fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
Besökare: 48375 | Inloggade: 351 | Antal medlemmar: 182856
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Niklas Johansson ”Vi ska till slutspel”
  Sportchef Niklas Johansson meddelar att Örebro siktar mot slutspel nästa säsong.

  Niklas Johansson: ”Vi ska till slutspel”

  Örebros Sportchef Niklas Johansson i stor intervju med SvenskaFans Andreas Lundskog. Hör det senaste om Örebro Hockeys framtidsvisioner, hur man ska utveckla klubbens juniorer och nästa säsongs lagbygge.

  Hur ser din arbetsperiod ut just nu, det måste vara mest hektiska tiden på året nu?
  -Nu är det ganska fullt upp så är det, nu handlar det mycket om att följa upp allting som man har jobbat med i vinter med bland annat att titta på spelare och försöka få de att välja oss.
   
  Hur skulle du sammanfatta förra säsongen?
  -Kortfattat så hade vi det lite turbulent där på sommaren med ekonomin och budgetmässigt. Sedan när det drog igång tyckte vi att det såg ganska bra ut där vi började bra i serien. Sedan fick vi en tung period som berodde mycket på att backsidan var lite för tunn backsida och fick fel spelare skadade vilket vi blev väldigt lidande av.Sedan i slutet när det brann till på allvar så gjorde vi förändringar där vi tog bort Libor och fick in nyförvärven Williams, Hedman, Ebert, Gröndahl samt performence coach Hamilton. Då blev vi stabilare och fick in en ny energi i laget. Så på slutet agerade vi på rätt sätt, det tycker jag.  

  Ni har valt att fortsätta med samma tränartrojka med Sundblad vid rodret hur gick tankarna där?
  -När vi var i den situationen på slutet då gäller det att man gör en noggrann analys på alla håll och kanter och se var problemet ligger”. Och med de åtgärderna som vidtog var där problemen låg. Vi tycker att tränarna har jobbat hårt och de gör ett bra jobb.
   
  Tittar vi till nästa säsong så känns det som att ni nu kan bygga lite av en egen trupp jämfört med ifjol då det var kaotiskt organisatoriskt?
  -Ja så är det ju till viss del, vi vill ta ett kliv här nu till kommande säsong. Nu är det ytterligare ett år som vi kommer att förändra litegrann och göra saker lite annorlunda. Vi ser det här som en process som vi måste göra över tid och vi kommer att göra justeringar och ändringar de kommande säsongerna för att tillslut nå vårt mål att tävla om ett SM-guld.
   
  Hur kommer dessa förändringar att se ut då?
  -Det blir ju förändringar på spelarsidan men även små förändringar i träningen samt även i ledarskapet med hur vi analyserar och hur vi jobbar individuellt med spelarna. Det gäller att få ihop allt på ett sätt. Det är som en stege som alla lag måste kliva där alla lag startar på 0 % med en ursprungstrupp. För att vinna ett SM-guld måste man ta sig till 100 % vilket alla lag strävar efter. Det vi kan göra i förberedelser och i noggrannhet kan göra så kanske vi klättrar upp på 20 %. Och har vi lyckats perfekt med konstellationerna och karaktärsmässigt så kanske vi kan vara uppe på 60 %. Ju noggrannare vi kan göra allt detta och lära oss av misstag under resan ju närmare är vi 100 % kommer vi. Och det är där vi skapar ett övertag på de andra föreningarna för att ni vårt mål egentligen.
   
  Hur kommer träningen att se ut inför säsong och när kommer laget att samlas?
  -Vi drar igång nu nästa måndag och då är de befintliga spelarna som vi har avtal med och de som inte är på landslagsuppdrag. Vi har ju ganska många som är borta med landslaget, Andersson, Arnesson, Kilpeläinen, Manninen, Sallinen. Vi vet därför inte riktigt hur truppen ser ut när vi samlas nästa måndag. Sedan efter den första maj kommer nyförvärven att dyka upp. 
   
  Om vi tittar lite mer organisatoriskt, nästa säsong så höjs ju Tv-avtalet ganska rejält, hur tror du att det kommer att påverka ligan, kan det bli en inflation?
  -Vissa klubbar kanske kommer att använda de på ett visst sätt och andra på ett annat sätt. Vi kommer inte att trycka iväg alla de pengarna på spelartruppen. Vi har en hel organisation att ta hänsyn till som vi vill utveckla. Och som jag sade tidigare vi gör ju detta under en process. Det här är ingenting som vi bara sprattlar till och gör på en dag.Vi vill bli en stabil förening som går till slutspel varje säsong och sedan vill vi vinna ett SM-guld någonstans på vägen. Sedan om det tar 3,5 eller 7 år det är en annan sak. Det är ju otroligt svårt att vinna ett SM-guld. 
   
  Hur stor skillnad kommer det att vara i spelarbudgeten inför denna säsong jämfört med förra?
  -Det är jättesvårt att säga men omkring förra säsongen om vi säger så.   
   

  Hur påverkas ni av de nya lånereglkerna för Hockeyallsvenskan? Hur kommer det att påverka er som förening där ni hade ett bra samarbete med BIK Karlskoga?
  -Det påverkar inte oss som förening mer än att vi kommer att fortsätta att samarbeta men kanske på ett annat sätt?
   
  Vad blir det för typ av samarbete?
  -Vi kommer att ha en dialog med sportchef Thomas Fröberg i BIK om spelare lite hit och dit. Sedan hur det slutar får vi se.
   
  Ni har nu 8 spelare som har lämnat, hur stor trupp räknar du att ha nästa år?
  -Vi kommer ju att ge juniorer chansen, vi tycker att vi har duktiga juniorer och vi vill att de ska fortsätta att utvecklas. De kommer att få chansen i en större utsträckning. Sedan kommer vi nog inte att ha en så stor trupp speciellt inte på forwardssidan som vi gick in med ifjol. Vi hade ganska mycket folk vilket gjorde att vi lånade ut spelare till Karlskoga. Så kommer det inte att se ut inför kommande säsong. Och sedan kommer vi att balansera upp backsidan på ett annat sätt.
   
  Hur många juniorer räknar du som kommer att få kontinuerlig speltid?
  Det är svårt att säga då det är mycket upp till dem själva men vi kommer att plocka upp 4-5 juniorer direkt i träningstruppen och som kommer att få vara med hela resan och gå på is. Sedan handlar det om alltid när du tar klivet upp i A-laget att ta vara på möjligheten när du väl får den vilket är helt upp till dem själva. Spelar de bra och tränarna och jag uppfattar att de ska spela så kommer de att göra det.
   
  Om vi tittar till nyförvärven som kommer att komma in hur har ni arbetat med scouting?  Har ni studerat många spelare?
  -Jag har åkt runt ganska mycket här i vinter, sedan har jag ju ett bra kontaktnät sedan tidigare år både i Nordamerika och även i Sverige. Vi har en bra koll på marknaden.
   
  När vill du ha truppen spikad?
  -Jag känner ingen panik överhuvudtaget över det, det handlar om att få in rätt spelare med rätt karaktär. Sedan när de kommer in spelar mindre roll, bara att det bli rätt spelare.
   
  Hur många spelare för ni dialog med?
  -Vi för en dialog med ganska många, men det gör jag alltid för jag jobbar alltid med många bollar i luften. Jag har prospekt som man sedan under resans gång följer upp där man pratar med tidigare lagkamrater, tidigare coacher som de har haft. Vi tittar på hur de beter sig i båset och i omklädningsrummet och hur de agerar i vissa situationer tillexempel i ett slutspel. Vi är noggranna i vår research.  
   
  Vad marknadsför du Örebro Hockey med för en potentiell spelare?
  -Vi vill göra en resa där vi har påbörjat något som vi vill bygga vidare på. Vi vill bli bra på ett annat sätt där vi är med i slutspelet i varje säsong. Har vi en taskig säsong så ska vi sämst nå Play-In. Vi vill vara ett stabilt lag. På så vis blir vi mer attraktiva. Sedan är det ju en fantastisk stad för spelarna att vara i med ett otroligt publikstöd, fantastiska sponsorer. Det är en bra atmosfär att lyckas i.   
   
  En spelare som ni har dialog med är trotjänare Weinstock hur går dialogen där?
  -Jag kan inte säga mer än att vi har en fortsatt dialog så det är där vi är helt enkelt.
   
  Även med Nick Ebert som var ett succényförvärv, hur går dialogen där?
  -Samma sak där, vi har en dialog och sedan vilket håll det lutar åt det kan jag inte säga riktigt. 
   
  Sedan presenterade ni ert första nyförvärv i Kristian Näkyvä, närmast från Linköping, hur skulle du beskriva honom som spelare?
  -Det känns jättebra att vi får in honom. Han är en offensiv back som är otroligt puckskicklig, han är duktig på att ta upp pucken i banan och passningsäker. Sedan har han ju sin spetskompetens på blålinjen i offensiv zon. Där håller han verkligen en hög nivå i SHL. Så det känns jättebra och sedan hoppas jag att han kan utvecklas ännu mer hos oss. 

  Han är väl lite av den offensiva och poängproducerande backen som ni har saknat?
  -Ja det är det till viss del, jag tycker att vi har saknat lite spetskompetens på blålinjen framför allt i spelet i powerplay men även i spelet 5 mot 5 i offensiv zon.
   
  Om vi tänker till en förstakedja, ni har ju kanske inte haft en uttalad och producerande förstakedja, är det sådana spelare som ni främst vänder blickarna mot?

  -Jag kollar efter poängproducerande killar, det gör jag. Sedan vill jag inte sätta dem i en förstakedja eller andrakedja. Det är lite hur man väljer att matcha laget.
   
  När kommer du att presentera fler nyheter kring laget?

  -Jag kommer att släppa en ny spelare imorgon (läst idag) mer kan jag inte avslöja.
   
  Vad har ni satt som målsättning inför nästa säsong?
  -Det är att gå till slutspel, om det blir via Play-in eller topp 6 spelar inte så stor roll. I den här processen som vi är i så är att nå slutspel det viktigaste för oss.

   Till sist, om du fick välja en spelare i hela SHL som du fick värva, vem skulle du välja?
  -Det skulle nog vara Elias Pettersson.
   
  Vi riktar ett stort tack till Niklas för att han tog tid att ställa upp på intervjun.   
   

   
   
    
   


  0 KOMMENTARER      6032 VISNINGAR
  ANDREAS LUNDSKOG
  2018-04-10 03:16:00


  ANNONS:

  Fler artiklar om Örebro

  Sportpodden:SHL Omgång #2 Luleå - Örebro Hockey
  Örebro Rille & Tommy analyserar matchen Luleå - Örebro Hockey samt en intervju med Stefan Steen
  2018-09-22 00:39:00

  Ebert är tillbaka
  Örebro Äntligen dags för hemmapremiär för Örebro Hockey där Djurgården står för motståndet under lördagen. I en match där Nick Ebert gör säsongsdebut i den rödvita tröjan. Och inför en match där vi äntligen ska få besöka tryckkokaren Behrn Arena igen.
  2018-09-21 23:48:00

  Stéen efter debuten ” Mentalt starkt av oss”
  Örebro SvenskaFans ringde upp matchhjälten Stefan Stéen efter Örebros straffseger mot Luleå. Hör hans tankar kring debuten i den rödvita tröjan och hur han ser på konkurrenssituationen mot Kilpeläinen.
  2018-09-21 01:06:14

  Stéensäkert
  Örebro Örebro Hockey stod för en stark bortaseger ikväll inne i Coop Arena när man lyckades straffa Luleå. Segersiffrorna skrevs till 2-3 efter en mycket fin insats av debutanten Stefan Stéen i Örebromålet.
  2018-09-21 00:05:00

  Stéen får chansen mot Luleå
  Örebro Örebro fortsätter under morgondagen sin inledning av SHL när det är dags att ta flyget upp till Luleå och Coop Arena. SvenskaFans ringde upp Örebros huvudtränare, Niklas Sundblad för att höra det senaste kring laget inför morgondagen.
  2018-09-19 13:23:00

  Sportpodden: Analyser från Mora-Örebro
  Örebro Rille & Tommy analyserar matchen Mora IK - Örebro Hockey
  2018-09-17 18:40:39

  Sundblad om premiärsegern” En riktigt stark match”
  Örebro Örebro besegrade Mora ikväll i SHL-premiären där segersifforna skrevs till 2-4. SvenskaFans träffade Örebros huvudtränare efter matchen för att höra hans syn om premiären.
  2018-09-16 00:20:07

  Hedman efter premiärsegern ” Man försöker att höja sig med 20 % “
  Örebro Örebros forward, Anton Hedman fick verkligen en flygande start på denna SHL-säsong. SvenskaFans träffade den 32-åriga forwarden för att höra hans tankar om matchen.
  2018-09-16 00:02:01

  Mastomäki bröt handleden” Brukar ta ett par veckor”
  Örebro Örebro besegrade Mora på bortaplan i SHL-premiären. Dock åkte centern Cristopher Mastomäki på en alvarlig skada och blir nu enligt uppgifter till SvenskaFans borta i upp till 6 veckor.
  2018-09-15 22:59:00

  En premiär som smakar gott!
  Örebro Örebro besegrade Mora i en riktig händelserik premiär med en match som innehöll vackra mål, intensitet och tyvärr en skada på Mastomäki.
  2018-09-15 20:12:00

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Hockeyzon - Svensk Hockey

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
  Tidig seriefinal i De Topper
  ”Chelsea är stora favoriter”
  El Superclásico är tillbaka
  Linnköping vann i Småland
  Platt fall för Vänersborg i Vetlanda
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies