fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhornan
Besökare: 35685 | Inloggade: 50 | Antal medlemmar: 179232
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Altas y Bajas 2015 Sammanfattning av rykten 20 maj-12 juni

  Altas y Bajas 2015: Sammanfattning av rykten 20 maj-12 juni

  Välkommen till Atlético-redaktionens "Altas y Bajas", en sammanfattning av alla rykten som dyker upp mellan februari och slutet av säsongen. I denna artikeln finner Du det senaste kring de senaste ryktena. De senaste uppdateringarna sker i rött! Nedan följer den första sammanfattningen av övergångssommaren: 20 maj-14 juni.

  RYKTEN IN

    Edinson Cavani (PSG)
  (14.02.1987, 184 cm, 71 kg, högerfotad, anfallare)
  25.05.2015: "Atlético vill, men Atlético kan inte". Så går snacket när det gäller Edinson Cavanis potentiella övergång till den spanska huvudstadsklubben. Från röd-vitrandigt håll är man väldigt intresserade av uruguyanen, men i nuläget skall man helt enkelt sakna de ekonomiska medlen för att kunna genomföra en övergång av den här storleken. En potentiell övergångssumma ligger på uppemot €50 miljoner samtidigt som lönekostnaderna skulle bli väldigt höga. De båda huvudstadsbaserade tidningarna AS och MARCA är rörande överens i just det här fallet: det blir ingen Cavani till Atlético i sommar. 
  20.05.2015: Atléticos intresse för Edinson Cavani är genuint och det är något som man inte ens döljer längre. Den spanska huvudstadsklubben har närmat sig Cavani via den vänskap som han delar med Diego Godín. Samtidigt ringde Diego Simeone upp uruguyanen i mitten av mars för att prata om en potentiell övergång till Atlético och presentera de röd-vitrandigas projekt nästa säsong. För ett par veckor sedan rapporterade La Sexta att Atlético har en överenskommelse med Cavani om spel i Atlético, men att det också krävs ungefär €50 miljoner för en potentiell övergång. Han skulle i så fall tjäna uppemot €6 miljoner per säsong. Under de senaste dagarna har dock Atléticos hopp om en potentiell värvning grusats då Juventus klivit in i handlingen på allvar. De regerande italienska mästarna jobbar på en överenskommselse där spelaren skulle få ett 4-årskontrakt och en lön som ligger på ungefär €8 miljoner per säsong. På onsdag kommer Juventus skicka representanter till Paris för att försöka få till en överenskommelse. När den här delen är på plats kommer Juventus kontakta PSG om förhandlingar kring en övergångssumma. 

   Carlos Tévez (Juventus FC)
  (05.02.1984, 173 cm, 75 kg, båda fötterna, anfallare)
  11.06.2015: Atléticos jakt på att försöka säkra upp Carlos Tévez fortsatte under gårdagen, men enligt uppgifter till Sky Sport Italia kommer det bli en ganska kostsam historia för den spanska huvudstadsklubben. Diego Simeone har visserligen varit i kontakt med Tévez och konversationerna mellan de båda parterna har varit positiva, men den argentinske landslagsmannens lönekrav är något som försvårar en potentiell affär. I gårdagens avsnitt av Deportes COPE rapporterade visserligen Verónica Brunati att Juventus inte kommer stå ivägen för anfallaren om han vill fortsätta sin spelarkarriär i Atlético, men enligt Sky Sport Italia kräver Tévez en lön på ungefär €5 miljoner per säsong. Samma källa uppger även att anfallarens agent vill ha en ganska saftig provision för att ordna fram en övergång till Atlético. Samtidigt rapporterar La Gazzetta dello Sport Tévez föredrar spel i den spanska huvudstadsklubben jämfört med exempelvis PSG av flera olika anledningar, några av dessa är språket och Simeone. 
  10.06.2015: I dagens upplaga av AS skriver den huvudstadsbaserade tidningen att Carlos Tévez har varit i kontakt med Juventus från Argentinas läger i Chile där de förbereder sig för Copa América. Den argentinske landslagsmannen skall återigen ha meddelat de regerande Serie A-mästarna att han vill lämna Juventus för spel på annat håll, men vart han vill gå är alltjämt oklart då det inte verkar ha framkommit från konversationen med italienarna. Samma källa uppger även att nya potentiella destinationer i form av MLS och Qatar har framkommit på senare tid, men beslutet verkar vara mellan en återkomst till Boca Juniors och spel i Atlético nästa säsong. Samtidigt har Juventus meddelat Tévez agent att man kommer ge anfallaren tre dagar för att han på så vis skall bestämma sig för vart han spelar nästa säsong. Vid en potentiell övergång till Boca Juniors kommer Buenos Aires-klubben få hjälp av sin tröjsponsor och respektive lån för att lösa anfallaren, men om det är till Atlético han vill gå väntas förhandlingar mellan de båda klubbarna öppnas upp. Mario Mandzukic skulle kunna ingå i en potentiell affär klubbarna emellan, men den kroatiske landslagsmannen är inte Juventus förstaval. 
  09.06.2015 (21:45): Enligt uppgifter till TyC Sports journalisten Esteban Edul är Atlético beredda att betala Carlos Tévez utköpsklausul för att han skall representera den spanska huvudstadsklubben nästa säsong. Samtidigt rapporterar TV-kanalen att Boca Juniors president Daniel Angelici är på väg till Chile för att träffa Tévez och på så vis försöka slutföra anfallarens återkomst till La Bombonera. 
  09.06.2015: Om man skall gå efter den linjen som italiensk media presenterar under de senaste dagarna så verkar det som om Juventus och dess klubbledning har gett upp hoppet om att Carlos Tévez skall spela sin fotboll hos de regerande Serie A-mästarna nästa säsong. Juventus-ledningen verkar fast beslutna om att Tévez lämnar för spel i Boca Juniors under sommaren. Trots det kommer Tévez representant Adrián Ruocco träffa Juventus sportchef Beppe Marotta för att ge svar på kontraktsförslaget som "La Vecchia Signora" lagt fram till sommaren 2017. Mötet de båda parterna emellan väntas äga rum någon gång under veckan, antagligen idag. Samtidigt uttalade sig Bocas president Daniel Angelici i argentinsk media om en potentiell återkomst för "Apache": "Det vore förstås en dröm att han återvände, men vi får se när det blir verklighet. Det beror mer på spelarens vilja än klubben. Vi håller alltid dörrarna öppna. Han har alltjämt ett år kvar på sitt nurvarande kontrakt med Juventus och det måste man respektera. Han har meddelat mig att han kommer avsluta sin karriär i Boca. Jag kommer att ringa honom under morgondagen (på tisdag) för att se hur tankarna går och inleda konversationer" sade Angelici till Radio América y Closs under måndagskvällen. 
  08.06.2015: Enligt uppgifter till AS kommer de kommande sju dagarna med stor sannolikhet bli avgörande för vart Carlos Tévez spelar sin fotboll under nästa säsong. Den argentinske landslagsmannen väljer mellan minst fyra olika alternativ och samtliga har sina fördelar. Anfallaren har meddelat flera av sina intressenter att han kommer bestämma sig för vart han går efter UEFA Champions League-finalen. Det slutgiltiga beslutet kommer antagligen att tas under veckan vilket innebär att Tévez därmed kan bli Atléticos första värvning inför den nya säsongen. Fem klubbar är med i kampen om 31-åringens signatur: Juventus, PSG, Atlético de Madrid, Liverpool och Boca Juniors. En fortsättning hos de regerande Serie A-mästarna verkar mer och mer uteslutet om man skall tro rapporteringen i Italien och Spanien samtidigt som PSG erbjuder honom överlägset bäst lönevillkor. Den spanska huvudstadsklubben ger honom möjligheten att spela i Primera División under Diego Simeones ledning. Liverpool har visat intresse på senare tid, men med tanke på att han minst sagt vantrivdes i England under flera års tid så är nog den möjligheten ganska avlägsen i nuläget. Liverpool spelar dessutom inte i UEFA Champions League. Boca Juniors erbjuder anfallaren en möjlighet att återvända till klubben där han växte upp och tog sina första steg som professionell fotbollsspelare innan han lämnade för spel i Brasilien med Corinthians. Tévez har alltid varit klar på att spel i hjärteklubben närmar sig och att han kommer avsluta spelarkarriären i Argentina. 
  07.06.2015: Juventus sportchef Beppe Marotta uttalade sig i media om Carlos Tévez framtid efter gårdagskvällens förlust i UEFA Champions League mot Barcelona och på honom lät det inte alls som om det är säkert att argentinaren fortsätter i svart-vitrandigt nästa säsong: "Spelarens vilja är en avgörande faktor i om han stannar. Därför kommer vi att prata med Tévez för att se vad han själv vill göra. Vi har stor respekt för Tévez och hoppas att han skall stanna i Juventus, men vi måste också vara förberedda på allting" sade Marotta till de journalister som samlats för att ta del av hans tankar efter en hedrande finalförlust mot vad som varit Europas bästa klubblag sedan januari i år. 
  05.06.2015: Atléticos president Enrique Cerezo intervjuades av den spanska radiostationen 4G under tisdagskvällen och väl där uttalade han sig faktiskt om Carlos Tévez, men precis som tidningarna spekulerat i tidigare under dagen är man pessimistiska gällande anfallarens potentiella övergång i sommar: "Det där med Falcao och Tévez är svårt. Vi måste anpassa oss till det vi egentligen måste ha: ett bra lag som är konkurrenskraftigt, förhållandevis ungt och starkt som dessutom kan prestera till slutet av säsongen" sade han till radiostationen. Samtidigt rapporterar argentinska TyC Sports pålitlige journalist Germán García Grova att Diego Simeone är i daglig telefonkontakt med Tévez för att försöka övertyga honom om att välja spel i Atlético över den sanslösa summan av pengar som PSG erbjuder.
  04.06.2015: Atlético jobbar visserligen på frenetiskt för att Carlos Tévez skall spela i röd-vitrandigt nästa säsong, men det kommer bli väldigt svårt att värva argentinaren om man skall tro uppgifter i dagens pappersupplaga av MARCA. Den huvudstadsbaserade tidningen skriver att Tévez har ett anbud på €12 miljoner per säsong från PSG som han skall ta ställning till efter UEFA Champions League-finalen. Av fullt naturliga skäl råder det således pessimism i den spanska huvudstadsklubben som hoppas på att Diego Simeone skall bli den avgörande faktorn i den här historien. 
  03.06.2015: Enligt uppgifter i dagens upplaga av AS kommer Juventus inte sätta några käppar i hjulen för Carlos Tévez om han bestämmer sig för att lämna Serie A för spel på annat håll. Samma källa uppger att det fanns en pakt mellan Tévez och Juventus klubbledning när spelaren anlände till Italien där argentinaren skall få lämna om ett intressant anbud kommer för honom. AS rapporterar att en potentiell övergång kommer kosta ungefär €10 miljoner plus de €4,5-5 miljoner som anfallaren drar hem lönemässigt per säsong. Juventus är koncentrerade på UEFA Champions League-finalen och tanken är att de skall klara upp ett flertal spelares framtid efter säsongens viktigaste match. I nattens avsnitt av "El Partido de las 12" rapporterade programledaren Joseba Larrañaga att Diego Simeone har pratat med Tévez många gånger under den senaste tiden för att se hur hans tankar går om fortsatt spel i Europa. Tévez skall ha sagt att han vill spela ytterligare två säsonger i Europa innan han återvänder till Boca Juniors. Atlético skall ha blivit erbjudna Tévez tjänster via en av Simeones vänner eller en person som Cholo har goda relationer med. Därifrån började också intresset för anfallaren och Simeone tycker väldigt mycket om just den här idéen. Samtidigt har Miguel Ángel Gil Marín meddelat Cholo att Atlético inte tänker köpa spelare som är 30 år eller äldre så länge de inte är något utöver det vanliga. Simeone vägrar dock ge med sig. I samma veva rapporterade DXTV:s journalist Veronica Brunati (som har oerhört bra kontakter när det gäller de argentinska spelarna i Europa) att Tévez har bestämt sig för att lämna Juventus och att hans kommande destination med stor sannolikhet blir antingen PSG eller Atlético. 
  02.06.2015: I samband med söndagens avsnitt av "Estudio Estadio" som går på TVE i Spanien avslöjade Javier Matallanas att Atlético är intresserade av Carlos Tévez och väldigt gärna skulle vilja se argentinaren i röd-vitrandigt nästa säsong. Idag är samtliga medier i den spanska huvudstaden överens om Atléticos intentioner: klubben vill värva Tévez, men det kommer inte bli ett lätt uppdrag att genomföra. När anfallaren lämnade Manchester City för spel i Juventus var tanken att det skulle bli hans sista stora kontrakt i Europa innan det bär av mot Buenos Aires och spel i Boca Juniors, men den planen kan komma att ändras. Enligt uppgifter till MARCA är idéen Diego Simeones och kontakter mellan de båda parterna har i sin tur etablerats eftersom Atlético kan klara av spelarens lönekrav så länge de ligger på nurvarande €4,5 miljoner per säsong. Tévez har ett år kvar på sitt nurvarande kontrakt med Juventus och är 31 år gammal vilket gör att klubben inte tror att en övergångssumma blir överdriven vid en potentiell övergång. Juventus kommer dock inte ge sig. De regerande Serie A-mästarna har redan erbjudit Tévez en förlängning, men det är något som han alltjämt inte har svarat på eftersom han vill koncentrera sig på säsongen på bästa möjliga vis. En potentiell värvning av Tévez kommer dock bara ske om Atlético lyckas sälja Mario Mandžukic för en god summa pengar. 

    Diego Costa (Chelsea FC)
  (07.10.1988, 188 cm, 85 kg, högerfotad, anfallare)
  02.06.2015: The Telegraph rappoterar att Chelsea inte har några planer på att sälja Diego Costa i sommar och att man därmed stänger dörrarna till en potentiell affär med Atlético. Samma källa bekräftar dock att Diego Costa har haft problem med anpassningen till England och att dessa inte enbart är knutna till det som framkommit i Spanien under de senaste veckorna. Anfallaren gjorde nämligen slut med sin flickvän när han flyttade till England, men det är framförallt skadeproblemen som tagit mycket mental styrka. Chelsea planerar dock att ge Diego Costa tid och plats för att bli kvitt sina ständiga muskelproblem som förföljt honom i över ett helt år vid det här laget. 
  01.06.2015"Diego Costa är inte lycklig i London" skriver MARCA i dagens pappersupplaga. Överraskande? Inte särskilt. I samband med en eftermiddagssändning på Radio MARCA den 22 maj rapporterade pålitlige Javier Amaro del Arc att Diego Costa inte är bekväm med vardagslivet i den engelska huvudstaden och gärna ville återvända till Spanien 
  (1), (2), (3), (4). Idag går MARCA ut med nyheten i sin tidningsupplaga efter att ha undersökt anfallarens situation än mer noggrannt. Diego Costa var osäker på om han skulle lämna för Chelsea redan under förra sommaren. Den gången funderade han på att bryta det förkontrakt som han skrev med engelsmännen månaderna innan, men där fanns en mycket hög straffklausul som han inte skulle klara av att betala vid ett sådant beslut. Det blev slutligen Chelsea och även om han gjort bra ifrån sig på planen så är han inte alls nöjd med det beslutet så här i efterhand. Diego Costas anpassningsproblem till livet i England är inte kopplat till hans sportsliga situation utan har helt och hållet att göra med livskvalitéen utanför planen. Vädret, språket och maten är några av faktorerna som inte faller anfallaren i smaken vilket i sin tur har gjort att Diego Costa kontaktat Atléticos ledning med ett mål: att återvända till Manzanares-klubben. Han reser dessutom till Madrid med jämna mellanrum och bara under de senaste två månaderna har han varit "hemma" tre gånger för att besöka sin bekantskapskrets. I samband med att Diego Simeone fick reda på anfallarens situation har han själv tagit kontakt med 26-åringen för att få honom att gå ned i lön. Diego Costa lägger stor vikt på sitt privatliv och är därför beredd att gå ned i lön för att återvända till Atlético redan i sommar, men för att en övergång skall ske måste tre parter vara överens och just den tredje är inte beredd på en sådan lösning. José Mourinho, som Diego Costa har en god relation med på planen, inte intresserad av att låta anfallaren lämna. Detsamma gäller Roman Abramovich. De är förstås väl medvetna om att det inte finns samma typ av anfallare på marknaden och att Diego Costa har många år kvar inom toppfotbollen. En potentiell övergång skulle dessutom kosta Atlético en förmögenhet.

    Gonzalo Higuaín (SSC Napoli)
  (10.12.1987, 184 cm, 82 kg, högerfotad, anfallare)
  03.06.2015: I nattens avsnitt av "El Partido de las 12" som går på Cadena COPE rapporterade programledaren Joseba Larrañaga att Atlético har varit i kontakt med Napoli och frågat om Gonzalo Higuaíns tillgänglighet, men napolitanarnas svar kunde inte ha varit mer tydligt. Napoli tänker inte förhandla om Higuaín och därför blir det heller ingen återkomst till den spanska huvudstaden för argentinaren. Enligt de uppgifter som COPE samlat ihop är Higuaín inte längre ett alternativ för Atlético i jakten på en anfallare inför den nya säsongen. 
  25.05.2015: Enligt uppgifter till AS är Atléticos sportsliga ledning intresserade av Gonzalo Higuaín, men varken José Luis Caminero eller Andrea Berta har argentinaren högst upp på prioriteringslistan. Därför anser man också att Higuaín något väl drastiskt inte kommer ansluta till den spanska huvudstadsklubben i sommar. Huvudstadsbaserade MARCA är dock inne på att Higuaín ligger precis på gränsen när det gäller vad han skulle kunna prestera i en Atlético-tröja kontra pris och ålder. Samtidigt rapporterade italienska Sky Sport att Atléticos intresse för Diego Simeones landsman är genuint. 
  20.05.2015: En av sommarens viktigaste uppgifter för Atléticos sportsliga ledning blir att värva en anfallare som passar in bättre i Diego Simeones lagbygge än Mario Mandžukic. I samband med att kampen om Edinson Cavanis signatur tätnar och om konkurrensen med andra klubbar skulle visa sig omöjlig att matcha har Simeone bett Atlético-ledningen att försöka värva Gonzalo Higuaín. Det har ryktats flitigt kring argentinarens framtid som är ganska nära ihopkopplad med Rafael Benítez vara eller icke vara i Napoli nästa säsong. En potentiell värvning av Higuaín skulle dock inte bli enkel att genomföra då Napoli betalade €40 miljoner för drygt två år sedan. Hans lön ligger dessutom på €4,5 miljoner, men enligt uppgifter till Cadena COPE har spelarens omgivning sänt ut positiva signaler kring potentiella förhandlingar med Atlético. 

    Luciano Vietto (Villarreal CF)
  (05.12.1993, 173 cm, 68 kg, högerfotad, anfallare/släpande anfallare)
  11.06.2015: Sent igårkväll rapporterade TyC Sports journalist César Luis Merlo att Atlético har en verbal överenskommelse med Villarreal gällande en övergång av anfallsspelaren, men det återstår alltjämt att lösa vissa detaljer innan dokumenten som kommer binda 21-åringen till den spanska huvudstadsklubben kan skrivas på och övergången göras officiell. Idag skriver AS att Villarreal kommer få €20 miljoner för argentinaren, men för att slippa betala skatter kommer diverse bonusar att inkluderas i överenskommelsen mellan de båda klubbarna. Dessa kan uppgå i maximalt €5 miljoner. Samtidigt skall Viettos moderklubb Racing Club få sina 20% i form av en vidareförsäljning, något som de båda parterna håller på och lösa tillsammans med argentinarna. Samma källa uppger att Vietto är överens med Atlético om sitt eget kontrakt sedan flera veckor tillbaka i tiden och att det kommer sträcka sig till sommaren 2021. 
  10.06.2015 (20:00): Villarreals ordförande Fernando Roig Negueroles uttalade sig idag om Luciano Viettos potentiella övergång till Atlético de Madrid under sommarens övergångsfönster: "Ingenting är påskrivet ännu, men vi kan inte förneka att det etablerats kontakter mellan de båda klubbarna och därför är det också troligt att affären kan komma att slutföras. Det är synd att en spelare på Viettos nivå kan komma att lämna klubben, speciellt eftersom vi inte vill sälja honom. Jag måste verkligen upprepa att vi inte vill sälja honom, men det finns vissa villkor inskrivna i hans kontrakt som gör att man måste acceptera detta. I slutändan finns det tre parter och vissa krav. Om dessa uppfylls och spelaren vill lämna så finns det inte mycket man kan göra åt saken i fråga" sade Roig till AS under onsdagseftermiddagen. 
  10.06.2015 (11:00): I dagens pappersupplaga av MARCA rapporterar den huvudstadsbaserade tidningen att en överenskommelse mellan Atlético de Madrid och Villarreal med stor sannolikhet är på sin plats senast om två veckor. Förhandlingarna mellan de båda klubbarna intensifierades för ett antal dagar sedan och en överenskommelse är nästan på plats, men det återstår alltjämt detaljer att lösa. Villarreal ville ha hela övergångssumman på en gång, men från röd-vitrandigt håll har man insisterat på att försöka nå en överenskommelse och till och med betala något över spelarens utköpsklausul för att på så vis slippa skatterna som tillkommer när man aktiverar utköpsklausulen utan den säljande klubbens medhåll. Castellón-klubben vill också inkludera en inlåning av Léo Baptistão med option på anfallaren i Vietto-affären. Utöver det återstår det alltjämt att se vilken procentsats som Racing Club får vid Viettos övergång till Atlético. Samma källa uppger att Vietto har sagt nej till spel i Tottenham som dessutom var beredda att erbjuda anfallaren betydligt högre lön då han väldigt gärna vill spela i röd-vitrandigt nästa säsong. Vietto kommer få ett kontrakt som sträcker sig åtminstone fem säsonger samtidigt som han väntas tjäna något mer än €2 miljoner per säsong. 
  09.06.2015 (21:45): Cadena COPE rapporterar att Atlético de Madrid är på väg att slutföra Luciano Viettos övergång från Villarreal till den spanska huvudstaden. Enligt uppgifter till radiostationen befinner sig Viettos representant Jorge Cyterszpiler i ett möte med Atlético-ledningen för att slutföra överenskommelsen mellan de tre parterna. 
  09.06.2015 (11:20): Enligt uppgifter till Antonio Ruiz som han presenterade i samband med nattens avsnitt av radioprogrammet "El Partido de las 12" som går på Cadena COPE har Atlético de Madrid meddelat Villarreal att man kommer betala Luciano Viettos utköpsklausul. Det har också gjort att Villarreals ledning sagt nej till ett bud på €20 miljoner från Inter. Samtidigt kan det också vara så att huvudpersonen själv kommit överens om ett kontrakt med den röd-vitrandiga huvudstadsklubben under tiden som de båda klubbarna försökt komma överens om en lösning som passar samtliga parter. Därmed tyder det mesta på att Vietto blir Atléticos första värvning den här sommaren så länge han själv inte drar sig ur i sista stund eller FIFA straffar klubben med att man inte kan skriva in spelare i sommar. Den sammanlagda övergångssumman kan komma att hamna på ungefär €22 miljoner. Det skulle i så fall innebära att Atlético sllipper betala mellan €8-10 miljoner extra i form av skatter på övergången samtidigt som Villarreal får ut över €20 miljoner. 
  03.06.2015: I nattens avsnitt av "El Partido de las 12" som går på Cadena COPE rapporterade programledaren Joseba Larrañaga att Miguel Ángel Gil Marín meddelat Diego Simeone att det räcker med fyra anfallare inför den nya säsongen då alternativen som argentinaren vill ha kostar väldigt mycket pengar. Under eftermiddagens "Deportes COPE" rapporterade Antonio Ruiz att Vietto alltjämt är Atléticos förstaval när det gäller anfallarem speciellt då man jobbat på den här övergången under en längre tid. Samma källa uppger att Viettos prislapp är satt till ungefär €18 miljoner. 
  02.06.2015: Villarreals anfallsspelare befinner sig för närvarande i Australien där Castellón-klubben genomför en turné på det spanska ligaförbundets (LFP) räkning. I samband med turnéen gjorde LFP en intervju med Luciano Vietto där han bl.a. pratade om Diego Simeones och Atléticos intresse för hans tjänster: "Simeone är en stor tränare och alla har honom i blickfånget. Jag känner en tacksamhet gentemot honom då han gav mig min debut inom den argentinska fotbollen. Villarreal visade störst intresse och förtroende för mig när jag skulle lämna Argentina. Det är något som jag värdesätter mycket. Jag känner ett stort lugn när det gäller ryktena kring min framtid. De pratas mycket om det, men i mitt huvud är det bara Villarreal som gäller" sade han i en exklusiv intervju med LFP under gårdagen. Vietto är Atléticos förstaval den här sommaren då han fyller samtliga krav för profilen som den spanska huvudstadsklubben är ute efter. 
  31.05.2015: Enligt uppgifter till AS har Atlético bestämt sig för att betala Luciano Viettos utköpsklausul som ligger på €20 miljoner. Trots detta beror en potentiell övergång till den spanska huvudstadsklubben på en avgörande faktor: vad Vietto själv vill göra. Samma källa uppger nämligen att både Arsenal och Liverpool är beredda att betala samma summa för anfallaren och vid ett sådant scenario är det upp till 21-åringen att bestämma sig för vad som gäller och vart han spelar sin fotboll nästkommande säsong. Atlético räknar dock med minst två fördelar gentemot de engelska klubbarna: 1) Vietto är helt anpassad till spansk fotboll och 2) en återförening med Diego Simeone. Atlético har även en tredje fördel, men som bara gäller i Liverpools fall: de spelar inte i UEFA Champions League nästa säsong. 
  30.05.2015: Villarreal befinner sig för närvarande på turné i Australien och under natten besegrade man Adelaide med 2-3 efter att ha vänt ett underläge. En av förgrundsfigurerna var förstås argentinaren Luciano Vietto som haft en del skadeproblem under våren. Strax efter slutsignalen intervjuades 21-åringen av den samlade pressen där hans framtid kom på tal ett flertal gånger: "Jag ser mig själv i Villarreal, men samtidigt måste jag erkänna att jag inte kan garantera att så kommer bli fallet. Inte till 100% i varje fall. Jag kommer att värdera situationen tillsammans med min familj och representant om en klubb som Atlético betalar utköpsklausulen. Därefter tar jag mitt beslut. Om de betalar utköpsklausulen så vore det bäst för samtliga parter. Det är väldigt mycket pengar, men för närvarande finns det inget att prata om. Därför får vi se vad som kommer hända. Min representant åkte till Vila-real för att prata med klubben för ett tag sedan. Det är möjligt att det finns möjligheter att fortsätta i Villarreal-tröjan eller inte" sade Vietto när han blev tillfrågad om spel i Atlético, men också om klubbens möjligheter att värva honom i sommar. 
  27.05.2015: Atlético har bestämt sig för att göra ett försök att värva Luciano Vietto från Villarreal i sommar. I samband med intresset för argentinaren kollade man även upp om det fanns möjligheter till förhandlingar med Castellón-klubben. Man fick ett rakt svar: "Han kostar €20 miljoner och vi säljer inte för en euro under det priset". Villarreal har inga tankar på att förhandla om en övergångssumma och refererar därmed till spelarens utköpsklausul. Huvudpersonen själv ser väldigt positivt på en övergång till Atlético med tanke på att Diego Simeone leder laget. De har som sagt en väldigt god relation. Viettos representant, Jorge Cyterszpiler kommer att träffa flertalet av klubbarna som visat intresse för spelaren under de kommande veckorna. 
  26.05.2015: Om de båda huvudstadsbaserade tidningarna inte var överens om vem Atlético tittar närmare på igår så är de det idag. "Luciano Vietto är förstavalet" skriver såväl AS som MARCA i sina respektive tidningar under tisdagen. Atlético har väldigt god koll på Vietto då det var Diego Simeone som gav anfallaren sin debut inom den argentinska proffsfotbollen. Sedan dess har Atlético visat ett starkt intresse för 21-åringen och försökt köpa loss honom flera somrar i rad utan att lyckas. Senast ifjol. Simeone har dessutom en väldig god relation med spelaren som är väldigt tacksam för chansen som Cholo gav honom när de båda var i Racing Club. Vietto har en utköpsklausul som ligger på €20 miljoner och det i sig är en summa som inte verkar ses som överdriven från röd-vitrandigt håll. Atlético skall dessutom, till skillnad från vissa andra anfallsalternativ kunna nå upp i den typen av summor. Villarreal å sin sida har varit klara på att de väldigt gärna skulle vilja se att Vietto skrev på ett nytt kontrakt med klubben som i sin tur skulle ge honom bättre betalt och viktigast av allt: höja utköpsklausulen. Trots den spanska huvudstadsklubbens starka intresse för Vietto och det faktum att han idag ligger högst upp på listan över potentiella nyförvärv i anfallet kommer det inte bli lätt att nå en överenskommelse med Villarreal. 
  25.05.2015: Enligt uppgifter till MARCA kommer Atléticos fokus i jakten på en anfallare inför nästa säsong ligga på någon som är yngre än de alternativ som det skvallrats om tidigare, men som också har möjligheten att växa och därmed antagligen kosta betydligt mindre pengar än vad exempelvis Edinson Cavani eller Gonzalo Higuaín gör i nuläget. En sådan är Luciano Vietto, men det återstår alltjämt att se om Atlético kan komma överens med Villarreal om anfallsspelaren.
  20.05.2015: Dagen efter Superclásicon på El Monumental utnyttjades maximalt av Miguel Ángel Gil Marín och Andrea Berta som höll flertalet möten med två argentinska klubbar gällande potentiella värvningar. Ett av dessa möten ägde rum på en välkänd restaurang i stadsdelen Puerto Madero i Buenos Aires där man träffade Racing Clubs president Victor Blanco tillsammans med vicepresidenten Miguel Jiménez samt hans son, agenten Agustín Jiménez som representerar Ángel Correa. Väl där närvarade även Daniel Amoroso som är marknadsansvarig för klubben. Anledningen till mötet med Racing är kopplat till den procentsats som klubben alltjämt innehar trots att man sålde spelaren till Villarreal förra sommaren. El Submarino Amarillo innehar 80% av Viettos ekonomiska rättigheter samtidigt som Racing alltså äger resterande delen. I tisdagens avsnitt av COPE Deportes rapporterade Antonio Ruiz att Atlético jobbar på en övergång av Vietto och att Simeone gärna vill se honom i röd-vitrandigt nästa säsong. De båda har som bekant en historia ihop. 
  09.05.2015"Luciano Vietto spelar i Atlético de Madrid från och med nästa säsong" lyder rubriken i TV-programmet "Sportia" som går på argentinska TyC Sports under fredagskvällen. Uppgifterna är välinformerade Agustín Fantasias, men såväl den spanska huvudstadsklubben som spelarens representant i form av Jorge Cyterszpiler dementerar rapporterna när Mundo Atleti letar bekräftelse under kvällen: "Det kan jag dementera fullständigt. Det finns ingen överenskommelse och vi har inte haft något möte" säger Cyterszpiler när han konfronteras med uppgifterna om att Miguel Ángel Gil Marín skall ha träffat agenten och dessutom skrivit på dokument som knyter anfallaren till Atlético. 

   Nolito (Celta de Vigo)
  (15.10.1986, 180 cm, 70 kg, högerfotad, ytterforward/släpande anfallare)
  - 07.06.2015: Enligt uppgifter till Cadena SER skall Valencia ta upp kampen om Nolitos signatur med Atlético de Madrid och Napoli. Turia-klubben har kollat upp anfallarens situation i Celta Vigo och om han är beredd att fortsätta sin spelarkarriär i Napoli (som lagt fram ett kontraktsförslag), Atlético eller Valencia. Samma källa uppger att Nolito har sagt ja till spel i Valencia samtidigt som klubben själv bekräftat till SER Valencia att det kommer hållas ett möte som blir avgörande för 28-åringens potentiella framtid hos det fjärde bästa laget i Primera División den gångna säsongen. Enligt de uppgifter som SER Valencia tagit fram skall Celta vara beredda att förhandla om en övergångssumma i regionen på €12-13 miljoner som ett tack för att han skrev på en kontraktsförlängning ifjol. 
  04.06.2015: Det går inte många dagar mellan Nolitos uttalanden kring hans framtid och gårdagen var inget undantag. Den spanske landslagsanfallaren uttalade sig återigen om en potentiell övergång till Atlético, men den här gången hade han desto mindre att säga: "Jag känner till Madrid litegrann, men just nu är jag helt koncentrerad på landslaget och det som måste ske kommer också att ske. Jag fortsätter tillhöra Celta Vigo och har alltjämt fyra år kvar på mitt kontrakt med klubben. Dessutom är jag lycklig i Vigo" sade Nolito under presskonferensen med det spanska landslaget under tisdagen. Samtidigt som han gjorde sina uttalanden har Atlético fått konkurrens om spelarens signatur. José María Callejón är på väg bort från Napoli och den italienska Serie A-klubben är på jakt efter ersättare till spanjoren. Sky Sport Italia rapporterar att Napoli har gjort Nolito till en av sina prioriteter, men enligt uppgifter till Mundo Atlético föredrar anfallaren spel i röd-vitrandigt. Celta å sin sida vill alltjämt ha €18 miljoner för spelaren, men Atlético kommer försöka sänka Vigo-klubbens krav genom att inkludera spelare i en potentiell övergång. 
  30.05.2015: Informationen som AS publicerade under gårdagen bekräftades till viss del av Nolito i samband med att han intervjuades av flertalet tidningar på Celtas träningsanläggning. Anfallsspelaren fick svara på ett otal frågor kring vad det verkligen är som gäller efter den nyligen avslutade säsongen: "Ingen har ringt mig från Atlético och jag tror inte att de kommer göra det heller. Om någon klubb skulle vara intresserad ringer de Celta och min representant. Jag är även medveten om att Atlético har varit i kontakt med Celta och min representant. Vem skulle inte vilja spela i Atlético? Ifjol blev de ligamästare, de spelar i Champions League och slåss om att uppnå andra mål. Celta har sagt åt mig att de inte kommer stå i vägen för mig, men utköpsklausulen ligger på €18 miljoner och klubben som är intresserad av mig måste också betala den. Därför har jag alltid sagt att det inte kommer bli lätt. Jag kommer inte att pressa Celta" sade Nolito till den samlade pressen under fredagseftermiddagen. 
  29.05.2015: Atléticos jakt på potentiella nyförvärv inför den kommande säsongen går vidare. I dagens upplaga av AS rapporterar den Madrid-baserade tidningen att Atléticos intresse för Nolito är genuint och att man erbjudit €10 miljoner plus diverse bonusar för anfallarens tjänster. Celta Vigos klubbledning är dock inte förberedd på att släppa sin bästa spelare för mindre än €14 miljoner och helst av allt vill man ha hela övergångssumman på en gång. Atlético försökte köpa loss Nolito redan under fjolårets sommarfönster, men just den gången lyckades man inte komma överens med galicierna om en övergångssumma. Nolito skrev istället på ett nytt 5-årskontrakt med Celta som dessutom höjde hans utköpsklausul till €18 miljoner. Nolito skulle gärna ta flyttlasset till den spanska huvudstaden om de båda klubbarna kom överens om en övergångssumma. Diego Simeone tycker om Nolito och ser honom främst på vänsterkanten. 
  26.05.2015: Igår blev Nolito prisad som årets överraskning inom spansk fotboll av journalistförbundet AEPD och La Quinela. I samband med att han tilldelades utmärkelsen under tisdagen fick han även besvara frågor kring Atléticos intresse för hans tjänster och väl där stängdes inga dörrar för spel i röd-vitrandigt: "Ärligt talat så är jag väldigt nöjd med saker och ting i Celta. Jag har fyra år kvar på mitt nurvarande kontrakt med klubben, men inom fotbollen kan man aldrig förutspå vad som kommer hända. Just nu lägger jag allt fokus på landslaget för att sedan gå på semester" sade Nolito som den spanska huvudstadsklubbens sportsliga ledning tycker om och tror skulle passa in väl i Diego Simeones lagbygge. 
  22.05.2015: Samtidigt som Atléticos sportsliga ledning sonderar terrängen på övergångsmarknaden börjar allt fler potentiella förstärkningar bli kända i media. Nolito är ett sådant. Enligt uppgifter i dagens Mundo Atlético har den spanska huvudstadsklubbens sportchef José Luis Caminero kollat upp möjligheten att köpa loss Nolito från Celta Vigo i sommar. Den främsta anledningen till intresset är att Nolito kan spela på flera olika anfallspositioner utan att sänka kvalitéen i sitt spel. Caminero har tagit kontakt med spelarens omgivning för att se om Nolito vill lämna Galicien för spel på annat håll och framförallt Atlético. Gensvaret var positivt från 28-åringens sida som gärna hoppar på möjligheten att representera Atlético nästa säsong av tre anledningar. Spel i Champions League är naturligtvis en sådan. Den andra stavas chanser till titlar. Med Celta kommer han inte vinna några titlar. Anledning tre är Diego Simeone. Nolito slog igenom på allvar i Barcelona B under Luis Enriques ledning och efter en relativt tung period i Benfica var det återigen asturiern som polerade hans spel i Celta Vigo. Enligt de uppgifter som Mundo Atlético tagit fram skall Nolito se en hel del likheter mellan Simeone och Luis Enrique, inte så mycket spelmässigt, snarare i form av auktoritet. Ifjol skrev Nolito ett 4-årigt kontrakt med Celta som gör att han har en utköpsklausul på €20 miljoner, men enligt de uppgifter som Mundo Atlético plockat fram kommer galicierna inte sätta några käppar i hjulen för anfallaren och låta honom gå för ungefär €10 miljoner. 

   Jonathas (Elche CF)
  (06.03.1989, 192 cm, 85 kg, högerfotad, anfallare)
  - 26.05.2015: Atléticos intresse för Jonathas växer sig allt starkare och en av huvudanledningarna till detta är att han liknar Diego Costa ganska mycket i sin spelstil. För ett par dagar sedan träffade dessutom Andrea Berta anfallarens representant Mino Raiola för att studera möjligheten att köpa loss spelaren i sommar. Jonathas situation i Elche är dock ganska komplicerad. För att försöka skynda på en försäljningsprocess och på så vis även lösa sin framtid så fort som möjligt har brasilianaren skickat in en anmälan mot Elche via sin advokat om icke betalda löner under den gångna säsongen. Det i sig har inte mottagits särskilt väl av Elche-ledningen och som om det inte vore nog har Raiola pressat klubben ytterligare genom ett par uttalanden i media: "Elche har inte hållt vad de lovat, varken gentemot Jonathas eller klubben som äger hans rättigheter, i det här fallet Maga. Den här situationen har pågått under såväl den föregående presidenten som den nurvarande och det är Victor Orta samt Fran Escribà väl medvetna om. Vi kommer att försvara Jonathas rättigheter precis som han försvarade Elche i kampen om överlevnad den gångna säsongen. Det var Jonathas som inte ville att vi skulle ta till rättsliga metoder för att på så vis skydda det egna laget, trots sättet som klubben har agerat på. Nu när säsongen är färdigspelad förväntar vi oss att rättsystemet skall ge svar i den här frågan" svarade Raiola när Elche-ledningen insinuerade att det skulle vara han som pressade klubben att släppa Jonathas. 
  22.05.2015: Det har ryktats mycket om Jonathas vara eller icke vara i Elche nästa säsong sedan anfallaren bekräftade att han vill spela sin fotboll på annat håll i söndags. Atléticos intresse för anfallaren har exempelvis förstärkts i samband med Diego Simeones intervju i radioprogrammet "Al Primer Toque". Han har anklagats för att bara tänka på pengar och vilja gå gratis i sommar. Under fredagen talade dock 26-åringen ut om vad det är som gäller: "Folk har anklagat mig för att vara legosoldat, men jag tackade nej till ett anbud som hade gjort att jag tjänat fyra gånger mer och det mitt i säsongen. Jag har sagt åt Elche-ledningen att de inte ska räkna med mig nästa säsong. De kan börja med att betala ut de löner som jag inte har fått och sedan kan vi sätta oss ned för att prata. Min representant vill att allt ska lösa sig. Jag känner inte till något om Atléticos förmodade intresse. Som saker och ting är nu vill jag bara besöka familjen i Brasilien, vila kroppen och återhämta mig mentalt, men visst tycker man om att höra hur en tränare av Simeones dignitet delar ut beröm. Det är ett erkännande för arbetet man gjort under året" sade Jonathas under den presskonferens som han höll under fredagen. 
  20.05.2015: Atlético är inte endast på jakt efter etablerade anfallare som kostar väldigt mycket pengar att lösa från sina respektive kontrakt utan man senglar även mot spelare som skulle kunna passa in väl i den kommande säsongens lagbygge. Elches anfallare Jonathas är ett sådant alternativ. Manzanares-klubbens tränarstab med Diego Simeone i spetsen har imponerats av 26-åringens insatser i Elche under säsongen och ser honom som en spelare med liknande fysisk potential som Diego Costa. När Simeone besökte radioprogrammet "Al Primer Toque" som går på Onda Cero i Spanien natten till idag fick han frågan om Jonathas möjligtvis är en spelare som Atléticos sportsliga ledning är intresserad av. Simeone blev lite till sig och öste beröm över anfallaren: "Han är en kraftfull anfallare, svår och jobbig att möta. God längd. Det råder ingen tvekan om att han är en bra fotbollsspelare. Det är inte lätt att spela ensam på topp som han har gjort i Elche och ändå göra så många mål" sade han och refererade till de 14 mål och 7 framspelningar som Jonathas gjort i Elche-tröjan under säsongen. Han har varit inblandad i 60% av Alicante-klubbens mål i ligaspelet. Jonathas kontraktssituation är dock väldigt komplicerad. Han har alltjämt ett år kvar på sitt lånekontrakt med Elche som i sin tur har möjligheten att aktivera en köpoption på €1,5-2 miljoner som  ger Alicante-klubben 50% av hans ekonomiska rättigheter. I nuläget ägs Jonathas ekonomiska rättigheter av en amatörklubb i Brasilien vid namn Maga Esporte Clube. Maga är i sin tur kontrollerad av spelarens agent Mino Raiola. Som om det inte vore nog invecklat är Jonathas officiellt på lån från Pescara, men italienarna kommer inte få några pengar vid en potentiell försäljning av spelaren. Om Elche på något mirakulöst sätt ändå lyckas köpa loss hälften av Jonathas ekonomiska rättigheter så kommer han få en utköpsklausul i regionen på €20 miljoner, men det betyder inte att Elche får betalt för sina 50%. 2011 tog man nämligen ett lån av ett bolag vid namn Eventos Petxina som i sin tur krävde hälften av klubbens spelarförsäljningar fram till år 2019 som garanti för att man skulle få tillbaka sina pengar. Det betyder att Elche bara får 25% av en potentiell övergångssumma och resten delas mellan Maga och Eventos Petxina. Så sent som i helgen klargjorde Jonathas att han kommer lämna Elche i sommar för en större utmaning, men trots att klubben befinner sig i en ekonomisk kris där man hamnat efter med betalningar till det spanska Skatteverket så kommer man göra sitt yttersta för att försöka lösa honom i sommar. 

    Filipe Luís (Chelsea FC)
  (09.08.1985, 188 cm, 77 kg, vänsterfotad, vänsterback)
  09.06.2015: I dagens pappersupplaga av MARCA rapporterar den huvudstadsbaserade tidningen att Real Madrid kollat upp Filipe Luís situation i Chelsea för att se om det finns en möjlighet att försöka värva vänsterbacken under sommarens övergångsfönster, men det är något som 29-åringen är fullständigt ointresserad av. Enligt de uppgifter som MARCA presenterar idag skall försvarsspelaren sagt nej till spel i Real Madrid sedan ärkerivalen frågat brasilianaren om han ville representera klubben nästa säsong. Filipe har meddelat sin representant Jorge Mendes att han bara vill lämna Chelsea för spel i Atlético de Madrid igen. 
  05.06.2015"Atlético eller ingenting" lyder rubriken när man bläddrar sig fram till den röd-vitrandiga delen av tidningen som kollat upp läget hos Filipe Luís omgivning. Det är hur vänsterbackens tankar går i nuläget. Simeone har sagt åt den spanska huvudstadsklubbens ledning att göra allt i sin makt för att "ta hem" försvarsspelaren och Filipe är villig att återvända, men Chelsea fortsätter sätta käppar i hjulen för en återkomst. Därför väntas även förhandlingarna med engelsmännen dra ut på tiden. En situation som liknar den som pågick i nästan två månaders tid under fjolåret, men den här gången i motsatt riktning. 
  31.05.2015: Att förstärka vänsterbacksplatsen är en av Atléticos viktigaste prioriteringar under sommarens övergångsfönster och det duger inte med vem som helst i den här positionen. Diego Simeone kan visserligen tänka sig vara mer flexibel på andra positioner, men så är inte fallet med vänsterbacksplatsen. Enligt uppgifter till MARCA vill argentinaren se Filipe Luís så fort han är tillbaka efter spel i Copa América och den efterföljande semestern. Simeone har sagt åt den sportsliga ledningen att de skall göra allt i sin makt för att lösa den brasilianske landslagsmannen, men det kommer bli en påkostad affär. Chelsea vill ha €17 miljoner för Filipe och det är något som Atlético-ledningen är medvetna om. Det är förstås mycket pengar för en blivande 30-åring som dessutom inte har spelat särskilt mycket sedan flytten till England. José Mourinho ser dock Filipe som en viktig spelare truppmässigt och för stämningen i laget vilket har gjort att Atlético provat att gå andra vägar. Man försökte exempelvis inkludera Guilherme Siqueira i en övergång, men engelsmännen är inte intresserade av Atléticos nurvarande ytterback. Däremot lät London-klubben meddela att man är intresserade av João Miranda..och Toby Alderweireld. Chelsea vill framför allt inkludera den belgiske landslagsmannen i en affär, men i och med att Atlético räknar med honom så är man mer intresserade av att locka engelsmännen med Miranda i en potentiell övergång som i så fall skulle betyda att man också måste betala en mindre summa pengar för att få Filipe Luís i utbyte. 
  26.05.2015: Igår reste Miguel Ángel Gil Marín, José Luis Caminero och Andrea Berta till London för att..gå på play-off finalen mellan Middlesbrough-Norwich. Det faktum att de båda sportcheferna åkte till England tillsammans med Gil Marín har gjort att det börjat spekuleras i röd-vitrandiga kretsar kring en potentiell återkomst för Filipe Luís till den spanska huvudstaden i sommar. Filipe Luís är Atléticos förstaval på vänsterbacken i sommar och det är inte bara information som har sipprat ut från brasilianarens omgivning utan även från Atléticos dito. Trots intresset kring Filipe Luís potentiella återkomst har varken spelaren eller hans representant hört något i nyhetsväg sedan ett par veckor tillbaka i tiden. Det kommer inte bli lätt att värva tillbaka Filipe då Chelsea gärna vill ha tillbaka en stor del av den investeringen man gjorde ifjol. 
  - 20.05.2015: Atlético har haft problem på vänsterbacksplatsen under stora delar av vårsäsongen och det i sig har gjort att klubben bestämt sig för att förstärka på just den här positionen i sommar. Diego Simeone har klargjort för klubbledningen att han vill hämta hem Filipe Luís som haft en tung säsong i Chelsea och även om relationen mellan Atlético och brasilianaren inte var särskilt bra när han lämnade klubben i somras så är man beredda att lyssna till Simeone. Filipe förväntade sig betydligt mer speltid när han lämnade för Chelsea, men José Mourinho har valt att satsa på César Azpilicueta på vänsterbacken vilket har gjort att brasilianaren fått sporadiskt med speltid under säsongen. Han har inte lyckats anpassa sig till England, varken på eller utanför planen och talade om det för Miranda varpå det hela läckte ut i spansk media. Filipes relation med Mourinho är inte heller särskilt bra. Därför vill han nu lämna Chelsea för spel i Atlético. Engelsmännen är visserligen beredda att sälja Filipe, men det betyder inte att han lämnar London-klubben billigt.

    Rodrigo Caio (São Paulo FC)
  (17.08.1993, 182 cm, 76 kg, högerfotad, mittförsvarare/defensiv mittfältare/högerback)
  11.06.2015: Det är visserligen väldigt tyst om Rodrigo Caios potentiella övergång till Atlético i spansk media, men i Brasilien talar man öppet om det hela och det verkar som om Atlético och São Paulo är nära en överenskommelse. Under gårdagen rapporterade flera brasilianska medier att Rodrigo Caio med stor sannolikhet spelar i röd-vitrandigt nästa säsong. Globoesporte uppgav exempelvis att São Paulo mer eller mindre kommit överens med Atlético om en övergång för Rodrigo Caio under onsdagen där den brasilianska storklubben väntas få €12,5 miljoner för 21-åringen. Samma källa uppger att brasilianarna kan få ytterligare €2,5 miljoner i diverse bonusar om spelaren skulle uppnå vissa mål som finns inskrivna i kontraktet. Det är vad 90% av spelarens rättigheter kostar. De resterande 10% som ligger på ungefär €1,25 miljoner kommer att delas mellan spelaren själv och hans representanter. Det som verkar återstå att lösa i nuläget är om Atlético kommer låta huvudpersonen själv stanna i São Paulo eller om han skall lämna för spel i röd-vitrandigt på en gång. 
  09.06.2015 (21:45): Lancenet uppger att folk inom São Paulo har sagt att Atlético antagligen kommer återkomma med ett anbud som är värt ungefär €15 miljoner under de kommande dagarna. Tidigare har Atlético erbjudit €10 miljoner rakt av plus ytterligare €5 miljoner i potentiella bonusar, men São Paulo vägrade gå med på en sådan uppgörelse då Rodrigo Caio skulle få svårt att uppnå målen som ger bonusbetalningen. I samband med tisdagens träning klargjorde huvudpersonen själv att han vill fortsätta sin spelarkarriär i Atlético. 
  09.06.2015 (11:20): Det har visserligen varit ganska tyst om det i spansk media, men i Brasilien har rapporterna duggat ganska tätt i perioder om talangfulle Rodrigo Caios potentiella övergång till Atlético de Madrid. Det ryktades exempelvis om en sådan möjlighet för ett par månader sedan, men den gången blev det ingenting då São Paulo vägrade släppa försvarsspelaren för mindre än €20 miljoner, något som Atlético-ledningen tyckte var alldeles för mycket pengar. Under gårdagen rapporterade brasiliansk media återigen att kontakterna mellan Atlético de Madrid och São Paulo tagits upp igen. Det har även den brasilianska storklubbens president bekräftat: "Det stämmer visserligen att det finns ett intresse, men inga konkreta anbud. Det handlar om preliminära diskussioner" sade Ataide Guerreiro till brasilianska UOL under gårdagen. Rodrigo Caio var på väg till Monaco för ett tag sedan, men drog på sig en svår knäskada vilket gjorde att övergången gick i stöpet. Den gången var monegaskerna beredda att betala €20 miljoner för försvarsspelaren och det en summa som klubben alltjämt vill ha för sin försvarsklippa. São Paulo äger 80 av spelarens rättigheter och Rodrigo Caio har ett kontrakt som sträcker sig till sommaren 2018. Resterande 20% av spelarens rättigheter tillhör Gestifute som också har hand om förhandlingarna klubbarna emellan. 

    Jordan Amavi (OGC Nice)
  (09.03.1994, 176 cm, 70 kg, vänsterfotad, vänsterback/vänsterytter)
  05.06.2015: Atléticos jakt på en ny vänsterback fortsätter. Samtidigt som den spanska huvudstadsklubben försöker hitta ett genombrotti förhandlingarna med Chelsea för att Filipe Luís skall återvända till Atlético utvidgas också listan Still klubben i sommar. Enligt franska L'Equipe tittar Atlético på Nices unge vänsterback Jordan Amavi som har kontrakt med sin nurvarande klubb till sommaren 2017. Amavi föredrar dock spel i Lyon om han nu skall lämna Nice, men det skadar inte att följa spelarens utveckling. 

    Quincy Promes (PFC Spartak Moskva)
  (04.01.1992, 174 cm, 70 kg, båda fötterna, ytterforward/offensiv mittfältare)
  31.05.2015: De senaste säsongerna har Atléticos sportsliga ledning dragit till med ett par överraskningar under sommarens övergångsfönster. Nu är det visserligen ganska otroligt att det kommer hända något sådant i början av övergångsfönstret då man ritat upp ganska klara riktlinjer för vad man vill ha in till nästa säsong, men en sådan kan kanske bli Quincy Promes. Spartak Moskva-spelaren har gjort en fin första säsong i Ryssland sedan ankomsten från Twente och det har inte gått flera klubbar obemärkt förbi. Anfallsspelarens representant Ersin Akan uttalade sig lite överraskande om flera klubbars intresse för 23-åringen: "Valencia, Atlético de Madrid och Paris Saint Germain följer samtliga hans utveckling på allvar. Quincy har imponerat under den här säsongen och även om det inte är säkert att han lämnar Ryssland i sommar så finns möjligheten att det händer" sade han till rysk media. 

   Wendell (Bayer 04 Leverkusen)
  (20.07.1993, 176 cm, 64 kg, vänsterfotad, vänsterback/vänsterytter)
  26.05.2015: Enligt uppgifter i dagens pappersupplaga av MARCA är Atlético intresserade av Bayer Leverkusens vänsterback Wendell. Den spanska huvudstadsklubben har samlat på sig god information kring 21-åringen och imponerades av spelarens insatser i samband med åttondelsfinalen av UEFA Champions League då man ställdes mot just Bayer Leverkusen. Wendell anslöt till den tyska Bundesliga-klubben ifjol och sitter på ett kontrakt som sträcker sig till sommaren 2019, men enligt de uppgifter som den huvudstadsbaserade tidningen samlat på sig tror Atlético att det finns en möjlighet att komma överens om en övergång. 

   Ignacio Monreal (Arsenal FC)
  (26.02.1986, 178 cm, 72 kg, vänsterfotad, vänsterback/mittförsvarare)
  - 26.05.2015: Samma uppgifter som knyter Wendell till en potentiell övergång till den spanska huvudstadsklubben säger också att Atlético är intresserade av Nacho Monreal. Det är ingen hemlighet att Atlético letar efter en ny vänsterback inför den nya säsongen och intresset för Monreal går ganska långt tillbaka i tiden. Det är en spelare man försökt värva i omgångar utan att lyckas sedan han spelat i Osasuna, Málaga och idag Arsenal. Det i sig är dock inte särskilt konstigt. Atlético har väldigt goda relationer med hans representanter Bahía Internacional som redan agerar agenter åt exempelvis Fernando Torres och Raúl García. Monreal har visserligen bara två säsonger kvar på sitt nurvarande kontrakt med engelsmännen, men Arsène Wenger räknar med honom inför nästa säsong och det försvårar en potentiell affär. 

   Anderson Talisca (SL Benfica)
  (01.02.1994, 190 cm, 72 kg, vänsterfotad, central mittfältare/släpande anfallare/ytterforward)
  09.06.2015: Igår under eftermiddagen dök ett nytt namn upp på listan över potentiella nyförvärv inför den nya säsongen. Den här gången handlar det om Benficas brasilianske U23-landslagsman Anderson Talisca som har en riktigt bra säsong i Portugal bakom sig. Enligt uppgifter till Ivan Dias Marques på Correio 24 Horas i Brasilien skall Atlético de Madrid vara beredda att betala €25 miljoner för Taliscas tjänster. Samtidigt finns det ett intresse för försäljning hos spelarens brasilianska moderklubb där han tillbringade sex år som ungdomsspelare. Bahía skulle nämligen få ungefär €875,000 vid en potentiell övergång till Atlético eller annan klubb i sommar. 

   Ilkay Gündogan (Borussia Dortmund)
  (24.10.1990, 180 cm, 80 kg, högerfotad, central mittfältare/offensiv mittfältare)
  03.06.2015: I nattens program av "El Partido de las 12" rapporterade programledaren Joseba Larrañaga att Atlético vill värva Ilkay Gündogan under sommarens övergångsfönster. Den spanska huvudstadsklubben har varit i kontakt med Gündogan och diskuterat kontraktsförslag, men under tiden har Barcelona och Bayern München dykt upp och presenterat sina respektive förslag för spelaren. De båda klubbarna kan erbjuda bra mycket högre lön än Atlético och därför är just en potentiell värvning av Gündogan komplicerad i nuläget. Enligt uppgifter till Antonio Ruiz på Cadena COPE skall Arda sammanfört de båda parterna för att de skulle diskutera spelarens framtid och även om Gündogan inte på något sätt döljer att han skulle vilja spela i röd-vitrandigt nästa säsong så blir det svårt med tanke på konkurrensen om hans signatur. 

    Radja Nainggolan (AS Roma)
  (04.05.1988, 176 cm, 65 kg, högerfotad, central mittfältare/defensiv mittfältare)
  04.06.2015: Sky Sport Italia rapporterade under natten till onsdag att Atlético har varit i kontakt med Cagliari gällande Radja Nainggolan. Enligt dessa uppgifter har Atlético tagit det första steget och kollat upp vad som krävs vid en potentiell värvning av den belgiske landslagsmannen. Samtidigt rapporterar MARCA att Atlético utnyttjat Andrea Bertas kontakter i Italien och gett en potentiell värvning av Nainggolan högsta prioritet..tills Juventus dök upp. Samma källa uppger att de regerande Serie A-mästarna blockerat en potentiell överenskommelse med redan nämnda Cagliari och Roma i väntan på att Paul Pogbas framtid skall lösas för att försäkra sig om en fullgod ersättare ifall fransmannen lämnar Juventus i sommar. Atléticos enda chans att värva Nainggolan är därmed kopplad till om Pogba stannar i Juventus, men även då väntas det bli en kamp om 27-åringens signatur. Nainggolans marknadsvärde är ungefär €30 miljoner.

   Granit Xhaka (Borussia Mönchengladbach)
  (27.09.1992, 185 cm, 82 kg, vänsterfotad, defensiv mittfältare/central mittfältare)
  29.05.2015: Enligt uppgifter i schweiziska Blick är Atlético väldigt intresserade av Borussia Mönchengladbachs mittfältsgeneral Granit Xhaka. Den Zürich-baserade tidningen rapporterar att Atlético är beredda att betala uppemot €25 miljoner för att lösa Xhaka under sommarens övergångsfönster. För ungefär två månader sedan erkände huvudpersonen själv att Atlético skall vara intresserade av honom, men det kommer inte bli lätt att lösa honom från hans nurvarande kontrakt. Blick uppger även att Bayern München ser Xhaka som ett potentiellt alternativ till en åldrande mittfältsbesättning. Efter en svår första säsong i Tyskland har 22-åringen gjort en enastående säsong i Nordrhein-Westfalen-klubben och under den gångna säsongen har han räknats som en av Bundesligas bästa mittfältare. 

    Gökhan Töre (Besiktas JK)
  (20.01.1992, 176 cm, 70 kg, båda fötterna, ytterforward/offensiv mittfältare)
  29.05.2015: Uppgifter till turkiska Fanatik skvallrar om att Atlético har erbjudit €7 miljoner för att Besiktas skall gå med på att sälja Gökhan Töre i sommar. Atlético har dock inte fått något svar av Besiktas då Istanbul-klubben alltjämt är i ett stadie där man analyserar anbudet. Turkarna befinner sig i en svår ekonomisk situation och måste sälja spelare för att klara de skulder som man samlats på sig. Intresset för Töre runtom i Europa är ganska stort: Inter, Tottenham, Sevilla och Wolfsburg har alla visat intresse för 24-åringen. Southampton har också visat ett relativt starkt intresse för honom, men enligt turkisk press är det bara Atlético som kommit med ett konkret anbud. Samtidigt skall Arda jobba på att försöka övertyga Töre om att spel i Atlético är det bästa alternativet för hans landsman. Töre å sin sida prioriterar redan spansk fotboll över övriga ligor. 
  22.05.2015: Enligt uppgifter i dagens upplaga av AS är Atlético intresserade av Besiktas ytterforward Gökhan Töre inför nästa säsong. Intresset skall vara så stort att den spanska huvudstadsklubben givit Ardas agent, Ahmet Bulut, grönt ljus att inleda förhandlingar med Besiktas gällande en potentiell värvning av den turkiske landslagsmannen. Töre anlände till Besiktas för snart två år sedan efter en misslyckad sejour i Ryssland med Rubin Kazan och köptes sedemera loss av "Kara Kartallar" för ungefär €5 miljoner, men nu kan han lämna för en liknande summa. Besiktas befinner sig nämligen i en svår ekonomisk situation och behöver göra sig av med spelare för att klara av att täcka de mest brådskande skulderna. Atléticos ledning har föreslagit att Bulut skall erbjuda €5 miljoner i klubbens namn och även om det verkar osannolikt att turkarna skall acceptera ett sådant anbud så utesluts inte möjligheten att Töre tvingar fram en övergång.

   Chancel Mbemba (RSC Anderlecht)
  (08.08.1994, 182 cm, 80 kg, högerfotad, mittförsvarare/högerback)
  29.05.2015: Atlético har intresserat sig för flera av Anderlechts unga spelare under de senaste månaderna. En av alla dessa är Chancel Mbemba. För ungefär en månad sedan avslöjade exempelvis Het Laatste Nieuws att Atlético skall ha varit i kontakt med den belgiska storklubbens ledare för att diskutera en potentiell värvning av Mbemba ifall João Miranda lämnade den spanska huvudstaden i sommar. Igår gick spelarens far, Edouard Mbemba ut i Sport Magazine/MCN och gjorde några uttalanden kring sonens potentiella framtid: "Ser man till hans fotbollsmässiga och atletiska förutsättningar så tror jag inte att Atlético skulle vara för tufft för Chancel. Han är ämnad för en sådan klubb. Jag skulle vilja se honom där inom den närmaste framtiden. I vilket fall som helst är det bra mycket bättre för honom att ställas på prov mot Lionel Messi än exempelvis motståndare i portugisiska ligan då jag hört att även FC Porto vill ha honom" sade han. 

   Emanuel Mammana (CA River Plate)
  (10.02.1996, 180 cm, 69 kg, högerfotad, mittförsvarare/högerback)
  30.05.2015: Huvudstadsbaserade AS rapporterar att stora delar av Manzanares-klubbens sportsliga ledning hade ett möte med River Plate i Madrid under torsdagskvällen. Under det nämnda mötet närvarade Miguel Ángel Gil Marín, Andrea Berta, José Luis Caminero och Clemente Villaverde samtidigt som Rivers sportchef Enzo Francescoli representerade Buenos Aires-klubben. Av de uppgifter som framkommit i såväl Spanien som Argentina skall de båda klubbarna kommit närmare varandra i förhandlingarna för Matías Kranevitter och Emmanuel Mammana. Argentinska radiostationen La Red rapporterar att förhandlingarna mellan de båa klubbarna är väldigt långt gångna och att det bara återstår detaljer att lösa innan kontraktsskrivning. Samtidigt väntas Rivers president Rodolfo D'Onofrio resa till Spanien för att se Copa del Rey-finalen under lördagskvällen. Där skall han träffa Francescoli. 
  20.05.2015: Enligt de uppgifter som Antonio Ruiz samlat på sig om Atléticos lagbygge inför nästa säsong skall den spanska huvudstadsklubben gjort klart med Emanuel Mammana från River Plate. Atlético har visserligen inte bestämt sig för vad man skall göra med den argentinske U20-landslagsmannen, men i nuläget ligger en utlåning till moderklubben närmast till hands. 
  09.05.2015"Jag tycker om samtliga som spelar bra och Mammana är en av dessa eftersom han kan spela på flera olika positioner" sade Diego Simeone i samband med en intervju hos Belgrano AM 950 i Argentina under fredagskvällen. Ett antal dagar innan åker Miguel Ángel Gil Marín till Buenos Aires tillsammans med Andrea Berta och målet med resan är ganska uppenbar: de har accepterat Rivers stående inbjudan för att se Superclásico i Copa Libertadores på plats under torsdagskvällen. Mammanas insats i mötet med ärkerivalen gör att Gil Marín och Berta bestämmer sig för att inleda förhandlingar om ett köp av försvarsspelaren med River Plates ledning. Samtidigt som Gil Marín ligger i förhandlingar med president Rodolfo D'Onofrio och gamle storspelaren Enzo Francescoli läcker nyheten naturligtvis ut i argentinsk media. Den når även Spanien och bekräftas från såväl Cadena COPE:s välinformerade Antonio Ruiz och "Al Primer Toque" som går på Onda Cero. Enligt uppgifter till diverse argentinska medier kräver River uppemot €15 miljoner för såväl Mammana som Matías Kranevitter i ett paket. Många medier runtom i Argentina rapporterar även att Atlético lagt grunden till en övergång i framtiden, men att Mammana, om han nu värvas av Atlético, i så fall ansluter under januarifönstret. Atléticos intresse för Emanuel Mammana är ingen hemlighet utan går en lång tid tillbaka i tiden. Simeone har nämligen följt försvarsspelaren under stora delar av sonen Giovannis uppväxt, något som gör att Cholo har väldigt god koll på River-försvararen. 

    Matías Kranevitter (CA River Plate)
  (21.05.1993, 179 cm, 74 kg, högerfotad, defensiv mittfältare)
  07.06.2015: För ett par dagar sedan rapporterade Sky Sport talia att Matías Kranevitter är på väg till Inter. Det är något som något som Verónica Brunati rapporterar är på väg att hända i dagens upplaga av AS. Enligt de uppgifter som hon tagit del av skall Kranevitter bestämt sig för Inter sedan Roberto Mancini ringt upp honom och övertygat River-spelaren om att han skulle säga nej till Atlético. Övergångssumma väntas hamna på ungefär €7 miljoner och Kranevitter kommer antagligen att lånas ut till antingen Bologna eller Chievo under nästa säsong om en sådan lösning blir slutgiltig. 
  30.05.2015: Huvudstadsbaserade AS rapporterar att stora delar av Manzanares-klubbens sportsliga ledning hade ett möte med River Plate i Madrid under torsdagskvällen. Under det nämnda mötet närvarade Miguel Ángel Gil Marín, Andrea Berta, José Luis Caminero och Clemente Villaverde samtidigt som Rivers sportchef Enzo Francescoli representerade Buenos Aires-klubben. Av de uppgifter som framkommit i såväl Spanien som Argentina skall de båda klubbarna kommit närmare varandra i förhandlingarna för Matías Kranevitter och Emmanuel Mammana. Argentinska radiostationen La Red rapporterar att förhandlingarna mellan de båa klubbarna är väldigt långt gångna och att det bara återstår detaljer att lösa innan kontraktsskrivning. Samtidigt väntas Rivers president Rodolfo D'Onofrio resa till Spanien för att se Copa del Rey-finalen under lördagskvällen. Där skall han träffa Francescoli. 
  20.05.2015: Samma uppgifter som skvallrar om att Atlético har värvat Emanuel Mammana säger att man gjort klart med Matías Kranevitter. Även i Kranevitters fall skall den spanska huvudstadsklubben vara beredd att låna ut spelaren under nästa säsong. 
  09.05.2015: Atléticos sportsliga ledning är på ständig jakt efter potentiella nyförvärv så h är i slutet av den pågående säsongen och ett av dessa namn är Matías Kranevitter. Diego Simeone tycker om River Plate-spelaren och har klargjort det till Miguel Ángel Gil Marín. Den spanska huvudstadsklubbens majoritetsägare åkte till Buenos Aires på inbjudan av River för ett par dagar sedan och har sedan dess tillbringat de senaste dagarna i Argentinas huvudstad. Atlético är intresserade av Kranevitter och ser ganska stor potential i spelaren. 

  RYKTEN UT

   Antoine Griezmann
  (21.03.1991, 176 cm, 67 kg, vänsterfotad, släpande anfallare/ytterforward/anfallare)
  02.06.2015: Atlético har visserligen redan positionerat sig gällande Bayerns och Chelseas intresse för Antoine Griezmann och nu verkar även huvudpersonen själv ha gjort samma sak. Det stämmer överens med den rapport som pålitlige Rob Beasley på The Sun publicerade i söndags. Enligt uppgifter till MARCA vill 24-åringen stanna i Atlético trots att de ovan nämnda klubbarna skall vara beredda att aktivera anfallarens utköpsklausul. Det i sin tur gör dock att den spanska huvudstadsklubben är beredd att granska fransmannens nurvarande kontrakt för att på så vis skapa sig marginal för en reaktion om betydligt starkare klubbar rent ekonomiskt skulle bestämma sig för att försöka värva honom. 
  26.05.2015: Antoine Griezmanns målmässiga explosion under den nyligen avslutade säsongen har gjort att flertalet klubbar runtom i Europa har riktat ögonen mot anfallsspelaren. Det gäller framförallt Bayern München och Chelsea som båda sonderat terrängen för en potentiell övergång och dessutom följt 24-åringens matcher i röd-vitrandigt på plats. Bayern har följt Griezmann under en längre tid och Pep Guardiola tog sig dessutom tid att åka till den spanska huvudstaden när Atlético slog ut Bayer Leverkusen i UEFA Champions League för att se spelaren i aktion. Samtidigt har det pratats väldigt mycket i engelsk media om Chelseas intresse för Griezmann. José Mourinho skulle gärna vilja se Griezmann i Chelsea, men en försäljning är inte att tala om och än mindre till Chelsea efter det inträffade ifjol då Thibaut Courtois, Filipe Luís och Diego Costa bytte den spanska huvudstaden mot London efter att Tiago agerat någon sorts mellanhand på Jorge Mendes begäran för att sedan bli dumpad av Mourinho. Chelseas och framförallt Mourinhos intresse för Griezmann går också tillbaka ett tag i tiden. Portugisen hade möjligheten att värva anfallaren redan i januari 2014, men var då osäker på om han verkligen skulle klara av att bidra med lika mycket på planen som hans prislapp antydde. Under våren har Chelsea skickat ut Michael Emenalo för att följa Griezmanns utveckling. Ett sådant tillfälle var 2-2-matchen mot Málaga under våren. Det har visserligen varit ett hemlighetsmakeri kring Griezmanns utköpsklausul, men under de senaste veckorna har det framkommit att den ligger på €65 miljoner. Atléticos ståndpunkt i ämnet är glasklar: man är totalt ointresserade av att förhandla om en övergång av Griezmann då han är en av 4-5 spelare som har etiketten "icke förhandlingsbara". Atléticos position har i sin tur gjort att José Mourinho och Chelsea försökt aktivera en affär genom att kasta in sitt trumfkort i form av Jorge Mendes i potentiella förhandlingar och konstigt vore ju annars då Atléticos relation med Chelsea är iskall sedan förra sommaren. Griezmann skulle kunna tjäna dubbelt så mycket i såväl Bayern som Chelsea, men från röd-vitrandigt håll har man klargjort att Griezmann är lycklig i den spanska huvudstaden. Han är också väl medveten om att hans utveckling till stor del är Diego Simeones förtjänst. För ett tag sedan satte spekulationer om en potentiell förlängning igång sedan Miguel Ángel Gil Marín och spelarens agent Iñaki Ibáñez haft ett möte mellan fyra ögon och det har även skvallrats om en potentiell höjning av spelarens utköpsklausul. 

   Mario Mandžukic
  (21.05.1986, 187 cm, 84 kg, högerfotad, anfallare)
  07.06.2015: Enligt uppgifter till Sky Sport Italias övergångsexpert Gianluca Di Marzio är Juventus intresserade av den kroatiske landslagsanfallaren som potentiell ersättare till Carlos Tévez om argentinaren lämnar för spel på annat håll. Juventus har följt Mandžukic under en längre period och försökt knyta åt sig anfallaren tidigare, men inte lyckats. 
  05.06.2015: Det är visserligen brist på nyheter i det röd-vitrandiga lägret, men i vanlig ordning kommer det en del uppgifter om den kroatiske landslagsmannens framtid. Anfallaren är visserligen koncentrerad på landslagsspel med Kroatien och har inga som helst planer på att flytta på sig, men inom Atlético har man bestämt sig för att ersätta honom. I nuläget har dock Mario Mandžukic inte gett grönt ljus för en övergång, något som den spanska huvudstadsklubben inte förväntar sig skall vara ett problem längre fram när saker och ting verkligen börjar röra på sig på övergångsmarknaden. 
  03.06.2015: Enligt uppgifter till tyska Sport BILD har Atlético de Madrid erbjudit Mario Mandžukics tjänster till Borussia Dortmund. Den spanska huvudstadsklubben letar en ny destination till kroaten, men just Nordrhein-Westfalen verkar inte bli hans nya destination. Dortmund har visserligen visat intresse för Mandžukic i samband med att anfallarens situation försvårats i Atlético, men hela paketet skulle i så fall kosta Bundesliga-klubben ungefär €40 miljoner med lönen inkluderad, något som man anser är alldeles för mycket. 
  02.06.2015: Den kroatiske landslagsmannen tycker inte om rampljuset utanför planen och uttalar sig därför sällan i media, men i samband med att han mottog ett pris i hemstaden Slavonski Brod var det omöjligt. Mario Mandžukic blev tillfrågad om hans framtid och svarade på följande vis: "Alla de här historierna om att jag skulle närma mig en övergång eller inte intresserar mig inte. Ärligt talat så tänker jag inte på det här. Jag har alltjämt tre år kvar på mitt kontrakt med Atlético" sade han till de journalister som samlats när han mottog sitt pris. Atlético vill visserligen sälja Mandžukic, men från klubbledningshåll är man inte beredda att ge bort anfallaren till reapris. 
  28.05.2015: Igår genomfördes ett nytt möte mellan Atlético och Milan gällande en potentiell försäljning av Mario Mandžukic, men utgången av mötet var inte särskilt positivt för Serie A-klubben, något som också bekräftades av Adriano Galliani när han lämnade en restaurang i de centrala delarna av Madrid: "Mandžukic tillhör ett annat lag och därför tänker jag inte kommentera något. Vi får se om han kan bli en Milan-spelare, men jag tror inte det" sade Galliani till ett jagande pressuppbåd. Enligt Mundo Atlético stavas anledningen till Gallianis pessimism för en potentiell övergång "€25 miljoner". Det är nämligen vad Atlético vill ha för anfallaren. Den spanska huvudstadsklubben räknar visserligen inte med Mandžukic under den kommande säsongen, men från klubbledningshåll är man klara på att man inte tänker ge bort den kroatiske landslagsmannen till något reapris. 
  26.05.2015 @ 18:35: Milan jobbar på att försöka värva en anfallare till nästa säsong och Mario Mandžukic är den italienska Serie A-klubbens förstaval i sommar. Idag vid lunchtid hölls mötet som Sky Sport Italia pratade om tidigare under tisdagen, men till skillnad från de uppgifter som framkommit under gårdagen träffade Adriano Galliani inte Miguel Ángel Gil Marín utan Andrea Berta som tagit första bästa plan från London för att infinna sig i den spanska huvudstaden och ta emot italienarna. Milan är mycket intresserade av den kroatiske landslagsmannen, men Atlético kommer som bekant inte ge bort honom på reapris och vill ha en ganska stor summa pengar vid en potentiell övergång. I nuläget är det dock oklart hur mycket man begär från Atlético-håll. I vilket fall som helst så har de första kontakterna tagits på plats av Milan. 
  26.05.2015 @ 12:55: Adriano Gallianis besök i den spanska huvudstaden är visserligen starkast kopplat till en önskan om att försöka övertala Carlo Ancelotti att återvända till Milan, men han bekräftade även att han är väldigt intresserad av Mario Mandžukic i samband med att han landade i Madrid under gårdagen: "Jag ska träffa någon från Atlético och Mandžukic tycker jag om väldigt mycket" sade han kort när ASTV körde upp mikrofonen i ansiktet på honom. Idag skriver italienska Sky Sport Italia att Galliani är i Madrid av ännu flera anledningar än vad som först avslöjades. En av dessa är kopplade till den kroatiske landslagsmannen och Atlético där det är tänkt att han skall luncha ihop med en ledare från Manzanares-klubben. 
  25.05.2015: Enligt uppgifter till AS räknar inte Atlético med Mario Mandžukic inför nästa säsong. Det är i dagens upplaga som den huvudstadsbaserade tidningen rapporterar att klubbens sportsliga ledning är på jakt efter en anfallare som skall ge Diego Simeones lagbygge ett lyft på just den positionen som kroaten haft under den gångna säsongen. I samma veva har det dykt upp intressenter för anfallaren runtom på kontinenten. Igårkväll publicerade italienska Sky Sport en artikel där man gick igenom Milans mål under sommarens övergångsmarknad. Där befinner sig exempelvis den kroatiske landslagsmannen som Milan dessutom försökt köpa loss under tidigare övergångsfönster. Adriano Galliani har rest till Madrid under måndagen för att försöka övertala Carlo Ancelotti om att bli ny Milan-tränare och väl på plats är det också tänkt att han skall kolla upp möjligheten för att försöka värva Mandžukic. Enligt de uppgifter som italienska Sky Sport publicerat har Atlético redan mottagit konkreta anbud från spelarens gamla klubb Wolfsburg och Borussia Dortmund. Det är dock oklart vad de ligger på. Även om Atlético helst vill sälja Mandžukic så kommer man inte ge bort anfallaren till varken reapris eller under kroatens marknadsvärde. 
  20.05.2015: Det är ingen hemlighet att Mario Mandžukic inte riktigt passar in i Diego Simeones lagbygge och att argentinaren är på jakt efter en anfallare med en annan profil. Det i sin tur gör också att den kroatiske landslagsmannens framtid antagligen ligger på annat håll än i just Atlético, något som Antonio Ruiz också rapporterade under tisdagens avsnitt av Deportes COPE. En stor del av de potentiella värvningarna är sammanlänkade med en god försäljning av Mandžukic, men Atlético kommer likväl inte att sälja Mandžukic om det inte finns några klara alternativ på spelarmarknaden. De första indikationerna så här innan säsongen är färdigspelad från spelarens sida är dock att han gärna vill stanna kvar i Atlético och det visar inte minst det faktum att han nyligen köpt hus i den spanska huvudstaden. 

   João Miranda
  (07.09.1984, 186 cm, 76 kg, högerfotad, mittförsvarare)
  10.06.2015: Sky Sport Italia rapporterar att Milan har gjort Miranda till en av sina viktigaste mål i sommar. Atlético är som bekant beredda att sälja den brasilianska landslagsförsvararen och det har gjort att Serie A-klubben är beredd att försöka snabba på potentiella förhandlingar för att på så vis värva 30-åringen. 
  03.06.2015: Enligt uppgifter i gårdagens upplaga av The Telegraph skrev Matt Law att Chelsea och Manchester United kommer slåss om försvarsspelarens signatur i sommar. Den brasilianske landslagsmannen skall redan ha träffat Atléticos ledning och klargjort för sina lagkamrater och vänner i den spanska huvudstaden att han är beredd att lämna klubben i sommar.
  20.05.2015: Det är mycket möjligt att João Miranda har gjort eller gör sin sista match i Atlético-tröjan när sista omgången avgörs på Los Cármenes i Granada i helgen. En ganska ojämn säsong med Mirandas mått mätt och mittförsvararens kontraktssituation i åtanke har gjort att Atlético är beredda att sälja den brasilianske landslagsmannen i sommar. Miranda har god status ute i Europa och kommer med stor sannolikhet också få igenom sin önskan från ifjol. 

   Mario Suárez
  (24.02.1987, 188 cm, 80 kg, högerfotad, defensiv mittfältare)
  27.05.2015: När den här lägesuppdateringen skrivs ned av undertecknad har det hänt väldigt mycket bakom stängda dörrar vid Manzanaresfloden där Atlético förbereder den kommande säsongen. Imorse genomförde Atléticos sportsliga ledning ett gäng möten med flertalet klubbar, men det som stack ut ur mängden var det faktum att Marios representant Manuel García Quilón gjorde ett besök på Vicente Calderón. I samband med mötet framfördes Marios önskan om att lämna Atlético av García Quilón. I nuläget verkar det vara en dragkamp mellan Milan och Inter som utkämpas där Galliani för den förstnämnda klubbens talan. Atléticos plan för närvarande verkar vara att försöka sälja Mario så fort som möjligt för att på så vis inleda jakten på en ersättare. 
  26.05.2015: I samband med Adriano Gallianis besök i den spanska huvudstaden träffade italienaren sin landsman Andrea Berta på restaurangen El Paraguas under tisdagen. Där diskuterade de båda parterna en potentiell övergång av Mario Mandžukic, men också Marios framtid som är allt längre bort från Manzanares-klubben. Marios agent, Manuel García Quilón närvarade också vid lunchen på El Paraguas och väl där diskuterade man möjligheterna för en övergång. 
  20.05.2015: Det har gått ett drygt halvår sedan Diego Simeone blockerade Marios övergång till Inter i januari, men 28-åringens situation har inte förändrats. Han har alltjämt inte lyckats övertyga argentinaren om att han bör ha en startplats i den spanska huvudstadsklubben och det i sig gör att Marios tid i moderklubben antagligen är över för den här gången. Atlético kommer med stor sannolikhet att sälja Mario i sommar, men i och med den blockerade övergången till Inter så kan man inte förvänta sig några högre övergångssummor då spelarens agent Manuel García Quilón kom överens om att sänka utköpsklausulen från €24 miljoner till €12 miljoner. I vilket fall som helst förväntar sig klubben släppa Mario för ungefär vad den nurvarande utköpsklausulen ligger på. 

   Óliver Torres
  (10.10.1994, 175 cm, 67 kg, högerfotad, offensiv mittfältare)
  25.05.2015: Samtidigt som många av spelarna i den spanska huvudstadsklubben är på semester sedan lördagskväll, planerar Atléticos sportsliga ledning den kommande säsongen för fullt. Under den nyligen avslutade säsongen har Atlético haft en hop spelare på lån och en av de första att lämna för spel på annat håll ifjol var Óliver Torres. Den spanske U21-landslagsmannen har gjort en bra säsong i Porto och redan i april klargjorde José Luis Caminero att Óliver skulle återvända till Atlético när försäsongsträningen sätter igång i juli. Det är alltjämt Atléticos intention och även om huvudpersonen själv inte fått reda på vilken typ av roll han kommer få i Diego Simeones lagbygge så skall det oerhört mycket till om han skall lämna för spel på annat håll under 2015-2016. Porto vill dock behålla Óliver ytterligare en säsong och Pinto da Costa erkände så sent som under måndagen att portugiserna kommer försöka övertala Atlético om en förlängning av spelarens lån. 

   Toby Alderweireld
  (02.03.1989, 186 cm, 75 kg, högerfotad, mittförsvarare/vänsterback/defensiv mittfältare)
  10.06.2015: Trots att José Luis Caminero uttalat sig om Atléticos intentioner med Toby Alderweireld inför nästa säsong så är det inte klart att den belgiske landslagsmannen stannar i Spanien när övergångsfönstret stänger i slutet av augusti. Enligt uppgifter till Mundo Atlético är Alderweireld osäker på sin roll i Atlético under den kommande säsongen och därför har klubbledningen pratat med spelarens far, Vic Alderweireld under de senaste veckorna. Samtidigt väntas Toby resa till den spanska huvudstaden någon gång under nästa vecka för att klara upp sin framtid då han inte vill hamna i en position där han återigen gör försäsongen med ett lag för att sedan gå vidare under övergångsfönstrets sista dagar: "Jag kommer resa till Spanien i nästa vecka och väl där kommer vi att prata med varandra. Vi får se vad som händer. Jag kommer ta rätt beslut. Säsongen har alltjämt inte avslutats. Efter matchen mot Wales hoppas jag att det ska tas ett snabbt beslut så jag vet vart jag spelar nästa säsong" sade han till Sky Sports i England under gårdagen. 
  08.06.2015: The Telegraph rapporterar att Atlético kommer kräva €19 miljoner för en potentiell försäljning av Toby Alderweireld under sommarens övergångsfönster. Anledningen till prislappen är länkad till en klausul till försvarsspelarens lånekontrakt som gör att den spanska huvudstadsklubben tvingas betala €4 miljoner i kompensation till Southampton om man säljer försvarsspelaren till en ligakonkurrent. Atlético är inte intresserade av att betala den här kompensationen och har därför höjt priset på spelaren. Samtidigt som man från spanskt håll rapporterar om att Diego Simeone vill behålla Alderweireld i röd-vitrandigt under nästa säsong kommer det information från England som skvallrar om att Chelsea och Tottenham är mycket intresserade av spelarens tjänster. 
  03.06.2015: I nattens avsnitt av "El Partido de las 12" rapporterade programledaren Joseba Larrañaga att det är Chelsea som har frågat om Toby Alderweirelds potentiella inklusion i en övergång för Filipe Luís och att Atlético inte alls är intresserade av en sådan lösning. Den spanska huvudstadsklubben skall ha avböjt och sagt att man hellre fortsätter förhandla om Filipe Luís då Diego Simeone ser belgaren som en del av nästa års upplaga av Atlético de Madrid. 
  02.06.2015: Kristof Terreur på belgiska Heet Laatste Nieuws rapporterar att Southampton har bestämt sig för att utnyttja den köpoption på €9,5 miljoner som ligger inbakad i Toby Alderweirelds kontrakt. Atlético å sin sida kommer förstås att utnyttja den egna som ligger på ungefär €2,1 miljoner. Samtidigt avslöjar samma journalist att Atlético har erbjudit Alderweireld till Chelsea (antagligen i utbyte mot Filipe Luís), men den belgiske landslagsmannens representant har alltjämt inte fått något samtal tillbaka från London-klubben. 
  28.05.2015: Atlético har visserligen offentliggjort att man räknar med Toby Alderweireld inför nästa säsong, men den belgiske landslagsmannen vill klara upp sin framtid så fort som möjligt för att på så vis slippa gå igenom samma sak som hänt honom under de senaste två försäsongerna: "Jag har haft ett fantastiskt år i Southampton och hoppas få reda på vart min framtid är innan försäsongen sätter igång. Anledningen till det är enkel: de senaste två åren har jag gjort försäsongen med en klubb och sedan lämnat för en annan den 31 augusti. Hela situationen är frustrerande då jag inte vet vad som kommer hända. Jag skulle vilja ta ett beslut, men först måste klubbarna ta sina respektive beslut. Det finns tre olika scenarion: att stanna i Atlético, att stanna i Southampton eller gå till en annan klubb" sade Alderweireld till engelsk press för ett par dagar sedan. Southampton har visserligen en köpoption på försvarsspelaren, men Atlético kan utnyttja en option själva för att ta hem 26-åringen om man så skulle vilja. 
  25.05.2015: Atléticos sportchef José Luis Caminero klargjorde redan i april att klubben kommer kalla hem Toby Alderweireld från hans lånesejour i Southampton under sommaren. Den belgiske landslagsmannen kommer med stor sannolikhet att fylla tomrummet som João Miranda väntas lämna bakom sig under sommarens övergångsfönster. Alderweireld har dock gott om intressenter på de brittiska öarna och Southampton har exempelvis uttryckt en stark önskan om att aktivera spelarens utköpsklausul, men där har Atlético sista ordet i och med att man kan köpa tillbaka Alderweireld för ungefär €1,5 miljoner om engelsmännen skulle köpa loss honom. Utöver Southampton har såväl Chelsea som Tottenham tittat närmare på 24-åringen. 

    Guilherme Siqueira
  (28.04.1986, 183 cm, 76 kg, vänsterfotad, vänsterback)
  20.05.2015: Siqueira har inte imponerat i Atlético under säsongen och så sent som för bara ett par veckor sedan verkade en försäljning av vänsterbacken ganska given, men på senare tid har brasilianaren spelat upp sig vilket har gjort att klubbledningen tvingats tänka efter om en sådan lösning verkligen är bäst. En fortsättning i Atlético beror till stor del på vad klubben lyckas göra på vänsterbacksfronten i sommar. 

   Ángel Correa
  (09.03.1995, 174 cm, 70 kg, högerfotad, släpande anfallare/ytterforward)
  11.06.2015: Det är inte bara Rayo Vallecano som visat intresse för en potentiell inlåning av Ángel Correa. AS rapporterar att Villarreal gärna skulle vilja se argentinaren i sina led under den kommande säsongen, men det kommer inte ingå någon option på spelaren av naturliga förklaringar. 
  28.05.2015: Diego Simeone räknar med Ángel Correa inför den kommande säsongen och har klargjort det för anfallaren flera gånger under det pågående kalenderåret. En av anledningarna till att Atlético inte lånade 20-åringen trots att man hade en överenskommelse med Rayo Vallecano i vintras var just för att han skulle förbereda sig inför U20-VM och den nya säsongen under Profe Ortegas ledning. Trots fick Atlético besök av Rayos sportchef Felipe Miñambres på Vicente Calderón under gårdagen där Vallecas-klubben återigen frågade om möjligheten att låna in Correa när den nya säsongen drar igång. Atlético gav av uppenbarliga anledningarna inget definitivt svar till Miñambres då man först vill se hur Correa gör ifrån sig på försäsongen för att Simeone skall ta ett slutgiltigt beslut gällande landsmannens framtid senare i sommar när lagbygget tagit form. Trots att Correa inte har debuterat i Atlético så har många i såväl tränarstaben som spelartruppen imponerats av argentinarens färdigheter som fotbollsspelare. 

   Raúl Jiménez
  (05.05.1991, 190 cm, 76 kg, högerfotad, anfallare)
  11.06.2015: AS rapporterar att Villarreal är intresserade av Raúl Jiménez och att Castellón-klubben gärna skulle vilja se mexikanen i sina led under den kommande säsongen. Det skulle i så fall handla om en inlåning och inte en permanent övergång som fallet är med många andra spelare. 
  07.06.2015: Atlético kommer med ganska stor sannolikhet låna ut Raúl Jiménez under den kommande säsongen trots att man inte meddelat huvudpersonen själv vad klubbens intentioner är i nuläget. Anledningen till det är att Atlético inte har fått en slutgiltig dom av FIFA när det gäller värvningarna av minderåriga spelare. Vid en avstängning förändras situationen drastiskt och klubben tvingas då rekonstruera sin övergångspolicy. Huvudtanken för närvarande är dock att Raúl Jiménez skall få speltid i en annan klubb och enligt uppgifter till MARCA kan det mycket väl bli FC Porto. Den portugisiska storklubben är och har varit intresserad av mexikanen under en längre tid. Anfallaren är delägd tillsammans med Jorge Mendes och just den Mendes-länken kan placera honom i Porto som dessutom är ett bra lag där man kan växa som fotbollsspelare. 
  25.05.2015: Raúl Jiménez första säsong i Atlético har till en överväldigande del handlat om att anpassa sig till spansk fotboll. Trots att han spelat ytterst sparsamt är Diego Simeone nöjd med det mexikanen visat under den gångna säsongen. Inom tränarstaben är man väl medvetna om svårigheterna som anpassningen från mexikansk till spansk fotboll medför sig. Enligt uppgifter till AS anser Atlético-lägret att Raúl Jiménez saknar vissa verktyg för att verkligen blomma ut till en fullfjädrad anfallsspelare på Primera División-nivå och därför finns möjligheten att 24-åringen lånas ut till en ligakonkurrent för att han skall få regelbunden speltid och på så vis visa att han håller. 

    Léo Baptistão
  (26.08.1992, 181 cm, 74 kg, högerfotad, släpande anfallare/ytterforward/anfallare)
  11.06.2015: Villarreal skulle gärna vilja se Léo Baptistão i Castellón den kommande säsongen. Anfallaren, som förlängde sitt kontrakt med Atlético innan han lånades ut till Rayo Vallecano ifjol ser positivt på spel i Villarreal. Han har andra alternativ, däribland just Vallecas-klubben, men spel på tre olika fronter attraherar anfallaren och det är något som han gärna vill testa på regelbundet under den kommande säsongen. Atlético har redan meddelat anfallaren att han inte har någon plats i röd-vitrandigt under nästa säsong då Diego Simeone inte räknar med honom, men Léo Baptistão väntar alltjämt på att klubben skall ge sin syn på en potentiell utlåning till Villarreal. Förhandlingarna med Villarreal kommer att skyndas på i samband med att Luciano Vietto-affären avslutas. 
  10.06.2015: I dagens pappersupplaga av MARCA rapporterade den huvudstadsbaserade tidningen att Léo Baptistão kommer gå i motsatt riktning när Luciano Vietto lämnar för spel i Atlético, men det är något som Villarreals ordförande Fernando Roig dementerat under onsdagen: "När det gäller Léo Baptistão kommer han inte inkluderas i affären med Luciano Vietto. Det är ett separat ämne" sade han till AS. 
  09.06.2015: Enligt uppgifter till Mundo Atlético är den spanska huvudstadsklubben förberedd på att göra sig av med Léo Baptistão under sommarens övergångsfönster, antingen via en utlåning eller försäljning. Diego Simeone har aldrig varit särskilt imponerad av anfallsspelaren och någon ändring på detta faktum lär det inte bli efter att Lëo återvänder från sin utlåning hos Rayo Vallecano. Atlético har meddelat anfallaren att man inte räknar med honom inför den nya säsongen och att man kommer lyssna på anbud som kommer in i sommar. Atlético kan komma att inkludera spelaren i potentiella övergångar som intresserar klubben för att på så vis också sänka priset. Båda parterna är överens om att hitta en lösning så fort som möjligt för att på så vis göra det enklare för varandra. Intresset för Léo Baptistão är ganska stort runtom i Europa och många klubbar har antingen följt honom när han spelat sin fotboll i Vallecas under den gångna säsongen eller också meddelat sitt intresse för honom. Det gäller Borussia Dortmund, Roma, Genoa, Sunderland, West Ham, Real Betis, Villarreal och Rayo förstås som gärna vill behålla honom, men det verkar bli omöjligt. 
  28.05.2015: I samband med det möte som hölls mellan Atlético och Rayo Vallecano på Vicente Calderón under gårdagen diskuterade de båda parterna Léo Baptistãos år i Vallecas-klubben. Rayos sportchef, Felipe Miñambres gav sin syn på anfallarens säsong och även om han är nöjd med det som Léo uträttat så inser han att det kommer bli svårt att få behålla brasilianaren: "En fortsättning beror på många saker och inte bara på det vi själva vill. Framförallt lönefrågan. Vi är nöjda med både Léo Baptistão och Emiliano Insúa, men deras kontinuitet beror på andra omständigheter också" sade Miñambres till MARCA i samband med att han lämnade Vicente Calderón någon gång efter lunch under tisdagen. Intresset för Leó Baptistão sträcker sig utanför Spaniens gränser: Borussia Dortmund, Roma och Aston Villa har alla intresserat sig för spelarens situation. Hans fall, liksom många andra, kommer att studeras individuellt av klubben innan man tar ett slutgiltigt beslut för vad som skall hända. 

   Borja Bastón
  (25.08.1992, 191 cm, 79 kg, högerfotad, anfallare)
  28.05.2015: Enligt uppgifter till Mundo Atlético har Atlético har aktiverat den klausul som funnits i Borja Bastóns nurvarande kontrakt vilket gör att 23-åringen numera är knuten till den spanska huvudstadsklubben till sommaren 2017. Den otursförföljde anfallaren, som gjorde debut i röd-vitrandigt på Åland framför ögonen på Atlético-redaktionen sommaren 2009 (där han förövrigt också blev målskytt), har gjort en enastående säsong i Real Zaragoza i Segunda División. Borja ligger på en delad andraplats i skytteligan med 23 mål på 37 matcher och intresset för hans tjänster inför nästa säsong är ganska stort. Getafe har varit i kontakt med Atlético och hans representanter Bahía Internacional för att sondera terrängen inför nästa säsong. Det kommer dock bli en ganska svår uppgift för preisdent Ángel Torres och sportchefen Toni Muñoz då flera klubbar runtom i Primera División kollat upp Borjas situation. Nyligen uppflyttade Real Betis är intresserade av anfallaren och detsamma gäller Villarreal. 

   Thomas
  (13.06.1993, 182 cm, 76 kg, högerfotad, defensiv mittfältare/central mittfältare)
  09.06.2015: Atlético de Madrid är visserligen nöjda med Thomas utveckling sedan flytten till Almería, men det mesta i nuläget tyder på att det kommer bli en ny utlåning för Thomas nästa säsong. I dagens pappersupplaga av MARCA rapporterar tidningen att Rayo Vallecano ligger närmast till hands för den ghananske mittfältsdynamon. Han är en av ganska många spelare som Rayos sportchef Felipe Miñambres diskuterat med den röd-vitrandiga ledningen och spel i Vallecas skulle säkerligen vara bra för honom. 

   Alessio Cerci
  (23.07.1987, 180 cm, 78 kg, vänsterfotad, yttermittfältare/släpande anfallare)
  27.05.2015: Under gårdagens möte mellan Adriano Galliani och Andrea Berta togs även Alessio Cercis situation upp. Enligt de uppgifter som såväl Mundo Atlético och Sky Sport Italia samlat ihop är Milan inte intresserade av att behålla anfallsspelaren efter en mager utdelning sedan återkomsten till Serie A. Under mötet mellan de båda klubbarna gick Atlético med på att Milan skall hitta en ny destination till Cerci och i nuläget verkar Napoli vara mest intresserade av spelarens tjänster. Det gör också att Fernando Torres situation i Atlético inte påverkas av det faktum att Milan inte är intresserade av att behålla Cerci. 

   Emiliano Velázquez
  (30.04.1994, 185 cm, 79 kg, högerfotad, mittförsvarare)
  25.05.2015: Den uruguyanske mittförsvararen med en landskamp på meritlistan köptes in från Danubio i slutet av fjolårets sommarfönster, men har under den gångna säsongen varit utlånad till Getafe. Väl där har han gjort en godkänd första säsong och till stor del också varit ordinarie hos Los Azulones trots tre tränarbyten. Det kan göra att Atlético bestämmer sig för att kalla hem 21-åringen och därmed ge honom en roll som fjärde mittförsvarare inför nästa säsong. Velázques själv har uttalat sig om potentiellt spel i Atlético i MARCA: "Om de ger mig chansen kommer jag försöka utnyttja den maximalt. Det är visserligen svårt, men om jag får chansen kommer jag att kriga för en plats i laget. Det vore exemplariskt att följa i Godíns fotspår och det som Giménez åstadkommit är varje fotbollsspelares dröm. Om jag spelar bredvid de kommer jag säkerligen att växa som spelare eftersom de kan lära dig många saker på en fotbollsplan" sade Velázquez till den sydamerikanska versionen av MARCA när han fick chansen att analysera sin framtid. 

    Cristián Ansaldi
  (20.09.1986, 181 cm, 76 kg, båda fötterna, vänsterback)
  20.05.2015: Atlético kommer inte förlänga Cristián Ansaldis lån vilket innebär att vänsterbacken återvänder till Zenit när lånekontraktet löper ut den 30 juni. Det som sågs så lovande ut fram till början av december fick sig en dramatisk vändning när Ansaldi skadade sig i samband med Copa del Rey-mötet med L'Hospitalet och sedemera returen i samma turnering mot Barcelona där argentinaren hamnade i blåsväder sedan han stängt igen dörren på en kvinnlig polis och dessutom tvingats tillbringa en halv natt i häkte. 

   Cani
  (03.09.1981, 178 cm, 75 kg, högerfotad, offensiv mittfältare/yttermittfältare)
  20.05.2015: Det blir ingen förlängning av Canis lån då han helt enkelt inte har motsvarat förväntningarna. Atlético kommer därmed låta 33-åringen lämna för spel på annat håll. 

  AVSKRIVNA RYKTEN

    Mauro Icardi (FC Internazionale)
  (19.02.1993, 181 cm, 75 kg, högerfotad, anfallare)
  04.06.2015: Det blir ingen Mauro Icardi i Atlético då han förlängt sitt kontrakt med Inter till sommaren 2019. 


  0 KOMMENTARER      3383 VISNINGAR
  ZORAN ZORIC
  zoranzoric@gmail.com
  På Twitter: zoranzoric
  2015-06-14 10:00:00


  ANNONS:

  Fler artiklar om Atlético

  Inför Qarabag – Atlético de Madrid
  Atlético Atlético reser till ett svårspelat Azerbajdzjan för första gången någonsin i hopp om att vinna sin första match i gruppen.
  2017-10-18 12:28:00

  Spelschema 2017/18
  Atlético
  2017-10-15 11:00:00

  Simeone:"En bra match vi fick se"
  Atlético MADRID. Det blev inte tre poäng denna gången heller för Atlético Madrid mot Barcelona. Simeone har ännu inte vunnit Barca i ligaspelet men denna gång fick man iallafall med sig en poäng.
  2017-10-15 00:09:22

  Atlético tappade ledningen mot Barcelona
  Atlético Ett Atlético som blandade och gav tog en tidig ledning men bjöd in Barcelona i andra halvlek med ett tidvis slarvigt försvarsspel.
  2017-10-14 23:15:00

  Inför Atlético de Madrid - FC Barcelona
  Atlético Atlético tar emot Barca som hade en minst sagt svajig försäsong men nu ser starka ut. Ska Atlético fortsatt vara med i toppen och eventuellt en titelstrid har man inte råd att förlora ikväll.
  2017-10-14 10:48:00

  Inför Leganés - Atlético de Madrid
  Atlético Atlético reser till utkanten av Madrid, närmare bestämt Leganés för att spela ett miniderby. En intressant match som kräver att Atlético återhämtat sig från senast.
  2017-09-30 11:40:00

  Simeone:"Chelsea vann välförtjänt"
  Atlético MADRID. På onsdagskvällen spelades stormatchen mellan Atlético Madrid och Chelsea. Det blev engelsmännen som drog det längsta strået tillslut, något Simeone tyckte var rättvist.
  2017-09-28 00:11:00

  Inför Atlético de Madrid - Chelsea FC
  Atlético Toppmöte väntar på Wanda Metropolitano när Atlético tar emot Chelsa FC. En måste match för Atlético som riskerar att hamna efter vid poängtapp.
  2017-09-27 13:53:00

  Simeone: "De är världens bästa målvakter"
  Atlético MADRID. På tisdagskvällen var det dags för presskonferens för Simeone. Argentinaren fick framför allt frågor om Diego Costa, något han inte riktigt ville svara på.
  2017-09-26 22:30:00

  Simeone: "Det gör ont i själen"
  Atlético MADRID. På lördagen tog Atlëtico Madrid sin andra hemmavinst för säsongen, detta mot Sevilla med 2-0. Simeone var nöjd med resultatet och på presskonferensen efter matchen gav argentinaren sin syn på dagens tillställning.
  2017-09-23 20:37:00

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Spansk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Röda Bollens 20-årsjubileum
  Halmstads dröm lever vidare
  Ett steg närmare Europafiasko
  Hubocan flyttar till Trabzonspor
  Corinthians försprång ointagligt?
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhörnan Leovegas
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies