fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhornan
Besökare: 31055 | Inloggade: 251 | Antal medlemmar: 179178
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Panelen svarar så slutar Hockeyallsvenskan
  SSK har goda kvalseriemöjligheter anser SSK-panelen.

  Panelen svarar: så slutar Hockeyallsvenskan

  Efter en lång vår närmar sig hockeysäsongen med stormsteg, och i dag, när två veckor återstår innan isträningarna drar igång, rycker en liten SSK-panel in och svarar på ett antal frågor rörande SSK och Allsvenskan generellt.
  I panelen sitter John Wikberg, objektiv bevakare av svensk hockey och redaktör för bloggen dragskott.nu, Victor Henriksson, SSK-supporter och innehavare av bloggen alltomssk.se, Mathias Holmerin, en av skribenterna på sskoveralltalltid.se, och jag, Mauri Hermundsson.


  Föregående säsong slutade inte som vi ville. Trots ett uttalat mål om Kvalserien nådde vi inte ens Play Off. Vad var det som gick så fel? 

  John Wikberg

  - Södertälje skapade mycket framåt, men hade extrema problem rent effektivitetsmässigt och led en hel del av den bristande kontinuiteten med tanke på den stora spelaromsättningen efter degraderingen. Inget ont om Jason Strudwick och Julius Hudacek, men SSK hade dessutom för få spjutspetsar att luta sig emot och en alldeles för tunn trupp med ett antal spelare som underpresterade. 

  Victor Henriksson
  - Orsaken till att vi missade play off berodde på att vi gjorde för lite mål. Så enkelt är det. Vi hade inga spelare som kunde gå in och avgöra matcher på egen hand och när vi väl fick de heta chanserna till att avgöra matcher rann det allt för ofta bara ut i sanden just på grund av att vi inte hade någon målskytt i laget. 

  Mauri Hermundsson
  - Det stora felet var den höga målsättningen. Johan Strömwall hade dålig koll på Allsvenskan och underskattade serien när målet sattes.
  När man ser det i efterhand lades dessutom allt för stort hopp till slovenerna, vars spelmässiga förmågor hela offensiven hängde på. Och när dessa två – i synnerhet Sabolic – inte levde upp till de något orealistiska förväntningarna, blev lagets kreativitet och målskörd lidande och inte alls värdig ett lag för kvalseriespel. 

  Mathias Holmerin
  - Jag tycker för det första att det var mera positiva inslag förra säsongen än dåliga. Målet att nå kvalserien var lite väl överambitiöst. Det var på tok för utmanande med denna nya och unga trupp, ändå var det så nära. Där blev jag klart förvånad.
  Vidare så var det en fröjd att se killar som Lööv och Hjelm utvecklas under säsongen precis som Lundberg och även de lite mera rutinerade som Engan och Flodqvist. Ja, faktiskt större delen av truppen var något som gav mig mersmak. Även spelet förändrades en hel del, till det positiva. Tror lag som ex Luleå är nöjd med sin säsong men även hade brister i ex special teams. Alla lag rannsakar alltid sin säsong, precis som vi.
  Hade vi haft bättre avslutare och ett vassare PP, då hade vi nått det utmanande målet med kvalserien!


  De allra flesta av SSK-fansen är väldigt nöjda med vad Nygårds hittills åstadkommit under Silly Season. Vad tycker du om hans nyförvärv?

  John Wikberg
  - Nyförvärven är riktigt bra och genomtänkta. Södertälje har fått in mer spets än tidigare och truppen är betydligt bredare. 

  Victor Henriksson
  - Per Nygårds har lyckats bra på värvningsfronten och han själv är nöjd över vilka spelare han hittills har värvat hit. Spelare som Fredric Andersson och Johan Andersson kommer göra en enorm nytta i SSK nästa säsong. Väldigt många spelare som Nygårds har värvat inför kommande säsong håller elitserieklass så det är klart man är nöjd!

  Mauri Hermundsson
  - Det ser ganska bra ut. Fem av de sex spelarna som kommer från Elitserien var ordinarie i sina respektive lag, vilket inte säger allt men något. Detta kryddas med en av Sveriges största målvaktstalanger, en oprövad men intressant back från Amerika, samt två handplockade, något okända ynglingar som den erkänt duktige talangscouten Nygårds plockat från Almtuna och Division 1.
  De namn som sticker ut allra mest är de tre före detta SSK-juniorerna Mattias Carlsson, Fredric Andersson och Johan Andersson. Den förstnämnda, Carlsson, har god statistik från säsongen 10/11, då han iklädd SSK-dressen sköt 17 mål i Elitserien vilket gav honom en delad sjundeplats i målligan. De båda Anderssons har även de gjort sig namn i högsta serien, och det är utan tvivel som jag påstår att båda håller Elitserieklass.
  Detta kryddas med Damien Fleury som säsongen 10/11, innan han värvades till Luleå, svarade för 37 poäng, varav 25 mål, på sina 44 matcher för Västerås. 

  Mathias Holmerin
  -Jag tycker Nygge gjort det bra hela tiden förutom Saarenheimo. Tror inte att Nygge slår sig för bröstet med den värvning... Årets trupp är väl komponerad och satsningen är tydligare i år. Gillar den lagom stora mixen med unga och erfarna. Saknar dock en tung PP-pjäs i form av en back för att ha lite alternativ till Lööv och Hjelm. Även en forward av klass som är god för 30+ vill jag se. Inte så viktigt att andra tar oss på allvar men viktigt att vi själva tror på kommande säsong. Vi behöver ta poäng från match 1.


  Vad talar för SSK nästa säsong? 

  John Wikberg
  - Ett antal av de unga spelarna lär ta ett stort framåt den kommande säsongen. Gustav Björklund kommer troligtvis utvecklas mest i jämförelse med i fjol. Sedan så handlar det om de redan nämnda nyförvärven, bredden och spetsen som SSK kan stoltsera med.

  Victor Henriksson
  - SSK har fått in många bra spelare, framförallt på forwardssidan. Lyckas Strömwall och Sörensen bra kommer vi gå långt, det är jag helt övertygad om. 

  Mauri Hermundsson
  - SSK hade i fjol en av serien yngsta snittåldrar på dryga 22. Till denna säsong har vi kunnat behålla alla de unga, tallangfulla spelare vi velat, vilket givetvis är till vår fördel, nu när de efter ännu en sommars hårdträning förhoppningsvis kan ta ännu ett kliv i karriären. Dessutom har vi gått plus på nästan alla positioner sedan Nygårds smällt upp flera – på pappret – riktigt bra ersättare.
  Även defensiven ser fortsatt bra ut. Kan Nygårds ersätta Jason Strudwick med en spelare av likvärdig kaliber, då ser förra säsongens kanske bästa defensiv ännu bättre ut.

  Mathias Holmerin  
  - Det som talar för oss är Strömwall och Sörensen i kombo med Jannes jobb med våra målvakter. Mycket måste stämma för att vi ska kunna utmana och där ingår även publiken och försäljningen av säsongskort!
  Truppen har enligt mig de komponenter vi saknade förra säsongen. Nu har vi kreativa centrar som är naturliga i sin roll och i övrigt en 1 år äldre trupp med dessa ledare. Utvecklingen på våra unga spelare i kombination med med de hemvändande rutinerade spelarna talar för oss.


  Vad talar emot SSK nästa säsong?

   
  John Wikberg
  - Backbesättningen, som visserligen är bra - men tveklöst Sportklubbens svagaste lagdel.

  Victor Henriksson
  - Målvakterna. Jag är lite orolig, det måste jag erkänna. Men samtidigt vet vi att i grund och botten så är både Idoff och Forsberg bra målvakter. 

  Mauri Hermundsson
  Jag säger inte att den talar emot, men trots allt kan målvaktssidan bli en lika stor succé som den kan bli ett fiasko. Sebastian Idoff övertygade i de flesta matcherna han stod förra säsongen, men han spelade allt för lite för att få en helt rättvis utvärdering av mig. I mina ögon en lysande back-up dock, men som förstamålvakt? Nja.
  Anton Forsberg är å sin sida en kanske ännu större talang än Idoff, men helt utan rutin från Allsvenskan. Bär med sig ett facit från Elitserien som inte får mig att dregla, men statistiken från juniorturneringarna, de goda orden från insatta personer i Sverige och Amerika, samt det faktum att han togs ut i seniorlandslaget låter jag se som ett tecken på hans talang.
  I övrigt ser jag inte några orosmoln i laget, förutom att genomsnittsåldern har sjunkit ännu mer, förra säsongen rekordlåga siffror till trots. 

  Mathias Holmerin
  - Ja, det skulle vara våran kräsna och utsvultna publik. Det är vårat största hot mot en kommande succé. Alltid svårt att motivera publik att se lag som Asplöven och Sundsvall en onsdag men alla måste förstå hur otroligt viktigt det är för laget och klubbens framtid att vi tänker långsiktigt. Där är jag orolig att vi är för få som tänker så. Den övriga delen av publiken skall lockas av allt roligt som händer i arenan. Det skall vara en upplevelse för alla som besöker.
  Laget behöver publiken, klubben behöver inkomst för att kunna ställa en bra trupp på isen och vi vill att dom tar SM-guld.
  Jag måste se till vad Jag kan bidra med och det är att vara på plats! 

  Vem tror du blir det stora utropstecknet? 

   John Wikberg
  - Fredric Andersson kommer bli en enormt stor kugge med sina gedigna kvaliteter i såväl offensiven som defensiven. Han är en spelare att bygga laget kring.

  Victor Henriksson
  - Svår fråga. Jag säger Viktor Lööv, han kommer fortsättas utvecklas som back i SSK. Förra säsongen var hans första säsong på seniornivå och han gjorde det så pass bra att han kom med i NHL-draften. Kommande säsong tror jag han kommer bli en av de bästa backarna i SSK.

  Mauri Hermundsson
  - Viktor Lööv var redan i fjol ett väldigt stort utropstecken, i synnerhet under säsongen andra halva. I höst bör Lööv kunna ta ännu ett steg i sin utveckling, och bli den Allsvenska toppback han utan tvekan har potential att bli.
  Som motivering till Lööv som kandidat kan tilläggas att 19-åringen i år draftades av Toronto, som namn 209 totalt. Under sin prospect camp fortsatte han visa sig från sin bästa sida när han med sin fina skridskoåkning, teknik och spelförståelse lyste tydligare än de flesta på isen, långt mer än många spelare som kommit före honom i draften. 

  Mathias Holmerin
  - Jag tror att Viktor Lööv kommer bli galet bra! Han visade redan förra säsongen vad han har i sin verktygslåda och få hade vågat tippa det innan. Det är även möjligt att vi får se en helt ny stjärna tändas då det är flera som knackar på dörren till A-laget. Nylander känns spännande men är både för lätt i kroppen och orutinerad ännu men han kan överraska redan i år.

  Finns det någon spelare som riskerar att inte alls leva upp till förväntningarna? 

   John Wikberg
  - Några av backarna är minst sagt osäkra kort - inte minst Emil Djuse och Mike Bergin som är stora chansningar.

  Victor Henriksson
  - Det finns det alltid men vem det kommer bli är omöjligt att säga. 

  Mauri Hermundsson
  I egenskap av en trångsynt SSK:are har jag givetvis svårt att kunna se någon sådan. Men trots allt vågar jag inte säga något som helst om Mike Bergin, som i år blev Nygårds traditionsenliga Collegenyförvärv. Tidigare har han plockat hit Ryan Lasch, som vägde något lätt men trots allt gjorde 30 poäng i Elitserien och i våras spelade VM med USA. I fjol tog han hit Kurt Davis som inte levde upp till förväntningarna.
  Huruvida Bergin lyckas integrera sig till den svenska hockeyn återstår att se, en fördel är iallfall att han med goda resultat spelat på stor rink tidigare. 

  Mathias Homerin
  - Det beror helt på vilka förväntningar man väljer att ha på en viss spelare. Jag tror tyvärr att Floda (Thom Flodqvist) kan få det tufft. Han kom enligt mig igång sent förra året med att visa sitt register och i år tillhör han dem som är lite äldre. Dags att ta nästa steg, fixar han det?

  Nygårds har inte visat någon barmhärtighet vad gäller flopparna i laget. Både Mathias Månsson och Robert Sabolic fick inte stanna kvar i Södertälje, trots att båda hade ett år kvar på kontraktet. Vad tycker du om Nygårds agerande? Var det rätt att båda fick lämna? 

  John Wikberg
  - Per Nygårds har gjort helt rätt. Båda spelarna hade rätt så höga förväntningar på sig och det faktum att Nygårds har vidtagit kraftfulla åtgärder sänder bra signaler i allmänhet.

  Victor Henriksson
  - Med facit i hand tycker jag det givetvis det var rätt agerat av Nygårds. Månsson och Sabolic har bytts ut mot till exempel Damien Fleury och Fredric Andersson. Vem tackar nej till det? 

  Mauri Hermundsson
  - SSK-fansen har under flera år känt av en slapphänthet inom klubben gentemot spelare som på olika sätt misskött sig eller inte levt upp till förväntningarna. Nygårds hårda linje är därför väldigt välkommen då den tydligt manifesterar ett nytt SSK där prestation och resultat är en grundläggande del. Skilsmässorna med Månsson och Sabolic är således bara en nykter följd av den nyinslagna vägen då deras insatser i Södertäljedressen inte stod i paritet med deras löner. 

  Mathias Holmerin
  - Utan att lägga in några värderingar så utgår jag från att klubbledningen agerar korrekt. Månsson gick på vatten ett tag men hade skador som hämmade honom periodvis. En helt annan Mathias föregående säsong, all höga forechecking var som bortblåst och oskärpan tog överhanden.
  Liknande story på Sabo. Värvades som den naturliga målskytten men var krampaktig i sitt spel. Handledsskadan tycktes aldrig läka om det var förklaringen?!
  Det var således rätt att inte behålla denna typ av spelare på vår satsning tillbaka mot ES.

  Hur kommer det gå för SSK i år? Når man Kvalserien eller blir det respass redan innan playoff? 

  John Wikberg
  - Södertälje kommer med allra största sannolikhet hamna på den övre tabellhalvan. Det troliga är dock att SSK inte kniper en direktplats till Kvalserien, utan får försöka ta sig dit via förkvalet. En fjärdeplats ligger närmast till hands som läget är nu.

  Victor Henriksson
  - Jag tror på kvalseriespel kommande säsong. SSK har ett så pass bra lag som bör klara av att ta sig dit. Om man gör det via play off eller direktkvalificering låter jag vara osagt. 

  Mauri Hermundsson
  - Min spåkula är fortfarande väldigt grumlig (om jag får använda mig av en värdelös metafor). Innan jag vågar hoppas på Kvalserien finns det en del frågetecken som måste rätas ut. 
  Klarar Anton Forsberg en hel säsong? Kan ett lag med en medeålder strax över 22 hota om en kvalseriaplats? Var är den sista, rutinerade allroundbacken som kan spela 25 min per match? 
  Å andra sidan känns vår offensiv som en av serien vassatse. Vår defensiv känns stabil. Dessutom har vi Allsvenskans på förhand kanske mest intressanta målvaktspar. Om jag måste tippa så känns en tredje- eller fjärdeplats nära tillhands. 

  Mathias Holmerin
  De flesta av mina läsare ser mig som en obotlig optimist men tro måste man tills motsatsen är bevisad. Ligger inte för mig att ge upp på förhand, då hade man inte överlevt många säsonger med Södertälje SK (skratt).
  Jag tror på den väg vi gett oss in på och ser det som enda chansen att överleva. Det behovet har jag känt innan Andark och Nygge gjorde entré i sina nuvarande roller.
  Jag tror på en tuff resa med många bra lag.. Den tar oss till kvalserien och vi får se flera landslagsspelare i årets trupp. Som vanligt är det omöjligt att sia om utgången av säsongen men vi ser ut att ha skaffat oss rätt bra förutsättningar!  Hur kommer det att gå i Allsvenskan? Kommer något lag floppa? Kommer något lag överraska positivt? Hinner Asplöven skrapa ihop ett dugligt lag? 

  John Wikberg
  - Djurgården, Örebro och Leksand kommer troligtvis håva in direktplatserna till Kvalserien. Södertälje, Malmö, Västerås och Bik Karlskoga ligger bäst till vad beträffar att ta sig till förkvalet. Karlskrona lär överraska och undvika negativt kval. Troja/Ljungby, Tingsryd, Mora och Oskarshamn kommer också förmodligen slippa kvalspela.

  Victor Henriksson
  - Lag floppar och lag överraskar varje år och nästa säsong kommer inte vara något undantag. Det är jätte svårt och säga vilka lag det kommer bli men bara rena gissningar är att Västerås floppar och Karlskrona överraskar. Asplöven kommer få ihop ett dugligt lag, det tror jag absolut men man kommer inte tillhöra den övre halvan av tabellen utan man kommer få rikta in sig på att hålla sig kvar i allsvenskan. Men jag tror inte de kommer bli någon slagpåse som kanske vissa andra tror. 

  Mauri Hermundsson
  Redan på förhand finns ganska tydliga grupper på pappret och jag tror att Allsvenskan riskerar att bli ovanligt segregerat på några håll. Jag har svårt att se Almtuna och Asplöven orka hota resterande lag om att undvika negativt kval, jag tycker mig se tre ganska tydliga kvalserielag i Djugården, Leksand och Örebro, jag tror att Södertälje, Malmö och Västerås utan problem når Play-off och jag tror att Oskarshamn, Tingsryd, Mora och Karlskoga alla har potential att sno den sista platsen till förkvalserien. 

  Mathias Holmerin
  - Bra fråga Mauri! Jag tror Djurgården får det svårt med all press och den nya typen av ishockey de kommer tvingas spela. Deras orörliga backar kommer få det tufft med tempot. Jag har dessutom svårt att se Challe plötsligt lyckas som hockeytränare då hans CV inte skrämmer någon. DIF blir årets flopp sett till hur många kommer ranka dem.
  Malmö har en helt annan trupp och som brukligt så tror man på succé i Skåne. Jag tror dom får det mycket tufft med den truppen, redan på förhand.
  Årets komet blir Leksand, dom är en blå-vit trummande lagmaskin som tar det ytterligare en nivå i år. Har alla komponenter att lyckas utom just karman. Bra trupp, bra stöd och ett matchvinnande spel.
  Asplöven värvar 1 femma av klass och det håller aldrig även om Crosby är center. Är de täta bakåt och gör mål i PP?, Ja då kan alla lag vinna matcher men det håller inte i längden. Se på Malmö förra året, 70% av alla matcher vanns i PP. Gjorde dom en dålig match med uselt PP så uteblev poängen. Ett lag med individualister som gjort för ett smaskigt PP och uselt 5 mot 5. Lätt att vara efterklok..
  Asplöven kommer inte ha någon press och kan därför ej ses som någon flopp på förhand. 

  Vilket är Allsvenskans bästa nyförvärv? 

  John Wikberg
  - Fredrik Bremberg kommer bli en enorm tillgång för Djurgården. Den rutinerade trollgubben besitter en högstanivå av sanslöst hög klass och lär dominera i offensiven.

  Victor Henriksson
  - Finns många bra. Vill inte välja någon specifik. 

  Mauri Hermundsson
  Justin Johner till Djurgården, tätt följd av Damien Fleury till SSK. Båda kan bevisligen producera extremt bra på allsvensk nivå och lär bara bli bättre när den ena nu får spela i ett topplag och en bättre omgivning, medan den andra har samlat på sig välbehövlig rutin och rett ut alla problem vid sidan av isen. 

  Mathias Holmerin
  - Jag tror inte vi sett det ännu men ska jag välja så får det bli Timmy Pettersson i DIF. En mycket spelskicklig back med bra rörelse och skott. Disciplinerad och lojal mot laget. Kommer bli en tung pjäs och jobba mycket i det tysta för Djurgården.

  Och slutligen, går något eller några lag upp? Vilka elitserielag byts det isåfall ut mot?

  John Wikberg
  - Djurgården, Örebro och Leksand har hyfsade elitseriemöjligheter. Timrå ligger risigast till av elitserielagen och det är 50-50 när det handlar om huruvida Tik kommer klara sig kvar eller inte.

  Victor Henriksson
  - Jag tror två lag går upp nästa säsong. Det blir SSK och Djurgården.

  Mauri Hermundsson
  Det känns nästan som man givit upp i Timrå. Nyförvärven är ointressanta och den sedvanliga glöden som brukar finnas där uppe verkar ha slocknat något. Det är iallfall min bild. Därför tror jag att man får flytta på sig till förmån för något Allsvenskt lag, låt oss säga Södertälje eller Leksand.

  Mathias Holmerin
  - Jag tror att vi får 2 nya lag upp i år. Faktiskt!
  Timrå är elitseriens nya hack-kyckling och dom är på dekis. Åker ut så det visslar om det i år. Nästa lag är AIK, dom har tappat de komponenter som gjort dem starka och inte ersatt likvärdigt. Många matcher har vunnits enbart tack vare Viktor Fasth. Rosén hade behövt ersatts av Klasen för att få samma poäng och jag trodde faktiskt att det var där som de 5 miljonerna skulle landa. Jag hade fel där men kommer inte ha det om deras degradering.
  De lag som går upp är Leksand och SSK, alternativt DIF.


  Bidra gärna med egna synpunkter i kommentarsfältet nedan!

   
   


  10 KOMMENTARER      6389 VISNINGAR
  MAURI HERMUNDSSON
  mauri.ssk@hotmail.com
  2012-07-14 15:53:00


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  Myran:
  Robban har inte bråttom!
  Skriver inte på något fråns i augusti enligt uppgifter till mig.

  Han har det bra på A-kassan


  Länktips: http://www.sskoveralltalltid.se
  1 Tumme upp 2012-07-16 16:15:18
  SSK:
  SSK FÖR ALLTID 3 FORZA!
  3 Tumme upp 2012-07-15 22:10:59

  Mauri Hermundsson:
  bratwurst

  Haha, uttalanden som dina börjar bli så jävla löjliga. Vi vet redan att Robban är nära ett kontrakt, Maria Andark sade det i en intervju för en vecka sedan. Så du kommer inte med några nyheter, sånär som på det påhittade tiden för när han ska presenteras.
  Att du sedan inte kan stava hans namn gör dig inte direkt mer trovärdig.

  3 Tumme upp 2012-07-15 21:56:16
  bratwurst:
  Robert Karlsson presenteras i början på nästa vecka, detta enligt en säker källa inom SSK.
  Tumme upp 2012-07-15 19:38:13

  Mauri Hermundsson:
  Experten från 08

  IKO tar en direktplats? Känns orimligt på pappret.
  Motivering?

  Tumme upp 2012-07-14 23:11:35
  Experten från 08:
  Västerås floppar absolut inte.Blir kvalserien för de gulsvarta så har dom återigen knäppt alla sk experter på näsan. Största floppen blir Malmö och Leksand. Största flippen blir IKO som tar sig till ks direkt
  4 Tumme upp 2012-07-14 19:31:51

  MediaMarkt:
  Västerås kommer däremot bli Allsvenskans största flopp. Har tappat allt och nyförvärven håller inte alls samma klass.

  Man får vara glada om man slipper Kvalserien neråt..

  3 Tumme upp 2012-07-14 17:58:37
  MediaMarkt:
  Intressant och läsvärd artikel.
  2 Tumme upp 2012-07-14 17:53:58

  pullis :
  Uppskattar dina texter, verkligen bra!
  2 Tumme upp 2012-07-14 17:01:20
  Tärnström1891:
  Bremberg är så fruktansvärt överskattad. Kommer glida runt på en skridsko och tro han är Allsvenskans största stjärna.
  4 Tumme upp 2012-07-14 16:27:49

  ANNONS:

  Fler artiklar om Södertälje

  Blytung förlust i Mora
  Södertälje Efter målkalaset senast mot Rögle gör SSK återigen en dålig bortamatch där man viker ner sig totalt i den andra perioden. Dalmasarna vinner matchen relativt enkelt med 5-2.
  2013-10-26 11:53:00

  SSK körde över Rögle
  Södertälje Med en David Pastrnak i högform kunde SSK ikväll inkassera säsongen andra seger mot Rögle. Sportklubben gör sin bästa insats för säsongen och matchen slutade med hela 7-1.
  2013-10-23 22:43:01

  SSK vann dragkampen om DeSimone
  Södertälje SSK gjorde igår klart med en riktig klassspelare, och vann dragkrampen mot DIF och VIK som också ryckte i den snabbe centern. Philip DeSimone kommer närmast från finska Jokerit och stannar säsongen ut.
  2013-10-18 08:15:45

  SSK:s nystart gav tre poäng mot VIK
  Södertälje Tränarbytet gav effekt direkt. SSK ville mest och spelade med mycket energi i kvällens bortamatch mot VIK. Sportklubben vann rättvist med 2-4.
  2013-10-16 21:23:00

  SSK bryter med Strömvall
  Södertälje Efter en svag säsongsinledning meddelade klubben idag att Johan Strömvall inte får fortsatt förtroende i SSK. Ny tränare blir istället Anders Sörensen, som tidigare varit assisterande tränare.
  2013-10-14 11:53:41

  Bedrövligt spel av SSK
  Södertälje SSK blev överkörda av DIF i årets första länsderby. Bortalaget vann alldeles för enkelt med 4-0 inför en frusterad hemmapublik.
  2013-10-09 22:44:33

  Inför: SSK - DIF
  Södertälje Då har det blivit dags för säsongens första länsderby, som spelas i Axa Sports Center. SSK har statistiken i ryggen, men DIF har bättre form. Det lär bli en tät match att vänta i Templet i morgon.
  2013-10-08 23:20:07

  Viktig SSK-seger på bortais
  Södertälje Efter tre matchers måltorka på bortais tog SSK ikväll en efterlängtad och viktig seger. Oskarshamn besegrades med klara 4-1.
  2013-10-05 23:11:30

  Mardrömsstart sänkte SSK
  Södertälje SSK hade 0-3 i baken när matchen bara var tre minuter gammal. Det blev ett försprång som SSK aldrig hämtade in, trots stort spelövertag och många målchanser. Matchen slutade 2-3.
  2013-10-03 23:11:00

  Fortsatt dåligt bortaspel
  Södertälje SSK:s dåliga trend på bortais forsätter att hålla i sig. Igår blev Sportklubben på nytt nollade när Malmö vann med 5-0.
  2013-10-01 10:05:39

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Hockeyzon - Svensk Hockey

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Kungen av Milano
  Italien:   Kungen av Milano
  Röda Bollens 20-årsjubileum
  Namnändring på Camp Nou?
  ”Ett kritiskt läge för Linköping”
  Hubocan flyttar till Trabzonspor
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhörnan Leovegas
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies