fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
Besökare: 42220 | Inloggade: 224 | Antal medlemmar: 184085
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Athletic har flest "home grown players"!
  Muniain & Gurpegi är båda "homegrown players"

  Athletic har flest "home grown players"!

  Kanske inte helt oväntat då man alltid förlitat sig på enbart Baskiska spelare men likväl otroligt imponerande .

  Jämförelsen är alltså gjord efter första omgången där Athletic använde 10 "homegrown players" av 13 möjliga.

  Iraizoz, Iraola, San Jose, Amorebieta, Aurtenetxe, Susaeta, Gurpegui, Llorente, Iturraspe & Muniain är alla fostrade i Lezama medans Javi Martínez, Gabilondo, Toquero och David Lopez är hämtade från annat håll i Baskien.

  Extra roligt också att nr 2 på denna lista är ett annat Basksikt lag nämligen Real Sociedad som använde 9 av 13, Aupa Euskadi!

  Bevisligen finns det fantastiskt mycket talang i Baskien!

  Nr 3 på listan är Barcelona med 8 av 13 vilket också är imponerande med tanke på senare års framgångar.

  I botten hittar vi bla Deportivo, Getafe och Almeria som faktiskt inte har en enda "homegrown" i sina lag från första omgågnen.

  Aupa Athletic!


  32 KOMMENTARER      3927 VISNINGAR
  PEDER WESTERBERG
  2010-09-05 23:30:00


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  Peder:
  Vet egentligen inte varför jag fortsätter argumentera Rayo Vallecano som verkar han någon form av personlig vendetta mot Athletic men kan inte låta bli att ifrågassätta en del kommentarer.

  "De får fortfarande inte enligt svensk lag neka andra etniska raser och nationaliteter tillträde i klubben"
  Ingen har väl heller påstått att Spansk eller Baskisk lag kan neka det heller? Detta går ju också att dra hur långt som helst, hur skulle man göra med landslagen som ju idag är begränsade? Är FIFA rasistiskt, är Svenska fotbolls förbundet rasistiskt & fascistiskt för att man inte tillåter vilken nationalitet som helst att spela i landslaget?

  "Är det inte märkligt med så mycket invandrare i större baskien att de inte kan hitta en enda talang bland dessa?"
  Om det är som du säger att Athletic ratar dessa av rasistiska skäl borde då inte ex Real Sociedad vara mer eller mindre överfulla "invandrare"?

  "Ja, de är etniskt basker, inte 100%, men de är fortfarande 50% etniska basker."
  Oj vart går då gränsen? 5% 10% eller kanske 25%? Om vi går tillbaka till ditt rasistiska påstående borde väl knappast en 50% Angolan accepteras av en rasistisk organisation?

  Du skriver också att jag inte ens skulle tagit upp Jonás Ramalho för att han är den förste "semi-mörkhyade"(som du kallar det), det är väl just det jag borde då det borde slå hål på en del idiotiska inlägg om Athletics påstådda rasism. Vilket fram till idag var något jag inte hört om på länge, tack o lov.

  Sen påstår du också att "ETA lade sig i och misstänks än idag vara inblandade i klubben"... verkligen ett absurt påstående som verkligen skulle vara intressant att höra var det kom ifrån?

  Tror nog att du läst lite för mycket artiklar från 60-talet...

  Ang Athletics Cantera filosofi så gäller reglerna idag 2010 att "född eller (fotbolls)fostrad i Baskien"

  Detta var mitt sista inlägg i frågan så nu får folk bilda sig sin egna uppfattning.

  Tumme upp 2010-09-06 23:56:21
  Jöns:
  Bra av Athletic. Punkt slut.

  Svagaste "debattör" i kommentatorsfältet: Rayo V. Finns liksom ingen röd tråd i det du skriver, att dra in kritik mot ETA, fascism, PR-personal, hur minoriteter behandlas i regionen och annat är liksom...

  Rasism är dåligt. Den största supportergruppen HNT är tex uttalat antifascistiska och antirasistiska. De har bla skramlat in pengar för att bjuda papperslösa afrikanska migrantarbetare på entrebiljetter etc.

  Som Peder, svenne banan och bateni (dvs alla förutom du som skrivit här) menar är att rasism handlar om etnisk alt. kulturell tillhörighet och Atheltics canterapolicy handlar om nåt helt annat.

  Är det inte värre att tex R**l och Barca köper 12-åriga barn runt om i världen? Lägg en dag på att klaga på det istället, fast gör det någon annanstans ;)

  Tumme upp 2010-09-06 18:51:20

  Rayo Vallecano:
  svenne banan//

  Självklart vet jag inte vad du kan om fotboll, jag skrev att det du "skriver" pekar på att du inte kan någonting om fotboll, det är skillnad, sen vad du egentligen kan är en helt annan historia.

  Vad har klappa sig på magen med saken att göra? Försöker du säga att jag skulle vara avundsjuk på något sätt, och på vad isåfall?

  Jag stör mig också på såna som dig som tycker att man är bitter bara för att man kritiserar en klubb, att alla alltid ska översköljas med rosor och orchideér till varje pris så fort man gjort något.

  Athletic har förtjänat sin sportsliga framgång, det är inget argumenterar över. Jag kritiserar fortfarande hur man behandlar minoriteter i regionen trots att man själva vet hur det känns gentemot den spanska centralmakten.

  Hur klubben på ett fascistiskt liknande ideal diskriminerar spelare som inte har baskiskt blod.

  Du har fortfarande inte förstårt argumentet och varför det kom upp. Din saliga blandning av kommentarer i allt från Assyriska till att det finns baskiska barn som inte får spela i Athletic visar allt ännat än fotbollskunskap eller allmänvett.

  Har det slagit dig nån gång att de baskiska spelare som inte får spela i klubben kanske är rent av för dåliga för att sköta sitt jobb?

  Det är skillnad på att bara en usel baskisk spelare och att vara en bra spelare som blir nekad pga av sitt etniska ursprung.

  Kan du inte ens den fundamentala skillnaden så vet jag inte vad jag ska säga..

  Du får gärna bevisa mig fel.. jag vet inte vad du kan om fotboll, men du skriver iallafall som en okunnig..

  Jag skapar aldrig en bild av någon från det toma intet, jag ser bara den ilden som en person ger till mig av sig själv..

  Som sagt, lämna argumentationen till Bateni...

  Tumme upp 2010-09-06 17:14:59
  svenne banan:
  rayo// Problemet är att jag tycker du gör en stor grej av en sådan sak. Sen vet du ingenting om huruvida jag kan något om fotboll eller inte. Jag bara stör mig på sådana som du, som så fort en klubb klappar sig för magen för att man är bra på något, ska hitta argument mot det. Artikeln handlar om att Athletic hade flest egna spelare i första omgången av la liga. Hatten av för min del. Jag är mycket imponerad av Athletic som klubb.
  Tumme upp 2010-09-06 16:34:12

  Rayo Vallecano:
  svenne banan// Har ingen svar till ditt inlägg då du fortfarande inte förstått innebörden i diskussionen för 5 öre. Till skillnad från Bateni som är kunnig så är det ingenting i din kommentar som är pekar på att du varken kan någonting om fotboll, arbetsmarknadslagar eller Spanien/Baskien. Ber om ursäkt i förskott och tack för kaffet. Låt Bateni ta hand om debatten...
  Tumme upp 2010-09-06 16:05:18
  svenne banan:
  Rayo// Ja, jag läste det. I fotbollens värld följer man väl knappast arbetsmarknadslagarna... Född till att vara fotbollsspelare? Vad innebär det? Dessutom misstänker jag skarpt att det finns fler lag än Athletic i Bilbao om man är ung och vill spela fotboll. Det finns säkert många baskiska barn som inte heller får spela i klubben. Är de också diskriminerade av någon anledning?
  Tumme upp 2010-09-06 15:29:47

  bateni:
  Ja, vi får väl vara överens om att vi ser detta med olika ögon. Jag förstår din poäng, även om jag inte står på samma sida.
  Tumme upp 2010-09-06 15:03:58
  Rayo Vallecano:
  Svenne Banan//

  Läste du ens ditt inlägg inna du skickade det? Det spelar ingen roll vilka Assyriska eller Syrianska skapades för. De får fortfarande inte enligt svensk lag neka andra etniska raser och nationaliteter tillträde i klubben. Det kallas arbetsplatsdiskriminering.

  Om du är född till att vara fotbollsspelare och inte får spela i lokala lag för att du har fel etnisk tillhörighet och inte heller kan flytta för att du är för ung så räknas det som rasism.

  Jag vill se dagen Athletic Bilbao tar in en spelare från Sudan som bott i Bilbao halva sitt liv.

  Glöm afrikaner, de tar ju inte ens in ijitiok and buhameak som det kallas lokalt när de har bott i regionen i flera hundra år bara för att de inte "rena".

  Är det inte märkligt med så mycket invandrare i större baskien att de inte kan hitta en enda talang bland dessa?

  Peder//

  Ja, de är etniskt basker, inte 100%, men de är fortfarande 50% etniska basker. Var det en självklar fråga eller påstående...??

  bateni//

  Bra argument, saklig. Det går att se det på många sätt. Dock tycker jag grundideologin står får någonting väldigt diskriminerande, hut man än vrider och vänder på -öringar här och där.

  Tumme upp 2010-09-06 14:40:56

  Svenne Banan:
  Tycker bara det är löjligt att ens anklaga Athletic för att vara rasistiskt. Någon jämförde med Sverige och att det skulle vara som om man inte skulle få spela i MFF om man inte är svensk. Jag undrar för vilka klubbar som Assyriska och Syrianska är skapade. Vi har minoritetslag i Sverige också...

  Jag tycker snarare att man ska ge Athletic cred för deras vilja att utveckla och satsa på de lokala talangerna.

  Tumme upp 2010-09-06 14:05:58
  Peder:
  Rayo//
  Du menar alltså att Ramahlo och Saborit är etniska Basker?

  Tumme upp 2010-09-06 13:47:57

  bateni:
  "Han beklagade att man gick miste om influenser utanför regionen, att man i Bilbao går miste om den biten."

  Vafan, nu repeterade jag mig själv. Beklagar för det.

  Tumme upp 2010-09-06 13:10:32
  bateni:
  Rayo

  Inga ursäkter, men heller ingen kritik. Lägg rasism-snacket åt sidan och låt oss fokusera på det jag försökt att presentera fram; Det går ju inte förneka att vad de räknar som bask och inte bask är väldigt invecklat?

  Vad det gäller rasismen så ställer jag mig med en fot emot dig, och en fot neutralt. Jag skulle gärna vilja se källor, artiklar, personerna, som du nämner. Då kanske jag kan möta dig halvvägs. Bara kanske.

  Jag är än mer tveksam ang. ETAs inbladning, trodde snarare att de använde Bilbao för att framhäva sig själva, precis som de använda Sociedad när La Real var framgångsrikt under början av decenniet. Eller för att vara mer långsökt; precis som Franco använde Real för sin egna populäritet.

  Vad det gäller dessa "PR-dockor" så har jag även där svårt att hålla med dig. Speciellt med tanke på att Zubizarreta i samma intervju inte förnekade om Ath.Bilbaos nackdelar - snarare tvärtom. Han beklagade att man gick miste om influenser utanför regionen, att man i Bilbao går miste om den biten.

  Tumme upp 2010-09-06 13:09:12

  Rayo Vallecano:
  Peder//

  Personligen tror jag jag hellre på 100 st individer som skriver om sina personliga erfarenheter än idrottspolitiska nickedockor med PR träning och dem som går på struntsnacket.

  Fernado Amoerbieta är fortfarande "etniskt" basque var han än är född. Om du födds i Gambia till svenska två vita föräldrar så är du fortfarande etniskt svensk, hängde du med?

  Jonás Ramalho skulle jag inte ens tagit upp jag var du. Även om hans pappa är från Angola så är hans mamma basque. Han är också den första semi-mörkhyade spelare att spela för Athletic sen klubben startades, vilket bara det är en skymf med tanke på hur länge lagt har existerat.

  Om jag inte har helt fel så är Enric Saborit Teixidors morföräldrar från Baskien, de flyttade till Barcelona för joba för länge sen. Jag tror hans pappa är katalan och hans mamma är baskisk.

  bateni//

  Försöker ni hitta ursäkter för beteendet eller accepterar ni bara att det är så. Athletic Bilbao har fått mycket kritik för att man misstänker stark ETA inblandning och influenser i deras ideologi. man försökte slopa det på 60-talet när ETA lade sig i och misstänks än idag vara inblandade i klubben.

  Jag tycker en anrik klubb som Athletic inte ska behöva visa upp sånär här skuvade ideal för världen.

  Tumme upp 2010-09-06 12:51:26
  bateni:
  Och jag ser att Peder är rakt på sak, vilket också bevisar det jag skrev längre ned - att allt inte är svart på vitt. Det är komplicerat, massa kryphål, osv osv :)
  Tumme upp 2010-09-06 11:51:24

  bateni:
  ...Ja, mitt inlägg var riktad mot Rayo.
  Tumme upp 2010-09-06 11:46:22
  bateni:
  Förstår inte hur du tolkar det jag lagt fram, men låt mig klargöra tre saker för dig;

  1. Detta var inget PR-statement, då han intervjuades personligen och svarade uppriktigt på frågor.

  2. Han svarade på detta sätt när han var SPORTCHEF för Ath.Bilbao.

  3. Jag har varken förespråkat eller kritiserat Bilbaos kultur.

  Vad det gäller rasism, och "icke etniska" så förlorar du mig, då jag inte har gått in på det, och inte heller uttryckt en åsikt om det. Än en gång; jag påpekade endast att det finns många kryphål och regler för när och hur man kan tillhöra Ath.Bilbao. Så tagga ner lite.

  Om du är så mån om att diskutera vilt om varför deras klubb är rasistisk så är det inte mig du ska mot-argumentera; för jag bryr mig inte.

  (Sen så var ju inte Real Sociedad det bästa exemplet heller...;)

  Tumme upp 2010-09-06 11:45:31

  Peder:
  Rayo//
  Lite tunnt att du baserar fakta på facebookinlägg och bloggar, tänker inte starta en politisk disskussion med dig utan ger 3 exempel som motsäger dina "fakta"

  Fernado Amoerbieta, född i Venezuela av Baskiska föräldrar. Knappast Bask om han är född i Sydamerika, kommer också ev att spela för Venezuelas landslag.

  Jonás Ramalho. iofs född i Baraklado men är mörkhyad och har en pappa från Angola (borde han får spela om Athletic var rasistiskt?)

  Enric Saborit Teixidor är ex född i Barcelona och är ju således Katalan i grund och botten.

  Vill du så tar vi fram fler exempel.

  Tumme upp 2010-09-06 11:45:09
  Rayo Vallecano:
  bateni//

  Bilbao-legendens "PR" statement får ju sån tung fairplay anti-rasism tyngd och betyder så mycket när man ser på Athletics egentliga lag ser ut.

  Så du menar att det är slump att alla icke etniskt baskiska spelare uppväxta i regionen hamnar i Osasuna eller Real Sociedad?

  Om jag trodde på tomten....

  Tumme upp 2010-09-06 11:14:24

  bateni:
  Rayo

  Då jag har besökt brorsan som bott där, och fått än mer närmare redögörelse om hur det går till.

  Annars så har Super-basken Andoni Zubizarreta själv förklarat på detta sätt:

  "Alla som är födda i Euskal Herria eller har blivit fotbollsspelare här. Låt säga att du föds här och din familj flyttar till Stockholm direkt efteråt. Då kan du ändå spela för Athletic. Likadant om du föds i Stockholm men din familj flyttar hit när du är i tioårsåldern. Då kan du också spela för oss.
  – Tittar du på en spelare som Ezquerro i vårt lag så kommer han från La Rioja, men han spelade ungdomsfotboll i Osasuna från Pamplona, och har alltså fått sin fotbollsuppfostran i Euskadi."

  "Vår filosofi har ändrats en aning med tiden, fortsätter Zubizarreta. Ett tag hade vi bara spelare födda i Euskadi i laget, men de senaste 20-25 åren har vi lättat på det kravet. I dag rör folk sig mer mellan olika landsdelar, de kommer hit och jobbar med barn födda i andra delar av landet. Sådana barn ska naturligtvis kunna spela i Athletic."

  Så oavsett vad för facebook-inlägg etc. som du har läst, så väljer jag att lita på Bilbao-legenden själv.

  Sen är det upp till folk att bestämma vad som är rasistisk eller diskriminerande; min poäng var att reglerna för att tillhöra Ath. Bilbao inte är så svart på vitt.

  Tumme upp 2010-09-06 10:50:35
  Rayo Vallecano:
  bateni// Det stämmer inte. Har läst flertalet artiklar, bloggar och facebookinlägg genom åren där invandrare från Sydamerika och bott i Bilbao över 10 år sen de var barn inte fått tillträde till klubben. Samma gäller familjer bosatta i Bilbao sen länge som är spanjorer och fransmän. Athletic tänkande är inte bara "basknationalistiskt" utan även etniskt diskriminerade och likt 40-talets fasciströrelser i Spanien. Ett tankesätt som borde vara långt ifrån idrott och anti-rasism som möjligt. Ska jag tex inte får spela för Malmö FF bara för att jag inte är en etnsikt svensk skåning?! De lagar du pratar om finns förmodligen bara där för att ha ett "humant" ansikte utåt, inget som man följer dock för fem öre. Lag som Athletic är en skam för människors rättigheter. Hur absurt romantiskt "bara baskiska" spelare än må låta så är det en skymf mot allt som fotbollen och idrott ska stå för.
  Tumme upp 2010-09-06 10:29:07

  bateni:
  Rayo Vallecano

  Njae, det är mer komplicerat än så. Om du inte vore bask, eller om din son inte vore bask, så skulle han fortfarande kunna spela för dom - om han bor en tid i Baskien. Typ om han går en skola där, eller om han spenderar en del av uppväxten i Baskien.

  Det finns fler liknande undantag, men själv kan jag inte alla. Som sagt, det är komplicerat.

  Tumme upp 2010-09-06 09:28:44
  Rayo Vallecano:
  Även det är sportsligt romantiskt så står Athletic för någonting som är rasistiskt och acceptabelt och borde inte få delta i UEFA turneringar med tanke på das slogan. Skulle tex jag flytta tiil Bilbao så skulle inte min son få spela i lokalklubben Athelic för att han inte är bask. Absurt och rasistiskt. Sånt här borde inte få finnas.
  Tumme upp 2010-09-06 08:54:28

  Erik:
  Eller så är det beviset på att inga spelare får eller vill till Baskien.

  Om man kollar på vilka lag som köper in flest spelare är väl Athletic och Sociedad i botten.

  Tumme upp 2010-09-06 08:04:57
  Radical:
  Det är ganska naturligt p.g.a. era egna spelarrestriktioner. Förmodligen så gör klubben sitt bästa för att hitta de bästa unga baskerna redan när de är unga så att de inte plockas upp av andra klubbar och blir dyra att köpa.

  Undrar bara, har ni ändrat era regler så att ni numera kan ha unga spanjorer som inte är basker i era ungdomslag? Har för mig det.

  Tumme upp 2010-09-06 07:57:44

  Marc:
  Luis, vad fan babblar du om? Din avundsjuka lilla amöba. Du tror att Athletics 10 spelare alla började i klubben? Knappast, de kommer i de flesta fall från anda små klubbar i Baskien. Eftersom Athletic är den stora klubben i regionen är det naturligt att de hamnar där.

  Barcelona har 10st home grown players i sin trupp, inte 8 som artikeln nämner. Att inte Messi, Iniesta och Pedro skulle vara egna produkter är ju bara skrattretande. De har alla fostrats i och spelat i olika ålderkategorier inom klubben. Då räknas man som home grown player. Inte speciellt troligt att en imbecill som du ska begripa det.

  Tumme upp 2010-09-06 07:52:01
  jens:
  föga överraskande va?

  Om man vägrar värva spelare från annat än närområdet samtidigt som de bra spelarna inte kan lämna är det väl inte konstigt?

  Däremot är det synd om killarna som måste spela hela karriären i samma lag utan chans att vinna något, vill de flytta måste de göra en Yeste och fly kontinenten för att övergången skall accepteras någorlunda.

  Inte för att reta någon som hyllar bilbao för detta men men nog måste ni inse att den baskiska extrema nationalismen har 10 fingrar med i leken.

  Tumme upp 2010-09-06 04:43:59

  Antonio Lopez:
  haha "suprise". Nej men grymt av Ath Bilbao!
  Tumme upp 2010-09-06 02:24:50
  Dude:
  Vill inte verka provocerande utan undrar bara.

  Hur pass långt är klubben villig att gå i denna hel-baskiska satsningen? Hur gör klubben när en icke-baskisk spelare vill joina? Visst kan de avböja snällt men att man bara vill förlita sig på baskiska spelare fungerar väl inte som argument i det fallet, eller? Hur långt bör man gå tillbaka för att hitta en icke-baskisk spelare i Bilbao?

  Mycke frågor, ja vet. Men är man nyfiken så är man :)

  Tumme upp 2010-09-06 00:58:30

  Luis:
  Oj jag som trodde det var Fc "vi köper inte vi skapar" Barc£lona som hade flest "homegrown" players med tanke på deras enligt dem själva FANTASTISKA ungdomsakademi, just det, kom ju på nyss att varken Messi Iniesta eller Pedro är "homegrown" då dem är från Newells old boys(Argentina) Albacete och Tenerife, alltså gör man som andra klubbar och plockar från andra lag och sedan låtsas man som att man själva skapat dem, kan bara skratta åt hycklarna från katalonien, kan dem inte bara skapa sitt eget land och hålla sig för själva så slipper vi deras "glorifiering" av sig själva, är så trött på att höra dem tjata om hur fina dem är och deras löjliga slogan "mes que un club" alltså va? lägg ner....


  Fabi#9

  Tumme upp 2010-09-06 00:16:21
  addeh:
  Riktigt imponerande!
  Tumme upp 2010-09-06 00:00:48

  Mohamed Ahmed:
  Wow. Imponerande. Bara basker i ett modernt fotbollslag. Det är underbart!
  Tumme upp 2010-09-05 23:55:32
  Prometheus:
  Grymt bra jobbat från Baskerna!
  Tumme upp 2010-09-05 23:49:42

  ANNONS:

  Fler artiklar om Athletic

  Ingen Herrera för Athletic?
  Athletic Mourinho verkar hålla hårt om den baskiske mittfältaren.
  2018-10-17 10:54:55

  Fredagskväll och derby
  Athletic Fredag kväll, derby och lapp på luckan. Kan det bli bättre fredagsunderhållning i Bilbao?
  2018-10-05 13:54:29

  Viktig match för Athletic
  Athletic En mitt i veckan-omgång väntar Athletic, som mer än gärna vill vinna innan det begär av till Camp Nou och Barcelona.
  2018-09-25 18:57:24

  Så ska Athletic stoppa Real Madrid
  Athletic Athletic Club kommer att stöta på säsongens hittills svåraste uppgift: att sätta stopp för för det spanska huvudstadslaget Real Madrid
  2018-09-15 10:58:21

  Aduriz tillbaka mot Real Madrid
  Athletic För Athletics del så kommer en av lagets klart viktigaste spelare att komma tillbaka lagom till matchen mot Real Madrid.
  2018-09-13 11:11:00

  Herrera kan återvända till Athletic
  Athletic Enligt uppgifter från engelsk press ska Ander Herrera vara benägen att lämna Manchester United. Något som kopplar honom tillbaka till San Mames.
  2018-09-04 10:59:00

  Athletics match inställd - arenan inte godkänd
  Athletic Det blir ingen tredje omgång för Athletic Club - i alla fall inte under lördagen.
  2018-08-31 11:37:57

  Ny hemmamatch för Athletic - slipper Ghoddos
  Athletic Ingen Saman Ghoddos. Men det blir likväl ett motiverat Huesca som kommer på besök till San Mames på måndagskvällen.
  2018-08-27 15:00:11

  Anfallsstjärnan skadad - borta två matcher
  Athletic Aritz Aduriz ser ut att bli borta åtminstone två matcher. Det efter den skada han ådrog sig i premiären mot Leganes.
  2018-08-22 11:05:19

  "Bart Simpson" matchhjälte för Athletic
  Athletic En match, tre poäng. Det må inte låta särskilt speciellt, men för Athletic innebar det den första premiärsegern på San Mames sedan 2009.
  2018-08-21 00:20:29

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Spansk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
  Stor besvikelse för Liverpool
  Stor besvikelse för Liverpool
  Champions League:   Stor besvikelse för Liverpool
  ”Går mot något alldeles speciellt”
  Här är Djurgårdens nya kedjor
  Omöjligt uppdrag för Schalke?
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies