fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhornan
Besökare: 30000 | Inloggade: 293 | Antal medlemmar: 179234
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Såhär slutar HockeyAllsvenskan 2011/2012
  Johan Wikberg, Victor Henriksson och Mauri Hermundsson svarar på en rad frågor om bl.a. SSK.

  Såhär slutar HockeyAllsvenskan 2011/2012

  John Wikberg på Dragskottbloggen. Victor Henriksson, tidigare skribent på SvenskaFans och numera bloggare på Alltomssk.se har tillsammans med mig svarat på en rad frågor angående Elitserien, HockeyAllsvenskan och främst SSK.  Vilket lag vinner SM-guld?

  Victor Henriksson
  - Jag har ingen vidare koll på elitserien alls i år. Jag lägger ner mest energi och kraft på den serien som SSK spelar i, allt annat är ointressant för mig. Men om jag måste välja ett lag så får det väl bli Skellefteå. De har ett bra lag trots alla tunga tapp.
   

  John Wikberg
  - Det är oerhört svårt att spekulera i redan nu. Ett flertal lag har realistiska guldmöjligheter. Linköping, HV71, Luleå, Färjestad och Skellefteå ligger bäst till som läget är nu.

  Mauri Hermundsson
  - Luleå. Med den backsidan de har känns det inte otroligt på något sätt. Fransson, Wallin, Sandström, Fälth, Jaakola och nu kanske tillochmed Niinama. Luleå har på pappret Elitseriens starkaste försvar, utan någon riktig utmanare. När laget dessutom coachas av Elitseriens kanske bäste tränare, Jonas Rönnqvist blir mitt val ganska enkelt. 
  Det som kan stoppa Luleå är isåfall målvaktsidan som ser något svag ut.
  Hur slutar Allsvenskan 2011/2012?


  Victor Henriksson
  - Malmö och Örebro är två lag som kommer att vara med i toppen av serien jagade av SSK, Rögle, Leksand och Mora. Om inte Malmö vinner så får det ses som ett stort fiasko. SSK kan överraska ordentligt tror jag och kommer förhoppningsvis komma som en raket underifrån. Mora är också ett lag som kan överraska ordentligt. Det kommer hur som helst bli så oerhört jämt i serien så man kommer tillslut knappt veta vad som är upp och ner i tabellen. Nä, så illa ska det väl inte bli.

  John Wikberg
  - Malmö och Örebro är givna topplag. Södertälje, Mora, Rögle, Leksand och Västerås har goda kvalseriemöjligheter och lär hamna på den övre tabellhalvan. Almtuna, Tingsryd och Oskarshamn är lite svagare, men får inte heller räknas bort i kvalseriediskussionerna. Troja/Ljungby, Bofors, Borås och Sundsvall får kämpa hårt för att undvika negativt kval.

  Mauri Hermundsson
  1. Malmö
  2. Leksand
  3. Örebro
  4. Södertälje
  5. Rögle
  6. Almtuna
  7. Mora
  8. Oskarshamn
  9. Västerås
  10. Troja Ljungby
  11. Bofors
  12. Borås
  13. Tingsryd
  14. Sundsvall
  Vilket blir det fjärde laget att gå till kvalserien?

  Victor Henriksson
  - Jag säger Rögle.


  John Wikberg
  - Står mellan Mora, Rögle, Västerås eller Leksand.

  Mauri Hermundsson
  - Det blir en fight mellan Södertälje och Rögle in i det sista. I slutändan tror jag tyvärr att Rögle drar det längsta strået då de har en bredd vi saknar. 
  Kommer något/några lag gå upp i Elitserien, och isåfall, vilka byter de då platser med?

  Victor Henriksson
  - Ja, jag tror ett lag går upp i elitserien. Vilket lag det blir har jag inte en aning om men kanditaterna är många. Malmö, Örebro, SSK, Leksand, Mora och Rögle är de lagen som jag tror har störst chans att avancera till elitserien. I elitserien tror jag Timrå ligger riktigt risigt till för en degradering.
   

  Johan Wikberg
  - Malmö har väldigt goda möjligheter att ta steget upp. Det är 50-50 för skåningarnas del. Timrå ligger risigast till när det handlar om risken för en degradering från Elitserien.

  Mauri Hermundsson
  - Om Strömberg och Taavola hinner få ihop ett lag av Stenbecks legoknektar tror jag att de kommer byta plats med Timrå.
  Även AIK kan få det svårt och löper risk att bli ordentligt utmanade av såväl Örebro som Leksand. 
  Vilka är Allsvenskans fem bästa nyförvärv?

  Victor Henriksson
  Linus Klasen - Malmö.
  Julius Hudacek - Södertälje.
  Magnus Åkerlund - Borås.
  Robert Sabolic - Södertälje.
  Alexander Barta - Malmö.


  John Wikberg
  Linus Klasen (Malmö)
  Hannu Toivonen (Malmö)
  Pelle Prestberg (Leksand)
  Julius Hudacek (Södertälje)
  Jesper Mattsson (Malmö).


  Mauri Hermundsson
  1. Linus Klasen – Malmö.
  2. Julius Hudacek – Södertälje.
  3. Daniel Josefsson – Malmö.
  4. Mikael Zettergren – Västerås.
  5. Pelle Prestberg - Leksand
  Vem vinner Allsvenskans poängliga?


  Victor Henriksson
  - Linus Klasen.

  John Wikberg
  - Linus Klasen eller Örebro-forwarden Conny Strömberg.

  Mauri Hermundsson
  -Om Linus Klasen verkligen antar utmaningen och kämpar varje match har han alla förutsättningar för en förstaplats. Han är dock inte ensam kandidat. 
  Spelare som Robert Sabolic, Mikel Zettergren, Pelle Prestberg och Conny Strömberg är även de tänkbara poängligavinnare. 
  Vad tycker du om SSK:s lagbygge såhär långt?


  Victor Henriksson
  - Bra. Bara bra! Jag gillar satsningen av det "Nya SSK" man gör. Det är uppskattat av såväl SSK-fans och andra "neutrala" hockeyälskare ute i Sverige. Man visar att man tror mycket på juniorerna och jag tror faktiskt mer på SSK:s lagbygge än Malmös lagbygge. Framgång byggs genom juniorerna, inte genom olika importer från andra lag. SSK kommer vara ett lag fyllt av hjärta nästa säsong. Många juniorer har väldigt stora SSK-hjärtan och det kommer smitta av på utlänningarna.
   

  John Wikberg
  - Det ser lovande ut. Spetskompetensen är oerhört bra med namn som - utöver Julius Hudacek - Mathias Månsson, Mikko Kalteva och Stefan Bemström. Det finns även många unga och väldigt talangfulla spelare i laget som säkert kommer ta för sig en hel del, inte minst slovenerna och Tony Lagerström. Södertälje har gjort en sund och spännande satsning som kan räcka långt.

  Mauri Hermundsson
  - Mycket spännande. På backsidan finns rutin och trygghet i Stefan Bemström och Mikko Kalteva medan Davis, Hjelm och en del yngre förmågor står för pigghet och fart. 
  Bakom dem har man fått in Julius Hudacek som kommer rädda många matcher åt SSK. Hans backup stavas Sebastian Idoff, en ung och utvecklingsbar målvakt som kan komma att hota Hudacek om förstaspaden. På förhand har Södertälje tillsammans med Malmö seriens intressantaste målvaktspar. 
  Litet frågetecken för bredden framåt dock. Visst, det kan vara lätt att hylla Södertäljes satsning på unga spelare från de egna leden. Men faktum kvarstår, är alla ungdomar beredda att steget från J20 till Allsvenskan?
  Spetsen, bestående av främst Sabolic, Jeglic, Månsson och Jakobsen ser dock väldigt intressant ut. Alla dessa har potential att producera över 40 poäng på denna nivå. 
  Saknar ni något på någon position?

  Victor Henriksson
  - Ja, en till center vore väl inte helt fel. Men jag ska inte klaga. Tror 100-procentigt på Nygårds lagbygge!

  John Wikberg
  - Bredden är bristfällig både på back- och forwardsfronten.


  Mauri Hermundsson
  - En center med mycket fart under grillorna som kan placeras mellan de två slovenerna Jeglic och Sabolic.   Vem i SSK kommer överraska i positiv bemärkelse?

  Victor Henriksson
  - Thom Flodqvist.


  John Wikberg
  - Andreas Hjelm. Den 23-årige backen besitter starka offensiva skills och kan bli en offensiv succé.

  Mauri Hermundsson
  - Finns många potentiella utropstecken; Idoff, Flodqvist, Hjelm. Jag väljer dock Kurt Davis, en spännande och ung back som väl passar in i nya SSK med sin fina skridskoåkning. Han är dessutom utrustad med ett bra skott och spelsinne.   Vem i SSK kommer överaska negativt?


  Victor Henriksson
  - Får man säga ingen? Nej, men jag vet faktiskt inte. Det får vi se. Jag hoppas ingen gör det även ifall någon kommer göra det, så är det varje säsong.
   

  John Wikberg
  - En mycket svår fråga. Kurt Davis har ganska höga förväntningar på sig och kan möjligtvis bli en besvikelse.


  Mauri Hermundsson
  - Jag är inte helt säker på om Blid kommer klara av omställningen från division 2. Det är trots allt en mycket stor skillnad på kvaliteten serierna sinsemellan. Det har även Nygårds full koll på såklart, därav tryout-kontraktet han gav Blid.  Vem vinner SSK:s interna poängliga?

  Victor Henriksson
  - Ziga Jeglic.

  Johan Wikberg
  - Mathias Månsson.

  Mauri Hermundsson
  - Robert Sabolic.


  SSK-redaktionen tackar för svaren! 


  27 KOMMENTARER      5214 VISNINGAR
  MAURI HERMUNDSSON
  mauri.ssk@hotmail.com
  2011-08-04 01:36:00


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  Stefan!:
  Du vet mycket fläsket vad som kommer hända när man läser vad du skriver! Bra det, och ja, vi tänker inte riktigt likadant vilket väl är underbart! Och en sak till! Blir inte lätt att slå och göra mål på Örebro, det kommer visa sig! Ha det!
  Tumme upp 2011-08-05 13:14:45
  Gurkguda:
  Jag tror inte vi kommer längre..i denna diskussion, vi tänker helt annorlunda.
  En sak är jag säker på, Örebro kommer att läcka bakåt...där var de täta förra säsongen..det visar sig snart...ha det.

  Tumme upp 2011-08-05 13:07:44

  Stefan!:
  Gurguda// Du tror på tomten också va?? Dom andra har inte förstärkt bättre även hur mycket du önskar och tror det! Som du säger, Örebro har behållt sina stjärnlirare och fyllt på med Keith, Aulin, Kåberg och Björklund istället för Andersson,Jonasen,Lulac och Orrsten! Viss skillnad! Lovande backar och Dahlberg på det! Jämförelsen med Bofors är riktigt löjlig Men förklarar inte mer nu, du kommer se vad jag menar när säsongen startar!
  Tumme upp 2011-08-05 12:45:54
  poppen:
  Mauri. Ge inte supertrollet Frank mer syre. Han avskyr SSK så mycket att han ideligen måste kommentera detta på vår sida. Bara det gör ju att det säkert finns en psykologisk profil på pojken.

  Sen att han ett år senare fortfarande ger sig på Fredrikssons tips är....ja du fattar.

  Hissen går inte ända upp riktigt.

  Tumme upp 2011-08-05 12:01:15

  Gurkguda:
  Stefan!, du förstår inte min jämförelse...Bofors satsade på att behålla sina spelare från sin senaste lyckade säsong för att de trodde att det skulle gå bättre i nästa...men så blev det inte...örebro gör nästan samma sak och har liknande tankar...resultatet kommer att likna "Bofors"...du skall få se..:)

  Örebro har ett bra lag men de andra lagen har förstärk bättre...resultatet blir fler jämna lag..dvs..Örebro kommer att få det svårt att uppnå samma resiltat so m sist..

  Tumme upp 2011-08-05 10:13:51
  Frank???:
  Frank:

  När blev Victor sparkad härifrån? Han valde själv att starta en egen blogg och kommer uppenbarligen lyckas bättre än vad du gör.

  Du verkar ha det tragiskt. Jag beklagar, som Mauri här här nedan skrev.

  Tumme upp 2011-08-05 02:38:45

  Mauri:
  Frank.

  För mycket fritid? Jag beklagar. Alla kan inte lyckas här i livet.

  Till att börja med. Tragiskt att du blir så ledsen när jag tror att ni hamnar i Kvalserien, varför känns det så jobbigt? Förklara.
  Och ja, jag tippar Södertälje fyra, precis som en rad andra personer och experter. Känns det jobbig för dig?

  För övrigt bör du lära dig något om hockey. Det skulle iallafall gjort din kommentar lite mindre tragisk till synes.

  Tumme upp 2011-08-05 01:53:56
  Frank:
  Ha ha ha ha. Rätt sött att se det kraftiga AIK-hat som finns hos många SSK:are och som Mauri ger sken av. Jag är ledsen men ditt önsketänkande kommer inte att slå in. Vi siktar däremot på SM-guldet nu när vi etablerat oss i elitserien. Men som sagt rätt sött att se hur SSK:arna har så svårt att acceptera det vii lyckades med på en säsong och som SSK inte lyckats med på en handfull säsonger. Etablera sig i elitserien och vara med och spela om de finaste medaljerna. Däremot kommer Timrå att få det kämpigt tillsammans med Växjö och Brynäs.

  Och Södertälje fyra???? Ha ha ha ha ha. Tänk att ni i Södertälje inte lärt er ett skit från fjolåret då fjanten Kent Fredriksson tippade er nia och tjatade om slutspel samtidigt som han tippade AIK sist. Hur gick det???? Nej. Ni kommer att få kämpa för att ens gå till playoff och hålla er flytande på rätt sida om det nedre kvalstrecket. Inser ni inte själva hur ni gör er till åtlöje med att tippa som ni gör. Men tack för alla goda garv ni bjuder på.
  Ni som skriver och bevakar Södertälje verkar leva i någon sorts drömvärld. Lärde ni er inget alls av fjolårets debacle??? Victor Henriksson fick ju sparken härifrån för att han var sån usel tippare. Och när man ser hans svar här förstår man direkt. Övertron på sportklubben är allt för stor. Victor - hallå! Dags att vakna! "Tror på Nygårds lagbygge" ha ha ha ha. Jojo.. Saarinheimo och Lehoux var ju fantastiska värvningar. Och nu har han plockat in en tränare som fått sparken från ett lag i en C-liga som den österrikiska som knappt håller division I-klass.

  Tumme upp 2011-08-05 00:51:48

  Martin:
  Jag är såklart partisk eftersom jag håller på VIK, men faktum är att jag tror att vi är underskattade av många i och med att vi legat lågt på värvningsfronten i ANTALET nyförvärv och profiler. Tror det handlar lite om dålig insikt, se bara på våra yngre killar Markus Ljung, William Karlsson, Gustav Björklund etc, alla Juniorer som har visat sig vara duktiga hockeyspelare. Både draftade och belöna med guldgaller. Hellre dessa grabbar alla dagar i veckan än att man plockar in en "Intressant" spelare som t ex jonas johansson från HV71s organisation som var den sämsta spelaren jag skådat i Rocklunda under hela min livstid. Floppa o floppa, vik har som målsättningar att ta sig top 7, jag ser gärna VIK som nobodys igår, kan väl inte vara bättre förutsättning än att vara underskattad, tom av lag som bofors? :P
  Tumme upp 2011-08-04 22:45:27
  Martin:
  Jag är såklart partisk eftersom jag håller på VIK, men faktum är att jag tror att vi är underskattade av många i och med att vi legat lågt på värvningsfronten i ANTALET nyförvärv och profiler. Tror det handlar lite om dålig insikt, se bara på våra yngre killar Markus Ljung, William Karlsson, Gustav Björklund etc, alla Juniorer som har visat sig vara duktiga hockeyspelare. Både draftade och belöna med guldgaller. Hellre dessa grabbar alla dagar i veckan än att man plockar in en "Intressant" spelare som t ex jonas johansson från HV71s organisation som var den sämsta spelaren jag skådat i Rocklunda under hela min livstid. Floppa o floppa, vik har som målsättningar att ta sig top 7, jag ser gärna VIK som nobodys igår, kan väl inte vara bättre förutsättning än att vara underskattad, tom av lag som bofors? :P
  Tumme upp 2011-08-04 22:45:26

  VIK:
  Bofors pratar om att VIK ska kvala neråt nästa år. HUMOR!

  Länktips: www.ultras.se
  Tumme upp 2011-08-04 22:19:29
  BIK:
  En sak är säker iaf, VIK kommer möta vita hästen i kvalet.
  Tumme upp 2011-08-04 21:40:44

  Strumpan:
  Göra en Bofors = spela bättre än ekonomin egentligen tillåter.
  Tumme upp 2011-08-04 16:40:12
  Macke:
  Oskarshamn ser ruggigt intressanta ut!
  Tumme upp 2011-08-04 15:40:42

  Linus:
  Jaha, AIK kommer riskaera att hamna i KS ... före Växjö? Mauri vik öronen över ansiktet och hoppas på att SSK när en play-off plats istället.
  Tumme upp 2011-08-04 15:30:01
  Stefan!:
  Gurkguda// Ja, det visar ju vad du kan om hockey när du jämför Bofors och Örebro! Bofors tappade sina bästa medan Örebro förstärkt och har liiiite andra förutsättningar! Nej, det blir en fiaskosäsong för VIK och där håller jag med min polare Johan! Du får snällt se på när Malmö och Örebro dominerar!
  Tumme upp 2011-08-04 12:05:05

  Fille18:
  Mora är alltid undertskattade. Det bästa laget från Dalarna kommer givetvis att placera sig högre än en 7:e plats.

  Länktips: filipjacobs.blogg.se
  Tumme upp 2011-08-04 11:56:57
  SSK:
  "Det kommer hur som helst bli så oerhört jämt i serien så man kommer tillslut knappt veta vad som är upp och ner i tabellen. Nä, så illa ska det väl inte bli."

  Hahaha, Victor! Klockren kommentar ;)

  Tumme upp 2011-08-04 11:54:59

  Gurkguda:
  Håller med dig Pelle, IKO kommer att vara med i år..
  Tumme upp 2011-08-04 11:31:41
  Pelle:
  IK Oskarshamn kommer bli mycket farligare än vad många tror, med en ny sprotchef och tränare som verkar väldigt bra och kan dom även få in en toppback som det pratas och få in det flyt dom hade förra året innan Salo/Gråhns-affären "knäckte" laget så kan det räcka långt..
  Tumme upp 2011-08-04 11:21:53

  Gurkguda:
  Johan, han du rökt på något igen:) Jo VIK har tappat en del spelare precis som alla lag i HS mer eller mindre men VIK har värvat smart jämfört med andra lag, laget är inte helt färdigt ännu, de spelare som vi fått in är bättre än de som vi tappat..man kan inte räkna in Slovakerna eftersom de spelade så kort tid hos oss..och det lär bli "januari" värvningar även denna säsong.

  VIK kommer att fightas om en förkvalplats och kanske en KS plats..Malmö bör vinna, Leksand och Rögle tar de två andra direktplatserna. Tror inte på Örebro i år..de kommer att göra en "Bofors"..

  Tumme upp 2011-08-04 11:19:26
  Johan.:
  VIK// VIK kommer floppa helt så han har ju rätt! VIK har tappat mycket och nim "tror" ni ersatt bra med tanke på att dom nya gjort en del poäng, men det är i bra lag! Nu kommer man till VIK och ska vara stjärnor! Håller inte och tyvärr, det blir en riktig fiakosäsong med sparkad tränare mm mm! Lycka till!
  Tumme upp 2011-08-04 09:36:55

  VIK:
  Undrade vem den där sopan Mauri var som tippade VIK 9a. Sen såg jag ju att det var du som skrivit artikeln. Sopa!
  Tumme upp 2011-08-04 09:23:42
  Anders:
  Enroth var väl inte så pjåkig.
  Tumme upp 2011-08-04 07:57:43

  Mauri:
  ??>

  För det första. Vi har haft många bra målvakter de senaste 20 åren. Moderna exempel är Bjurling (hans första år) Enroth och Stana.

  För det andra. Menar du att Hudacek förmodligen inte är bra för att vi enligt dig inte har haft bra målvakter de senaste 20 åren?
  Kul logik :)

  Tumme upp 2011-08-04 02:36:46
  ??:
  Bra artikel.
  Tror dock inte ett dugg på att SSK äntligen hittat en BRA målvakt.
  Det har väl inte funnits en bra keeper hos er på 15-20 år så varför nu?

  Tumme upp 2011-08-04 02:04:26

  kaöl:
  Timander någon?
  Tumme upp 2011-08-04 01:44:11
  ANNONS:

  Fler artiklar om Södertälje

  Blytung förlust i Mora
  Södertälje Efter målkalaset senast mot Rögle gör SSK återigen en dålig bortamatch där man viker ner sig totalt i den andra perioden. Dalmasarna vinner matchen relativt enkelt med 5-2.
  2013-10-26 11:53:00

  SSK körde över Rögle
  Södertälje Med en David Pastrnak i högform kunde SSK ikväll inkassera säsongen andra seger mot Rögle. Sportklubben gör sin bästa insats för säsongen och matchen slutade med hela 7-1.
  2013-10-23 22:43:01

  SSK vann dragkampen om DeSimone
  Södertälje SSK gjorde igår klart med en riktig klassspelare, och vann dragkrampen mot DIF och VIK som också ryckte i den snabbe centern. Philip DeSimone kommer närmast från finska Jokerit och stannar säsongen ut.
  2013-10-18 08:15:45

  SSK:s nystart gav tre poäng mot VIK
  Södertälje Tränarbytet gav effekt direkt. SSK ville mest och spelade med mycket energi i kvällens bortamatch mot VIK. Sportklubben vann rättvist med 2-4.
  2013-10-16 21:23:00

  SSK bryter med Strömvall
  Södertälje Efter en svag säsongsinledning meddelade klubben idag att Johan Strömvall inte får fortsatt förtroende i SSK. Ny tränare blir istället Anders Sörensen, som tidigare varit assisterande tränare.
  2013-10-14 11:53:41

  Bedrövligt spel av SSK
  Södertälje SSK blev överkörda av DIF i årets första länsderby. Bortalaget vann alldeles för enkelt med 4-0 inför en frusterad hemmapublik.
  2013-10-09 22:44:33

  Inför: SSK - DIF
  Södertälje Då har det blivit dags för säsongens första länsderby, som spelas i Axa Sports Center. SSK har statistiken i ryggen, men DIF har bättre form. Det lär bli en tät match att vänta i Templet i morgon.
  2013-10-08 23:20:07

  Viktig SSK-seger på bortais
  Södertälje Efter tre matchers måltorka på bortais tog SSK ikväll en efterlängtad och viktig seger. Oskarshamn besegrades med klara 4-1.
  2013-10-05 23:11:30

  Mardrömsstart sänkte SSK
  Södertälje SSK hade 0-3 i baken när matchen bara var tre minuter gammal. Det blev ett försprång som SSK aldrig hämtade in, trots stort spelövertag och många målchanser. Matchen slutade 2-3.
  2013-10-03 23:11:00

  Fortsatt dåligt bortaspel
  Södertälje SSK:s dåliga trend på bortais forsätter att hålla i sig. Igår blev Sportklubben på nytt nollade när Malmö vann med 5-0.
  2013-10-01 10:05:39

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Hockeyzon - Svensk Hockey

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Eskilstunasonen sänkte AFC
  Oakland vann viktiga mötet
  Känslan som aldrig funnits
  Corinthians försprång ointagligt?
  Röda Bollens 20-årsjubileum
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhörnan Leovegas
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies