fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhornan
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
Medlem
Besökare: 72190 | Medlemmar: 184728

Kom ihåg mig

LHC-bloggen: Bibic klar för Cluben!

LHCFans egna bloggare skriver om det som händer och sker i hockeyvärlden i allmänhet och Linköping HC i synnerhet.

En publikfavorit i Rögle och måhända en framtida publikfavorit på den östgötska slätten? Mycket pekar på det då tacklingsälskande tuffingar tidigare fått publiken i Saaben att dregla. Kan det ha att göra med att hur mycket man än vill kalla Linköping en universitetsstad så lever fortfarande synen på att hårt arbete ska uppskattas kvar?

Man kan fråga sig om en spelare som ratas i Rögle verkligen ska in i ett lag som siktar på att var ett topplag i serien men faktum är att Linköping har fåtalet rent defensivt odlade backar och tyvärr har inte juniorbackarna i år imponerat när de väl fått chansen. Dessutom får man nu in en karaktärsspelare som inte tar någon skit framför eget mål vilket sprider goda signaler och kaxighet till övriga laget. 

Bibic är enligt uppgifter spelklar för Cluben med omedelbar verkan men troligen kommer det dröja några matcher innan han är på plats. 
För mer information hänvisar vi till LHC:s egna sida. 

http://www.lhc.eu/artikel/axblajaz3-30c01/almen-bibic-klar-for-cluben

Mattias Wallenberg (Redaktör)
2017-12-09 10:41:30

LHC-bloggen: Halvtidsbetyg #2

Betygen är satta enligt följande skala:
5 = Mycket bra
4 = Bra
3 = Godkänd
2 = Kan bättre
1 = All hope is lost

Först ut idag är Christian med sina betyg och trots att han är glad i att plocka fram motorsågen gick den förvånansvärt mycket på tomgång den här gången.

Målvakter -

30. JACOB JOHANSSON - 4 Jag tycker Jacob har gjort det extremt bra med tanke på de förutsättningarna han fått, det är inte lätt som målvakt att bara spela en match lite då och då. Dock tappar han en del enkla puckar förbi sig ibland och därför ingen 5:a i betyg.

50. JONAS "MONSTRET" GUSTAVSSON - 2 Jag är så nära en etta här att om jag lutar mig fram kan jag se den över kanten. MEN, detta betyg är satt med tanke på de enorma förväntningarna man hade på Jonas. Jag själv gick tidigt ut och sa att nu har vi en målvakt som kan ge oss guldet, stundtals har det varit så men alldeles alldeles för sällan. Ser inte bekväm ut vare sig i positionsspelet eller med klubban.

Försvarare - 
4. NICLAS LUNDGREN - 3 Som han började i höstas tyckte jag det fanns potential för högre betyg. Men jag vill se rejälare spel och bättre beslut på isen. 

5. ANTON BJÖRKMAN (Spelat för lite) 

37. ADAM GINNING - 3 Med tvekan godkänd. Ung, och massor av potential. Men har inte riktigt fått det att stämma under hösten. 

41. CHAD BILLINS - 3 Det blir inte bättre än godkänt, då jag vill se mer utdelning i det offensiva spelet. 

47. ANTON KARLSSON - 2 Jag har inte gillat vad jag sett av AK47 under hösten. Onödiga utvisningar i dumma lägen. Osäker med puck. Krånglar till det istället för att spela det enkla spelet.

51. KRISTIAN NÄKYVÄ - 4 Visst, livsfarlig i egen zon ibland då marginalerna är för små. Men när det funkar är Näkyvä en artist. Bra utdelning framåt, och jag tycker även defensiven fungerar bra. Tar ingen skit i närkamperna. 

53. EDDIE LARSSON - 5 Blir bara bättre och bättre. Har växt ut till en härförare i defensiven. Tycker att Larsson har tagit ytterligare steg i det fysiska spelet och har varit Clubens klart bästa back så här långt in i säsongen.

77. PATRICK MULLEN - 2 "All hope is lost" kändes tufft. Men nära. Senaste matcherna har sett bättre ut, men självklart har man rätt att förvänta sig mycket mycket mer av Mullen.

Forwards-
8.DEREK ROY - 5 Fantastisk center, troligen en av ligans bästa. Bra tekare, och suverän passningar. Dessutom med skön attityd. Kommer bli oerhört viktig när det drar ihop sig framåt våren. Högsta betyg!

9.TONY MÅRTENSSON - 2 Visserligen hade jag inte räknat med att Mårtensson skulle ösa in poäng som när han var här sist. Men hans bidrag har varit av tveksam karaktär rent generellt. Kanske används han fel? Jag förväntar mig att han "är där" på ett helt annat sätt. 

11. MARK ZENGERLE - Avstår betygsättning eftersom han inte är kvar. 

12. SEBASTIAN KARLSSON - 5 Lätt att bara sätta "mycket bra" på spektakulära anfallsspelare. Men Sebbe håller jag som en av ligans bästa defensiva forwards. Grym i boxplay. Dessutom en spelare som driver på och gör laget bättre. Enormt hjärta. 

13. ANDREW GORDON - 5 Har, precis som Dan Tangnes varit inne på, kommit tillrätta bättre den här säsongen än förra. Lika bra som i förfjol, även om produktionen inte varit lika stark. Kommer till jobbet varje dag, och gör vad som krävs. 

17. FREDRIK KARLSTRÖM - 2 Verkar inte ha kommit in rätt i SHL. Om det är tempo eller något annat som fattas är svårt att säga. Jag är inte imponerad så här långt i alla fall. 

18. JAKOB LILJA - 4 Eftersom betyget avser hösten så här långt så måste det bli bra. Kan bli effektivare, men ställer till mycket oreda och ger motståndarna jobb. Nu väntar jag på att det ska lossna i slutspelet för Lilja också.

20. NICK SÖRENSEN - 4 En personlig favorit, som dock måste få mer utdelning för toppbetyg. Men Sörensen är en klasspelare, och jag tror utdelningen kommer. 

21. EMIL SYLVEGÅRD - 3 Lite för dålig kompis med pucken under hösten jämfört med i våras för ett högre betyg än godkänd. Vill kanske lite för mycket, och behöver nog fokusera på det enkla och fysiska spel som är hans grej. 

23. NIKLAS PERSSON - 3 Tycker Pajen gör det man kan förvänta sig. Inte mindre, men inte heller mer. 

40. KEN ANDRE OLIMB - 5 Växer för varje match, och är tillsammans med brorsan LHC's bästa anfallsvapen. Gör backcheckingen mycket bättre än i fjol. 

46. MATHIS OLIMB - 5 Enligt uppgift spelade han skadad förra säsongen. Det märks. För i år ser han ut som en helt ny spelare. Lite plottrigt med pucken emllanåt, men en fantastisk spelare att titta på. 

71. DANIEL OLSSON TRKULJA - 5 Såna här betyg styrs ju till stor del av förväntningar. Och jag hade nog inte några enorma förväntningar på "Trucken". Men han har gjort det lysande så här långt. 

84. JIMMY ANDERSSON - 5 Samma som ovan; utifrån förväntningarna måste jag ge högsta betyg. Tar sin roll, är på jobbet varje dag, och hänger en och annan kasse. Underbar inställning.

Sist men inte minst kommer mina egna betyg, hoppas ni har tyckt det varit roligt att läsa vad redaktionen har tyckt och tänkt under säsongen. Nu laddar vi för match mot Djurgården, en match jag äntligen kommer att få se på plats.

Målvakter -
30. JACOB JOHANSSON - 4 Man ska vara bra för att få en fyra, och efter förväntningarna har Johansson gjort det bra.
50. JONAS "MONSTRET" GUSTAVSSON - 2 Klarar sig från en etta på grund av ett par riktigt bra matcher. Men Gustavsson har långt ifrån levt upp till sin status som stjärna. För dålig lägstanivå, och alltför sällan riktigt hög nivå. Bättring krävs.

Försvarare - 
4. NICLAS LUNDGREN - 3 Godkänd men inte mycket mer, bra i positionsspelet men för mig är han alldeles för slapphänt när det kommer till det fysiska spelet. Håller en jämn nivå utan att glänsa 

5. ANTON BJÖRKMAN (Spelat för lite) 

37. ADAM GINNING - 2 Så lovande och speciellt med tanke på de fina inhoppen han stod för föregående säsong. Det här året har det dock inte lossnat, tafatt i defensiven och långsam i både skridskoåkning och passningsspelet. Är dock pga sin ålder uppe och snuddar på 3:an

41. CHAD BILLINS - 4 Stabil, bra passningsspelare och vågar hålla i pucken. Har dock lidit offensivt pga att Linköping valt att spela säkrare bakåt den sista tiden. Hade gärna sett mer från han spel i PP

47. ANTON KARLSSON - 2 Vad har hänt med AK47:an? Ser vilsen ut och spelar ofta fast sig själv och medspelarna. Har förlorat lite av sin pondus som han byggde upp under förra säsongen. Kan mycket bättre.

51. KRISTIAN NÄKYVÄ - 5 I toppen av backarnas poängliga och en helt annan spelare defensivt jämtemot förra året. Ser dessutom rejälare ut i närkampsspelet och därmed är Kristian komplett för mig och min första 5:a

53. EDDIE LARSSON - 4 Väldigt bra när han är bra, rejäl i spelet och tar för sig. Offrar sig även fysiskt och det känns som han spelar mer med kroppen det här året. Försvinner dock helt i vissa matcher och därav blir det ingen 5:a

77. PATRICK MULLEN - 3 Hade ni frågat för en månad sen hade det här varit en solklar etta. Fortfarande lite slö i skridskoåkningen men visar prov på ett lugn med pucken och ett bra passningsspel. Får han tiden hittar han ofta passningar ingen annan ser.

Forwards-
8.DEREK ROY - 5 En njutning på isen! Fina handleder, fantastisk skridskoåkning. Dessutom ser man att han vill ta plats även när det blir lite tuffare matcher, något som vi saknat de senaste åren. Att han har ett bra "quick release-skott" och är en bra tekare ser till att sätta lite guldkant på femman.

9. TONY MÅRTENSSON - 2 Precis som många av mina kollegor visste jag att inte Mårtensson skulle vara samma poängspruta som tidigare men gud, var är känslorna? bryr han sig? vad har hänt med de känsliga handlederna som vi njöt av för flera år sen? Har gjort det bra poängmässigt utomlands så vad kan det vara som gör att han inte klarar av SHL?

11. MARK ZENGERLE - 1 Så länge jag försvarade Mark med orden att det skulle lossna närsomhelst och dessutom när jag fick höra att han hade börjat köra dubbla pass. Men, det var försent för Mark som nog kan kvala in på topp 5 av Clubens sämsta värvningar.

12. SEBASTIAN KARLSSON - 5 Stort hjärta, pådrivare, offrar sig hänsynslöst, är den första som klappar om en spelare som gjort något bra. Sebbe K - vad skulle vi göra utan dig? 

13. ANDREW GORDON - 4 Tappade bort sig själv förra säsongen men har i år hittat tillbaka till den Flash Gordon vi alla älskar. Åker mycket skridskor, har ett bra skott och stort hjärta. Om han bara kunde se till att träffa målet lite oftare är inte 5:an långt borta.

17. FREDRIK KARLSTRÖM - 2 Slapp i försvaret och stundtals dålig positionering samtidigt som det inte händer mycket framåt. Har en tung säsong men hoppas han hittar vägen upp från formdippen. 

18. JAKOB LILJA - 3 Åker mycket skridskor och gör det väldigt bra men har svårt att ge något högre än en trea när det bränns så mycket lägen. Är ett bra hot att ha i mixen av spelare men måste bli lite mer jävlig att möta.

20. NICK SÖRENSEN - 3 Inte fått det att lossna än, mycket tack vare en envis skada men han har börjat varva upp. En målfarlig powerforward som dessutom är beredd att offra sig defensivt för klubbmärket och lagkamraterna. En favorit som kommer vara nära en 5:a i slutet säsongen.. 

21. EMIL SYLVEGÅRD - 3 Helt okey säsong, kommer till bra lägen men bränner oftast densamme. Är ändå nära en fyra med sitt slit och uppoffrande spel.

23. NIKLAS PERSSON - 3 Skulle jag ha tillgång till omklädningsrummet gissar jag att detta skulle vara en 5:a men nu får vi nöja oss med det jag ser. Pucksäker och bra i tekningscirkeln. Får han tid på sig kan han dessutom servera en macka eller två. Pajen är klart godkänd den här säsongen.

40. KEN ANDRE OLIMB - 4 Sliter bra, farlig framåt men likt sin bror har han problem att gå på mål. Har ett bra skott och är som farligast när han låter Mathis hålla i pucken och själv ser till att hamna i rätt läge. Tillsammans med brorsan är de vårt vassaste vapen framåt. 

46. MATHIS OLIMB - 5 Har förbättrat sin defensiv och hämmas inte den här säsongen av någon skada. Rapp i skridskoåkningen och stark i kroppen har han terroriserat de flesta försvar den här säsongen. Det här var den Mathis Olimb vi ville ha, välkommen tillbaka!

71. DANIEL OLSSON TRKULJA - 4 Är lite inne på Christians linje här men tycker ändå att en 5:a skulle varit för högt. Har dock gjort det fantastiskt bra och är såhär långt en kanonvärvning.

84. JIMMY ANDERSSON - 5 Fantastisk inställning, kommer till jobbet varje dag och är faktiskt ganska het på kassen. Går ofta rakt på vilket jag gillar och är inte rädd när det hettar till. En rollspelare som sköter det med bravur!

Mattias Wallenberg (Redaktör)
2017-12-06 19:25:00

LHC-bloggen: Halvtidsbetyg #1

Betygen är satta enligt följande skala:

5 = Mycket bra
4 = Bra
3 = Godkänd
2 = Kan bättre
1 = All hope is lost

Först ut är Johan Nilsson:

Målvakter -

30. JACOB JOHANSSON - 3 Jacob har helt klart gjort det godkänt som backup och bortsett från en del lite väl enkla puckar bättre därtill. När Monstret har blandat och givit måste det vara en trygghet för laget med en så pass kompetent backup.

50. JONAS "MONSTRET" GUSTAVSSON - 2 Kan inte förmå mig själv att säga att monstret varit godkänd. Delvis utifrån förväntningarna, men framförallt på grund av de oerhört djupa dalar han varit i under hösten. Samtidigt som Monstrets stjärnstatus inte varit obefogad så fanns inför säsongen en hel del frågetecken som hänger kvar i luften.

Försvarare -

4. NICLAS LUNDGREN - 3 Lundgren är Lundgren, inget flashigt och hans bästa matcher är oftast de där hans namn inte nämnts särskilt ofta. Klart godkänd och arbetar vidare bra i det tysta.

5. ANTON BJÖRKMAN (Spelat för lite) 37.

ADAM GINNING - 2 Ginning var en av de killar jag verkligen trodde skulle ta nästa steg i år. Det är fel att ha för höga krav på en junior (särskilt en som inte heter Dahlin, Pettersson eller dylikt) men jag tycker att Ginning varit sämre i år än när han fick chansen i fjol. Lär inte finnas i några JVM-diskussioner längre.

41. CHAD BILLINS - 4 Billins är så oerhört viktig för detta Linköping. Tycker att han tar sitt utökade ansvar (jämfört med senaste sejouren) på högsta allvar och bortsett från att han likt övriga laget fallerat i defensiven emellanåt så har Billins dragit sitt lass på ett föredömligt sätt.

47. ANTON KARLSSON - 3 Anton Karlsson är likt Lundgren en spelare som sällan får några rubriker, och inte heller detta år. Tycker mig ana en viss utveckling från förra säsongen som visar sig emellanåt, men prestationerna på andra sidan spektrat har varit lite väl många.

51. KRISTIAN NÄKYVÄ - 5 Svårt att inte sätta toppbetyg på ligans poängbästa back. Det är nästan omöjligt att jämföra Näkyvä i år med den Näkyvä som kom till Linköping inför förra säsongen. Bra över hela banan, och inte bara en offensiv spets längre.

53. EDDIE LARSSON - 2 Nu tycker säkert en del att jag är för hård mot Eddie, och betyget har absolut ingenting att göra med att Larsson inte är en riktigt bra ishockeyspelare som sin ålder till trots (nåja) har framtiden för sig. Betyget grundar sig delvis i förväntningarna, som jag hittills inte tycker har infriats, men även att Eddie vissa gånger varit riktigt instabil under perioderna när lagets defensiva struktur fallerat.

77. PATRICK MULLEN - 3 Eddie Larsson en tvåa och Mullen en trea? Ja du läste rätt. Jag tillhör skaran vars förväntningar på nordamerikanska backar är nästintill noll om de inte har gedigen erfarenhet från spel på stor is (förutom möjligtvis som de hette Drew Doughty eller dylikt). Utifrån den väntade utvecklingskurvan så inledde Mullen klart underkänt med en -7 i betyg, men har i samband med sin skadefrånvaro lyckats anpassa sig bättre och spelar numera en klart godkänd ishockey. Kanske var det en längre tids videostudier hur det han behövde? Forwards- 8.

DEREK ROY - 4 Roy har varit bra, det kan ingen förneka. Man ser emellanåt hur mycket hockey det finns i karln och han lyckas, utan att för den sakens skull se särskilt flashig ut, skapa yta och lägen åt sig själv och andra.

9. TONY MÅRTENSSON - 2 Nu ska det sägas att jag tillhör skaran som trodde att Mårtensson skulle komma hit som en tredjecenter och stå för en sisådär 20p på ålderns höst till skillnad från kvällsmedias löpsedlar om supervärvning och guldmakare. Utifrån den sistnämnda måttstocken skulle Mårtensson vara klart underkänd, och även om han inte är godkänd efter mina förväntningar heller så är Mårtensson inte menad att göra de där hiskeliga mängderna poäng. Tror nog att Mårtensson kan ta ett kliv till eller två när matcherna börjar handla om någonting på riktigt, för som jag ser det är det glöden och kämparinsatsen som inte riktigt finns där.

11. MARK ZENGERLE - 1 Zengerle fick lämna av en anledning och det är nog all förklaring som behövs. När hela laget började dåligt och vissa tilltänkta breddspelare (läs Olsson Trkulja) började finna kemi med spelare högre upp i hierarkin fanns det inte riktig någon plats för Zengerle.

12. SEBASTIAN KARLSSON - 3 Sebbe Karlsson har följt lagets form och ser riktigt vass ut på sistone. Starten var dock inte den bästa sett till vad han kan, så en trea känns rättvis även om han är på väg norrut.

13. ANDREW GORDON - 4 Gordon har varit bra, och även om han blandat och gett lite väl mycket så är hans driv en av Clubens stora tillgångar. Till skillnad från fjolårssäsongen har han dock även visat varför han gjorde sådan succé under sin första säsong.

17. FREDRIK KARLSTRÖM - 3. Kan inte säga att Fredrik varit något positivt överraskningsmoment, men det är lätt att glömma att han 1. Är junior, och 2. Inte är någon toppjunior jämförbar med vissa andra i den JVM-trupp han är aktuell för. Karlström är godkänd utifrån mina förväntningar, och kan förhoppningsvis börja klättra på stegen efter att ha genomgått sitt SHL-dop under ligans första halva. 18.

JAKOB LILJA - 4 Det känns som att Lilja börjar få det att lossna. Han har varit lite som Chippen i fotbollslandslaget och fått det att se vackert ut längs kanten men inte mycket mer under sina två tidigare år. I år? Betydligt mer chanser både för sig själv och andra. Kan bli en oerhört nyttig pjäs när tempot höjs framåt våren.

20. NICK SÖRENSEN - 3 Svårt att bedöma Nick efter den skadefyllda höst han haft, men han har inte varit dålig när han spelat.

21. EMIL SYLVEGÅRD - 3 Nja.. Emil Sylvegård är inte den som ska göra mest poäng, men emellanåt gör han de där sakerna som får en att tro att det kommer ännu mer. Det har det inte riktigt gjort, samtidigt som Sylvegård gör det han ska på ett godkänt sätt.

23. NIKLAS PERSSON - 2 38 år är sannerligen en ålder på en häst, och så även en ishockeyspelare. Med det sagt besitter Pajen ännu mycket hockey och visade under fjolårets fiasko till slutspel att han faktiskt hänger med än, om än inte i en topposition. Nu som då tror jag att Kapten Persson kommer se till att ha torrt krut kvar. Likt Mårtensson känns den absoluta offerviljan frånvarande såhär under serielunken.

40. KEN ANDRE OLIMB- 4 Ja nog är det med glädje man tänker tillbaka till buropen mot bröderna Olimb från i fjol. Inte för att det var glädjande, utan för att det är skönt att se förståsigpåare och soffcoacher ha fel med jämna mellanrum. Jag exkluderar på intet sätt mig själv från den skaran, där jag likt många frågade mig varför Olimb den yngre inte fick återförenas med brorsan sin efter deras undermåliga inledning i varandras sällskap. I år är det emellanåt Ken Andre Tarasenko man ser på isen, minst sagt glädjande för Såväl Cluben-fans som norrmannens agent (förutsatt att denne får provisionslön på spelarnas kontrakt).

46. MATHIS OLIMB - 5 Mycket är redan sagt under lillebrorsans spalt. I min mening har dock Mathis varit vassast i hela LHC under hösten. Han är sin vana trogen ute och söndagsseglar längs sarghörnen emellanåt, men har till mångas förvåning visat raka vinklar som skulle få den mest studielånstyngda matematiker att sätta kaffet i halsen under säsongens första halva.

71. DANIEL OLSSON TRKULJA - 3 Jag tyckte värvningen av Trucken var lite konstig när man under sommaren satt och beredde offeraltaret i hopp om att få Dahlén till Linköping, men medan han inte varit en dominerande superkraft så har han åtminstone spelat sig till min respekt. Gjorde det föredömligt i en kompletterande roll till bröderna Olimb, men frågetecknet ligger kring om han lyckas återta den platsen efter succématcherna från brödernas kedja under Olsson Trkuljas frånvaro.

84. JIMMY ANDERSSON - 3 Värvningen av Jimmy Andersson lyfte inte på folks ögonbryn annat än av anledningen att han har ett förflutet fem förbjudna mil nordöst om Linköping. Kan i ärlighetens namn inte påstå att inte andra skulle kunna fylla hans plats, men tycker Jimmy gjort en okej insats som en rivig breddspelare till fjärdelinan.

Alexanders betyg:

Målvakter -

30. JACOB JOHANSSON – 3. Johansson har gjort precis det som kan förväntas av en andramålvakt bakom en högprofilerad etta. Är en stabil back som kan matchas mot vilket motstånd som helst utan att göra bort sig. Vore kul att se honom flåsa ”Monstret” i nacken på allvar.

50. JONAS "MONSTRET" GUSTAVSSON – 3. Visst kan ”Monstret” bättre än vad han visat hittills, men det är också lätt att stirra sig blind på de matcher då han inte levt upp till förväntningarna och jag tror man ska akta sig noga för att ha för dåligt tålamod med en kille som Jonas. I slutspelet kommer det han visat hittills inte att räcka för att ta guld, men samtidigt är det inte slutspel imorgon.

Försvarare -

3. NICLAS LUNDGREN – 3. Om man googlar på ”spelare som gör sitt jobb i det tysta” finns där förmodligen en bild på Niclas Lundgren. Syns inte, hörs inte och få sällan ens höra ordet ”rubriker” nämnas i närheten av sig, men det är lätt att glömma vad backen bidrar med bakom kulisserna. Har gjort det han brukar och han har gjort det helt okej.

5. ANTON BJÖRKMAN (Spelat för lite)

37. ADAM GINNING -3. Det är ofta svårt att bedöma unga spelare som av förklarliga skäl inte är fullfjädrade hockeyspelare när de tar en plats i SHL. Ginning är en spännande spelare med framtiden för sig och rent prestationsmässigt har 17-åringen blandat superstabila insatser med svajiga motsvarigheter. För en spelare född 2000 är det dock klart godkänt i min bok! 41.
CHAD BILLINS – 4. Hade hoppats på att få sätta en solklar femma här med tanke på amerikanens senaste succésejour i LHC. Billins har också varit bra, stundtals riktigt bra, men den där blixtrande formen vi sett förut har inte riktigt visat sig. Ändå en enorm tillgång i försvaret.

47. ANTON KARLSSON – 3. Personligen har jag i flera säsonger bara suttit och väntat på att Anton Karlsson ska ta nästa steg och gå från stabil breddback till en av lagets främsta. Inte heller i år verkar Karlsson dock mäkta med ett sådant steg, men ändå är han viktig och gör sällan en riktigt dålig match.

51. KRISTIAN NÄKYVÄ – 5. Vilken förvandling! Från sågad våghals på fel sida om marginalerna ifjol till lagets vassaste back i år. Oerhört viktig när han klarar av att vårda pucken och defensivt har han agerat med pondus. 18 poäng på 23 matcher (i skrivande stund) är sannerligen inte heller fy skam!

53. EDDIE LARSSON – 4. Enormt värdefull för laget med sitt stabila spel och endast hans oförmåga att bidra framåt drar ner betyget till en fyra, även om det inte heller är västgötens huvudsakliga uppgift. Bäst plus/minus i laget säger också en hel del om backens betydelse.

77. PATRICK MULLEN – 2. Ja, vad ska man säga här. Oerhört vilsen innan skadan, men har sedan återkomsten sett stabilare ut. Det är ofta svårt för nordamerikanska spelare att vänja sig vid spelet i Sverige, men faktum kvartstår dock att Mullen värvades för att bidra med mer än han gjort. Ska bli kul att se vad som händer framöver. Starkt att jobba sig tillbaka till en respektabel nivå.

Forwards - 

DEREK ROY – 4. Stundtals glimrande och till synes ostoppbar med pucken. I de stunderna har Roy varit en av lagets absolut bästa spelare. Roy är dock värvad för att leda laget i så gott som varje match och emellanåt har det hänt för lite kring kanadensaren för att det ska bli en femma här. Stark fyra!

9. TONY MÅRTENSSON – 2. Mårtensson har varit inne på det själv, hittills har han varit för dålig. Sju assists, noll mål och -7 (i skrivande stund) är betydligt mindre än vad man kan kräva av en spelare med Tonys händer och spelsinne. Bidrar dock med värdefull rutin och om poängen börjar trilla in snart kan han fortfarande rädda sin säsong och bli viktig längre fram.

11. MARK ZENGERLE-1. Blev ju som bekant ingen succé alls och det faktum att han redan fått lämna indikerar detta ytterligare. Kunde väl kanske ha fått en ärligare chans att bli bättre, men gav å andra sidan inga tecken på att han förtjänade det. Bara att konstatera att SHL är en svår liga att komma till ibland.

12. SEBASTIAN KARLSSON-3. Lagets hjärta och själ tillsammans med ”Pajen” och Gordon. Kommer till jobbet med ett leende på läpparna och en inställning inte ens tusen bistra vintrar skulle rå på. Fortsatt stark defensivt och gör alltid sin del av arbetet i vilken miljö han än spelar.

13. ANDREW GORDON- 4. Den huvudlösa tacklingen för några omgångar sedan var en stor plump i protokollet för Gordon, men utöver det har den energiske forwarden gjort det bra. Med sina nio mål är han i skrivande stund bäst i laget och han har sett lite vassare ut än vad han gjorde ifjol. Jobbar dessutom alltid hårt oavsett offensiv utdelning, vilket gör honom till en ständig tillgång.

17. FREDRIK KARLSTRÖM-2. Fredrik Karlström är ung och har fått en relativt undanskymd roll, vilket gjort det svårt för honom att synas speciellt mycket. Sett till förutsättningarna tycker jag ändå att 19-åringen har gjort det helt okej och precis det som har förväntats av honom, varken mer eller mindre. Skulle dock vilja se att han tar för sig lite mer och visar att han vill spela mer.

18. JAKOB LILJA – 4. Tillhör toppen av den interna målligan och visst känns det som att 24-åringen från Limhamn just nu spelar sin bästa hockey sedan ankomsten till Linköping? Är redan nu 11 poäng från att göra sin bästa SHL-säsong hittills, men behöver börja leverera på en mer jämn nivå för att blomma ut till en nyckelspelare.

20. NICK SÖRENSEN – 3. Den ständigt skadeförföljde högerforwarden har även under denna säsongsinledning tvingats vila en hel del. När han spelat har han svarat för en helt okej poängskörd och bidragit med värdefull spets framåt. Godkänt med bud på mycker mer i mina ögon-om han får vara skadefri.

21. EMIL SYLVEGÅRD – 2. Emil Sylvegård är ingen lirare och inte heller någon renodlad defensivspecialist, men däremot är han den där killen som ska få motståndarna att göra dumheter för att på så sätt hjälpa laget. Den här säsongen tycker jag dock att den storväxte skåningen alltför ofta själv tagit dumma utvisningar vid fel tillfällen. Måste ligga på rätt sida oftare och ta smartare beslut om LHC ska kunna få ut max av hans insatser.

23. NIKLAS PERSSON – 3. ”Pajen” Persson må inte vara den allroundkunnige spelare han en gång var, men han är alltjämt lagets kapten och stora ledare. Spelmässigt borde väl den 38 år gamle centern kanske kunna bidra lite mer offensivt, men defensiven har han fortsatt bra koll på.

40. KEN ANDRE OLIMB – 4. Lillebror Olimb har på sistone återigen matchats ihop med brorsan och hittat helt rätt. Skapar inte riktigt lika mycket på egen hand som Mathis, men står ofta rätt placerad och har den kvalitet som krävs för att utnyttja lägena. 

46. MATHIS OLIMB – 5. Har seglat upp som ledare av den interna poängligan och börjar nu för första gången sedan ankomsten verkligen visa prov på de spetsegenskaper han värvades för. Har skapat väldigt mycket och när saker och ting nu börjat klaffa syns det vilket fantastiskt spelsinne norrmannen faktiskt har.

71. DANIEL OLSSON TRKULJA – 4. Nyförvärvet från AIK har kanske inte öst in poäng, men har ändå imponerat stort på undertecknad. Medan bröderna Olimb snott åt sig rubrikerna och klättrat i poängligan har Olsson-Trkulja långa stunder varit deras oerhört nyttige sidekick. Spelar smart och har lyckats galant med att ta det svåra steget upp i SHL från HA.

84. JIMMY ANDERSSON – 3. Har kommit in och gett järnet i varje situation och match, vilket är precis vad som förväntas av honom. Spelar enormt uppoffrande och är heller inte helt vilse när målchansen dyker upp. Med beröm godkänt.
 

Mattias Wallenberg (Redaktör)
2017-12-05 17:28:24

LHC-bloggen: Redaktionens tankar om säsongsinledningen

Följande frågor besvaras av redaktionen: 
1. Vad ger du för betyg på insatsen hittills (1-5 där 5 är bäst)?
2. Vilka tre saker anser du att LHC behöver förbättra inför fortsättningen?
3. Vilka spelare har imponerat på dig hittills?
4. Vilka spelare hade du förväntat dig mer av?


Mattias Wallenberg

1. 1

2a) Grundspelet - just nu har vi inget att falla tillbaka på
b) Försvarsspel - det är alldeles för ostrukturerat i egen zon och spelarna verkar inte ha en plan för olika situationer.
c) Gå på mål - alldeles för mycket tid spenderas i rundlar och så har det länge varit med Tangnes, mål görs framför mål inte brevid eller bakom.

3. Enstaka matcher: Billins, Larsson, Derek Roy, Mathis Olimb. hela säsongen: Derek Roy. Olimb har verkligen tagit kliv uppåt och något måste varit fel förra säsongen? Billins och Larsson är väl de enda som varit ok i år medan Roy har sett ut som en skänk från himmelen. Får vi nån gång ordning på spelet blir Roy kung i SHL. 

4. Alla.

Christian Lindström

1
. 2 - nära en etta här. 2 3-poängare på 10 försök är riktigt dåligt.

2a) Lägstanivån måste upp. Innebär främst att lägena måste värderas bättre i egen zon.
b) Powerplay måste förbättras.
c) Kampviljan runt målburarna måste snäppas upp. Det ser lojt ut emellanåt.

3. Framför allt Mathis Olimb. Helt uppenbart att han drogs med ngn form av problem förra säsongen. Ser ut som en ny spelare. Andrew Gordon, som ser ut att ha studsat tillbaka efter ett tufft fjolår. Eddie Larsson tycker jag bara blir bättre och bättre för varje match. Pålitlig pjäs. Många sa att Derek Roy var slut. Jo, men tjena! Klart han passerat sin prime, men levererar hög kvalitet.

4. Niklas Lundgren tyckte jag gjorde en svag säsong förra året. Tycker tyvärr inte han är bättre i år. Jakob Lilja river och sliter, men får inte ut mycket av det. Måste börja producera regelbundet. Mårtensson har varit osynlig, och det känns lite trist. Men där tror jag ändå vi får se stigande form framöver. Patrick Mullen har varit riktigt dålig så här långt.

Alexander Frejd

1. 2. Knappt godkänt för ett lag med toppambitioner att spela så ojämnt som man gjort och ettan är nära. Tvåan kommer dock av att det hittills har rört sig om säsongens tolv första matcher, vilket blir en förmildrande omständighet. Nu närmar vi oss dock en punkt då man dock inte längre kan gömma sig bakom att det ännu är tidigt på säsongen och från och med nu är det dags att steppa upp för att betyget inte ska sjunka till en etta!

2a) Matchcoachningen – Jag har än så länge förtroende för att Dan Tangnes och hans tränarkollegor har vad som krävs för att leda det här laget mot framgångar. Om detta ska kunna hända måste dock tränarstaben bli avsevärt bättre på att plocka fram en plan B om plan A fått laget att köra fast. Jag tycker att en tränare gör rätt i att ge sina spelare förtroende att växa in i spelet och självklart ska den grundläggande spelidén hållas intakt i den mån det går, men när laget ligger under inför sista perioden och spelet kört fast i två raka tjugominutare dessförinnan måste tränarstaben göra något annat än att bara stå med armarna i kors och säga att ”spelet klickar snart”. Långsiktigt tänk är bra, men inte när en seger är inom räckhåll och spelet står still. Annars finns det en risk för att Cluben ger bort alldeles för många segrar så här i början i väntan på att vinden vänder.

b) Boxplayspelet – Linköping har tidigare år varit riktigt starka i boxplay och lyckats bryta ner motståndarnas offensiva intentioner gång på gång. Den här säsongen har boxplayspelet varit under all kritik och ytor som tidigare aldrig gapat tomma har varit så öppna att det hade varit ett under av storlek XL om motståndarna missat att utnyttja det. Special teams är oerhört viktigt i dagens hockey och ska LHC ha något med toppstriden att göra måste boxplayspelet närma sig den kolossalt imponerande nivå som många gånger varit ett faktum de senaste åren då varje spelare offrat allt och lite till för att freda målet från påhälsning.
c) Jämnheten – Upp och ner. Hopp och förtvivlan. LHC har minst sagt blandat och gett såhär långt och lärt sina fans att varken glädjas över eller ge upp något i förtid . En imponerande förstaperiod har flera gånger avlösts av en katastrofal andra-och/eller tredjeperiod och vice versa. Sällan har laget svarat för en solid insats under en hel match och så länge matcher inte kommer avslutas efter fyrtio minuter har jag fruktansvärt svårt att se hur det ska kunna hålla.

3. Är grymt imponerad av sättet som Derek Roy lett laget under perioder med sin skicklighet och rutin. Chad Billins var ju en ”säker” värvning som man visste vad man skulle få av, men kan trots det inte låta bli att hylla amerikanens pondus över hela banan. Kristian Näkyvä inledde fjolårssäsongen katastrofalt, men tycks ha lämnat allt det bakom sig för att istället bli den kreativa ledare i försvaret han var tänkt att bli redan ifjol. Är dessutom extra imponerad av att Daniel Olsson-Trkulja verkar ha lyckats utmärkt med att ta det svåra klivet upp i SHL från HA.

4. Finns egentligen två spelare som inte imponerat alls på mig hittills. Patrick Mullen är visserligen skadad nu, men såg inte alls ut att vara någon pucktrygg försvarare under de matcher han spelade i inledningen. Tvärtom slarvades det en hel del både framåt och bakåt och det såg ut som att han ville vända och byta mer eller mindre varje gång han äntrade isen. Även Tony Mårtensson hade jag förväntat mig mycket mer av. Jag förstår att han inte längre är den överlägsna poängplockare han var under sin förra sejour i Cluben, men jag saknar den där glöden i ögonen att åka den sista metern för att skapa en målchans som en offensiv spelare ska ha. Nu har det alltför ofta sett ut som att Mårtensson åkt runt i bakgrunden och gömt sig för pucken och bättre än så här vet vi sannerligen att den forne poängkungen kan spela!
 
Sammanställning: Alexander Frejd
2017-10-21 13:42:00

LHC-bloggen: Vi har er precis där vi vill

För inte kan det väl vara så att Brynäs supportrar och spelare trodde vi menade allvar när vi har ställt upp med två spelare som Sylvegård och Müller i samma powerplay-kedja? Eller att det har kommit som en slump att Näkyvä återigen vänder så pass mycket i rundlarna att hela världen börjar snurra framför hans ögon och han då väljer att driva in framför eget mål? Inte kan de väl tro att tvåan i poängligan på riktigt är så här osynlig och tam eller att Andrew Gordon menar allvar när han prickar allt från jumbotronen till skyddsnätet bakom Rautio? 

Det är nu på söndag som vändningen kommer nämligen, Garret Roe som fick ledigt från gårdagens match kommer komma jaga livet ur Brynäsförsvararan med hans nya skumgummi-hjälm som ska hålla hjärnan på plats innanför kraniet. Det är nu på söndag som Sebbe Karlsson kommer kliva in i båset och personligen slänga ut kedja efter kedja på isen och kommer man tillbaka och drar benen efter sig väntar en blick som får en att åka livet ur sig i nästa skift. 

Vi har nu byggt upp Rautios självförtroende tillräckligt mycket för att han kommer vara vaggad i falsk säkerhet och släppa garden, vi lät Granström vinna 80% av alla sina tekningar i sin comeback och vi har låtit deras första kedja få leka sig trötta i den offensiva zonen. Som en viss kejsare ur Star Wars skulle sagt Everything that has transpired has done so according to my design. Brynäs är satta i fällan och på söndag slår den igen.
Mattias Wallenberg
2017-03-25 09:38:00

LHC-bloggen: Kvartsfinal!

Nu lät det kanske lite hårt att säga att slutspelet inte börjar på riktigt förrän imorgon. Den holmgången som Djurgården och Färjestad har bjudit oss på nu i veckan kan onekligen kvalificera in till det som allmänt kallas slutspelshockey. 

Kommer det bli någon skräll i kvartsfinalerna eller kommer de fyra topplagen vandra vidare till semifinalen? Det känns på förhand ovissare än på länge då lagen utanför topp fyra innehåller lag som Brynäs, Färjestad och Skellefteå där framförallt de två sistnämnda känns som två tunga slutspelslag om ni frågar mig. 

Så för alla er som suttit som på nålar tills våra tips skulle komma, här är dem och vi börjar med mitt:

Växjö - Malmö: 4-2
Kan inte se något annat än att Växjö skulle gå vidare från det här. Ovisst om det är en fördel eller inte för Malmö att ha ett bättre matchtempo i sig men tror inte att man kommer orka hela vägen. Det har dock varit jämnt under säsong och även fördel för Malmö i slutet av säsongen och därför tror jag att man ändå lyckas plocka två matcher.

HV71 - FBK: 4-1
Även om inte båda lagen spelat lika bra de senaste åren som tidigare under 2000-talet känns det här som ett tungt och stenhårt slutspelsmöte. Tror att HV71 kommer vinna på grund av deras lite vassare offensiv, målvaktsspel och Kinnarps Arena. Tror på jämna matcher och att Färjestad kan hota med till exempel spelare som Joel Eriksson Ek som kommer stärkt ifrån matchserien mot DIF. Så jämna matcher men ojämnt vad gäller vunna matcher.

Frölunda - Skelleftå: 3-4
Om den förra matchen ska beskrivas som tungt och stenhårt tror jag den här matchserien kommer bjuda på grinighet och fart. Båda lagen har matchvinnare så det svämmar över i truppen och även flertalet kulturbärare. Skellefteå har poängligavinnaren Jocke Lindström i laget och när matcherna väl sätter igång kommer även Oscar Möller ha börjat hitta formen. Oerhört svårtippad matchserie men jag tror att Jocke Lindström, Bud Holloway och Oscar Möller kommer få vågen att tippa över i SAIKS favör.

Linköping - Brynäs: 4-2
Till slut kommer den, Linköping mot Brynäs. Två lag som påminner starkt om varandra och där LHC har Broc Little har Brynäs Oskar Lindblom och Jesper Jensen, alla tre inom topp fem av poängligan. Något som skiljer lagen åt dock är målvaktsspelet och det är tack vare detta som jag håller Linköping som favoriter i dessa möten. Cluben har vunnit tre av fyra möten och har lyckats stå emot Brynäs offensiv så bra att man endast släppt in sex mål på dessa matcher. Tror denna matchserie kan svänga en del, skulle inte bli förvånad om båda lagen vinner varsin match med ganska stora siffor. Dock tror jag i slutändan att Linköping har ett psykologiskt övertag på gävleborna samt ett bättre målvaktsspel och att dessa två faktorer gör att LHC går vidare till semi-final.

Alexander Frejd tippar: 
Växjö - Malmö: 4-1
HV71 - FBK: 4-3
Frölunda - SAIK: 3-4
Linköping - Brynäs: 4-2


Johan Nilsson tippar:
Växjö - Malmö: 4-1
HV71 - FBK: 2-4
Frölunda - SAIK: 4-3
Linköping - Brynäs: 4-2

Lukas Landl tippar:
Växjö - Malmö: 4-1
HV71 - FBK: 4-2
Frölunda - SAIK: 3-4
Linköping - Brynäs: 4-1
 

Mattias Wallenberg
2017-03-16 12:23:00

Tidigare blogginlägg

LHC-bloggen: Tankar inför kvarten
Med en vecka kvar till första kvarten och två dagars distans till sista omgångens resultat och de konsekvenser som följde kring aktuella slutspelskombatanter känns det som ett ypperligt läge att vädra några tankar kring det som komma skall för Linköpings del. LHCFans bloggare Alexander Frejd stolpar upp några viktiga faktorer inför kvartsfinalduellen med Brynäs.
2017-03-11 17:34:00 - Alexander Frejd
LHC-bloggen: Månadens spelare: Februari
Ytterligare en månad har passerat och vi blickar framåt mot den mest rafflande perioden av SHL-säsongen. Men innan vi kan fästa blicken på det slutspel som står för dörren återstår fortfarande att summera den februarimånad som varit med att återigen utse Månadens spelare.
2017-03-04 14:59:24 - Alexander Frejd
LHC-bloggen: Tankar efter gårdagen
2017-02-18 14:20:00 - Mattias Wallenberg
LHC-bloggen: Månadens spelare: Januari
Årets första månad är till ända och det blev en riktigt framgångsrik sådan för Linköping HC. Därmed finns det också gott om fina prestationer att välja mellan nu när vi på redaktionen än en gång ska utse Månadens spelare.
2017-02-05 16:35:05 - Alexander Frejd
LHC-bloggen: Månadens spelare: December
December månad har varit en tid då Linköping HC har blandat och gett på isen, vilket har gett lika många segrar som förluster. Nu har december månad passerat och det har återigen blivit dags att utse månadens bästa LHC-spelare. Vinnare denna gång? En bekant spelare i sammanhanget.
2017-01-06 12:28:10 - Alexander Frejd
LHC-bloggen: Halvtidskollen!
Med landslagsuppehåll i ligan och ungefär halva grundserien avklarad passar vi på LHCFans- redaktionen på att precis som förra säsongen göra en halvtidskoll innehållande betyg på samtliga spelares prestationer hittills. Betygen är satta utifrån en femgradig skala och är baserade på varje enskild spelares prestation i relation till roll och förväntningar.
2016-12-17 17:29:00 - Sammanställning: Alexander Frejd
LHC-bloggen: Månadens spelare: November
Efter en tung inledning har Linköping HC fått spelet att stämma alltmer på sistone och det som så ofta brukar refereras till som ”mörka november” har snarare varit ett steg i rätt riktning. Vad passar då bättre än att hylla den spelare som varit lite extra bidragande till lagets förbättring under november? Månadens spelare: Marcus Högberg.
2016-12-02 15:39:00 - Alexander Frejd
LHC-bloggen: Månadens spelare: Oktober
Inledningen på säsongen 2016/17 har inte varit den bästa för Linköping HC. Efter fjorton omgångar har laget parkerat på en tiondeplats i SHL-tabellen. Trots den tunga starten vill vi på redaktionen ändå inleda vår nya serie här i bloggen där vi utser månadens bästa LHC-spelare. Först ut: Eddie Larsson.
2016-11-04 14:20:00 - Alexander Frejd
LHC-bloggen: Halvtidskollen!
Jul-och nyårsfirandet är över och därmed börjar slutspurten av SHL så smått synas vid horisonten. Vad passar då bättre än att stämma av LHC-spelarnas insatser under den första halvan av säsongen innan vi helt kan blicka framåt mot en spännande avslutning. LHCFans bloggare Johan Nilsson och undertecknad har därför sammanställt individuella betyg på spelarnas respektive insatser. Betygen presenteras via en femgradig skala och är baserade på varje spelares förmåga att prestera utifrån sin roll.
2016-01-03 23:29:00 - Alexander Frejd
LHC-bloggen: Hopp om ljusare tider
2015-12-04 17:34:30 - Alexander Frejd
LHC-bloggen: Arbetet med ungdomsverksamheten speglas i JVM-historiken
2015-11-04 19:15:25 - Alexander Frejd
LHC-bloggen: Littles förlängning viktig på flera sätt
2015-10-22 12:08:46 - Alexander Frejd
LHC-bloggen: Dags för diskussion
Linköping inledde serien starkt men har hamnat i en djupare svacka nu. Var den imponerande inledning bara en tillfällighet där det mesta studsade rätt väg för förstafemman eller kommer LHC tillbaka till formen igen?
2013-10-11 12:04:00 - Mattias Wallenberg
LHC-bloggen: Stäng av Noah Welch
2012-11-19 12:19:00 - Erik Brännström
LHC-bloggen: Frölunda och ekonomi
2012-11-11 13:28:00 - Erik Brännström
LHC-bloggen: Patrik Zackrisson klar för Linköping
Mitt i allt prat om NHL lockout har Linköping gjort klart med hemmasonen Patrik Zackrisson
2012-09-17 21:33:09 - Mattias Wallenberg
LHC-bloggen: Nej till NHL-spelare
2012-09-17 10:58:53 - Erik Brännström
LHC-bloggen: Ny säsong, nya möjligheter
2012-08-04 14:24:15 - Mattias Wallenberg
LHC-bloggen: Jag blir så trött..
2012-02-29 19:14:48 - Erik Brännström
LHC-bloggen: Patrick Yetman klar för LHC?
2012-01-19 16:30:00 - Mattias Gustafsson
LHC-bloggen: Var det här vändningen?
Först kommer inget. Sen kommer inget. Sen kommer inget. Sen kommer inget. Sen kommer inget. Sen kommer allt. 7-2 mot seriens just nu formstarkaste lag betyder precis allt - och samtidigt ingenting. Krisen är allt annat än över, MODO var i ärlighetens namn inte alls lika bra som när man körde över AIK i lördags och framförallt så var deras målvakt Mikael Tellqvist långt ifrån stabil. Jag tar mig dock friheten att för ett ögonblick lämna detta och istället fokusera på kvällens insats.
2012-01-16 22:38:53 - Erik Brännström
LHC-bloggen: Idag skäms man
2012-01-08 11:53:16 - Mattias Gustafsson
LHC-bloggen: Nu får det väl för fan vara nog!
En fantastisk stämning på läktarna. En av de bästa den här säsongen. Många kallar LHC-supportrarna för medgångssupportrar, men då kan man väl inte mycket om hockey. Ikväll började Linköping bra och tog ledningen i den andra perioden. Men i den tredje skulle allt gå i kras. Som om luften gick ur alla spelare och på två minuter vände smålänningarna Växjö och vann för första gången mot LHC. Uppförsbacken är allt brantare och utvägarna allt färre. Nu måste det ske.
2012-01-07 22:36:00 - Lukas C. Landl
LHC-bloggen: Vi har väl ett hyfsat lag?
2012-01-04 20:06:00 - Mattias Gustafsson
LHC-bloggen: Ring Perra Johnsson!
2012-01-03 21:20:00 - Erik Brännström
LHC-bloggen: Kvalserien 11/12
2011-12-06 22:05:00 - Dan Axelsson
LHC-bloggen: Offensiva Brynäs och skridskomål
2011-12-05 22:39:00 - Erik Brännström
LHC-bloggen: Pinsamt!
2011-12-04 12:04:00 - Erik Brännström
LHC-bloggen: Inga trendbrott här inte
2011-12-03 20:40:00 - Lukas C. Landl
LHC-bloggen: Hatten av
2011-12-01 22:02:10 - Mattias Gustafsson

» Alla blogginlägg

SENASTE NYHETERNA OM LINKÖPINGS HC

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Svenska Fans
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
Kommer spöket jagas bort?
Hansa vann på Fritz-Walter-Stadion
PSG är franska mästare – Mbappé är i kapp Papin
Fortsatt tungt för Chivas
Blåvitt hade show på Ullevi
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies