fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhornan
Besökare: 33965 | Inloggade: 203 | Antal medlemmar: 179211
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  "Topplagen i HockeyAllsvenskan - inget hot för bottenlagen i Elitserien"

  "Topplagen i HockeyAllsvenskan - inget hot för bottenlagen i Elitserien"

  Redaktionschef på Hockeyzon, Andreas Holm, och Christoffer Eriksson från Södertäljeredaktionen har svarat på frågor angående Södertälje och hockey i allmänhet. Båda är överens om att de allsvenska lagen inte kommer kunna hota elitserielagen i en kvalserie.

  Var placerar sig SSK när 55 omgångar är spelade?

  Andreas Holm:


  - Det känns som att det kan hur som helst i Elitseriens bottenstrid. Från opartiska ögon sett hade det varit betydligt roligare att följa en kvalserie där Södertälje inte är med, och lite nya lag i stället får kämpa för ett nytt kontrakt. Jag är tämligen säker på AIK får spela kvalserien och att både Frölunda och Modo kan undvika den. Allt hänger på om Timrå kan spika ihop sitt försvar bättre. Dessvärre för er Södertälje-fans del tror jag att Timrå reder ut det hela, och att Södertälje gör AIK sällskap i Kvalserien igen. Offensiven lever alldeles för mycket på Linus Videll.

  Christoffer Eriksson:

  - På en niondeplats.


  Vad bör Södertälje göra för att öka publiksnittet?

  Andreas Holm:


  - Jag antar att det är likadant överallt. Marknadsföring för att visa att det faktiskt finns ett elitserielag i Södertälje, ett arrangemang som ger publiken det extra - om inte stämningen kan göra det. Till sist och troligen allra viktigast - bra prestationer. Publiken i Södertälje lär vara trött på kvalseriespel och suktar efter att få titta på slutspel. Potentialen att fylla läktarna finns, det råder det ingen som helst tvekan om.

  Christoffer Eriksson:

  - Sänka biljettpriserna för långsidorna. Jag tror att man kan sänka dem en hel del utan att förblöda ekonomiskt och jag anser inte att 245 kronor står i proportion till underhållningen, vilket det är det handlar om, de flesta går på hockey för att bli underhållna. Att fortsätta ha rabatterade säsongskort, ökningen med 350% är ett steg i rätt riktning och att återgå till de tidigare priserna skulle vara imbecillt.Man borde satsa mer på "Familjedagar" för att locka fler barnfamiljer och man kan ha aktiviteter för de mindre barnen och rabatterade priser i shopen.

  Vilken spelare är viktigast i Södertälje?

  Andreas Holm:


  - Har redan nämnt hans namn. Linus Videll är utan tvekan Södertäljes bästa spelare. Hans klubbteknik är stundtals väldigt imponerande. Han känns dock som något av en humörspelare, men när Videll är på bra humör då vinner Södertälje.

  Christoffer Eriksson:

  - Arto Laatikainen i konkurrens med Linus Videll. Den bästa och mest stabile backen i SSK på år och dag mot den spelaren i dagens SSK som kan avgöra matcher.

  Vad tycker du om att utöka Elitserien till 14 lag?

  Andreas Holm:


  - Givet i mina ögon, kanske för att jag sympatiserar med ett lag som ligger just på gränsen. Det behöver inte nödvändigtvis innebära fler matcher. Det är ologiskt att spela fem matcher, där för vissa lag hemma- eller bortamatch spelar väldigt stor roll. 14 lag, fyra möten, 52 matcher. Huruvida man då bör behålla en kvalserie eller ej är jag kluven. Jag gillar kvalserien och den är en av vårens höjdpunkter, och jag tycker att det är den som gör att man får behålla nivån på elitserien - och får en sådan jämn bottenstrid. Visst ljuger aldrig tabellen, men så stor skillnad som det är mellan topplag och bottenlag i hockeyallsvenskan känns det som att vilket lag som helst egentligen kan gå upp.

  Christoffer Eriksson:

  - Nej inte än. Först och främst måste ligan se till att det blir en bättre kvalité på spelet och att man höjer standarden i klubbarna. När man har gjort detta så kan man flytta upp två lag till.

  Vem bör vakta kassen i SSK som "förstamålvakt" de åtta sista matcherna?

  Andreas Holm:


  - Jag gillar Riku Helenius, om han möjligen kanske är aningen ojämn. Jag hade nog valt honom i mål om jag var Poppen.

  Christoffer Eriksson:

  - Riku Helenius. Jag anser att han är bättre "when the going gets though" så att säga. Pontus har en tendens att sjabbla in puckar och komma ur position och då känns Riku som ett stabilare alternativ. Att målvaktssidan måste bli stabilare till nästa säsong känns som en självklarhet.

  Tycker du att Peter Popovic och Peter Larsson gjort ett bra jobb i SSK hittills och tycker du att de ska fortsätta i Sportklubben?

  Andreas Holm:


  - Peter Popovic ligger på min topp tre-lista av tränare i Sverige. En enormt underskattad tränare, som vet hur han ska få ett lag att ta tag i matchen. Jag minns - dock ej mot vilka - hur han tog en time out och fick laget att helt tända om. Detta efter ett snack på bara några sekunder och det räddade matchen. Peter Larsson har jag dessvärre sämre koll på men utifrån förutsättningarna den här säsongen har Peter och Peter lyckats bra. SSK bör utan tvivel behålla dem - om de kan.

  Christoffer Eriksson:

  - De har fått in ett annat "go" i laget, främst då igenom "Poppe", än det var tidigare och med tanke på spelarmaterialet som finns till förfogande har de gjort det väldigt bra och de bör få fortsatt förtroende. Kontinuitet är något som Sportklubben saknat de senaste säsongerna och för att börja bygga upp en stabilare grund i klubben borde man ge dem kontakt över 2-3 år så att de får tid på sig att vänja sig vid tränarrollen och att de får tid på sig att utveckla en spelfilosofi i laget som de och spelarna tror på.

  Vilket lag får svårast i en kvalserie, Frölunda, Timrå, SSK, AIK eller Modo och varför?

  Andreas Holm:


  - Jag tror inget av elitserielagen får det svårt i kvalserien oavsett vilket det blir, men jag hävdar att sämsta laget på pappret får det svårast i en kvalserie. Det är givetvis Södertälje och AIK, möjligtvis Timrå som kan få det svårt också.

  Christoffer Eriksson:

  - Frölunda utan tvekan. De har en trupp som på pappret skall vara i toppen av tabellen och pressen på spelarna är enormt att de måste klara sig. att spela i en kvalserie för dem är ovant och de är antagligen inte beredda på den tyngd som ligger på axlarna i lagen som kommer från Elitserien. Sen att jag inte tror att de behöver spela kvalserien är en annan femma.

  Åker något lag ur Elitserien den här säsongen, om svaret är ja, vilket?

  Andreas Holm:


  - Nej, Allsvenskan har hållit alldeles för låg nivå.

  Christoffer Eriksson:

  - Nej, de allsvenska lagen är för dåliga denna säsong och inget lag känns som något allvarligt hot för att ta en plats i eliten.

  Till sist, när tar SSK sitt åttonde SM-guld?

  Andreas Holm:


  - Inte den blekaste aning. Åtminstone inte de närmaste fem åren.

  Christoffer Eriksson:

  - Det kommer att dröja väldigt länge om klubben inte ser till att förbättra sig på ungdomssidan när det gäller rekrytering av lokala spelare till klubben och uppslussning av spelare i BJ, AJ och A-lag.  De bästa ungdomarna i länet och landet kommer inte vilja att spela i klubben om de ser att de inte kommer få chansen i A-lag och liknande trots att de är väldigt talangfulla och då söker man sig hellre till en annan klubb. Södertälje måste markera tydligt för övriga landet att man är villiga att satsa på sina ungdomar och på så vis bli mer attraktiv som klubb för talanger.
  Senast var det Marcus Sörensen som inte fick någon chans till A-lagsspel trots spel i landslag och bra poängproducering i AJ och BJ. Han gick till Djurgården och fick chansen omgående och blev senare draftad av Ottawa.
  Om Södertälje kan förbättra sin ungdomsverksamhet samt att klubben växer sig ekonomiskt starkare är det inte orealistiskt att det åttonde tecknet kommer inom 10-15 år. Först och främst bör man dock fokusera på att bli ett stabilt elitserielag som inte måste kvala sig kvar varje år. Och varför inte göra det med några egna ungdomar i laget. Tänker då främst på Tim Heed, Lukas Kilström, Blaz Gregorc, Thom Flodqvist, Jonas Engström och Johan Mattsson.


  42 KOMMENTARER      3988 VISNINGAR
  SPORTKLUBBEN
  mauri.ssk@hotmail.com
  2011-02-13 13:30:00


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  Öik Forever:
  SE vad som hände förra KS där AIK gick upp och alla som har sett dem spela i AS trodde inte de har något att hämta poäng i KS. För de spelade inte bra hockey.. Målet räknas bara oavsett hur man spelar dålig.. gör man mål mer än motståndare, vinner såklart matchen.

  Så pressen ligger stor på ES lag när de spelar i KS.. Förlorar de 2 första matcherna då.... kört?? Ingen vet. Låt oss vänta och se!

  Tumme upp 2011-02-15 09:21:04
  Kolle:
  Jag såg Örebro-Bofors nyligen och lagens förstakedjor skulle ha rejält svårt att ta en plats i ett elitserielag. Det känns faktiskt som om glappet är större än någonsin, just för att inget lag är avsågat ännu.

  Det som kan rädda spänningen i en kvalserie är att något elitserielag får en katastrofal start. Annars blir det nog tyvärr en defilering till slut. De allsvenska lagen är helt enkelt alldeles för dåliga.

  Tumme upp 2011-02-14 13:08:43

  08-Bikare:
  Håller med Gurkguda,glappet är minimalt iår en kvalserie känns helt öppen iår,mycket spännande.
  Tumme upp 2011-02-14 12:40:40
  Gurkguda:
  Johan, det är just den attityden som du visar som även ES lagen kommer att visa i KS....det blir ofta deras fall, du talar med två tungor.
  Tumme upp 2011-02-14 12:40:28

  Gurkguda:
  Omman tittar på ES som helhet så är den mycket jämnare i år, precis som AS. Det spelar liksom ingen roll vilket lag man möter i en eventuell KS..SAIK eller AIK..spelar mindre roll..eller DIF och SSK....man lurar sig...genom att säga att AS är mycket sämre och att ingen lag i just AS kan hota något ES-lag.....

  Samtidigt som AS närmar sig ES spelmässigt, så är ES-lagen ganska jämna "inbördes".,..det finns inget utpräglat stryklag i ES....denna säsong men de AS lagen är inget mindre hot...av den anledningen.

  Tumme upp 2011-02-14 12:39:07
  Johan:
  Jag förstår att de allsvenska fansen är lite kaxiga oc vill känna hopp om att man kan slå Elitserielag. Jag hade säkert varit likadan, men är man inte helt insnöad så vet man att Elitserielagen ser ut att klara kvalserien utan större ångest. Det finns inget lag som är avsågat, det lag som ligger sist har trots allt tagit 60 poäng, Synd för allsvenska lagen att det är Frölunda som ligger där. Nej, allsvenska lagen har inget att hämta i år.
  Tumme upp 2011-02-14 12:37:04

  Gurkguda:
  Tvärtom, Dalkarlen, AS och ES är närmare varandra än på mycket länge.
  Tumme upp 2011-02-14 12:33:31
  Dalkarlen:
  Även om jag oxå tror att ES och AS har ett utökat avstånd i år, så kan vad som helst hända i en kvalserie, det ser vi varje år hur jämt det är.
  Tumme upp 2011-02-14 11:57:11

  MAO:
  Samma underskattning av AS inför varje säsong och ändå har vi väl de senaste säsongerna fått sett åtminstone ett nytt lag? KS handlar inte om vilket hockeylag som i grund och botten är bäst. Det handlar om timing, form och kollektiva nerver. Visst är ES-lagen bättre på pappret, men tyvärr verkar ju det inte hjälpa ett dugg.

  Tumme upp 2011-02-14 09:31:34
  Gurkguda:
  Laget som kommer sist i ES skall automatiskt falla ur och den som vinner AS skall stiga upp....precis som i fotbollen..det är inte mer än rätt.
  Tumme upp 2011-02-14 08:52:28

  Gurkguda:
  Det är allmänt känt att ES lagen har det svårt i KS...nerver och pressen är enorm och för att inte tala om fansen...går det dåligt för ett ES lag så får de hela arenan emot sig:)---så är inte fallet med de AS lagen...för de är underdogs..ES fansen och lagen från ES..undervärderar lagen i AS......och det är aldrig bra.
  Tumme upp 2011-02-14 08:51:25
  Earl:
  Vilket HA-som går upp i egentligen oviktigt, det viktiga är att något av dem gör det. (Förutom Rögle då, de var nyss där.)

  Vi ska inte ha en sluten ES, det ska vara möjligt att både komma upp och att åka ur. Men som skillnaden är ekonomiskt sett så är det läskigt nära sluten ES.

  Tumme upp 2011-02-14 08:51:10

  Kolle:
  De allsvenska matcherna jag har sett i vinter har då verkligen inte imponerat. Jag skulle bli oerhört förvånad om något allsvenskt lag tar steget upp.

  Sedan brukar det handla om vilka elitserielag som kan föra matcherna. Modo och till viss det Frölunda exempelvis har nog inga som helst problem i en kvalserie då man ofta för spelet, även mot de bästa elitserielagen. Svårare får i sådana fall AIK och Timrå som inte har så mycket eget spel, utan det är mer stenhård forechecking och igelkottsförsvar. Då är det mycket jobbigare att gå över till att föra spelet mot de allsvenska lagen.

  Tumme upp 2011-02-14 08:08:52
  allsvenskan suger:
  finns västerås fortfarande? har inte hört så mycket om dom det går det bra eller dåligt eller är dom borta?
  Tumme upp 2011-02-14 08:06:05

  Kent Fredriksson:
  @Gulsvart Gurka.

  Tror inte att Växjö spöar skiten ur SSK. Tror inte att Växjö spöar skiten ur något lag i kvalet.

  Jag förstår din bitterhet i att du inser att ditt Västerås inte kommer förbi play-off, men för den delen tro att Växjö spöar skiten ur ett ES lag är...så där!

  Tumme upp 2011-02-13 22:42:40
  Gulsvart Gurka:
  Alex, GurkGuda är då inte Leksin, han är VIK:are, precis som Jag.

  Till krönikörerna så vill Jag bara säga att: Ni som håller på SSK kommer få käka upp era ord. Troligtvis så kommer Växjö spöa skiten ur Tälje i en ev. kvalserie (räknar med att sportklubben hamnar där som den oftast gjort de senaste åren) och att påstå att de allsvenska topplagen är för dåliga är bara skitsnack från två supportrar vars lag är lika intressant som att se på damfotboll!

  Tumme upp 2011-02-13 22:23:24

  Alex:
  Gurkguda vilket lag håller du på?Eftersom du menar att elitserie lagen är sämre än allvenska lagen du menar så du måste vara leksing?
  Tumme upp 2011-02-13 21:52:43
  Lakej:
  Jag hoppas inte att AIK eller SSK går till KS i alla fall eftersom de har kvalserierutin, som många redan nämt. Däremot tror jag minst ett av de två lag jag nyss nämde kommer att spela i KS. Lag som Timrå, Modo etc kommer få det fruktansvärt jobbigt, utspår man - vilket i så fall återstår att se. Det är alltid vila spekulationer kring om något lat ska kunna ta klivet upp. Det är ju inte direkt en högoddsare att ES-lagen klarar sig kvar...

  Personligen har jag typ sett 2 ES-matcher i år.. det är säkert så för er som kikar på Elitserien att några av er har sett 1-3 matcher i allsvenskan och sedan dömer på det, de håller inte..

  Som sagt, det ända jag kan säga om Växjö är att jag har stora förhoppningar - men inga förväntningar. Vi har allt att vinna helt enkelt. I och för sig - förlorar vi så kommer man lik förbannat vara rasande.

  Men hur som helst, det blir en ruggigt härligt hockeyvår!

  Tumme upp 2011-02-13 21:19:51

  En Aik;are:
  ( Kent fredriksson ) Troligt att två lag från elitserien åker ut samma år och sen kommer det vara aik å södertälje på 11 å 12 plats men de kommer att klara sig fint fint:::::
  Tumme upp 2011-02-13 20:50:32
  GUrkguda:
  Om SSK åker ner...så lär publiken ligga på 1500:) likaså med AIK ..Frölunda däremot ligger på en annan nivå, om Timrå åker ner...ouch..då drar publiken.
  Tumme upp 2011-02-13 20:40:46

  Gurkguda:
  Alex, ehh jo...AS hockey är bra mycket roligare att titta på än ES--defensiv hockey...har sett massor av ES matcher...som är mycket sega och slarviga...ES är mycket svagare än på många är..och AS är starkare.
  Tumme upp 2011-02-13 20:39:07
  Gurkguda:
  Alex, ehh..ES lär dra mer folk...och det märks att du inte har varit i Örebro på ett tag....AIK och Frölunda får gärna åka ur..till förmån för Växjö och kanske Örebro..varför inte LIF eller VIK...
  Tumme upp 2011-02-13 20:37:35

  AIKare:
  Jag får en riktigt dålig känsla av att alla säger att det är självklart att alla Es-lag håller sig kvar vilkeet det än blïr. Tror att Växjö går upp men hoppas verkligen inte AIK åker ur.
  Tumme upp 2011-02-13 20:25:30
  Alex:
  Om örebro går upp blir ja ledsen dom har ju typ 1500 max på sina matcher
  Tumme upp 2011-02-13 19:56:53

  Kent Fredriksson:
  Vill lägga till följande;
  De allsvenska supportrarna skriver alltid, varje säsong innan kvalet sätter igång att allsvenskan är bättre än vad många tror. Nåväl, i år är inget undantag. I år är tydligen allsvenskan bättre än på väldigt länge och med en elitserie som är mycket sämre än på länge så kanske det blir två nya lag i höst.

  Timrå och Frölunda åker ner och upp går Växjö och Örebro. Isåfall ett jätte grattis till Elitserien...

  Tumme upp 2011-02-13 19:55:10
  krister karlsson:
  vad okunniga och naiva alla är bara för Växjö o Örebro ligger i topp så tror alla att allsvenskan är sämre än på länge .
  Det är precis tvärt om allsvenskan är bättre än någonsin jag skulle inte bli förvånad om båda elitserielagen åker ut.

  Tumme upp 2011-02-13 19:10:52

  Alex:
  Gurkguda du kan inte mena att matchen var kass? hahha har sett alla derbyn och kan inte säga att det är kasst xD
  Tumme upp 2011-02-13 18:36:06
  GUrkguda:
  AIK, jag var och tittade på en match mellan AIK och DIF...snacka om kass match, inget tempo och masor av misstag ocg dåliga målvakter..spelet var inte bättre än i en AS match..
  Tumme upp 2011-02-13 18:31:04

  Gurkguda:
  Hmm , precis som förra året...ingen AS lag är starkt nog att gå upp i ES...man ljuger så man tror sig själv...vad hände..ops AIK gick upp.....woot....

  man glömmer en viktig faktor i denna artikel..AS lag i topp har bra självfötroende och man kan slår alltid ur underläge, mindre press,,,man kan slappna av.

  ES lag i botten är lag som har dåligt självfötroende och ett lag däe sammansättningen inte fungerar...man har enorm press på sig...man kan inte slappna av...

  resultat KS är ofte jämna och hård...där allt kan hända..

  AS lag, man har spelar soem vill visa upp sig och som ofta är i början av sin karriär...:) ..tvärtemot..ES lagens spelare...ofta.


  Tumme upp 2011-02-13 18:21:27
  putte:
  Det blir alltid problem för ett lag att helt plötsligt måste vara tvungna att föra matcher lite mer och så bra är inte bottenlagen i es att dom kan lira sig igenom en kvalserie. Det är helt plötsligt destruktivt tänk, ofta lite nervöst och krampaktigt, en omställning vissa lag som är vana vid "tryggt" es-spel har svårt att hantera.
  Tumme upp 2011-02-13 18:17:47

  Higginz:
  Det blir tufft för vilket lag som helst från ES att tampas med hungriga AS-lag!. Visst ska dom två ES-lagen vinna mot lagen underifrån, på papperet. Men det är inte på papperet man vinner matcher!. Ett skadeskjutet lag från Elitserien kan mycket väl få storstryk av dom där s.k. "sämre" lagen. Det hänger mycket på hur formen är i respektive lag under Kvalserien. Har man otur så befinner man sig i en formsvacka, och då blir det svårt....mycket svårt.
  Och har man dåligt PP och ett skakigt BP med två 2:e keepers i laget, ja då ska man inte ta ut någonting i förskott. (Läs SSK)

  Dessbättre så hoppas jag att SSK klarar sig från den hemska Kvalserien i år.

  Tumme upp 2011-02-13 18:14:08
  C.H:
  Enda laget som kan ha en liten chans är i mina ögon Växjö.
  Har svårt att se Örebro,Rögle elr Leksand kunna hota ES-lagen.

  Så blir antagligen samma lag i serierna även nästa säsong, tyvärr kan man tycka

  Tumme upp 2011-02-13 18:08:48

  Maverick:
  Som Röglesupporter har jag sett elithockey under två säsonger. Detta år förbyttes det till allsvensk. Mitt första intryck var huj vad det går fort i allsvenskan. Det är ett helt annat spel. Mer fram och tillbaka och ofta med hård forechecking. Rögla hade två backar kvar från elitserien. Det var de två som hade stora problem under de första tio matcherna. De var inte vana vid forecheckingen. Jag tror många elitlag kommer att få problem i en kvalserie, men om de åker ur eller ej kan jag inte ens gissa. Man ska iallafall inte underskatta lagen underifrån för då lär man definitiv få lämna finrummet. Vi ska inte glömma att elitserien ser inte bättre ut än tidigare år. Den är bara att den är jämnare. Kanske fler lag som gått ner sig?
  Tumme upp 2011-02-13 17:54:17
  kent Fredriksson:
  Man ska akta sig för att underskatta de allsvenska lagen i en kvalserie. SSK har bevisligen INTE gjort detta. Har vunnit serien komfortabelt de två senaste åren. Men visst ökar klyftan mellan AS och ES. Och värre kommer det bli.

  Sedan snacket om att ett lag från eliten åker alltid ur stämmer hyfsat. Det är väl bara ett par gånger på 2000-talet det inte hänt att ett lag fått lämna.

  Då skall man komma ihåg att botten av årets Elitserie är den jämnaste på åratal, det finns ingen strykpåse. 5-6 lag riskera att dras ner i kvalet. Att Rögle åkte förra året var inte alls märkligt. De var helt enkelt för dåliga för eliten och, som det visade sig, även för Kvalserien.

  Kvalserien är som inget annat. Grisigt, snålt och köttigt.

  De lag från Elitserien som har bäst förutsättningar att klara sig om de hamnar där är tveklöst SSK och AIK.
  För Frölunda och Modo skulle det bli en otäck resa, då klubbarna totalt saknar kvalrutin.

  Tumme upp 2011-02-13 17:12:05

  Fredrik N:
  Visst sett till spelarnamnen så ska ju Elitserielagen vinna. Men inför förra säsongen sas det t ex att Almtuna nog skulle få det svårt att ta sig till Play Off igen. Ingen visste knappt vilka Johan Andersson, Sebastian Eriksson, Elias Fälth mm var. Nu är de viktiga kuggar för sina lag i elitserien.
  Tänkt om det finns fler sådana spelare i Allsvenskan.
  Sen tror jag att lagen i Allsvenskan kommit ett steg längre än elitserielagen i att spela mot sådant spel som Jonas Rönnqvist står för.
  Dessutom har ju i stortsett alla lag i toppen av tabellen tagit efter Rönnqvists tankar kring hård forchecking. Det är klart att spelet då ser långsammare ut eftersom båda lagen stör varandra över hela banan.

  Det jag vill säga är att jag tror att det är att underskatta de Allsvenska lagen genom att säga att det ser långsammare ut när de spelar.

  Tumme upp 2011-02-13 16:52:39
  AIK:
  vad jag har sett av allsvanskan i år så känns det som att båda elitserielagen stannar kvar. Såg växjö-örebro, tempot var mycket sämra och målvakterna pinsamt dåliga i jämförelse.
  Tumme upp 2011-02-13 16:38:43

  GurkOlle:
  Håller med övriga. Det finns risk för ett fundamentalt feltänk från de lag som riskerar att åka ned i kvalserien. Att underskatta Växjö och/eller Örebro är att begå en stor blunder. Tror det är som ni andra pekar på. Om Malmö, Leksand och Rögle legat topp tre hade man resonerat annorlunda ur ett mer traditionellt perspektiv.

  Växjö och Örebro "låter inte lika farligt" - typ. Vad har de att komma med? De har aldrig spelat i ES! Alla minns vi Vilda Väsby på åttitalet som, ursäkta en sanning, måste varit det sämsta laget som någonsin tagit sig till ES!

  Jag inbillar mig att hockeyallsvenskan, tvärt emot vad många tror, har tjänat på att vara så jämn denna säsong. De lag som slutligen tar sig till kvalserien från allsvenskan har fått spela många hårda och jämna matcher. De har inte haft möjlighet att vila spelare eller att "ta de lite lugnt" i några omgångar. Tvärtom har de fått gå för fullt i de flesta matcherna för att samla ihop sina poäng.

  Det är en faktor som talar för de allsvenska lagen. De är mer beredda för den kamp, den envig, som kommer utkämpas i varje byte, varje period, varje match under en kort och intensiv kvalserie än tidigare säsonger...

  Men, självklart, sett till spelare i respektive trupper så borde ES-lagen sopa banan med de allsvenska lagen. Allt annat vore pinsamt - eller?


  Tumme upp 2011-02-13 15:37:37
  Alex:
  Har sätt några matcher i allvenskan och det är inte samma fart som bottenlagen i elitserien det tror ja dom flesta håller med om och dom har ju sätt det själva men som sagt allt kan hända
  Tumme upp 2011-02-13 15:28:05

  Mackan:
  Det är alltid det här snacket från elitserielagen att toppen i allsvenskan inte har en chans mot botten i elitserien, vet inte hur många kvalserier som måste spelas innan detta är motbevisat! Inför sista omgången förra kvalseren så hade Leksand, AIK, Almtuna och Rögle fortfarande chansen att ta sig upp!
  Och rätta mig om jag har fel men tror att på 15 kvalserier så har det kommit upp ett "nytt" lag i elitserien 11 gånger!
  Men precis som Fredrik säger så är det väl så att elitserielagen ser att växjö och örebro ligger i toppen och helt enkelt underskattar dom lagen! Jag tror Växjö har en bra chans att ta sig upp! Jag själv håller på leksand och kan väl vara så ärlig att säga att dom inte har så mycket att hämta i en kvalserie i år, även om dom nu skulle knipa 3:e platsen så är dom alldeles för ojämna för att ta sig upp i år, men ge dom 1-2 år till så kommer LIF vara med där upe och kämpa igen!

  Tumme upp 2011-02-13 15:17:46
  TyrBaj!:
  Och håller med dig angående Växjö.
  Tumme upp 2011-02-13 14:59:05

  TyrBaj!:
  Fredrik N
  Håller med dig, elitserielagen är självklart favoriter men i en kort kvalserie kan självklart lagen underifrån skrälla. Tex ditt lag Almtuna tog poäng i Scaniarinken förra säsongen. Lär inte bli mer lättare för dom två elitserielagen denna säsong jämfört med någon annan säsong.

  Tumme upp 2011-02-13 14:57:56
  Fredrik N:
  Det vore intressant att veta varför ni tycker att Allsvenskan är sämre i år.
  Är det för att inte Malmö, Leksand och Rögle ligger i toppen eller finns det någon annan anledning.
  Själv håller jag på Almtuna men jag tror ändå att Växjö kommer bli en otrolig överraskning för de eliteserielag som möter dem.

  Personligen tror jag att Frölunda skulle få det svårast i kvalserien samt att Timrå och Modo skulle klara sig bäst.

  Tumme upp 2011-02-13 14:51:52

  ANNONS:

  Fler artiklar om Södertälje

  Blytung förlust i Mora
  Södertälje Efter målkalaset senast mot Rögle gör SSK återigen en dålig bortamatch där man viker ner sig totalt i den andra perioden. Dalmasarna vinner matchen relativt enkelt med 5-2.
  2013-10-26 11:53:00

  SSK körde över Rögle
  Södertälje Med en David Pastrnak i högform kunde SSK ikväll inkassera säsongen andra seger mot Rögle. Sportklubben gör sin bästa insats för säsongen och matchen slutade med hela 7-1.
  2013-10-23 22:43:01

  SSK vann dragkampen om DeSimone
  Södertälje SSK gjorde igår klart med en riktig klassspelare, och vann dragkrampen mot DIF och VIK som också ryckte i den snabbe centern. Philip DeSimone kommer närmast från finska Jokerit och stannar säsongen ut.
  2013-10-18 08:15:45

  SSK:s nystart gav tre poäng mot VIK
  Södertälje Tränarbytet gav effekt direkt. SSK ville mest och spelade med mycket energi i kvällens bortamatch mot VIK. Sportklubben vann rättvist med 2-4.
  2013-10-16 21:23:00

  SSK bryter med Strömvall
  Södertälje Efter en svag säsongsinledning meddelade klubben idag att Johan Strömvall inte får fortsatt förtroende i SSK. Ny tränare blir istället Anders Sörensen, som tidigare varit assisterande tränare.
  2013-10-14 11:53:41

  Bedrövligt spel av SSK
  Södertälje SSK blev överkörda av DIF i årets första länsderby. Bortalaget vann alldeles för enkelt med 4-0 inför en frusterad hemmapublik.
  2013-10-09 22:44:33

  Inför: SSK - DIF
  Södertälje Då har det blivit dags för säsongens första länsderby, som spelas i Axa Sports Center. SSK har statistiken i ryggen, men DIF har bättre form. Det lär bli en tät match att vänta i Templet i morgon.
  2013-10-08 23:20:07

  Viktig SSK-seger på bortais
  Södertälje Efter tre matchers måltorka på bortais tog SSK ikväll en efterlängtad och viktig seger. Oskarshamn besegrades med klara 4-1.
  2013-10-05 23:11:30

  Mardrömsstart sänkte SSK
  Södertälje SSK hade 0-3 i baken när matchen bara var tre minuter gammal. Det blev ett försprång som SSK aldrig hämtade in, trots stort spelövertag och många målchanser. Matchen slutade 2-3.
  2013-10-03 23:11:00

  Fortsatt dåligt bortaspel
  Södertälje SSK:s dåliga trend på bortais forsätter att hålla i sig. Igår blev Sportklubben på nytt nollade när Malmö vann med 5-0.
  2013-10-01 10:05:39

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Hockeyzon - Svensk Hockey

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  ”Det europeiska misslyckandet”
  Röda Bollens 20-årsjubileum
  Kontrollerat Barcelona vann
  PSG körde över Anderlecht
  Haywards skada och predictions
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhörnan Leovegas
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies