fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
Medlem
Besökare: 90715 | Medlemmar: 184122

Kom ihåg mig
Säljarna inför trade deadline ”Telefonen borde ringa konstant”

Säljarna inför trade deadline: ”Telefonen borde ringa konstant”

Trade deadline är en månad bort och det är dags för lagen att börja förbereda sig.

Med en månad kvar till trade deadline börjar man kunna urskilja vilka lag som lär agera köpare och säljare. Redan nu finns det alltså en handfull lag som borde omfamna möjligheten att rensa ut mindre önskvärda spelare eller spelare med ett högt värde.
 
Vi tittar lite närmare på bottenlagen vars möjligheter att få till en mäktig klättring och slåss om slutspelsplatserna känns väldigt avlägset. Vilka spelare kan de tänkas släppa? Och vilka spelare borde det både spekuleras och ryktas om? Vi tittar på de givna namnen att diskutera, de osannolika – men inte helt orimliga – namnen och de riktiga långskotten.
 
---
 
SÄLJARNA INFÖR TRADE DEADLINE:
 
Chicago Blackhawks
 
Chicago har inte överdrivet många tillgångar att sälja av då de attraktiva spelarna alla har term kvar. Stan Bowman har däremot gjort ett bra jobb i flera år och skulle mycket väl kunna skaka fram någon överraskning under de kommande veckorna.
 
De givna:
 
Marcus Krüger
 
[C] [28 år] [$2,775M] [UFA]
 
För några år sedan en respekterad och högst kompetent defensivspecialist som numera är en bra bit från den nivån och dessutom kostar lite mer än vad han smakar, även om han fortsatt spelar tuffa minuter. Vi ser däremot relativt ofta att contenders kan gå efter en etablerad fjärdecenter i jakt på lite mer stabilitet i sin bottom-6. Krüger har rimligtvis fortfarande ett rykte som i alla fall borde ge Blackhawks ett hyggligt draftval.
 
Chris Kunitz
 
[LW] [39 år] [$1M] [UFA]
 
39-årige Chris Kunitz är inte lika effektiv längre och 1+2 på 28 matcher skrämmer inte direkt. Han har gått in och ut ur laget och när han väl spelar är det i en undanskymd roll. Hans GF% (29,41) är näst sämst bland Chicagos forwards, men vi ser också att Kunitz har bäst CF% (54,41) och näst bäst Rel CF% (4,76). Kanske är det någon GM som lockas av det så diffusa ”veteran leadership”?
 
Cam Ward
 
[G] [34 år] [$3M] [UFA]
 
Om man desperat behöver en extra målvakt inför säsongsavslutningen så finns det bättre alternativ än Cam Ward, men å andra sidan lär han komma billigt. Siffrorna i 5-on-5-spelet är hyfsade (91,31 Sv% och 0,36 dSv%), men Bowman ska ha beröm om han lyckas kränga Ward vidare.
 
De osannolika:
 
Artem Anisimov
 
[C] [30 år] [$4,55M] [20/21]
 
Artem Anisimov är en nyttig middle-6-center som rimligtvis borde vara djupt eftertraktad om det inte vore för att han har term kvar. $4,55 miljoner i ytterligare två år efter den här säsongen kan avskräcka vid trade deadline – och kanske vill Chicago dessutom inte släppa honom. Ryssen har aldrig varit någon Corsi-gud men ser ut att kunna bli en 40-poängscenter igen.
 
Långskotten:
 
Duncan Keith
 
[D] [35 år] [$5,53M] [22/23]
 
Duncan Keiths namn dyker upp i diskussioner här och där, men han ser inte ut att vara på marknaden. Vid 35 års ålder ser vi en liten dipp, vilket i och för sig inte är överraskande. Med tanke på att kontraktet går ut först sommaren 2023 lär däremot intresset vara begränsat. Är man bara intresserad av kortsiktig effekt – vilket vi relativt ofta kan se – kanske det kan komma bud på Keith.
 
---
 
Detroit Red Wings
 
Detroit behöver bygga något nytt och innan man börjar på en fullskalig rebuild behöver man skaffa sig förutsättningar för en sådan. En del i det är att skeppa ut veteraner i utbyte mot draftval och prospects. Man har redan flera draftval till sommaren och ett gäng veteraner att sälja av nu.
 
De givna:
 
Gustav Nyquist
 
[W] [29 år] [$4,75M] [UFA]
 
Ken Holland har fått – och har förtjänat – mycket kritik de senaste åren, men sköter han sina kort rätt kan han göra en intressant trade deadline. I Gustav Nyquist har han kanske sin finaste tillgång – av spelarna som förväntas kunna vara tillgängliga så klart – och väljer man att släppa honom lär utbytet vara attraktivt.
 
Nyquist har redan överträffat förra säsongens poängskörd och är – lämpligt nog under ett kontraktsår – on pace för karriärsbästa 69 poäng. Ska Red Wings omfamna en rebuild ska man shoppa Nyquist aggressivt framåt deadline.
 
Thomas Vanek
 
[W] [35 år] [$3M] [UFA]
 
Thomas Vanek fick en no trade-klausul i sitt kontrakt och det verkar inte helt givet att han faktiskt vill flytta på sig. Veteranen fortsätter att producera på en god nivå och kan säkert ge ett hyfsat utbyte om han accepterar en flytt.
 
Nick Jensen
 
[D] [28 år] [$812,500] [UFA]
 
Blir vi mot Corsi-siffrorna har Nick Jensen varit en av Detroits bättre försvarare (51,02 CF% och 3,86 Rel CF%) och kanske kan han faktiskt bli jagad. Billiga högerfattade backar kan trots allt vara en tillgång för contenders som spenderar mot capen.
 
Jimmy Howard
 
[G] [34 år] [$5,29M] [UFA]
 
Lagen som är i slutspel eller jagar en slutspelsplats lär inte ha något behov av att rekrytera en starter, vilket rimligtvis begränsar Jimmy Howards värde på marknaden. Detroit ska dessutom ha satt ett högt pris på honom och det mest sannolika utfallet är förmodligen en kontraktsförlängning.
 
De osannolika:
 
Mike Green
 
[D] [33 år] [$5,375M] [19/20]
 
Mike Green verkar trivas i Detroit och verkar inte ha varit intresserad av någon flytt för ett år sedan – redan innan skadan satte stopp för det. Han är fortfarande ett dugligt alternativ en bit ner i starka lags depth chart, men $5,375 miljoner i ytterligare en säsong lär inte göra honom jagad.
 
Långskotten:
 
Niklas Kronwall
 
[D] [38 år] [$4,75M] [UFA]
 
Det är många år sedan Niklas Kronwall var värd att uppmärksamma av rätt anledningar, men bestämmer han sig för att lämna Detroit – vilket absolut känns som väldigt avlägset – kan Holland nog få några telefonsamtal.
 
---
 
Los Angeles Kings
 
Los Angeles har kraschat och behöver både föryngra sig och bli snabbare. Kings sitter på några intressanta pusselbitar, men de kommer med term och kan eventuellt försvåra en trade redan vid trade deadline. Kanske sker de stora förändringarna först till sommaren?
 
De givna:
 
Carl Hagelin
 
[LW] [30 år] [$3,75M] [UFA]
 
Carl Hagelin är vad han är – en snabbskrinnare som gör nytta i din bottom-6 och i PK, men som inte gör några poäng. Att betala knappt $4 miljoner för det är givetvis i överdrift, även om han kan vara nyttig. Att plocka in honom som pending UFA inför ett slutspel kan däremot mycket väl vara lämpligt.
 
Nate Thompson
 
[C] [34 år] [$1,65M] [UFA]
 
Etablerade centrar som kan teka jagas alltid, oavsett hur begränsade de kan vara. Nate Thompson är inte mycket att ha 2019, men att försöka något sent draftval för honom är givetvis bättre än att släppa honom som UFA.
 
Jake Muzzin
 
[D] [29 år] [$4M] [19/20]
 
Jake Muzzin är en mycket respekterad veteran som är en av väldigt få spelare i Los Angeles som har fått beröm den här säsongen. $4 miljoner för honom, även kommande säsong, är knappast något problem för de allra flesta lagen och Kings borde kunna se fram emot en fin budgivning.
 
Alec Martinez
 
[D] [31 år] [$4M] [20/21]
 
Jake Muzzin är det bättre alternativet, men Alec Martinez är det billigare alternativet att gå efter. Hans kontrakt är ett år längre än Muzzins, vilket kanske avskräcker någon, men sätter Kings honom på marknaden ska man kunna få något bra för honom.
 
De osannolika:
 
Jonathan Quick
 
[G] [33 år] [$5,8M] [22/23]
 
Att släppa Jonathan Quick vore sannolikt att omfamna en rebuild – vill/vågar man göra det när man har Anze Kopitar och Drew Doughty nysignade? – och något som Los Angeles rimligtvis behöver göra. Frågan är bara hur en respekterad men skadedrabbad målvakt med ytterligare fyra år kvar på sitt kontrakt gör sig på marknaden. Förmodligen är det här något man i så fall gör först till sommaren.
 
Långskotten:
 
Jeff Carter
 
[C] [34 år] [$5,27M] [21/22]
 
Jeff Carter går mot karriärens sämsta säsong, om vi exkluderar åren där han missade flera matcher på grund av skada, och med ett kontrakt som går ut 2022 får kanske ställa sig frågande till honom. Framför allt vill Carter inte lämna Los Angeles och ska till och med hota med att sluta om han blir bortbytt mot sin vilja.
 
---
 
New Jersey
 
New Jersey är avsågade och skadedrabbade, vilket rimligtvis gör att man börjar blicka mot kommande säsong. En handfull spelare kan mycket väl få uppmärksamhet framåt trade deadline och innan dess måste Ray Shero ta några beslut som eventuellt kan vara känsliga.
 
De givna:
 
Marcus Johansson
 
[LW] [28 år] [$4,58M] [UFA]
 
Marcus Johansson kommer från hjärnskakningsproblem och med tanke på vilket kontrakt han sitter på nu är det kanske inte så värst konstigt om New Jersey är skeptiska till en förlängning. Statistiken är inte överdrivet smickrande och kanske försöker man få något för honom nu istället för att släppa honom utan kompensation till sommaren.
 
Brian Boyle
 
[C] [34 år] [$2,55M] [UFA]
 
Brian Boyle är en omtyckt center och lagkamrat som har bekämpat cancer. Kanske är New Jersey sentimentala och lojala i form av en kontraktsförlängning, men man borde också kunna få något hyfsat draftval för honom.
 
Drew Stafford
 
[RW] [33 år] [$810,000] [UFA]
 
Är det något lag som letar djup inför slutspelet kanske Drew Stafford kan bli aktuell, men New Jersey ska nog inte hoppas på för mycket. Ett väldigt sent draftval är nog bästa möjliga scenario.
 
Ben Lovejoy
 
[D] [34 år] [$2,66M] [UFA]
 
Ben Lovejoy är i en något liknande sits som Drew Stafford, med skillnaden att han är rätt mycket dyrare. Högerfattade veteranbackar kan alltid dra lite intresse till sig, men det finns klart mycket bättre alternativ på marknaden än Lovejoy.
 
Keith Kinkaid
 
[G] [29 år] [$1,25M] [UFA]
 
Med tanke på Mackenzie Blackwoods framfart och Cory Schneiders kontrakt kanske Keith Kinkaid bedöms vara överflödig inför kommande säsong. Men intresset för honom lär nog vara begränsat i bästa fall.
 
De osannolika:
 
-
 
Långskotten:
 
Cory Schneider
 
[G] [32 år] [$6M] [21/22]
 
En underpresterande Cory Schneider sitter på ett välbetalt kontrakt till 2022 och New Jersey skulle nog vilja lura på något annat lag honom. Men det är väl inte ens möjligt?
 
---
 
Ottawa Senators
 
Ottawa är en organisation i kaos, på alla sätt och vis. Att Senators ska spela sin kort rätt går givetvis inte att lita på – snarare tvärtom – men vill man bygga ett lag fyllt med yngre spelare, som man har hintat om tidigare, har man pusselbitar för att klara av det.
 
De givna:
 
Mark Stone
 
[RW] [26 år] [$7,35M] [UFA]
 
Mark Stone är ett av de mest intressanta namnen att följa inför trade deadline. Han är på alla sätt och vis en effektiv winger som exempelvis kommer med ligans bästa Rel CF% (12,75). 26-åringen blir UFA till sommaren och om kontraktsförhandlingarna inte går i rätt riktning kan inte Ottawa riskera att förlora den så pålitliga målskytten. Pierre Dorions telefon borde ringa konstant.
 
Matt Duchene
 
[C] [28 år] [$6M] [UFA]
 
Matt Duchene är i samma sits som Mark Stone och går mot karriärens bästa säsong lagom till han blir UFA. Han ger vilket lag som helst en saftig centerboost och skulle Senators släppa både Duchene och Stone får man byggstenar som skyndar på en rebuild. Dilemmat är givetvis att såväl Duchene som Stone är attraktiva spelare att bygga nytt omkring.  
 
Ryan Dzingel
 
[W] [26 år] [$1,8M] [UFA]
 
Det ryktas att Ryan Dzingel kan bli eftersökt, vilket man kan förstå med tanke på att han har gjort 19+17 på 47 matcher. De flesta lagen kan peta in hans $1,8 miljoner under capen den här säsongen och hans mångsidighet gör honom nyttig en bit ner i laguppställningen. Men han är också en spelare som Senators mycket väl lär vara intresserade av att knyta upp.
 
Magnus Pääjärvi
 
[LW] [27 år] [$900,000] [UFA]
 
Magnus Pääjärvi gör inga speciella avtryck, men är en billig winger som inte lär kosta allt för mycket att gå efter. Kanske är han också en spelare som Ottawa hellre ersätter med någon yngre förmåga kommande säsong.
 
De osannolika:
 
Cody Ceci
 
[D] [25 år] [$4,3M] [RFA]
 
Av någon anledning har Cody Ceci ansetts vara viktig i Ottawa, men nu börjar det ryktas om att Senators kan tänka sig att släppa honom. Eftersom den här ligan är konstig finns det säkert andra GM:s som också värdesätter honom.
 
Långskotten:
 
-
 
---
 
Philadelphia Flyers
 
Sparkad general manager och coach gav ingen effekt för Philadelphia som nu lär börja förbereda sig för en aktiv sommar. Flera spelare ryktas vara aktuella för en trade och Flyers har goda förutsättningar för att rensa ut inför sommaren.
 
De givna:
 
Wayne Simmonds
 
[RW] [30 år] [$3,975M] [UFA]
 
Wayne Simmonds placeras in i de flesta av ligans contenders och många förväntar sig en fin budgivning när trade deadline närmar sig. 30-åringen har varit en pålitlig powerforward i många år, men har börjat se sämre ut de senaste 18 månaderna. Att förlänga med honom får ses som riskabelt och Flyers bör dessutom vara intresserade av att skaka om sin core.
 
Michael Raffl
 
[LW] [30 år] [$2,35M] [UFA]
 
Michael Raffl är en nyttig utfyllnadsspelare som kan ta lite olika roller i flera olika kedjor och fylla ut en toppkedja vid behov. Men han börjar också komma till åren och Flyers kan mycket väl vilja ersätta honom med en yngre spelare kommande säsong.
 
Radko Gudas
 
[D] [28 år] [$3,35M] [19/20]
 
Om Radko Gudas vore pending UFA skulle han rimligtvis dra till sig en hel del intresse, men nu har han ytterligare ett år kvar på sitt kontrakt. Gudas har dragit ner på sitt fysiska spel efter några avstängningar och är en betydligt lugnare spelare numera. Han har förmodligen varit Flyers jämnaste försvarare den här säsongen och det är långt ifrån säkert att Flyers vill släppa honom.
 
Dale Weise
 
[RW] [30 år] [$2,35M] [19/20]
 
Dale Weise har haft en märklig säsong. Han var inledningsvis petad och på waivers, men lyckades faktiskt spela upp sig och var bra under en period. Efter coachbytet har han däremot fått en allt mindre roll och blev i dagarna tillsagd att hålla sig borta från laget i väntan på en trade. Med ett år kvar på kontraktet ska man inte direkt hoppas på något spännande utbyte.
 
Christian Folin
 
[D] [27 år] [$800,000] [UFA]
 
Christian Folin kan kanske ge ett sent draftval och med tanke på att han definitivt inte borde återkomma nästa säsong bör Flyers försöka skicka ut honom.
 
De osannolika:
 
Andrew MacDonald
 
[D] [32 år] [$5M] [19/20]
 
Kan man lura på någon annan Andrew MacDonald? Förmodligen inte utan att behålla en stor del av hans lön eller ta skräp tillbaka. Men det finns galna GM:s i ligan och även om det blir svårt bör Chuck Fletcher försöka.
 
Brian Elliott
 
[G] [33 år] [$2,75M] [UFA]
 
När Brian Elliott har varit frisk har han presterat bra (93,13 Sv% och 1,41 dSv% i 5-on-5), men han kom också in i säsongen från två omfattande operationer. Finns det lag som söker en etablerad backup inför slutspelet kan man hitta klart sämre alternativ än Elliott.
 
Långskotten:
 
Jakub Voracek
 
[RW] [29 år] [$8,25M] [23/24]
 
Jakub Voraceks namn slängs runt lite här och där, men snarare i spekulationer än rykten, och sannolikheten att han flyttar på sig under den kommande månaden är nog i princip noll. Vill Flyers försöka sig på en blockbuster för att skaka om – även om det i så fall känns mer lämpligt till sommaren – kan nog Voracek, som saknar klausuler, ligga illa till.


2 KOMMENTARER      2604 VISNINGAR
NICLAS VIBERG
niclas.viberg@svenskafans.com
På Twitter: @NiclasViberg
2019-01-21 15:41:56


Artikelkommentarer

CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

David79:
I love to go watch sports, but this cost money. But not to worry, because if you are unemployed or just interested in looking for a new job. Then seriously, you should click on this link:

https://www.efor-real.com/jobseeker/

to start your job search with the best company on the internet.


Länktips: https://www.efor-real.com/jobseeker/
1 Tumme upp 2019-01-22 19:39:26
Marcus:
Bra analyserat! Tror dock Carter kommer att säljas vid deadline av Kings. Håller med om att Quick är osäkert..
Tumme upp 2019-01-21 22:38:19

ANNONS:

Fler artiklar om NHL

Rankning: NHL:s mest eftertraktade spelare inför trade deadline
NHL SvenskaFans listar de jagade spelarna inför måndagens trade deadline.
2019-02-20 21:00:00

Team of the Week #14: ”Går mot något alldeles speciellt”
NHL St. Louis Blues formtopp speglar av sig i Team of the Week.
2019-02-19 13:45:11

Team of the Week #13: ”Har börjat få några räddningar”
NHL St. Louis har gjort en imponerande klättring, mycket tack vare målvaktsspelet.
2019-02-10 15:58:59

Krönika: ”Riskerar Columbus framtid”
NHL Jarmo Kekäläinen har satt Blue Jackets i en högst problematisk sits.
2019-02-06 17:10:00

Team of the Week #12: ”Bara ett mål sedan årsskiftet”
NHL Det är öst-tungt när de bästa och sämsta spelarna plockas ut.
2019-02-01 18:08:57

Hockey Legends del 26: Tre tidiga stjärnor som spelade för New Yorks första NHL-lag Americans
NHL I den här delen skriver jag om en spelare född i USA som var den första amerikanska stjärnan i NHL, spelaren som ledde NHL:s första spelarstrejk och en målkung som föddes i det dåvarande Ryska Kejsardömet och alla tre spelade för New York Americans.
2019-01-26 13:00:00

Köparna inför trade deadline: ”San José är tvungna…”
NHL Trade deadline är en månad bort och det är dags för lagen att börja förbereda sig.
2019-01-23 17:02:40

Säljarna inför trade deadline: ”Telefonen borde ringa konstant”
NHL Trade deadline är en månad bort och det är dags för lagen att börja förbereda sig.
2019-01-21 15:41:56

Ingen World Cup 2020 – vad innebär det för CBA-förhandlingarna?
NHL NHL och NHLPA har enats om att inte spela World Cup 2020.
2019-01-17 10:26:00

Team of the Week #11: ”Coleman i sitt livs form”
NHL New Jerseys 27-åring öser in poäng under sin andra säsong i ligan.
2019-01-16 13:42:06

ANNONS:
SENASTE NYHETERNA OM NHL
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Svenska Fans
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
Lagkaptenen stämplar ut
Milan körde över Empoli
”Frustration över missade möjligheter”
Förbjuds att värva nya spelare – motsätter sig FIFA:s beslut
Vinnare och förlorare i traden
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies