fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
Medlem
Besökare: 78800 | Medlemmar: 183483

Kom ihåg mig
Kingspanelen inför sommaren del 3 ”Kings kommer att komma tillbaka starkare än någonsin”

Kingspanelen inför sommaren del 3: ”Kings kommer att komma tillbaka starkare än någonsin”

Svenskafans Marcus Andersson har satt samman en Kingspanel bestående av mer eller mindre välkända journalister/bloggare ifrån Nordamerika. Panelen fick svara på 6 frågor om hur de vill att Kings ska agera nu i sommar.

Här följer del 3 där vi diskuterar Dustin Brown och om Kings fortfarande kan räknas som contenders (utmanare om Stanley Cup).

Kingspanelen består av följande personer:

John ”Mayor” Hoven
Legend inom Kings kretsar. Enligt många den just nu vassaste bloggaren.
NHL Network Radio Host
www.twitter.com/MayorNHL
www.MayorsManor.com - named BEST SPORTS BLOG IN LA –

Rich Hammond
Också en legend. Drev länge framgångsrikt lakingsinsider.com och blev sedan anställd av LA Kings. Skriver just nu för OC register.
www.twitter.com/Rich_Hammond
http://www.ocregister.com/blogs/kings

Dennis Bernstein
En av hjärnorna bakom ansedda hockeytidningen The Fourth Period. Dessutom medlem i Proffesional Hockey Writers Association (PHWA).
NHL Awards voter/2014 Conn Smythe Award voter
www.twitter.com/DennisTFP
thefourthperiod.com/magazine

Bobby Scribe
En lite mer frispråkig bloggare än övriga men har ett bra rykte och är väldigt insatt. Har bevakat Kings under väldigt många år.
www.twitter.com/kingsofhockey
www.lakingsnews.com

Jason Lewis
Ny Kingsbloggare för beryktade sidan The Hockey Buzz. Har dock på kort tid fått ett väldigt bra rykte trots sin arbetsgivare.
www.twitter.com/SirJDL
www.hockeybuzz.com/team/Los-Angeles-Kings

Jeff Duarte
En hängiven Kingsbloggare som också är relativt ny i gemet. Skriver för Calisports News.
www.twitter.com/JDStylz_
www.calisportsnews.com/author/csnjeffduarte2014/

 
Hur bör Kings agera när det gäller Dustin Brown och hans minskade produktion? Är en eventuell trade verkligen ett alternativ?

Mayor: Han är lagets kapten och har lett dem till två Stanley Cup titlar. Det finns inte mycket mer att säga. På samma gång, detta är business, att trada honom är alltid ett alternativ.

Hammond: Jag ber inte om ursäkt för Dustin Brown och hans tämligen dystra offensiva siffror, men om jag vore Kings skulle jag försöka hitta en mer ordinarie plats/position för honom. Han skyfflades runt mellan första-, tredje- och fjärdekedjan, ibland till och med i samma match. Med det sagt så behöver han ändå vara mer produktiv. Han är en stark ledare och fortfarande slagkraftig i de fysiska delarna av spelet, men med den höga lönen han har måste han producera mer. Till de fans som har hoppat på ”Trada Brown”-tåget vill jag bara ställa frågan, vad tror ni att ni kommer att få? Jag har aldrig förstått fans som tycker att de har en överbetald spelare som underpresterar (deras tankar inte nödvändigtvis mina), men de tror att de ska få något extraordinärt tillbaka i en trade. Det är något som inte stämmer där riktigt.

Bernstein: Dustin Brown var den spelare i Kings trupp som mest missbrukades av tränare Darryl Sutter. Han är en topp-6 forward som konstant skyfflades runt bland kedjorna, så det är inget förvånande att hans poängproduktion blev lidande, och det är en stor del i att Kings missade slutspel. Med Williams troligtvis borta bör Brown ta platsen som högerforward bredvid Kopitar och Gaborik när säsongen inleds. Brown vet att han måste spela bättre nästa säsong och är väldigt fokuserad på att komma tillbaka i gammal god form, och jag tror att så blir fallet. Han har även en begränsad ”No-trade” klausul vilket minskar sannolikheten att han blir tradad.

Scribe: Det beror på. Om Darryl Sutter kommer att spela honom konsekvent i topp-6, ge honom istid och bra kedjekamrater, då får vi se vad Dustin är kapabel till och om han inte kan leverera då, trada honom. Men Sutter har inte gjort det. Han har behandlat Brown på liknande sätt som Richards, d.v.s. placerat honom i tredjekedjan och sedan undrat var hans produktion tog vägen. Jag har varit hård mot Dustin Brown och jag gillar inte hans nedåtgående trend sen slutspelet 2012. Men efter att ha kollat vilken istid och vilka kedjekamrater han fått det sista är jag villig att ge honom en ny chans och se vad han går för, förutsatt att han får ökat förtroende och mer istid i topp-6.

Lewis: Jättesvår fråga. Som jag har skrivit i min blogg vid ett flertal tillfällen så tycker jag egentligen inte Brown är en spelare för förstakedjan. Tyvärr får han betalt mer än många spelare som spelar i deras lags förstakedjor. Brown är vad han är i detta läge av hans karriär. Han är en ledare på och utanför isen, han är en fysisk forward som är bra defensivt, och han är god för runt 30 poäng per säsong. Hans kontrakt och lönetaksträff är redan mastig, och kommer bara att bli tyngre år för år. Jag kan inte tänka mig att Kings kommer att trada honom med tanke på vad han har betytt för organisationen, men konstigare saker har hänt (Callahan, St. Louis etc.). Mitt förslag är att exklusivt placera honom i tredjekedjan under nästa säsong och se vad som händer. Låt honom vänja sig vid den rollen istället för att konstant flytta honom till Kopitar´s kant.

Duarte: Att trada kapten Dustin Brown är och har alltid varit ett möjligt alternativ. Han är inte ovärderlig på samma sätt som Kopitar, Doughty, Carter eller Quick. Men med det sagt tror jag inte Brown löper någon risk att bli tradad. Åtminstone inte än.

Brown’s offensiva produktion har minskat avsevärt, men han är fortfarande väldigt duktig på att hålla i pucken och ligger alltid i toppen av NHL vad gäller antal tacklingar. Med Justin Williams på väg bort kan vi få se Brown återförenas med Kopitar och Gaborik i förstakedjan, vilket borde få hans poängproduktion att öka.

Med Williams, Stoll, Richards och Regehr på väg bort är Kings i stort behov av starka ledare på och utanför isen, speciellt med den nya unga generationen som är på väg upp. Som kapten har Brown fortfarande ett väldigt viktigt åtagande att göra i att styra upp Kings tillbaka på rätt spår. Att trada honom nu tror jag inte är det bästa alternativet. Lombardi älskar dessutom honom som spelare och det han tillför laget. Om det kommer att ske en trade i framtiden tror jag inte det sker förrän om flera år, om han fortsätter att dala offensivt.

ANALYS: Panelen riktar här hård kritik mot Darryl Sutter och hur han matchade Brown under förra säsongen. Han skyfflades ständigt runt och fick aldrig riktigt någon fast plats i någon kedja. Det råder dock en del tveksamhet i panelen om han är en spelare för förstakedjan eller inte. Ingen ser att han kommer att tradas i nuläget, men kan löpa en risk att bli det framöver om han fortsätter sin nedåtgående trend. 


Med alla dessa ”problem” som Kings har just nu, och deras lönetakssituation, kan de fortfarande räknas som contenders? Eller har de förlorat för mycket djup?

Mayor: Kings kommer att fortsätta att utmana om Stanley Cup så länge de har världens bästa målvakt i Jonathan Quick samt en av världens bästa backar i Drew Doughty. Lägg där till Anze Kopitar, Jeff Carter och Tyler Toffoli och deras forwardsbesättning ser starkare ut än de flesta lag. Med det sagt vill jag inte ta ifrån någon något. Detta är en lagsport. För att vinna krävs det mer än bara några få nyckelspelare. Hursomhelst, när dessa spelare finns i lagets kärna ser framtiden ljus ut för ett långt tag framöver.

Hammond: Jag tror inte det råder någon tvekan om att de kan fortsätta utmana om Stanley Cup titeln. Kärnan i laget med Quick, Doughty, Kopitar, Carter, Gaborik etc. är av elitklass och de flesta av dem är fortfarande i sin ”prime”. Visst har Lombardi en del arbete att göra när det gäller att antingen behålla eller ersätta Williams och Voynov samt addera mer bredd till truppen, men i denna lönetakstid står alla General Managers inför samma utmaningar. Jag skulle inte förvänta mig några större förändringar i den västra konferensen. De bra lagen kommer fortfarande att vara de bra.

Bernstein: Kings kommer att vara utmanare om cupen nästa år men organisationen behöver injicera mer snabbhet och skicklighet i laguppställningen. Det är därför det är nödvändigt att Jordan Weal tar en plats i truppen. Han har definitivt skicklighet på NHL nivå. Majoriteten av lagen som nått Konferensfinalen är inte stora fysiska lag (förutom Anaheim) och spelet fortsätter att utvecklas till att bli mer snabbare. Darryl Sutter måste anpassa både laguppställningen och hans spelsystem för att hantera detta. Att matcha Dwight King och Trevor Lewis i topp-6 under långa perioder samt att ge Robyn Regehr och Matt Greene alldeles för mycket istid är två orsaker till att Kings blev slagna av sämre lag som Vancouver och Calgary. Jag tror att spelarna kommer att inse under sommaren vilka möjligheter de missade och använda det som motivation inför kommande säsong.

Med all sannolikhet känner samtliga spelare att om de väl hade tagit sig till slutspel hade de kunnat gå långt och kanske t.om vunnit ytterligare en titel. Kings kärna är fortfarande i sin ”prime” (Doughty, Kopitar, Quick) och jag förväntar mig att de tillsammans med Ducks kommer att utmana om divisionstiteln nästa säsong.

Scribe: Denna fråga har jag ställt mig många gånger och svaret är att jag inte vet. Det är alldeles för många bollar i luften just nu. Vi har många utgående kontrakt och dessutom den här albatrossen med Slava Voynov´s situation. Ställ frågan igen efter den 1:a september, då kommer jag att ha ett bättre svar.

Lewis: Jag tror att Kings kommer komma tillbaka nästa år. De hade väldigt mycket otur denna säsong samt lite drama utanför isen och en hel del nya spelare som kom in pga. skador och liknande. Om saker blir mer stabilt och konsekvent kommer Kings att vara i ett mycket bättre läge än förra året. Det finns stora möjligheter för en del unga spelare att kliva fram i nya roller. Jag tycker att Trevor Lewis visade att han klarar av att ta en mer offensiv roll. Vi kommer att få en hel säsong med Tanner Pearson. Vi har också Tyler Toffoli och Brayden McNabb på fortsatt uppgång. För att inte tala om andra talanger som Mersch, Weal, Forbort eller Colin Miller som mycket väl kan göra avtryck. Kings kärna är fortfarande ganska ung (Kopitar, Doughty, Muzzin, Quick), och genom att addera unga spelare som Pearson och Toffoli slipper Kings att gå in i en full rebuild. Jag vet inte om de kommer att utmana om Stanley Cup nästa år men jag tycker definitivt vi ser ett slutspelslag framför oss. Det är alldeles för många bra spelare för att de inte skulle vara det. Och när man väl är i slutspel kan vad som helst hända! 

Duarte: Jag tror definitivt att Kings kommer att utmana om Stanley Cup nästa år oavsett de ”problem” de har nu. Jag tillhör den sälla skaran som tycker att det bästa som hände Kings i år var att de faktiskt missade slutspelet. Helt ärligt, Kings var utbrända i år efter att ha spelat mest matcher av alla lag de senaste tre åren, samt att flera av lagets nyckelspelare dessutom deltog i OS 2014. Kings behöver en paus, både fysiskt och mentalt.

Även som utbrända missade Kings slutspel med bara fyra poäng. Det är inte mycket. Tänk om de bara hade varit lite mer utvilade, och således mindre skadebenägna och mer fokuserade. Om bara några få saker hade gått annorlunda hade Kings tagit sig till slutspel, så nära var dom.

Situationen med Voynov skadade laget samt skador på Pearson och Sekera. Men trots det var Kings hela tiden med i diskussionen kring en slutspelsplats. Ingen kan ifrågasätta deras hjärta. Jag tvivlar inte på att Kings kommer tillbaka nästa säsong, starkare än någonsin. Mer utvilade. Mer fokuserade. Och hungriga nog att återta den pokal som två gånger varit deras. Med Lombardi vid rodret kommer de att hitta en väg tillbaka till slutspelet.

ANALYS: De flesta i panelen är positiva och ser Kings som fortsatta contenders. Lombardi har en del jobb framför sig, men Kings kärna är fortfarande väldigt ung och i början av sin ”prime”. Vi får hoppas att panelen får rätt och att vi i alla fall får se Kings i slutspel nästa år.

Missa inte en extra bonus artikel där vi har intervjuat Kings f.d. lagkapten Mattias Norström om samma frågor som panelen fick. Kommer inom kort!

Kingspanelen inför sommaren del 2
Kingspanelen inför sommaren del 1


2 KOMMENTARER      2620 VISNINGAR
MARCUS ANDERSSON
www.twitter.com/mac_swede
2015-06-08 12:00:00


Artikelkommentarer

CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

Marcus:
Tack själv patovic!
1 Tumme upp 2015-06-09 15:21:01
patovic:
Grymt Marcus! Man tackar man tackar!
3 Tumme upp 2015-06-09 12:54:00

ANNONS:

Fler artiklar om Los Angeles

Kings sparkar tränaren!
Los Angeles Efter den minst sagt usla starten på säsongen så väljer nu Los Angeles Kings att sparka huvudtränaren John Stevens. Ersätter gör Willie Desjardins.
2018-11-05 10:46:00

Quick nära comeback
Los Angeles Kings stjärnmålvakt Jonathan Quick ådrog sig en skada på träning dagen efter premiärmatchen mot Sharks och har inte spelat sedan dess. Han har nu återhämtat sig och är nära en comeback.
2018-10-18 10:38:00

Säsongens första bortaseger för Kings
Los Angeles Andra stoppet på Kings kanadaturné blev i Montreal mot ett Canadiens som har börjat säsongen oväntat starkt. En återigen storspelande Campbell i målet lade dock grunden till en stabil seger för bortalaget.
2018-10-12 15:02:39

Kings-förlust mot överlägset Winnipeg
Los Angeles Kings var numret mindre över hela banan vad gäller intensitet, skicklighet och hunger och att siffrorna stannade vid blygsamma 2-1 kan man tacka en storspelande målvakt för.
2018-10-10 15:36:07

Stabil inledning av Kings
Los Angeles Efter en övertidsförlust i premiären mot rivalerna San Jose så bärgades första segern för säsongen när Detroit kom på besök. Så här såg Los Angeles Kings första vecka ut.
2018-10-08 11:52:10

Tar Kempe chansen?
Los Angeles När Los Angeles Kings valde Adrian Kempe i förstarundan i draften 2014 så gjorde de det som ytterforward. När han tog plats i lineupen 2017 så gjorde han det som center. En omskolning som har gått över förväntan, men det är nu hans audition börjar. Klarar han provet?
2018-10-06 00:28:37

Ny skribent!
Los Angeles Los Angeles Kings-redaktionen välkomnar en ny skribent.
2018-10-05 15:42:00

Truppen inför Opening Night!
Los Angeles Los Angeles Kings går i natt in i årets NHL-säsong när laget tar emot hajpade San Jose Sharks i STAPLES Center. Här går vi genom hur truppen ser ut inför premiären.
2018-10-05 14:30:00

SvenskaFans rankar NHL – Pacific Division: 1. Los Angeles Kings
Los Angeles Är Kovalchuk rätt man att ta LA Kings tillbaka till tronen?
2018-09-25 12:00:00

SvenskaFans rankar NHL – Pacific Division: 5. Los Angeles Kings
Los Angeles Med en ny General Manager och tränarstab är Kings redo att ta revansch för de senaste årens missöden.
2017-09-22 12:00:00

ANNONS:
SENASTE NYHETERNA OM LOS ANGELES
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Svenska Fans
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
Säker seger för Man City
”Sämsta inledningen på länge”
”Det är inte ens en åsikt”
”Bedrövligt, Juventus”
Champions League:   ”Bedrövligt, Juventus”
Firma Paco/Reus klev fram igen
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies