fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher VM 2018 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
Besökare: 42465 | Inloggade: 486 | Antal medlemmar: 182494
  START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Sylwander Ett bra steg för mig!
  Sylwander i Rögletröjan

  Sylwander: Ett bra steg för mig!

  Modos nyförvärv Daniel Sylwander tog sig tid för Modoredaktionen

  Hej Daniel, och tack för att du ställer upp på intervju!

  Det är självklart.

  Varför blev det Modo?

  Dels vill jag spela i en storklubb, jag känner att Modo är det och jag vill hjälpa klubben uppåt, och sen valde jag Modo till stor del för att jag haft en bra dialog med Björn Hellkvist om att komma hit, och jag känner att hur dom ser på mig och vad dom vill få ut av mig som spelare passar bra för mig. Många kanske ser det som ett steg neråt i karriären att gå till Hockeyallsvenskan, men jag ser det som ett sätt för mig att få utveckla fler delar av mitt spel och få mer förtroende och på så sätt kunna förbättra mitt spel. 

  Varför blev det ingen fortsättning i Rögle?

  Det kan jag faktiskt inte svara på, men Rögle ville att jag skulle prova på nåt nytt. Jag har spelat där i hela mitt liv så det kändes jobbigt, men samtidigt kändes det som att jag hade hamnat i ett fack i klubben som det var svårt att komma ur. Både klubben och jag kände att det kunde vara läge att komma ut och prova på nåt annat och växa som människa, och förhoppningsvis kan jag få en större roll där jag kan få visa att jag klarar av att vara den spelaren.

  Känns det konstigt att lämna tryggheten i Ängelholm för att flytta till Norrland?

  Ja, jag skulle ljuga om jag sa att det inte gjorde det, men samtidigt så ser jag det som ett steg i mitt liv. Jag får prova att stå på egna ben och jag är inte hemma i min moderförening längre utan jag får en större chans att utvecklas på ett annat sätt när jag ses med nya ögon. 

  Du har ingen bitterhet mot Rögle?

  Nej, inte alls. Jag önskar dom all lycka till, men jag tror det kan vara ett bra steg för min karriär, jag tycker ändå att jag har spelat ganska bra men jag får chansen att förbättra vissa delar av mitt spel, och även förtroendet som gör att jag kan göra det. 

  Det låter som ett genomtänkt beslut.

  Ja det är det också, det kändes väldigt jobbigt dom första dagarna efter att beskedet kommit, det är som om man hade jobbat på ett ställe i hela sitt liv och så får man reda på att man inte får vara kvar där längre. Men när det fått smälta in kände jag att det kunde vara ett bra steg för mig istället, så jag började se det lite mer positivt. 

  Vad har du för intryck av Modo sedan tidigare?

  Jag har inga speciella intryck på det sättet, men jag vet att det är en väldigt anrik klubb som varit en storklubb, och att det är en stad som verkligen brinner för sin hockey. Däremot har jag sett att det är en av Sveriges finaste arenor med fina omklädningsrum och fantastiska faciliteter, det gör det väldigt lätt att trivas när man kommer hit. 

  Var det första gången du kom upp till Övik idag (läs onsdag) eller har du varit uppe tidigare?

  Dom hämtade min och sambons flyttgrejer till Stockholm igår, så jag kom direkt från flygplatsen till arenan och fick träffa alla spelare och ledare och folk runt föreningen, jag fick ett väldigt varmt mottagande, och det tycker jag tyder på att en klubb bryr sig om sina nya spelare och vill visa att det är det här vi står för, och här tar vi hand om varandra.

  Vad tycker du om Övik som stad, från det lilla du har sett?

  Emil Carnestad har visat mig runt lite, och jag tycker det verkar vara en mysig och harmonisk stad, och människorna verkar väldigt snälla och trevliga. Jag gillar att det inte är så högt tempo heller, utan man kan ta sig fram i sin egen takt. 

  Hur vill du beskriva din förra säsong?

  Lite upp och ner. Jag tyckte försäsongen gick bra, men sen blev jag satt åt sidan av tränaren och jag höll väl inte riktigt med om det, men jag accepterade det ändå. Jag fick komma in igen och vår kedja blev hyllad som den bästa i flera matcher, men sen blev jag petad igen, så det var bara att ta nya tag och jobba sig upp igen. Jag tycker ändå att stora delar av säsongen så spelade jag bra hockey, men sen vissa delar ville jag så mycket att det låste sig istället. 

  Hur tycker du att upplägget för sommarträningen känns? Har du kört individuellt hittills?

  Ja jag ska vara med grabbarna imorgon (torsdag) och spela lite innebandy. Jag tycker upplägget känns bra, särskilt att Björn vill ha snabba och explosiva spelare som fåt ut sin kraft. Kraften är väl mitt varumärke egentligen, så jag ser fram emot att få utnyttja den kraften med hjälp av den här träningen. 

  Har du nån favoritdel av sommarträningen?

  Jag gillar agility, att vi ska få igång snabba fötter, för styrkan i benen vet jag att jag har sen tidigare. Jag vill kunna använda styrkan men även få ut allt ur musklerna så jag blir snabbare på skridskorna. Jag tycker upplägget känns bra, och framför allt att man tar hand om höfter och axlar som är en väldigt känslig del för hockeyspelare. Det är smart, och även att man fokuserar på det klubben vill att vi ska vara bra på på isen. Vi vet att vi kommer vara vältränade och snabba på isen, och vi vet att vi kommer vara halvmetern före och få nån extra hundradel att fatta beslutet.

  Du har haft Björn Hellkvist som tränare tidigare, hur stor betydelse hade han i att du kom till Modo?

  Jag tycker att det hade betydelse, men det fanns redan intresse för min del att komma till Modo, dels för laget, men även för att jag alltid har känt att Modo kan vara en klubb jag skulle trivas i. Sen blev det självklart att jag skulle flytta till Modo när Björn blev klar, för där vet jag vad jag kan vänta mig. Det är rak kommunikation i vad man ska göra och inte göra, och jag gillar det i en tränare, han säger det dessutom på ett bra sätt. Jag var och fikade med Björn för några veckor sen och han sa att han hade blivit en helt annan person mot när han tränade mig sist. Han har blivit bättre på att känna av människor, men man får höra det om man inte gör som han säger. Jag tycker det är bra när det ställs krav. 

  Vad har du för intryck av Micke Sundlöv? Hur gick det till när ni började prata?

  Jag och Micke har hunnit prata en del, dels om kontraktet men sen har vi pratat mycket om kringarrangemangen med lägenhet och så vidare nu på sluttampen. Han är en sportchef som bryr sig väldigt mycket om sina spelare, proffsig och ger bara bra intryck. 

  Hur tycker du truppen ser ut?

  Jag har ärligt talat inte jättebra koll, men jag har koll på några sen tidigare, bl.a Magnus Häggström som jag spelat ihop med och Emil Carnestad som jag är jämngammal med, och så Erik Hanses förstås. Men jag har mött flera spelare och ser fram emot att få lära känna alla nya lagkamrater lite bättre, och så kan jag lära dom yngre spelarna lite också. 

  Vad vill du bidra med i årets Modo?

  Jag vill bidra med kraft, fysik, aggressivitet och jag är en bra defensiv spelare, men jag hoppas att jag kan bidra i offensiven också. Jag vill få igång laget, och få igång publiken och skapa känslor, hela hallen ska koka av glädje när dom går därifrån efter matchen!

  Vilka tycker du är dina styrkor som hockeyspelare?

  Jag är stor och stark och fysisk men ändå skridskoskicklig. Jag har ett bra skott men jag använder det för sällan. 

  Vad tror du att du kommer få för roll i laget?

  Jag vill vara en sån spelare som man både kan sätta in när man leder med ett mål för att jag är bra defensivt, men även en sån man slänger in när man ligger under för att skapa mer energi i laget och för att göra nåt utöver det vanliga. Jag vill vara en energispelare som producerar, det brukar komma när man lägger ner hårt jobb. 

  Har du några personliga mål med säsongen?

  Att kunna spela mitt bästa spel, men jag sätter inte upp några poängmål utan det kommer när man lägger ner arbetet. Det kan rulla på när man får mer självförtroende. Men mitt primära mål är att vara en trygghet i laget som man kan luta sig mot vid utsatta situationer. Sen hoppas jag som sagt kunna utveckla offensiven lite.

  Du har gjort resan från Hockeyallsvenskan till SHL tidigare, vad är det som har gjort att ni har lyckats?

  En fantastisk gruppdynamik, bägge gångerna vi gick upp. Moralen lyfte upp oss genom dom jobbiga momenten, och det gjorde att vi fick med oss alla marginaler när det blev snävt. Dessutom trodde vi stenhårt på att det skulle gå vägen, oavsett hur mörkt det såg ut.

  Har du tagit med dig nån erfarenhet eller några idéer du tror du kommer ha nytta av i Modo?

  Det har jag gjort, det finns mycket olika saker man lärt sig från ledargestalterna man spelat med tidigare, så jag kan föra vidare råd jag fått inför dom viktiga matcherna till dom jag spelar med nu, Andreas Lilja var en kapten som var bra på att komma med såna råd.

  Vem blir poängkung i laget?

  Jag tror Jonathan Johnson gör flest poäng i år. 

  Slutligen undrar jag om det finns nån historia bakom ditt val av nummer 23?

  Jag valde faktiskt mitt första tröjnummer, 12, eftersom Daniel Sedin hade det i Modo. Men sen när jag kom upp i åldern så hade jag först nummer 20 eftersom 23 var upptaget, men när jag kom upp i A-laget fick jag nummer 23, min pappa hade faktiskt nummer 23 när han var målvakt i Rögle. Dessutom är det lite slumpmässigt att jag är född just den 23e också. 

  Då tackar jag för att du ställde upp!

  Tack själv! 


  0 KOMMENTARER      4535 VISNINGAR
  PETER KEMPE
  På Twitter: kempelito
  2018-05-04 21:11:43


  ANNONS:

  Fler artiklar om Modo

  Nytt avsnitt av Modopodden
  Modo Modoredaktionen har spelat in ett nytt avsnitt av Svenskafans Modopodd "Stället går bananas"
  2018-07-03 13:19:00

  Edman: En dröm att spela i Modos A-lag!
  Modo Nya målvakten Isak Edman tog sig tid för Modoredaktionens frågor
  2018-05-22 08:09:41

  Intervju med Jonathan Johnson
  Modo Modoredaktionen tog ett snack med nyförvärvet Jonathan Johnson
  2018-05-14 07:56:27

  Sylwander: Ett bra steg för mig!
  Modo Modos nyförvärv Daniel Sylwander tog sig tid för Modoredaktionen
  2018-05-04 21:11:43

  Silly Season 2018/19 : Kalle Jellvert klar.
  Modo Senaste nytt: MoDo meddelar idag på "Modochannel" att man värvat Kalle Jellvert från Örebro. Kalle har dock varit utlånat till AIK under föregående säsong och gjorde där 17p på 51 matcher. Han kan spela både som center och ytterforward, och det är inte spikat vilken position han kommer spela i MoDo kommenterar Sundlöv till Modochannel. kontraktet är skrivet på ett år.
  2018-05-03 11:23:00

  Berglund: "Att stanna i Modo var ett lätt val"
  Modo Modos talang Victor Berglund tog sig tid för Modoredaktionen
  2018-04-25 07:40:00

  Ett spännande lagbygge
  Modo Sundlöv har inte legat på latsidan sedan säsongen tog slut för herrlaget. Spelare har kommit och spelare har lämnat med jämna mellanrum sista tiden Jag har försökt mig på att skriva om hur jag tycker lagbygget ser ut såhär långt.
  2018-04-24 16:38:22

  Intervju med Victor Aronsson
  Modo Modos nyförvärv Victor Aronsson tog sig tid för Modoredaktionen
  2018-04-20 11:21:28

  Hellkvist: "Jag flyttar inte från Ängelholm till Övik för att det inte ska bli bra"
  Modo Modos nya tränare Björn Hellkvist tog sig tid för Modoredaktionen
  2018-04-10 10:48:43

  Emil Alba: "Jag är såklart väldigt intresserad av att stanna i Modo!"
  Modo Även Emil tog sig tid att svara på ett par frågor mitt i påskfirandet, oh det uppskattas! Som med dom andra intervjuerna jag gjort sista dagarna så var min undran hur spelarna såg på säsongen som var, och även hur dom ser på sin framtid i MoDo.
  2018-04-01 06:59:00

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Hockeyzon - Svensk Hockey

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US | FORUM | BETTING
  HSV tillbaka i vinnarspåret
  ”Storhetstiden ser ut att vara förbi”
  Derby ska bli mer samspelta
  ”Har skrikit länge efter stabilitet”
  ”Inget lag har varit så favorittippat”
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies