fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
Besökare: 96540 | Inloggade: 303 | Antal medlemmar: 183746
  START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Preview Vegas Golden Knights - San Jose Sharks

  Preview: Vegas Golden Knights - San Jose Sharks

  Divisionsfinalen där Golden Knights och Sharks gör upp om bataljen över pacificdivisionen, efter att de slagit ut varsitt Los Angeles-lag under första rundan av slutspelet. Avancera gjorde man också övertygande när man vann varsin serie med 4-0 i matcher mot storstadslagen. Något både Sharks och Golden Knights är unika med under cupspelet än så länge. Så räkna med två lag i gott slag som gör upp i denna åttondelsfinal.

  Golden Knights fantastiska debutsäsong är väldokumenterad och det finns väl knappast någon som gått miste – framförallt inte här på hemmaplan – om vilken utveckling många av de spelare som lyfts fram i Vegas har uppnått.

  Efter att ha vart en av seriens målgladaste gäng så tog man sig samman i slutspelets första rond och spelade ett behärskat och disciplinerat spel, där man enbart behövde sju mål över fyra matcher för att slå ut ligans defensivt kanske skickligaste lag i Kings. En bragd och en utveckling som borde oroa de nya motståndarna Sharks.

  Laget från IT-världens mecka har till skillnad från sina företagsgrannar - Google och Facebook - genomgått ett lugnare år och det trots att man är i ett ganska tydligt generationsskifte. En av seriens mest konsekventa lag, om man jämför med föregående säsong, trots den föryngring som skett och det gladare målsnitt sett över hela ligan.

  Likt Golden Knights så behövde man endast fyra matcher för att slå ut sin motståndare i första rundan. Utöver match tre – där de åtta målen som gjordes under tre perioder var ett franchise-rekord i slutspelet för Sharks – så var det ett relativt jämt möte som nog avgjordes av Ducks oförmåga att ligga på rätt sida av lagen och San Jose-lagets organisatoriska förmåga.
   
  Query Results Table
  Team Team Team Team Team Oppo Oppo Oppo
  Rk Date Tm Opp G PP SH S PIM GA SA OppPIM
  1 2018-03-31 VEG SJS 3-2 W 3 0 1 38 4 2 31 28
  2 2018-03-22 VEG @ SJS 1-2 L OT 1 0 0 25 12 2 44 4
  3 2018-02-08 VEG @ SJS 5-3 W 5 1 0 33 8 3 38 8
  4 2017-11-24 VEG SJS 5-4 W OT 5 2 0 33 4 4 26 8
  Provided by Hockey-Reference.com: View Original Table
  Generated 4/19/2018.

  Lagen möttes fyra gånger under den gångna säsongen där Golden Knights kom ut med övertaget efter att ha vunnit tre av de mötena och sett till att man även fick med sig en poäng från den fjärde drabbningen. Man bör dock notera att det ändå var rätt jämnt skägg lagen emellan – trots Thronton och Burns närvaro – där två av mötena ändå avgjordes under övertid. Trots de relativt målglada resultaten så var också tre av segrarna uddamålsvinster och Vegas 5-3 vinst avgjordes egentligen inte förrns Marchessault satte dit matchens sista mål i PP med endast 1.21 kvar av tredje.
   
  Team Statistics Table
  Spec Spec Shot Shot Shot Shot
  Rk AvAge GP W L PTS PTS% GF GA PP% PK% S S% SV% PDO
  5 Vegas Golden Knights* 27.8 82 51 24 109 .665 272 228 21.37 81.43 2686 10.0 .911 100.5
  11 San Jose Sharks* 28.6 82 45 27 100 .610 252 229 20.62 84.82 2702 9.1 .909 99.3
  League Average 27.8 82 41 31 92 .558 244 244 20.18 79.82 2620 9.3 .908
  Provided by Hockey-Reference.com: NHL_2018.html?sr&utm_source=direct&utm_medium=Share&utm_campaign=ShareTool#stats">View Original Table
  Generated 4/19/2018.

  ---

  Nyckelspelare:

  Vegas Golden Knights


  Matchvinnare: William Karlsson

  Sju mål var det som krävdes för att slå ut Kings över fyra matcher. Sju olika målskyttar i ett lag där kollektivet är det som sticker ut, så är det svårt att hitta en unik matchvinnare. Denna omgång väljer jag dock att ta det lite mer logiska alternativet. William har nu fått ett par matcher att känna på slutspelstempen, men nu borde det vara bra om lagets stora grundseriemålskytt klev fram. Under säsongens fyra möten sköt han fyra mål mot Sharks och kanske vore ett liknande resultat något att sikta emot i en matchserie som garanterat lär kräva fler mål framåt än vad det gjorde mot Kings.

  Försvarsgiganten: Derek Engelland

  Den Vegas-back som stack ut mest i mötet mot Kings var nog Shea Theodore. Den spelare som lät Theodore sticka ut var Derek Engelland. Jag har under säsongen byggt upp något av en weak-spot för Derek som den ledare han är för laget och i mötet mot det veterantyngda Sharks kommer det yngre och mer oerfarna Vegas-laget att behöva Engellands tyngd och förmodade klokhet. Schmidt, McNabb och Engelland drog alla ett tungt lass i att bidra till den defensiva utmanövrering av Kings. Dessa tre grabbar måste komma upp i samma standard mot Sharks annars är sommarlovet här snart.

  Målvakten: Marc-André Fleury

  ”Lagets viktigaste spelare, by a mile” skrev jag i införrapporten mot Kings. Ingen högoddsare direkt, men att Fleury skulle bli så dominant som han var över alla fyra matcher var svårt att tro. Duellen mellan honom och Quick hade lätt blivit legendarisk om matchserien rört ett större avgörande i slutänden. Nu möter Fleury på slutspelets andra statistiska målvaktsvidunder i Martin Jones och nog är det den målvakt som inte lyckas hålla uppe siffrorna från första rundan som också blir den förlorande när divisionsfinalen ska summeras.

  Doldisen: Pierre-Édouard Bellemare

  Pierre fick nog aldrig den kärlek han behövde i Philly, men i Las Vegas - bland de övriga misfitsen - har han troligtvis funnit sitt hem. Som ledaren av en fjärdekedja omgiven av ”no-namesen” Tomas Nosek och Will Carrier, så skapade de tillsammans huvudbry för Kings och andrum för Golden Knights mer talangfulla spelare. Men det som fått mig att öppna ögonen för Pierre är hans energiska och individuella pepptajm i spelartunneln inför match. Att hans utstrålning där sträcker sig ända över Atlanten och in i själen på en lökig hockeyfan, halvslumrande i soffan är inget mer än anmärkningsvärt och borde tala sitt tydliga språk för vad det betyder för hans lagkamrater.


  San Jose Sharks

  Matchvinnare: Tomas Hertl

  Loggar tunga minuter i Thorntons frånvaro. Totalt 3 mål i serien mot Ducks, varav två av dem var matchavgörande. Jag vet inte om man ska ta i och kalla det för Hertls genombrottssäsong, han är trots allt inne på sitt femte år i NHL och har de tre senaste säsongerna presterat ungefär liknande siffror. Men hans snittistid har ökat i en stadig takt och han har lyckats ta det ansvaret på ett bra sätt.

  Försvarsgiganten: Marc-Édouard Vlasic

  Utöver det spännande namnet, och att vi nu har två Édouards i denna sektion av previewn så tror jag den defensive backen kommer att bli oerhört viktig mot Vegas. Det kommer vara upp till honom att fortsätta hålla tätt framför Jones för att på så sätt underlätta för sina lagkamrater som helt klart har en vassare spets framåt än sina motståndare. Om Sharks kan se till att hålla ihop bakåt bättre än i grundspelet så bör man också ta sig vidare i denna serie.

  Målvakten: Martin Jones

  Jones statistiken säger sitt, när the pacific division bjuder på ytterligare en oerhört spännande intern målvaktskamp. Måste upprätthålla sitt A-game för att ta sitt lag vidare.

  Doldisen: Marcus Sörensen

  Sharks fjärdekedja drog sannerligen blickarna till sig i mötena mot Ducks. Tillsammans med Eric Fehr och Melker Karlsson så producerade man fyra mål framåt där Sörensen stod för tre av dem. Och då hade han minst snittid per match (9.25 min/match) i hela laget. Om denna kedja kan fortsätta producera framåt även mot Golden Knights så lär laget från Nevada få det svårt.

  ---

  Nycklar till seger:

  Vegas Golden Knights


  Gerard Gallant

  Gallant vann den interna kampen mot John Stevens genom att visa upp en defensiv och disciplin som vi tidigare inte har sett under året. Frågan är om man fortsätter på den inslagna vägen mot ett minst lika defensivt skickligt lag som Sharks, eller om man väljer att öppna upp sig något mer för att svara upp mot motståndarens något bredare offensiv.

  Defensiv

  Defensiven – i symbios med Fleurys prestationer - var nog den starkaste bidragande faktorn till vinsterna mot Kings. Nu möter man ett lag med liknande tyngd och organisationsförmåga i Sharks, som dessutom fick utdelning på sin offensiv mot Ducks. I grundserien lyckades Vegas att ”out-score” Sharks. Känslan är att man inte har råd att göra det i slutspelet. Men hur länge orkar egentligen Vegas försvar att prestera på denna höga nivå?

  Disciplin

  Sharks har ett dugligt PP och mot Ducks sköt man bland annat 6 mål under de många tillfällen man fick i samma spelform. Vad de är än mer bättre på är penalty killing, där bara Kings presterade finare siffror under grundserien. Om divisionsfinalen skulle komma att bli lika tät som mötet mot Kings och därtill möjligheterna till mål i PP fortsatt är små, så är det ju bäst att vi själva ser till att ge motståndarna samma snåriga möjligheter att vinna. Med andra ord så får nog Ryan Reaves räkna med fler matchminuter på läktaren.


  San Jose Sharks

  Optimus Prime

  Man kan givetvis debattera huruvida Sharks är i sin prime – men faktum är att man har en genomsnittålder på 28.6 bestående av en skön blandning av ärrad veteraner, stjärnor i åldrarna 26 till 32, kryddat med några yngre energispelare. En på pappret perfekt blandning av människor. På det så var man i final för bara två säsonger sedan medens man från fjolårets slutspelsdebacle borde vara fylld med revanschlusta. Det borde vara Sharks tid nu.

  Outnyttjad potential

  I en matchserie – mot ett defensivt sunt lag - där man fick utdelning på i stort sätt allt så finns det fortfarande en del potential att kräma ur. Brent Burns lyckades tex. ”enbart” producera 2 poäng (1 mål, 1 ass) i serien mot Ducks. Vanligtvis rätt fina siffror för en back, men i en serie där de flesta stjärnspelarna låg på lite över 1 poäng i snitt per match så finns et ju givetvis mer att hämta. Att man sedan har en världsklass-spelare som Joe Thornton som står och väntar i periferin kan knappast skada.

  Övertro

  Många experter kliar sig fortfarande över matchserien mellan Sharks och Ducks. Där de flesta är övertygade om att Vegas tog sig vidare på grund av kompetens och ett bra grundspel så siar man istället om huruvida ankorna underpresterade gentemot sin motståndare. Nu möter man ett gäng desperata (i positiv bemärkelse) hockeyspelare inte har något som helst att förlora. Är man mentalt redo för denna kamp?


  ---

  Så går det:

  David Baumgardt – Golden Knights


  Mycket bra har coach Gallant och hans spelare stått för under säsongen men en av de styrkor som inte har diskuterats allt för väl är deras goda förmåga att anpassa sig efter sin motståndare. Något som man verkligen visade upp i slaget mot Kings, där man som en av ligans målgladaste gäng tog sig samman och slog ett av seriens bästa defensiva lag. Man gjorde det också på Kings vis, genom att vara ännu mer disciplinerade än motståndaren. Det tror jag kan komma bli en stark nyckel i slutspelskampen, nu först mot Sharks som kanske är det lag som är skickligast defensivt efter Kings.

  Jag kommer att fortsätta att tro på mitt Golden Knights och ser att man går vidare med 4-2 i matcher när vi summerar detta möte om några veckor. Knack, knack, ta i trä och lite salt på axeln.

  Curtis Pashelka – San Jose Sharks

  Följande är taget från Curtis Pashelka matchup-text från den lokala San Jose-tidningen the Mercury News

  ”It sure seems like the Sharks are flying under the radar right now, even after sweeping the Anaheim Ducks in the first round — a series predicted by yours truly to end in seven with Anaheim coming out ahead. Heck, even sports betting lines have the Sharks as the least-likely Western Conference team to make the Cup final".

  "The Sharks have a chance to change that perception when their series with the Golden Knights begins Thursday in Las Vegas. San Jose went 1-2-1 against Vegas this season, with three of the four games decided by one goal".

  "The Sharks won’t win this in a sweep (or so we think). But this series brings to mind the Sharks’ one last season against the Edmonton Oilers. They are underdogs to some extent, but the Sharks will be competitive in each game, and it’ll be up to them to capitalize on their precious few opportunities when they arise".

  "Prediction: Golden Knights in seven games".


  ---

  Spelschema – Svensk tid


  Fredag 27 April, Golden Knights vs Sharks, T-Mobile Arena – 04:05 på Viasat Hockey

  Söndag 29 April, Golden Knights vs Sharks, T-Mobile Arena – TBA

  Tisdag 1 Maj, Sharks vs Golden Knights, SAP Center at San Jose – TBA

  Torsdag 3 Maj, Sharks vs Golden Knights, SAP Center at San Jose – TBA

  *Lördag 5 Maj, Golden Knights vs Sharks, T-Mobile Arena – TBA

  *Måndag 7 Maj, Sharks vs Golden Knights, SAP Center at San Jose - TBA

  * Onsdag 9 Maj, Golden Knights vs Sharks, T-Mobile Arena - TBA

   


  0 KOMMENTARER      2264 VISNINGAR
  DAVID BAUMGARDT
  På Twitter: @Baumgardt702
  2018-04-26 11:14:00


  ANNONS:

  Fler artiklar om Vegas

  Inte längre mediokra! Och fallet Pirri...
  Vegas Vegas Golden Knights ska fira nyår och man gör det som delad etta i Western Conference, förvisso med ett par matcher mer spelade än Jets och Calgary, men med tanke vart laget återfann i tabellen i slutet av Oktober så är det en ordentlig uppryckning och för de belackare som förutsåg ”det riktiga Golden Knights” efter fjolårets många ”turträffar” får nog bara acceptera att NHL-laget från Las Vegas trots allt är en välmående organisation.
  2018-12-31 17:00:13

  We're back, baby!
  Vegas November är en mörk och solkig månad i Sverige, men i Vegas där ler solen sannerligen mot Golden Knights som under denna period har visat prov på en bättre form och sakta men säkert klättrat sig högre upp i tabellen. Här följer en snabb genomgång av månadens olika prov och som avslutas med en kommentar kring lagets utveckling.
  2018-12-07 11:21:10

  Välkommen till verkligheten
  Vegas Om ni som läsare nu gottar i både artikelns sorgliga rubrik och Vegas minst sagt sömniga start så har ni nog ändå inte riktigt kommit rätt. Många som inte följt Golden Knights mer noggrant denna säsong känner nog att balansen äntligen är återställd efter – i många ögon sett - fjolårets oförtjänta framgångar, att dagens Vegas helt enkelt är mer sitt naturliga jag. I följande artikel och recap över oktobermånads möten hoppas jag redovisa för er alla vad som egentligen har pågått med laget och varf
  2018-10-31 12:11:55

  Beviljades drömmen för tidigt?
  Vegas För drygt elva månader sedan så skickade jag in min första artikel till Niclas Viberg tillsammans med en förfrågan om att få följa Vegas Golden Knights utveckling för Svenskafans räkning. I krönikan så försökte jag fånga vad som lockade mig till att skriva om just denna nystartade organisation. Laget hade förvisso börjat starkt, där man nyligen tagit sin tionde vinst på sexton matcher, men vad framtiden skulle leda till kändes minst sagt ovisst.
  2018-10-04 00:01:00

  Vegas kom tillslut överens med Shea Theodore om ett nytt kontrakt.
  Vegas Och därmed så låses troligtvis både backsidan och Erik Brännströms närliggande framtid.
  2018-09-26 12:53:42

  SvenskaFans rankar NHL – Pacific Division: 5. Vegas Golden Knights
  Vegas NHL-säsongen 2017/18 kom att bli historisk på mer än ett sätt. Att etablera ett sport-franchise i världens center för spel och underhållning känns ju rätt logiskt, men det kom också till ett pris.
  2018-09-21 12:00:00

  Sommar/höst-notiser vol.2
  Vegas Medens A-lagsspelarna glassar runt på golfbanan, i väntan på att träningslägret ska ta fart, så går vi här på redaktionen igenom vilka nyheter, stora som små, som har skett i och omkring laget sedan sommaren tog vid.
  2018-09-12 18:27:14

  Sommarnotiser vol.1
  Vegas Sommaren i Sverige tickar sakta men säkert på och trots att den största Las Vegas-manin har lagt sig, efter den enorma Stanley Cup-febern som spreds sig landet runt, så har nu istället vädret på svensk mark konstant påmint oss om ett tryckande Nevada-klimat. Nedan följer en kort uppdatering om vad som har hänt i klubben sedan den största Free-agent frenzyn la sig och slappnade av på solstranden.
  2018-07-20 14:16:40

  Återkomster och tillkomster på Free Agency-marknaden
  Vegas I skuggan av Tavares stora flytt så passade George McPhee på att agera och han agerade relativt snabbt och med en uppenbar plan. Om planen håller lika bra som är tänkt återstår att se, men det är väl också det som gör just övergångsfönstrets öppnande så pass spännande.
  2018-07-03 09:23:00

  NHL Awards, Draft, Free agency och andra notiser...
  Vegas Vegas Golden Knight har nu lämnat sin enastående öppningssäsong bakom sig och ser istället framåt mot 2018/19 tillsammans med övriga lag. Den otroliga framgång laget skördade under Stanley-Cup-slutspelet ledde sedan till storslam under NHL Awards. Framgångarna i slutspelet ledde dock till en oväntat lugn Draft för ett lag som är i enormt behov av att säkra upp sin talangbank. Vi ser även fram med spänning hur laget kommer att utformas under sommaren, vilka som stannar och vilka som tillkommer.
  2018-06-26 15:01:00

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om NHL - Hockey

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US | FORUM | BETTING
  Nu börjar allvaret i Asian Cup!
  Nya året inleddes med viktiga poäng
  Nu börjar allvaret i Asian Cup!
  VAR – så här kan vi inte ha det
  Slutspelståget tuffar vidare
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies