fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM FSport Prylhornan
START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US | FORUM | BETTING
Medlem
Besökare: 83655 | Medlemmar: 180219

Kom ihåg mig
Intervju med Emil Molin

Intervju med Emil Molin

Emil Molin svarar på frågor om bl.a fjolårssäsongen, sin nya centerroll och sin vänskap med Johan Eriksson

Hej Emil, och tack för att du vill vara med på intervju!

Det är ingen fara.

Hur vill du beskriva din förra säsong?

Det var en sådär inledning från min sida, men ju längre säsongen gick så gick det bättre. Det var ganska tufft i avslutningen av säsongen när vi fick spela med kniven mot strupen i sista omgångarna, men överlag var det en helt okej säsong.

Hur upplevde du pressen av att spela i Modo?

Det var mest press i dom sista matcherna. Vi siktade hela tiden på att klara en topp 8-placering, och för att göra det var vi tvungna att vinna väldigt många matcher i slutet. Nu missade vi ju det och blev till och med tvungna att vinna matcher för att undvika kval, så det var det jag menade med att det var kniven mot strupen. 

Du gjorde målet som definitivt tog bort Modo från negativt kval, är det nånting du har tänkt på i efterhand?

Nä, det har jag inte. Just då var det mer tanken på att det målet gav oss chansen att kunna komma topp 8 om vi vann mot Timrå och Almtuna, men nu blev det inte så.

Hur vill du beskriva lagets säsong?

Vi underpresterade som lag, det är inget att sticka under stolen med. Vi hade högre målsättning själv, jag vet att det varit en del snack i media om att vi hade för höga krav, men kommer man till Modo så är kravet att man ska vara med och fightas om det i slutet och det var vi inte så det var en dålig säsong av oss helt enkelt.

Känner du en besvikelse över hur det slutade?

Ja, men samtidigt när det ändå blev så nära att vi fick kvala så blir det också lite skönt att vi slapp det. Däremot när man summerade säsongen efter några veckor är det klart att man är besviken på hur det slutade. 

Känns det som att Modo förberedde sig fel?

Nä, jag tycker att vi hade ganska bra lag på papperet, sen var det väldigt många unga spelare som är väldigt duktiga, men det är inte så lätt att ta steget upp från junior till seniorhockey, och sen var det några andra spelare som inte kom upp till den nivå vi behövde hålla. Jag tyckte inte att man förberedde sig dåligt, men det är ganska tufft att åka ur SHL och bygga ett helt nytt lag från den tiden. När man åker ur SHL sitter man inte och kollar på så mycket allsvenska spelare eftersom man ska värva ihop ett SHL-lag, och helt plötsligt får du en helt annan budget och ska värva ett allsvenskt lag istället, och då blir det ändring i planeringar och så vidare. Jag tyckte vi var bra tränade och vi var ganska tighta som grupp också, så jag tycker inte vi var dåligt förberedda. 

Så det var mer att det inte funkade för er när ni spelade?

Ja precis, det man kanske ångrar är att vi gick ut så hårt direkt med att vi skulle gå upp. Vi hade kunnat lugna oss lite med det eftersom den pressen redan fanns utifrån, nu blev det så att vi hade samma press inifrån gruppen och det blev ännu jobbigare. Det känns som att vi har ett annat lugn i laget i år, vi ser över hela säsongen och att det gäller att vara som bäst när det avgörs i slutet, förra året blev det att vi förväntade oss att vi skulle vinna varje match och det är inte den känslan vi har nu.
Det var inte så många spelare i fjolårets trupp som hade varit med om den situationen heller, det blir en ny situation att komma till ett lag och förening som precis har åkt ut och det kan göra att man känner en liten stress redan från starten. 


Du förlängde ditt kontrakt ganska tidigt, hur var känslan då?

Känslan var bra, annars hade jag inte förlängt med tre år på en gång. Det har känts jättebra ända sedan jag kom till Övik, både staden och boendet men särskilt människorna i föreningen som man har runt sig, fystränare Jocke och dom andra, i grunden har allt känts bra så det var därför jag kände att jag ville stanna. 

När du skrev på kontrakt var Andreas Johansson både tränare och sportchef, hade det stor betydelse i ditt beslut?

Det tycker jag inte. Jag gillade Andreas och tycker han hade många bra sidor som tränare och sportchef också när han fick hoppa in där, men det var inget jag övervägde då. Det spelar inte så stor roll att han inte är kvar nu, men det hade inte gjort mig nåt om han var det heller. 

Vad har du fått för intryck av Micke Sundlöv?

Jag har ganska bra koll på honom sen tidigare, jag hade honom länge i Brynäs. Men jag tror att första intrycket man får av honom är att han är lugn, sansad och ödmjuk. Det är precis vad vi behöver, och det kändes jättebra när han bestämde sig för att komma till oss. 

Vad har du fått för intryck av Hans Särkijärvi hittills?

Ganska likt Micke faktiskt, han har både fötterna på jorden, man känner att han är målmedveten och vill mycket, och så utstrålar han ett lugn som känns väldigt bra.

Ni hade haft individuella möten med "Säcken", pratade ni bara hockey då eller var det mer allmänt?

Det var både och egentligen, första mötet var väldigt tidigt så vi hade inte hunnit gå på is ännu. Det var mer hur man ser sig själv som spelare, och så var det lite för att han ville lära känna alla spelare. Det blev att man hälsade på varandra, snackade lite allmänt, och sen lite mer hockey om vad man har för målsättning och så vidare. Sen tror jag att det blir några fler möten framöver som kommer bli mer inriktade på hockey, och om vad man har för roll i laget, särskilt när vi har hunnit spela några matcher och han har hunnit sett alla i laget lite mer. 

Vi på svenskafans Modo-sida röstade fram dig som en av lagets tre bästa spelare ifjol, vill du ge nån kommentar om det?

Bara att jag är väldigt tacksam för dom som tycker det, och det är roligt att få den utmärkelsen. Jag ska försöka leva upp till dom förväntningarna. 

Hur känner du att du har utvecklats under säsongen?

Jag har jobbat ganska bra med Jocke, vi har lagt upp fysen lite annorlunda mot förut och har jobbat mer mot snabbhet och frekvens. Man kan se på testresultaten att jag har blivit lite rappare, och det är det vi har varit ute efter. 

Tror du att du kommer ha nytta av det i din nya roll som center?

Ja, man har alltid nytta av snabbhet, sen spelar det inte så stor roll vilken position man har i laget. 

Känns det spännande att få byta roll?

Det känns som att Modo tror på mig, och det känns kul och smickrande att dom tror att jag klarar av det. En grej som känns lite tveksam är att jag hade en rätt bra säsong som ytterforward ifjol, så jag hoppas att det inte kommer gå sämre för mig för att jag spelar som center. Men jag får hjälp varje dag med centerrollen, så jag kommer vara redo när det kommer till seriestart. 

När spelade du center senast?

När jag spelade U16 var jag center hela tiden, sen i J18 spelade jag både och, men från J20 och framåt har det bara varit ytterforward. 

Siktar du på att vara en ledande spelare i år?

Ja, det gör jag alltid, och jag tyckte jag var det förra säsongen också. Sen spelar det inte så stor roll om man har nån bokstav på tröjan, utan jag kommer vara som jag är ändå. 

Hur tycker du att en bra kapten ska vara? 

Han ska se till gruppens bästa, och vara lyhörd och smart. Han ska driva på laget också, även om det finns andra karaktärer som kan driva på också, så han ska inte göra det ensam. En kapten ska vara alla till lags, men om det behövs ska han kunna säga ifrån också och vara stark i sig själv och trygg i sin roll.

Du är ju en av flera assisterande kaptener i år, hur vill du uppträda i din kaptensroll?

Jag vill först och främst se till så alla i laget är nöjda, och ta samman gruppen, det är ju lite det det går ut på. Sen är det alltid bra att föregå med gott exempel.

Vad tycker du om Modos trupp i år?`

Den känns jätteintressant, det ska bli kul att se våra yngre killar som fick vara med hela förra året, nu har dom gått igenom elden det första året och kommmer att komma ut ännu bättre. Nu har dom fått ett år och är både ett år äldre och ett år bättre, och sen ska det bli spännande att se våra nyförvärv också. Dom har sett jättebra ut på försäsongen och kommer bli ett riktigt tillskott till laget. Sen tycker jag att vi har fler rollspelare i laget i år, det blev lite grann att det var många spelare som ville ha samma roll i laget ifjol. Det känns som vi har bättre bredd i laget nu. 

Hur känns gruppen?

Jättebra, vi har tränat ihop hela sommaren nu och varit på plats tillsammans hela tiden förutom nån enstaka spelare. Dom har kommit in i gruppen jättebra sen, jag tänker bland annat på Magnus Häggström, vår nya lagkapten, jag tror stenhårt på Hägga som lagkapten, det känns jättebra.

Har du bra koll på dom andra nyförvärven?

Jo, det tycker jag att jag har. 

Visst har du och Johan Eriksson spelat ihop en del?

Ja, vi går ganska långt tillbaka. Vi har spelat i samma lag från vi var 12 år fram till vi var 16, sen bytte bägge till Brynäs och spelade tillsammans där fram till 20-årsåldern. Sen skiljdes vi åt, men nu är vi tillbaka i samma lag igen. Vi har spelat ihop sen vi var smågrabbar.   

Hoppas du att du ska få spela i samma kedja som honom?

Ja det är klart det hade varit roligt, men jag vill inte spela med Johan bara för att det är han, utan jag vill spela med honom för att han är en duktig spelare och en bra polare. 
Men det är klart att det vore jätteroligt om vi fick spela ihop och att det går bra. Han har alltid haft bra siffror och han är en jätteskicklig spelare, och jag tycker Modo ska  vara jätteglada att man har knutit åt sig honom. 


Hur har träningen känts hittills?

Det har känts bra. Vi har gnuggat på ganska mycket på is som man ska på försäsong, och det känns bara bra. Det är bra övningar med bra fart, och vi har roligt ihop på isen.

Hur har det känts i matcherna? Om du börjar lagmässigt?

Det är godkänt i alla fall. Det svajade ganska mycket i Timrå, men det är inte så konstigt för första matchen är alltid första matchen. Men första perioden var bra, andra var inte alls bra, men tredje var helt okej. Man vill ju alltid vinna, men man får ta det lite för vad det är när det är första matchen.
Matchen mot Luleå var bättre än mot Timrå så det är ett steg i rätt riktning. Det finns alltid saker man kan göra bättre, men jag tycker ändå att det var stabilare spel från våran sida. Vi dippade lite i den matchen också, men inte lika stora dippar som i den första matchen, så det är ju positivt. 


Hur har det gått för dig individuellt då?

Ungefär som för laget, lite svajigt mot Timrå, sen bättre mot Luleå. 

Det verkar som Modo kan bli ett farligt lag på straffar i år också?

Ja, vi får hoppas på det. Vi har många bra straffskyttar i laget och jag skulle inte vilja vara den som väljer vilka som lägger, för det finns många som vill och är väldigt duktiga på straffar.

Har du tränat in några nya varianter själv?

Nä jag har inte hunnit det, men jag skulle kunna behöva det och testa på nåt nytt. 

Hur laddar ni upp inför matchen mot Skellefteå?

Vi hade en bra träning idag onsdag, och sen är det bara att åka hem och ta det lugnt. Vi tittar inte så mycket på video och sånt nu under försäsongen som man normalt sett gör under serien. Man får se till sig själv istället och ladda på bästa sätt.

Förväntar du dig nån särskild matchbild?

Det kommer bli högt tempo mot Skellefteå, så har dom spelat i många år och gjort det jättebra så vi får försöka matcha det. 

Har du nån särskild matchdagsrutin?
 
Nä, det är många som har det men jag brukar ta det lite som det kommer. Ibland vilar jag lite längre och ibland behöver jag inte vila alls. Däremot brukar jag vara mer noggrann med mattiderna när det är matchdag, men det är väl den enda fasta rutinen jag har.

Avslutningsvis, du kom trea i interna poängligan förra säsongen, vem tror du tar hem den i år?

Då säger jag Johan Eriksson. 

Då tackar jag för att du ställde upp, och önskar lycka till framöver!

Tack så mycket! 


0 KOMMENTARER      5789 VISNINGAR
PETER KEMPE
På Twitter: kempelito
2017-08-24 15:01:14


ANNONS:

Fler artiklar om Modo

Nytt avsnitt av Modopodden
Modo Svenskafans Modopodd gör "comeback"
2017-12-18 22:14:00

Inför Modo-Timrå med Victor Öhman
Modo Vi tog ett snack med Victor Öhman om säsongsinledningen, hans första mål i Modotröjan och derbyt mot Timrå
2017-10-20 11:02:49

Bitter förlust mot Södertälje
Modo Modo blev det första läget som tappade poäng mot Södertälje, 1-2 skrevs siffrorna
2017-10-11 23:00:16

Modo vinnare igen på hemmaplan
Modo Modo fortsätter håva in vinster hemma, den här gången besegrade man Troja/Ljungby med 5-3
2017-10-07 23:29:00

Modo utan poäng i Umeå
Modo Modo åkte på säsongens första förlust borta mot Björklöven, siffrorna skrevs 3-2 till hemmalaget
2017-10-05 11:08:41

Inför: Björklöven-Modo med Oscar Hedman
Modo Vi har snackat upp säsongens första derby med Modos Oscar Hedman
2017-10-03 21:36:03

En krönika om jävlighet
Modo Det är fortfarande för jävligt!
2017-09-29 21:45:02

Ny nolla för Hanses gav full pott
Modo Modo tog en meriterande seger borta mot Karlskoga, siffrorna skrevs till 0-4
2017-09-27 21:35:00

Modo upp i topp efter seger i hemmapremiären
Modo Modo toppar tabellen, även om det bara spelats två matcher hittills, efter seger hemma mot Västervik
2017-09-23 23:16:00

Hanses spikade igen!
Modo Det blev en riktigt bra premiär för MODO, seger på bortaplan mot Oskarshamn. Erik Hanses höll nollan och 3 poäng togs hem till Örnsköldsvik.
2017-09-21 13:13:59

ANNONS:
SENASTE NYHETERNA OM MODO HOCKEY
ANNONS:
ANNONS:
SERIETABELLEN
1Timrå37189102869
2Leksand37181091867
3IK Pantern371611101666
4AIK37186132063
5Almtuna3717713-561
6Björklöven3715913057
7Oskarshamn37141013-556
8Södertälje37121114053
9Tingsryd37121015-851
10Modo3714419650
11Västervik IK3714518-1249
12Troja/Ljungby37111016-848
13Vita Hästen37101116-1647
14BIK Karlskoga3781118-3440
>> Visa hela tabellen
ANNONS:
Svenska Fans
START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US | FORUM | BETTING
Sanchez i bytesaffär - Kane till Real?
En typisk träningsmatch för AIK
”Min utveckling är det viktigaste”
”Det såg inte alls bra ut”
”Barcelona tryckte ner gaspedalen”
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM FSport Prylhörnan Leovegas Leovegas
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies