fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhornan
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
Medlem
Besökare: 71670 | Medlemmar: 184728

Kom ihåg mig
Sportchefen efter uttåget” Vi ser ju ljust på framtiden”
Niklas Johansson om rekryteringsläget efter Örebros uttåg i åttondelsfinalen.

Sportchefen efter uttåget” Vi ser ju ljust på framtiden”

Örebros Sportchef Niklas Johansson kommenterar tränarfrågan, kontraktsituationen och rekryteringsarbetet i en intervju till SvenskaFans, Samt huvudtränare Niklas Eriksson om hur han ser på sin situation som huvudtränare och Örebrospelarna Jere Sallinen och Kalle Olsson om deras utlöpande kontrakt.

"Det tar jag först med tränarna"
Under måndagskvällen tog Örebros säsong slut efter att laget föll med 2-4 hemma mot Växjö i den andra åttondelsfinalen hemma i Behrn Arena. En säsong som minst sagt har varit likt en berg och dalbana. Först en mycket tung höst och beläget på kvalplats i december. Då fick huvudtränare Niklas Sundblad och den assisterande tränaren Petri Liimatainen tacka för sig. De ersattes istället av den assisterande tränaren Niklas Eriksson som fick ta över huvudrodret. Vid sidan fick han rutinerade Jörgen Jönsson och Örebroikonen, Henrik Löwdahl som assisterande. I början gick det något trögt och när närkelaget föll hemma mot bottenkonkurrenten Mora den 19 januari.
 
Laget fick då också sin nyckelspelare Aaron Palushaj skadad för resten av säsongen och hade då fyra poäng upp till säker mark. De flesta tippade nog då på att Örebro var på väg mot ett kvalspel. Men istället växte laget ihop och förvandlades till ett utav seriens hetaste lag efter landslagsuppehållet i början av februari. På de sista 15 matcherna i grundserien lyckades Örebro vinna nio av dem. Laget avancerade helt vid säker mark där kontraktet säkrades med två omgångar kvar. Laget fick också en stor injektion när man på transferfönstrets sista dag lyckades värva den välmeriterade målvakten Jhonas Enroth. Laget lyckades på ett nästan mirakulöst sätt ta sig till en åttondelsfinal och en tiondeplats i tabellen efter att Brynäs och Linköping fått näst intill en härdsmälta i spelet under de avslutande omgångarna. Men idag tog resan slut efter två hedersamma förluster mot Växjö i åttondelen.

Och nu intensifieras arbetet för sportchef Niklas Johansson att bygga nästa säsongs trupp.   
-Från början så var det ju vårt mål med att gå till play-in. Sedan blev det inte riktigt som vi hade tänk oss från början. Vi spelade jävligt bra men vi fick inte med oss poängen och fick inte dit pusselbitarna riktigt.

-Men jag tycker att pusselbitarna kom ihop sedan rejält där när ledarteamet med Niklas, Jörgen och Henrik tog över. Då blev det en mer stabilitet och trygghet i spelet, definitivt och vi hittade rätt avvägningar i matcherna. Vi får ta med oss det här och det var ändå skönt att vi fick bjuda fansen och sponsorerna på den här avlutningen i alla fall.  Det bygger vi vidare på till nästa säsong.
 

Hur mycket har det här nya tränarteamet betytt för laget med den förvandlingen som blev?
-De har en jättestor del i den här förvandlingen. De har fått ihop bitarna och gett killarna rätt instrument att arbeta med för att få spela sig in i matcherna. Det betyder jättemycket.
 
"Jag vill fortsätta jobba med det här och med den här gruppen"
Huvudtränare Niklas Eriksson har fortsatt kontrakt i ytterligare en säsong med klubben. Detta är dock ett kontrakt som var skrivet på tjänsten som assisterande. Övriga ledarstaben med Jörgen Jönsson och Henrik Löwdahl sitter nu på utgående kontrakt. Tidigare under säsongen kom uppgifter på att Örebro ska ha jobbat på att få in AIK:s huvudtränare, Tomas Mitell som huvudtränare till Närkelaget under nästa säsong.  Även Malmös, Peter Andersson har nämnts som aktuell till klubben.Föreningen ska också rekrytera General Manager som ska jobba över sportchefen Niklas Johansson.  

Eriksson har ju kontrakt för nästa säsong också, hur ser ni på just den situationen på tränarsidan?
-Det är ingenting som jag uttalar mig om nu. Det tar jag först med tränarna.
 
-Personligen så känner jag att jag vill fortsätta jobba med det här och med den här gruppen. Vi har ju ändå många spelare på avtal från den dagen som vi går på is. Sedan kanske det kommer att försvinna någon. Sedan är inte det mitt beslut utan det är andra som beslutar sådana saker sade Örebros huvudtränare Niklas Eriksson efter matchen till SvenskaFans.

Har det förts någon typ av diskussion?
-Ja det har det gjort, absolut. Men vi har sagt att det vill vi vänta med till säsongen är slut. Under de sista två veckorna så har vi knappt varit hemma i Örebro. Det har liksom inte varit något läge för några sådana möten. Det har varit fullt upp så vi får se vad som händer den närmaste veckan här.
Örebro har också en rad spelare som just nu sitter på kontrakt.


Alla tre målvakter i form av Jhonas Enroth, Eero Kilpeläien samt Stefan Stéen sitter på utgående avtal. Uppgifter har talat om att Enroth troligen återvänder till KHL. Enligt Hockeynews ser det ut som att Stéen ser ut att få lämna. På backsidan har Linus Arnesson ett optionsår som kan brytas av både honom själv och klubben. Den storspelande backen Nick Ebert har kontrakt med laget men har ryktats till NHL-klubben Vegas Golden Knights organisation enligt uppgifter till Hockeynews.se 

"Vi har inte pratat någonting ännu"
På forwardssidan har trotjänarna Marcus Weinstock och Kalle Olsson samt kaptenen Jere Sallinen utgående kontrakt. Liksom Anton Hedman, Patrik Virta, Tylor Spink, Tyson Spink. Även forwarden Glenn Gustavsson sitter på utgående kontrakt men där har det tidigare funnits uppgifter på en förlängning enligt Hockeynews. Något officiellt uttalande har dock inte gjorts gällande Gustavssons kontrakt. Efter måndagens uttåg kom också uppgifter på att Örebroforwarden Aaron Palsushaj jagas av både KHL och schweiziska klubbar enligt Expressen. Han har fortsatt kontrakt med Örebro för nästa säsong men har möjligen en klausul i sitt kontrakt för dessa ligor.
-Jag kommer att behålla den informationen för mig själv svarade Palushaj när SvenskaFans frågade tidigare under säsongen om en sådan klausul.   

Och på spelarfronten, ni har ju några så som Weinstock, Sallinen och Kalle Olsson på utgående kontrakt?
-Det är heller ingenting som jag kan svara på nu tyvärr sade Johansson. 
 
-Vi har inte pratat någonting ännu. Vi har tagit det lugnt och bara låtit tagit det efter säsongen eftersom det har varit ganska turbulent. Vi ska väl sätta oss ner och prata här inom några dagar sade Kalle Olsson till SvenskaFans.

Känner du att du har mer hockey i dig här?
-Ja men det känner jag. Jag har fortfarande suget, det är inga problem. 

-Jag måste tänka nu, jag vet inte sade Jere Sallinen om möjligheten till en förläggning till SvenskaFans efter uttåget. 

-Jag tror att det hade varit annorlunda om man hade varit på någon slags säker mark eller om man hade varit klart för slutspel, typ. Nu har det varit så jämt och spännande så man har inte riktigt kunnat slappna av och fundera på det ens. Jag har sagt det till agenten att vi får ta det efter säsongen här sade Arnesson efter matchen mot Frölunda den 28:e februari om kontraktssituationen.

"Vi ligger ganska bra till"
På spelarfronten har annars AIK-forwardarna Max Lindholm ( Enligt Expressen), Daniel Muzito-Bagenda( Enligt Aftonbladet)  samt Leksandsforwarden Oskar Lang ( Enligt Expressen) ,uppgetts vara nära eller klara för Örebro till nästa säsong. Det har även rykten gällande Moraforwarden Matthias Bromè som enligt Aftonbladet är klar för Örebro till nästa säsong. 
Hur ligger ni till i rekrytreringsfasen inför nästa säsong?
-Vi ligger ganska bra till, det gör vi.
 
Ni har ju en stomme av spelare kvar ändå och att ni kan bygga någonting långsiktigt efter denna avslutning på säsongen?
-Självklart känner vi det. Det är ju många killar som är i en bra ålder. Så vi ser ju ljust på framtiden och kunna bygga vidare på det här, definitivt sade Johansson till SvenskaFans.
 
De har kontrakt med Örebro under nästa säsong:


Målvakter:
-
 
Backar:
 Jonathan Andersson (2020/2021)
 
Linus Arnesson (optionsår)
 
Gustav Backström (2019/2020)
 
Nick Ebert (2019/2020)
 
Kristian Näkyvä (2019/2020)
 
Rasmus Rissanen (2019/2020)
 
Stefan Warg (2021/2022)
 
Forwards:
Rodrigo Abols (2020/2021)
 
Jordan Boucher (2019/2020)
 
Shane Harper (2019/2020)
 
Viktor Lodin (2019/2020)
 
Christopher Mastomäki (2021/2022)
 
Aaron Palushaj (2019/2020)
 
Tom Wandell (2020/2021)
 


0 KOMMENTARER      1483 VISNINGAR
ANDREAS LUNDSKOG
2019-03-19 00:46:00


ANNONS:

Fler artiklar om Örebro

Joonas Rask klar för Örebro Hockey
Örebro Den 29-åriga poängforwarden Joonas Rask är klar för Örebro Hockey.
2019-04-20 14:07:36

Uppgifter till SvenskaFans: Han kan bli Enroths ersättare
Örebro Välmeriterad KHL-målvakt kan bli Örebros nästa målvakt enligt uppgifter till SvenskaFans.
2019-04-18 14:43:31

VD:n om GM-läget "Vi har legat lite lågt"
Örebro SvenskaFans i en intervju med Örebro Hockeys VD, Mikael Johansson om rekryteringsarbetet av en GM, förändringarna på juniorsidan och den gångna säsongen.
2019-04-16 14:39:00

Uppgifter: Rask till Örebro
Örebro Enligt uppgifter till Kvällposten värvar Örebro Hockey den starka poängforwarden, Joonas Rask.
2019-04-16 11:20:08

Bromé om övergången ” Jag vet att fansen här är fantastiska”
Örebro SvenskaFans i en intervju med Örebros nyförvärv Mathias Bromé om valet av Örebro som klubb, intresset från Nordamerika, hur han vill utvecklas och fansen i den nya hockeystaden.
2019-04-11 18:38:00

Uppgifter: Anton Hedman till Djurgården
Örebro Enligt uppgifter till MrMadhawk lämnar Anton Hedman till förmån för Djurgården.
2019-04-11 16:01:59

Sportchefen efter uppgifterna kring Arnesson "Det ser lite kärvt ut"
Örebro SvenskaFans i intervju med Örebros sportchef, Niklas Johansson om värvningen av Bromé, uppgifterna kring Arnesson, kontratsläget kring Hedman och Virta samt rekryteringsprocessen inför nästa säsong
2019-04-11 13:04:00

Mathias Bromé klar för Örebro
Örebro Idag stod det klart att den 24-åriga forwarden Mathias Bromé är klar för Örebro Hockey.
2019-04-11 12:08:00

Muzito-Bagenda” Jag brukar ofta gå på min magkänsla och den sade Örebro”
Örebro SvenskaFans i intervju med Örebros nyförvärv Daniel Muzito-Bagenda om valet av Örebro, den förväntade rollen, Örebro som hockeystad och tiden i Nordamerika.
2019-04-10 20:30:00

Enroth tackar nej till Örebro ” Vi har en liten plan som vi jobbar efter”
Örebro Enligt uppgifter till Hockeynews.se blir det ingen fortsättning för Jhonas Enroth i Örebrotröjan.
2019-04-10 16:42:40

ANNONS:
SENASTE NYHETERNA OM ÖREBRO HK
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Svenska Fans
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
Bolognas form håller i sig
Stor besvikelse hos Chelsea
”Sånt händer bara en gång”
Champions League:   ”Sånt händer bara en gång”
Blomberg på väg bort från Bajen?
Hansa vann på Fritz-Walter-Stadion
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies