fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhornan
Besökare: 27070 | Inloggade: 344 | Antal medlemmar: 178996
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Altas y Bajas 2017 Vem är det som vill lämna truppen?

  Altas y Bajas 2017: Vem är det som vill lämna truppen?

  Följ vad som händer i Osasunas trupp under sommaruppehållet. Vilka spelare försvinner och vilka ansluter? Vi uppdaterar transferläget i truppen ända fram till transferfönstret stänger den 31:a augusti.

  Det har varit väldigt tyst på värvningsfronten hos Osasunas sedan Manu Herrera värvades för över två veckor sedan. Inte så konstigt kanske då tränare Diego Martinez förmodligen är rätt nöjd med de tio spelare som rekryterats till denna säsong. Men under måndagen (14/8) gick samme Martinez ut med att en spelare vill lämna truppen. Spelaren hade meddelat detta samma fredag som man spelade den sista träningsmatchen mot Eibar och frågan är nu vilken spelare det gäller? Diego ville inte nämna något namn och något officiellt uttalande i ämnet har klubben inte gjort.

  All information kommer genom de olika medier som bevakar klubben dagligen. Martinez meddelade även att det är av personliga orsaker som spelaren vill lämna och menade att ”detta är saker som kan komma att ske fram till värvningsfönstret stänger den sista augusti. Vi ser helst att det inte sker några fler ändringar i truppen men det är så fotbollen ser ut idag. Vi måste hela tiden vara uppmärksamma på marknaden. För övrig är vi mycket nöjda med de förstärkningar vi gjort, både professionellt och personligt, och de har acklimatiserat sig bra”.

  Medierna har självklart kommit med teorier om vem det skulle kunna vara och den som nämns mest är mittfältaren Fausto Tienza. Efter värvningarna av både Lucas Torró och Joaquin Arzura är det gott om defensiva mittfältare i truppen vilket fått honom att inse att det kan bli lite speltid. Tienza har tidigare under sommaren även uttryckt att gärna skulle fortsatt att spela i La liga. Enligt Tienzas agent har spelaren inte bett om att få lämna klubben och på frågan om spelaren har fått några erbjudanden svarade agenten: ”Det får ni fråga klubben om”.

  Enligt Noticias de Navarra som varit i kontakt med sina källor i styrelsen kunde dessa inte heller klargöra vilken (eller vilka) spelare det handlade om. Enligt dessa källor skall det inte finnas något intresse av någon spelare i truppen för tillfället. De var förvånade av de uppgifter Martinez kommit med på måndagen och föreslog att det skulle kunna vara Miguel Olavide det hela handlade om. I Olavides kontrakt finns nämligen en klausul där mittfältaren har rätt att lämna för en annan klubb utan kostnad. Med tio dagar kvar tills transferfönstret stänger lär vi förmodligen snar bli varse.   

  Spelarna har fått sina nummer för den kommande säsongen och därmed finns nu en spelarprofil av varje spelare i Osasunas trupp. Gå gärna in i menyraden här till vänster och titta under Truppen för att få lite mer information om varje spelare. Vissa av spelarna har även videoklipp med tidigare insatser.

   
  Tidigare Altas y Bajas artiklar
  1/6                 Sergio León går till Betis
  9/6                 Är Diego Martinez Osasunas nye tränare?
  17/6                Är en ängel på väg till Osasuna?
  24/6                Kenan Kodro till Bundesliga?
  1/7                 Äntligen har det börjat värvas spelare!
  9/7                 Spelartruppen är långt ifrån klar när nu säsongen drar igång
  15/7                Det börjar röra på sig!
  23/7                Är Arzura den sista pusselbiten?
  30/7                Färdig värvat?
  6/8                 Manu Herrera ersätter Nauzet

  Uppdateringar visas i rött.

  Diego Martinez, 14/6) Under onsdagen blev det så officiellt att Martinez tagit över som huvudtränare för Osasuna. Kontraktet sträcker sig till juni 2019 och mer att läsa om den nye tränaren kan ni göra HÄR

  David Rodriguez (30/6) blev Osasunas första värvning till säsongen 17/18. Från ingenstans gjorde klubben officiellt under fredagen att anfallaren värvats. Anfallaren har skrivit på ett treårskontrakt och utköpsklausulen är satt till 3 miljoner €. 

  Sebas Coris (30/6) blev officiellt Osasunas andra värvning till den kommande säsongen. Coris är en 24-årig mittfältare som kommer från Girona på lån för en säsong. En kvick spelare som gärna håller till på vänsterkanten.

  Lucas Torró (7/7) blev officiellt Osasunaspelare under fredagen och därmed klubbens tredje nyförvärv inför den kommande säsongen. Den 22-årige mittfältaren har skrivit på för tre säsonger och utköpsklausulen är satt på 3,5 miljoner € i La liga 123.

  Sergio Herrera (12/7) Under onsdagen blev det officiellt att Herrera skrivit på ett fyraårskontrakt med Osasuna. Klubben betalade 300 000 € för spelaren och har satt en utköpsklausul på 6 miljoner € i La liga 123.    

  Mateo Garcia (13/7) Under torsdagen gick Osasuna officiellt ut med att man värvat mittfältaren. Värvningen är ett rent lån från Las Palmas och 20-åringen återgår till den gula klubben vid säsongens slut.

  Quique Gonzalez (14/7) Under fredagen blev det officiellt att Osasuna värvat anfallaren som skrivit på för fem år. Det slutliga priset landade på 1,5 miljoner €.     

  Aridane Hernández, (17/7) Under måndagskvällen blev det officiellt att Osasuna värvat försvararen som skrivit på för fyra år. Priset hamnade på 1,5 miljoner € efter att Granada även visat intresse.

  Xisco Jiménez, fri transfer (21/7) är officiellt Osasunas åttonde värvning denna säsong. Xisco har skrivit på för två säsonger och Osasuna fick honom gratis då han kom som fri transfer. Klubben har satt en utköpsklausul på 6 miljoner € i La liga 123.

  Joaquin Arzura, CA River Plate (28/7) Under fredagen blev det officiellt att mittfältaren värvats för en säsong. Som det talats om tidigare handlar det om ett lån och en köpoption som klubben ska ta ställning till efter säsongen.

  Manu Herrera, fri transfer (3/8) Under torsdagen gjorde Osasuna officiellt att man värvat målvakten för en säsong och då han kommer som fri transfer blev det inte så kostsamt. Utköpsklausulen är satt till 3 miljoner € och keepern kommer omgående göra läkarundersökningen för att sedan börja träna med truppen.

  Chico Flores, fri transfer (15/8) skall enligt Gol Digital vara av intresse för Osasuna. Försvararen är sedan 1 juli fri transfer och har de senaste tre säsongerna spelat i Lekhwiya SC som håller till i Qatar Stars League. 30-åringen har gjort över 80 matcher i La liga men även spelat i Premier League och Serie A.

  Quique Gonzalez (27/7) skrev på för Osasuna för ungefär två veckor sedan men nu uppger diariodenavarra.com att Levante är intresserad av anfallaren. För en vecka sedan skall en av deras anfallare, Roger Marti, skadat sig allvarligt i en träningsmatch mot Almeria och man är nu i stort behov att fylla på anfallsstyrkan. Hur seriöst intresset egentligen är återstår att se men Quiques kontrakt med Osasuna är klart och utköpsklausulen satt till 5 miljoner €. (6/8) Quique spelade 65 minuter i träningsmatchen mot Huesca och ingenting tyder på att han skall lämna. Dessutom verkar det som att Levante har andra anfallare i sikte. (17/8) Levante har gjort klart med anfallaren Emmanuel Boateng och därmed bör Quique bli kvar i Osasuna.

  Carlos Clerc (15/6) har ögonen på sig från La liga-nykomlingen Girona. Enligt radiostationen RAC1 skall katalanerna vara intresserade och kontakt har tagits men ännu ingen officiell förfrågan. Clerc värvades från just Girona inför den gångna säsongen och har kontrakt med Osasuna i ytterligare ett år. (18/6) Medierna i Katalonien insisterar på att Girona vill ha Clerc men Osasuna säger att de inte fått någon officiell förfrågan. (5/7) Girona skall fortsatt vara intresserade men nu visar det sig att även Getafe är det. Osasuna förnekar att någon förhandling pågår och hänvisar till utköpsklausulen på 5 miljoner €. (16/7) Enligt baskisk media skall Real Sociedad nu vara intresserad av Clerc och Osasuna hänvisar, precis som med Girona, till utköpsklausulen på 5 miljoner €. (21/7) Enligt navarrasport.com kan La Real vara beredda att betala utköpsklausulen för Clerc vilket nog inte Osasuna räknat med. (7/8) Enligt Diario Sport skall Girona fortsatt vara intresserade av Clerc men man är långt ifrån varandra när det kommer till priset. (18/8) Under fredagen gjorde Girona klart med Johan Mojica som är samma spelartyp som Clerc och därmed blir nog katalanen kvar i Osasuna.
   
  Fran Merida (12/6) har inte fått särdeles mycket speltid under den gångna säsongen och förväntas blomma ut till den kommande. Italienska Crotone som spelar i serie A skall vara intresserade av mittfältaren enligt Italienska medier. Klubbens sportchef ska ha börjat sondera terrängen och tagit de första stegen för en värvning av mittfältaren. Merida har tre säsonger kvar på kontraktet med Osasuna. (10/7) Enligt marca.com skall Oviedo vara intresserad av mittfältaren men någon officiell förfrågan har inte inkommit. Mérida har tidigare tränats av Oviedos nuvarande tränare Anquela då de båda var i Huesca. (16/7) Huesca skall fortsatt vara intresserade av Merida men även Oviedo och Sporting. (18/8) Oviedo, Sporting och Huesca har fyllt på med mittfältare så Mérida lär inte längre vara av intresse.

          Nauzet Pérez (28/7) Under fredagen blev det officiellt att Nauzet och klubben kommit överens om att bryta det befintliga kontraktet. Målvakten blir med det den fjärde spelaren som gör så. Totalt blev det 56 matcher och 4950 minuter under de två säsonger Nauzet spelade för Osasuna. 

  Juan Fuentes (27/7) Under torsdagen gick Osasuna officiellt ut med att man brutit kontraktet med Fuentes. Det blev totalt 20 framträdanden och totalt 1554 minuter under den säsong försvararen representerade Osasuna.

  Alex Berenguer (17/7) Till slut blev så denna långdragna historia klar. Alex Berenguer är såld men inte till Napoli som varit de som förhandlat längst utan till Torino FC och han blir därmed lagkamrat med målvakten Salvatore Sirigu. Köpesumman slutade på 5,5 miljoner € + 1 miljon och det var tack vare att spelaren sänkte sin procentsats i dealen som till slut klubbarna kom överens. En klausul skrevs också in där Torino måste betala Osasuna 1,5 miljoner € ifall spelaren säljs vidare till Athletic Bilbao, den s.k. ”anti-Athletic-klausulen”. Osasunaredaktionen här på Svenska Fans önskar Berenguer all lycka i sin fortsatta fotbollskarriär.
   
  Álvaro Fernandez (11/7) har skrivit på ett treårskontrakt med Monaco FC men än är nog inte denna övergång riktigt klar. Osasuna och spelaren ser olika på det kontrakt man hade tillsammans och ärendet kan få ett rättsligt avslut. (3/8) Det spanska fotbollsförbundet har ställt sig på Osasunas sida och menar att spelaren har ett befintligt kontrakt med Osasuna. Därmed skulle värvningen till Monaco vara ett kontraktsbrott och det Spanska förbundet har nu skickat ett antal dokument till det Franska fotbollsförbundet. Det handlar såklart om pengar för spelaren och som A-lagsspelare skulle utköpsklausulen ligga på 10 miljoner €. Monaco kan bli straffade av UEFA och bli uteslutna från Europaspel ifall de visar sig att de värvat en spelare som redan har ett kontrakt med en annan klubb.
       
  Jesus Areso (7/7) Osasuna B var tänkt att träna med Osasunas A-trupp under försäsongen men Athletic Bilbao valde att betala utköpsklausulen och Areso är nu kontrakterad med Bilbao Athletic, som spelar i segunda B, de närmsta fyra åren.
   
  Jhon Steven (1/7) Osasuna B valde att inte förlänga med Osasuna och har nu fler klubbar som jagar hans signatur, bland annat Malaga och Leganés. Högerbacken gjorde fem matcher och två mål under den senaste La liga säsongen. 
   
  Imanol Garcia (1/7) Osasuna B valde att inte förlänga med Osasuna och valde istället att skriva på för Villarreal B där han hoppas lyckas bättre. Totalt blev det åtta framträdanden i La liga för Navarrasonen.
    
  Goran Causic (5/7) Under onsdagen gick klubben ut med ett meddelande där man förklarade att man brutit kontraktet med serben. Precis som i fallet med Jaime Romero har Osasuna rätt till ersättning ifall spelarens nästa klubb tillhör La liga eller La liga 123. Det blev totalt 26 matcher, 2007 minuter, ett mål och två assist för den 25-årige serben.

  Kenan Kodro (26/6) Under måndagseftermiddagen blev det så officiellt, Kenan Kodro spelar i Bundesliga nästa säsong. Den tyska klubben FSV Mainz 05 har betalat 1,75 miljoner € för anfallaren som skrivit på ett fyraårskontrakt. Kodro kom 2014 från Osasuna B och tog steget upp i A-truppen där blev det totalt blev 81 matcher och 15 mål, varav alltså sju den senaste säsongen. Det mest minnesvärda målet han gjorde var nog det mot Girona i juni 2016 som tog Osasuna tillbaka till La liga.

  Jaime Romero (19/6) och Osasuna har kommit överens om att avsluta det kontrakt som sträckte sig till juni 2018. Under måndagskvällen gjordes detta officiellt på klubbens hemsida. Spelaren har en ny klubb på gång i utlandet och skulle Romero spela i La liga eller La liga 123 nästa säsong har klubben rätt till ekonomisk kompensation. Efter en säsong med en hel del skador blev det totalt 20 matcher och ett mål för 27-åringen i Osasunatröjan. (8/7) Under lördagen blev det klart att Jaime skrivit på för Córdoba vilket innebär att Osasuna har rätt till 500 000 € då han inte skrivit på för en utländsk klubb. 
   
  Sergio León blev Osasunas bäste målskytt med sina tio mål under den gångna säsongen och frågan har inte varit om, utan när han skall försvinna. Sedan en längre tid har han knutits till Real Betis och under torsdagen blev det officiellt klart att övergången genomförts. Enligt uppgift betalar Betis utköpsklausulens belopp på 3,5 miljoner € vilket är en riktigt bra affär för Osasuna som köpte honom för runt 1,7 miljoner. Dessvärre förlorar man ju en riktigt bra målgörare som måste ersättas å det snaraste.

  Mario Fernández kontrakt löper ut den sista juni och Osasuna lär inte vara intresserade av att förlänga. Däremot lär man behöva värva en målvakt. (18/8) Under fredagen blev det officiellt att Mario skrivit på för en säsong med Rayo Vallecano.
   
  Raoul Loé värvades under januarifönstret och hans kontrakt löper ut den sista juni. Inte heller han lär få ett erbjudande om förlängt kontrakt.
   
  Nikola Vujadinovic är mycket omtyckt bland supportrarna men med fyra centrala försvarare, David Garcia, Miguel Flaño, Unai Garcia och Tano Bonnin lär inte Vuja direkt ha någon bra chans att bli kvar i truppen. Hans kontrakt går ut den sista juni. (9/7) Polska Lech Poznan blev Vujas nya klubbadress där han skrivit på för två säsonger.

  Salvatore Sirigu, PSG, lånades in från Sevilla under januarifönstret och återgår nu till PSG som han tillhör. Dock har den franska klubben valt att avsluta kontraktet med Italienaren som nu ser ut att välja Torino i serie A för sin fortsatta karriär. (27/6) Under tisdagen blev det officiellt att Sirigu skrivit på för Torino.

  Oriol Riera, Deportivo, har inte haft någon vidare bra säsong i Osasuna och med fyra mål återgår han nu till Deportivo. (5/7) Riera har avslutat sitt kontrakt med Deportivo och under onsdagen blev det officiellt att han skrivit på för Western Sydney Wanderers i den Australiensiska högstaligan.

  Didier Digard, Real Betis, var en av de tre långtidsskadade spelarna under säsongen och det blev totalt bara tre matcher för lånet från Betis. Fransmannen skulle passat bra i Osasuna men återgår nu till Betis där han har ytterligare ett år kvar på kontraktet.
   
  Manu Riviere, Newcastle, har återvänt till England och Osasuna var inte intresserade av att utnyttja den utköpsklausul som Newcastle erbjöd. Enligt engelsk media lär inte engelsmännen vara speciellt intresserade av fransmannen som lär lånas ut ännu ett år.

  Källor: marca.com, diariodenavarra.es, noticiasdenavarra.es, osasuna.es, fichajes.com, transfermarkt.co.uk, navarrasport.com, elsadar.com, navarradeportiva.com, vavel.com


  1 KOMMENTARER      1357 VISNINGAR
  PEDRO VON UNGE
  2017-08-21 14:00:00


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  Trentin:
  Börjar mer och mer följa Osasunasidan här på SF.
  Detta p.g.a. det goda redaktionsarbetet.

  Följer nu tre lag i Spanien,ett antal lag i England,2-3 lag i Tyskland,något lag i Frankrike.
  Samt sidan om mexikansk fotboll.
  Förutom mina huvudlag att följa:
  Celtic.
  Och Sirius.
  Och Geflepodden.

  1 Tumme upp 2017-08-21 20:10:12
  ANNONS:

  Fler artiklar om Osasuna

  Tack och adjö för denna gång!
  Osasuna Trots att Osasuna ägde bollinnehavet under större delen av matchen så lyckades man inte kvittera den ledning som Cadiz skaffade sig i den 27:e minuten. Med det är Osasuna utslagna ur Copa del Rey för denna gång och man får nu fokusera på ligaspelet istället.
  2017-09-20 23:50:00

  Inför: Cadiz – Osasuna i Copa del Rey
  Osasuna Osasuna reser till Cadiz för att spela cupfotboll under onsdagskvällen och det är vinna eller försvinna som gäller. Vill man ta sig vidare i cupspelet och få besök från något La ligalag måste man slå ut ett Cadiz som ännu inte förlorat på hemmaplan.
  2017-09-19 21:00:00

  Säsongens första hemmaseger i ligan kom mot Almeria
  Osasuna Osasuna ägde mer eller mindre hela matchen spelmässigt men hade svårt att skapa riktigt bra målchanser. Dock kunde man till slut vända 0-1 underläget till vinst efter två mål av Quique och Coris i mitten av den andra halvleken.
  2017-09-16 22:45:00

  Inför: Nytt försök på hemmaplan!
  Osasuna Osasuna spelar sin tredje hemmamatch i ligan denna säsong och efter två oavgjorda resultat är det dags för säsongens första hemmaseger. För motståndet står UD Almeria som man senast mötte i februari 2016 då båda lagen tillhörde segundan.
  2017-09-15 19:00:00

  Första bortasegern bärgad mot Rayo
  Osasuna Det var ett stabilt Osasuna som kunde få med sig de tre poängen från Vallecas i Madrid under söndagen. Hemmalaget hade svårt att skapa ordentliga målchanser och istället kunde Osasunas inhoppare Xisco göra två mål under de tio minuter han spelade.
  2017-09-10 23:30:00

  Inför: Osasuna gästar Rayo i Madrid
  Osasuna Efter vinsten i cupen är det nu tillbaka till vardagen och ligaspelet. Osasuna reser till huvudstaden under lördagen för match mot Rayo Vallecano under söndagskvällen. Det blir en tuff uppgift för Pamplonalaget då Rayo ännu inte förlorat i ligan.
  2017-09-09 19:30:00

  Osasuna vidare i Copa del Rey efter förlängning
  Osasuna Efter en minst sagt dålig första halvlek kunde Osasuna spela upp sig i den andra. Det satt dock långt inne då man först i den 94:e minuten lyckades kvittera till 2-2. I den efterföljande förlängningen gjorde man även 3-2 och med det tog man sig vidare i Copa del Rey.
  2017-09-08 06:00:00

  Inför: Osasuna – Albacete i Copa del Rey
  Osasuna Osasuna tar emot Albacete i omgång två av Copa del Rey då segundalagen går in i turneringen. I detta tidiga skede av CdR är det vinna eller försvinna som gäller och bägge lagen lär snurra en del på spelarmaterialet.
  2017-09-06 21:30:00

  Födelsedagen slutade oavgjort
  Osasuna Det blev ingen segerpresent till El Sadar på 50-årsdagen. I en mindre bra match kunde de båda lagen dela på poängen efter att Osasuna tagit ledningen och Huesca kvitterat i den 87:e minuten. Osasuna är med det fortsatt utan seger denna säsong.
  2017-09-02 21:00:00

  Altas y Bajas 2017: Summering av Osasunas transfersommar!
  Osasuna Läs vad som hänt i Osasunas trupp under sommaruppehållet. Vilka spelare har försvunnit och vilka spelare har värvats? I denna artikel redovisas allt som hänt i truppen under sommarens transferfönster och samtliga tidigare Altas y Bajas artiklar finns att tillgå.
  2017-09-02 15:30:00

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Spansk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Zidane har mycket att fundera över
  #196 ”Genomgången”
  Hubocan flyttar till Trabzonspor
  Hattrick av Dolberg i cupen
  IFK Göteborg i ett ingenmansland
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhörnan Leovegas
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies