fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher VM 2018 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
Besökare: 72320 | Inloggade: 506 | Antal medlemmar: 182497
  START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Calciomercato Bologna – Slut!

  Calciomercato Bologna – Slut!

  Joey Saputo har lovat att Simone Verdi och Federico Di Francesco stannar i Bologna, men vilka andra truppförändringar kommer sommaren att bjuda på? Redaktionen försöker här att sammanfatta läget.

  3 september 2017 – Slut!
  Mercaton är slut för denna gång och för Bolognas del avslutades den med att Filippo Falco till slut lånades ut till Perugia (köpoption finns!), att Anthony Mouniers kontrakt avslutades i förtid (fransosen skrev istället på för Panathinaikos) och att klubben lånade in Cheick Keita från Birmingham (även här finns en köpoption inskriven i avtalet, den ska enligt uppgift ligga på en miljon euro). Dessutom kan vi notera att Adam Masina och Godfred Donsah till sist blev kvar i Bologna samt att klubben i januari kan värva Felipe Avenatti om han nu hämtar sig från sina medicinska problem.  
   
  Keita är en ung vänsterback som efter fina prestationer i Virtus Entella i vintras skrev på för Birmingham. Från början spekulerades det i om 21-åringen var en ersättare till Masina, men då italienarens flytt till Sevilla gick om intet (frågan är om Bologna ens hade intentionen att sälja?) får vi utgå från att Keita inleder säsongen som reserv på vänsterbacken och det känns väl på något sätt ändå mera rimligt.
   
  Sammanfattningsvis kan man säga att Bolognas sommarmercato gick i kontinuitetens tecken. Verdi, Di Francesco, Mbaye, Donsah, Masina med flera är samtliga kvar i klubben och förhoppningen är förstås att dessa spelare, snarare än nyförvärven, ska utvecklas och ta laget framåt. Det är överlag inga stora pengar som har lagts på nyförvärv även om Andrea Poli och Sebastien De Maio förstås får betraktas som relativt starka budgetvärvningar. Spontant känns truppen aningen bredare och mer balanserad än fjolårets motsvarighet, men vad det räcker till återstår naturligtvis att se.

  28 augusti 2017- Gastaldello till Brescia
  Mitt uppe i mercatons slutskede (för Bologna ett lugnt sådant är det kanske bäst att påpeka) jobbar Riccardo Bigon på att hitta nya klubbar till spelarna i truppens periferi. Först ut att lämna klubben blev häromdagen Daniele Gastaldello som efter två och ett halvt år lämnar Bologna. Den rutinerade mittbacken har istället skrivit på för Brescia och kontraktet ska vara skrivet på ett år (med option på ytterligare ett år).  

  Filippo Falco ser nu också ut att definitivt vara på väg bort och för hans del ser Perugia ut att bli nästa destination (sannolikt lån med köpoption). Anthony Mounier befinner sig ganska långt ifrån startelvan, men så här långt har jakten på en ny klubb varit utan framgång.

  Vad gäller Godfred Donsah så ser nu Torino-spåret ut att ha svalnat ordentligt och Adam Masina verkar, åtminstone för tillfället, bli kvar i klubben. Bologna ska ha gett vänsterbacken ett nytt kontraktsförslag innehållandes en ordentlig löneförhöjning, men det är klart att om Sevilla presenterar ett seriöst bud på drygt tio miljoner euro så får Bigon något att fundera på. En vänsterback uppges dessutom vara på väg in i truppen (så vitt skilda namn som Empolis Manuel Pasqual och Birminghams Cheick Keita har nämnts), men med tanke på att Masina är den enda naturliga vänsterbacken i truppen så kanske det är på sin plats ändå.

  19 augusti 2017 – Palacio klar + Ett par rykten
  Efter en månads mercatostiltje har det nu börjat hända saker igen. I torsdag presenterades Rodrigo Palacio som klubbens senaste nyförvärv och argentinaren, som stod utan kontrakt efter sina år i Inter, har skrivit på för en säsong. Bakgrunden till värvningen är förstås Cesar Fallettis skada (borta till oktober) samt Felipe Avenattis osäkra situation (senaste nytt där är att uruguayanen inte kommer att vara aktuell för matchspel under hösten och vi får se om det blir något kontrakt överhuvudtaget). Sedan är det säkert så att klubbledningen även kände sig tvingad att göra något efter cupförlusten mot Cittadella förra helgen.
   
  Riccardo Bigon har emellertid fler saker att lösa innan transferfönstret slår igen och i första hand bör Bolognas sportchef placera Lorenzo Crisetig, Anthony Mounier och Filippo Falco i nya klubbar. Dessa spelare ingår för tillfället inte i Roberto Donadonis planer och då finns det naturligtvis ingen anledning att behålla dem (även om redaktionen anser att det borde finnas plats för exempelvis Falco i truppen).
   
  Fler spelare kan dock vara på väg bort och utöver telenovelan som rör Godfred Donsahs flytt till Torino (blir det klart efter premiärmatchen imorgon?) har det de senaste dagarna framförallt ryktats om Adam Masina till Sevilla samt Ibrahima Mbaye till Frankrike alternativt Turkiet. Om betalningen är den rätta så kan nog klubben rent principiellt tänka sig att sälja, men med tanke på att mercaton snart är över så vill det nog till att Bigon redan har jobbat fram ett par tänkbara ersättare för att försäljningarna ska kunna genomföras.
   
  Sedan sist kan vi även notera att Deian Boldor har lånats ut till Montreal samt att Gianmarco Gerevini och Francesco Bergamini har lämnat klubben på permanent basis.

  19 juli 2017 – Falletti helt klar
  Under onsdagskvällen offentliggjorde Bologna till sist värvningen av Cesar Falletti. Den 24-årige uruguayanen har spenderat de fyra senaste säsongerna i Ternana (18 mål på 124 matcher), men lämnade klubben efter att kontraktet löpt ut tidigare i sommar. Enligt Bolognas officiella hemsida värvas dock Falletti från Club Sportivo Luqueño och det är förmodligen en lösning som sytts ihop av spelarens agent Daniel Delgado (klubben var skyldig Delgado en del av övergångssumman från försäljningen av Miguel Britos till Napoli för ett par år sedan). Falletti är en offensiv mittfältare med ett rappt steg som förmodligen kommer att konkurrera om en av de tre positionerna på Bolognas offensiva mittfält.
   
  Under dagen har klubben även lånat ut två unga spelare till Serie C. Andrea Vassallo (förra säsongen i Brescia) flyttar till Carrarese samtidigt som den 18-årige mittfältaren Vincenzo Silvestro lånas ut till Pordenone.

  Slutligen ska Deian Boldor vara så gott som klar för en utlåning till Joey Saputos andra klubb, Montreal Impact.

  18 juli 2017 – Donadoni, Ferrari, Falletti med flera
  Bolognas trupp är alltså på plats i Castelrotto för den traditionsenliga ritiron och till Roberto Donadonis glädje är de flesta av pusselbitarna i truppen redan på plats. Visst kommer det att hända saker framöver, men vi kan nog samtidigt räkna med att vi redan nu ser ungefär hur truppen kommer att se ut där i september.
   
  Vad har då hänt sedan sist? Jo, Donadoni har förlängt sitt kontrakt med ett år och det nya avtalet sträcker sig alltså fram till sommaren 2019. Den kommande säsongen blir onekligen viktig för Bolognatränaren då de flesta nu förväntar sig att laget tar minst ett par steg framåt jämfört med föregående år.
   
  Vi väntar däremot fortfarande på att värvningarna av Cesar Falletti och Felipe Avenatti ska offentliggöras. Falletti har visserligen redan gjort den övriga truppen sällskap i Castelrotto, men Avenatti har ännu inte genomfört den obligatoriska läkarundersökningen. Anledningen uppges vara en segdragen virusinfektion och även om det mesta tyder på att Avenatti till slut blir en Bolognaspelare fullt ut så är det kanske på sin plats med en liten brasklapp.
   
  Vidare har Bologna hämtat in en ny målvakt, 25-årige Antonio Santurro som närmast kommer från Siracusa. Planen är förmodligen att Santurro delar rollen som tredjemålvakt med Primaverakeepern Federico Ravaglia.
   
  Bolognaprodukten Alex Ferrari är samtidigt klar för en ny utlåning till Hellas Verona och den här gången finns det även en köpoption inskriven i avtalet.
   
  I övrigt har Lorenzo Musto lånats ut till Renate (Serie C) och Aaron Tabacchi till Ravenna (också Serie C). Dessutom har klubben och Lorenzo Paramatti kommit överens om att bryta försvararens kontrakt i förtid.
   
  Riccardo Bigon har till sist deklarerat att fokus just nu ligger på att placera ett par spelare i nya klubbar (ytterligare nyförvärv är såklart aktuella, men lär dröja till augusti) och det är ingen vild gissning att sportchefen då i första hand tänker på Godfred Donsah (Torino?), Deian Boldor (Brescia?), Lorenzo Crisetig (Crotone/Udinese?), Filippo Falco (Benevento?) och Anthony Mounier, men vi ska heller inte utesluta att en eller ett par av dessa spelare blir kvar i klubben under hösten (redaktionen skulle till exempel tycka att det vore intressant att se Crisetig i Bolognatröjan igen). Däremot kan vi vara tämligen säkra på att Gianmarco Gerevini, Balint Vecsei, Ruben Palomeque och Antonio Calabrese (spelare som står utanför a-truppen) kommer att lämna.

  08 juli 2017 – Via!
  Rubriken är kanske något missvisande då Bolognas sommarmercato redan har varit igång i ett par veckor, men nu är det i alla fall dags för redaktionen att sammanfatta det hela. Den som kan sitt Bologna vet ju annars att mercaton brukar vara trögstartad och generellt har det varit ”sälja först, köpa sedan” som gällt, men den här gången har Riccardo Bigon brutit mönstret och det är väl om något ett tecken på att saker och ting har förändrats under Joey Saputos ledning.
   
  Så här långt har två mittbackar (Giancarlo Gonzalez och Sebastien De Maio, treårskontrakt för båda) och en mittfältare (Andrea Poli, kontrakt till och med juni 2021) värvats och dessutom ska den uruguayanska duon Cesar Falletti och Felipe Avenatti vara klar för klubben (vi väntar endast på offentliggörandet). 
   
  Ska vi säga någonting om den startelva som Roberto Donadoni kan förväntas ställa upp med när säsongen väl drar igång så finns det mycket som tyder på att det 4-2-3-1-system som testades i slutet av den förra säsongen kan bli än mer aktuellt under den kommande. 4-3-3 kommer säkert fortfarande att vara ett alternativ, men med tanke på nyförvärven så kan vi nog räkna med ganska mycket 4-2-3-1 också. Träningsmatcherna lär hur som helst ge fler indikationer på Donadonis planer, men i dagsläget skulle man kanske kunna skissa fram följande elva:
   
  Mirante (Da Costa); Mbaye (Krafth) - De Maio (Gastaldello/Helander) - Gonzalez (Maietta) - Masina (Torosidis); Poli (Nagy) - Taider (Pulgar); Di Francesco (Okwonkwo) - Verdi (Falletti) - Krejci (Petkovic); Destro (Avenatti)
   
  Ett par spelare har förstås också lämnat klubben och förutom lånen av Federico Viviani och Umar Sadiq som båda avslutats har även Filippo Perucchini (Lecce), Mouhamadou Sarr (Prato), Marios Oikonomou (SPAL), Luca Rizzo (SPAL) lämnat klubben. Samtliga spelare lånas ut, men i ett par fall (Oikonomou och Rizzo) finns det även köpoptioner inskrivna i avtalen.
   
  Fler spelare är dock på väg bort och den stora försäljningen förväntas bli den Godfred Donsah som inte alls motsvarade förväntningarna under fjolårssäsongen. Torino uppges kunna bli nästa klubbadress och Bologna vill nog ha åtminstone fem-sex miljoner euro i utbyte. Vidare ser Alex Ferrari ut att flytta tillbaka till Hellas Verona (denna gång lån med köpoption) samtidigt som Lorenzo Musto är på väg till Renate i Serie C. Filippo Falco (Benevento?) och Anthony Mounier (Bursaspor?) kommer sannolikt också att röra på sig och dessutom ryktas det en del kring Lorenzo Crisetig (Crotone, Udinese) och Erick Pulgar (Crotone). 
   
  ***
  Uppdateringar i rött.
   
  Nyförvärv:
   
  Sebastien De Maio, Anderlecht (€ 2 000 000)
  Giancarlo Gonzalez, Palermo (€ ?)
  Cesar Falletti, Club Sportivo Luqueño (€ 2 500 000)
  Rodrigo Palacio, Inter (kontraktslös)
  Andrea Poli, Milan (kontraktlös)
  Antonio Santurro, Siracusa (kontraktslös)
  Saphir Taider, Inter (€ 4 000 000) – Utnyttjad köpoption
  Filip Helander, Hellas Verona (€ 2 000 000) – Utnyttjad köpoption
  Cheick Keita, Birmingham – Lån med köpoption
  Francesco Bergamini, Gubbio – Avslutat lån
  Deian Boldor, Hellas Verona – Avslutat lån
  Lorenzo Crisetig, Crotone – Avslutat lån
  Filippo Falco, Benevento – Avslutat lån
  Alex Ferrari, Hellas Verona – Avslutat lån
  Gianmarco Gerevini, Olhanense – Avslutat lån
  Anthony Mounier, Atalanta – Avslutat lån
  Ruben Palomeque, Lupa Roma – Avslutat lån
  Lorenzo Paramatti, Santarcangelo – Avslutat lån
  Filippo Perucchini, Lecce – Avslutat lån
  Andrea Vassallo, Brescia – Avslutat lån
  Balint Vecsei, Lugano – Avslutat lån
   
  Förluster:
   
  Daniele Gastaldello, Brescia (€ ?)
  Nicolò Cherubin, Hellas Verona (€ ?) – Utnyttjad köpoption
  Francesco Bergamini, Gubbio – Kontraktet brutet i förtid
  Antonio Calabrese, ? – Kontraktet brutet i förtid
  Gianmarco Gerevini, Matelica – Kontraktet brutet i förtid
  Anthony Mounier, Panathinaikos – Kontraktet brutet i förtid
  Lorenzo Paramatti – Kontraktet brutet i förtid
  Filippo Falco, Perugia – Lån med köpoption
  Alex Ferrari, Hellas Verona – Lån med köpoption
  Marios Oikonomou, SPAL – Lån med köpoption
  Luca Rizzo, SPAL – Lån med köpoption
  Mirko Albertazzi, Virtus Francavilla – Lån
  Deian Boldor, Montreal Impact – Lån
  Blerim Dzemaili, Montreal Impact – Lån
  Lorenzo Musto, Renate – Lån
  Filippo Perucchini, Lecce – Lån
  Mouhamadou Sarr, Prato – Lån
  Vincenzo Silvestro, Pordenone – Lån
  Aaron Tabacchi, Ravenna – Lån
  Andrea Vassallo, Carrarese – Lån
  Umar Sadiq, Roma – Avslutat lån
  Federico Viviani, Hellas Verona – Avslutat lån

  Truppen just nu:
   
  Målvakter
   
  Antonio Mirante
  Angelo Da Costa
  Antonio Santurro
  Federico Ravaglia

  Försvarare
   
  Domenico Maietta
  Ibrahima Mbaye
  Adam Masina
  Emil Krafth
  Filip Helander
  Vasilis Torosidis
  Sebastien De Maio
  Giancarlo Gonzalez
  Cheick Keita
   
  Mittfältare
   
  Erick Pulgar
  Godfred Donsah
  Saphir Taider
  Adam Nagy
  Andrea Poli
  Lorenzo Crisetig
  Juan Manuel Valencia
   
  Anfallare
   
  Mattia Destro
  Cesar Falletti
  Simone Verdi
  Federico Di Francesco
  Ladislav Krejci
  Bruno Petkovic
  Orji Okwonkwo
  Rodrigo Palacio

  Ruben Palomeque tillhör fortfarande klubben, men ingår inte i a-truppen.
   
  Källor:
  bolognafc.it
  federossoblu.it
  gazzetta.it
  tuttomercatoweb.com
  zerocinquantuno.it


  0 KOMMENTARER      3438 VISNINGAR
  MIKAEL MANSJÖ
  2017-09-03 14:40:00


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  ANNONS:

  Fler artiklar om Bologna

  Notizie da Bologna – Avancemang i cupen
  Bologna Under denna rubrik presenteras korta nyheter och annan Bolognarelaterad information.
  2018-08-14 00:05:00

  Calciomercato Bologna – Petkovic, Krafth, Perrucchini, Brignani och Vassallo ut, Corbo in
  Bologna Mercaton närmar sig slutskedet och Bolognatruppen är i stort sett färdig.
  2018-08-11 20:45:00

  Ny säsong!
  Bologna I skuggan av VM har Bologna startat upp sin nya säsong och i denna artikel går redaktionen igenom klubbens försäsong.
  2018-07-09 22:36:00

  Slutbetyg
  Bologna Säsongen är över och vad passar då bättre än att redovisa sammanställningen av årets spelarbetyg.
  2018-05-26 23:25:25

  Donadoni lämnar Bologna
  Bologna Under torsdagen kom beskedet att Bologna och Roberto Donadoni går skilda vägar efter drygt 2,5 år tillsammans.
  2018-05-25 22:46:55

  Udinese-Bologna 1-0: Säsongen äntligen över!
  Bologna Bologna avslutade säsongen med en fjärde raka förlust och sommaruppehållet kommer återigen som en befrielse.
  2018-05-21 22:58:00

  Contestazione!
  Bologna Bolognas intetsägande vårsäsong fortsätter och stämningen kring klubben är nu sämre än på länge.
  2018-05-14 23:05:46

  Efter Milan, före Juventus
  Bologna Ur askan i elden är vad som gäller för Bologna denna helg.
  2018-05-05 11:46:40

  Cagliari-Bologna 0-0: Chansfattig lunchmatch
  Bologna Det bjöds inte på någon vidare underhållning där nere på Sardinien, men en poäng är alltid en poäng.
  2018-04-24 17:24:30

  Efter Sampdoria, före Cagliari
  Bologna Bologna var på väg mot en poäng i bortamatchen mot Sampdoria när Duvan Zapata petade in hemmalagets segermål i matchens absoluta slutsekunder.
  2018-04-22 00:26:50

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Italiensk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US | FORUM | BETTING
  Porto vill försvara ligatiteln
  ”Inget lag har varit så favorittippat”
  Bakayoko klar för Milan
  Silly Season:   Bakayoko klar för Milan
  ”Hans tid i Ottawa är över, väl?”
  MFF har sikte på Europaspel
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies