fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
Besökare: 98010 | Inloggade: 299 | Antal medlemmar: 183467
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Säsongsbetyg 2017/18 – Forwards
  Bröderna Jonathan och Marcus Davidsson fick varsitt genombrott den här säsongen.

  Säsongsbetyg 2017/18 – Forwards

  Säsongen tog slut mot Skellefteå i semifinalen. En stor anledning till att Djurgården tog sig så långt var anfallsuppsättningen. I dag passar vi på att dela ut betyg till alla forwards för deras insatser under året som gått.

  Betygsskala 
  5 = Mästerlig
  4 = Mycket Bra
  3 = Bra
  2 = Godkänd
  1 = Dålig

  Läs även: Säsongsbetyg 2017/18 - Målvakter 
  Läs även: Säsongsbetyg 2017/18 - Backar 

  Mikael Ahlén – Betyg: 2
  Trotjänaren har kämpat och slitit under hela säsongen, haft både toppar och en del dalar – men fick en rejäl nytändning under slutspelet. Med tanke på hans tydliga roll i laget, där han ska vara jobbig att möta och älska närkamperna, var det ett starkt besked att han klev fram när det betydde som mest. Får inte fortsatt förtroende i Djurgården – vilket lyfter frågan vem som ska ta över hans roll i laget. Har en sällsynt inställning till sporten som inte går att ersätta hur som helst.

  Grundseriematcher: 50 – Poäng: 7 (4+3)
  Slutspelsmatcher: 11 – Poäng: 4 (3+1)


  Niclas Bergfors – Betyg: 3
  Efter fjolårets besvikelse i Linköping levererade Bergfors betydligt bättre den här säsongen. Fjorton fullträffar är riktigt bra och att han nästan lyckas skrapa ihop 30 poäng under grundserien visar vilken klass han faktiskt besitter. Fortsätter att skjuta mycket, men får det inte riktigt att lossna på allvar. I slutspelet blev han alldeles för osynlig, men gjorde det ändå svårt för motståndarna med sitt sätt att ofta komma till avslut. Det blir spännande att se om 31-åringen kan utöka sin poängskörd nästa säsong. Känslan är att han kan nå minst 40 poäng om han får effektiviteten att skjuta i höjden.  

  Grundseriematcher: 52 – Poäng: 27 (14+13)
  Slutspelsmatcher: 11 – Poäng: 4 (2+2)


  René Bourque – Betyg: 4
  Kom in som en virvelvind som mosade allt i sin väg. Många trodde att kanadensaren skulle få svårt att anpassa sig efter nivån i SHL. Han svarade med att stänka dit tretton mål och vara ett ständigt hot i anfallszonen. Hade dock några dippar under säsongen – innan han tvingades avsluta på grund av sin jobbiga familjesituation. Oerhört synd att Bourque inte fick chansen att lira i slutspelet. Han drömde om att få vinna något innan karriärsslutet, och något säger mig att han hade växt ännu mer under de heta slutspelsmötena. Med tanke på 36-åringens enorma rutin hade den varit guld värd mot Skellefteå i semifinalserien.

  Grundseriematcher: 35 – Poäng: 22 (13+9)
  Slutspelsmatcher: 0 – Poäng: 0


  Daniel Brodin – Betyg: 2
  Fick säsong totalt förstörd av en korsbandsskada. Känslan var att Brodin skulle ta nästa steg i karriären – men istället fick han stå vid sidan om rinken nästa hela säsongen. Kunde varva upp inför slutspelet, men det märktes att anfallaren kämpade med att hitta tillbaka efter rehabiliteringsperioden. Fick nöta bänk under slutspelet, men när han väl kom in gjorde han det föredömligt med sin aggressiva spelstil.

  Grundseriematcher: 8 – Poäng: 1 (1+0)
  Slutspelsmatcher: 11 – Poäng: 1 (1+0)


  Jonathan Davidsson – Betyg: 4
  Här snackar vi om ett rejält genombrott. Den DIF-fostrade forwarden visade förra säsongen att han hade något bra på gång – och den här säsongen omvandlade han det till framgång. 21-åringen samlade ihop hela 31 poäng, och fortsatte att producera i slutspelet. Columbus Blue Jackets lär testa sin draftade talang inom en snar framtid, men vi håller självklart tummarna att han stannar minst en säsong till. Har egentligen allt som krävs av en modern forward: snabbhet, blick för spelet och sinne för mål.

  Grundseriematcher: 52 – Poäng: 31 (10+21)
  Slutspelsmatcher: 11 – Poäng: 8 (4+4)


  Marcus Davidsson – Betyg: 3
  Likt hans bror tog även Marcus Davidsson rejäla kliv i sin utveckling. Ibland är det lätt att glömma bort att han bara är 19 år gammal med tanke på det sättet han tar för sig i rinken. Är snabb på rören, ser spelet på ett bra sätt och kan sätta dit puckarna när läget kommer. Tappade viss glöd i slutspelet, men skrapade ändå ihop till fem passningspoäng. Precis som för brorsan Jonathan lär NHL-klubben som draftade honom, i det här fallet Buffalo Sabres, hålla ett extra öga på sitt framtidsnamn. Det återstår att se när han drar över Atlanten för att pröva lyckan.

  Grundseriematcher: 39 – Poäng: 21 (9+12)
  Slutspelsmatcher: 11 – Poäng: 5 (0+5)


  Andreas Engqvist – Betyg: 5
  Att Engqvist gick sönder inför slutspelet var ett blytungt slag mot Djurgården på flera sätt. Den extremt smarta centern hade totalt dominerat flera grundseriematcher och var stundtals en av SHL:s absolut bästa anfallare. Är precis den ryggraden som alla lag söker efter, vilket gör det extra jobbigt att hans hjärnskakningsproblematik inte verkar ge sig. Just nu håller vi tummarna att människan Engqvist blir kvitt sina sviter – men om 30-åringen är tillbaka till nästa säsong i god form har vi något riktigt fint att se fram emot.

  Grundseriematcher: 27 – Poäng: 22 (10+12)
  Slutspelsmatcher: 0 – Poäng: 0


  Henrik Eriksson – Betyg: 2
  Jobbar på i det tysta och gör det oftast bra i sin roll som pådrivare och gnuggare. Kan ibland bli lite väl anonym, men när han väl kliver fram är han viktig för Djurgårdens energinivå. Kändes tyvärr helt ur slag i slutspelet – där Mikael Ahlén kändes betydligt mer framstående i sin snarlika roll. Eriksson kommer undan med ett godkänt betyg, men inte mer än så.

  Grundseriematcher: 52 – Poäng: 13 (7+6)
  Slutspelsmatcher: 11 – Poäng: 0


  Linus Johansson – Betyg: 4
  Att Johansson är en av spelarna som lämnar Djurgården inför den kommande säsong är dåliga nyheter på flera plan. 25-åringen är i en bra och utvecklingsbar ålder – och under den gångna säsongen visade han upp ett fint tvåvägsspel där de offensiva utflykterna ofta gav motståndarna magont. Fortsatte på den inslagna vägen under slutspelet och spelade som en ledarfigur vid flera tillfällen. Stort grattis till klubben som landar Johansson. Mycket pekar på att han kommer att vara en av SHL:s mest spännande centrar under de kommande åren.

  Grundseriematcher: 44 – Poäng: 26 (9+17)
  Slutspelsmatcher: 11 – Poäng: 8 (2+6)


  Axel Jonsson-Fjällby – Betyg: 3
  Med en spelstil som påminner mycket om Carl Hagelin kan man förstå varför den snabbe anfallaren snabbt blev en publikfavorit. Under vissa möten kändes det som att motståndarna inte hade något vapen mot hans rappa skridskoskär. Det märktes att han under säsongens gång hittade ett sätt att få ut mer av sin snabbhet, vilket han inte minst visade under slutspelet när han pangade dit sex mål. Mycket pekar på att Washington Capitals kommer att vilja testa vad 20-åringen går för. Om inte lär Djurgården gör allt i sin makt för att han ska ingå i nästa säsongs trupp.  

  Grundseriematcher: 42 – Poäng: 16 (7+9)
  Slutspelsmatcher: 11 – Poäng: 8 (6+2)


  Markus Ljungh – Betyg: 3
  Missade en del av säsong på grund av skada. Kom inte riktigt till sin rätt under grundserien, men fullständigt exploderade under slutspelet. Är en spelare som har mycket ishockey i sig och hans klassiska centerroll har fyllt en viktig funktion i Djurgården. Det är en tung förlust att han lämnar klubben – eftersom han med sin ålder och erfarenhet hade varit perfekt att fortsätta bygga laget kring. Stod för en godkänd grundserie, men spelade upp betyget med hjälp av sitt magiska slutspel.

  Grundseriematcher: 40 – Poäng: 21 (7+14)
  Slutspelsmatcher: 11 – Poäng: 11 (4+7)


  Patrik Lundh – Betyg: 5
  Nästan allt stämde för Lundh och 29-åringen var högst delaktig i Djurgårdens fina säsong. Han gjorde inte bara sin poängmässigt bästa insats, han skapade ständigt tryck på motståndarnas försvarsspelare. Det är inte ologiskt att han prövar lyckan utomlands. Större pengar finns att tjäna och det märks att Lundh har börjat planera sin karriär mer omsorgsfullt nu. Gjorde nästan en fläckfri säsong – vilket självklart räcker för att dela ut högsta betyg.

  Grundseriematcher: 52 – Poäng: 40 (15+25)
  Slutspelsmatcher: 11 – Poäng: 10 (2+8)


  Gustav Possler – Betyg: 2
  Skulle helt klart kunna nå minst 30 poäng under en säsong, men det vill sig inte riktigt för Possler. Var godkänd under grundserien, betydligt bättre under slutspelet. Det finns flera offensiva goda egenskaper hos 23-åringen – men för att inte ska fastna helt i utvecklingen behöver speciellt målskyttet lossna. I dagsläget är det osäker om han får nytt kontrakt av Djurgården. Kanske gjorde hans fina slutspel beslutet lite lättare för lagledningen?

  Grundseriematcher: 41 – Poäng: 16 (5+11)
  Slutspelsmatcher: 11 – Poäng: 7 (2+5)


  Calle Ridderwall – Betyg: 2
  Kaptenen spåddes få mer utdelning den här säsongen med tanke på sin låga skotteffektivitet. Det blev tre baljor extra för Ridderwall, som nådde 20-poängsplatån under grundserien. Drömmen är fortfarande att 29-åringen ska hitta tillbaka till säsongen i HV71, då han smällde in 17 mål och landade på 30 poäng. Har en hög arbetskapacitet och kan blixtra till framåt vissa matcher. Enligt uppgifter är DIF sugna på att behålla anfallaren, men bara om han går ner i lön. Det återstår att se om han nappar på budet.

  Grundseriematcher: 52 – Poäng: 20 (10+10)
  Slutspelsmatcher: 11 – Poäng: 4 (1+3)


  Sebastian Strandberg – Betyg: 2
  För att bredda centeruppsättningen handplockades Strandberg från Pantern i Hockeyallsvenskan, där anfallaren hade spottat in poäng. Fick under sina åtta framträdanden i Djurgården känna på pulsen i både grundserien och slutspelet och höll under den perioden ihop sitt spel på en stabil nivå. Kommer framöver inte att få en roll i någon av toppkedjorna – men det blir intressant att se om han i framtiden kan lira sig till mer speltid. Potentialen finns onekligen där, även om steget mellan Hockeyallsvenskan och SHL är stort.

  Grundseriematcher: 4 – Poäng: 0
  Slutspelsmatcher: 4 – Poäng: 0

   
  Lukas Vejdemo – Betyg: 3
  Tog för sig betydligt mer den här säsongen och visade upp en spelstil som viskar om en lysande framtid. 22 poäng är inte helt fel under grundserien, men hade gärna sett mer av 22-åringen i slutspelet. Fick den sista tiden uppleva semifinalen från läktaren på grund av hjärnskakning och vi håller tummarna att sviterna försvinner så snart som möjligt och att han slipper framtida bakslag. Är en väldigt spännande spelare som har en bra blick för spelet. Om han utnyttjar sin kapacitet på rätt sätt kan hans karriär bli något utöver det vanliga.

  Grundseriematcher: 47 – Poäng: 22 (10+12)
  Slutspelsmatcher: 7 – Poäng: 1 (0+1)


  Erik Walli Walterholm – Betyg: 2
  Det tog 19 SHL-matcher. Sedan satt två puckar i Luleås nätmaskor under ett och samma möte. Här har Djurgården en spännande spelare som borde få fortsatt förtroende av lagledningen. Har under tiden i klubbens J20-lag visat upp ett fint anfallsspel där han både kan göra mål och slå de avgörande passningarna. Visade en orädd inställning till att kliva in i SHL och tog på sig rollen att se och lära utan några problem. 

  Grundseriematcher: 20 – Poäng: 2 (2+0)
  Slutspelsmatcher: 0 – Poäng: 0


  William Wiå – Betyg: 2
  En vass målskytt som luftades i SHL under åtta matcher. Noterades inte för någon poäng, men drog ihop två minuters istid per match. Värdefull erfarenhet för Wiå, som i J20-sammanhang prickade in hela 20 mål på 36 grundseriematcher. Likt Walli Walterholm ser framtidsutsikterna goda ut.

  Grundseriematcher: 8 – Poäng: 0
  Slutspelsmatcher: 0 – Poäng: 0


  Niclas Puikkonen, Christoffer Jona och Michael Haga har alla spelat för lite under säsongen för att betygsättas.


  0 KOMMENTARER      4276 VISNINGAR
  ANTON HÖGSANDER
  2018-04-19 15:24:00


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  ANNONS:

  Fler artiklar om Djurgården

  Skadeläget ljusnar: ”Redo att spela”
  Djurgården Djurgårdens skadeläge ser bättre ut. I dag gick klubben ut med att Petteri Wirtanen är redo för spel igen. Dessutom går det åt rätt håll för Jacob Josefson.
  2018-12-11 14:12:00

  Veckans hiss och diss #13
  Djurgården Varje måndag blickar vi på redaktionen tillbaka på den passerade veckan och utser veckans hiss och diss.
  2018-12-10 08:00:00

  Fem tankar efter bortaförlusten
  Djurgården Ett skadeskjutet Djurgården gästade Luleå under lördagen. Trots att bortalaget fick den bästa starten kunde hemmalaget vända på siffrorna och slutligen vinna med 4–1. Här kommer fem tankar efter nederlaget.
  2018-12-09 20:36:00

  Tre stjärnor mot Skellefteå
  Djurgården Djurgården var illa ute. Men efter en stark upphämtning kunde laget plocka hem extrapoängen mot Skellefteå efter att Jakob Lilja gjort 3–2-målet i förlängningen. Vi har plockat fram hemmalagets tre stjärnor.
  2018-12-06 21:40:00

  Lista: 25 djurgårdare i landslagen
  Djurgården Just nu har Djurgården en blågul touch kring sig. Hela 25 spelare är nämligen på landslagsuppdrag under december månad. Här ger vi er hela listan.
  2018-12-06 08:15:00

  Hjärnskakningar stoppar DIF-duon
  Djurgården Djurgården står just nu inför en tung period där flera spelare är skadade. Backarna David Bernhardt och Bobbo Petersson vilar just nu på grund av hjärnskakningar. – Det är ont i ”pallet” på de två, säger Robert Ohlsson till HockeyNews.se.
  2018-12-05 19:07:00

  Klar för JVM: ”En skicklig sniper”
  Djurgården Under onsdagen fick Djurgårdens talang Emil Bemström ett glädjande besked. Anfallaren har blivit uttagen till den kommande JVM-turneringen som spelas i Vancouver.
  2018-12-05 13:28:00

  Då väntas centrarna återvända
  Djurgården Djurgården befinner sig just nu i en svår centerkris. Och den närmaste veckan kommer laget att få klara sig utan både Jacob Josefson och Petteri Wirtanen.
  2018-12-04 16:14:00

  Experten: ”Det gynnar inte Djurgården”
  Djurgården Många blev chockad när hela åtta spelare från Djurgården togs ut till Channel One Cup. Experten Niklas Wikegård tror att det kan slå tillbaka hårt på laget. – Jag tror inte det gynnar ett lag som Djurgården över tid, säger han i sin egen videoblogg.
  2018-12-04 15:30:00

  Åtta djurgårdare i Tre Kronor
  Djurgården Hela åtta spelare från Djurgårdens IF kommer att representera Tre Kronor under Channel One Cup. Turneringen spelas i Ryssland den 13-16 december.
  2018-12-03 13:54:00

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Hockeyzon - Svensk Hockey

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
  ”Ett smockfullt Celtic Park”
  Hur fan tänker Peter Lim nu?
  Reservlaget segrade mot Monaco
  Real Madrid skämde ut sig
  Champions League:   Real Madrid skämde ut sig
  ”Som när Kessel fick skulden”
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies