fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
Besökare: 111620 | Inloggade: 395 | Antal medlemmar: 184112
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Club Atlético de Madrid SAD 2017 - A till Ö

  Club Atlético de Madrid SAD 2017 - A till Ö

  That time of the year. Redaktionen summerar 2017. Från A till Ö.

  Atlético de Madrid-redaktionen presenterar 2017-års upplaga av
  Club Atlético de Madrid SAD - A till Ö

  2017 blev ett händelserikt år för Atlético de Madrid. Det blev inte alltid som de röd-vitrandiga massorna hade hoppats på. Året kantades av förändringar, däribland en svårgenomförd arenaflytt och ett klubbemblemsbyte som ännu inte har satt sig. Upp och nedgångarna var fler än vanligt, speciellt under hösten, men kom ihåg att den som väntar på något gott aldrig väntar för länge. 

  AVTACKNING - Efter sammanlagt 18 säsonger, varav sju och en halv i röd-vitrandigt bestämde sig Tiago för att lägga skorna på hyllan. Det var ett känslosamt farväl för portugisen som aldrig tog sig tillbaka efter sin skenbensruptur. Ironiskt nog var perioden precis innan skadan kanske mittfältsveteranens bästa inte bara i Atlético utan överhuvudtaget i karriären. Högre makter ville väl annat. Därför var det inte mer än passande att Tiagos avslut kom i samband med den allra sista matchen som den spanska huvudstadsklubben någonsin skulle spela på Vicente Calderón. Och visst var han riktigt bra, precis som han i stort sett alltid har varit. Fotbollsvärlden fick se Tiagos lugna, intelligenta och positionssäkra mittfältsspel en sista gång. En bristvara inte bara i dagens Atlético utan även inom fotbollen i stort. Tiago gav över kaptensbindeln (som han lånat dagen till ära) till Gabi, tackades sedermera av av hela laget och gick gråtandes ut mot sidlinjen där Ángel Correa väntade. Calderón ställde sig förstås på benen, applåderade och skanderade portugisens namn. Precis som den där majkvällen i maj efter Copa del Rey-förlusten mot Sevilla bröt han ihop. Nu var det över. 

  BEKRÄFTELSEBEHOV - "Manchester United. På en skala 1-10?" frågar Yann Barthès i TV-programmet "Quotidien" en dag efter att Antoine Griezmann varit med och sagt adjö till Vicente Calderón. "Möjligt, det är möjligt. Då säger jag 6" svarar Griezmann. "Real Madrid?" frågar Barthès. "Noll. Det är omöjligt" svarar Griezmann. "Att stanna i Atlético?" avslutar Barthès. "Sju. Vi får se om två veckor" säger Griezmann. I och med detta påbörjas sommarens första övergångscirkus. Griezmann tänker stanna i Atlético mot en rejäl löneförhöjning om FIFA inte upphäver registreringsförbudet, annars lämnar han för spel i Manchester United. Dagarna går, Griezmann åker till USA innan landskamperna i juni och han uttalar sig konstant om sin framtid. Det läcks information till höger och vänster. Det görs till och med reklamvideos från Griezmanns sida och han sägs ha meddelat Atlético att han vill lämna. Då meddelar han på sociala medier att han..stannar. Och han förlänger till den 30 juni 2022 med en utköpsklausul på €200 miljoner. Griezmann meddelar att han är glad att stanna i Atlético och hjälpa klubben igenom den svåra perioden med registreringsförbudet. Han "känner en skuld" att göra det. Det skulle nog alla göra om den nya lönen låg på €14 miljoner per säsong. Netto förstås. 

  CALDERÓN - Den överlägset största händelsen, dvs. den sista matchen och hyllningarna av Calderón är inget som beskrivs med ord. Det är något man UPPLEVER

  DESERTÖR - Med fyra dagar kvar till det sista ligaderbyt för säsongen viskade Florentino Pérez en hemlighet till hans närmast allierade på MARCA: "Vi har äntligen lyckats stjäla en Atlético-spelare framför näsan på de jävlarna". Efter mer än ett decennium av misslyckanden på den här fronten kunde diktatorn från Chamartín äntligen gnugga händerna och invänta reaktionen från Manzanares. Théo Hernández hade gått med på att desertera. Det blev förstås en stor grej i media, men Atlético-ledningen visste att fransmannen hade bestämt sig för att lämna redan i november efter att ha nobbat en första kontraktsförlängning. "Lucas bror" som han gick under i den röd-vitrandiga canteran hade ritat upp en plan för att hämnas på Atlético-ledningen ihop med sin agent Manuel García Quilón. Bakgrunden var ganska enkel. Théo kände sig inte uppskattad i Atlético p.g.a. sina meningsskiljaktigheter med Victor Alfonso (dåvarande tränare i Atlético B). Han höll mestadels till i Juvenil A trots att han var alldeles för bra för juniorfotboll. När han väl kallades till Atlético B fick han sällan spela och inom vissa röd-vitrandiga kretsar i Majadahonda skall Théo dessutom ha kommit försent till matchsamlingar. Så Théo bestämde sig för att skriva på för Madrid. Atlético försökte stoppa övergången ända tills spelaren själv tröttnade på sin agents auktion och genomförde läkarundersökningen på egen hand. Théo deserterade och idag återfinns han på Madrids bänk med 20 andra mycket talangfulla spelare som aldrig får chansen av Zinedine Zidane. 

  ELÄNDE - Människan har anpassat sig efter de förutsättningar som den haft i många år och det kommer inte vara annorlunda med det nya klubbemblemet eller de nya matchtröjorna. De sistnämnda är som tagna ur en skogsfest med ravetema på 90-talet samtidigt som baksidan av matchtröjorna är närmare Osasuna än Atlético. Det nya klubbemblemet är också eländigt och påminner om en NHL-klubb. Men bankar man in något i huvudet på folk lika frekvent som Atlético-ledningen gör så förvandlas det till en sanning. Ett gammalt politiskt knep..

  FLYTT - 12 år och €320 miljoner senare var arenaflytten ett faktum. Modern, spektakulär och..ofärdig. Det var så man invigde Metropolitano. Ljudet var annorlunda, ljussättningen, lukten av förbjudna substanser inte alls lika påträngande och kameravinkeln påminde om Nuevo San Mamés. Folk letade febrilt efter sina platser, någon grät av stolthet, andra av nostalgiska skäl, en tredje undrade vart hen befann sig. Men där var de, precis som de alltid hade varit på Vicente Calderón. Och slutresultatet var som taget ur Cholismons handbok för överlevnad: uselt spel, 1-0 och tre poäng. Med Antoine Griezmann som den första historiska målskytten. Metropolitano är inte Calderón, men Calderón var inte Metropolitano när den byggdes heller. Med tiden kommer det skapas minnen och historia. Det är bara att stå ut den första perioden för förr eller senare kommer alla hitta sin plats och känsla på arenan. En flytt är en förändring och förändringar är svåra att genomföra. 

  GOLAZO - Ibland görs snygga mål. Andra gånger görs omöjliga mål

  HYSS - Miguel Ángel Gil Marín är knappast känd för sin humor, men ibland får han till det. Som den gången när han fick för sig att trolla Enrique Cerezo med en hord får som skulle in på Metropolitano

  INVÄGNING - Ni vet den där töntiga duellen mellan Connor McGregor och Floyd Mayweather som folk hetsade upp sig för under stora delar av året? Den invägningen och matchen har inte en chans mot Diego Costas återkomst till Majadahonda. Profe Ortegas stora projekt under hösten har nämligen varit att få Costa i form och efter en minst sagt blöt sommar i Brasilien skulle till och med den fruktade uruguyanen få svettas. När anfallaren slutligen anslöt till Madrid efter en lång och utdragen sommar var det mötet med Profe som han verkligen inte såg fram emot. Överviktig, men inte alls lika överviktig som engelsk media ville få det till stannade vågen på 90 kg när den spanska landslagsmannen besökte "Profes laboratorium". Detta trots att Costa hade fått ett träningsschema av Atlético under tiden som man förhandlade med Chelsea om en övergång. Däribland fanns såväl dubbel som trippelpass inplanerade på träningsschemat. De senaste tre månaderna har Costa tränat på för fullt och lite till. Emellanåt har han till och med kört extrapass på Fernando Torres gym (Nine Fitness) i Paseo de las Acacias i den spanska huvudstaden. Löpning, intervallträning, gym och boxning..allt det som Costa egentligen hatar. Förväntningarna är förstås skyhöga, men Diego Costa är inte som andra fotbollsspelare. Han kan gå från en korsbandsskada till sitt livs form i en nedflyttningshotad klubb. Han förfogar över en fysik som väldigt få överhuvudtaget kan drömma om..och på Cerro del Espino kommenteras det till höger och vänster om att allt han rör blir till mål. Och så har han förstås gått ned 10 kg. 

  JÄRNVILJA - Det är få matcher som står ut lika mycket som den första kvarten i Champions League-returen mot Real Madrid där man tar ledningen med 2-0 efter en kvart, men inte lyckas få med sig mer än 2-1 och den galna upphämtningen mot Girona i ligapremiären. I den sistnämnda matchen spelar man uruselt, blir totalt utspelade, ligger under med 2-0, får inte med sig en straff och Griezmann blir dessutom utvisad. Men vad gör det när Atlético ändå hittar en väg tillbaka för att få med sig poäng? Med en man mindre på planen. Undertecknad vill även nämna vändningarna mot Celta (förra säsongen) och Real Sociedad (i höst) där man antingen spelar dåligt eller helt enkelt inte får till det framför mål. Att lägga sig ned och dö har aldrig varit Atléticos melodi under Simeone. Det är också en av anledningarna till sex framgångsrika år under argentinarens ledning. 

  KÄRLEKSHISTORIA - Har ni som läser årskrönikan någonsin varit lika kära som Lucas Hernández och Amelia Ossa? Nej, inte någon på redaktionen heller. För när man är kär gör man vad som helst för varandra..och emot varandra. De visar sin kärlek på ett annat sätt. Amelia ringer 40-50 gånger på WhatsApp för att försäkra sig om var Lucas befinner sig, men hon nöjer sig inte där. Hon skickar även 150 meddelanden och helst med grov underton. Lucas är tävlingsinriktad. Det vet ju alla om. Han vill förstås inte vara sämre. Eftersom han är en gentleman vill han gärna ta potentiella diskussioner med Amelia inne i huset då grannskapet kan väckas mellan 02:00-03:00 en fredagsnatt. Amelia vägrar förstås lyssna och blir hysterisk. Lucas tvingar in henne i huset, men Amelia vill vinna så hon skrapar hans bil och slår på densamma. Rör inte en fotbollsspelares bil! Fråga bara Alexander på redaktionen när han träffade Kun Agüero för första gången! Lucas skulle ha sett upp för Amelias förmåga att skapa rivmärken i ansiktet medan Amelia nog hade gjort rätt i att inte hitta på att Lucas körde över henne med bilen. Lucas å sin sida hade mått bra av att faktiskt prata med sin tjej. Det fick de göra framför en domare i Majadahonda. Där dömdes de till samhällstjänst, förbud att träffas (i sex månader) och böter. Det var ju bara det här med att kärleken är starkare än det mesta. I juni åker Lucas till Las Vegas. Det gör Amelia också. Där träffas de, förlovar de sig (kanske för att de vill göra den här historien till en Hollywood-film, vad vet redaktionen..) och tar ett plan till Bahamas. Men vänta nu..de får ju inte vistas inom en radie på 500 meter från varandra. Det här upptäcker Lucas den hårda vägen för väl på Barajas flygplats omhändertas han av polisen och hamnar förstås återigen i händelsernas centrum. Den här gången undankommer han större problem. Allt löser sig, men hur vet ännu ingen. Det viktiga är i alla fall att kärleken vann. 

  LAGARTO - 2017 var året när Diego Costa satte den brasilianska staden Lagarto på kartan. Det var nämligen hit som brasilianaren flydde efter att ha yttrat sig om sin situation i Chelsea i samband med en landskamp mot Makedonien. Och därmed var en över tre månader lång strejk inledd. Det var en såpa utan dess like. Försöken att fly Chelsea-fängelset inleddes redan sommaren 2015 (men skrattades bort av engelsmännen), fortsatte i januari 2016 med ett misslyckat bud på €45 miljoner. Sommaren 2016 var det Diego Simeone som meddelade Costa att klubben valt Kevin Gameiro p.g.a. FIFA:s registreringsförbud via ett telefonsamtal när laget befann sig någonstans i Australiens luftrum och för lite mindre än ett år sedan kunde man bara se på när Costa kom överens med en kinesisk klubb med en rekordlön som högsta motiv. Sen kom den kinesiska staten emellan. Där och då vände sig Costa till Atlético. De båda bestämde sig för att försöka en sista gång. Costa åkte quad i Lagartodjungeln, gjorde långa intervjuer på sin hemvävda fotbollsplan när han spelade med sina kompisar, sände live via Instagram från sina fester iklädd en Atlético-tröja och skickade hälsningar till Antonio Conte. Chelsea stängde förstås ned hans Instagram-konto, de båda parterna hotade att stämma varandra och Costa trotsade allt som engelsmännen hade att säga. En engelsk journalist (Adam Crafton) besökte Costa i Lagarto i hopp om en intervju om allt som hänt kring spelaren. Costa öppnar och bjuder in journalisten: "Har du kommit så här långt för en intervju så ska du få det". Till slut ville han åka till Madrid för att träna med Atléticos tränarstab eftersom festerna i Lagarto blev färre. Han reste till Madrid från São Paolo, han reste inte till Madrid från São Paolo. Han satt på ett plan till London, men i själva verket var han kvar i Lagarto. Och när två av redaktionsmedlemmarna sitter på ett flyg ned till Madrid blir plötsligt övergången officiell. Det är äntligen över. Dagen därpå möter Erik från redaktionen och undertecknad upp Costa på Terminal 4 på Barajas flygplats i Madrid. Och för er som undrar var dels flyget från São Paolo en timme sent och Costa själv tog ytterligare två timmar på sig innan han klev ut och mötte ett stort pressuppbåd och supportrar. Han var förstås på matchen mot Sevilla dagen därpå. Lycklig. Majoritetsägaren Miguel Ángel Gil Marín får däremot investera i en lyxyacht en annan gång för det krävdes €56 miljoner plus €10 miljoner i potentiella bonusar för att få igenom Simeones önskan. Lagarto väntar spänt på att få se hemmasonen i röd-vitrandigt. 

  MISSTAG - "Caso Menores" har hängt över Atlético i drygt 1,5 års tid. Sammanlagt har 182 spelare utretts och endast 17 av dessa är alltjämt kvar i klubben. Mängder av nationaliteter. Allt från bröderna Hernández till Paulo Assuncãos söner. 33 kineser, 18 colombianer, 17 rumäner, 12 bulgarer, 10 paraguyaner och 13 spelare från olika delar av Afrika. Av alla dessa fall var 65 "grova". Det lyckades man få ned till 26, men det var inte tillräckligt. FIFA såg inte mellan fingrarna. Det har påverkat samtliga sektioner förutom damlagen. Ingen har kunnat värva nya spelare. Nu är visserligen reglementet annorlunda i olika länder, men vissa inom canteran har inte gjort sitt jobb. Huvuden har rullat: Carlos Aguilera, out. Och fler skulle ha fått lämna, men de har för starka positioner inom klubben. 

  NYTILLSKOTT - Atlético fick ett sent tillskott till ägarstrukturen när den israeliska affärsmannen Idan Ofer bestämde sig för att investera €46,425 miljoner i klubben under november månad. Ofer har köpt 15% av aktiekapitalet och är en av de stora minoritetsägarna ihop med Wanda Group och Enrique Cerezo. Gil Marín och Cerezo behåller förstås den stora majoriteten av aktierna ihop (uppemot 65%) där den förstnämnde och hans familj har överlägset störst inflytande. En välkommen investering sett till de uteblivna Champions League-intäkterna och det påkostade arenabygget trots det faktum att Ofer själv inte kan särskilt mycket om fotboll och själv har erkänt att han hållt på..just det, Real Madrid. 

  OLYCKA - Det var i den 84:e matchminuten som Fernando Torres hoppade in i en nickduell med Álex Bergantiños. Därefter svartnade det för ögonen. Han minns fortfarande inget av situationen som gjorde att han låg avsvimmad på Riazors gräsmatta. Han höll på att kvävas av sin egen tunga, men tack vare Šime Vrsaljkos och Gabis snabba agerande klarade han sig undan den värsta av scenarion. Torres bars ut med nackkrage och återfick först medvetandet i ambulansen som var på väg till Modelo de A Coruñas sjukhus. Depors chefsläkare: "Fernando var medvetslös i ett par minuter. Han reagerade inte, men han andades. Gabi och Vrsaljko gjorde ett perfekt jobb. Gabi blev till och med biten när Fernando öppnade munnen". 

  PRIMETIME - Ok, nu får ni hålla i er för här kommer en recap från sommarens mest schizofrena och bisarra såpopera: "Jag bryr mig inte hur ni går till väga. Se till att lösa Vitolo!" dundrar Diego Simeone. Den sportsliga ledningen bestämmer sig för att försöka värva Vitolo trots FIFA:s registreringsförbud. "Atlético köper loss Vitolo från Sevilla för €40 miljoner". Pang, boom! Allt verkar packat och klart redan i maj. Men det här är Atlético..och här finns fler aktörer inblandade. Dagarna går, Vitolo vilar upp sig i Las Palmas, men nyheterna är de samma: "Vi måste veta med säkerhet att vi inte kommer ha problem med FIFA" viskas det från Calderón. Advokater och rådgivare arbetar i samråd. De läser varenda liten paragraf i FIFA:s lagbok. Bröderna från Kanarieöarna verkar vilja hjälpa till som en sorts mellanhand. Så där låter det i en månads tid. Las Palmas-presidenten Miguel Ángel Ramírez är pressad och behöver ett namn nu när klubben misslyckats med värvningen av Roberto De Zerbi samtidigt som Roqe Mesa flyttat till Swansea. Ramírez meddelar stolt att Vitolo kommer återvända hem till Las Palmas under hösten. Miguel Ángel Gil Marín är inte nöjd. Han gillar att göra allt i smyg. Vitolos semester tar slut och det är nu som det tar fart. Dagen innan Vitolo återvänder till Sevilla för att inleda försäsongsträningen har Sevillas vicepresident José María Del Nido Carrasco (eller Del Nido Jr) skickat ett e-mail till Vitolos representant Margarita Garay på Bahía Internacional. Det gäller en kontraktsförlängning till den 30 juni 2022 med en lön på €3 miljoner netto för Vitolo och en utköpsklausul på €50 miljoner. Garay vidarebefordrar e-mailet till Vitolo. Han har tröttnat på Atléticos permanenta stand-by läge och accepterar anbudet. På tisdagsmorgonen är det kontraktsskrivning. Sevilla läcker informationen till lokalpressen och president Pepe Castro pikar Atleti: "Vi har agerat istället för att prata" säger han stolt trots att klubbens rådgivare bett honom att vara försiktig. Alla har skrivit på..förutom Vitolo. Nyheten slår ned som en bomb på Atléticos försäsongsläger i Los Ángeles de San Rafael. Diego Simeone är bokstavligt talat ursinnig. Han är totalt ointresserad av träningen och sitter ensam på en boll samtidigt som han har en intern dialog med sig själv. Blicken är tom. En vattenflaska åker i backen. Han vill ha förklaringar. Andrea Berta får förklara vad som hänt. Gil Marín ringer Simeone och meddelar att Atleti kommer göra allt för att knyta åt sig Vitolo. 1,5 månads passivitet är som bortblåst. Cirkusen är i full gång på sociala medier och nidorden haglar gentemot Atleti-ledningen, men Gil Marín jobbar på..i det tysta. Han ringer Vitolos representanter och låter meddela Bahía: "om Sevilla är beredda att betala €15 miljoner (€3 miljoner x 5 år) är vi beredda att betala uppemot €30 miljoner (€4-5 miljoner x 5 år)" säger Gil Marín i ett sista försök att övertyga Vitolo. Bahía meddelar spelaren om anbudet. Vitolo accepterar. Klockan är 01:28 på måndagsnatten när Simeone ringer Vitolo för att försäkra sig om att kanariern spelar i Atlético. Därefter pågår diskussioner mellan Atleti, Las Palmas och Vitolo fram tills 05:00. Sevilla inser vad som hänt först under förmiddagen. Vitolo meddelar Del Nido Jr att han inte tänker skriva på för Sevilla och sedan tar han en taxi till flygplatsen. Taxichauffören är förövrigt Betis-supporter. Vid 17:00 landar slutligen Vitolo i Madrid. Löftet är infriat. Sevilla, som vägrat gå med på att dela upp betalningen av Vitolos utköpsklausul hotar att stämma spelaren och Atlético. 21:10 har Atleti pengarna förberedda. Under onsdagsförmiddagen skall spelarens klausul på €37,5 miljoner betalas in på LaLiga:s kontor. Ramírez högra hand Patricio Viñayo kliver in på kontoret med tre advokater och betalar in summan. Vitolo skriver bara under att han blivit utköpt och strax innan 13-tiden under onsdagen är han fri att skriva på för vem som helst. Kort därpå offentliggör Atlético värvningen av Vitolo..i januari. Därefter flyger Vitolo till Las Palmas och presenteras som ny UDLP-spelare. Ramírez ler brett. 

  QARABAG - 46-11 i skott. 14-4 på mål. Uppemot fem missade frilägen. En halvtimme med en man mer på två matcher och ändå slutar det med att man bara får med sig 0-0 och 1-1 mot Qarabag. Atléticos fall under höstens Champions League-spel är sammanlänkat till lagets oförmåga att göra mål när chanserna dyker upp. Gör man inte mål har man inget att göra i Champions League. 

  RABALDER - Yannick Carrasco har inte dragit jämnt med sina lagkamrater under det senaste året. Det som började med att belgaren helst av allt inte ville spela på en högerkant fortsatte sedan med att han inte kom överens med Profe Ortega vid någon enstaka träning. Hans situation har bara förvärrats under hösten. Carrascos ovilja att försvara i alla lägen och den individuella spelstilen där mycket kretsar kring hans egen vinning har fått andra i laget att se rött. När Atlético spelade mot Qarabag i Azerbajdzjan gick Carrasco av planen trots att laget behövde göra mål. Kanske finner vi förklaringen till anfallsspelarens agerande i halvtidspausen. Han skall ha blivit tillsagd av såväl Gabi som Koke att skärpa till sig och göra det som är bäst för laget varpå Carrasco också skall ha hamnat i mindre handgemäng med den sistnämnda. Och det har inte blivit bättre efteråt. Diego Simeone använder honom knappt, Carrasco har problem med en efterhängsen knäskada och ryktas även vara på väg bort från klubben.  

  SKYFALL - No lo pueden entender

  TAL - "Först av allt vill jag tacka för allt som har hänt på den här fotbollsplanen..det gäller de fotbollsspelare, tränare, klubbledare..alla de som har bidragit till att skapa otroliga ögonblick ihop med supportrarna. Till er i publiken vill jag säga följande: 'ordet tillhörighet har en väldigt djup betydelse. Andra lag kan ha mer pengar än oss, de kan ha någon trofé mer än oss..men de kommer aldrig kunna matcha tillhörigheten som ni känner gentemot det här laget! Och för att avsluta..journalisterna frågar mig ständigt om jag kommer stanna..ja, jag kommer att stanna! Vet ni varför jag kommer stanna? För att den här klubben har en framtid och framtiden är alla vi! Ciao". Señoras i señores, pelos de punta. 

  UPPRÄTTELSE - Ni vet alla de gånger som Sergio Ramos kommit undan med fula knep och tilltag mot Atlético? Som exempelvis den här situationen förra vintern. I höstens derbymatch på Metropolitano fick slutligen de röd-vitrandiga något av en revansch. Det kanske inte var lika medvetet, men Lucas sparkade i alla fall sönder näsan på den gode Ramos. Madrids mest hårdföra spelare kunde förstås inte fortsätta, men det är ju inte så konstigt. Det handlar ju inte direkt om en Mario Mandžukic (spelade 70 minuter med en bruten näsa mot Olympiakos), Diego Godín (hur många gånger har han inte brytit näsan och ändå spelat vidare?) eller Gabi (spelade de sista ligaomgångarna 2013-2014 med brutna revben). 

  VIETTOMETER - När Atlético-redaktionens årskrönika publicerats har det gått 379 dagar sedan Luciano Vietto senast gjorde ett tävlingsmål. I den röd-vitrandiga tröjan har argentinaren inte gjort mål sedan den 4 oktober 2015, ni vet, då han petade in 1-1 mot Real Madrid på Vicente Calderón. Det har passerat 817 dagar sedan dess. "Lucky" som hans gamla tränare Luis Zubeldía (fick förövrigt sparken av Alavés i höstas) kallade honom under deras tid ihop i Racing Avellaneda har varit allt annat än just det, "lucky". Han har skjutit 59 skott sedan han skrev på för Atlético med sejouren i Sevilla inkluderad. I Villarreal sköt han 115 skott och gjorde 20 mål på 48 matcher. Vietto har visserligen spelat bra i vissa matcher under hösten, men fiaskostämpeln är tyvärr total. Notera att undertecknad använder just fiaskostämpeln för det gör han aldrig annars. När fönstret har öppnat är Vietto uppe i en ännu längre måltorka och då med resväskorna packade för ännu ett låneäventyr, den här gången i Lissabon där Sporting CP väntar med öppna armar. Alla kan inte lyckas i Atlético-tröjan och än mindre med tränarstabens krav, men Vietto kommer bli ihågkommen för att aldrig ha åstadkommit något i den spanska huvudstaden. Och för sin fragila fysik som fungerar fram till den sista tredjedelen, men där tog det stopp.  Viettometern tickar på..

  WOMEN - Mästarinnorna från Cerro del Espino är förstås de riktigt stora vinnarna under 2017. 78 inspelade poäng på 30 matcher och obesegrade under 2016-2017-års upplaga av Liga Iberdrola. Lola, Kenti, Andrea, Amanda, Silvia, Soni! Cracks. 

  X - Alla dessa förbannade kryss under hösten! 11 till antalet. Fyra i Champions League. Alla dessa kryss som fällde Atlético i gruppspelet. Många av de kunde mycket väl ha varit segrar: Valencia, Roma, Barcelona, Chelsea, Qarabag x2, Elche, Villarreal, Real Madrid! Men är man usel framför mål..

  YTTRANDE"80% av alla fotbollsspelare lever i en bubbla. Speciellt de yngre som vill härma sin idoler. De tror att de är stjärnor och att folk respekterar de om de går runt med en märkesväska under armen, ett par skor för €400 och åtta tatueringar. De glömmer bort verkligheten. Det är den klassiska bubblan som en fotbollsspelare lever i: de tar sig till toppen och köper sig en lyxbil med sin första lön" sade Filipe Luís i en av årets bästa intervjuer med en Atlético-spelare som publicerades av El Mundo i mitten av oktober.  

  ZASCA - Det är ingen hemlighet att Filipe Luís är en av de mest frekventa användarna av sociala medier i Atlético, men ingen förutspådde att han skulle täppa igen munnen på den frispråkige agenten Ahmet Bulut när denne påstod att Filipe helt plötsligt ville lämna. Ibland krävs det bara en tweet för att vara tydlig. Se och lär, Griezmann. 

  ÅTERKOMST - Att inte uppmärksamma Thibaut Courtois återkomst skulle göra årets A till Ö inkomplett. Han är mer än välkommen tillbaka att byta färger om man inte lyckas behålla världens bästa målvakt. Speciellt nu när hans tjej bor och barn flyttat till Madrid. Det är bara Tipsextra-Bengan, 63, hans anglofila kompisar och stackars barn som tvingats hålla på Cambridge United som föredrar London framför Madrid..

  ÄKTENSKAP - I somras var det Antoine Griezmanns tur att gifta sig med sin Erica Choperena. På plats fanns exempelvis Koke, Gaitán, Gameiro, Lucas, Lacazette och Umtiti. 

  ÖVERFALL - "Alla var oroliga för en persons liv. Alla förutom en person som brydde sig om spelet. 'Griezmann, vi spelar 4-4-1'" skrev Javier Matallanas på AS dagen efter Fernando Torres olycka på Riazor. Artikeln är förstås inte värd att klicka in sig på och var ett rejält slag under bältet på Diego Simeone i Matallanas personliga kamp mot argentinaren. Ynklig sportjournalistik. 

  Nu skålar vi för ett framgångsrikt 2018. 
  Atlético-redaktionen önskar alla våra läsare ett gott nytt år. 
  Ta hand om varandra. Y forza Atleti!  1 KOMMENTARER      3219 VISNINGAR
  ZORAN ZORIC
  zoranzoric@gmail.com
  På Twitter: zoranzoric
  2017-12-31 17:00:00


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  Jonte:
  Jävlar vilken hög kvalité! tack Zoran.
  4 Tumme upp 2018-01-01 23:04:28
  ANNONS:

  Fler artiklar om Atlético

  Giménez: "Dedikerar målet till min familj"
  Atlético MADRID. En av spelarna som stannade i den mixade zonen var Jose Maria Giménez. Uruguayanen stod för ett av målen i seger matchen mot Juventus.
  2019-02-21 07:00:00

  Matchrapport: Atlético starkast i första mötet med Juventus
  Atlético MADRID. De rödvitrandiga sitter i förarsätet efter att ha slagit Juventus med 2-0 i det första mötet. Detta efter mål av Jose Maria Giménez och Diego Godín.
  2019-02-21 04:19:00

  Simeone: "Kommer bli en svår match i Turin"
  Atlético MADRID. Efter att ha slagit Juventus med 2-0 hemma på Estadio Metropolitano var det dags för presskonferens. Diego Pablo Simeone var glad efter matchen men poängterade att inget var avgjort än.
  2019-02-21 03:25:00

  Spelschema 2018/19
  Atlético
  2019-02-20 23:07:00

  Koke: "Spelar varje match som om det vore en final"
  Atlético MADRID. Inför stormötet med Juventus var det även Kokes tur att möta pressen.
  2019-02-19 23:33:18

  Simeone: "Det är 50/50 om vem som går vidare"
  Atlético MADRID. På tisdagskvällen var det dags för presskonferens på Estadio Metropolitano. Diego Simeone pratade bland annat Koke, Diego Costa och om morgondagens match är en final.
  2019-02-19 20:59:00

  Álvaro Morata: "Håller på att hitta min plats i laget"
  Atlético VALLECAS. Efter Jan Oblak var det Álvaro Moratas tur att komma till den mixade zonen. Anfallaren säger bland annat att det var en väldigt viktigt vinst efter två förluster samtidigt som han håller på att hitta formen efter flytten från Chelsea.
  2019-02-16 23:05:29

  Oblak: "Jag vill stanna och vi pratar med Atlético om en förlängning"
  Atlético VALLECAS. Efter matchen stannade Atlético Madrids Jan Oblak till i mixade zonen. Majoriteten av frågorna handlade självklart om hans kontraktsförlängning.
  2019-02-16 22:02:00

  Simeone: "Gillade anfallslinjen med Griezmann, Costa och Morata"
  Atlético VALLECAS. Efter att Atlético fick med sig tre viktiga poäng från matchen mot Rayo Vallecano höll Diego Pablo Simeone presskonferens. Argentinaren poängterade framför allt den nykomponerade anfallslinjen.
  2019-02-16 21:00:00

  Matchrapport: Griezmann, el rayo rojiblanco
  Atlético VALLECAS. Det var en solig lördagseftermiddag i Vallecas. Hemmalaget kom från en snöplig förlust mot Espanyol på bortaplan samtidigt som Atlético förlorat i El Derbi Madrileño. Nu var det dags för ett nytt derby, denna gången i Vallecas.
  2019-02-16 20:56:00

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Spansk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
  ”Frustration över missade möjligheter”
  ”Upp till IFK att visa sin styrka”
  Vinnare och förlorare i traden
  Vad hände med tifot?
  Tyskland:   Vad hände med tifot?
  Skadeskjutet Brynäs åkte på torsk
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies