fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
Besökare: 104975 | Inloggade: 334 | Antal medlemmar: 183076
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig

  Summering av 2017 och inför jubileumsåret 2018

  Då var 2017 slut, det blev ett riktigt härligt år för Trojas del med avancemang till HA! Nu ska det bli spännande att se hur jubileumsåret 2018 slutar för Trojas del!

  Det blev ett mycket trevligt år för alla Trojaner. Efter tre år i ettan blev det äntligen avancemang till hockeyallsvenskan igen!

  Troja började året i Allettan efter att lite ha gäspat sig igenom ettan på höstkanten precis som de två tidigare åren i ettan. Det har varit efter jul som "säsongen" börjat på allvar. Troja öste på bra i Allettan och stod till slut som segrare. Avgörandet i Allettan skedde i näst sista omgången den 22 februari 2017. Troja åkte då till Krstd i ett läge där ettan Troja stod på 41p och Krstd på 40p. Efter en riktig kanonmatch inför ett imponerande bortafölje vann Troja där med 3-1. Därmed var det klart för Allettanfinal.

  I denna final blev Huddinge motståndare. Huddinge som vann Allettan norra efter dramatik. Inför sista omgången av Allettan Norra stod det nämligen mellan Huddinge och Visby om att få möta Troja i Allettanfinalen, båda lagen på samma poäng. Både Huddinges match borta mot Piteå och Visbys match borta mot Östersund slutade 2-2. Båda lagen vann sedan. Huddinge i förlängning och Visby efter straffar och då Huddinge hade bättre målskillnad blev det Trojas motståndare. Det var alltså mkt nära att det istället hade blivit en resa ut till ön. Dit skulle dock Troja ändå få åka i början av april..

  Första matchen i Huddinge blev väldigt jämn Troja segrade i Huddinge efter 10 minuters förlängning. Jens Holmström snodde åt sig pucken i 4 mot 5, kom fri och Foppade in segermålet 2-1. Stort jubel bland tillresta Trojaner. Segern satt dock hårt inne där Robin fick visa sitt allra yttersta och var den som fixade segern med sina 97 i räddningsprocent. Nu skulle då finalen vända till Lby och till LA där Troja skulle ha två chanser att fixa kvalseriebiljetten. Det gick dock inte alls som alla  2 400 Trojaner i LA hade tänkt sig. Huddinge segrade med 4-2 där den stora segerorganisatören var Dennis Nordström, han satte tre av Huddinges mål varav det sista i öppen kasse. Troja hade innan det hämtat upp 0-2 till 2-2 under tre minuter i tredje perioden.

  Nu skulle det då bli en helt avgörande match för vilket lag som skulle till kvalserien. Det blev en lite tuff situation där Troja som storfavorit bara kunde förlora den givna kvalserieplatsen och Huddinge hade ett riktigt bra skrälläge. Det slutade nu precis som i första matchen med ett likaresultat 1-1.Troja fick en jättechans att avgöra i 5 mot 3 i denna förlängning men pucken ville inte in. Istället kunde Huddinge avgöra, vem om inte Dennis Nordström dök upp och satte avgörande 2-1 efter att ha kommit fri mot Robin. Dennis med sina fyra mål och Niklas Lundström i Huddingekassen blev tungan på vågen för Huddinge. Niklas hade 94 respektive 98 i räddningsprocent i dessa två matcher. Det blev verkligen ridå här, det kändes nattsvart helt enkelt. Skulle verkligen Troja hämta sig och ta chansen till kvalserien via playoff3 som var "andra chansen" för förloraren av Hockeyettanfinalen.

  Till andra chansen, playoff 3 skulle Troja få vara med och välja sin motståndare. Precis så som tidigare skett i playoff 1 och playoff 2. Troja som var rankad tillsammans med Krstd och Visby skulle välja mellan Piteå, Vimmerby eller Mariestad. Troja med högst rankning valde här Mariestad, ett mkt märkligt val tyckte många Trojasupportrar då det var ett av få lag som Troja haft svårt för. Troja tvingades till straffar hemma, vinst med 3-2 och borta blev det förlust med 3-0. Olyckskorparna höll också på att få se sin fara besannad.

  I Mariestad blev det förlust efter förlängning. Douglas Lögdal satte avgörande 2-1. Anledningen till Trojas förlust var framförallt att Arvid Ljung i Boiskassen fortsatte storspela precis som i tidigare matcher mot Troja i Allettan. Dessutom tog Troja alldeles för mkt utvisningar där man gick på Mariestads fulknep istället för att dansa med i detta. Ngt man minns från matchen var också ngn (onykter?) galning i Mariestads sekretariat som skrek ut Mariestad som vinnare på ett högst anmärkningsvärt och nedvärderande sätt mot sin motståndare. Ngt liknande hade inte upplevts tidigare och detta blev kritiserat från Trojahåll. Nu var det ett riktigt jobbigt läge för det första att det blev förlust och för det andra att Krstd lätt bortaslog Vimmerby med 4-1, det lag som majoriteten av Trojasupportrarna hade velat se som motståndare. Nu var det upp till Troja att bevisa att man valt rätt och det skulle inte bli lätt! Det som händer i match två och tre i Lby kommer nog bli hockeyhistoria.

  Troja var som sagt piskade att vinna på fredagskvällen den 17 mars, annars skulle säsongen vara slut och det skulle vara ett väldigt tungt slut isf efter att man i Allettanfinalen haft två möjligheter att ta sig till den så åtråvärda kvalserien. Max satte 1-0 i första efter en snygg genomåkning, Bois kvitterade dock till 1-1 och till 3e perioden var ställningen alltså helt jämn. Troja ett mål från att bli utslaget och ett praktfiasko och Bois ett mål från hockeyhistoria för klubben. Lindqvist Hansen, även kallad Flash lyfte in 2-1 efter fem minuter av 3e perioden. De Trojanska hjärtanen på läktaren mådde lite bättre men det skiljde ju ff bara ett mål. Och när 2-2 kom 58.36, då kändes det minst sagt fruktansvärt jobbigt att vara Trojasupporter. Det gick mot förlängning, en förlängning många på läktaren sa sig inte skulle orka/våga se, det var oro deluxe helt enkelt. Klacken som varit grym denna kväll fortsatte dock ösa på och när Trojas Tobias Törnkvist satte 3-2 vid klockan 59.59 då exploderade LA i ett helt galet glädjerus. Glädjen höll dock på att sätta sig i halsen för Boisspelarna var vansinniga. De var övertygade om att slutsignalen hade gått då målet prickades in, domare Johan Magnusson var dock obeviklig redan från att målet gjordes till den långa diskussion som fortsatte efter. Det är såklart olyckligt att det ska behöva bli så här i en så pass viktig match och med målkameror hade kanske Troja blivit utslagna i en förlängning i denna match. Troja hade nu turen på sin sida. Men att Boislirarna och deras supportrar var duktigt förbannade efter detta slut i match två gick inte obemärkt förbi, det var många hårda ord som skreks ut i LA:s katakomber och på läktaren från Boissupportrarna.

  Tändvätska hade oavsett om man ville det eller inte getts till redan tuffa motståndaren Mariestad, därför var det mkt nervöst även inför match tre. Lördagen den 18 mars skulle det då avgöras, vilket av lagen som skulle gå till kvalserien. Skulle Troja vända på steken och ta sig till denna kvalserie eller skulle Bois ta sig dit? Bois började inte helt oväntat starkt och gick upp till 2-0 efter 10 minuter. Det kändes återigen väldigt tungt som Trojasupporter. Två mål är inte mkt men Bois spelade bra och hade bud på 0-3 samtidigt som vi visste att Ljung varit sjukt svår att göra mål på. Det kändes som att mirakel från ovan skulle behövas för att detta skulle vändas. Troja var i gunga och publiken var i chock. Trojalirarna käkade sig dock in i matchen och när Söder hängde 1-2 efter halva matchen då ökade hoppet bland Trojanerna på läktaren. Det var dock ändå ledning för Bois inför sista så nervöst var det. Troja gjorde en mäktig anstormning mot otroligt tappra Ljung i Boiskassen i 3e perioden. Det dröjde dock inte mer än tre minuter in på tredje perioden innan Benker snyggt styrde ner ett skott från Åkesson till 2-2. Lagkaptenen Daniel "Trucken" Karlsson tog sedan hand om avgörandet helt själv när han åkte in i anfallszon och dundrade in 3-2 bakom Ljung. Det blev ett magiskt tryck på läktarna och vid slutsignalen jublade supportrar och spelare som att avancemanget till HA redan var klart. 

  Väl i kvalserien tog Troja med sig att man klarat av sig den psykiskt tunga pressen och när det släppte från axlarna på Trojalirarna så var de i princip oslagbara då segrarna togs på löpande band. Troja stod på maximala 9p efter tre omgånar och då hade Troja ändå mött de på pappret svåraste motståndarna på bortaplan, dvs VIK och SSK. Det tog stopp hemma mot Krstd (0-4) men snart var Troja uppe på tåget igen efter bortasegrar mot Huddinge (2-1) och Visby (3-2). Vid båda tillfällena var det Niclas Lehman som fixade trepoängarna efter avgörande mål i 56e minuten i Sthlm och matchavgörande 3-1 på ön i 54e minuten. Troja hade nu guldläge, 15p efter sex omgångar hade man inte vågat drömma om.

  Det blev ännu bättre när Västerås besegrades hemma lördagen den 8 april. Efter ett mäktigt flaggtifo körde Troja över VIK och segrade med 5-1. Tre matcher återstod nu av serien. Troja ledde den stort på 18p före SSK på 13p och Krstd på 11p. Första matchbollen var mot SSK hemma tisdagen den 11 april och det såg bra ut när Lehman (igen) gjorde ett viktigt mål, 1-0 en minut in i trede perioden. SSK kom dock tillbaka och vände till 2-1. Den vändningen är troligen anledningen till att SSK spelar i HA denna säsong och kanske är en av de viktigaste vändningarna i SSKs moderna historia. Krstd vann lätt ute på ön med 6-3 och nu var ställningen Troja 18p, SSK 16p, Krstd 14p, det drog ihop sig! I näst sista omgången skärtorsdagen den 13 april skulle det bli än mer spännande när Krstd vann med 1-0 på sin hemmaplan mot Troja. Detta samtidigt som SSK bortabesegrade Huddinge med 4-2. Troja såg helt plötsligt lite mer matta ut, lite mer som i Allettanfinalen och playoff och känslorna från detta kval kom nu tillbaka efter att det bara för två omgångar sedan hade känts helt fantastiskt.

  Ställningen inför sista omgången den 16 april 2017 (ett numera magiskt datum i Trojakretsar) var nu SSK 19p, Troja 18p, Krstd 17p. Stor fördel dock för SSK och Troja som hade Visby respektive Huddinge på hemmaplan och Krstd hade VIK på bortaplan. Inför tredje perioden var ställningen densamma, SSK 22p, Troja 21p och Krstd 20p då det var ledning för SSK med 3-0, Troja med 4-2 och Krstd med 1-0. Troja såg dock darriga ut och när Huddinge kvitterade till 4-4 efter 52.40, då kändes det riktigt illa. Ångesten från framförallt playoff mot Mariestad ggr 10 var tillbaka, det var outhärdligt att titta på matchen. I detta läge var det nämligen SSK och Krstd till HA då de lagen ff ledde med 3-1 respektive 1-0. Tiden var på väg att rinna ut för Troja som var tvungna att vinna i detta läge.

  Vid förlängning i både Lby och Västerås så skulle Krstd ha fördel av bättre målskillnad om de skulle segra och Troja förlora i förlängningen. Övertidsseger för Krstd och övertidsförlust för Troja skulle alltså även det ta SSK och Krstd till HA. Då händer det osannolika. I Västerås skickar Frycklund en inte alltför hård puck mot mål och det är kvitterat i Västerås vid sena 57:20. Målet kom i Västerås med några minuter kvar i Lby. Matchen i Lby var lite taktiskt fördröjd, bland annat med uppvaktningar innan match. Det såg ut att gå mot två ovissa förlängningar där inget skulle vara givet. Förlängningen hinner dra igång i Västerås och väl där är det VIK som sätter avgörande 2-1. Krstd var därmed bara två och en halv minut från att ta sig till HA.  Precis när det rullar upp på jumbotronen i LA så stiger jublet bland de 3 200 Trojasupportrarna i LA. Det var 35 sekunder kvar i Lby och nu skulle lika räcka mot Huddinge, helt plötsligt var Troja i HA igen! Men det återstod ju 35 sekunder och det hann inte riktigt gå fram till spelarna att VIK hade avgjort och att Troja kunde spela på 4-4. Det dröjer bara sju sekunder innan det magiska händer och vem om inte Niclas Lehman är framme och dundrar in 5-4 till Troja efter lysande framspelning av Johan "Bois" Andersson.

  Det galna slutet kan ni se här som mycket vaket filmades av Daniel Andersson:

  https://twitter.com/SamuelLuttren/status/947447291656404993 

  (Glöm inte sätta på ljudet på videon för bästa upplevelse. Man hör på filmen även på publiken när 2-1 målet från Västerås förkunnades på jumbotronen, precis innan Troja sätter 5-4)

  Taket lyfte nu i LA och varken spelare eller supportrar visste nog om tid och rum för ett tag. Troja kunde nu släppa in ett mål de sista 28 sekundrarna och ändå gå upp. Det blev dock inga fler mål och efteråt firades det som aldrig förr i Lby natten lång. Efter ett helt otroligt playoff och sedemera kvalserien stod Troja som hockeyallsvenska.

  Krstd som kom trea i serien var sedan oxå vädigt nära en HA-plats då Pantern nekades HA-plats pga för sent inlämnad årsredovisning. Till slut fick dock Pantern vara med i HA ändå då de skyllde på problem med revisorn, vilket Svenska hockeyförbundet köpte denna gång. 

  Troja behöll sedan i princip hela sitt lag till hockeyallsvenskan. 17 spelare av de som tog upp laget var kvar! Att laget var samspelt inför comebacken i HA behövde alltså ingen betvivla. Troja började borta mot Västervik den 20 september 2017 och det blev där förlust med 3-1, Tor Immo blev allsvensk premiärmålskytt för Troja. I hemmapremiären stod sedan BIK för motståndet.

  Det skulle bli en bejublad comeback i LA men så blev inte fallet då ett antal av Trojas supportrar portades pga sin tröja och då väldigt många av övriga supportrar stod bakom sina vänner så blev det ingen stämning i LA. Troja blev Tröja med hela hockeysverige och det rådde delade meningar om vem som hade rätt och fel. Man fick tankar till låten"Ingen vill vet var du har köpt din tröja". Till slut kom dock Troja och dess supportrar överens och det var skönt för det kändes som att detta tog mkt kraft från att stötta Troja. Om detta hade betydelse för Trojas svaga start kan diskuteras.

  Det har tagit tid men när vi kom till december så hände ngt med Troja. Segrarna har radats upp och efter att långa stunder legat under det negativa kvalstrecket ligger Troja just nu över detsamma och har dessutom häng på lagen ovanför. Det har på slutet bland annat blivit segrar mot Västervik b (8-2), BIK h (6-2), Löven h (3-0) och SSK (6-0) så formen verkar väldigt god!

  2018 då, vad finns i dess sköte? Jo det är jubileumsår då Troja fyller 70 år (1948-2018). Det skulle vara väldigt trevligt att få fira detta med kval till SHL, just nu finns som sagt chansen. Hur det går med detta det vet vi när serien summeras den 7 mars 2018! Gott nytt år alla Trojaner och våra motståndare som gör att vi Trojaner får möjlighet att uppleva en massa härliga hockeyminnen! 


  0 KOMMENTARER      1249 VISNINGAR
  MATTIAS DANIELSON
  2018-01-03 13:59:00


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  ANNONS:

  Fler artiklar om Troja/Ljungby

  Inför Troja-Huddinge
  Troja/Ljungby Vi har kommit till den 15 april och det är dags för sista kvällen med gänget när Troja tar emot Huddinge i LA på söndagen.
  2018-04-15 10:13:00

  Inför VIK-Troja
  Troja/Ljungby Vi har nått näst sista omgången av KS och Trojas chanser är väldigt små att hänga kvar i HA. För att det ska eventuellt ska finnas chans krävs 3 poäng borta mot VIK på torsdagskvällen!
  2018-04-12 00:05:00

  Inför Troja-Borlänge
  Troja/Ljungby Vi har kommit till omgång 8 när Troja tar emot Borlänge hemma i ännu en ödesmatch.
  2018-04-09 23:23:00

  Inför Piteå-Troja
  Troja/Ljungby Vi har kommit till omgång 6 av KS 2018 och fortfarande har alla lag i serien chansen till HA. Troja måste troligen ta fyra trepoängare för att ha chansen att hänga kvar. Först ut av dessa matcher är Piteå på bortaplan.
  2018-04-07 13:25:00

  Inför Troja-Västervik
  Troja/Ljungby Troja står på onsdagskvällen inför en ödesmatch för fortsättningen av KS 2018. 3p är i princip ett måste för att Troja fortsatt ska ha en hyfsad chans på topp2.
  2018-04-04 00:26:00

  Analys efter halva KS
  Troja/Ljungby Det har nu avverkats halva KS 2018. Västervik är i förarsätet tätt följda av Huddinge och Västerås just nu men mkt kan hända nu när vi går in på upploppet av serien!
  2018-04-03 23:45:00

  Inför Huddinge-Troja
  Troja/Ljungby Troja står inför en mkt viktig vecka där tre matcher ska spelas. Först ut är Huddinge borta på annandag påsk.
  2018-04-02 10:47:00

  Inför Troja-VIK
  Troja/Ljungby Troja tar på skärtorsdagskvällen emot VIK i en mkt viktig match där seger är det enda som räknas.
  2018-03-28 23:38:00

  Inför Borlänge-Troja
  Troja/Ljungby Vi har kommit till tredje omgången av KS2018 då Troja på tisdagen rullar upp till Borlänge för en ny het KS-match!
  2018-03-26 23:47:00

  Inför Troja-Piteå
  Troja/Ljungby Det blev en svag KS-premiär av Troja borta mot Västervik. Redan på lördagen är det match igen när Troja tar emot nordliga Piteå.
  2018-03-24 12:57:16

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Hockeyzon - Svensk Hockey

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
  Racing måste fokusera på försvaret
  Colorado har imponerat rejält
  Ingen kan stoppa Todd Gurley
  Brassar, pusselbitar och demokrati
  Marchal, Sandström och Lindholm
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies