fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhornan
Besökare: 26775 | Inloggade: 36 | Antal medlemmar: 179239
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Altas y Bajas 2015 Sammanfattning av rykten 13 juni-30 juni

  Altas y Bajas 2015: Sammanfattning av rykten 13 juni-30 juni

  Välkommen till Atlético-redaktionens "Altas y Bajas", en sammanfattning av alla rykten som dyker upp mellan februari och slutet av säsongen. I denna artikeln finner Du det senaste kring de senaste ryktena. De senaste uppdateringarna sker i rött! Nedan följer den första sammanfattningen av övergångssommaren: 13 juni-30 juni.

  RYKTEN IN

   Jackson Martínez (FC Porto)
  (03.10.1986, 185 cm, 76 kg, båda fötterna, anfallare)
  27.06.2015: Jackson Martínez bekräftade att han lämnar Porto för spel i Atlético de Madrid efter Colombias uttåg ur Copa América inatt: "Allt är klart. Nu ska jag iväg för att njuta med min familj och därefter reser jag till Spanien för att bli presenterad av min nya klubb. Jag känner stor entusiasm över den här övergången till Atlético och jag ser det som en ny utmaning i min spelarkarriär. Nu hoppas jag att allting ska gå vägen. Jag anländer till Atlético med ett enormt engagemang för att klubben ska fortsätta sin utveckling. Jag hoppas att jag är ännu en colombian med liknande framgångar som Falcao i Atlético" sade Jackson till media i den mixade zonen efter Colombias förlust på straffar mot Argentina där han spelade sammanlagt 74 minuter. Jackson klargjorde även att han träffade Diego Simeone under Copa América och att de pratade lite kort om vad framtiden har att bjuda på. 
  26.06.2015: Jackson Martínez agent Luiz Henrique Pompeo har gjort en mycket intressant intervju i dagens upplaga av A BOLA där han kritiserar Portos president Pinto da Costa och dennes attityd till klientens val av klubb när de tre parterna skulle slutföra anfallarens övergång till Atlético: "Jag skickade ett fax med ett formellt anbud på €35 miljoner som motsvarar Jacksons utköpsklausul och skulle betalas ut på en gång, vilket har varit kravet sedan ifjol. Till min förvåning ville Portos president inte träffa mig. Jag förstod inte hans motiv eftersom klubbens intressen stod på spel och jag såg till att Portos krav på att hela övergångssumman skulle betalas på en gång. Jacksons utköpsklausul ligger på €35 miljoner och kommer betalas i sin helhet av Atlético de Madrid. I slutändan är det Jackson som väljer vart han vill spela och han har valt Atlético de Madrid. Ingen kan ta beslut åt honom" sade Pompeo i referens till hur saker och ting gick till när Jackson Martínez bestämde sig för spel i röd-vitrandigt och därmed nobbade Milan. Sedan tidigare är det känt att Pinto da Costa ville se colombianen i Milan där Porto inte skulle stöta på honom i UEFA Champions League, men spelarens val föll alltså på spel i röd-vitrandigt. 
  23.06.2015: Jackson Martínez spelar i Atlético de Madrid efter Copa América. Det bekräftar anfallarens representant Luiz Henrique Pompeo i en exklusiv intervju till italienska Calciomercato under tisdagskvällen. Han klargör även varför den colombianske landslagsmannen hamnade i Atlético och inte Milan som var en läkarundersökning från att säkra upp 28-åringens signatur: "Jag får tacka Milan och Galliani som verkligen gjorde allt för att han skulle bli klar för klubben, men grabben föredrog att säga ja till spel i Atlético Madrid och det projekt som de skapat åt honom. Övergången kan härmed betraktas som officiell i och med att jag säger det. Han har skrivit på för de kommande fyra åren och den spanska klubben kommer betala utköpsklausulen på €35 miljoner" sade Pompeo till Calciomercato. Varken Atlético eller Porto har gått ut med en officiell notis på sina respektive hemsidor och kommer med stor sannolikhet inte göra det innan den 1 juli. 
  22.06.2015 (11:50): I samma veva som Adriano Galliani bekräftade att Milan drar sig ur jakten på Jackson Martínez lyckades Atlético åstadkomma en fullständig överenskommelse med Porto om att anfallaren spelar i röd-vitrandigt nästa säsong. Enligt uppgifter i dagens pappersupplaga av MARCA föll överenskommelsen mellan de båda klubbarna på plats sedan Miguel Ángel Gil Marín rest från Ibiza till Porto under söndagen. Väl på plats träffade han Portos president Pinto da Costa där de båda parterna förhandlade in på de allra sista timmarna av söndagen innan man kom överens om en övergångssumma på €35 miljoner. Det återstår alltjämt att konkretisera överenskommelsen i form av diverse signaturer, något som preliminärt antagligen kommer ske någon gång under den här veckan. I samma veva väntas Jackson Martínez genomföra den obligatoriska läkarundersökningen, men innan Atlético kan skriva in honom och därmed säkra upp colombianens övergång, FIFA:s potentiella straff till trots, måste man vänta till den 1 juli och hoppas på att fotbollens världsorganisation inte drar till med en oönskad överraskning i sista stund. I väntan på att Jackson Martínez övergång blir officiell uttalade sig anfallaren själv om överenskommelsen mellan Atlético och Porto i portugisiska A BOLA: "Allt kommer vara klart nästa vecka" sade han efter Colombia-Peru som slutade 0-0. 
  21.06.2015: I dagens pappersupplaga av MARCA rapporterar den huvudstadsbaserade tidningen att Miguel Ángel Gil Marín jobbar på att definera Jackson Martínez övergång till Atlético de Madrid i sommar. Övergångssumman kommer med stor sannolikhet hamna på anfallarens utköpsklausul, dvs. €35 miljoner. Enligt MARCA vill Atlético skriva in Jackson Martínez i LFP redan den 1 juli när övergångsfönstret öppnar. Samtidigt skriver portugisiska O Jogo att Jackson Martínez bestämt sig för spel i Atlético och att han dessutom är överens med den spanska huvudstadsklubben om ett kontrakt som löper till sommaren 2021. Även om Milan erbjöd anfallaren en väldigt hög lön så skall Jacksons familj aldrig varit särskilt entusiastiskt inställda till en flytt till norra Italien. De föredrog alltid Madrid. Samma källa uppger även att Atlético kommer möta Portos krav på €35 miljoner och att Jorge Mendes kopplats in i affären med tillåtelse av spelarens agent. Därmed kommer inga spelare inkluderas i en potentiell övergång. Kontraktsskrivningen skall genomföras efter läkarundersökningen som i sin tur väntas ta plats någon gång efter Copa América. Jacksons stora dröm har alltid varit att spela sin fotboll i Spanien, nu verkar den gå i uppfyllelse.
  20.06.2015: Efter det misslyckade försöket att värva Carlos Tévez förflyttar Atlético fokus och koncentrerar sig på Jackson Martínez. Inatt rapporterade portugisiska Diário de Notícias pålitliga journalister João Ruela och Goncalo Lopes att Atlético har nått en överenskommelse med Jackson Martínez om spel i röd-vitrandigt. Porto vill visserligen sälja till Milan, men kommer inte ställa sig ivägen för anfallarens vilja. Jorge Mendes har jobbat på att ro den här affären i hamn under en längre tid och Atlético har dessutom varit i kontakt med Porto om att man är beredda att betala anfallarens utköpsklausul på €35 miljoner. Samma källa uppger att affären bör konkretiseras inom kort. Samtidigt går de portugisiska tidningarna A BOLA och O Jogo ut med samma nyheter. Huvudstadsbaserade AS är inne på samma linje. Anfallarens utköpsklausul ligger på €35 miljoner, men AS uppger att Atlético är nära att knyta åt sig Jackson för en övergångssumma i regionen på €30-35 miljoner trots att Porto hela tiden refererat till colombianens utköpsklausul. För ungefär en vecka sedan tog många för givet att Jackson Martínez skulle representera Milan, men huvudpersonen själv dementerade dessa rykten i Chile där han befinner sig och spelar Copa América: "Innan folk tar för givet att jag är en Milan-spelare bör de fråga mig om jag verkligen är en Milan-spelare. Jag är inte en Milan-spelare. Det är en möjlighet precis som många andra. Jag är lika nära en övergång till Milan som jag är med andra klubbar. Möjligheten till spel i Milan finns där, men jag har även anbud från Spanien och England. I nuläget har jag inte tagit något beslut. Jag analyserar samtliga anbud för att se vad som är det bästa för mig. Beslutet tar jag om några dagar" sade han till media för en knapp vecka sedan. För sex dagar sedan rapporterade MARCA att Jackson väntat på utgången av Atléticos förhandlingar med Carlos Tévez för att se om möjligheten till spel i röd-vitrandigt alltjämt fanns. Efter argentinarens nej verkar han ha bestämt sig för vart han vill fortsätta sin spelarkarriär. Enligt de uppgifter som AS grävt fram skall Jackson Martínez val ha fallit på Atlético de Madrid. Det kan mycket väl bli så att Raúl Jiménez inkluderas i en spelaraffär. 

    Luciano Vietto (Villarreal CF)
  (05.12.1993, 173 cm, 68 kg, högerfotad, anfallare/släpande anfallare)
  16.06.2015: Luciano Vietto svängde förbi Vicente Calderón under tisdagen för att slutföra de allra sista detaljerna när det gäller övergången till Atlético. Samtliga medier är dock överens om att nfallarens övergång inte kommer offentliggöras innan juli. 
  15.06.2015: Atlético är numera helt överens med Villarreal om Luciano Vietto, men enligt uppgifter till MARCA kommer inte övergången offentliggöras innan den 1 juli av flera olika skäl. Den främsta anledningen till ett sådant beslut har att göra med FIFA:s dom mot Atlético för klubbens inblandning i värvningar av minderåriga spelare. Vid ett inskrivningsförbud (man får värva spelare, men inte skriva in de i ligan) kommer Atlético inte kunna använda sig av sina nyförvärv under hela perioden som ett sådant straff gäller. Atlético har alltjämt inte fått någon information om den potentiella domen trots att FIFA skall ha avslutat undersökningen i april och man har inte heller någon aning om när ett sådant kommer ramla ned i brevlådan. En av teorierna som florerar vid Manzanaresfloden för närvarande är att FIFA:s institutionella problem har förlängt processen, men ingen vet säkert om just det här är fallet. I vilket fall som helst öppnar övergångsmarknaden den 1 juli och det är först då som spelare kan börja skrivas in i LFP. Så länge FIFA inte kommunicerar något officiellt i ärendet innan det här datumet kommer Atlético få skriva in vem man vill, men om domen skulle offentliggöras innan måste klubben aktivera plan B som går ut på att använda sig av de spelare som redan tillhör föreningen. Samtidigt rapporterar MARCA att Vietto inte skall behöva genomföra en läkarundersökning med Atlético eftersom man redan misstänker att han gjort den tidigare. 
  14.06.2015: Enligt uppgifter till Mundo Atlético återstår det smärre detaljer innan Luciano Vietto blir klar för spel i röd-vitrandigt nästa säsong. Tidningen uppger att de båda klubbarna sände över diverse dokument som är knutna till anfallarens övergång under fredagen för att på så vis slutföra affären. Det är dock oklart när övergången kommer offentliggöras, gissningsvis p.g.a. FIFA:s kommande dom mot klubbens agerande när det gäller minderåriga spelare. 

   Ciro Immobile (Borussia Dortmund)
  (20.02.1990, 181 cm, 85 kg, högerfotad, anfallare)
  16.06.2015: Atlético är intresserade av Ciro Immobile som potentiell ersättare till Mario Mandžukic och alternativ till Carlos Tévez vars möjligheter att spela i röd-vitrandigt blev väldigt små sent under måndagskvällen. Den spanska huvudstadsklubben har följt Immobile under en period på två år och frågade om anfallarens tillgänglighet redan innan Borussia Dortmund köpte loss honom ifjol. Atléticos sportsliga ledning kollade även upp möjligheten att värva italienaren i vintras efter att ha sett hur han hade stora problem med anpassningen till Jürgen Klopps spelsystem. Immobile har en väldigt tung säsong bakom sig och har dessutom haft problem med anpassningen till Tyskland. Dortmunds nye tränare Thomas Tuchel har sagt att Immobile kommer få chansen att visa upp sig under sommaren, men enligt de uppgifter som AS presenterar skall klubben vara beredd att sälja honom för ungefär €15 miljoner redan i sommar. 

   Carlos Bacca (Sevilla FC)
  (08.09.1986, 181 cm, 77 kg, högerfotad, anfallare)
  16.06.2015: I dagens upplaga av AS presenteras Carlos Bacca som ett av alternativen till Carlos Tévez under sommarens övergångsfönster. Den colombianske landslagsmannen har en mycket bra säsong bakom sig i Sevilla och är en anfallare som Atlético har följt under en längre tid. Man kollade exempelvis upp möjligheten att värva honom när han representerade Club Brugge, men den gången bestämde man sig för David Villa. Det blir dock väldigt svårt att få till en affär med Sevilla med tanke på att andalusierna ogärna säljer sina spelare till Atlético. Man refererar dessutom till Baccas utköpsklausul på €30 miljoner och den spanska huvudstadsklubben har inte för vana att betala den typen av summor för spelare i colombianens åldersgrupp. 

    Carlos Vela (Real Sociedad CF)
  (01.03.1989, 177 cm, 75 kg, vänsterfotad, ytterforward/anfallare)
  30.06.2015: Enligt uppgifter till ESPN Deportes i Mexiko har Atlético varit i kontakt med Real Sociedad om en potentiell värvning av Carlos Vela under sommarens övergångsfönster. Atlético skall ha frågat om den mexikanske landslagsmannens prislapp och hur mycket man själva är beredda att betala för honom. Samma källa uppger det många redan vet: att Real Sociedad refererar till Velas utköpsklausul på €30 miljoner. ESPN Deportes uppger också att spelaraffären antagligen kommer bli av om Arda slutligen lämnar Atlético för spel på annat håll. Relationen mellan Atlético och Real Sociedad är väldigt bra och Antoine Griezmanns övergång ifjol är kanske det bästa exemplet på det hela. Trots det rapporterar Mundo Atlético att ett av de största problemen med en potentiell värvning av Vela har att göra med hans temperament. Det handlar om en spelare som är väldigt säregen och aldrig har anpassat sig till krävande tränare. Han tackade dessutom nej till spel i det mexikanska landslaget under VM-slutspelet ifjol och tycker inte om långa lagsamlingar. 
  29.06.2015: I dagens avsnitt av "Directo MARCA Local" som går på Radio MARCA rapporterade Miguel Martín Talavera att Atlético går i tankarna om att försöka värva Carlos Vela som Ardas ersättare inför den nya säsongen. Den mexikanske landslagsmannen har en utköpsklausul på €30 miljoner som Real Sociedad refererar till, men enligt uppgifter till Talavera finns det en möjlighet att sänka densamma genom att inkludera spelare i en potentiell affär med San Sebastián-klubben. Real Sociedad skall vara en av många klubbar som är intresserade av Raúl Jiménez samtidigt som Atlético letar en potentiell lånedestination till 24-åringen. Vela å sin sida har länge varit en väldigt intressant spelare för Atléticos sportsliga ledning och man försökte värva mexikanen så sent som ifjol. 

    Alexandre Lacazette (Olympique Lyonnais)
  (28.05.1991, 175 cm, 73 kg, högerfotad, anfallare)
  19.06.2015: Enligt uppgifter till franska L'Equipe har Lyons president Jean-Michel Aulas erbjudit Alexandre Lacazette en kontraktsförlängning som sträcker sig till antingen 2019 eller 2020 med en lön på €4 miljoner per säsong. Det skulle göra 24-åringen till Lyons bäst betalda spelare. 
  17.06.2015: I dagens upplaga av L'Equipe rapporterar den franska tidningen att Alexandre Lacazettes agent David Venditelli kommer träffa Lyons president Jean-Michel Aulas för att diskutera anfallarens framtid. 24-åringen befinner sig alltjämt på semester och har inte bestämt sig för vart han vill spela sin fotboll nästa säsong.
  16.06.2015: Enligt uppgifter till AS finns Alexandre Lacazette med på listan över potentiella alternativ till Carlos Tévez inför den kommande säsongen. Atléticos intresse för Lyon-spelaren går tillbaka till sommaren 2011 då man försökte värva honom i samma veva som Antoine Griezmann var av intresse när de båda spelade ihop i det franska U20-landslaget. Lyon vill förlänga Lacazettes kontrakt och ge honom en lön på ungefär €4 miljoner per säsong för att han på så vis skall stanna i klubben, men spelaren har alltjämt inte bestämt sig om han vill samma sak. Lyons president Jean-Michel Aulas har tidigare sagt att Lacazette bara kommer lämna klubben ifall en Champions League-klubb knackar på dörren. 

   Evgen Konoplyanka (FC Dnipro Dnipropetrovsk)
  (29.09.1989, 176, 72 kg, båda fötterna, ytterforward/offensiv mittfältare)
  28.06.2015: Igår dök det upp ett foto där Evgen Konoplyanka poserade ihop med två supportrar i vad som ansågs vara Barajas flygplats i den spanska huvudstaden. Det gjorde genast att ryktesspridningen gick igång på sociala medier: handlar det om en mellanlandning till Sevilla eller är det möjligtvis Atlético han skall träffa? Nervión-klubben nekade genast att man skulle träffa Konoplyanka och vad det verkade, även hans pappa som representerar honom. Kort därpå rapporterade Estadio Deportivo att Konoplyanka befinner sig i Madrid för att träffa sina agenter och definera en potentiell destination. Samma källa uppgav också att Atlético är mycket intresserade av Konoplyanka, men att detsamma gäller Liverpool, Stoke och Roma. I nattens avsnitt av "El Larguero" rapporterade dock Hugo Condés att han varit i kontakt med Atlético och att den spanska huvudstadsklubben inte har några intentioner att träffa spelaren. Det skall också sägas att Condés bara har blivit informerad av klubben och inte de andra två parterna. I övrigt är den stora nyheten i Ukraina att Konoplyanka har sagt nej till spel i Inter. Anledningen? De spelar inte Europa den kommande säsongen. 
  25.06.2015: Det har visserligen inte alls ryktats om Evgen Konoplyanka i den huvudstadsbaserade pressen, men i Sevilla har den ukrainske landslagsmannens namn kopplats ihop med Atlético ganska flitigt. Andrea Berta har visserligen förnekat (i Estadio Deportivo) att Atlético skulle vara intresserade av Konoplyanka, men inatt skrev El Correos sportbilaga (i Sevilla) El Decano Deportivo att närstående källor till den spanska huvudstadsklubben erkänt att Atlético ligger i långt gångna förhandlingar med Konoplyanka och Dnipro. Samma tidning uppger också att Ardas potentiella övergång till Premier League är sammanlänkad med Konoplyankas potentiella övergång till Atlético. Det kan förstås bara vara ryktesplacering för att ukrainaren skall få ett så bra kontrakt som möjligt med hans kommande klubb och Sevilla-pressen har för vana att inkludera Atlético för att det skall se bättre ut när klubben värvar spelare. Det återstår att se vilket av de tre alternativen det handlar om. 

    Sergio Romero (UC Sampdoria)
  (22.02.1987, 192 cm, 87 kg, högerfotad, målvakt)
  30.06.2015: Miguel Ángel Moyà har alltjämt inte bestämt sig för om han tänker acceptera Portos anbud inför den kommande säsongen eller om han stannar i Atlético. Trots det rör sig den spanska huvudstadsklubben på övergångsmarknaden och letar potentiella alternativ till 31-åringen. Enligt uppgifter till Hugo Condés och Edu Pidal på Cadena SER skall den spanska huvudstadsklubben vara intresserade av Sergio Romero om Moyà slutligen bestämmer sig för en flytt till Portugal. Den argentinske landslagsmannens kontrakt med Sampdoria går ut under tisdagen och från och med imorgon kan han skriva på för vem han vill. 

   Luiz Adriano (FC Shaktar Donetsk)
  (12.04.1987, 183 cm, 76 kg, högerfotad, anfallare)
  15.06.2015: Samtidigt som Atléticos förhandlingar med Carlos Tévez går trögt fram och den spanska huvudstadsklubben intagit en position där man väntar på att argentinaren skall ta nästa steg tittar man på andra alternativ på övergångsmarknaden. Enligt uppgifter till AS är ett av dessa Shaktar Donetsks brasilianske anfallare Luiz Adriano. Hans spelarprofil passar väl in i det man söker. 

    Yannick Ferreira Carrasco (AS Monaco)
  (04.09.1993, 180 cm, 71 kg, högerfotad, ytterforward/släpande anfallare)
  19.06.2015: Enligt uppgifter till belgiska Heet Laatste Nieuws är Atlético intresserade av AS Monacos unge anfallsspelare Yanick Ferreira Carrasco. Den spanska huvudstadsklubben skal ha visat intresse för Ferreira Carrasco så här långt under övergångsfönstret. En övergång skulle kosta ungefär €15 miljoner. 

    Thiago Motta (PSG)
  (28.08.1982, 187 cm, 83 kg, vänsterfotad, defensiv mittfältare)
  29.06.2015: I dagens upplaga av Mundo Atlético rapporterar tidningen att det är en avgörande vecka för Thiago Mottas potentiella återkomst till Atlético. Enligt uppgifter till tidningen är den spanska huvudstadsklubbens mål att Motta skall lösa sin egen kontraktssituation med PSG för att sedan slutföra sin övergång till Atlético och på så vis undvika att inleda försäsongen med fransmännen. För att Motta skall kunna skrivas in som ny Atlético-spelare måste även Mario hitta en ny destination och lämna klubben p.g.a. LFP:s Financial Fair Play-regler. 
  26.06.2015"Thiago Motta är medveten om att Atlético väntar på honom och Atlético är medvetna om att Thiago Motta vill komma till klubben" skriver MARCA i dagens pappersupplaga av tidningen. Enligt uppgifter som tidningen samlat på sig finns det redan en grund för att affären skall kunna gå i hamn, men nyheten i sig är att PSG numera överväger att låta Motta lämna den franska huvudstaden på fri transfer trots att han har ett år kvar på sitt nurvarande kontrakt med klubben. Just det här har varit ett krav från Atléticos sida då man vill lägga så lite pengar som möjligt på mittfältsveteranen sett till LFP:s Fnancial Fair Play-regler och på så vis inte överskrida den budget som redan finns på plats. Samtidigt som spelaren och hans agent förhandlar med PSG om att få lämna på fri transfer råder det total tystnad från röd-vitrandigt hål gällande Mottas potentiella återkomst till den spanska huvudstaden. En lösning mellan Motta och PSG verkar vara nära, men i vilket fall som helst måste Atlético vänta. 
  24.06.2015: I dagens upplaga av Mundo Atlético rapporterar tidningen att Thiago Motta har ett betydligt större intresse av att kopplas ihop med Atlético än den spanska huvudstadsklubben har med honom. Atlético är visserligen intresserade av 32-åringen, men det har inte undgått någon i röd-vitrandigt kretsar att såväl Motta som hans agent Alessandro Canovi försöker utnyttja klubbens intresse för att få till ett bättre kontrakt, antingen med PSG eller på annat håll. I Frankrike har det viskats om att Motta skall ha en väldigt låg lön i jämförelse med vad han bidrar med på planen, men enligt Canovi handlar det snarare om "perspektiv" än pengar: "Situationen är densamma som i förra veckan. I samband med att vi pratade med varandra för ett tag sedan fanns det ingen grund för att fortsätta förhandlingarna om en kontraktsförlängning med PSG och därför bestämde vi oss för att avbryta de. Trots det vill jag ta tillfället i akt och klargöra en sak: det handlar inte om pengar utan det handlar om perspektiv. Thiago Mottas karriärsbeslut har alltid tagits med hjärtat. Det finns ingen kontakt med andra lag. Det här är en situation som måste lösas med PSG då spelaren alltjämt har ett år kvar på sitt konrakt. Vi kommer att träffas på nytt under de kommande veckorna" sade Canovi till italienska Calciomercato under tisdagen. 
  22.06.2015: Enligt uppgifter till Sky Sport Italias övergångsexpert Gianluca Di Marzio har förhandlingarna mellan Thiago Motta och PSG nått en rejäl återvändsgränd. Trots det vill inte fransmännen sälja 32-åringen, något som går helt emot vad huvudpersonen själv vill göra i nuläget. Motta har två konkreta alternativ i form av Inter och Atlético, men de båda klubbarna väntar alltjämt med stort intresse för att se vad som händer. Samma källa uppger att Motta helst skulle vilja återvända till Milano där han också skulle bli mottagen med öppna armar, men det gäller också att hitta en lösning med PSG och det blir inte lätt. 
  21.06.2015: När den spanska huvudstadsklubben inledde jakten på en ny defensiv mittfältare var grundtanken att man skulle värva någon som är betydligt yngre än Thiago Motta, men 32-åringens erfarenhet och fotbollsmässiga kvalité har gjort att man numera även tittar på spelare av hans profil. Problemet med en potentiell värvning av Motta är dock att Atléticos intresse för spelaren har blivit offentligt. Det i sin tur har gjort att Atletis sportsliga ledning är klara på vad som gäller: antingen lägger man en låg summa pengar på honom eller så kommer han gratis till klubben. Samtidigt har spelarens agent Alessandro Canovi gått ut i fransk media och dementerat potentiella länkar till hans gamla klubbar i form av Inter och Atlético: "Vi har ingen plan som gör att spelaren ska lämna Paris" sade han till radiostationen RMC för ett par dagar sedan. Det finns vissa farhågor inom Atlético om att Canovi försöker utnyttja andra klubbars intresse för att förlänga med PSG. Det är ju ganska uppenbart, om man säger så..
  19.06.2015: I dagens upplaga av AS rapporterar den huvudstadsbaserade tidningen om Atléticos möte med Thiago Motta under torsdagen. Vid mötet närvarade även spelarens agent Alessandro Canovi. De båda parterna diskuterade Atléticos anbud, men också Mottas egna krav för att återvända till den spanska huvudstaden. Thiago Motta befinner sig i en situation där han väljer mellan fem olika alternativ. Utöver just Atléticos anbud och PSG:s förslag till förlängning (som han inte kommer acceptera enligt Sky Sport Italia) har även Valencia presenterat en möjlighet till spel i Primera División samtidigt som Inter gärna vill se honom i Serie A igen. Motta har även möjligheten att fortsätta sin karriär i Förenade Arabemiraten, men det är egentligen inget alternativ som han överväger då han vill stanna i Europa och spela på högsta nivå i ytterligare ett par år. Det är dock inte alltid bra när vissa nyheter letar sig ut i mediacirkusen. Enligt MARCA skall Atléticos numera offentliga intresse för Motta göra affären något svårare att genomföra då PSG kan sätta krav på en övergångssumma. Till skillnad från exempelvis Mundo Atlético rapporterar MARCA att Atlético inte vill betala en övergångssumma för en spelare man inte kan få tillbaka pengarna vid en potentiell försäljning i framtiden. Man räknar kallt med att Motta skall lösa sig själv från sitt eget kontrakt med fransmännen och gå gratis till Atlético. 
  18.06.2015 (23:10): Enligt uppgifter till Mundo Atlético träffades Miguel Ángel Gil Marín, Thiago Motta och spelarens agent Alessandro Canovi i den spanska huvudstaden under torsdagen för att diskutera mittfältsveteranens potentiella återkomst till Atlético i sommar. Atlético har en överenskommelse med spelaren och Motta är väl medveten om att Diego Simeone värdesätter hans egenskaper som fotbollsspelare högt, men nu är det upp till spelaren själv att lösa sin kontraktssituation med de regerande Ligue 1-mästarna. Från röd-vitrandigt håll ser man helst att Motta går gratis till Atlético, men i nuläget vill inte PSG låta 32-åringen lämna genom att bryta sitt nurvarande kontrakt med klubben. Om Motta inte skulle kunna bryta sitt kontrakt med PSG är Atlético-ledningen beredda att betala uppemot €5 miljoner för spelaren. Nu är det upp till Paris-klubben att antingen matcha Atléticos anbud kontraktsmässigt eller låta spelaren lämna. Motta har en god relation med Miguel Ángel Gil Marín och känner att han har revansch att utkräva för sin olyckliga episod i röd-vitrandigt 2007-2008 då han till och med erbjöd sig själv att avstå från sin lön bara han fick ytterligare en chans att visa upp sig i Atlético-tröjan. Det blev inte fallet den gången, men han har ju knappast haft en pjåkig karriär efter att han lämnade Atlético. 
  18.06.2015 (10:40): Nej, det är ingen som dragit tillbaka tiden och året är inte 2007. Atlético har bestämt sig för vem man vill ta in för att förstärka lagets defensiva mittfält samtidigt som Tiago inte blir yngre och Mario är på väg bort. Inatt drog AS och MARCA till med en rejäl överraskning när de avslöjade att Atlético är intresserade av Thiago Motta inför den kommande säsongen. AS rapporterar att Motta tog sig till den spanska huvudstaden med snabbtåg och att han var framme vid 17:30-tiden på onsdagskvällen. Den italienske landslagsmannen fyller 33 år i augusti månad och kommer försöka söka sig vidare från PSG under sommarens övergångsfönster. Han har ett år kvar på kontraktet med de regerande Ligue 1-mästarna, men har inte visat någon vilja att förlänga det ytterligare. Grundidéen är att Mottas skall komma överens om att bryta kontraktet med PSG för att Atlético skall ge honom ett korttidskontrakt med liknande ekonomiska villkor. En stor anledning till den här typen av lösning på mittfältet har att göra med LFP:s FFP-regler. Atlético vill satsa den största delen av sina pengar, både i form av övergångssummor och löner på en anfallare som gör skillnaden. Thiago Motta befinner sig i Madrid tillsammans med sin agent Alessandro Canovi och de väntas förhandla med Atlético under torsdagen. 

   Granit Xhaka (Borussia Mönchengladbach)
  (27.09.1992, 185 cm, 82 kg, vänsterfotad, defensiv mittfältare/central mittfältare)
  22.06.2015: Atlético släpper inte Granit Xhaka ur sikte trots att Borussia Mönchengladbach vill ha väldigt mycket pengar för den schweiziske landslagsmannen. I nattens program av "El Partido de las 12" som går på Cadena COPE rapporterade Antonio Ruiz att den spanska huvudstadsklubben drar i vissa trådar ifall man inte skulle klara av att värva Thiago Motta under sommarens övergångsfönster. 

    Matías Kranevitter (CA River Plate)
  (21.05.1993, 179 cm, 74 kg, högerfotad, defensiv mittfältare)
  30.06.2015: River Plates sportchef Enzo Francescoli intervjuades under tisdagen av argentinska TyC Sports där han också bekräftade förhandlingarna med Atlético om Matías Kranevitter: "Kranevitter är en spelare som många klubbar har frågat om, men just nu finns inget konkret. Vi förhandlar med Atlético om Kranevitter och vill att han stannar tills december" sade Francescoli till TyC Sports. 
  29.06.2015: Samtidigt som Atléticos jakt på Matías Kranevitter fortsätter uttalade sig huvudpersonen själv i argentinsk media under måndagsmorgonen lokal tid. Diego Simeone är väldigt intresserad av 22-åringen och det är förstås ingen hemlighet att han vill se sin landsman i röd-vitrandigt någon gång i framtiden. Kranevitter är dock lugn och gör i vanlig ordning inga sensationella uttalanden i media, men han avslöjade ändå några intressanta detaljer, exempelvis att han pratat med Cholos äldste son, Giovanni, som är lagkamrat River Plate-spelaren: "Vi har pratat och jag känner till Atléticos intresse, men jag har inte haft något konkret och jag är säker på att min situation kommer defineras under de kommande timmarna. Det är viktigt för såväl klubben som mig, men vi kommer lösa ärendet i lugn och ro. Klubben har pratat med min representant och jag vet att det finns intresse från olika klubbar" sade Kranevitter som också klargjorde att han själv inte har pratat med River om en potentiell övergång trots att han ses med klubbledarna i stort sett varje dag. 
  26.06.2015: Igårkväll rapporterade journalisten Nacho Ballester på Deporte Valenciano att Matías Kranevitter är väldigt nära en övergång till Atlético de Madrid för en övergångssumma på ungefär €8 miljoner. Den spanska huvudstadsklubben har länge legat i förhandlingar med River Plate gällande en potentiell spelaraffär och under den senaste tiden har de båda parterna förhandlat om när Kranevitter skall lämna Argentina. Det mesta tyder nu på att 22-åringen fortsätter spela sin fotboll i River i sex månader till fram till januari 2016 då han antagligen tar steget till Spanien. MARCA är inne på samma linje vid lunch under fredagen och rapporterar att Atlético är nära att slutföra affären med River Plate p.g.a. att man löper risk att bli straffade av FIFA med ett övergångsförbud som i så fall gör att man inte kan skriva in spelare så länge de inte tillhör klubben. Därför är grundidéen att Atlético värvar Kranevitter på en gång och lånar ut honom under en sex månader lång period för att på så vis möta Rivers krav. 

    Rodrigo Caio (São Paulo FC)
  (17.08.1993, 182 cm, 70 kg, högerfotad, mittförsvarare/defensiv mittfältare/ytterback)
  30.06.2015 (19:30): Dagens stora överraskning är mycket riktigt Rodrigo Caio. Precis som Atlético-redaktionen hört strax innan lunch genomförde 21-åringen en läkarundersökning på FREMAP:s klinik i Las Rozas under förmiddagen. Han lämnade kliniken strax efter lunch tillsammans med sin agent Deco som i sin tur fick svara på frågor kring Rodrigo Caios potentiella övergång till Atlético: "Vi får se. I nuläget har han genomfört en läkarundersökning" sade han kort till AS på väg ut från kliniken. Efter läkarundersökningen åkte Rodrigo Caio till Vicente Calderón ihop med Deco där de satte igång förhandlingar som skall ta spelaren till den spanska huvudstaden. Samtidigt som förhandlingarna fortgick analyserade Atléticos läkarteam med Dr. José Maria Villalón resultaten från läkarundersökningen. Villalón blev även uppringd av klubbledningen för att se hur det gick för brasilianaren. Läkarundersökningen skall ha gått bra, men det faktum att spelaren genomfört den betyder inte att han nödvändigtvis skriver på för Atlético. Vid 16:20-tiden gick Rodrigo Caios agenter in på Vicente Calderóns diverse kontor för att förhandlingarna skulle fortsätta. 
  30.06.2015 (12:50): I dagens upplaga av AS skriver den huvudstadsbaserade tidningen att Atlético återigen är intresserade av Rodrigo Caio som potentiell nyförvärv centralt i banan. Intresset för 21-åringen går ganska långt tillbaka i tiden och man förhandlade faktiskt om att försöka värva honom för så sent som ett antal veckor sedan. Valencia gick dock segrande ur den kampen sedan man kommit överens med São Paulo om en övergång, men Turia-klubben har försökt genomföra övergången i två veckors tid utan att lyckas och så sent som igår publicerade de båda klubbarna ett pressmeddelande där de klargjorde att övergången gått i stöpet. São Paulo klargjorde att övergången inte blev av p.g.a. kontraktsrelaterade problem samtidigt som media i Valencia har rapporterat att klubbens slutgiltiga beslut har att göra med en knäskada som Rodrigo Caio ådrog sig redan som 14-åring och som skall förhindra honom från att spela fotboll på allra högsta nivå. Det är dock något som Valencia som klubb alltjämt inte har bekräftat. Rodrigo Caio har genomfört två olika läkarundersökningar sedan han landade i Spanien: en med Valencia och den andra med knäspecialisten Dr. Ramon Cugat i Barcelona. Rodrigo Caio drog på sig en elak korsbandsskada ifjol som höll honom borta från spel i sju månader, men Atlético har samlat på sig positiv information om spelaren sedan januari och tittar nu på möjligheten att förstärka lagets mittfält genom en potentiell värvning av honom. Den tydligaste indikationen är det faktum att han reste från Valencia till Madrid vid 22:00 under gårdagskvällen. Han har spenderat natten i hotellet AC La Finca och idag kommer han att träffa Atlético för att förhandla med klubben. Det ryktas även om att Rodrigo Caio mycket väl kan genomföra en läkarundersökning med Atlético.

   Sergi Darder (Málaga CF)
  (22.12.1993, 180 cm, 80 kg, högerfotad, central mittfältare/defensiv mittfältare)
  28.06.2015: Enligt uppgifter i dagens pappersupplaga av MARCA finns det gott om intressenter för Sergi Darders tjänster, men den mest troliga destinationen är antagligen Porto. Julen Lopetegui vill väldigt gärna se 21-åringen i Portugal och det har han klargjort för sin klubbledning. Atlético å sin sida diskuterar visserligen Darder, men enligt samma källa handlar det bara om ett intresse och inte så mycket mer än så. Han skulle dessutom med stor sannolikhet inte vara ordinarie utan snarare ett framtidslöfte om han anlände till Atlético. 
  27.06.2015: Atlético är intresserade av Sergi Darder enligt uppgifter till Radio MARCA:s lokalstation i Málaga. Den spanska huvudstadsklubben är på jakt efter förstärkningar centralt i banan och från röd-vitrandigt håll tycker man om just Darders spelarprofil väldigt mycket. 21-åringen har kontrakt med sin nurvarande klubb till sommaren 2018 och en utköpsklausul på €40 miljoner, men Málaga äger bara hälften av spelarens ekonomiska rättigheter. Den andra delen ägs av ett investmentbolag som leds av affärsmannen Edmundo Kabchi. Málaga har det visserligen inte jättebra ställt ekonomiskt, men behöver till skillnad för bara någon vecka sedan inte sälja av spelare för att klara sig. 

   Souza (São Paulo FC)
  (11.02.1989, 188 cm, 82 kg, högerfotad, defensiv mittfältare/central mittfältare)
  22.06.2015: Den brasilianske mittfältaren är ett av två alternativ som Atlético tittar på ifall man inte skulle klara av att värva Thiago Motta under sommarens övergångsfönster. Enligt uppgifter till Antonio Ruiz på Cadena COPE finns ett intresse för spelaren, men bara om Motta-affären inte skulle gå som planerat. 
  19.06.2015: Samtidigt som Atléticos sportsliga ledning jobbar på att försöka lösa Thiago Motta från PSG under sommarens övergångsfönster tittar man även på andra alternativ. AS skriver att det är fallet med São Paulos mittfältare Souza. Han har visserligen en annorlunda profil i jämförelse med Motta, men 26-åringens fysiska egenskaper gör att Andrea Berta tror att han skulle kunna passa in väl som defensiv mittfältare i den spanska huvudstadsklubben. Simeone vill dock ha en riktig defensiv mittfältare och därför är Souza inte avskriven, men för närvarande bara ett av många alternativ. 

    Filipe Luís (Chelsea FC)
  (09.08.1985, 188 cm, 77 kg, vänsterfotad, vänsterback)
  29.06.2015: Filipe Luís potentiella återkomst till Atlético är en av klubbens viktigaste prioriteringar under sommarens övergångsfönster och även om det ser ljust ut förhandlingsmässigt så är det alltjämt ingen som vet i vilken form som vänsterbacken väntas återvända till den spanska huvudstaden. AS rapporterar att José Mourinho har gett grönt ljus för att Filipe återigen skall kunna återvända till Atlético, men nu återstår det att se om han gör det på lån eller om det blir en permanent övergång. Atléticos ursprunliga plan är att låna in vänsterbacken, men i och med att engelsmännen med stor sannolikhet är en av 3-4 klubbar som spelarens agent förhandlar med så kan Filipe inkluderas i just den spelaraffären. 
  25.06.2015: Det råder optimism i Atlético-lägret när det gäller en potentiell återkomst för Filipe Luís till den spanska huvudstaden. Enligt uppgifter till AS är Atléticos sportsliga ledning medveten om att José Mourinho inte kommer sätta käppar i hjulen för att Filipe lämnar Chelsea under sommarens övergångsfönster. Engelsmännen vill dock knyta åt sig en ersättare innan vänsterbacken lämnar klubben. Trots de goda indikationerna återstår det alltjämt en hel del arbete att genomföra för att 29-åringen skall närma sig en flytt till Atlético. Det gäller även att övertyga Roman Abramovich om en övergångssumma. 
  22.06.2015: Enligt uppgifter till Antonio Ruiz på Cadena COPE skall det inte vara några större problem att Filipe Luís spelar i Atlético den kommande säsongen. Trots det har inte någon överenskommelse fallit på plats mellan den spanska huvudstadsklubben och Chelsea ännu. 
  17.06.2015: Atlético kommer visserligen inte offentliggöra några värvningar innan övergångsfönstret öppnar den 1 juli, men enligt uppgifter till Antonio Ruiz på Cadena COPE jobbar man på för fullt med Filipe Luís potentiella återkomst till Manzanaresklubben. Samma källa har kollat av läget i Atlético och meddelar att man inom den spanska huvudstadsklubben tar för givet att Filipe återvänder i sommar. Förhandlingarna mellan Atlético och Chelsea pågår och upplösningen på affären väntas bli klar när de båda klubbarna kommit överens om vilken spelare som ingår som delbetalning för att Filipe skall få återvända till Vicente Calderón. 

   Lucas Digne (PSG)
  (20.07.1993, 178 cm, 74 kg, vänsterback, vänsterfotad)
  26.06.2015: Filipe Luís har visserligen högst prioritet när det gäller jakten på en ny vänsterback, men den spanska huvudstadsklubben håller samtliga dörrar öppna och letar även alternativ på annat håll. Lucas Digne är ett sådant. Enligt uppgifter till franska L'Equipe har Atléticos sportsliga ledning redan sonderat terrängen med Dignes omgivning och PSG:s ledning, men en övergång skulle kosta ganska mycket pengar. PSG vill ha uppemot de €15 miljoner för 21-åringen som haft problem med att ta en ordinarie startplats i den franska huvudstadsklubben. Samtidigt har spelarens agent Mikkel Beck sagt att Digne med stor sannolikhet lämnar Paris i sommar. 

   Anderson Talisca (SL Benfica)
  (01.02.1994, 190 cm, 72 kg, vänsterfotad, central mittfältare/släpande anfallare/ytterforward)
  15.06.2015: Atléticos intresse för Anderson Talisca har visserligen kommit ut i vissa brasilianska medier, men det var först igår som det hela nådde Portugal. I gårdagens pappersupplaga av O Jogo rapporterade tidningen att Atlético är intresserade av 21-åringen, men lade också till en hel del intressanta detaljer. Benfica vill ha ungefär €25 miljoner för spelaren, men det är inte Atlético beredda att betala för honom. Enligt uppgifter till tidningen skall istället Benficas president, Luís Filipe Vieira vara beredd att inkludera Raúl Jiménez i en potentiell affär mellan klubbarna eftersom Jorge Mendes är inblandad i diskussionerna mellan de båda parterna och dessutom äger 50% av mexikanens rättigheter. 

   Ignacio Camacho (Málaga CF)
  (04.05.1990, 182 cm, 75 kg, högerfotad, defensiv mittfältare)
  14.06.2015: Atléticos intresse för Ignacio Camacho är seriöst och det har det varit i ungefär ett halvår, men under den senaste månaden har det varit väldigt tyst om en potentiell övergång. Idag bryter dock Radio MARCA den tystnaden genom att rapportera om att Atlético försöker värva Camacho genom att inkludera Borja Bastón i en potentiell affär. Samma källa uppger att de båda klubbarna kom överens om ett förkontrakt som knöt Camacho till Atlético och vars övergångssumma i så fall skulle hamnat på €12 miljoner plus €2 miljoner i diverse bonusar, men nu vill alltså Atlético sänka den summan ytterligare genom att inkludera Borja i affären. Det återstår dock att se hur Málaga förhåller sig till den typen av erbjudande. 

   Emanuel Mammana (CA River Plate)
  (10.02.1996, 180 cm, 69 kg, högerfotad, mittförsvarare/högerback)
  15.06.2015: Det är ingen hemlighet att Diego Simeone tycker om Emanuel Mammana och ser honom som en potentiellt väldigt bra försvarsspelare i framtiden. Därför har man även klargjort för River Plate att man är mycket intresserade av argentinaren, men enligt uppgifter i gårdagens pappersupplaga av MARCA är den spanska huvudstadsklubben inte intresserad av att värva 19-åringen för att han skall vara en del av Simeones lagbygge redan under den kommande säsongen. Istället är intentionen att låta Mammana stanna i River Plate och utvecklas under de kommande 6-12 månaderna innan han tar steget över till Europa. Det har man även klargjort för Rivers ledning som är väl medvetna om situationen. Huvudanledningen är helt enkelt att man inte anser att Mammana är redo för spel i röd-vitrandigt redan den här säsongen. Trots att man inte är beredda att ge Mammana en plats i seniorlaget redan i höst betyder det inte att Atlético har gett upp tanken på att värva försvarsspelare. I bästa fall skulle han anlända i vinter om de båda parterna kom överens, men det mest troliga skulle vara inför 2016-2017 års upplaga av Primera División. 

  RYKTEN UT

   Koke
  (08.01.1992, 178 cm, 74 kg, högerfotad, central mittfältare/defensiv mittfältare)
  23.06.2015: Igårkväll dök det upp information i katalansk media om att Josep Maria Bartomeu har knytit åt sig en spansk mittfältare inför presidentvalet i Barcelona. Spekulationerna lät inte vänta på sig: Bartomeus stora överraskning om han blir vald till president i Barcelona skulle ha varit Koke, men det är något som 23-åringens representant Iñaki Espizua gick ut och förnekade på en gång i en intervju under dagens program av Deportes COPE: "Ingen har ringt oss för att prata eller förhandla. Han klargjorde vad det är som gäller för 1,5 månad sedan. Han känner sig väldigt identifierad med det projekt som Atlético har lagt fram och mer än så behöver jag egentligen inte ens kommentera" sade han till COPE under tisdagseftermiddagen. 

   Arda Turan
  (30.01.1987, 177 cm, 76 kg, båda fötterna, offensiv mittfältare)
  30.06.2015 (19:30): Ardas slutgiltiga destination kommer till 90% säkerhet bli Chelsea. Det har den turkiske landslagsmannens agent Ahmet Bulut sagt i turkisk TV under tisdagen. Bulut skall också ha sagt att Arda har ett förkontrakt påskrivet med de regerande Premier League-mästarna och på så vis är han mycket nära spel i London-klubben. Det har också framkommit information om att 28-åringen besökte London i mars månad för att leta en potentiell bostad. Chelsea skall vara beredda att betala Ardas utköpsklausul, men i nuläget tyder väldigt mycket på att Filipe Luís kan komma att inkluderas i en potentiell spelaraffär mellan de båda klubbarna. Jano Mori på Onda Cero är också inne på samma linje efter att ha vaskat fram ytterligare information kring turkens framtid. Enligt uppgifter till honom skall Chelsea ha gått in i kampen om Arda som en av de sista aktörerna, men med betydligt mer fart i seglen: man är beredda att betala spelarens utköpsklausul och själva affären skall inte ha något samband med förhandlingarna mellan Atlético och Chelsea om Filipe Luís. Däremot rapporterar Jano Mori att Ardas potentiella övergång till engelsmännen kommer förenkla förhandlingarna i Filipe Luís fall. Spelaren har ett val att göra mellan Chelsea och Manchester United, men det mesta i nuläget tyder på att han spelar i London-klubben från och med nästa säsong. 
  30.06.2015 (12:50): Igårkväll kom det uppgifter om att Arda skall ha kommit överens med Manchester United, men det dementerade spelarens agent Ahmet Bulut på en gång genom att ringa in till ett program på den turkiska TV-stationen TRT där han också avslöjade vilka Arda sagt nej till: "Arda har varken träffat Manchester United eller genomfört en läkarundersökning med klubben. När ni får reda på hans nya klubbadress under fredagen kommer ni att hålla med om att vi har tagit rätt beslut. Jag kan dessutom med all säkerhet säga att Arda inte kommer lämna för PSG" sade Bulut till TRT. Samtidigt rapporterar den turkiska nyhetsbyrån DHA att Atlético ligger i förhandlingar med Chelsea om Arda. 
  29.06.2015: Ardas agent Ahmet Bulut är ganska frispråkig och tycker om att synas i media. Det har de röd-vitrandiga supportrarna både hört och sett under turkens fyra år i den spanska huvudstaden. Under måndagseftermiddagen gick han återigen ut i media och pratade om Ardas potentiella övergång under sommarens övergångsfönster. Bulut var väldigt klar i sitt utlåtande och klargjorde att Arda väntas ta ett beslut inom loppet av fyra dagar: "Vårt beslut att lämna Atlético de Madrid har förvånat många. De vill inte att Arda ska lämna och det har de varit klara med, men i slutändan respekterade och accepterade de vårt beslut. Naturligtvis är ingenting 100% säkert innan man har skrivit under, men vi har överfört vårt budskap om att lämna Atlético. Han är en viktig fotbollsspelare. När det gäller siffror vid en potentiell övergång så kommer de inte låta honom lämna enkelt, men det är en fråga som jag inte kan svara på och som lämpar sig bäst till Atlético. Det publiceras väldigt många saker om övergången, men allt som sägs är inte sant. Vi vill klargöra att det i nuläget finns en stor press kring ärendet, men vi vill inte göra några uttalanden kring hans nya destination innan allt är påskrivet. Med det sagt så kommer Arda att bestämma sig för vart han spelar den kommande säsongen under de fyra nästkomande dagarna. När vi planerade nästa steg har vi haft alla titlar han vunnit med Atlético under de senaste fyra åren. Vi är på jakt efter det bästa för Arda och vi har således kommit fram till att det bästa är att lämna Atlético" sade Bulut till NTV Spor i Turkiet under måndagen. I dagens avsnitt av "Onda Deportiva" som går på Onda Cero rapporterade Jano Mori att Arda kommer lämna Atlético för en övergångssumma under utköpsklausulens värde, någonstans i regionen på €35 miljoner. Till skillnad från tidigare uppgifter i AS (som rapporterat att spelaren föredrar Chelsea) meddelade Jano Mori att Arda helst fortsätter sin spelarkarriär i Manchester United. 
  28.06.2015: Det har och det fortsätter att dyka upp väldigt mycket uppgifter om Ardas potentiella övergång från Atlético, något som den turkiske landslagsmannen valt att kommentera på sociala medier. Vid lunch under söndagen presenterade han följande tweet: "Övergångsryktena stämmer inte riktigt. Min agent är för närvarande i kontakt med 3-4 klubbar. Jag kommer uppdatera er om vi får till en affär" klargjorde han. Den turkiske landslagsmannen har kopplats ihop med uppemot 7-8 klubbar sedan det blev känt att han vill lämna Atlético för spel på annat håll. 
  27.06.2015: AS rapporterar att Atlético har meddelat Ardas agent Ahmet Bulut att man respekterar spelarens önskan om att lämna den spanska huvudstadsklubben för spel på annat håll, men man kräver också en köpare som kan betala det 28-åringen är värd. Bulut har i sin tur meddelat Atlético att han ligger i förhandlingar med Chelsea och Manchester United, något som Arda själv har gett grönt ljus till. Hugo Condés på Cadena SER rapporterade att Arda vill fortsätta sin karriär i England och att även Manchester City finns med i kampen om hans signatur. Den turkiske landslagsmannens utköpsklausul ligger på €41 miljoner, men de båda parterna är ute efter en överenskommelse som inte nödvändigtvis behöver motsvara utköpsklausulens värde, men måste åtminstone vara i den här regionen. Condés rapporterade även att Atlético kan tänka sig släppa Arda för ungefär €35 miljoner. Till skillnad från Cadena SER rapporterar MARCA att Atlético har meddelat Arda att de vill ha ett slutgiltigt svar om vart han spelar nästa säsong senast den 8 juli för att på så vis kunna hitta en ersättare, värva honom och få in honom i laget under lagets försäsong. 
  26.06.2015 (17:05): Nu står det klart: Arda Turan har meddelat Atlético att han vill lämna för spel på annat håll under sommarens övergångsfönster. I samband med att Atléticos delegation landade i den spanska huvudstaden under torsdagen ringde man upp Arda som för närvarande semestrar i hemlandet Turkiet för att se om Ahmet Buluts uttalanden i AS under veckan stämmer överens med hans egna framtidsplaner. Arda var mycket klar på vad det är som gäller och bekräftade Buluts uttalanden. De båda parterna hade en bra dialog där Arda berättade att han vill påbörja ett nytt äventyr utanför Spaniens gränser. Han drog upp den krävande spelstilen i Atlético som en av orsakerna till att han vill testa något nytt, men framförallt vill han uppleva en barndomsdröm om spel på ett speciellt ställe. Arda lade samtliga kort på bordet och klargjorde att han fått flera anbud som är mycket intressanta ekonomiskt, men det är inte den primära anledningen till att han vill lämna Atlético. Han har inga som helst problem i den spanska huvudstaden och känner att klubben värderar honom såväl ekonomiskt som det han gjort sportsligt, men i det här fallet handlar det mer om att en cirkel har slutits. Från röd-vitrandigt håll var man väldigt klara på vad man anser: klubbledningen vill att Arda stannar då man anser att han alltjämt kan bidra med mycket till laget, men i så fall gäller det även att uppfylla kraven som det innebär att spela i Atlético. Ingen av parterna har för avsikt att skapa spänningar mellan lägrena, men från klubbledningshåll har man höga krav på en övergång och det är Arda väl medveten om. Atlético har dessutom klargjort för media att Arda uppfört sig mycket elegant och att man kommer hitta en lösning som passar de båda parternas respektive intressen. I dagens avsnitt av Deportes COPE rapporterade Antonio Ruiz att Ardas representanter träffade PSG:s motsvarighet i måndags och att mötet skedde i den spanska huvudstaden. I samband med mötet mellan de båda parterna lade fransmännen fram ett anbud (med grönt ljus från president Nasser Al-Khelaïfis sida) som är mycket svårt att tacka nej till. Arda känner att det är väldigt lockande med en flytt till Paris. Samma källa uppger också att turken tycker om staden Paris och spel i Champions League är en viktig faktor när det kommer till valet av ny klubbadress. Milan och en engelsk klubb (antagligen Liverpool) har sedan tidigare kommit med anbud till spelaren, men ingen av de spelar i Champions League. Det återstår att se om Arda kommer vidarebefodra anbudet till Atlético som i så fall måste komma överens med PSG om en övergång. Antonio Ruiz rapporterade också att det är osannolikt att Josep Maria Bartomeu har knytit åt sig turken (som Mundo Deportivo rapporterade under fredagsmorgonen) eftersom Jorge Mendes är affärspartner till Ardas agent Bulut och Mendes är en av agenterna som stödjer Joan Laportas presidentkampanj i Barcelona ekonomiskt. 
  26.06.2015 (13:15): Fredagens upplaga av Mundo Deportivo pryds av ingen annan än..Arda Turan. För ett par dagar sedan spekulerades det ganska vilt i vem Josep Maria Bartomeu hade "knytit åt sig" inför sin kandidatur. Enligt uppgifter till den katalanska tidningen har Luis Enrique bett Barcelona-ledningen om att värva den turkiske landslagsmannen under sommarens övergångsfönster och det är precis vad Bartomeu verkar förberedd på att göra. Från katalanskt håll ser man på Arda som en spelare med mycket god fotbollsförmåga, erfarenhet och en utköpsklausul som ligger inom ramen för vad turken egentligen är värd. Senare ikväll kommer Bartomeu få möjligheten att uttala sig om Ardas potentiella övergång till Barcelona, men enligt MARCA skall presidentkandidaten ha dementerat de här ryktena "off the record" så att säga. Atlético skall inte ha någon kännedom om Barcelonas vilja att betala utköpsklausulen. Samtidigt rapporterar MARCA att Atlético tittar på samtliga alternativ innan man tar ett slutgiltigt beslut gällande 28-åringens framtid. Ahmet Bulut är visserligen spelarens agent, men förutom just Atlético är det föga förvånande hans affärspartner Jorge Mendes som innehar en avgörande roll för vart Arda spelar i framtiden. Den spanska huvudstadsklubben har inte viljat göra några uttalanden i ärendet, varken offentligt eller bakom stängda dörrar när det gäller Buluts utlåtanden i media. Atlético-ledningens idé från början har varit att inte göra några drag på övergångsmarknaden innan man pratat med turken, men nu under fredagen rapporterar El Mundo att man skall ha pratat med Arda och turken skall ha meddelat klubben att han vill lämna. Atlético kommer förstås att ersätta Arda. 
  25.06.2015: I dagens upplaga av AS avslöjar den huvudstadsbaserade tidningen vilka klubbar i Premier League som är intresserade av Arda. Det handlar om Manchester United, Manchester City, Chelsea och Liverpool. Den turkiske landslagsmannen föredrar dock spel i Chelsea eftersom de ligger längst fram rent sportsligt av hans intressenter. Ardas agent Ahmet Bulut jobbar nära Jorge Mendes samtidigt som José Mourinho känner till 28-åringen väl från hans tid i den spanska huvudstaden. Bulut har goda relationer med Manchester City sedan han varit med och flyttat spelare till Eastlandsklubben, men här skall även deras ärkerivaler Manchester United räknas in. Det fjärde alternativet är det minst lockande trots att turkens pappa är en stor Liverpool-supporter och Arda själv uttryckt sympatier för Anfieldklubben. Den stora anledningen är förstås att de spelar i Europa League. Arda och Bulut har bestämt sig för att lösa spelarens framtid senast den 10 juli. I samma veva som Bulut varit ute och vevat i media återvänder klubbledningen med Miguel Ángel Gil Marín och Enrique Cerezo i spetsen till den spanska huvudstaden för att undersöka situationen kring turken. 
  24.06.2015 (18:15): Samtidigt som Ardas agent gått ut i spansk media och sagt att 28-åringen vill lämna Atlético för spel i Premier League rapporterade Antonio Ruiz att den spanska huvudstadsklubben inte planerar att sälja turken, men om någon dyker upp med ett riktigt högt anbud så kommer man inte stå ivägen för spelaren. I samma veva rapporterar La Gazzetta dello Sport att Manchester United är närmast en potentiell värvning av den turkiske landslagsmannen. Saker och ting skall ha intensifierat under onsdagen och engelsmännen rapporteras vara beredda att betala uppemot €40 miljoner för spelaren. Han skall dessutom ha blivit erbjuden ett kontrakt som sträcker sig till sommaren 2019. 
  24.06.2015 (10:05): I dagens upplaga av AS har tidningen genomfört en exklusiv intervju med spelarens agent Ahmet Bulut som säger att Arda vill lämna Atlético under sommarens övergångsfönster och testa på lyckan i Premier League. Den turkiske landslagsmannen träffade Bulut för ett par dagar sedan och väl där meddelade Arda att han vill lämna Atlético: "Hans intention är att lämna Atlético i sommar och hans vilja är att spela i Premier League. Det här är vägen som han vill gå i nuläget för att fortsätta sin spelarkarriär. En potentiell övergång från Atlético är dock allt annat än enkel att genomföra då hans utköpsklausul ligger på €41 miljoner. För närvarande pågår det samtal med tre klubbar som jag dock inte kan avslöja namnet på, men de tillhör de bästa i England och Europa. Det stämmer att Milan och PSG är två av sammanlagt sex klubbar som har intresserat sig för honom, men italienarna är inget alternativ som han överväger eftersom de inte spelar i Champions League. PSG är ett alternativ, men Arda har alltid haft en vilja att prova på spel i England" avslöjade hant i AS under onsdagen. Det skiljer sig radikalt från vad Bulut pratade om för bara några veckor sedan, men det kommer inte som någon större överraskning. Arda ville redan lämna klubben ifjol, men den gången fick såväl turken som Miranda nej av klubbledningen och Diego Simeone. Atlético har varit väl medvetna om att Arda vill lämna under sommarens övergångsfönster och så länge man får in ett anbud som inte går att tacka nej till väntas han lämna klubben. AS rapporterar även att de kommande 15 dagarna blir väldigt intensiva för såväl klubben som huvudpersonen själv. 
  15.06.2015: Sommarens övergångsfönster kommer med stor sannolikhet generera några stora övergångar i och med att vissa klubbar befinner sig i en renoveringsfas. Milan är en av dessa klubbar. Tanken är att man med hjälp av den thailändske investeraren Bee Taechaubol och Doyen Sports skall ta den slumrande jätten tillbaka in i Europas finrum igen. Milan väntas spendera uppemot €150 miljoner i sommar och har satt ögonen på flera spelare som skall höja kvalitén i laget för att uppnå sina mål. Enligt uppgifter till AS är Arda Turan ett av alternativen som Milan överväger att investera sina pengar i under sommaren. Samma källa uppger att intresset för Arda är stort och att uppemot tio klubbar kollat upp möjligheterna till en potentiell övergång, men att det är just Milan som tagit saker och ting steget längre. Milan och Doyen Sports har nämligen skickat ett anbud till Ardas agent, Ahmet Bulut och klargjort för vilken roll 28-åringen skulle ha i det nya lagbygget. Den turkiske landslagsmannen är dock inte endast intresserad av pengar utan vill ha en rejäl sportslig utmaning, något som Milan inte kan erbjuda honom i nuläget i jämförelse med Atlético. Däremot väntas en annan klubb med betydligt bättre förutsättningar rent sportsligt dyka upp med ett bättre alternativ. 

   Jan Oblak
  (07.01.1993, 186 cm, 87 kg, högerfotad, målvakt)
  14.06.2015: Igår rapporterade Real Madrid-redaktionen på AS att Manchester United vill knyta åt sig Jan Oblak innan de släpper David de Gea till Real Madrid under sommarens övergångsfönster, men det är något som Atlético de Madrid är totalt ointresserade av. Oblak ingår i den grupp av spelare som Diego Simeone anser är vitala för klubbens omedelbara resultat, men också i framtiden. Den slovenske landslagsmannen är en av sammanlagt 4-5 spelare med etiketten "oåtkomliga" och även om engelsmännen skulle tänka sig göra allt för att värva honom så måste man ta sig igenom en vägg av röd-vitrandiga säkerhetsföreskrifter som skyddar Atléticos intressen. I inofficiella termer har Oblak dessutom klargjort att han inte tänker tvinga fram någon övergång till Premier League samtidigt som han skyddas av en utköpsklausul på €45 miljoner. 

   João Miranda
  (07.09.1984, 186 cm, 76 kg, högerfotad, mittförsvarare)
  30.06.2015: João Miranda befinner sig i Milano för att genomföra den obligatoriska läkarundersökningen med Inter. Den brasilianske landslagsmannen flög till Madrid direkt efter Carlos Dungas manskap blivit utslagna av Paraguay för att på så vis slutföra de sista detaljerna med Atlético innan avfarten till Milano. Igår befann han sig på Vicente Calderón tillsammans med sin agent Jorge Mendes som varit med och ordnat den här övergången till Serie A. Det mesta tyder på att Miranda, som förlängde sitt kontrakt med Atlético i smyg till sommaren 2018, lånas ut under två säsonger för att Inter skall betala sammanlagt €15 miljoner under det tredje året. 
  23.06.2015: I slutet av förra veckan rapporterade MARCA att Miranda förlängt sitt kontrakt med Atlético till sommaren 2018 utan att den spanska huvudstadsklubben notifierat sina supportrar om förlängningen. Enligt uppgifter till samma källa och som framkommit i Italien kommer Miranda antagligen lånas ut till Inter under två säsonger. Atlético väntas i så fall få €3 miljoner för utlåningen och ytterligare €9,5 miljoner när Inter måste aktivera sin option på försvarsspelaren. I slutändan väntas övergången uppgå i sammanlagt €15 miljoner med diverse bonusar. Huvudanledningen till att man gör på det här viset skall vara kopplat till Inters problem med UEFA:s Financial Fair Play-regler. I nattens program av "Al Primer Toque" rapporterade Jano Mori att Miranda lämnar Atlético, men att övergången inte kommer offentliggöras innan den 1 juli. Han rapporterade också att den sammanlagda övergångssumman skall ligga på €18 miljoner plus diverse bonusar och inte de €15 miljoner som det pratats om tidigare. Atlético har gått med på att låta Miranda lämna eftersom försvarsspelaren själv vill skriva ett sista stort kontrakt i Europa. 
  18.06.2015: Enligt uppgifter till Sky Sport Italia är Atlético överens om en försäljning av Miranda till Inter. Övergångssumman skall ligga på €12 miljoner plus ytterligare €3 miljoner i diverse lätt uppnåeliga bonusar. Övergången väntas offentliggöras i samband med att Miranda återvänder från spel med Brasilien i Copa América. Samtidigt har huvudpersonen själv förnekat att han redan nu skulle tillhöra Milano-klubben: "Inter är en storklubb. Det är en av Europas största klubbar, men jag kan bara prata om Atlético. Det är de jag tillhör i nuläget. Faktum är att jag alltjämt har ett år kvar på mitt kontrakt med klubben och jag utgör en del av spelartruppen" sade Miranda till La Gazzetta dello Sport under torsdagskvällen. 
  17.06.2015: Det har pratats väldigt mycket om Mirandas potentiella övergång till en Premier League-klubb under det senaste året, men den brasilianske landslagsförsvararen kommer med stor sannolikhet hamna i Serie A den här sommaren. Igår rapporterade italienska medier att Inters tränare Roberto Mancini meddelat Miranda att han ser Atlético-försvararen som Inters nästa försvarsgeneral. Samtidigt rapporterade Sky Sport Italia att Inter är mycket nära att slutföra Mirandas övergång för ungefär €15 miljoner. Enligt de uppgifter som Sky Sport Italia lyckats komma åt behöver inte ens Inter skicka en representant till den spanska huvudstaden för att slutföra övergången utan det väntas göra via e-mail. Idag rapporterar även MARCA att Mirandas spelarkarriär i röd-vitrandigt med stor sannolikhet kommer stanna på fyra säsonger under perioden 2011-2015. 
  16.06.2015: Sent igårkväll rapporterade Gianluca Di Marzio på Sky Sport Italia att Miranda närmar sig en övergång till Inter. Enligt de uppgifter som den italienska TV-kanalen samlat ihop skall Inter vara beredda att betala €15 miljoner för försvarsspelarens tjänster. Samma källa uppger också att Inter tror sig också kunna slutföra affären i samband med ett möte som skall äga rum under torsdagen och på så vis konkurrera ut Milan, Chelsea och Manchester United i kampen om 30-åringens signatur. 
  14.06.2015: I jämförelse med förra säsongen har Mirandas status i Atlético gått ned, något som också gör att den spanska huvudstadsklubben är beredd att sälja 30-åringen för att tjäna pengar på mittförsvararen innan hans kontrakt går ut nästa sommar. Därför lyssnar man nu på potentiella anbud, något som man inte gjorde ifjol. Det betyder dock inte att man kommer ge bort den brasilianske landslagsmannen utan man vill ha en acceptabel summa för försvarsspelaren. Det finns gott om intressenter för Miranda, men det gäller också att de erbjuder inom ramen för vad klubben anser är rimligt. I dagarna har det framkommit information om att Inter kommer erbjuda €15 miljoner för Mirandas tjänster, men Atlético vill ha uppemot €20 miljoner för försvararen. Milan är också intresserade, men i nuläget är Miranda andravalet bakom Mats Hummels. 

   Mario Suárez
  (24.02.1987, 188 cm, 80 kg, högerfotad, defensiv mittfältare)
  28.06.2015: Atlético är visserligen på jakt efter förstärkningar centralt på mittfältet, men det gäller också att man hittar en ny destination åt spelarna som meddelat att de vill lämna klubben innan man kan slutföra några övergångar. Mario kommer lämna Atlético under sommarens övergångsfönster, men hans situation är lite speciell. Det har visserligen inkommit anbud till den spanska huvudstadsklubben och huvudpersonen själv, men inget har ännu övertygat någon av de båda parterna. Såväl spelare som klubb förväntar sig dock att situationen skall få en upplösning innan den 8 juli då försäsongen sätter igång. 

   Miguel Ángel Moyà
  (02.04.1984, 189 cm, 82 kg, högerfotad, målvakt)
  30.06.2015: I dagens avsnitt av "SER Deportivos" som går på radiostationen Cadena SER rapporterade Edu Pidal att Miguel Ángel Moyà vet att han kommer få oerhört svårt att ta en ordinarie startplats i Atlético under den kommande säsongen och därför föredrar att lämna klubben, men något beslut är ännu inte taget från 31-åringens håll. 
  26.06.2015: För ett par dagar sedan dök det upp information om att "en person från Porto" kollat upp om Miguel Ángel Moyà vill lämna Atlético för spel i Portugal. Enligt uppgifter i dagens upplaga av AS var det Portos målvaktstränare Juan Carlos Arévalo som ringde målvakten för att kolla hans tillgänglighet. Moyà har alltjämt inte bestämt sig för vad han vill göra och har ingen brådska att ta ett slutgiltigt beslut. Han gillar tanken på att vara förstavalet i Porto som dessutom slåss om ligan i Portugal varje säsong och spelar regelbundet i Champions League, men han trivs också mycket bra i Atlético trots att han är medveten om att Simeones förstaval mellan stolparna är slovenen Jan Oblak.
  24.06.2015: Atlético känner alltjämt inte till Miguel Ángel Moyàs ståndpunkt när det gäller en potentiell övergång till Porto under sommarens övergångsfönster. Anledningen är väldigt enkel: Moyà gifte sig på Mallorca under gårdagen och har helt enkelt haft andra saker att stå i. Han väntas inte heller ge något slutgiltigt beslut i ärendet under de kommande dagarna. Samtidigt meddelar Mundo Atlético att Portos intresse för Moyá kommer som en överraskning i det röd-vitrandiga lägret och att Atlético själva måste se till sina egna intressen när det gäller lagbygget inför den nya säsongen. Atlético hade inga som helst planer på att leta efter en ersättare till Moyá, varken när säsongen tog slut eller under den senaste månaden då spelarna varit på semester. Trots det rapporterar MARCA att varken Simeone eller den sportsliga ledningen kommer släppa Moyà så länge man inte knytit åt sig en fullgod ersättare. Därför har José Luis Caminero och Andrea Berta påbörjat arbetet med att försöka hitta en målvakt som inte skall dra ned på kvalitén i det röd-vitrandiga målet. 
  23.06.2015: Porto vill värva Miguel Ángel Moyà skriver MARCA i dagens pappersupplaga av tidningen. Enligt uppgifter som den huvudstadsbaserade tidningen samlat ihop fick Miguel Ángel Gil Marín en förfrågan av Pinto da Costa iom möjligheten att värva målvakten i samband med mötet mellan de båda under söndagen. Atlético hade dock inte möjligheten att kontakta målvaktens agent Manuel García Quilón under gårdagen då i stort sett hela klubbledningen reste till Kina. Atlético är nöjda med Moyás insatser sedan flytten från Getafe och kommer inte stå ivägen för 31-åringen om han vill lämna eftersom Jan Oblak är förstavalet mellan stolparna. Det är således upp till Moyá att bestämma sig om han vill slåss om en ordinarie plats i Atléticos mål eller acceptera Portos förfrågan. Han skulle nämligen bli förstavalet hos portugiserna i och med att Julen Lopetegui inte känner någon större tillit till någon av sina fyra målvakter. Samtidigt skriver portugisiska O Jogo att det är Julen Lopetegui som valt ut Moyà och att målvakten inte kommer ingå i samma affär som Jackson Martínez. De båda klubbarna skall dessutom ha förhandlat med varandra under en längre tid och föga förvånande är det Jorge Mendes som fungerar som en mellanhand mellan Atlético och Porto. Samma källa uppger att förhandlingarna mellan de båda klubbarna är ganska långt gångna, men att det inte finns någon överenskommelse ännu. 
  22.06.2015 (21:30): AS rapporterar under måndagskvällen att Porto har frågat om Miguel Ángel Moyás tillgänglighet. Den portugisiska storklubben har visserligen fyra målvakter, men ingen av de har övertygat Julen Lopetegui om att de borde vara det självklara förstavalet mellan stolparna. Därför har Porto kollat upp om det finns en möjlighet att värva 31-åringen. Samtidigt har det dykt upp information i Portugal som säger att Moyà mycket väl kan ingå i en potentiell affär med Jackson Martínez. Det är Antena 1 som rapporterar att Moyà skall ingå i en affär samtidigt som AS påstår att dessa inte har något med varandra att göra. 
  22.06.2015 (16:45): I samband med dagens program av "Directo MARCA Local" som går på Radio MARCA rapporterade Roberto Gómez att Atlético kommer offentliggöra en försäljning av Miguel Ángel Moyà till Porto sedan Miguel Ángel Gil Marín kommit överens med den portugisiska storklubben om en övergång. I samma veva har Deportes COPE kollat upp situationen kring Moyà och enligt deras källor, som är "direkt knutna till spelaren" skall 31-åringen känna till att det finns ett någorlunda intresse från Porto-håll. En icke namngiven person (antagligen en agent) skall ha ringt målvakten och frågat om han är intresserad av spel i Porto, men portugiserna skall inte ha presenterat något anbud, varken till spelaren eller Atlético. 

    Guilherme Siqueira
  (28.04.1986, 183 cm, 76 kg, vänsterfotad, vänsterback)
  23.06.2015: Atléticos tränarstab med Diego Simeone i spetsen var nöjda med Siqueiras avslutning på säsongen och vill visserligen se vänsterbacken i röd-vitrandigt nästa säsong också, men i nuläget tyder det mesta på att 29-åringen lämnar Atlético om Filipe Luís värvas under sommarens övergångsfönster.Den spanska huvudstadsklubben betalade sammanlagt €10 miljoner för brasilianaren när han anslöt som just Filipe ersättare ifjol, men kan nu sälja honom. Enligt uppgifter till MARCA, Onda Cero och Cadena COPE skulle huvudmotivet till ett sådant beslut vara att klubben helt enkelt inte har råd att behålla honom om Filipe återvänder till Atlético. 

   Toby Alderweireld
  (02.03.1989, 186 cm, 75 kg, högerfotad, mittförsvarare/vänsterback/defensiv mittfältare)
  27.06.2015: Atlético vill visserligen räkna med Toby Alderweireld som direkt konkurrens till Diego Godín och José María Giménez, men den belgiske landslagsmannen har andra planer. Det är sedan tidigare känt att Alderweireld känner att han slår ur underläge om han skulle återvända till Atlético p.g.a. de båda uruguyanernas fina samarbete i mittförsvaret och vill därför lämna för spel på annat håll. Alderweirelds pappa har meddelat Atlético hur sonens tankar går i nuläget och att han vill fortsätta sin spelarkarriär i Tottenham. Samtidigt som Atlético försöker övertala Alderweireld att stanna jobbar man med att hitta en lösning tillsammans med Daniel Levy. Andra klubbar har också visat intresse för mittförsvararen, men hans val är spel i Spurs. 
  26.06.2015: I gårdagens upplaga av The Telegraph rapporterade tidningen att Tottenham Hotspur ligger närmast en potentiell affär med Atlético gällande Toby Alderweireld. Enligt de uppgifter som engelsmännen presenterade skall de båda klubbarna vara allt närmare en överenskommelse, men en potentiell övergångssumma nämns ännu inte. Alderweireld ser väldigt positivt på en övergång till Spurs eftersom han skulle få en ordinarie startplats ihop med landsmannen och den gamle lagkamraten från Ajax Jan Verthongen. Försvarsspelaren befinner sig för närvarande på Bali i Indonesien där han firar sin smekmånad efter att ha gift sig för ett par dagar sedan. När han väl återvänder från densamma väntar han sig en upplösning. 
  22.06.2015: Atlético har visserligen försökt övertala Toby Alderweireld att fortsätta spela sin fotboll i den spanska huvudstaden, men belgaren är alltjämt inte övertygad om att han får en viktig roll i laget. Därför vill han helst stanna i Premier League och enligt uppgifter i engelska Daily Mirror är Southampton beredda att betala €25 miljoner för att få behålla Alderweireld. Samtidigt rapporterade Duncan Castles på The Sunday Times att den belgiske landslagsmannen är närmast en övergång till Tottenham i nuläget. I just London-klubben spelar flera av Alderweirelds landsmän och enligt de uppgifter som presenteras i artikeln skall 26-åringen erkänt att hans beslut är att spela i Spurs nästa säsong. 
  19.06.2015: Trots ganska ihärdiga rykten i England som placerar Toby Alderweireld som någon sorts mellanskillnad i en bytesaffär med Chelsea för att Filipe Luís skall återvända fortsätter spansk media rapporterar om att Atléticos plan går ut på att behålla försvarsspelaren. Atléticos sportsliga ledning och Diego Simeone vill att Alderweireld skall återvända och slåss om startplatsen bredvid Diego Godín med José María Giménez. 
  14.06.2015: Idag rapporterar AS att Toby Alderweirelds far, Vic, nyligen besökt den spanska huvudstaden för att se hur tankarna går i det röd-vitrandiga lägret gällande sonens framtid i Atlético. Den belgiske landslagsmannens återkomst till Atleti är inte garanterad på något vis trots att han alltjämt har två år kvar på sitt kontrakt med klubben och att José Luis Caminero uttalat sig om att man tar hans återkomst till Spanien för givet. En av de stora anledningarna till den här situationen är att Alderweireld själv är osäker på sin plats i Atlético vid en återkomst. Alderweireld känner nämligen att José María Giménez tagit sådana steg i sin utveckling att det är uruguyanen som har en stor fördel i kampen om mittbacksplatsen bredvid självskrivne Diego Godín. De båda uruguyanernas fina samspel är en annan nackdel som belgaren överväger när han tar sitt slutgiltiga beslut om han vill stanna eller lämna för spel på annat håll och det faktum att de spelar ihop i Copa América under somamren gör inte saken bättre för Alderweireld. 

   Óliver Torres
  (10.10.1994, 175 cm, 67 kg, högerfotad, offensiv mittfältare)
  25.06.2015: Atlético har visserligen klargjort för Óliver att såväl klubben som Diego Simeone räknar med honom inför den nya säsongen, men från röd-vitrandigt håll har man alltjämt inte meddelat spelaren vad han får för roll under den nya säsongen. Óliver växte en hel del under sin tid i Porto och vill fortsätta bygga på det med ännu mer kontinuitet spelmässigt. Han kommer få reda på sin roll under försäsongen som drar igång om ungefär två veckor. Om han inte skulle användas särskilt mycket sitter Julen Lopetegui i Porto och väntar på sin adept med öppna armar. 
  22.06.2015 (21:30): Enligt uppgifter till AS har Porto frågat Atlético om Ólivers tillgänglighet under sommarens övergångsfönster. Tidningen har dessutom vänt i sin rapportering kring 20-åringen och rapporterar nu att Óliver mycket väl skulle kunna tillbringa ytterligare en säsong på lån i Porto. Óliver ser positivt på ytterligare en utlåning och detsamma gäller plötsligt Atlético också, speciellt då portugiserna återigen spelar i UEFA Champions League. 
  22.06.2015 (11:50): I samband med slutförhandlingarna som Miguel Ángel Gil Marín och Pinto da Costa höll i Porto under söndagen kom Óliver Torres namn upp. Det är ingen hemlighet att portugiserna väldigt gärna skulle vilja se 20-åringen i Porto-tröjan ytterligare en säsong, men Atlético har alltid varit klara på vad det är som gäller. Av naturliga anledningar kommer inte Óliver inkluderas i Jackson Martínez övergång, men enligt uppgifter till MARCA kommer de båda klubbarna att diskutera vad det är som gäller längre fram när Diego Simeone har sett alla spelare under försäsongen. 

   Ángel Correa
  (09.03.1995, 174 cm, 70 kg, högerfotad, släpande anfallare/ytterforward)
  22.06.2015: Ángel Correas namn dök upp under gårdagens slutförhandlingar med Porto om Jackson Martínez. Den portugisiska storklubben är intresserad av Atléticos argentinske anfallare, men spanjorerna meddelade Porto att man i så fall får ta en sådan diskussion längre fram. Diego Simeone vill först se hur Correa gör ifrån sig under försäsongen för att sedan ta ett slutgiltigt beslut om hans landsman får en plats i nästa säsongs trupp. 

   Raúl Jiménez
  (05.05.1991, 190 cm, 76 kg, högerfotad, anfallare)
  24.06.2015: Intresset för Raúl Jiménez sedan Atlético började filtrera information om att anfallaren med stor sannolikhet kommer lämna för spel på annat håll har varit ganska stort. Den mexikanske landslagsmannen föredrar som bekant att spela sin fotboll i Spanien eftersom han vill åt ett spanskt pass som i så fall skulle ge honom större chanser till en permanent plats i Atlético. Alternativen är många inom Spaniens gränser. Rayo Vallecano har positionerat sig gällande en inlåning av 24-åringen samtidigt som detsamma gäller Espanyol i väntan på att Sergio Garcías och Felipe Caicedos respektive framtid skall avgöras. Igår rapporterade även lokaltidningen i Granada att stadens stolthet är mycket intresserade av Raúl Jiménez och att klubben kommer försöka låna in mexikanen under sommarens övergångsfönster. 
  22.06.2015 (21:15): Till skillnad från imorse rapporterar numera AS att Atlético kan tänka sig sälja Raúl Jiménez under sommarens övergångsfönster och att Porto är en potentiell köpare. Samtidigt frångår man inte att mexikanen mycket väl kan lånas ut den kommande säsongen. Tidigare skall exempelvis Monaco ha erbjudit €17 miljoner för 80% av anfallarens ekonomiska rättigheter. 
  22.06.2015 (11:50): Atlético kommer med stor sannolikhet låna ut Raúl Jiménez för att han skall få tillräckligt med speltid under den kommande säsongen, men också för att det inte finns några icke EU-platser kvar i truppen sedan man bestämt sig för att skriva in Ángel Correa. Från röd-vitrandigt håll tror man på den mexikanske landslagsmannen och hans kvalitéer som fotbollsspelare, men i och med den stora omstruktureringen av Atléticos anfall där det är tänkt att man skall köpa in spelare som går rakt in i startelvan på en gång så vill man inte att Raúl Jiménez utveckling stagnerar p.g.a. brist på speltid. I samband med Miguel Ángel Gil Maríns resa till Porto för att slutföra Jackson Martínez övergång till Atlético dök just 24-åringens namn upp i diskussionerna om spelare som kan lånas ut till den portugisiska storklubben. De regerande ligamästarna Benfica är ett annat alternativ, men båda klubbarna erbjuder spel i UEFA Champions League den kommande säsongen. Monaco har också visat intresse för anfallaren, men enligt uppgifter till AS vill huvudpersonen själv helst stanna i Spanien eftersom han i så fall skulle vara närmare att få ett spanskt pass. Atlético kommer ta ett slutgiltigt beslut tillsammans med anfallarens representant Jorge Mendes. 
  20.06.2015: Enligt uppgifter till AS kan Raúl Jiménez hamna i Porto om Jackson Martínez slutligen köps loss av Atlético under sommarens övergångsfönster. Atléticos sportsliga ledning är på jakt efter en klubb där den mexikanske landslagsmannen skall få regelbunden speltid och den portugisiska storklubben är ett av alternativen. Porto har dock nekat att man skulle vara intresserade av Raúl Jiménez när uppgifterna om hans potentiella utlåning kom på tal första gången. Det återstår om det var en taktik för att säkra 24-åringen eller om man helt enkelt inte är intresserade. 

   Borja Bastón
  (25.08.1992, 191 cm, 79 kg, högerfotad, anfallare)
  25.06.2015: Det blev ingen uppflyttning för Real Zaragoza trots att de hade 3-1 efter första matchen i play-offet till Primera División. Därför blir det nu inget mer spel för Borja i Aragón-klubben då såväl spelaren själv som Atlético bestämt sig för att hans cykel i Segunda División har kommit till ända. Borja har kopplats ihop med mängder av klubbar under de senaste månaderna där Rayo Vallecano, Real Betis och Getafe visat störst intresse för honom. Atlético har redan tagit ett beslut om att 23-åringen kommer lånas ut till en klubb i Primera División under sommaren då man alltjämt tror på anfallarens kvalitéer. I värsta fall kan det bli så att man säljer honom, men då bakar man in en återköpsklausul i Borjas kontrakt. Atlético vill att Borja har en ny klubb innan den 8 juli då den största delen av spelare återvänder till Majadahondas träningsanläggning för starten av försäsongen. 
  14.06.2015: Getafes president Ángel Torres är väldigt intresserad av Atléticos lånespelare för att försöka bygga ett lag med så små medel som möjligt som skall hålla sig kvar i Primera División nästa säsong. Borja Bastón är en av alla dessa som gjort ett starkt intryck i Segunda División under den nyligen avslutade säsongen. Han har stått för sammanlagt 23 mål och intressenter kommer inte saknas i sommar. Förutom just Getafe, som dessutom inte kan värva spelare innan de löst sin existens i Primera División, så har andra alternativ dykt upp för 23-åringen. Idag rapporterar exempelvis Radio MARCA att Atlético är beredda att inkludera Borja i en potentiell affär med för Ignacio Camacho i och med att man vill få ned priset på spelaren samtidigt som Málaga är på jakt efter en anfallare. En sådan affär skulle inkludera en återköpsklausul för anfallaren då Atlético alltjämt tror på Borja som potentiell seniorlagsspelare inom ett par säsonger. Málagas ståndpunkt i en sådan affär är dock alltjämt okänd. 

    Léo Baptistão
  (26.08.1992, 181 cm, 74 kg, högerfotad, släpande anfallare/anfallare/ytterforward)
  22.06.2015: I samband med den 22:a upplagan av Torneo Nacional Pamesa La Liga Promesas för barn bekräftade Villarreals president Fernando Roig att Léo Baptistão spelar i Castellón-klubben under den kommande säsongen: "Vi har gjort klart med fyra spelare: Samu García, Samu Castillejo, målvakten Alphonse Areola och Léo Baptistão som kommer på lån" sade han till La Sexta mitt under direktsändning. 
  16.06.2015: Det är alltjämt oklart vad Villareals köpoption ligger på, men enligt källor till Mundo Atlético i Villarreal skall Castellón-klubbens köpoption på Léo Baptistão vara högre än €5 miljoner, men också lägre än €10 miljoner. Samtidigt väntar spelaren på att Villarreal skall ringa för att han skall genomföra läkarundersökningen och presenteras som ett av klubbens första nyförvärv inför den nya säsongen. 
  15.06.2015: Idag rapporterar såväl MARCA som Mundo Atlético att Léo Baptistão kommer ingå i en spelaraffär med Luciano Vietto. Det mesta tyder på att Atlético kommer låna ut anfallaren till just Villarreal som dessutom ordnat en köpoption på Baptistão. Det är dock oklart vad den i så fall kommer ligga på och om Atlético har möjligheten att göra ungefär som man planerar med Toby Alderweireld, nämligen köpa tillbaka spelaren om han gör bra ifrån sig i Castellón. Samtidigt rapporterar Raul Granado på Onda Cero att Léo Baptistão kommer resa till Spanien inom kort för att genomföra den obligatoriska läkarundersökningen med Villarreal. 

    Lucas Hernández
  (14.02.1996, 180 cm, 75 kg, vänsterfotad, mittförsvarare/vänsterback)
  30.06.2015: Bayer Leverkusen är återigen intresserade av en ung Atlético-spelare som kan agera ytterback. Ifjol försökte man både låna och köpa loss Javi Manquillo innan högerbacken bestämde sig för spel i Liverpool. I år vill man gå en liknande väg, men den här gången handlar det inte om Manquillo utan Lucas Hernández. Atlético har visserligen klargjort för spelaren att man gärna ser honom som fjärde mittförsvarare inför den nya säsongen, men fransmannen är ambitiös och vill ha regelbunden speltid. Därför vill han även att Atlético skall låna ut honom under den kommande säsongen för att han på så vis skall fortsätta utvecklas. Förutom en mängd olika klubbar runtom i Primera División har alltså Bayer Leverkusen dykt upp som ett potentiell alternativ för Lucas, men det är alltjämt oklart vad klubben tycker om en utlåning till Bundesliga och om spelaren själv hellre stannar inom Spaniens gränser.
  27.06.2015: Atlético har klargjort för Lucas att man räknar med honom som fjärde mittförsvarare under den kommande säsongen, men fransmannen och hans agent går i andra tankar. 19-åringen har mer eller mindre bara tränat med Atlético under det senaste året och spelat med Atlético B, något som gör att han vill lånas ut under 2015-2016 års upplaga av Primera División för att på så vis samla på sig erfarenhet. 
  23.06.2015: Det har spekulerats en hel del i Lucas framtid och om han kommer lånas ut under den kommande säsongen. Inget beslut är ännu taget, men enligt uppgifter till MARCA, Onda Cero och Cadena COPE verkar det väga över till att han slutligen stannar i Atlético. Den spanska huvudstadsklubben har jobbat på att försöka värva Filipe Luís under flera månaders tid och om den brasilianske landslagsmannen slutligen hamnar i Atlético kommer Siqueira antagligen att säljas eftersom man inte har råd att behålla båda spelarna. Det i sig öppnar upp en plats åt Lucas som normalt sett är mittförsvarare, men som också kan spela som vänsterback. 
  19.06.2015: Det är alltjämt oklart vad Atlético kommer göra med Lucas under den kommande säsongen. Lucas kommer tillhöra seniorlaget i Atlético i och med att hans kontrakt säger så. Försvarsspelaren har gott om intressenter, men Atlético kommer inte ta några slutgiltiga beslut innan man vet vad som händer med Toby Alderweireld och om den belgiske landslagsmannen stannar i röd-vitrandigt den kommande säsongen. Rayo har visat ett ganska starkt intresse för den franske U19-landslagsmannen och från röd-vitrandigt håll ser man väldigt positivt på en sådan lösning. Tidigare har även Getafe visat intresse för spelaren. 

   Emiliano Velázquez
  (30.04.1994, 185 cm, 79 kg, högerfotad, mittförsvarare)
  16.06.2015: Emiliano Velázquez första säsong i Spanien har gjort honom till en av Atléticos mest eftertraktade lånespelare. Många klubbar på den iberiska halvön har anmält sitt intresse för uruguyanen, men Atlético har alltjämt inte tagit något slutgiltigt beslut gällande 21-åringens framtid. Den spanska huvudstadsklubben kommer dock att bestämma vart försvarsspelaren fortsätter sin karriär inom kort. Getafe anmälde sitt intresse för att behålla Velázquez ytterligare en säsong tidigt, men under tiden har även Levante dykt upp som ett alternativ. Det kan även bli så att han stannar i Atlético om Toby Alderweireld bestämmer sig för att spela sin fotboll i England, men i nuläget verkar alltså det mest troliga att han lånas ut ytterligare en säsong. 
  14.06.2015: Den uruguyanske mittförsvararen kan mycket väl hamna i Getafe även nästa säsong. Enligt uppgifter till AS är Emiliano Velázquez positivt inställt till spel hos Los Azulones under ytterligare en säsong, men det återstår alltjämt att se vad Atlético kommer göra med honom när spelartruppen formerats någorlunda i takt med att sommaren har sin gång. 

    Emiliano Insúa
  (07.01.1989, 179 cm, 85 kg, vänsterfotad, vänsterback)
  30.06.2015: Diego Simeone räknar inte med Emiliano Insúa och vänsterbacken är därmed på jakt efter en ny klubbadress samtidigt som Atléticos klubbledningen jobbar för att truppen skall ta form. Rayo Vallecano vill gärna att Insúa stannar ytterligare en säsong, men det finns även andra intressenter. River Plate är en sådan och det bekräftade deras sportchef Enzo Francescoli i en intervju med argentinska TyC Sports under tisdagen: "Insúa är ett alternativ och vi befinner oss för närvarande i förhandlingar om just honom" sade Francescoli till TV-stationen under tisdagen. 

   Sílvio
  (28.09.1987, 178 cm, 72 kg, båda fötterna, högerback/vänsterback)
  25.06.2015: I dagens upplaga av Récord rapporterar tidningen att Sílvio med stor sannolikhet fortsätter spela sin fotboll i Benfica under den kommande säsongen. Diego Simeone har aldrig räknat med den portugisiske ytterbacken som efter en fin start i röd-vitrandigt har haft enorma skadeproblem. Han har alltjämt har ett år kvar på sitt nurvarande kontrakt med Atlético, men av naturliga anledningar blir det inget spel i röd-vitrandigt igen. 

  AVSKRIVNA RYKTEN

   Carlos Tévez (Juventus FC)
  (05.02.1984, 173 cm, 75 kg, båda fötterna, anfallare)
  26.06.2015: Atlético gjorde sitt yttersta, men någon övergång lyckades man inte få till. Istället lämnar Carlos Tévez för spel i Boca Juniors. 


  0 KOMMENTARER      2403 VISNINGAR
  ZORAN ZORIC
  zoranzoric@gmail.com
  På Twitter: zoranzoric
  2015-07-01 10:05:00


  ANNONS:

  Fler artiklar om Atlético

  Spelschema 2017/18
  Atlético
  2017-10-22 19:00:00

  Inför Celta Vigo - Atlético de Madrid
  Atlético Atléti reser till Vigo på jakt efter sin första seger efter fyra raka matcher utan vinst.
  2017-10-22 00:39:00

  Inför Qarabag – Atlético de Madrid
  Atlético Atlético reser till ett svårspelat Azerbajdzjan för första gången någonsin i hopp om att vinna sin första match i gruppen.
  2017-10-18 12:28:00

  Simeone:"En bra match vi fick se"
  Atlético MADRID. Det blev inte tre poäng denna gången heller för Atlético Madrid mot Barcelona. Simeone har ännu inte vunnit Barca i ligaspelet men denna gång fick man iallafall med sig en poäng.
  2017-10-15 00:09:22

  Atlético tappade ledningen mot Barcelona
  Atlético Ett Atlético som blandade och gav tog en tidig ledning men bjöd in Barcelona i andra halvlek med ett tidvis slarvigt försvarsspel.
  2017-10-14 23:15:00

  Inför Atlético de Madrid - FC Barcelona
  Atlético Atlético tar emot Barca som hade en minst sagt svajig försäsong men nu ser starka ut. Ska Atlético fortsatt vara med i toppen och eventuellt en titelstrid har man inte råd att förlora ikväll.
  2017-10-14 10:48:00

  Inför Leganés - Atlético de Madrid
  Atlético Atlético reser till utkanten av Madrid, närmare bestämt Leganés för att spela ett miniderby. En intressant match som kräver att Atlético återhämtat sig från senast.
  2017-09-30 11:40:00

  Simeone:"Chelsea vann välförtjänt"
  Atlético MADRID. På onsdagskvällen spelades stormatchen mellan Atlético Madrid och Chelsea. Det blev engelsmännen som drog det längsta strået tillslut, något Simeone tyckte var rättvist.
  2017-09-28 00:11:00

  Inför Atlético de Madrid - Chelsea FC
  Atlético Toppmöte väntar på Wanda Metropolitano när Atlético tar emot Chelsa FC. En måste match för Atlético som riskerar att hamna efter vid poängtapp.
  2017-09-27 13:53:00

  Simeone: "De är världens bästa målvakter"
  Atlético MADRID. På tisdagskvällen var det dags för presskonferens för Simeone. Argentinaren fick framför allt frågor om Diego Costa, något han inte riktigt ville svara på.
  2017-09-26 22:30:00

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Spansk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  ”Då är de kungar resten av livet”
  Oakland vann viktiga mötet
  Hubocan flyttar till Trabzonspor
  ”Njöt av att sätta dit Man United”
  New York, ligaspel och frysboxar
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhörnan Leovegas
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies