fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM FSport Prylhornan
Besökare: 81410 | Inloggade: 321 | Antal medlemmar: 180140
  START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig

  Juve Talk 215: Vi är tillbaka!

  I knappt fyra år har vi inte hört en enda susning från vår tidigare hett diskuterande församling, som långt om länge gör en kär återkomst för att fånga upp samt bearbeta relevanta frågeställningar.

  Tidigare har detta diskussionsforum legat nere på grund av redaktionsinterna skäl, men nu har vi med hjälp av vår breda besättning dragit igång med diverse sidoprojekt. Till exempel har Mikael Noaksson tagit på sig ansvaret att driva hanteringen av krönika-flödet med hjälp av intresserade skribenter inom redaktionen, medan jag och Adam Yngvesson bestämt oss att ta ett krafttag om just Juve-talk. Upplägget är satt som så att det kommer att publiceras två avsnitt per månad, där varje avsnitt innefattar tre frågor som kommer att besvaras av tre på förhand utvalda gäster.
   
  Huvudämnet i dagens ”nypremiär” är kampen om scudetton och då känns det naturligt att bjuda in en Juve-supporter i form av Oscar Kubowicz och en Napoli-supporter från Napoli-redaktionen vid namn Edin Bajramovic. För att krydda till det lite extra har vi även en Milanista bland oss, nämligen Masis Artin Hamparsomian.  1. Förutsättningarna inför guldstriden ser ut att klarna successivt. Med drygt halva säsongen avklarad, ser det med dagens prognos ut att stå mellan Juventus och Napoli. De sistnämnda korades för inte så länge sen som vintermästare, vilket de även gjorde säsongen 15-16. Just den säsongen lyckades dock Juventus kamma hem ligatiteln till slut. Huvudfrågan är om historien kommer att upprepas, eller om Napoli har det som krävs för att hålla hela vägen? Motivera objektivt.
   
  Oscar Kubowicz
  Napoli ser onekligen bra ut detta år och har gått bra under hösten vilket det brukar göra för att sedan under våren dippa i och med det tuffa matchandet och att Sarri inte är känd för att rotera. Man är utslagna ur CL & CI och har endast ligan att tänka på samt EL. Jag tror inte att man satsar på EL speciellt nämnvärt utan lägger allt krut på ligan.

  Juventus å andra sidan är med och slåss på alla fronter och trots att de, enligt mig, gjort dåliga matcher och inte bör ha tappat vissa poäng så är man ändå på en andraplats. Det är där vi har skillnaden. Juventus behöver inte göra en bra match för att vinna, det kan man göra ändå. Napoli behöver göra bra matcher för att vinna. Under en höst håller det för Napoli, men slår man ut det på en hel säsong så nej. Jag räknar inte ut Napoli på något sätt då de onekligen ser intressanta ut men en skada på 1-2 viktiga spelare samt att man sällan roterar kan det bli tungt i benen mot våren och då börjar poängtappen.

  Det som talar för Napoli  är att man i stort sett bara har ligan att fokusera på. Man har en fin trupp men är tyvärr sårbara för skador på viktiga spelare då man inte har lika stor bredd. Mitt intryck är att man ändå dippar förr eller senare då man inte orkar stå emot. Det som talar för Juventus är att man är som starkast på våren och en bred trupp. Det som talar emot är att vissa spelare känns mätta och att hungern inte finns där i vissa matcher. Där har Allegri en stor del i att motivera sina spelare och få ut det yttersta utav dem. Jag tror dock att denna säsong blir otroligt tajt där det kommer att stå mellan Napoli och Juventus. Varför jag tror att Napoli inte vinner? Deras roterande kommer att skada de i slutändan och de kommer bli slutkörda.
   
  Masis Artin Hamparsomian
  Napoli har gjort en fantastisk säsong hittills, offensivt är de en av det bästa laget i Italien och de spelar även den mest underhållande fotbollen i Italien . Den största skillnaden från tidigare säsonger (då de också har gått bra) är att Napolis försvar är mycket bättre i år vilket kommer vara en stor faktor när säsongen summeras i maj.

  Juventus å andra sidan har inte varit lika bra som ’’vanligt’’ man har tappat poäng i matcher som man normalt sett vinner och försvarsspelet har sett svajigt ut emellan åt. Även om försvaret har blivit lite bättre under säsongens gång så är den inte helt 100. Med detta sagt så är Juventus ändå en pinne bakom Napoli, detta visar på vilket kvalité laget har när man är en pinne bakom serieledaren trots att man inte haft en optimal säsong hittills.

  I slutändan tror jag Juventus tar hem titeln, några av de faktorer som kommer spela störst roll tror jag är Kvalitén på truppen, Visst har Napoli en bra trupp men Juventus trupp är vassare i nästan alla lagdelar. Juventus har även en mycket större bredd på truppen än Napoli. Får man en längre skada på Mertens, Insigne eller Hamsik kan säsongen vara över för Napoli.
                 
  Edin Bajramovic
  Jag är den första att skriva under på att Juve har en förmåga att spara sina bästa prestationer till våren och det är såklart en källa till oro för oss ljusblå, särskilt med tanke på vad som hände 15/16. Det finns dock stora skillnader om man jämför detta Napoli med Sarris första år i klubben. Försvaret ser nu mycket bättre ut, vilket har ingjutit en ny grundstabilitet i laget.

  För det andra har lagets nyckelspelare i offensiven, Insigne undantaget, presterat en bra bit under toppnivån under stora delar av hösten. För två år sedan peakade man tidigt och hoppades på att det skulle hålla i sig, nu känns det istället som att det finns en ännu större höjd att nå om vissa spelare återgår till formen man hade under våren 2017.


  2. Transferfönstret är åter i rullning och ryktena sprids likt en löpeld. För Juves del ryktas det om en eventuell övergång för Emre Can, medan Amato Ciciretti förknippas med Napoli. Vilka figurer tror ni möjligen kan hamna i dessa klubbar och vilka tror ni potentiellt kan komma att lämna i januari?

  Edin Bajramovic
  Skador och trötthet har verkligen tagit ut sin rätt på Napoli den här hösten. Bortsett från mittfältet så saknas det verkligen alternativ på bänken, ett problem som bara blivit värre sedan både Milik och Ghoulam dragit på sig allvarliga skador. En vänsterback och en striker måste in i januari för att täcka upp för dessa spelartapp, annars blir det tyvärr ingen scudettostrid för Napoli i maj.

  Det troligaste nyförvärvet är såklart Roberto Inglese, som ska kallas tillbaka från lån i Chievo. Kan blir en nyttig spelare att slänga in i t.ex. Europa League så att Mertens får välförtjänt vila. Symboliken i att Juventus plockar in etablerade världsspelare medans Napoli jagar nyförvärv i Serie A:s bottenlag är tydlig men förväntad.

  Oscar Kubowicz 
  Vinterns transferfönster brukar sällan bjuda på några större överraskningar. Självklart finns det undantag, men detta fönster är främst till för att täppa till sår och eventuellt bredda sitt lag. I detta nu så läser jag att Emre Can i stort sett klar inför sommaren och det är en intressant värvning ur många aspekter. Ålder, status (redan tysk landslagsspelare för sin ålder) och ordinarie i Liverpool. En uppgradering mot Khedira helt klart. Ciciretti är en intressant spelar ur Benevento synpunkt, har svårt att se att han skulle höja Napoli nämnvärt även om jag höjt på ögonbrynen en del gånger när han spelar för Benevento.

  Tror varken Juve eller Napoli gör några större ändringar utan riktar in sig på sommaren i vanlig ordning. Väldigt svårt att sia om vilka som kommer då det cirkulerar många namn dagligen under vinterfönstret. Om någon ifrån Juve skulle lämna tror jag Lichtsteiner eller Asamoah ligger sämst till följt av Sturaro, men tror knappast någon av dessa lämnar just nu, det är mer aktuellt i sommar.

  Masis Artin Hamparsomian
  Emre Can ryktas redan vara klar till Juve fast anländer först i juni och vi vet sedan innan att Pjaca har lämnat laget på lån för spel i Schalke 04. Jag tror inte alltför större förändringar kommer ske hos Juventus, händer det något är det i sådana fall att spelare som behöver speltid som kommer lämna, jag tror inte man kommer värva en spelare som är tänkt för startelvan och definitivt inte sälja en startspelare i januari när man är inne i ett scudetto race.

  Napoli verkar vara ute efter förstärkning vad gäller försvaret, både Darmian och Vrsaljko ryktas vara på väg in till klubben. Här gör Napoli det smart genom att få in en ytterback som kan spela på både vänster och högersida då Ghoulam är borta en längre tid sedan tidigare samt att det är skralt på ytterbackar i klubben då jag tycker varken Maggio eller Marco Rui håller måttet. Jag tror att det landar på Darmian tillslut då den affären känns enklare och billigare att genomföra. Jag skulle även vilja se att Napoli förstärker offensiven med en spelare som kan gå in och göra jobbet, Enda riktiga alternativet man har för de tre där framme är Ounas.  3. Allegri och Sarri är minst sagt två kompetenta och välkända tränare i fotbollsvärlden. Reflektera och uttala er om deras styrkor respektive svagheter.

  Masis Artin Hamparsomian
  Båda tränarna är som du säger väldigt kompetenta. Allegri är grym taktiker och är en tränare som förbereder laget väl inför nästa motstånd, det som jag anser är hans svaghet är att han ibland kan ha svårt med att ändra en matchbild. Sarri spelar en fotboll som inte är lik den typiska italienska fotbollen, hans främsta styrkor ligger i det offensiva spelet. Det jag anser som han förbättra är rotationen i startelvan. Han spelar nästan alltid med samma spelare match efter match och det håller inte när man spelar mellan 6-7 matcher per månad.
   
  Edin Bajramovic
  Att reflektera över Sarri, denne älskvärde man, är något jag skulle kunna ägna 150 sidor åt. Det har skrivits tillräckligt många spaltmeter kring hur han strukturerat Napolis anfallsspel. Det som tillkommit under hösten är en defensiv styrka, nu när Koulibaly är i sitt livs form och Reina börjat rädda bollar som räddas ska. På grund av detta har lägstanivån höjts till den grad att man leder ligan efter 19 omgångar. Den enda svagheten man kan peka på är att Napoli bara kan spela fotboll på ett sätt. Beror detta på att Sarri är insnöad på sin modell eller att han inte har materialet som krävs för att spela på något annat vis? Det enda jag vet säkert är att Napoli redan överpresterar tack vare honom och att jag är nöjd så.

  Allegris styrkor och svagheter finns det folk som kan resonera kring bättre än jag. Beundrar dock hans sätt att utnyttja den defensiva styrka han har till sitt förfogande. Särskilt i Champions League och nu senast på San Paolo har det tillbakadragna spelet varit en framgångsrik approach.
   
  Oscar Kubowicz 
  Allegris styrka ligger i det taktiska och att han har förmågan att anpassa formationer till olika spelare där han alltid finner formationer som passar spelarna. Allegri vet också om att man inte kan lägga all krut i varje match utan att säsongen är lång och att man måste variera, rotera samt inte ta ut sig i varje match som spelas - han är strategisk. Man har dock tröttnat på att den offensiva kraften Juventus sitter på inte utnyttjas till fullo med spelare som Costa, Bernadeschi, Dybala mfl. Jag anser även att Higuain har helt fel roll i Juve och inte ska agera target utan som endast boxspelare.
   
  När Allegri de få gångerna har släppt på handbromsen så ser man ett helt annat Juventus. Å andra sidan gillar jag ändå det cyniska Juve som kan stå där med 1-0 och usel fotboll - så länge man vinner. En annan svaghet Allegri enligt mig har är att Juve har en förmåga att sluta spela fotboll vid ledning. Jämfört med Napoli som fortsätter ösa på så börjar man istället backa hem och försvara sin ledning. Med ett tätt försvar som man har numera tar man ändå en vinst 8 gånger av 10 men ibland straffar sig och det är så onödigt. Hans svaghet ligger också i att han är alldeles försiktig med att forsla in nya spelare eller tankar. Allegri är en duktig taktiker och på något sätt oförutsägbar med sitt val av spelare och taktiska disposition emellanåt. Men det finns fortfarande en del att slipa på och tyvärr tar ofta hans feghet över. 
   
  Sarri å andra sidan i jämförelse med sprudlar av offensiva idéer. Jag har ibland dreglat över en Sarri i Juve med det spelarmaterialet man har nu - men tyvärr saknar Sarri mycket utav det Allegri har. Sarri har satt en grund i Napoli och en tydlig idé för hur man ska spela. Hans styrka ligger dessutom i att inbringa självförtroende i "Sarri fotbollen" och när det funkar är det underbart att skåda. Det är possession fotboll och spelarna har tydliga riktlinjer för hur de ska spela. För varje år så tycker jag att Napoli har blivit bättre med Sarri och man har numera en större kontinuitet i laget. Sarris svaghet ligger i att han sällan har en plan B när spelet låser sig (tydligt exempel mot Juve som täppte till mitten) och fick Napoli att spela längs kanterna. Att mata inlägg mot Mertens när du har firma Benatia/Chiellini är dödsdömt. Man fortsätter att nöta och nöta utan att på något sätt hitta ett annat sätt att spela på. En annan svaghet är att han är dålig på att rotera. Man kan slå Benevento med 6-0 i september, fortsätter att spela hårt och man ser tendenser till lite slitna spelare i december för att dippa ordentligt i februari / mars.
   
  Det är som jag nämnde tidigare - när det väl låser sig för Napoli så gör man sällan en bra match och då tar man inte tre poäng, det gör Juve. Men när Napoli väl är igång så spelar de en fantastisk rolig fotboll som är en fröjd att skåda. Sarri har en stor del i detta och har ändå skapat ett fint lag utifrån resurserna han har.  1 KOMMENTARER      1023 VISNINGAR
  ARMAN FARAHBAKHSH
  2018-01-10 13:07:00


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  Davids26:
  Haha bra koll på milanistan. "svajigt försvar (...) det har blivit bättre under säsongens gång men inte helt 100". Ett insläppt mål de senaste ELVA matcherna, varav tio (?) var i ligan. Av 19 spelade matcher har vi alltså inte släppt in ett mål den andra halvan av säsongen. Vi höll nollan på San Siro mot Milan, San Paolo mot Napoli, samt hemma mot både Roma och Inter. Vi vann tre av dessa fyra matcher. Försvaret är verkligen inte svajigt... Kommenterar inte hela inlägget och låter negativ men det uttalandet var så skevt att det stack ut i texten...
  Postat via SvenskaFans-appen
  Tumme upp 2018-01-10 22:11:27
  ANNONS:

  Fler artiklar om Juventus

  Juve Talk 215: Vi är tillbaka!
  Juventus I knappt fyra år har vi inte hört en enda susning från vår tidigare hett diskuterande församling, som långt om länge gör en kär återkomst för att fånga upp samt bearbeta relevanta frågeställningar.
  2018-01-10 13:07:00

  Cagliari 0-1 Juventus: Bättre sent än aldrig
  Juventus Sista matchen innan vinteruppehållet. Borta mot Cagliari. Det var dötrist och tråkigt och... alldeles, alldeles underbart.
  2018-01-08 14:42:00

  Inför Coppa Italia Juventus-Torino: Kvartsfinal och derby
  Juventus Juventus tog sig utan större problem vidare till kvartsfinal efter 2-0 mot Genoa för ett par veckor sedan. Ikväll ställs man mot lokalrivalen Torino.
  2018-01-03 09:41:04

  Krönika: Höstens härskare
  Juventus Varje år dömer man ut hans lagbygge. Varje år tvivlar man. Varje år ifrågasätter man. Varje år har man fel. Här kommer en hyllning till Max Allegri.
  2017-12-31 10:23:06

  Hellas Verona 1-3 Juventus: Året avslutas i segerns tecken
  Juventus Det blev seger i årets sista match för Juventus. Traditionen med att Juventus inte kan vinna mot Hellas Verona i Verona är bruten efter 16 år. Nu blickar vi fram mot ett nytt år med ännu fler framgångar.
  2017-12-30 23:47:06

  Inför Verona - Juventus : Dags för årets sista match!
  Juventus Juventus besöker den trevliga staden i norr för att skriva ny pjäs a la Shakespeare "The old lady that finally dediced which gentleman of Verona she should take". Denna gången hoppas vi på att pjäsen får ett lyckligt slut. För lyckliga slut har det inte varit så särskilt mycket av när Juventus åkt till Verona. Faktum är att Juventus inte vunnit sedan 2001 i Verona! Det är dags att skriva om den här pjäsen. Det är dags för årets sista match.
  2017-12-30 01:10:00

  Juventus 1-0 Roma: God jul önskar Juventus!
  Juventus En på förhand hypead match där det var snack om vem som skulle haka på Napoli i toppen. Skulle Juventus segertåg fortsätta och skulle vi fortsätta hålla nollan eller skulle Roma ta sin tionde match i följd utan förlust?
  2017-12-24 19:26:00

  Inför Juventus - Roma: Kommer julen tidigt eller inte alls?
  Juventus Match dagen innan självaste julafton? Vad trevligt! Eller? Som tur är vankas stormatch vilket gör att intresset trots allt är på topp. Hemmamötena mot Roma brukar bli kul. För oss...
  2017-12-21 23:58:41

  Efter Juventus 2-0 Genoa: Jobbet utfört
  Juventus Vi vann igen, juve vann igen.. Nu har segertåget även lämnat perrongen i Coppa Italia. En stabil seger mot Genoa och vi är nu vidare till kvartsfinal.
  2017-12-21 11:17:39

  Inför Coppa Italia Juventus-Genoa: Pjaca gör comeback?
  Juventus Juventus gör debut i säsongens upplaga av Coppa Italia och som vanligt lär truppen luftas.
  2017-12-19 12:28:07

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Italiensk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US | FORUM | BETTING
  ”Ska vara lite mer aggressiv”
  Landon Donovan gör comeback
  Man United segrade utan problem
  Dallas fixade svårlöst uppgift
  Storklubben rycker i Martial?
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM FSport Prylhörnan Leovegas Leovegas
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies