fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhornan
Besökare: 54915 | Inloggade: 304 | Antal medlemmar: 179242
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Rysarmatchen man aldrig glömmer - SSK har slutspelsvittring trots förlusten
  Jag har redan lämnat den här matchen bakom mig, på torsdag och lördag ska vi avgöra det på hemmaplan. Vi ska till slutspel.

  Rysarmatchen man aldrig glömmer - SSK har slutspelsvittring trots förlusten

  Matchen var en riktig rysare, en av dem "värsta" matcherna man följt från sidan. Brynäs kunde vinna matchen efter straffar. Södertälje hade ledningen långt in i tredje perioden men Brynäs kvitterade efter att de hade spelat i sex mot tre, då blev det för tungt för SSK. Södertälje har två poäng upp till slutspel med två matcher kvar, två hemmamatcher dessutom.

  1a perioden:

  Södertälje fick ingen kanonstart på matchen. Efter bara en halv minut så åkte SSK ut för ett lagstraff eftersom man hade en man mer på isen. Brynäs skapade inga farligheter i det numerära överläget. Lite halvchanser. Efter Brynäs powerplay tog Södertälje över matchen totalt. SSK bet sig fast i Brynäs zon gång på gång och skapade farligheter i nästan varje anfall. Målet låg i luften och det skulle också komma, efter fyra minuters spel så trycker Joakim Eriksson i pucken mellan benen på målvakten Thomas Greiss. Den tillresta SSK-klacken skanderar "Thomas Greiss håller på Tälje!". Men det var ett bra avslut från Eriksson. 1-0 SSK och Södertälje fortsatte att trycka på, Brynäs hängde inte alls med. Södertälje var aggressivare i sitt spel och forecheckade högt. SSK är också riktigt nära att utöka till 2-0 efter att Jonas Almtorp och Linus Videll anfallit. Men efter sisådär 12-13 minuter börjar Brynäs komma igång mer och mer. När Brynäs väl kom in i Södertäljes zon så var det bara halvchanser man kom till. Södertälje spelade bra defensiv och Pontus Sjögren spred lugn till backarna. Med drygt tre minuter kvar sköt Andreas Dackell i stolpen, det var det närmaste Brynäs kom i den första perioden. Det var en rättvist ledning Södertälje gick in med i omklädningsrummet. Trots 8-7 i skott så var SSK det klart bättre laget.

  Noterat från den första perioden: SSK spelade med fart och aggressivitet och dominerade stora delar av perioden.

  2a perioden:

  Euro Somervouri börjar den andra perioden med ett skott men Pontus Sjögren agerar lugnt och tar pucken utan att släppa någon retur. Brynäs sköt i ribban, tror alla. Domaren avvaktar och då får Patrik Carlsson ett friläge och gör 2-0 till Södertälje, eller? Efter Södertäljemålet åker domarna till utvisningsbåset och snackar med måldomaren. Stor kalabik råder på isen, är det 1-1 eller 0-2, ingen vet. Först döms målet till Brynäs, 1-1 alltså. Det är vilda protester från SSKs bås som gör att domaren åker tillbaka till utvisningsbåset. Ringer upp till måldomaren igen. Efter ytterliggare en koll med måldomaren döms det mål för Brynäs. Jag är väldigt tveksam till att det var mål för Brynäs. Södertälje tränare Peter Popovic var upprörd men 1-1 alltså. Väldigt tungt för Södertälje, 2-0 blev 1-1 kändes det som. Efter kaoset så börjar spelet igen och det är framförallt Brynäs som fortsätter skapa chanser. BIF var nära att ta ledningen men Pontus Sjögren håller tätt. Lars Jonsson i Brynäs drar ner Patrik Carlsson vilket resulterar i powerplayspel för Södertälje. Södertäljes powerplay imponerar inte alls och man skapar nästan ingenting i den spelformen. Södertälje fick en ny chans i powerplay efter att Jörgen Sundqvist åkt ut för tripping. Men Södertäljes usla powerplay fortsätter och man skapar absolut ingenting framåt. Södertälje skapar ingenting i numerärt överläge men i spelet fem mot fem gör man det. Man gör till och med mål, det är Fredric Andersson som skjuter in ledningsmålet för Södertälje efter 14:55 minuter in på andra perioden. med två minuter kvar får Jonas Almtorp ett jätteläge men Thomas Greiss räddade. Det händer inte så mycket mer utan att Brynäs drar på sig en utvisning i slutet av perioden.

  Noterat från den andra perioden: Var det 1-1 eller 0-2? Det är bara måldomaren som vet. På TV-bilderna kunde man inte se att det var mål. Peter Popovic var så upprörd att han gick ut på isen!

  3e perioden:

  Södertälje börjar med en man mer på isen eftersom Brynäs tog en utvisning sent i andra perioden. Södertälje skapar riktigt farliga chanser. Robert Carlsson jätte nära att utöka till 3-1 men sköt utanför. Bara några sekunder efter den chansen styr Ryan Lasch i SSK pucken i ribban bakom Thomas Greiss. Inte långt ifrån att det stod 3-1 till SÖdertälje. Brynäs får ett farligt läge men Pontus Sjögren i SSK-kassen räddar. Stefan Bemström i Södertälje drar på sig en onödig utvisning "puck out". Brynäs fick chansen i powerplay men Brynäs powerplay är på snudd lika uselt som Södertäljes. Efter det numerära överläget så får Södertälje ett jätte läge och det är Mathias Månsson som avlossar skottet. SSK spelar bra och Brynäs blir tvingade till att ta utvisning. Det är Victor Berglund som åker ut för hakning och kort därefter åker Brynäs ut på en till utvinsing vilket betyder 5 mot 3 spel för Södertälje. Men SSK kunde inte utnyttja det läget och istället så åker Pierre Hedin ut för en tripping och bara några sekunder efter det tar Joaikm Eriksson en klantig utvisning och plötsligt är det Brynäs som får spela i fem mot tre. Brynäs tog också ut målvakten vilket innebär sex mot tre spel och där kunde Brynäs kvittera till 2-2, och det var Jakob Silferberg som gjorde målet. 

  Noterat från den tredje perioden: SSKs inneffektivtet i powerplay.

  Förlängning:

  Började tillknäppt. Men det var Brynäs som började bäst i och med att man fortfarande hade ett numerärt överläge från den tredje perioden. Inga farligheter i förlängningen. Matchen gick till straffar.

  Straffar:

  Brynäs vann.
  Jakob Silferberg sköt den avgörande straffen.


  Tungt för SSK, men det är bara att lägga den här förlusten bakom sig, snabbt!

  Sånt här kan bara hända Södertälje känns det som. Jag hoppas måldomaren dömde rätt nu för annars kan just han, måldomaren, ha sumpat SSKs slutspel i vår. Men jag vägrar att tro att det ska hindra Södertäljes väg till slutspel.

  Jag vill ge en eolge till SSK-klacken som reste dit, riktigt bra matchen igenom.

  Sedan vill jag bara påpeka, det är inte tid för att deppa nu alla, SSKare. Vi har två poäng upp till slutspel och SSK har två hemmamatcher kvar.

  Jag tänker passa på och skriva vilket JÄTTELÄGE SSK har att ta sig till slutspel. Trots förlusten mot Brynäs så har Södertälje kanonläge att ta sig till slutspel, SSK möter Timrå i nästa match hemma i Scaniarinken medan alla andra bottenkonkurrenter har svåra möten.

  Nu bokar DU biljett till nästa hemmamatch mot Timrå. Nu sjunger vi för allt vi är värda. Låt oss se SSK vinna.

  Vi har slutspelsvittring!

  Brynäs IF - Södertälje SK 3-2 (0-1,1-1,1-0,0-0,1-0)  

  Första perioden:
  0-1 (4.00) Joakim Eriksson (Seikola/M. Carlsson)
                   
  Andra perioden:
  1-1 (21.55) Sebastian Lauritzen,
  1-2 (34.55) Fredric Andersson (Lasch/P.Hedin)     
                              
  Tredje perioden:
  2-2 5/3 (58.50) Jakob Silfverberg (Larsson/Ekholm)
            
  Sudden:  
                                
  Avgörande str: Jakob Silfverberg      
                                         
  Skott: 28-27 (8-7,7-7,9-11,3-2,1-0)    
  Utv, BIF: 6x2 SSK: 5x2                 
  Domare: Wolmer Edqvist,Mikael Sjöqvist
  Publik: 6 257     
  36 KOMMENTARER      1893 VISNINGAR
  VICTOR HENRIKSSON
  mauri.ssk@hotmail.com
  2011-03-01 22:11:00


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  Charls:
  Tror dock inte Jocke Eriksson någonsin gillat Brynäs han pratade till och med skit på försäsongen om att Brynäs skulle få det svårt pga av målvakterna. Men som tur hade han fel.
  Tumme upp 2011-03-02 17:38:17
  Sir Pinkley:
  Kent
  Klart det inte är uppsåt, det jag har sett av Jocke Eriksson hittills är att det är en reko och schysst kille. Jag tyckte själv att han skulle stängas av för tilltaget men har nu ändrat uppfattning. Känns mer som en olyckshändelse om jag ska vara ärlig.

  Så du har rätt på den punkten, det finns inget uppsåt.

  Tumme upp 2011-03-02 12:14:17

  Kent Fredriksson:
  Victor. Dags att städa kommentators fälten. Bort med de bildskärmsglåmiga trollen en gång för alla. Sådant pajaseri här inne att man häpnar. SF binder ris på ryggen om detta får fortsätta.

  Jag betackar mig för nivån. Seriositeten lyser med sin frånvaro. Det är väldigt få kommentarer om själva händelserna. Det finns givetvis undantag om än få.

  Hur kan man påstå att Jocke Eriksson att medvetet har uppsåt att skada? Jag förstår att man har brun/gula skugglappar med försök att se situationen objektivt. Sträcker han ut benet? Titta igen, och igen och igen. Uppsåt, my ass !

  Tack för mig, hej.

  Tumme upp 2011-03-02 11:49:58
  Dynk:
  FBK

  Lär dig stava eller uttrycka dig, det är som en rebus när man ska tolka dian inlägg!

  Tumme upp 2011-03-02 11:41:52

  FBK:
  Heller SSK, en pisslaget från Solna
  Tumme upp 2011-03-02 11:19:04
  Zappa:
  1+1=3
  Sluta gnäll...ni fick fler utvisningar med er än vad vi fick. Skyll er själva att ert PP är så förbannat uselt.

  För övrigt fick fyra av våra spelare kliva av, att lägga till de fem redan skadade i vår ordinarie spelartrupp.

  Lycka till i kvalserien!!

  Tumme upp 2011-03-02 10:46:20

  1+1=3:
  Skratta gott när du under bildtexten skriver att du redan lämnat matchen bakom dig. Att du sedan i rubriken skriver matchen man ALDRIG glömmer made me laugh :)

  För att tala hockeyn. Var det inte solklar interference på Arto vid kvitteringen? Räckte det inte med 6-3? Behövde de 6-2? Domarna missade även en del andra utv. och än en gång var nivån på zebrorna usel.

  Tumme upp 2011-03-02 08:27:12
  Sir Pinkley:
  Solklara bilder på att pucken är inne finns på Hockeyligan, så ni som klagar på videodomaren kan ta och krypa till korset och erkänna att ni hade fel...
  Tumme upp 2011-03-02 07:27:11

  t.D:
  JKPG, din sorgliga människa. Alla biljetter i Scandinavium kostade 50 kronor. DÄRFÖR var det fullsatt där. Så var det med det...

  Tumme upp 2011-03-02 06:49:29
  Jkpg71:
  Måste tillägga att Frölunda hade fullsatt ikv (12044). Som ni kanske vet håller jag inte på Frölunda, men SÅ ska det se ut när publiken vill se sitt lag klara sig från KS eller t.o.m nå slutspel! Men ge ni ut gratisbiljetter, då kommer säkert 500-600 pers...
  Tumme upp 2011-03-02 02:12:18

  Jkpg71:
  Vet att jag kan vara en "pain in the ass" här inne ibland, men jag gillar inte ert tråkiga och färglösa bottengäng. Men nu får det väl räcka... att SSK har jätteläge att ta sig till slutspel... De har sämst målskinnad, är efter ALLA lag, som inte direkt lär torska varje match, spec inte eftersom vissa möter varandra. Ni ska vara överlyckliga om ni slipper KS.
  Seda är det så patetiskt att vissa skyller på en måldomare... KOM IGEN!

  Tumme upp 2011-03-02 02:09:40
  Charlz:
  Tråkigt att allt tumult påverkade matchen som den gjorde för ska jag vara helt ärlig så var faktiskt Södertälje det hetaste laget ikväll. Jag skulle vilja se Oskar Dans (Brynäs 17 årige andramålvakt) i nästa match.
  Tumme upp 2011-03-02 01:23:14

  Victor Henriksson:
  Charlz: Helt korrekt. Jag har också kollat närmare på målsituation nu och jag som är SSKare kan med full säkerhet säga att pucken var i mål.
  Tumme upp 2011-03-02 00:03:59
  Charlz:
  alla som klagar av domslutet kolla hockeyligans sammanfattning vilket bevisar att pucken var inne. Den tar i den ribban som sitter inuti målet. Så måldomaren gjorde faktiskt helt korrekt i den situationen. jag är Brynäsare och trodde också att det inte var mål men nu vet jag att det var rätt :P
  Tumme upp 2011-03-02 00:02:01

  Dynk:
  Det är bara i Sverige man gnäller på videobesluten. Haha, det är så löjligt roligt att man får ont i magen. Aldrig någonsin har man hört någon i NHL gnälla på vare sig videobeslut, eller domarbeslut. Domaren visar ut någon, raka spåret till båset. Här ska det snackas, viftas, slås med klubbor i sargen bla bla bla. Sluta nu, videodomaren har egen kamera som han säkert såg något som vi inte såg. Löjligt att försöka vara smartare än kameran. Synvillor är väldigt vanliga i dessa sammanhang.
  Tumme upp 2011-03-01 23:43:17
  Brynäs suger :
  Matchens lirare Mål dommar idioten .
  Tumme upp 2011-03-01 23:35:00

  Brynäs suger :
  Brynäs har inget att hämta i slutspel dom åker ut direkt .
  Tumme upp 2011-03-01 23:34:00
  Brynäs suger :
  Inte en chans att den pucken var inne , klockrent ribbskott , dagens pajasar = Wolmer Edqvist, Grums, och Mikael Sjöqvist, Karlstad.


  Tumme upp 2011-03-01 23:32:30

  Peter Lundström:
  Bredda Elitserien snart för fasen kolla hur jämn den är!! "brynäs" Du och ditt sk "storlag" lever i svunna tider, där bara inskränktheten nu råder. Inte var det så värst långt ifrån gevaliagubbarna åkte ut ur Es för ett par år sedan, samt stora ekonomiska problem efterledes...lite ödmjukhet mår du själv bäst av i slutändan lilla du. Tror inte du känner dig särskillt smart när du spyr galla sådär över SSK ifall brynäs skulle vara mycket nära allsvenskt spel i en nära framtid igen, vilket minst sagt är hyffsat sannolikt.
  Tumme upp 2011-03-01 23:29:30
  brynäs igen:
  brinn ner till avgrunden era jävla kringlor!! dacke borta resten av säsongen!! jag vill bara spy på era jävla skitklubb som är ett bottenlag varje säsong!!! ÅK UR!!
  Tumme upp 2011-03-01 23:28:51

  brynäs:
  skada våra spelare till slutspelet, va?! åk ur nån jävla gång så vi slipper er!!! :)
  Tumme upp 2011-03-01 23:09:41
  Victor Henriksson:
  Dynk: Nej du, det är ju det här som är kul. Spänning på högsta nivå ;)
  Tumme upp 2011-03-01 22:47:50

  Dynk:
  Victor Henriksson

  Ja, alla på forumet är väldigt nervösa för läget just nu, bara kika in å läsa:-) Varför kan inte någon bara säga nu hur detta slutar så slipper man ha detta elände i ytterligare 4 dagar.

  Tumme upp 2011-03-01 22:45:17
  Victor Henriksson:
  Dynk: Kanske jag borde har gjort, men jag struntade i det. :) Så du tror AIK-supportrarna går runt och hoppas på att undvika KS? Jag tror de flesta, eller jag vet att de flesta går runt och hoppas på slutspel.
  Tumme upp 2011-03-01 22:39:53

  Dynk:
  Victor Henriksson

  Ni kan även vara helt klara för kvalserien, det borde du ha skrivit i artikeln och det är det ni i SSK i första läget måste tänka på... Vi i AIK ligger nu på slutspelsplats, men tänker i första hand på att undvika KS.

  Tumme upp 2011-03-01 22:34:54
  Dynk:
  Victor Henriksson

  Jag skrev ju att det var möjlig, men det är verkligen inte realistiskt.

  Tumme upp 2011-03-01 22:32:54

  Sir Pinkley:
  SSK kille
  Läs regelboken istället för att sitta här och svära!

  Tumme upp 2011-03-01 22:31:19
  Sir Pinkley:
  Klart du ska hålla på ditt SSK, men en lätt nöt att knäcka blir inte Timrå...de är bättre än sitt tabelläge tycker jag efter att ha sett dem en del gånger i vinter. Men lycka till...
  Tumme upp 2011-03-01 22:30:01

  Victor Henriksson:
  Dynk: SSK kan vinna på torsdag medan alla andra lag förlorar och då har SSK allt i egna händer på lördag. Visst, i din hjärna kanske det är en omöjlighet, men inte för mig och SSK.
  Tumme upp 2011-03-01 22:28:53
  SSK kille:
  hur i hel'''tte kan en domare signalera att han sa ringa och sedan dömmmma mål, och ta bort vårat mål som ssk gjorde, blås för i hel'''tte i pipan direkt, SVENSK HOCKEYFÖRBUND ETT SKÄMT, SKANDAL.......................
  Tumme upp 2011-03-01 22:28:45

  Victor Henriksson:
  Sir Pinkley: Med publiktrycket SSK kommer ha i ryggen på torsdag kommer vara enormt viktigt. När Scaniarinken kokar (vilket det kommer göra på torsdag) så har jag väldigt svårt och se att SSK ska förlora den matchen. Men allt kan hända.

  Jag har ett väldigt stort SSK-hjärta som du kanske märker i mina texter. Och då tror jag SSK går till slutspel, det tror jag verkligen.

  Tumme upp 2011-03-01 22:27:14
  Dynk:
  Än är det inte kört, men slutspelsvittring??? Visst, det är bara 2 poäng, men hela 4 lag som ska passeras. Därtill ska AIK möta Modo i sista omgången vilket innebär att något lag med största sannolikhet tar 3 poäng. Sedan har ni också överlägset sämst målskillnad i kampen med AIK och Modo, så slutspel är nästintill omöjlighet, bara släppa tanken. Däremot har ni en superchans att äntligen slippa kvalserien. Kämpa på, jag gillar verkligen Popovic, vilken hjälte.
  Tumme upp 2011-03-01 22:26:53

  Sir Pinkley:
  @Bruno
  Hur fan kan du veta det?

  Tumme upp 2011-03-01 22:26:07
  Sir Pinkley:
  Tror för övrigt ni blir av med jocke eriksson några matcher, vilket han förtjänar efter den där knätcklingen...
  Tumme upp 2011-03-01 22:25:18

  Bruno:
  Vilken jävla parodi, den var fan inte inne.
  Tumme upp 2011-03-01 22:24:47
  Sir Pinkley:
  Så du menar att Timrå är ett lättare möte? Laget är seriens näst bästa bortalag och ni är tredje sämsta hemmalag...

  För övrigt tycker jag, som brynäsare, att det är en helt ok matchrapport. Det syntes att ni hade mer att spela för. Pucken vid 1-1 var enligt bilder tydligen klart inne, vilket inte gick att se på tv-bilderna. Andra ringningen gällde tiden för målet, ej en andra granskning...

  Slutligen är det dåligt av Popovich att vimsa ut på isen och leka isprimadonna, och dåligt av SSK-spelarna att slå sönder klubbor mot plexiglaset där publik sitter...riktigt töntigt.

  Tumme upp 2011-03-01 22:22:54

  ANNONS:

  Fler artiklar om Södertälje

  Blytung förlust i Mora
  Södertälje Efter målkalaset senast mot Rögle gör SSK återigen en dålig bortamatch där man viker ner sig totalt i den andra perioden. Dalmasarna vinner matchen relativt enkelt med 5-2.
  2013-10-26 11:53:00

  SSK körde över Rögle
  Södertälje Med en David Pastrnak i högform kunde SSK ikväll inkassera säsongen andra seger mot Rögle. Sportklubben gör sin bästa insats för säsongen och matchen slutade med hela 7-1.
  2013-10-23 22:43:01

  SSK vann dragkampen om DeSimone
  Södertälje SSK gjorde igår klart med en riktig klassspelare, och vann dragkrampen mot DIF och VIK som också ryckte i den snabbe centern. Philip DeSimone kommer närmast från finska Jokerit och stannar säsongen ut.
  2013-10-18 08:15:45

  SSK:s nystart gav tre poäng mot VIK
  Södertälje Tränarbytet gav effekt direkt. SSK ville mest och spelade med mycket energi i kvällens bortamatch mot VIK. Sportklubben vann rättvist med 2-4.
  2013-10-16 21:23:00

  SSK bryter med Strömvall
  Södertälje Efter en svag säsongsinledning meddelade klubben idag att Johan Strömvall inte får fortsatt förtroende i SSK. Ny tränare blir istället Anders Sörensen, som tidigare varit assisterande tränare.
  2013-10-14 11:53:41

  Bedrövligt spel av SSK
  Södertälje SSK blev överkörda av DIF i årets första länsderby. Bortalaget vann alldeles för enkelt med 4-0 inför en frusterad hemmapublik.
  2013-10-09 22:44:33

  Inför: SSK - DIF
  Södertälje Då har det blivit dags för säsongens första länsderby, som spelas i Axa Sports Center. SSK har statistiken i ryggen, men DIF har bättre form. Det lär bli en tät match att vänta i Templet i morgon.
  2013-10-08 23:20:07

  Viktig SSK-seger på bortais
  Södertälje Efter tre matchers måltorka på bortais tog SSK ikväll en efterlängtad och viktig seger. Oskarshamn besegrades med klara 4-1.
  2013-10-05 23:11:30

  Mardrömsstart sänkte SSK
  Södertälje SSK hade 0-3 i baken när matchen bara var tre minuter gammal. Det blev ett försprång som SSK aldrig hämtade in, trots stort spelövertag och många målchanser. Matchen slutade 2-3.
  2013-10-03 23:11:00

  Fortsatt dåligt bortaspel
  Södertälje SSK:s dåliga trend på bortais forsätter att hålla i sig. Igår blev Sportklubben på nytt nollade när Malmö vann med 5-0.
  2013-10-01 10:05:39

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Hockeyzon - Svensk Hockey

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Rotation att vänta mot Norwich
  Rams körde över Cardinals
  Ronaldo bäst i världen – igen
  Hertha Berlin bärgade en poäng
  ”Agenterna gör mycket nytta”
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhörnan Leovegas
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies