fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhornan
Besökare: 36150 | Inloggade: 300 | Antal medlemmar: 179200
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Tippning och lite annat
  Örebro ser starka ut.

  Tippning och lite annat

  Jag må vara en simpel, hormonförvirrad tonårspöjk. Men jag ådrar mig ändå nöjet att få redogöra min tippning av HockeyAllsvenskan 2011/2012 för er.
  Jag skulle kunna placera ut alla lag på en plats, men de facto skulle jag bara chansa vad gäller bottenlagen, ni får således bara ta del av topp fem.


  Det var den trettionde mars. Dagen då lilla Örebro skulle krossas av stora, stolta och anrika Södertälje SK. Dagen då vi äntligen skulle bryta den förnedrande förlusttrenden som Växjö givit oss.

  Ni med SSK-hjärta och ett fungerande minne vet precis hur det gick.

  Örebro drog ifrån under sista perioden och vann med 4 -1.

  Det var då, mitt bland alla svordomar efter Örebros fjärde mål, som jag insåg att traditionen med förnyat kontrakt via Kvalserien inte skulle återupprepas denna säsong. Och trots segrarna mot Rögle och Mora hann jag inte återfå något hopp innan vi, Södertälje SK, efter tre år i Sveriges högsta serie numera låg i Allsvenskan tillsammans med lag såsom Sundsvall och Troja Ljungby.

   

  Istället för att blicka bakåt och undra vem som scoutat Seikola eller varför man inte gav Riku fler chanser vänder vi nu blicken framåt och gör det bästa av säsongerna som väntar i Allsvenskan. För det är det enda vi kan påverka. Ingenting annat.

  Jag vet att kommande år kommer bli fantastiska, jag vet att vi inom en snar framtid kommer att tillhöra Elitserien, och jag vet att det är vi fans som kommer att göra det.

  Tillsammans kommer vi att göra det!

  1. Malmö – Nymans legoknektbygge imponerar tyvärr alltför mycket på mig för att jag skulle våga tippa Malmö på något annat än en förstaplats. Värvningarna av Klasen, Barta och Joesfsson imponerar. Har svårt att se vad som skulle kunna fälla Strömbergs gäng då även målvaktssidan ser hyfsat trygg ut.

  2. Örebro – Värvningarna av Kåberg och Aulin samt det faktum att man fått behålla Strömberg och (Sjödell) Wiklander gör att Örebro får ses som en het kandidat till förstaplatsen. Man har dessutom två relativt unga och utvecklingsbara målvakter i Nicklas Dahlberg och Andro Michel.

  3. Leksand – För första gången på ett par år tippas Leksand inte tillhöra den absoluta toppstriden i Allsvenskan. Något som hybrisfansen - och laget för den delen – nog kan må bra av.

   Till att börja med har man inte smällt upp med ett riktigt säkert kort på målvaktsposten, även om jag inte som SSK:are inte har så mycket att skryta med. Backsidan ser stabil ut, inte mer. Framåt ser även den helt ok ut, med vissa toppar i form av Olimb och Prestberg.

  4. Rögle – Har tappat en och annan viktig pusselbit från föregående säsong och inte riktigt fyllt upp dem även om juniorerna lär ta ännu ett kliv i utvecklingen. Har längst bak behållt Allsvenskans bästa målvakt i form av Jonas Fransson som kommer vinna en och annan match åt Skånelaget. Ser på något sätt bättre ut än i fjol, men konkurrensen har hårdnat, placeringen därefter.

  5. Södertälje – Alltför många egna produkter och trotjänare har svikit. Istället har mer rakryggade spelare (läs Månsson) fått kliva fram för att slutföra uppgifterna i SSK.

   Framåt står det och faller med de två Slovenerna, bakom dem ser det nämligen oroväckande tunt ut.

   Bakåt tycker jag det ser något bättre ut med Bemström, Davis och, framför allt Kalteva. Tydlig linje med gamla SSK:are bland nyförvärven, helt rätt är ju mycket lätt att säga, även om jag inte alls förstår värvningen av exempelvis Billberg.

   Viktigast av allt är nu givetvis att målvaktsposten fylls med kompetens. För om det inte händer tror jag tyvärr att det blir tufft att nå Kvalserien.


  20 KOMMENTARER      2500 VISNINGAR
  MAURI HERMUNDSSON
  mauri.ssk@hotmail.com
  2011-07-18 00:26:39


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  Kricke:
  Mauri: För att SSK bara har en keeper kontrakterad och det är en gamnacke med attitydproblem - en energidränerare. Övriga lag har två målvakter kontrakterade och praktiskt taget samtliga lags andremålvakter är bättre än Idoff som är SSK:s förstekeeper just nu. Säger sig självt att det inte fungerar och att 14:e platsen ligger närmast till just nu. Eller rättare sagt det är min inre röst som säger det.
  Tumme upp 2011-07-18 23:24:55
  Mauri Hermundsson:
  Kricke: Alla tycker olika, inse det. Förövrigt tycker jag att du är en pajas som tror att SSK kommer kriga hårt för att unvika 14:e-platsen.

  Varför denna låga nivå förresten?

  Victor hade förövrigt en bra källa, skriv helst inte saker du inte vet någonting om.

  Tumme upp 2011-07-18 23:14:51

  Kricke:
  Förresten. I SSK går ju alla supportrar efter deras "inre röst" när de skriver något, så det kanske inte är så konstigt ändå att skribenten i fråga tippar SSK femma.
  Tumme upp 2011-07-18 22:39:37
  Kricke:
  Pajastips som man inte kan ta seriöst. Som trupperna ser ut just nu skulle SSK få kriga hårt för att undvika 14:e platsen. Du får gärna motiviera hur du kan tro att SSK ska sluta femma med endast jättesållet Sebastian Idoff som keeper. Pajastips är bara förnamn. Var hittar Svenskafans alla pajasskribenter till södertäljeforumet????
  Tumme upp 2011-07-18 21:43:49

  SSK:
  Det är ssk svenskafans som gjort listan.
  Tumme upp 2011-07-18 20:55:15
  Gurkas:
  kan väll bara tycka som så att nästan alla fans har en övertro på "sitt" lag! Tycker inte Örebro ser så mycket bättre ut än tex Almtuna, Västerås, ssk eller Malmö! Övermod är ingen styrka utan en svaghet! Det kommer en del lag att få känna av! Leksand har gått dåligt ett par säsonger så dom tror jag blir seriens dark Horse! Malmö årets flopp och Oskarshamn årets flipp!

  Tumme upp 2011-07-18 18:42:14

  Stefan:
  Amen!
  Tumme upp 2011-07-18 13:07:58
  Gurkguda:
  sant, men du skriver ingen "Örebroare tar ut något i förskott" om så var fallet så skulle jag inte vara här och skriva nu :)
  Tumme upp 2011-07-18 13:03:15

  Stefan!:
  Fläsket// Har ju klart för dig! En ny säsong är ny och nu ska ni vinna sudden, straffar och allt ska bli bättre! Klart man aldrig vet hur det går och ingen Örebroare tar ut något i förskott men än att det ser bra ut på alla plan! Man satsar och växer även utanför rinken och fler sponorer hakar på och ledningen blir bättre! Men det gäller att inte segla iväg och där är tränarna noga att det är stenhårt jobb som gäller för att lyckas! Ta gärna ner oss på jorden, ser att du gör det på olika forum och det är jättebra! Ge pressen på andra lag! Är väl jag som tycker Malmö och örebro har trupper som höjer sig lite men vi får se hur det går när det drar igång!
  Tumme upp 2011-07-18 12:20:03
  Gurkguda:
  Detsamma, men man börjar bli lite less på alla "Örebro" fans som höjer sitt lag till skyarna och redan placerar sitt lag i ES...lite Leksand varning på er..ni har lyckats bra en säsong men det garanterar inte att man lyckas lika bra nästa säsong, speciellt när alla lag i HA har blivit förstärkta. Bofors trodde också på att behålla de flesta av sina spelare efter en lyckad säsong men icke..

  en ny säsong är en ny säsong..gamla meriter spelar mindre och mindre roll..det är alltid några lag som "överpresterar" som tex "Örebro" :) och andra lag som floppar typ Malmö...

  Jag har egentligen inget emot Örebro men jag vill gärna ta ner er på jorden igen.Denna säsong kommer att bli ännu jämnare än tidigare, (malmö ej inkl.)

  Att många örebrofans placerar sitt lag i en klass för sig tillsammans med Malmö..är ganska löjligt.....örebro håller ungefär samma klass som överiga AS topplag.

  Tumme upp 2011-07-18 12:07:45

  Stefan!:
  Får tycka vad du vill men att snacka om att Örebro saknar bredd är löjligt! Du kan ju hockey men din vilja att det ska gå dåligt för Örebro har du visat många ggr!
  Tumme upp 2011-07-18 11:29:40
  Stefan!:
  Men fläsket, att du orkar!
  Tumme upp 2011-07-18 11:27:01

  Gurkguda:
  Att alla anda tror på Örebro...nja...en sanning med modifikation...jo Örebro kommer att ta sig till förkval men inte till kvalserien inte denna säsong.

  Det blir Malmö, Leksand och Västerås/Mora eller Rögle.

  Tumme upp 2011-07-18 11:24:45
  Gurkguda:
  Vi fans brukar vara enögda, jag vet. VIK är starkare än Örebro på alla fronter..och min son är starkare än din son...eller hur...
  Tumme upp 2011-07-18 11:23:14

  Gurkguda:
  Men Stefan det är ju sant och det vet du om dy tänker till lite.
  Tumme upp 2011-07-18 11:21:27
  Stefan!:
  Nej, han har ingen tvillingbror Wiklander även om det hade varit kanon! Strömberg duger skapligt där också! Och Dahlberg är vi otroligt nöjda med som målvakt och du kommer förstå när säsongen börjar varför fläsket!
  Tumme upp 2011-07-18 09:39:06

  Stefan!:
  Gurkguda! Sluta snacka ditt eviga tjatande om Örebro! Vet att det sticker i dig att man är bättre i allt och alla andra tror på oss! Och du tjatar om varför Leksand släpper Aulin bla bla bla! Finns väl mycket det kan bero på, haka inte upp dig på det nu hela säsongen! Det defensiva är bättre än förra säsongen och ingen bredd?? Är du en gurka som varit inlagd för länge??

  Wiklander- Löhwdahl- Wiklander
  Keith- Aulin- Kåberg
  Palmebjörk- Edblom-Björklund
  Enström-Weinstock- Adolfsson

  Lihagen som är på väg tillbaka och 8 bra jämna backar! Här finns det bredd i massor så ägna nu all din kraft och få oedning på VIK! Örebro behöver du inte oroa dig för! Malmö och Örebro är i en klass för sig själva och sedan hoppas jag SSK kommer gå bra också!

  Tumme upp 2011-07-18 09:32:10
  Gurkguda:
  Det är just det defensiva samt målvakter som kommer att placera Örebro utanför topp fem och laget har ingen direkt bredd, kan man störa Conny så kommer Örebro att falla :-) Aulin har inte imponerat och varför släpper LIF en sådan kille om han skulle vara så bra? Hmm
  Tumme upp 2011-07-18 06:33:02

  David Hellsing:
  Bra genomgång men vill ändå rätta dig vad gäller Leksand. Vi var inte särskilt topptippade förra säsongen heller om nu måttstocken gäller att vinna serien. Minns att det var ett antal som tippade Leksand utanför kvalserien och de fick ju rätt.

  Därför fallerar uttrycket hybrisfans en aning. Jag hade köpt formuleringen för två-tre år sedan men jag kan lova dig att många har kommit ner på jorden nu.

  Tumme upp 2011-07-18 02:31:41
  Freiburg:
  Bra jobbat!
  Tumme upp 2011-07-18 01:16:12

  ANNONS:

  Fler artiklar om Södertälje

  Blytung förlust i Mora
  Södertälje Efter målkalaset senast mot Rögle gör SSK återigen en dålig bortamatch där man viker ner sig totalt i den andra perioden. Dalmasarna vinner matchen relativt enkelt med 5-2.
  2013-10-26 11:53:00

  SSK körde över Rögle
  Södertälje Med en David Pastrnak i högform kunde SSK ikväll inkassera säsongen andra seger mot Rögle. Sportklubben gör sin bästa insats för säsongen och matchen slutade med hela 7-1.
  2013-10-23 22:43:01

  SSK vann dragkampen om DeSimone
  Södertälje SSK gjorde igår klart med en riktig klassspelare, och vann dragkrampen mot DIF och VIK som också ryckte i den snabbe centern. Philip DeSimone kommer närmast från finska Jokerit och stannar säsongen ut.
  2013-10-18 08:15:45

  SSK:s nystart gav tre poäng mot VIK
  Södertälje Tränarbytet gav effekt direkt. SSK ville mest och spelade med mycket energi i kvällens bortamatch mot VIK. Sportklubben vann rättvist med 2-4.
  2013-10-16 21:23:00

  SSK bryter med Strömvall
  Södertälje Efter en svag säsongsinledning meddelade klubben idag att Johan Strömvall inte får fortsatt förtroende i SSK. Ny tränare blir istället Anders Sörensen, som tidigare varit assisterande tränare.
  2013-10-14 11:53:41

  Bedrövligt spel av SSK
  Södertälje SSK blev överkörda av DIF i årets första länsderby. Bortalaget vann alldeles för enkelt med 4-0 inför en frusterad hemmapublik.
  2013-10-09 22:44:33

  Inför: SSK - DIF
  Södertälje Då har det blivit dags för säsongens första länsderby, som spelas i Axa Sports Center. SSK har statistiken i ryggen, men DIF har bättre form. Det lär bli en tät match att vänta i Templet i morgon.
  2013-10-08 23:20:07

  Viktig SSK-seger på bortais
  Södertälje Efter tre matchers måltorka på bortais tog SSK ikväll en efterlängtad och viktig seger. Oskarshamn besegrades med klara 4-1.
  2013-10-05 23:11:30

  Mardrömsstart sänkte SSK
  Södertälje SSK hade 0-3 i baken när matchen bara var tre minuter gammal. Det blev ett försprång som SSK aldrig hämtade in, trots stort spelövertag och många målchanser. Matchen slutade 2-3.
  2013-10-03 23:11:00

  Fortsatt dåligt bortaspel
  Södertälje SSK:s dåliga trend på bortais forsätter att hålla i sig. Igår blev Sportklubben på nytt nollade när Malmö vann med 5-0.
  2013-10-01 10:05:39

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Hockeyzon - Svensk Hockey

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Sevilla klappade ihop i Moskva
  #MeToo behövs även inom fotbollen
  Man City ett nummer för stort
  Liverpool körde över Maribor
  10 saker att ha koll på inför premiären
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhörnan Leovegas
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies