fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhornan
Besökare: 26730 | Inloggade: 382 | Antal medlemmar: 179188
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Krönika Marginaler skiljer slutspel från kvalserie

  Krönika: Marginaler skiljer slutspel från kvalserie

  Det är tätare än någonsin i botten av tabellen. Timrå, AIK, Södertälje och Frölunda slåss för sin existens samtidigt som man jagar en slutspelsplats. En match kan skilja slutspel från kvalserie. Det är nu allt kommer att avgöras, för SSK:s del kommer matchen mot AIK vara betydelsefull. En vinst där och AIK är med all sannolikhet uträknat. En förlust kan vara början på ännu ett helvete...

  Som Södertälje SK-supporter är det alltid bra att ha en respirator till hands, för år efter år stiger pulsen till bristningsgränsen. Varför? Jo, för vi alltid slåss för vår existens. År efter år knyter man nävarna och hoppas att vändningen skall tas vid. Men lika besviken blir man varje år när Södertälje bosätter sig nere i botten av tabellen. Att komma till ingemansland klassas till och med som ett fall framåt för klubben. Den här säsongen är det dock en hårsmån mellan kvalserie och slutspel.

  Det är små marginaler i hockey, det är en sliten klyscha men ack så sann. Den här säsongen är det dessa marginaler som kommer att bli avgörande för SSK. Det är 5p upp till slutspelsplats och 2p ner till jumboplats. En slutspelsplats är för många SSK:are en dröm som helt saknar verklighetsförankring.  Men det är den här säsongen chansen är större att ta sig till slutspel än den varit de senaste 5 åren. Visst, optimism är svårt att finna men att kalla slutspel för utopi är absurt. Spelar SSK som de gjort i de senaste matcherna, ser jag inget hinder som klubben inte kommer kunna forcera. Södertälje är bättre än AIK, Timrå, Brynäs och kanske Frölunda. Potential finns, det gäller bara att få ut den av varje spelare i varje match.

  Timrå och AIK är två lag som Södertälje ska ha bakom sig: AIK har endast räddats av Viktor Fasth och Josh MacNevin, resten av spelarna håller inte ens elitserieklass. Man värvar en avdankad stjärna i Richard Zednik på korttidskontrakt. Han kommer inte frälsa klubben. Timrå har tunga avbräck som riskerar att bli borta säsongen ut. Brynäs bör Södertälje kunna ha bakom sig, de saknar spets och är tämligen ojämna. Frölunda har en miljontrupp som lyckats underprestera å det grövsta

  Nu säger jag inte att SSK är guds bästa lag, för det är dem absolut inte. men de är bättre än Timrå, AIK, Brynäs och kanske Frölunda.
  De kommande matcherna kommer bli avgörande för SSK, i synnerhet matchen mot AIK på torsdag. Den matchen är det som kan skilja laget från slutspel och kvalserie. Den kommer väga extremt mycket i slutändan. Vad är det då som talar för SSK? Dem är det 3:e formstarkaste laget i elitserien, medan AIK är det absolut formsvagaste.
  Chansen till slutspel finns, se till att ta den.
     40 KOMMENTARER      2083 VISNINGAR
  JESPER LINDGREN
  mauri.ssk@hotmail.com
  2011-01-16 15:41:09


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  Gnagare:
  Björnen: om du nu tror att vi åker ner i allsvenskan vilka tar vår Plats Leksand? Örebro? Växjö? skulle va intressant att få reda på det du som verkar veta allt
  Tumme upp 2011-01-17 16:26:11
  Björnen:
  Men ärligt, Råttorna häcklar SSKarna? Haha, HAHAHAHAHA, tillåt mig asgarva. Årets hittils största skämt.

  Råttorna hade hybris redan innan säsongen - ingen av de kunde förstå varför man var toksist tippade. Nu med 2 matcher mindre spelade än övriga lag, tror jag man får svårt att ta sig ifrån den där jumboplatsen som petar ner råttorna till kvalserien.

  Borås Ishall, Nobellhallen - Snart med Råttor nära dig.

  Och, som utomstående - med sympatier för ett lag på den övre halvan, så tycker jag lätt att SSK har fler "Elitseriespelare" än Råttorna

  Tumme upp 2011-01-17 14:44:32

  t.d:
  Kolle: Jag vet det egentligen men anser att rätt ska vara rätt och att man inte ska använda talspråk i skrift. Jag är verkligen inget språkgeni så jag avslutar den debatten.
  Tumme upp 2011-01-17 10:08:14
  Sir Pinkley:
  Eftersom språkvårdandet verkar stå högt i kurs härinne så får väl även jag komma med en liten åsikt. Om man skriver om ett lag så skriver man om det i singular...således heter det inte dem, de eller dom. SSK är väl ETT lag precis som alla andra, eller har SSK flera lag i serien?

  Fast även om jag gjort inlägg om språket så är det viktigaste ändå att vi diskuterar hockey!

  Tumme upp 2011-01-17 09:50:52

  Kolle:
  t.D, här är en bra förklaring:
  http://pickyourpoison.blogsome.com/2006/09/25/vanliga-sprakfel-1-de-dem-och-dom/

  Tumme upp 2011-01-17 09:29:37
  Kolle:
  t.D. Du har fel. Man kan mycket väl skriva "dom", vilket alltid är rätt. Det är talspråksformen och kan användas även i skrift.

  Vill man skriva lite snyggare så ska man skriva "de" när det är subjekt och "dem" när det är objekt. Ett sätt att komma ihåg det på är att skriva "de" vid de tillfällen man skulle använda "han" och "dem" vid det tillfällen "honom" är korrekt.

  Nu finns det många yngre som inte ens vet när man ska använda "han" eller "honom" och då finns det inte mycket hopp...

  Tumme upp 2011-01-17 09:29:02

  t.D:
  Jag kan inte låta bli...

  Nej, det heter inte DOM det heter DE. Så du har också fel. Dessutom stavas Assyrier med två S. Sedan har jag svårt att tro att Jesper Lindgren är ett assyriskt namn, men vad vet jag?

  Tumme upp 2011-01-17 09:16:20
  Kolle:
  Ok att det är lite slarvig svenska, men i övrigt har väl alla rätt till en åsikt? Jag är lite förvånad över att mitt Modo inte nämns, men jag skulle inte säga att faran är över för oss bara för att vi spelat bra i ett par veckor.

  Det Brynäs jag såg mot Modo var en sorglig uppenbarelse, men jag såg inte matchen mot Skellefteå så jag har ingen aning om det var Skellefteå som var urusla eller om Brynäs kan betydligt bättre än vi visade de två matcherna innan.

  Både AIK och Timrå känns faktiskt tunna. De verkar kunna sprattla till lite nu och då, men bör rimligen få jobba med att klara sig utan kvalspel.

  SSK har inte imponerat på mig heller. De är lite för uddlösa. Visst kan de vara spelförande mot de flesta lag, men så mycket mer än så händer inte.

  Tumme upp 2011-01-17 09:03:54

  Brynäs:
  Det här börjar ju helt klart bli favvosidan på SF, nytt skönt alster varje dag!
  <3

  Tumme upp 2011-01-17 03:06:17
  _:
  "Dem är det 3:e formstarkaste laget"

  DOM heter det... inte dem... Lär dig svenska asyrier!

  Tumme upp 2011-01-17 01:56:19

  Holger 4:
  Bra skrivet Jesper, en SSK:are ger sig aldrig sen får övriga lokalpatrioter tycka vad dom vill !
  Tumme upp 2011-01-17 00:21:56
  Henrik:
  Å andra sidan bör skribenten få en elogé för att han lockat till sig en hel flock forumtroll som annorstädes skulle sitta och sniffa lim utanför bygdens korvmoj.Han kan ha räddat liv...
  Tumme upp 2011-01-16 22:54:28

  Sir Pinkley:
  Till Kent var texten här nedan avsedd :-)
  Tumme upp 2011-01-16 19:52:04
  Kent:
  Jo jag förstår att det kan bli så när många är unga...men det blir per automatik att man inte tar en sådan krönika på lika stort allvar. Det borde finnas någon form av korrektur...hur nu det skulle se ut har jag ingen aning om.
  Tumme upp 2011-01-16 19:51:28

  Kent:
  Sir P. Det är uteslutande väldigt unga killar som skriver på denna redaktion. Jag undantagen. Se tankarna i texterna mer än meningsuppbyggnad, syftningsfel och eventuellt språkfel.

  Man lär sig skriva genom att skriva.

  När jag skrev "felet i texten" menade jag givetvis felet med texten. Fel av mig.

  Tumme upp 2011-01-16 19:37:24
  Sir Pinkley:
  Kent...felet i texten? Jag för min del tycker den är ganska dåligt skriven. Dålig svenska helt enkelt! Åsikterna är ju fritt fram att framföra så klart även om jag tycker han har fel. Att han framför dem och vad han tycker, kan ju inte, som du skriver, anses vara felaktigt!
  Tumme upp 2011-01-16 19:19:37

  Kent:
  Vari ligger felet i texten? Det är en krönika skriven av någon som hoppas och tycker i samma andetag. Att krönikören anser att SSK är bättre än t ex Timrå och AIK kan väl knappast anses som felaktigt. Personligen tror jag inte SSK mäktar med slutspel men det är fritt för alla att spekulera för sina lag.

  Annars är det bra att SSKs sida tillåter kommentering så att en del får komma till tals. För det hade nog varit bökigt att skriva ett vykort att sända in till redaktionen.

  Tumme upp 2011-01-16 19:11:15
  t.d:
  Vad som är så sorgligt nuförtiden är att många s.k hockeysupportrar (mest gnagare och brynäsare verkar det som) inte kan föra en ordentlig diskussion. Jesper har en ÅSIKT om något. Ni håller inte med, men ta den diskussionen då, inte bara skriva en massa skit. Tabellen ljuger aldrig. Just nu är Brynäs, Frölunda och Timrå bättre än SSK. AIK är det inte. Enkelt va?

  Inför körkort eller åldersgräns för internet - NU!

  Tumme upp 2011-01-16 18:51:10

  018:
  temple
  Vilken sandlåda har jag suttit i? Är det sandlåda för jag tycker krönikan är dålig?
  Märkligt...

  Tumme upp 2011-01-16 18:22:19
  tenple:
  Gör ni ju inte. Ni verkar tagit åt er ordentligt... Detta är en åsikt, ta det lilla lugna och kliv upp från sandlådan nu :)
  Tumme upp 2011-01-16 18:17:25

  018:
  Temple...det är ju det vi gör...tar krönikan med en rejäl nypa salt, eftersom den är kass förfan
  Tumme upp 2011-01-16 18:14:46
  Mange:
  SSK och AIK så gjutna i kvalserien
  Tumme upp 2011-01-16 18:13:12

  Temple:
  Pinsam för att den stämmer?
  Som någon under skrev, det är små marginaler, inget kan skilja lagen åt. Allt kan hända. Det är så otroligt tätt att t om miljontruppen frölunda kan få spela ks.

  Allt kan hända som sagt, ta krönikan med en nypa salt förfan.

  Tumme upp 2011-01-16 17:48:56
  Kalle:
  Riktigt bra skrivit!
  Tumme upp 2011-01-16 17:37:01

  Robbanoff:
  Hybris och humor går hand i hand i Beirut. Pinsam krönika...
  Tumme upp 2011-01-16 17:30:56
  Pinken:
  Det här var synnerligen pinsamt...vilket stolpskott till krönika...en blandning av fantasilös träskallighet och solid kompetens.
  Tumme upp 2011-01-16 17:29:23

  Ove:
  Visst är det tight i botten, men visst fasen bör ett skadeskjutet Timrå och Brynäs vara snäppet bättre än SSK.
  Tumme upp 2011-01-16 17:04:54
  matte:
  Låt oss avgöra det när säsongen är slut. För just nu är ssk bättre än gnaget. Ja jag vet att gnaget spelat mindre antal matcher. Brynäs har sveriges bästa junisproduktion men det gör väl inte dom till spetsspelare för det? Tycker det var en bra krönika. Visar att alla lag står inför en oviss avslutning!
  Tumme upp 2011-01-16 16:56:18

  ...:
  Har du rökt på eller?
  Skämt åsido, detta var skrattretande, SSK är knappast bättre än de fyra lag du nämner. Ni har tur om ni inte hamnar i KS.

  Tumme upp 2011-01-16 16:49:02
  AIK:
  Hela Sverige skrattar......... Fy fan vilken pinsam krönika.
  Tumme upp 2011-01-16 16:43:58

  AIK:
  Hela Sverige skrattar......... Fy fan vilken pinsam krönika.
  Tumme upp 2011-01-16 16:43:54
  8687:
  Vad var det som gick fel i ditt huvud så du kunde skriva krönikan? SSk är klart sämst av alla lag i Elitserien.
  Tumme upp 2011-01-16 16:42:19

  Realisten:
  Verklighetsförankring = Existerar inte för dig
  Tumme upp 2011-01-16 16:37:35
  Seb Sánchez:
  Är det du som är SSKMAN? så ska det vara ;)
  Tumme upp 2011-01-16 16:27:25

  Seb Sánchez:
  Jesper, är det som är SSKMAN?
  Tumme upp 2011-01-16 16:26:03
  S!:
  För att ta sig till slutspel krävs det att man vinnner matcher som igår, när det står och väger. Men ingenting är omöjligt. Gäller bara för spelarna att prestera sin bästa hockey, samtidigt måste några lag gå ner sig. Kom igen Tälje!
  Tumme upp 2011-01-16 16:25:48

  råtta:
  Säg mig gärna, hur många spelare i SSK håller elitserieklass? AIK är ett bättre lag än SSK, helt klart!
  Tumme upp 2011-01-16 16:18:34
  Gnagare:
  Hur många i ert lag håller egentligen elitserieklass då?
  Tumme upp 2011-01-16 16:14:15

  Zappa:
  Möjligt att brynäs saknar spets, vi har ju bara Sveriges bästa junior i laget...men vad har ni? En fyllbult till målis...

  Ni ligger i botten för ni är inte bättre!

  Tumme upp 2011-01-16 16:12:57
  tok!:
  BRA SKRIVET! Kom igen SSK! <3
  Tumme upp 2011-01-16 15:59:44

  ANNONS:

  Fler artiklar om Södertälje

  Blytung förlust i Mora
  Södertälje Efter målkalaset senast mot Rögle gör SSK återigen en dålig bortamatch där man viker ner sig totalt i den andra perioden. Dalmasarna vinner matchen relativt enkelt med 5-2.
  2013-10-26 11:53:00

  SSK körde över Rögle
  Södertälje Med en David Pastrnak i högform kunde SSK ikväll inkassera säsongen andra seger mot Rögle. Sportklubben gör sin bästa insats för säsongen och matchen slutade med hela 7-1.
  2013-10-23 22:43:01

  SSK vann dragkampen om DeSimone
  Södertälje SSK gjorde igår klart med en riktig klassspelare, och vann dragkrampen mot DIF och VIK som också ryckte i den snabbe centern. Philip DeSimone kommer närmast från finska Jokerit och stannar säsongen ut.
  2013-10-18 08:15:45

  SSK:s nystart gav tre poäng mot VIK
  Södertälje Tränarbytet gav effekt direkt. SSK ville mest och spelade med mycket energi i kvällens bortamatch mot VIK. Sportklubben vann rättvist med 2-4.
  2013-10-16 21:23:00

  SSK bryter med Strömvall
  Södertälje Efter en svag säsongsinledning meddelade klubben idag att Johan Strömvall inte får fortsatt förtroende i SSK. Ny tränare blir istället Anders Sörensen, som tidigare varit assisterande tränare.
  2013-10-14 11:53:41

  Bedrövligt spel av SSK
  Södertälje SSK blev överkörda av DIF i årets första länsderby. Bortalaget vann alldeles för enkelt med 4-0 inför en frusterad hemmapublik.
  2013-10-09 22:44:33

  Inför: SSK - DIF
  Södertälje Då har det blivit dags för säsongens första länsderby, som spelas i Axa Sports Center. SSK har statistiken i ryggen, men DIF har bättre form. Det lär bli en tät match att vänta i Templet i morgon.
  2013-10-08 23:20:07

  Viktig SSK-seger på bortais
  Södertälje Efter tre matchers måltorka på bortais tog SSK ikväll en efterlängtad och viktig seger. Oskarshamn besegrades med klara 4-1.
  2013-10-05 23:11:30

  Mardrömsstart sänkte SSK
  Södertälje SSK hade 0-3 i baken när matchen bara var tre minuter gammal. Det blev ett försprång som SSK aldrig hämtade in, trots stort spelövertag och många målchanser. Matchen slutade 2-3.
  2013-10-03 23:11:00

  Fortsatt dåligt bortaspel
  Södertälje SSK:s dåliga trend på bortais forsätter att hålla i sig. Igår blev Sportklubben på nytt nollade när Malmö vann med 5-0.
  2013-10-01 10:05:39

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Hockeyzon - Svensk Hockey

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Eastern Conference Preview
  Utvisning knäckte Hertha Berlin
  Anderlecht nästa för PSG
  Ledley Kings Knä: Harald Treutiger
  Fem framgångsfaktorer för Ottawa
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhörnan Leovegas
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies