fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhornan
Besökare: 23285 | Inloggade: 318 | Antal medlemmar: 179231
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  SSK totalt överlägsna mot Rögle

  SSK totalt överlägsna mot Rögle

  Södertälje vann matchen med 6-2 över Rögle. Det var män mot pojkar. Yanick Lehoux satte dit sista målet för Södertälje dryga minuten kvar av matchen. SSK kunde vinna enkelt och Rögle var aldrig nära. När Rögle reducerade satte SSK i en högre växel och pang så var det mål igen.

  1a perioden

  Södertälje inleder den första perioden väldigt starkt och man är nära direkt att göra mål. Det var en enorm temposkillnad på lagen. Rögles första riktigt farliga läge kom med fyra, fem minuter in i perioden men Pontus Sjögren räddar Södertälje ifrån baklängesmål. Bara minuten efter så är det Södertäljes poängkung Linus Videll som hittar fram till Robert Carlsson som åker förbi en stillastående Rögle-back och gör det första målet för Södertälje. Riktigt snyggt mål. Efter 1-0 målet från R.Carlsson fortsätter SSK spela med hög intensitet. Det är framförallt Södertäljes "gnuggarkedja" med Månsson, Jakobsen och Chabada som Rögle har problem med och den kedjan skapar oreda i Rögles zon gång på gång i den första perioden. Det andra målet skulle komma och den här gången är det Södertäljes lilla amerikan Ryan Lasch som får väldigt ohotad glida in i slottet och sätta 2-0 målet för hemmalaget. Det dröjde inte heller länge innan det tredje målet skulle komma och det var dansken, Julian Jakobsen som svarar för ett mycket snyggt mål, han skjuter rakt upp i krysset bakom en ganska skymd Rögle-målvakt. I slutet drar Södertälje på sig en utvisning med Rögle skapar ingenting och SSK kunde enkelt försvara sig.

  Noterbart från den första perioden: SSK kör fullkomligt över Rögle och SSK går inte ens på max.

  2a perioden

  I den andra perioden känns det som om Södertälje drar ned på tempot men man var oerhört nära att göra 4-0 då Linus Videll snurrar upp hela Rögle-försvaret och frispelar Ryan Lasch. Fransson i Röglemålet svarar för en jätteräddning. De första sju, åtta minuterna i den andar perioden skulle bara handla om Södertälje. Rögle hade ingenting att sätta emot. Rögle fick inte låna pucken. SSK pressade tillbaka Rögle långa stunder men målen uteblev. När halva perioden var spelad kom en märklig situation då Södertäljes back Markus Seikola checkar högt upp och sätter in en tackling på en Rögle-spelare. Röglespelaren blir liggandes på isen men efter någon minut mådde han bra igen. Markus Seikola åkte på matchstraff (!) för att han hade händerna upp mot huvudet i tacklingen. Ingen farlig tackling alls, enligt mig. Jag förstår inte hur man kan ta matchstraff, Markus Seikola blev fly förbannad med all rätt. Publikens busvisslingar gick inte att ta miste på. Rögle fick alltså spela fem minuter med en man mer och under hela powerplayet skapar man en het chans då pucken dansar på mållinjen. Men annars försvarade Södertälje sig bra igenom hela det numerära underläget. Direkt efter SSK hade blivit fulltagliga åkte man på ytterliggare en utvisning. Rögle lyckades inte heller där utnyttja det numerära överläget.

  Noterbart från den andra perioden: Rögle spelade 6.30 minuter med en man mer på isen och lyckas ändå inte göra mål.

  3e perioden

  Södertälje fick spela i numerärt överläge efter att Rögle tagit en utvisning precis i slutet på den andra perioden. Södertälje fick alltså börja den tredje perioden med att spela powerplay vilket man inte kunde utnyttja. Mycket uselt powerplayspel från SSK. Istället för att Södertälje punkterar matchen med ett fjärde mål så reducerar Rögle genom Patrik Bergström som enkelt kunde göra mål då han helt omarkerad får stå framför mål och styra in pucken bakom Pontus Sjögren. Det blev lite nerver i SSK lägret kändes det som men när man la i en högre växel kunde inte Rögle hålla emot. Fredric Andersson skjuter och göra 4-1. Där kändes det som segern var i hamn, och det var den också. Rögle skulle dock få göra ett mål till och det är ett snyggt sådant också. Det är Eric Himelfarb som överlistade Sjögren i SSK kassen med ett backhandskott från plockhands sidan. Södertäljes femte mål kom bara dryga 30 sekunder efter Rögles andra mål, målet skrevs till Mattias Carlsson men i själva verket var det självmål. Yanick Lehoux kunde fastställa slutreslutatet när han pangade in det sjätte målet för SSK.

  Noterbart från den tredje perioden: Södertäljes femte mål var både märkligt och roligt.

  Återigen tycker jag att domarnivån är dålig. Men det har funnits andra matcher som varit värre men matchstraffet på Markus Seikola tycker jag är väldigt osäkert. Enligt mig ska det bara vara en två minutersutvisning. Sedan var det några konstiga domarbeslut matchen igenom från båda håll.

  Noterbart från hela matchen:

  Södertälje gick aldrig på sin maximala nivå som man kan göra. Ändå vinner man komfortabelt med 6-2 mot Rögle. Det visar en del om hur mycket bättre Södertälje är än de allsvenska lagen. Visserligen har inte SSK mött alla lag än men jag har väldigt svårt och se hur Växjö och Örebro ska rubba Södertälje. Just nu är Södertälje väldigt starka och något dramatiskt måste hända om inte SSK ska spela Elitserien nästa säsong.

  Södertälje - Rögle 6-2 (3-0, 0-0, 3-2)
                        
  Första perioden

  1-0 (6.06) Robert Carlsson (Videll/Gregorc)
  2-0 5/4 (14.48) Ryan Lasch (R. Carlsson/Heed)
  3-0 (16.31) Julian Jakobsen (Gregorc/Chabada)      

  Andra perioden

  Mållös
                                   
  Tredje perioden

  3-1 (43.23) Patrik Bergström (Glimmenvall/Himelfarb)
  4-1 (45.43) Fredric Andersson (Lasch/P. Carlsson)
  4-2 (48.11) Eric Himelfarb (Olsson/Bengtsson)
  5-2 (48.47) Mattias Carlsson (Lehoux/J. Eriksson)
  6-2 (59.05) Yanick Lehoux (P. Carlsson/Heed)
                           
  Skott: 36-28 (12-8, 15-11, 9-9)          
  Utv, SSK: 3x2 1x5 1x20 RBK: 6x2        
  Domare: M. Johansson,C. Lärking        
  Publik: 3 722          19 KOMMENTARER      3091 VISNINGAR
  VICTOR HENRIKSSON
  mauri.ssk@hotmail.com
  2011-03-19 19:18:05


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  SkåneJonas:
  Nej men Pelle om du varit inne på detta forum mer än en gång skulle du förstå varför man lackar. Tänk dig om vi vore inne på ditt lags forum och tjata om samma skit dag efter dag vecka efter vecka månad efter månad år efter år??? Inte så jäkla kul kanske.
  Tumme upp 2011-03-22 17:44:59
  Hej:
  rödvittföralltid: Jag säger det bara, underskatta in SSK. ;) Örebro kommer inte ha en chans. Kanske ni kommer vara med i matchen, förhoppningsvis. Men i slutändan kommer ni vara besegrade med två-tre måls skillnad.
  Tumme upp 2011-03-21 20:28:47

  rödvittföralltid:
  Jag säger det bara underskatta inte Örebro på onsdag eller förresten gör det näää faan gör inte det för då skyller ni bara på det efter att ni fått dyngtorsk.
  Stirra er inte blinda på Växjös fantastiska säsong som enda hot mot er existens i eliteserien vi är minst lika bra om inte t.o.m bättre, även om inte allsvenska grundserietabellen inte visar det, jag säger inte att vi tar steget upp men vi kommer definitivt klättra i den här kvalserien för så jäkla överlägsna är ni inte så motbevisa gärna mig det på onsdag.
  Väl mött SSK.

  Tumme upp 2011-03-21 19:52:50
  t.D:
  Pelle: Jo, hallen har varit mer än halvfull båda hemmamatcherna så du argumenterar med lögner.
  Klart det är en känslig fråga. Tror du att vi som håller på SSK är nöjda? Tror du att vi som är här inne och läser och skriver inte går på matcherna? Vet inte vem du vill predika för? Och snacket om våra publiksiffror var uttjatat redan för två år sedan. Somna om....

  Tumme upp 2011-03-21 16:00:07

  S.S.K.MAN:
  Eller skaffa ett liv........
  Tumme upp 2011-03-21 11:41:03
  S.S.K.MAN:
  "Seriös fråga".....Det är ju bara för att provocera, inget annat. Om du är "seriös", kom till Södertälje och fråga invånarna då i så fall.
  Tumme upp 2011-03-21 11:37:08

  Pelle:
  När laget spelar för sin existens är det väl ändå ett rimligt krav att det är lapp på luckan i varje match och mangrann uppslutning för att hjälpa sitt lag kvar. Det känns ju som en självklarhet, eller hur? Men tydligen inte i Södertälje... där är hallen inte ens halvfull när laget spelar säsongens klart viktigaste matcher. Där har du orsaken till nyfikenheten och "tjatet" om publiksiffrorna.

  Södertälje S: Vilka jag håller på har ingen betydelse. Jag är bara nyfiken på varför inte man inte sluter upp bakom sitt lag när det som mest och bäst behövs...
  Tråkigt att man får bara skit tillbaka när man försöker ställa en seriös fråga. Men det är tydligen känsligt för många sskare det här med publiksiffrorna, det är tydligt det.

  Tumme upp 2011-03-21 11:26:24
  SkåneJonas:
  Det finns en bunke människor i vårt avlånga land som verkligen måste hitta något att klaga på när det gäller vårt SSK. Jag tycker mest att dessa människor är ynkliga och patetiska. Jag menar jag går inte in på andra forum och skriver negativt om deras lag eller publiksiffra eller nåt sånt. Jag börjar tröttna fett mycket på dessa tomtar. Jag håller med om att publiksifforna är dåliga men vi vet om det nu och har vetat om det i alla år och behöver inte er för att bli påminda om det hela tiden. Ge upp nu och skaffa ett liv eller en bättre hobby!!!
  Tumme upp 2011-03-21 08:49:55

  S.S.K.MAN:
  Men det va ett förbannat tjat om publiksiffrorna då!!
  Tumme upp 2011-03-20 17:24:00
  Södertälje S:
  Pelle: Vem fan bryr sig om publiksiffran när SSK körde över Rögle? Det är ju inte precis publiksiffran som ska ligga i fokus. Haha. Vilket lag håller du på ? Färjestad, eller? Där snackar vi dåligt publikfölje! FBK har legat i toppen i 30 år och mäktar inte ens med att fylla sin arena, pinsamt.

  SSK har däremot bra publik. Direkt när laget får medgång höjs publiksiffrorna rejält!

  Tumme upp 2011-03-20 16:57:11

  t.D:
  Pelle och andra: Det börjar bli lite uttjatat att hacka på våra publiksiffror. Vi vet att de inte är de bästa. I år höjde vi snittet i ES med över 500 pers. Vi är på rätt väg, mer än man kan säga om många andra elitklubbar.
  Tumme upp 2011-03-20 16:24:21
  Citizen X:
  3700 får ses som mycket bra mot ett stryklag som Rögle.
  Tumme upp 2011-03-20 15:19:36

  Pelle:
  Oj fantastiska 3 722 åskådare...
  Hur är det med publikföljet i kringelstan? Jag trodde det var en hockeystad men tydligen inte...

  Tumme upp 2011-03-20 13:03:01
  SSK:
  växjös framtid avgörs de 4 kommande matcherna! modo, ssk, ssk, modo!

  Södertälje vinst mot örebro och lakers hemma. sen torska lakers mot modo. då är kvalserien avgjord

  Tumme upp 2011-03-20 09:21:18

  Kringlan:
  Bra jobbat Sport, 4 segrar kvar!
  Tumme upp 2011-03-19 21:18:53
  Tack:
  Skönt att bandyklubben kan lägga sin hybris om Elitserien på
  hyllan.

  Tumme upp 2011-03-19 19:36:50

  AIK:
  man ser vilken skillnad det är mellan divisionerna, sa tidigt att det blir samma lag i elitserien nästa säsong, växjö ända hotet.
  Tumme upp 2011-03-19 19:25:35
  Higginz:
  SSK grundlade segern i första perioden med stabila 3 - 0 där Rögle såg ut som rädda junisar.
  Att SSK sedan redde ut ett nästan 7 min långt boxplay i andra perioden gjorde att laget stärktes ännu mera. Visst var Rögle lite på gång i.o.m. 3 - 1 reduceringen, men SSK lade då in en växel till.

  So far, so good!.
  Skönt med 3 poäng.

  Tumme upp 2011-03-19 19:06:04

  SkåneJonas:
  Nice
  Tumme upp 2011-03-19 18:49:20
  ANNONS:

  Fler artiklar om Södertälje

  Blytung förlust i Mora
  Södertälje Efter målkalaset senast mot Rögle gör SSK återigen en dålig bortamatch där man viker ner sig totalt i den andra perioden. Dalmasarna vinner matchen relativt enkelt med 5-2.
  2013-10-26 11:53:00

  SSK körde över Rögle
  Södertälje Med en David Pastrnak i högform kunde SSK ikväll inkassera säsongen andra seger mot Rögle. Sportklubben gör sin bästa insats för säsongen och matchen slutade med hela 7-1.
  2013-10-23 22:43:01

  SSK vann dragkampen om DeSimone
  Södertälje SSK gjorde igår klart med en riktig klassspelare, och vann dragkrampen mot DIF och VIK som också ryckte i den snabbe centern. Philip DeSimone kommer närmast från finska Jokerit och stannar säsongen ut.
  2013-10-18 08:15:45

  SSK:s nystart gav tre poäng mot VIK
  Södertälje Tränarbytet gav effekt direkt. SSK ville mest och spelade med mycket energi i kvällens bortamatch mot VIK. Sportklubben vann rättvist med 2-4.
  2013-10-16 21:23:00

  SSK bryter med Strömvall
  Södertälje Efter en svag säsongsinledning meddelade klubben idag att Johan Strömvall inte får fortsatt förtroende i SSK. Ny tränare blir istället Anders Sörensen, som tidigare varit assisterande tränare.
  2013-10-14 11:53:41

  Bedrövligt spel av SSK
  Södertälje SSK blev överkörda av DIF i årets första länsderby. Bortalaget vann alldeles för enkelt med 4-0 inför en frusterad hemmapublik.
  2013-10-09 22:44:33

  Inför: SSK - DIF
  Södertälje Då har det blivit dags för säsongens första länsderby, som spelas i Axa Sports Center. SSK har statistiken i ryggen, men DIF har bättre form. Det lär bli en tät match att vänta i Templet i morgon.
  2013-10-08 23:20:07

  Viktig SSK-seger på bortais
  Södertälje Efter tre matchers måltorka på bortais tog SSK ikväll en efterlängtad och viktig seger. Oskarshamn besegrades med klara 4-1.
  2013-10-05 23:11:30

  Mardrömsstart sänkte SSK
  Södertälje SSK hade 0-3 i baken när matchen bara var tre minuter gammal. Det blev ett försprång som SSK aldrig hämtade in, trots stort spelövertag och många målchanser. Matchen slutade 2-3.
  2013-10-03 23:11:00

  Fortsatt dåligt bortaspel
  Södertälje SSK:s dåliga trend på bortais forsätter att hålla i sig. Igår blev Sportklubben på nytt nollade när Malmö vann med 5-0.
  2013-10-01 10:05:39

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Hockeyzon - Svensk Hockey

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Ett steg närmare Europafiasko
  Missa VM? Finns inte i tanken
  Hubocan flyttar till Trabzonspor
  Dynastin som kom av sig
  Bästa elvor och Ipswich Town
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhörnan Leovegas
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies