fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhornan
Besökare: 39475 | Inloggade: 252 | Antal medlemmar: 179231
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Förlust i sista hemmamatchen för säsongen

  Förlust i sista hemmamatchen för säsongen

  Atlético de Madrid förlorade med 0-1 efter ännu en genialitet av Lionel Messi. Ifjol blev Atlético ligamästare den 17 maj på Camp Nou, i år bjöd den spanska huvudstadsklubben tillbaka.

  Primera parte
  Det märktes att Diego Simeones manskap jobbat väldigt intensivt med det egna presspelet under de inledande tio minuterna av matchen. Samtliga anfallsspelare intog sina respektive positioner i samband med att Barcelona inledde sin uppspelsfas från Claudio Bravo och inledningsvis kunde de röd-vitrandiga antingen styra gästerna dit de ville eller så vann man bollen relativt högt upp i planen. Trots det skapade man inga målchanser i det öppna spelet utan mycket av den varan uppstod istället via fasta situationer. När vi hade spelat ungefär sju minuter fick hemmalaget lite momentum när man vann flertalet dueller i rad och dessutom fick med sig en hörnspark. Det slutade med att José María Giménez ramlade inne i straffområdet, men där domare Alberto Undiano Mallenco viftade avvärjande trots att publiken skrek efter en straffspark. Atlético skapade visst tryck under ett antal minuter och fick ytterligare en hörna, den här gången till vänster. Koke slog en inåtskruvad historia som hamnade hos Giménez på första stolpen. Uruguyanen gick upp, vann nickduellen och styrde bollen vidare mot Bravos bortre stolpe, men chilenaren gjorde en utmärkt räddning strax innan Fernando Torres sprang på bollen vid mållinjen. Ivan Rakitic stod rätt och skickade ut returen till motståndarspelare samtidigt som ljudnivån på Vicente Calderón höjdes något avsevärt. I många fall skulle motståndarlaget känna en viss osäkerhet, men i Barcelonas fall höjde sig katalanerna och började sakta, men säkert ta kontroll över tillställningen. 

  Atléticos adelsmärke med Simeone på tränarbänken har alltid varit fysiken, men sedan en tid tillbaka har vissa spelare problem att hänga med i svängarna när laget ställs mot de bästa lagen. Att förnya sig inom vissa positioner kommer bli en väldigt viktig uppgift för såväl tränarstaben som den sportsliga ledningen under sommaren. Barcelonas gensvar efter hemmalagets relativt goda inledning blev att man tog över tillställningen fullständigt och man visade upp det som mer eller mindre har personifierat katalanerna sedan den där kvällen i San Sebastián i början av januari i år: Europas bästa fysik blandat med en otrolig individuell kvalité och bollsäkerhet. Efter 12 minuters spel tvingas Jan Oblak agera sedan bortalaget sågat sig igenom Atléticos försvarslinjer med hjälp av Neymars individuella kvalitéer. Lionel Messi tog emot en passning precis utanför straffområdet och väl där kunde han ganska fri sikta in sig på mål, men argentinarens skott gick rakt på Oblak. Ganska ofarligt avslut, men en väldigt fin aktion av brasilianaren. Minuten därpå lyckas Barcelona återigen såga sig igenom Atléticos försvarsmur. Den här gången når bollen ut till Dani Alves som från högerkanten slår ett inlägg till Messi som sprungit sig loss bakom ryggen på en bolltittande Giménez. Argentinaren nickar på mål, men Oblak är ganska snabb på att läsa vart bollen skall ta vägen. Därför plockar han också ned bollen ganska lätt. Det största misstaget i just den situationen begås av Gabi som tappar markeringen på Messi och dessutom inte meddelar Giménez att anfallaren är på väg in i straffområdet. 

  Atlético har problem efter den goda inledningen och det syns inte minst på lagets oförmåga att hålla i bollen under press. Man ger framförallt bort alldeles för stora ytor för Messi och Neymar att operera på, något som i sin tur också gör att vissa hamnar på efterkälken flertalet gånger. Simeone gjorde sitt yttersta för att försöka undvika Barcelonas sylvassa kontringsspel, men redan efter 20 minuters spel har man hamnat i just den fällan. Messi har ett skott över mål någon minut innan katalanerna får en möjlighet att ta ledningen igen, men det är aldrig nära i och med att bollen går högt över mål. Efter 20 minuters spel hamnar Atlético återigen på efterkälken när Messi sätter igång en kontring sedan varken Mario eller Gabi misslyckats med att få tag på honom. Det slutar med att hela Atléticos försvarslinje tvingas ta till desperata försvarsmetoder för att undvika ett baklängesmål. Godín bryter visserligen det första passningsförsöket till Pedro, men anfallaren hittar ändå in med ett inlägg till Messi som slänger sig och nickar på mål. Juanfran agerar räddande ängel även om Oblak är sista utpost när han får bollen på handen. För bara ett par säsonger sedan hade Atlético säkerligen fått en straff emot sig i det läget, men den här gången blir det inget. Messi protesterar inte heller. Faktum är att ingen i Barcelona protesterar. 

  Simeone ser att laget har problem från bänken och även om spelarna i Atlético försöker neutralisera bortalagets dominans så lyckas man helt enkelt inte. Trots det har Gabi ett skottförsök som aldrig riktigt blir farligt efter 26 minuters spel sedan laget etablerat någorlunda anfallsspel efter vunna andra bollar på offensiv planhalva där gästerna misslyckats med en rensning. Barcelonas dominans börjar avta till viss del efter en knapp halvtimmes spel och Atlético sticker emellan med ett par anfall. Pedro drar på sig en varning sedan han för andra gången på kort tid sparkat ned en uruguyan: först Godín, sedan Giménez. I vanlig ordning är det just då som Atlético lever som farligast. Det som händer härnäst är en riktig domartabbe av Undiano Mallenco. Katalanerna skapar ett 3-mot-3-läge längs Atléticos vänsterkant där man kombinerar sig förbi hemmalagets försvarsblock. Dani Alves får med sig bollen via kanten samtidigt som Godín missbedömer bollbanan någorlunda. Det i sin tur gör att brasilianaren springer in framför uruguyanen. Godín försöker hinna ifatt, men inser att det är försent. I just den här stunden drar han i högerbackens tröja och även om det är en solklar straff så faller Barcelona-spelaren väldigt lätt i straffområdet. Han gör det dessutom efter själva förseelsen. Kanske är det också därför som den linjemannen tror att Dani Alves ramlat in i straffområdet och att förseelsen skett utanför straffområdet. I vilket fall är beslutet felaktigt. Den här gången protesterar Barcelona-spelarna, men man kan ändå ana ett stort lugn hos katalanerna som säkerligen känner att man har sina motståndare där man vill ha de. Ett lugn som brukar personifiera mästare. Av uppenbara skäl blir Godín varnad. 

  Messi lägger bollen till rätta, men publiken och Atlético-spelarna anmärker på att argentinaren försöker fuska till sig någon meter utåt. Undiano Mallenco rättar till positionen och kanske var det bra att så blev fallet. Messi lägger nämligen den efterföljande frisparken stenhårt på första stolpen där bollen går i överkanten av ribban. Oblak hade inte haft en chans att rädda det skottet om det gått en decimeter under ribban. Den lugna perioden på några minuter är återigen bortglömd och Atlético tvingas nu jobba väldigt hårt för att hålla tätt. Efter 39 minuters spel har Rakitic en möjlighet att göra mål, men Dani Alves inlägg från högerkanten hamnar inte hos kroaten utan hos Pedro som försöker sig på en cykelspark. Han missar bollen i luftrummet och berövar därmed Rakitic på en fin målchans. Pedro försöker revanschera sig någon minut senare, men misslyckas även den gången i avgörande läge. Den här gången är hans inlägg lite för dåligt. Trots det dyker Messi upp och försöker skjuta på mål inne i straffområdet, men det är Juanfran som slutligen lyckas få bort bollen med hjälp av en blockering. 

  Strax innan halvtidsvilan har Barcelona ytterligare en målchans. Den här gången försöker man skjuta från distans via Dani Alves, men Oblak är väldigt koncentrerad och läser den wobblande bollbanan. Han styr undan skottet och gör en fin räddning. Atlético har problem under stora delar av halvleken, men lyckas ändå hålla tätt när Undiano Mallenco blåser i pipan för halvtid. 

  Segunda parte
  Andra halvlek börjar ungefär som första avslutas: Barcelona börjar med boll och det betyder försvarsspel för Atlético som sällan får låna densamma. Gästerna skapar den första målchans i andra halvlek också. Just den här gången försöker Gerard Piqué styra vidare en hörna mot ett av Oblaks målvaktshörn, men de röd-vitrandiga avstyr med en blockering innan det blir riktigt farligt. Tempot är visserligen något lägre i den här delen av matchen och inget av lagen gör några synliga förändringar sett till spelsystem. Solen har gått ned ganska mycket mot Fondo Sur, men resten är sig likt. Oblak tvingas komma ut från sin mållinje sedan Rakitic hittat in till Pedro i djupet. Den slovenske landslagsmålvakten läser dock intentionen och tar bollen i famnen framför katalanens fötter. När Simeone analyserade tillställningen mot Barcelona under sin presskonferens i lördags så påpekade han vikten av att vara bra när motståndarna hamnar i något sämre perioder under matchen. En sådan uppstod strax efter Oblaks utrusning som nämnts ovan. Atlético lyckas skapa en målchans via Antoine Griezmann efter 49 minuters spel. De röd-vitrandiga skickar upp stora delar av sitt manskap för att försöka skapa tryck på Barcelona, något som slutar med att Griezmann vinner en 50-50-duell mot Andrés Iniesta precis utanför straffområdet. Iniesta faller till marken, domaren blåser inte av spelet och Griezmann får ett läge att skjuta på mål. Tyvärr är hans avslut alldels för dåligt. Det går precis utanför Bravos högra stolpe. Bollen tar visserligen på Piqué, men det ser förstås inte Undiano Mallenco. Inte första gången under söndagskvällen. Atlético får ett litet break när Iniesta ligger ned för omplåstring och utnyttjar det för att återigen samla krafterna. Efter 52 minuters spel skapar man kanske sin allra bästa målchans efter Giménez nick på mål i första halvlek. Det är återigen en hörnspark, den här gången från höger. Koke slår in en mycket bra boll som Piqué missbedömer på första stolpen, Godín dyker upp några meter bort och är nu helt ensam framför Bravo, men hans avslut är dåligt, speciellt i och med att Dani Alves inte kan störa honom tillräckligt i den situationen. Där hade Atlético sin chans att göra det första målet. 

  Någon minut senare drar Koke på sig en varning efter att ha dragit i Messis tröja sedan argentinaren varit på väg igenom mot Atléticos backlinje. Atlético spelar ganska bra under den här korta 6-7 minuters perioden, men då gäller det också att ta vara på de målchanser som uppstår. Efter 55 minuters spel får hemmalaget en frispark längre upp i planen. Koke sätter igång spelet snabbt på en djupledslöpande Fernando Torres som springer ifrån tre bevakare och kommer in i straffområdet. Javier Mascherano lyckas precis komma emellan när Torres skjuter, men han bryter inte skottförsöket som hamnar i famnen på Bravo. Argentinaren får istället en rejäl smäll av sina gamla lagkamrat från Liverpool-tiden och ligger ned ett tag innan spelet kan återupptas.  Den goda inledningen på andra halvlek från Atléticos håll börjar dock ebba ut i samband med den målchansen. Den här gången sker det visserligen långsammare, men mönstret är detsamma: Barcelona visar upp en motreaktion genom att behålla bollen inom laget till varje pris vilket gör att Atlético-spelarna automatiskt tvingas spela försvarsspel. Under den här perioden skapar inget av lagen några riktiga målchanser. Samtidigt kommer det uppgifter till Barcelona-bänken om att Real Madrid gjort mål på Espanyol och ju fler sekunder som tickar på matchuret börjar Barcelona dominera mer och mer. Till den grad att man gör det på ett liknande sätt som i första halvlek, med mindre målchanser. 

  Det är just då som Barcelona slår till. Juanfran misslyckas med att ta undan ett inlägg som hittar in via Dani Alves och bollen hamnar hos Jordi Alba som i sin tur spelar den vidare till Messi som hittat en fri yta precis utanför Atlético straffområde. Gabi och Mario glömmer bort sig och tappar koncentrationen under ett par sekunder, tillräckligt för att världens bästa spelare skall straffa Atlético. Messi tar emot bollen utanför Atlético straffområde, kombinationsspelar sig till ett läge inne i detsamma sedan Neymar hjälpt till i väggspelet innan han tar emot på ytterst små ytor med mängder av röd-vitrandiga närvarande. Han skjuter till vänster om Oblak som inte har en chans att rädda skottet. Ett klassiskt Messi-mål. Simeone bestämmer sig för att agera omgående. Ut med Mario som får sig en rejäl applåd av Vicente Calderón i vad som mycket väl kan vara hans sista hemmamatch i röd-vitrandigt och in med Raúl García. Det hjälper föga inledningsvis då Barcelona växer av uppenbara skäl. 

  Blaugrana-klubben får en jättechans efter 69 minuters spel via Neymar där brasilianaren mycke väl kan vinkla in Iniestas inlägg, men skottet, som blir en sorts vinkling med högerfoten går precis utanför Oblaks högra stolpe. Ett par minuter senare är det återigen Neymar som får en jättechans sedan Siqueira och Koke slarvat något enormt med bollen på egen planhalva där den sistnämnde dessutom blivit av med den. Man tar för lång tid på sig för att slå ett inlägg när fem Atlético-spelare återfinns i Barcelonas straffområde och det straffar sig nästan omgående. Pedro pressar Koke som tappar bollen, Rakitic växlar från zonförsvar till att sätta igång en kontring innan han passar till Messi. Samtidigt tar kroaten en löpning utan boll mellan tre Atlético-spelare och Koke har inte en susning på Messis tempoväxling. Argentinaren tar sig lätt förbi Koke och serverar Neymar som är helt ren med Oblak, men slovenen går ut snabbt och står upp ganska väl. Neymar försöker lägga bollen högt, men den går högt, högt över ribban. Ren tur att det inte blev ett baklängesmål i den situationen. Atlético försökte öppna upp spelet betydligt mer i och med Raúl Garcías intåg på planen, men det blev aldrig särskilt bra. Navarra-sonen hade visserligen ett skottförsök, men bollen gick över mål och var aldrig farligt. Därför bestämde sig Simeone för att göra ytterligare ett byte: ut med Arda och in med Mandžukic. Nu försökte man med två renodlade anfallare. 

  Mandžukic klev in i händelsernas centrum på en gång och försökte faktiskt med ett skott två minuter efter entrén på planen. Det var dock aldrig nära och han hade ytterst lite plats för att få iväg ett bra skott på mål. Istället drog Gabi på sig en varning i den 75:e minuten sedan han gjort ned Sergio Busquets. Godín försökte ändra på saker och ting under sista kvarten med flertalet ruschar in i och runt Barcelonas straffområde, men gästerna avstyrde retfult enkelt. Istället var det Pedro som fick en fin möjlghet att sätta spiken i kistan efter 77 minuters spel, men efter att ha dribblat bort en Atlético-spelare centralt i banan sköt han precis utanför Oblaks vänstra stolpe. Luis Enriques reaktion gentemot Simeones byte där Mandžukic kom in var att kasta in Jérémy Mathieu. Han ville förstås inte förlora kraft i luftrummet. Simeone kontrade med att byta ut Fernando Torres och kasta in ännu mer styrka i luftrummet: Saúl äntrade planen efter 80 minuters spel. Bytena avlöste varandra i samband med att Iniesta fick sig en stående ovation av Vicente Calderón. Den blev inte mindre av att Xavi ersatte honom. Under de avslutande tio minuterna gör Luis Enrique allt i sin makt för att Barcelona skall behålla bollen inom laget och på så vis avstyra några farligheter i Atléticos favör. Det lyckades, minst sagt. 

  Trots det fick Atlético en ganska god möjlighet att göra mål via en hörna. Dessförinnan hade Siqueira fått en passning längs vänsterkanten och dessutom skjutit på mål, men bollen tog på en täckande Barcelona-spelare och gick precis över Bravos ribba. Det kunde ha blivit ett riktigt konstmål. Strax innan det hade Koke ett skottläge utanför straffområdet, men canteranons försök var alldels för dåligt och gick rakt på Bravo. Under slutminuterna fick Barcelona en frispark några meter utanför straffområdet. Den togs omhand av Messi, men Oblak läste återigen rätt och gjorde en kvalificerad räddning. Slutminuterna kantades av slöseri av tid från Barcelonas håll, dels via god förmåga att kombinera längs kanten, men även eftersom Atlético-spelarna inte kunde ta bollen av sina motståndare. Man slösade exempelvis 1:45 bara på ett bråk som uppstod mellan Godín och Neymar där brasilianaren återigen provocerade de röd-vitrandiga efter avblåsning. Han drog på sig en varning sedan han slösat tid. Det gjorde även Siqueira och Messi, men i deras fall hade de en intern uppgörelse. 

  Atlético hinner inte ta frisparken i slutet trots att Undiano Mallenco egentligen ska lägga till minst 30 sekunder till. Det gör att han blåser efter 94 minuters spel och Barcelona står därmed som ligamästare år 2014-2015. Samtidigt som Barcelona-supportrar, alla 800 som tagit sig till den spanska huvudstaden firar, ekar "Juve, Juve, Juve" längs Vicente Calderón. Av uppenbara skäl har således Atlético-supportrarna i sin frustration också klargjort vem de håller på i UEFA Champions League-finalen..

  Atlético de Madrid: Oblak; Juanfran, Giménez, Godín, Siqueira; Mario (Raúl García, 67), Gabi, Arda (Mandžukic, 72'), Koke; Griezmann, Fernando Torres (Saúl, 80')

  FC Barcelona: Bravo; Dani Alves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba (Mathieu, 79'); Rakitic (Rafinha, 86'), Sergio Busquets, Iniesta (Xavi, 80'); Messi, Pedro, Neymar

  Domare: Alberto Undiano Mallenco (Navarra)

  Varningar: Godín (32'), Koke (54'), Gabi (75'), Giménez (87'), Siqueira (93'); Pedro (29'), Neymar (93'), Messi (93')

  Målskytt: 0-1 Lionel Messi (65')

  Skott: 10-15
  Skott på mål: 3-5
  Skott utanför mål: 4-7
  Skott i målvirket: 0-1
  Blockerade skottförsök: 3-3
  Bollinnehav: 28,4%-71,6%
  Passningsförsök: 202-709
  Lyckade passningar: 126-626
  Passningsprocent: 62%-88%
  Tacklingar: 20-16
  Regelöverträdelser: 23-7
  Varningar: 5-3
  Hörnor: 6-5
  Offsideavblåsningar: 1-1


  0 KOMMENTARER      2161 VISNINGAR
  ZORAN ZORIC
  zoranzoric@gmail.com
  På Twitter: zoranzoric
  2015-05-18 01:35:00


  ANNONS:

  Fler artiklar om Atlético

  Inför Qarabag – Atlético de Madrid
  Atlético Atlético reser till ett svårspelat Azerbajdzjan för första gången någonsin i hopp om att vinna sin första match i gruppen.
  2017-10-18 12:28:00

  Spelschema 2017/18
  Atlético
  2017-10-15 11:00:00

  Simeone:"En bra match vi fick se"
  Atlético MADRID. Det blev inte tre poäng denna gången heller för Atlético Madrid mot Barcelona. Simeone har ännu inte vunnit Barca i ligaspelet men denna gång fick man iallafall med sig en poäng.
  2017-10-15 00:09:22

  Atlético tappade ledningen mot Barcelona
  Atlético Ett Atlético som blandade och gav tog en tidig ledning men bjöd in Barcelona i andra halvlek med ett tidvis slarvigt försvarsspel.
  2017-10-14 23:15:00

  Inför Atlético de Madrid - FC Barcelona
  Atlético Atlético tar emot Barca som hade en minst sagt svajig försäsong men nu ser starka ut. Ska Atlético fortsatt vara med i toppen och eventuellt en titelstrid har man inte råd att förlora ikväll.
  2017-10-14 10:48:00

  Inför Leganés - Atlético de Madrid
  Atlético Atlético reser till utkanten av Madrid, närmare bestämt Leganés för att spela ett miniderby. En intressant match som kräver att Atlético återhämtat sig från senast.
  2017-09-30 11:40:00

  Simeone:"Chelsea vann välförtjänt"
  Atlético MADRID. På onsdagskvällen spelades stormatchen mellan Atlético Madrid och Chelsea. Det blev engelsmännen som drog det längsta strået tillslut, något Simeone tyckte var rättvist.
  2017-09-28 00:11:00

  Inför Atlético de Madrid - Chelsea FC
  Atlético Toppmöte väntar på Wanda Metropolitano när Atlético tar emot Chelsa FC. En måste match för Atlético som riskerar att hamna efter vid poängtapp.
  2017-09-27 13:53:00

  Simeone: "De är världens bästa målvakter"
  Atlético MADRID. På tisdagskvällen var det dags för presskonferens för Simeone. Argentinaren fick framför allt frågor om Diego Costa, något han inte riktigt ville svara på.
  2017-09-26 22:30:00

  Simeone: "Det gör ont i själen"
  Atlético MADRID. På lördagen tog Atlëtico Madrid sin andra hemmavinst för säsongen, detta mot Sevilla med 2-0. Simeone var nöjd med resultatet och på presskonferensen efter matchen gav argentinaren sin syn på dagens tillställning.
  2017-09-23 20:37:00

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Spansk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Halmstads dröm lever vidare
  Oakland vann viktiga mötet
  Dynastin som kom av sig
  Corinthians försprång ointagligt?
  Ska Montella få sparken?
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhörnan Leovegas
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies