mer och mer så att Anders Gozzi är AIK, jag tror verkligen att det har stor betydelse för trovärdigheten i AIK:s satsning till nästa säsong att Anders Gozzi stannar kvar. Ekonomin gör att han nu ska dubblera igen, sportchefsjobbet ska kombineras med det som andretränare i AIK. Klubben har redan börjat jobbet inför nästa säsong och beslut har kommit snabbare än vanligt, AIK och sportchefen Anders Gozzi bygger vidare på truppen som ska försvara klubbens färger in i framtiden. Vi vill se AIK!

  Jussi Salo - något överraskande kom beskedet att han tar över jobbet som tränare för AIK efter Tomas Mitell, Jussi Salo kommer närmast från AIK:s J20 lag där han tog laget till en kvartsfinal och knapp förlust mot Linköping. Nu väntar utmaningen att ta AIK framåt efter två tröga förlorade år där laget inte räckt till när det gällt som allra mest, att vända trenderna och se till att spelarna har förutsättningar att vara som bäst när säsongen ska avgöras. Med Jussi Salo och Anders Gozzi i båset känns det som chansen är stor att de unga spelarna kommer att få chansen i AIK, nu handlar det också om att de bästa juniorerna ska stanna i AIK och inte spridas för vinden till andra klubbar i landet nu gäller det att till vara på talangerna i AIK. Vi vill se AIK!

  Christopher Heino Lindberg - målvakten som var med senast laget tog steget upp i högsta serien, nu kommer han tillbaka som målvaktstränare även detta ett överraskande men mycket spännande namn. Ska bli kul att se vad han kan tillföra målvakterna, kan han få Johannes Jönsson att ta nästa steg efter en skadefylld säsong och att ta unge August Hedlund in i det Allsvenska spelet. Det känns som målvaktssidan stått still ett tag i AIK så jag hoppas verkligen Christopher Heino Lindberg kan komma in med lite nytt tänkande och ta det framåt flera steg igen. Vi vill se AIK!

  Christian Sandberg - Vår kapten, hoppas han orkar ta det vidare någon eller några säsonger till. Han är tillsammans med Anders Gozzi den stora bilden av AIK, så viktig för laget att han spelade de sista matcherna skadad. Christian Sandberg, som personifierar bilden av äkta AIK-hjärtat blir ännu viktigare nu när även Fredric Weigel försvinner. Tack för en toppensäsong, du är alltid välkommen tillbaka i AIK Fredric Weigel! Anders Gozzi får ett tufft jobb att ersätta en av lagets toppspelare, han måste hitta en center och inte vem som helst utan en första center som kan leda AIK:s nya förstaformation. I min egen lilla värld måste det finnas någon spelare som vill ta sig an utmaningen att leda AIK:s toppformation in i framtiden. Vi vill se AIK!

  Inställningen - Laget måste gå före Jaget, tränaren Jussi Salo har mycket att jobba med allt handlar om att få spelarna att jobba för varandra och laget i 60 minuter. Under den nyss avslutade säsongen tappade laget många gånger greppet om säkra poäng under den tredje perioden, kändes som motståndarna hade en större vilja att vinna och åkte mer skridsko än AIK. Vid många tillfällen spreds panik på isen vid baklängesmål och det gick nästan att räkna med att det skulle komma ytterligare mål, vid dessa lägen kändes det som laget inte hade en plan B. Jussi Salo behöver få spelarna att vara en grupp som är jobbig att möta inte tvärtom, Vi vill se AIK!

  Nyförvärv - och förlängningar måste gå hand i hand, de nya måste in för att stärka laget samtidigt som de som blir kvar i truppen behövs för att skapa en stabilitet och en grund att bygga på. Det som gör det hela svårare är att just denna kombination måste träffa rätt till 100% för att lagbygget AIK ska fungera, trots seriesegern visade det sig tyvärr att det var något i truppen som inte stämde säsongen 2018/19. Alla måste veta och inse sina positioner i laget även i de viktiga och avgörande matcherna, allt för att undvika ett nytt negativt resultat. Jag tillhör de som gärna ser att unga spelare får chansen i AIK, ser fram emot att de ska lyckas och utvecklas i AIK. Vi vill se AIK!

  Dick Tärnström - var den senaste spelare som tog chansen och komma hem för att visa sitt hjärta, han kom hem spelade i AIK blev hjälte för alltid trots att det säkerligen fanns mängder av välbetalda erbjudanden från andra lag och ligor. När ska nästa spelare komma hem och visa hjärtat för klubben, det skulle verkligen vara välkommet med en spelare som visade prov på mod och kunde ge en satsning ytterligare kraft och trovärdighet. Det har enligt rykten funnits spelare nästan inför varje säsong men ingen har valt AIK, de har i stället följt plånboken vilket är tråkigt. Jag ser verkligen fram mot dagen när det händer igen, vem vill följa i Dick Tärnströms fotspår och bli en hjälte för alltid. Vi vill se AIK!

  Richard Gynge - Att få ha drömmar, det är något som bygger vardagen, annars skulle vi inte orka kämpa när allt är som tyngst och nere på botten. Plötsligt en kväll på jobbet kommer jag på spelaren jag vill ha till AIK nästa säsong, verkligen långsökt det är jag medveten om men det var just det här med drömmar. Richard Gynge hade varit något av säsongens värvning, han har inte spelat många matcher den här säsongen och varför inte flytta hem för att avsluta med någon eller rentav några säsonger i AIK. Tiden att bli nästa hjälte i AIK-leden. Vi vill se AIK!

  Oskarshamn - visade för många andra klubbar i landet att det går att hålla drömmen vid liv, trots att de inte haft den dyraste spelartruppen. Allt går med en bra tränare, Håkan Åhlund och en bra målvakt Christoffer Rifalk som haft en avgörande roll i kvalet. Bygger man sedan en grupp som jobbar hårt för varandra i 52 omgångar och ett kval, ja då har man möjligheten att överträffa sig själva. Tidigare AIK-spelarna Joakim Thelin och Niclas Heinerö tagit stora steg i Oskarshamn efter att inte ha fått fortsatt förtroende i AIK, nu är de SHL-spelare och AIK harvar vidare en säsong till. Grattis Thelin, Heinerö och Oskarshamn. Vi vill se AIK!

  Tio spelare - I skrivande stund består AIK:s trupp endast av tio spelare, det behöver fyllas på med mängder av olika spelartyper där alla är medvetna om jobbet som krävs och alla måste brinna för uppgiften att ta nya AIK framåt igen. Det kommer inte att finnas utrymme för några ”glidare” jag vill bara se spelare som är redo att bygga något tillsammans, allt går via hårt arbete. Allt som såg så bra ut slutade återigen med en säsong som tog stopp alldeles för tidigt, nu lägger vi eländet bakom oss och ser framåt tillsammans med AIK-spelare och ledare som har chansen att lyfta klubben via hårt arbete samt att det aldrig går att räkna bort AIK. Vi vill se AIK!

  FRAMÅT AIK


  0 KOMMENTARER      1521 VISNINGAR
  NICLAS PETTERSSON
  2019-04-12 18:38:35


  ANNONS:

  Fler artiklar om AIK

  Silly season 2019/2020
  AIK Efter misslyckandet i kvalet så börjar AIK om och det blir stor renovering av truppen till nästa säsong. Här följer en sammanställning av AIK:s silly-season inför säsongen 2019/2020.
  2019-04-16 19:15:00

  Två unga nyförvärv klara för AIK
  AIK AIK har gjort klart med två unga spelare i spelskicklige backen Isac Heens som närmast kommer från Södertälje och "multifunktionsspelaren" Jacob Svensson som ansluter från Almtuna
  2019-04-16 19:00:00

  Henrik Rommel "vänder hem" och Oscar Nord förlänger
  AIK AIK presenterade idag ytterligare två spelare till lagbygget till nästa säsong: Forwarden Henrik Rommel gör som de båda andra nyförvärven Henrik Nilsson och Ricard Blidstrand, och vänder hem till klubben som fostrat honom. Centern Oscar Nord förlänger sitt kontrakt med ytterligare en säsong.
  2019-04-15 22:00:00

  Krönika: Mål och drömmar - Vi vill se AIK!
  AIK Vi har alla olika mål och drömmar i livet, något vi vill uppleva eller klara av. Det kan vara olika svårt beroende på våra förutsättningar, mål och drömmar är en viktig del av livet för att ta oss igenom den gråa vardagen. Vad som är lätt för mig kan vara svårt för dig och tvärtom, vi kan båda sträva efter tillfredställelsen att klara av samt nå våra respektive mål och drömmar.
  2019-04-12 18:38:35

  Ricard Blidstrand klar för AIK
  AIK Det verkar bli en trupp med mycket AIK-prägel kommande säsong. Backen Ricard Blidstrand med AIK som moderklubb har skrivit på ett kontrakt som gäller kommande säsong.
  2019-04-12 15:33:08

  Årets spelare – Fredric Weigel
  AIK Efter en säsong som mestadels gick i dur men slutade i snöplig moll är det dags för redaktionen att utse årets spelare och valet föll på Fredric Weigel. Konkurrensen var hård och det kändes inte helt givet även om det till slut blev just - givet.
  2019-04-07 17:00:32

  A-lagskontrakt till Lukas Macklin
  AIK AIK flyttar upp forwarden Lukas Macklin till A-laget. Macklin har spelat tre säsonger med J20, men har även fått känna på A-lagsspel.
  2019-04-04 21:50:00

  Gör som Gozzi - STÅ UPP FÖR AIK !
  AIK Sportchefen Anders Gozzi har valt att fortsätta i AIK och vill ta upp Gnaget till SHL inom några år. Nu vill vi supportrar hjälpa till. Genom att SWISHA valfritt belopp till 123 120 93 03 skriv "spelarvärvning" i meddelandefältet så hjälper du AIK Hockey och Gozzi att kunna förlänga spelarkontrakt samt att nyrekrytera spelare. *
  2019-04-04 10:04:00

  Välkommen tillbaks Henrik Nilsson
  AIK Bara ett par timmar efter att AIK presenterat Kim Tallberg så presenterades ytterligare ett nyförvärv. Den här gången är det en spelare som "vänder hem", backen Henrik Nilsson.
  2019-04-03 22:20:00

  AIK värvar Kim Tallberg
  AIK Kim Tallberg som närmast kommer från Tingsryd blir AIK:s första nyförvärv inför den kommande säsongen.
  2019-04-03 11:53:00

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Hockeyzon - Svensk Hockey

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
  Barcelona närmar sig titeln
  Dzjuba nickade Zenit mot ligaguld
  Londonderby stundar på Emirates
  Djurgården till SM-final
  Donoso bakom Iquiques vändning
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies