fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
Besökare: 92925 | Inloggade: 328 | Antal medlemmar: 183076
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  SerieA Hösten 2017 ”Truppen är usel - tränaren än sämre”

  Serie:A Hösten 2017: ”Truppen är usel - tränaren än sämre”

  Halva säsongen har gått och La Curva-redaktionen har tagit pulsen på hur det gått för lagen under hösten.

  Vi har ställt tolv frågor till deltagande redaktioner för att höra hur de tyckt fungerat så här långt i serien. Två svar er dag kommer publiceras så vi har sex fina dagar att se fram emot.

  Varsågoda!

  Hur skulle du vilja betygsätta er höstsäsong spel- och poängmässigt?


  — Höstsäsongen har varit upp och ner med ett par fina perioder och några sämre. Hemmaspelet har (som vanligt) varit nästintill bedrövligt, men bortaspelet kompenserar en aning. Halvtidsbetyget blir godkänt, varken mer eller mindre. (Mikael Mansjö)


  — Om vi börjar med det spelmässiga så har det varit väldigt många toppar och dalar. I matcher, så som mot Inter, har vi gjort det oerhört bra men till slut fått se oss gå nollade ur striden. Vår poängskörd är väl inte i linje med målet, som är att stanna kvar, men sett till våra förutsättningar är jag nöjd. Sett till ekonomi och faciliteter ska Crotone inte ens kunna spela i Serie A. (Joel Ask)


  — Spel- och poängmässigt har Fiorentina presterat helt okej. Visst har det funnits matcher där man tappat poäng mot lag som man på förhand var favoriter emot, men sett till helheten är hösten godkänd. Detta förutsatt att man räknar in att Fiorentina genomgått en total renovering och in princip har ett nytt lag med en ny tränare. 6,5 av 10 enligt mig. (Johan Horn)


  — "Icke godkänt" är det självklara betyget. Inget oväntat i sig (för mig i alla fall). Han man följt laget hur det agerade under vårsäsongen förra året (vann en match mer än de förlorade) i en av de svagaste Serie:B upplagorna på 2000-talet och sen i stort sett använt samma koncept och samma stomme under hösten så begriper man att det ser ut som det gör. Saknaden av en ordentlig spelplan är genomgående hos Mister. 
  Pecchia var väl en av dem första man trodde skulle ryka. Nu har han överlevt hela åtta andra tränare i serien, mest tack vare segrar och poäng i matcher där giljotinen varit nära. Truppen är usel - tränaren än sämre. (Johan Stistrup)


  — Spelmässigt så har det sett marginellt bättre ut än föregående säsonger. Vi känns extremt endimensionella och kan endast anfalla på ett sätt, nämligen att spela ut bollen på kanterna och slå in inlägg, där Icardi har lyckats förvalta dessa bollar till mål tack vare hans individuella kvalité. Poängmässigt ligger vi där vi ska ligga och vad den uttalade målsättningen var inför säsongen, nämligen topp 4. Jag tycker snarare att vi har mer poäng än vad vi förtjänar sett till spelet. 
  Spelmässigt: 5,5/10
  Poängmässigt: 8/10  (Kristian Elya)


  — Av en skala mellan 1-5 så skulle jag nog sätta en 4 på oss. Jag tycker vi i våra egna led fått oförtjänt mycket kritik. Faktum är att vi faktiskt gör mer mål än på flera årtionden vilket är bra, främst när det kommer till CL där ett mål kan vara skillnaden i ett slutspel. Det vi fått allra mest kritik för, och i mina ögon bifogad kritik är vårt försvar. Inte alls den solida backlinje vi vant oss vid senare år, och även där så stack det i ögonen då vi släppte in mycket mer än vad vi de senaste år har gjort, men den biten har förbättrats avsevärt de senaste månaderna, där vi släppt in 1 mål på senaste 9 matcherna om jag inte missminner mig. Ett annat minus är väl att vi ligger tvåa efter napoli, men när man kollar napolis facit denna säsong så kan man inte vara för hård, speciellt inte när vi bara är en poäng bakom. (Sami Ferchichi)


  — Lazio har gjort det mycket mycket bra under höstsäsongen. Immobile har varit i super-form och bara sprutat in mål, och Luis Alberto har hittat sig själv och serverat assist på assist. Bara 3 förluster på 18 matcher samt 4 oavgjorda, mycket bra facit. Lazio har också nästbästa anfallet med 43 mål på 18 matcher. I Europa League var man vidare med 2 matcher kvar att spela och man har fixat en plats i Coppa Italia semin. Tycker Lazio förtjänar 7.5 I betyg. (Niklas Tellini)


  — Runt 4.5 i betyg, alltså en bra bit under godkänt. Spelmässigt har det varit en berg- och dalbana. Vi har stundtals dominerat matcher mot större lag som Roma och Juventus, men sedan gjort billiga misstag som straffat sig inte bara i dessa matcher, utan även mot de sämre lagen. Bästa exemplet är väl 3-0-förlusten mot Hellas Verona. Milan var det klart bättre laget egentligen i hela matchen, men svårigheten att göra mål i kombination med rent naiva misstag som blev fatala bakåt, har varit synonymt med hösten. Precis som Gattuso själv var inne på. (Henrik Edman)


  — Jag sätter åtta av tio med snudd på nio då resultat och poängskörd väger tyngst för min del. Spelet har inte alltid sett fantastiskt ut, det var en trist period med poängtapp och avsaknad av mål och kreativitet. Men 48 poäng på 19 matcher, serieledning slår ändå det mesta. (Fredrik Kreüger)


  — Jag skulle vilja ge första halvan av säsongen en 3,5 på en skala mellan 1-5. Det har sett bra ut och laget har presterat som tänkt i ligan. Vi har kanske över presterat i Champions League vilket gör att det blir lite högre än godkänt.
  Spelmässigt kan det ha låst sig lite framåt vissa gånger och det har blivit ett visst dödläge som är svårt att bryta. Om vi kollar bakåt har det sett stabilt ut och backarna har presterat på toppnivå nästan varje match. (Philip Lantz)


  — Precis som i fjol har det varit en höst med två ansikten. Då som nu började säsongen trögt, såväl spel- som poängmässigt och efter de första omgångarna var det nog ingen som ansåg att säsongen var godkänd, framförallt inte spelmässigt. Det tyckte inte heller den sportsliga ledningen och precis som i fjol valde man att göra en tidig rockad på tränarposten. Massimo Oddo kom in sedan dess har Udinese varit något av en framgångssaga. (Jesper Klingnell)

  * * *   ...och generellt - runt hela klubben - hur har du upplevt den?


  — Det är ju sagt att den stora sportsliga satsningen ska komma med en renoverad alternativt ny arena, men jag tror att fler och fler supportrar upplever att nuet negligeras en aning. Laget har ju sedan uppflyttningen till Serie A levererat precis enligt de uttalade målsättningarna som å andra sidan har varit väldigt lågt satta (nytt kontrakt…) och det är väl ingen överdrift att förlusterna har varit för många (tror att Roberto Donadoni i runda slängar har förlorat hälften av matcherna under sin tid i klubben). Delar av supporterskalan är helt klart frustrerad och det blir intressant att se vad som händer om laget levererar den tredje oinspirerade vårsäsongen i följd. (Mikael Mansjö)


  — Det är väldigt kul att följa en klubb som är så familjär och trrivsam som FC Crotone är. Marcus Rohdén intygade själv, i den intervju jag hade med honom, att det just "är en väldigt familjär och vänlig klubb där alla jobbar hårt för varandra". Bortser man från att Davide Nicola lämnade, och på det sättet han lämnade, så är jag fullt nöjd med hur klubben sköts. (Joel Ask)


  — Det är som alltid frustrerande att vara Fiorentina-supporter med känslorna som i en berg-och-dalbana vecka ut och vecka in. Just denna hösten har varit händelserik då ägarna (Della Valle-bröderna) varit helt frånvarande och halvt förkunnat att man är beredda att sälja klubben, samtidigt som truppen föryngrats markant och Stefano Pioli har tagit över. Det gick något trögt i början men nu har man fått igång något spännande med Pioli som lila härförare och jag, liksom flera andra Fiorentini börjar se någon slags optimism runt klubben. (Johan Horn)


  — Turbulent.  Många turer om att det inte är Maurizio Setti som är den verkligen presidenten utan det är Gabriele Volpi (Spezia Calcio) som har pengarna och toppstyr egentligen. Det skulle inte vara några problem idag men helt klart förra säsongen då man inte får äga två lag i samma division. 
  Pengar och pengar förresten.. "son sensa schei" - de är utan pengar. 
  De berömda fallskärmspengarna de fick känns som de är stoppade i alla röda siffrors hål de kan tänkas, vilket syntes på transfermarknaden i somras då Sportchef Fuscos förstaalternativ dissade Hellas helt enkelt för att de inte betalade tillräckligt bra. Då blev plötslgt Cassano aktuell och mer behöver väl inte sägas där. 
  Samtdigt brottas Setti med Hellasfansens dåliga uppträdande och fär betala dyrt för det. Känns som om allt bara handlar om att släcka bränder, inget uppbyggande av något hållbart i längden. (Johan Stistrup)


  — Den har helt klart känts mycket bättre än föregående säsonger mycket tack vare Steven Zhang och Spalletti. Om vi börjar med Zhang (ägarens son son som i princip representerar sin far), har han skapat en stabilitet i klubben som det går att känna av ända hit. Klubben har tagit in en erfaren VD och det känns som att alla jobbar åt samma håll med en tydlig strategi, till skillnad från förr. Inter Media house har varit väldigt bra på att marknadsföra klubben och Inters publiksnitt är sensationellt bra. (Kristian Elya)


  — Det har varit mycket skriverier om att det finns interna konflikter i klubben, inte allra minst gällande Bonucci-affären, men jag tycker att klubben i sig verkar vara enade och till synes arbetande mot samma mål. Att Mino Raiola tipsar Dybala om den ena klubben efter den andra kanske har skapat irritation inom klubben, men i det stora hela så tycker jag det känns bra. Det syntes efter vinsten på San Paolo där alla samlades i en cirkel för ett kramkalas! (Sami Ferchichi)


  — Jag har upplevt situationen runt klubben som bra. Länge sedan man protesterade mot Lotito och känns grymt med Peruzzi som manager. (Niklas Tellini)


  — Stämningen och auran kring klubben andades optimism i början men det hela har sakta men säkert övergått till tvivel, oro och återigen hopplöshet. Ledningens galna satsning, åtminstone när det kommer till spelarköp, har inte visat sig bära någon frukt och de flesta nyförvärv (om inte alla) har floppat. Tabellplaceringen är inte direkt bättre än föregående år och tränaren har fått sparken. Milan ligger mitt i tabellen och får kämpa om en EL-plats. Helt rätt att vi är missnöjda, skeptiska och besvikna. (Kaveh Golesani)


  — Det känns som klubben mår bra nu, saker sköts. (Fredrik Kreüger)


  — Jag är hyfsat nöjd med klubben i helhet. Känns som man har tagit ett jättesteg i och med att man har fått igenom att man ska få bygga en ny arena. Även nyförvärven med Di Francesco och Monchi är riktigt bra för klubben. Att man även fasar in Totti i en roll som vice sportchef känns också väldigt bra. Däremot är fortfarande problemet att Pallotta äger klubben då vi har en ägare som är frånvarande och inte är på plats när matcherna spelas. (Philip Lantz)


  — Tränarbytet har varit det mest signifikativa för Udinese under årets höst och man kan ju välja att se det på två sätt. Antingen kan man se det negativt och ifrågasätta ommöbleringen så till vida att Delneri de facto lyfte i fjol och att han borde ha fått ett par matcher till. Man kan å andra sidan se det som ett sundhetstecken att klubbledningen såg vartåt det barkade och agerade innan det var för sent. (Jesper Klingnell)

   


  0 KOMMENTARER      2598 VISNINGAR
  LA CURVA-REDAKTIONEN
  2018-01-09 10:00:00


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  ANNONS:

  Fler artiklar om La Curva

  Calcio Amore #15: Tony Bacci – Morattis polare
  La Curva Den här veckan gästas Calcio Amore av Tony Bacci.
  2018-10-20 18:15:00

  VV: Pep är modellen för Henry
  La Curva Ramos mållös, åskådare i England, Cassano, Kimmich och Guy Roux 80 år.
  2018-10-19 09:00:00

  Poddario #29: Derby della Madonnina
  La Curva Veckopodden om den italienska calcio.
  2018-10-18 10:00:00

  Calcio TV: Juventus efter 10/10 med Fredrik Graneklev
  La Curva Podden om det allra finaste om den italienska fotbollen
  2018-10-16 17:46:22

  VV: Omslagspojken Mbappé
  La Curva Välkommen Dean Smith, krishantering, ”Maskinen”, Alcacer och tack Jardim.
  2018-10-12 09:00:00

  Poddario #28: Ventura highway ...to hell?
  La Curva Veckopodden om den italienska fotbollen.
  2018-10-10 17:30:00

  Calcio Amore #13: med Petronella Ekroth
  La Curva Petronella Ekroth är fotbollsproffs i Juventus och en av Sveriges bästa fotbollsspelare.
  2018-10-10 09:15:00

  Calcio TV: Omgång 8 och landslagsuppehåll
  La Curva Podden om det allra finaste om den italienska fotbollen
  2018-10-09 10:49:00

  Calcio Amore #12: CL är italienskt igen
  La Curva I stort sett alla italienska lag går bra ut i Europa.
  2018-10-07 12:15:00

  VV: ”Vi har tappat klubbens värderingar”
  La Curva Stulna banderoller, smart Favre, Evertons gest, Cristiano Ronaldo, Rakitic volley.
  2018-10-05 09:15:00

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Italiensk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
  Marchal, Sandström och Lindholm
  Racing måste fokusera på försvaret
  Villa fick slita hårt i premiären
  Man United välkomnar Ronaldo
  Champions League:   Man United välkomnar Ronaldo
  Ingen kan stoppa Todd Gurley
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies